Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

DETOXIKACE PŮST

OBSAH

IF – jídelníček

Přerušované hladovění jednoduše umožňuje spálit přebytečný tělesný tuk. Je důležité si uvědomit, že je to normální a lidé provozují půsty, aniž by to mělo škodlivé zdravotní důsledky. Tělesný tuk je pouze uskladněná energie z potravin. Pokud nebudete jíst, vaše tělo prostě „sní“ svůj vlastní tuk, aby získalo dostatek energie. Život je rovnováha. Dobré a špatné. Jin a jang. Totéž platí pro příjem potravy a hlad. Půst je koneckonců jenom obrácená strana jídla. Pokud nejíte, máte půst, což je podstatou této metody.

Zdroj: Co to je intermittent fasting

Poradna

V naší poradně s názvem DETOXIKACE JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea.

je možné po dobu detoxikace konzumovat se štávami také psylium???

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Psylium je dietní vláknina, která zkracuje dobu pohybu stravy v trávicím traktu. Z tohoto pohledu je užívání Psylia během detoxikační kůry nevhodné, protože během detoxikace se zpravidla omezují energetické potraviny a pokud by se ještě takto urychlilo trávení, tak by mohla hrozit podvýživa.
Psylium je ale nesmírně vhodné užívat okamžitě po skončení detoxikace, kdy obohatí stravu o zdravou vlákninu. Psylium a hemerojdy - psylium pomáhá také proti vzniku a rozvoji hemorojdů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Detoxikace jater

Přerušovaný půst – kniha

Dieta 5 : 2. 100 receptů pro postní dny

Tato kniha vás obeznámí s programem přerušovaného stravování. Vždyť držet pár dní v týdnu půst je jednoduché. A během nich byste měli konzumovat celodenní jídlo v hodnotě daných kalorií.

Díky přerušovanému půstu zhubnete, budete se cítit skvěle a hlavně budete zdraví. Druhá kniha o této dietě 5 : 2 nabízí 100 chutných nízkokalorických receptů na snídani, oběd i večeři, které vám během postních dní usnadní přípravu jídelníčku. Dále zde najdete přehledné kalorické tabulky, 50 receptů na svačiny o 100 kcal, 50 tipů na svačiny o 50 kcal a rady, jak začlenit postní dietu do každodenního života.

Zdroj: Co to je intermittent fasting

Druhy půstu

  • úplný půst: pijí se pouze tekutiny (obvykle pouze několik dní)
  • Danielův půst: nejí se maso, sladkosti ani pečivo; pije se voda a džusy, jí se ovoce a zelenina
  • třídenní půst: může to být úplný půst, Danielův půst nebo půst, kdy se člověk vzdá jedné nebo více věcí ze svého pravidelného jídelníčku
  • částečný půst: bývá v rozmezí od 6 hodin do 15 hodin nebo od východu slunce do západu; přičemž si lze vybrat jeden ze tří půstů – úplný, Danielův nebo se vzdát jedné či více věcí ze svého pravidelného jídelníčku

Zdroj: Půst nebo očista

Poradna

V naší poradně s názvem CHLORELLA NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miluše Hofmanová.

Dobrý den,mám doma Chlorellu japan forte a už jsem jí užívala dříve ale nedobrala.žádné vedlejší účinky jsem neměla.chtěla jsem jí dobrat,ale dnes už po třetí co jsem si před jídlem chlorellu vzala přišla náhlá nevolnost,plynatost a okamžité nafouknutí břicha.chci se zeptat jestli nedošlo k náhlé reakci na chlorellu.předem děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

To je možné, protože takové příznaky bývají u lidí při začátku detoxikace chlorellou. Zkuste snížit dávku a opatrně pokračujte.

Zdroj: diskuze Chlorella nežádoucí účinky

Očista těla

Například sedmidenní očista těla, kdy se pije jen šťáva z oblíbeného ovoce nebo zeleniny, je v časném podzimu prospěšná pro revitalizaci celého zažívacího systému. Čerstvé ovoce a zelenina by měly být konzumovány jako čerstvý džus, který si zachovává přirozené enzymy a živiny. Několikadenní půst umožňuje tělu, aby si odpočinulo od zátěže při trávení a neustálého vynakládání energie na vyčištění životně důležitých orgánů a krve od nahromaděných toxinů. K tomu můžou pomoci i klystýry nebo výplachy střev – colonoterapie, které uvolní nahromaděné odpady ze střeva. Také pití kávy ve spojení s klystýrem je zvláště účinné při vypuzování usazeného hlenu a stimuluje také tok žluči. Klystýry mohou také snížit horečku tím, že odstraní - odplaví patogeny, které má horečka zneškodnit.

Zdroj: Podzimní detoxikace omlazuje tělo i mysl

Diskuze

V diskuzi LICHEN PŘÍRODNÍ LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena.

Dobrý den,mohli by jste mi poradit účinný způsob provedení detoxikace organismu děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Lichen přírodní léčba

Jak půst probíhá?

Prvních 24 hodin nemá půst žádný účinek, kromě hladu. Druhý den se hlad zmírní a začnou se z těla vylučovat toxiny. To se projeví potažením jazyka a špatným dechem. Třetí den se může objevit bolest hlavy. Po skončení půstu začněte pozvolna s tekutinami (polévka, ovocné šťávy). Návrat k normální stravě musí být postupný a měl by odpovídat období rovnajícímu se polovině délky hladovění. Bílkoviny, maso a obiloviny můžete až další den. Při krátkém půstu nemusíte ležet v posteli, pouze se vyhněte namáhavějším činnostem vyžadujícím značné soustředění. Hladovět by neměli nemocní lidé a ti, kteří trpí tuberkulózou, cukrovkou a poruchami ledvin. Do půstu se pusťte v případě, že se cítíte zdraví a silní.

Zdroj: Půst nebo očista

Poradna

V naší poradně s názvem SEDMIDENNÍ DETOXIKAČNÍ PLÁN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela.

Dobrý den, mohu poprosit o plán 7denni detoxikace. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Plán na první den
První den detoxikačního plánu začíná očistou střev. Lze použít například projímadlo Glauberovu sůl (epsomská sůl). Přidejte dvě až čtyři čajové lžičky soli (10 až 20 gramů) do 250 mililitrů vody. Může chvíli trvat, než se všechny krystaly rozpustí. Ale nečekejte příliš dlouho.
Sůl chutná velmi hořce. Chcete-li to zmírnit, stačí přidat trochu citronové šťávy. Poté slanou vodu po malých doušcích všechnu vypijte. Je také dobré mít připravenou sklenici vody k následnému vypláchnutí úst. Účinky se obvykle dostaví za hodinu, někdy až za tři. Připravte se, že následující hodiny strávíte převážně na WC, a proto si na to zvolte vhodný den, kdy budete moct být doma.
Mimo této slané vody v prvním dni nic jiného nejezte ani nepijte. Nepropadejte pocitu trýznění, bavte se tím a dělejte lenošivé zábavné činnosti.

Druhý den
Nejdůležitější věcí pro druhý den, jsou tekutiny. Tekutiny je důležité doplňovat i mimo tento režim, ale po prvním detoxikačním dni je to zcela zásadní. Během celého druhého vypijte tři litry neperlivé vody a neslazených bylinkových čajů.
Druhý den je na jídelníčku i zelenina a žďabet ovoce. Zelenina se podává syrová, vařená nebo ve formě polévek a smoothies. Ovoce je v tento den povoleno jen v miniaturním množství, protože obsahuje fruktózu.

Třetí den
Třetí den našeho 7denního detoxikačního plánu patří vyvážené zásadité stravě. Polovinu talíře bude tvořit zásodotvorná zelenina. K tomu přidejte dostatek bílkovin (20 až 35 gramů čisté bílkoviny na hlavní jídlo) v podobě ryb a ořechů. Ryby připravujte v troubě nebo na kontaktním grilu.
Během dne vytvořte tři talíře, které postupně zkonzumujte. mezi hlavními jídly si dejte malý kousek vhodného ovoce. Dodržujte pitný režim z druhého dne.

4. až 7. den
Čtvrtý den se tělo již dostatečně zotavilo z očisty střev. Od čtvrtého dne v našem plánu přibyde dostatek pohybu. Věnujte v každém dalším dni 60 minut lehkému až středně těžkému cvičení. Ideální je zejména jóga, kdy cvičení nejen zpevní tělo, ale pomůže i vypnout a uvolnit se. Ve čtvrtém dni a ve všech dalších konzumujte jídlo podle předpisů z třetího dne a dodržujte pitný režim ze druhého dne.

Bližší informace včetně jídelníčku zjistíte v našem článku plán detoxikace na 7 dní: www.ceskaordinace.cz…

Zdroj: diskuze Detoxikační jídelníček

Význam detoxikace

Detoxikace je očistný ozdravný proces, během něhož se tělo zbavuje jedovatých zplodin. Díky detoxikaci se zbavíme nadbytku solí a usazenin, zmenšíme tukové zásoby, pročistíme krev a posílíme takzvané detoxikační orgány (játra, plíce, střevo, ledviny a kůži). Rovněž pročistíme lymfatický, kapilární a cévní systém v těle. Detoxikaci je vhodné provádět v březnu nebo dubnu, kdy je síla jater nejsilnější.

Zdroj: Důkladná detoxikace jater na 3 dny

Diskuze

V diskuzi JABLKOVY PŮST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel RD.

Ano jedna se o zavislost. Ja jsem si jednou koupil colu a zavisloti jsem se zbavoval několik tydnu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jablkovy půst

Vhodná strava během detoxikace

Detoxikační plán je určen pro začátečníky, zejména pro lidi, kteří chtějí udělat delší očistu. Jedná se o očistu, která trvá 7 až 21 dní. Také je tato dieta určena lidem, kteří jsou zaneprázdnění a nemají čas na jiné druhy diet. Detoxikační očista je vhodná i pro lidi s vyčerpáním. Tito lidé vyžadují více bílkovin ve stravě.

Existuje mnoho způsobů jak očistit tělo, například je to šťávový půst, který umožňuje jen tři jídla denně. I když to vypadá lákavě, jedná se o drastickou dietu. Tato dieta se snaží o rychlé, někdy jednoduché změny. Myslí se tím pití více tekutin, jedení více zeleniny nebo odstranění pšenice. Odstranění pšenice může mít velký vliv na to, jak se cítíte. Klíčem k úspěchu je výběr stravy, která nejlépe odpovídá zdraví člověka, energetické úrovni a životnímu stylu.

Do běžné stravy během detoxikace patří ekologické potraviny a nápoje, které neobsahují žádné pesticidy nebo fungicidy. Také jsou dobré celé nezpracované potraviny, jako obilí, ořechy a semena. Zájem by měl být zaměřen i na ovoce, zeleninu a dostatek vody. Dostatkem vody se míní alespoň 2,5 litru tekutin denně.

Zdroj: Detoxikační plán jak očistit tělo od toxinů

Diskuze

V diskuzi BÍLÝ PETROLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana albrechtová.

ahoj...prosím MOC ...sháním pro kamaráda,který má rakovinu sleziny bílý petrolej...poradí nám někdo kde a za kolik ho seženeme? moc díky předem za radu...zu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarda.

Já na detoxikaci organismu používám tzv. detoxikační vaničky www.zdravi-sport.cz/… Vyčistí nejen tělo ale i mysl. Jsem zatím spokojený.

Zdroj: diskuze Bílý petrolej

Kdy zahájit detoxikační kúru?

Náš organismus se pravidelně zbavuje odpadních látek vylučovacími orgány. Nevhodnou stravou, kouřením, pobytem v nečistém prostředí, užíváním léků vč. antikoncepce atd. můžeme zatížit náš organismus natolik, že sám není schopen se v dostatečné míře zbavovat odpadních látek. Tento stav se projevuje poruchami trávení, častou zácpu, únavou, vyčerpáním, přibíráním na váze, bolestmi hlavy a kloubů, častými záněty dýchacích cest, objevují se kožní obtíže (ekzémy, lupénka, vyrážky) atd. Pokud pociťujete některé z uvedených potíží, měli byste zahájit očistný režim. Ten by měl trvat aspoň 3 měsíce.

Již naši předkové věděli, že pravidelnými „očistnými“ kúrami si zajistí dobrou fyzickou i duševní kondici a proto drželi půst. V dnešní době se nám kromě dietních opatření nabízejí i různé prostředky, které nám v tomto procesu pomáhají. Například šťáva z Aloe vera je považována za nejúčinnější detoxikační prostředek s příznivým vlivem na celý trávící systém: funkce jater, slinivku břišní, střeva, kůže. Právě tato komplexnost činí z Aloe vera výjimečnou rostlinu při očistných kúrách.

Zdroj: Detoxikace organismu a imunita

Poradna

V naší poradně s názvem JAK SNÍŽIT CUKR V KRVI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miloslava.

Mohlo by zvýšení na lačno souviset s posledním jídlem....16.00...myslím s tím takový noční půst,,,jinak odběr na lačno 8,5,,,dlouhodobý cukr 44, což je prý dobré, užívám jednu tabletu glucophage 500 mg . Děkuji za radu Miloslava

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zvýšená hodnota glykemie po ránu může souviset s tím, že nedostáváte správnou dávku léku na cukrovku předchozí noc nebo jíte před spaním svačinu se sacharidy. U některých lidí se také objevuje nevysvětlitelný ranní vzestup hladiny cukru v krvi, tak zvaný ranní fenomén. Tento fenomén vede k vysokým hladinám krevního cukru, což je stav nazývaný hyperglykémie. Obvykle se to děje mezi 4:00 a 8:00. Příčina fenoménu není jasná. Někteří vědci se domnívají, že za to může uvolňování určitých hormonů přes noc, ke kterému dochází přirozeně, což zvyšuje inzulínovou rezistenci. To způsobuje zvýšení hladiny cukru v krvi. Tyto hormony se nazývají kontraregulační hormony, protože mají účinek, který jde proti účinku inzulínu. Patří mezi ně růstový hormon, kortizol, glukagon a epinefrin.
Pokud je vaše hladina cukru v krvi trvale vyšší, než by ráno měla být, promluvte si se svým lékařem. Váš lékař vám může navrhnout, abyste si kontrolovala hladinu cukru v krvi jednou během časných ranních hodin několik dní po sobě. Nebo můžete použít kontinuální monitor glukózy ke sledování hladiny cukru v krvi během spánku. Tyto informace pomohou vašemu lékaři potvrdit, zda máte onen fenomén nebo zda může existovat jiný důvod pro vysokou ranní hladinu cukru v krvi.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jake hodnoty ma byt dlouhodoby cukr

Přínosy půstu

  • při odvykání od alkoholu, kouření
  • očištění organismu
  • při onemocněních gastrointestinálního traktu
  • při obezitě

Každý člověk by se měl naučit občas postit, ale nesmí zapomenout, jaká rizika jsou s půstem spojená, a pokud si není člověk jist nebo má nějaké zdravotní obtíže, měl by se nejdříve poradit se svým lékařem.

Zdroj: Půst nebo očista

Diskuze

V diskuzi ZTRÁTA PIGMENTU NA RTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gina.

Dobrý den, ta alespoň, že se s tím dá něco dělat a jsou tady způsoby, jak i přesto žít normální a kvalitní život. Jen si za to člověk trochu připlatí no. Jinak v článku píšete o mikropigmentaci. Vždycky jsem si myslela, že se jedná o tohle www.radchenko.cz/per… Ale asi jsem si to spletla s permanentním make-upem rtů.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jane.

Je to čím dál lepší :) je to alpine white řada... Já to mám asi geneticky, máme to v rodine :/ bílé skvrnky taky asi genetika

Zdroj: diskuze Ztráta pigmentu na rtu

Jak na to

Krátké půsty 1–3denní

V případě, že jste půst nikdy nedrželi, začněte nejprve s jednodenním půstem a zjistěte, jak se budete cítit. Po probuzení vypijte neslazenou minerální vodu a vymačkejte si do ní pomeranč nebo citrón. V průběhu půstu můžete mít pocity zimy, závratě nebo bolesti hlavy, ale je to jen dočasné.

Ukončení půstu

Velmi záleží na tom, jak půst ukončíme. S jídlem musíme začít pozvolna, podle toho, jak dlouho jsme půst drželi. Denní půst můžeme zakončit troškou zeleninové polévky nebo ovocnou šťávou a potom můžeme přejít na normální jídlo. Pokud jsme drželi vícedenní půst, je vhodné jej zakončit zeleninovou polévkou nebo šťávou a následující dny bychom měli začít jíst lehkou stravu. Nejlépe ráno ovoce a odpoledne dušenou zeleninu s rýží.

Šťávová terapie

Oblíbeným a účinným druhem půstu je popíjení různých druhů šťáv, nejlépe však vlastních, vyrobených z čerstvé zeleniny nebo z čerstvého ovoce. Čerstvá šťáva obohatí naše tělo o vitamíny, minerály a důležité stopové prvky, čímž se urychlí očistný proces a obnoví se funkce buněk.

Vhodné druhy ovoce a zeleniny

Šťávový půst se nemusí omezovat pouze na jeden druh ovoce nebo zeleniny. Nejčastěji se používají jablka, hroznové víno, grep, ananas, mrkev, petržel, kapusta, červená řepa, brokolice, zelí. Zeleninu nebo ovoce volíme podle toho, jakého účinku chceme dosáhnout. Šťávu vyrobíme na odšťavovači vždy těsně před konzumací (dbejte na dokonalé očištění). Zelenina nesmí být loupaná nebo namáčená ve vodě, či jinak upravovaná. Půst nesmí držet lidé, kteří mají oběhové potíže nebo cukrovku.

Zdroj: Půst nebo očista

Diskuze

V diskuzi ZTRÁTA PIGMENTU NA RTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gina.

Dobrý den, ta alespoň, že se s tím dá něco dělat a jsou tady způsoby, jak i přesto žít normální a kvalitní život. Jen si za to člověk trochu připlatí no. Jinak v článku píšete o mikropigmentaci. Vždycky jsem si myslela, že se jedná o tohle www.radchenko.cz/per… Ale asi jsem si to spletla s permanentním make-upem rtů.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jane.

NN je to i proti UV, na rozjaasnění a hydrataci. Takový na všechno :)

Zdroj: diskuze Ztráta pigmentu na rtu

Půst čistí tělo i duši

Žádný lék nemá tak velkou schopnost očistit organismus a ochránit ho před toxemií jako půst. Hladovění je nejradikálnější a nejrychlejší způsob, jak detoxikovat celý organismus a překonat nejrůznější onemocnění. Držet půst je mnohem efektivnější než dlouhodobě nejíst. Spousta lidí si pod pojmem půst představuje vynechání „pár obědů“. Ale o tom to vůbec není. Smyslem půstu je dokonale poznat své tělo i duši. Je to vědomá pauza s cílem nahlédnout do svého nitra. Mnoho lidí si po tomto zážitku úplně změní uspořádání svého života. Při hladovění se totiž nepročišťuje pouze organismus, ale také mysl se zbavuje přebytečné zátěže. Kdo se postí, úplně se zpomalí a najednou vidí svůj život, jenž se kolem něho předtím řítil obrovskou rychlostí.

Zásady půstu

  • dva dny před zahájením úplného půstu konzumujeme pouze syrovou zeleninu či ovoce;
  • vždy začínáme pouze s jednodenním půstem, jakmile jej překonáme, můžeme si přidat den navíc;
  • v průběhu půstu je vhodné denně vypít 3 litry destilované vody z lékárny;
  • při hladovění se snažíme nevykonávat fyzicky náročnou práci;
  • překonat počáteční obtíže nám pomohou krátké procházky do přírody, studená sprcha, relaxace, četba či poslouchání příjemné hudby;
  • po skončení půstu je nutné pomalu přecházet na normální stravu. Velmi vhodná jsou lehká zeleninová jídla, pokrmy z rýže, ovesných vloček, jáhel či pohanky.

Zdroj: Půst nebo očista

Rizika půstu pro naše zdraví

Náhlé postění je velkou očistnou zátěží pro náš organismus a bez lékařského dohledu mohou nastat následující obtíže:

  • dnový záchvat, jelikož narůstá hladina kyseliny močové
  • ledvinové poruchy
  • srdeční poruchy
  • diabetické obtíže
  • možnost prohloubení zánětlivých, rakovinových procesů
  • psychické obtíže – deprese, stres

Zdroj: Půst nebo očista

Rizika detoxikace

Detoxikační diety mohou být nutričně nedostatečné, což vede k časté stolici. Špatná výživa může vést ke svalové ztrátě, únavě a podrážděnosti.

Zdroj: Detoxikační plán jak očistit tělo od toxinů

Detoxikační citronová kúra

Tato kúra je výborným přírodním prostředkem na vyčištění organismu.

Potřebujeme 3 dl čisté neperlivé vody a 1 lžíci čerstvé citronové šťávy (nejlépe v bio kvalitě).

Postup: obě ingredience smícháme, nápoj popíjíme 3x denně po douškách po dobu 14 dní.

Zdroj: Detoxikace citronem

Podrobný jídelníček na 7 dní

  • 1. den – půst: Při detoxikaci se doporučuje dát si první den naprostý půst. Tedy nic nejíst, ani ovoce a zeleninu. Jen pít čistou vodu, případně vodu s citronem.
  • 2. den: Kromě vody s citronem začněte pít i zeleninové šťávy. Nejčastěji se doporučuje kombinace červená řepa, mrkev, jablko. Používá se odšťavňovač a denně by se měl vypít až 1 litr takové šťávy. Takto připravenou šťávu můžete ředit s neperlivou minerálkou, tím dodáte tělu potřebné minerály. Ředění se provádí v poměru 2 : 1 (2 díly šťávy a 1 díl vody).
  • 3. den: Stejný jako 2. den, žádná obměna.
  • 4. den: Ráno ovoce, například jablko, grep, pomelo nebo pomeranč. Snažte se vybírat ne moc sladké druhy ovoce. K tomu opět vodu s citronem. Po obědě zeleninové šťávy a 1 misku zeleninového salátu. Můžete přidat i čisticí čaj.
  • 5. den: Stejný jako 2. den, žádná obměna.
  • 6. a 7. den: Jídelníček je stejný jako předchozí dny, jen se přidají 2 běžná jídla ze zdravé výživy, například dušená ryba se zeleninu, ideální je rovněž zeleninová polévka, zeleninové rizoto a podobně.

Pokud chcete zhubnout, musíte změnit své stravovací a pohybové návyky.

Zdroj: Jídelníček pro detoxikaci organismu za 7 dní

Význam detoxikace

Pokud začínáte s hubnutím a změnou životního stylu, správně zvolená detoxikace vám může usnadnit spalování tuků. Proč? Protože pročištěný organismus se s hubnutím vypořádává o mnoho lépe než organismus zhuntovaný nezdravými pokrmy, alkoholem či kouřením. Očista může metabolismus doslova nakopnout a tuky tak budou mizet rychleji. Je třeba však podotknout, že očista hubnutí pouze podporuje, jeho základem stále zůstává dodržování zásad zdravé stravy a pravidelný pohyb. Než začnete s detoxikací, měli byste se ujistit, že vám to váš zdravotní stav dovoluje. Jakoukoli detoxikační kúru byste tedy měli konzultovat se svým lékařem.

Zdroj: Detoxikační čaj


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Marie Svobodová


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP