Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

AESCIN TEVA

OBSAH

Cena

  • Cena léku Omeprazol Stada 20 MG CPS ETD 100 je 115,18 Kč.
  • Cena léku Omeprazol Stada 20 MG CPS ETD 30 je 34,55 Kč.
  • Cena léku Omeprazol Teva Pharma 20 MG CPS ETD 100 je 115,18 Kč.
  • Cena léku Omeprazol Teva Pharma 20 MG CPS ETD 30 je 34,58 Kč.
  • Cena léku Omeprazol Teva Pharma 20 MG CPS ETD 60 je 69,11 Kč.

Zdroj: Rizika při užívání Omeprazolu

Poradna

V naší poradně s názvem AESCIN TEVA VERSUS WARFARIN. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ladislav Matejka.

Dají se tyto látky společně užívat? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Aescin zpomaluje srážení krve. Společně s léky jako je Warfarin může zvyšovat riziko krvácení. Konzultujte doplňkovou léčbu aescinem se svým lékařem, od kterého dostáváte recept na Warfarin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Aescin teva versus warfarin.

Náhrada za Detralex společně s Warfarinem

Diosminol micronized: Obsahuje mikronizovanou purifikovanou směs diosminu 450 mg a hesperidinu 50 mg a 1% extrakt aesculosidu 162 mg. Je široce používán jako přírodní doplněk pro léčbu chronické žilní nedostatečnosti, křečových žil, hemoroidů, lymfedému.

CYCLO 3 FORT: Je lék na nemoci žil a drobných cév. Účinnou látkou preparátu je extrakt z rostliny Ruscus aculeatus, hesperidin a vitamín C.

Glyvenol: Glyvenol patří do skupiny léků předpisovaných při onemocněních žil. Účinnou látkou preparátu je trebinosid. Lék se využívá v léčbě mnoha žilních onemocnění, především příznaků chronické žilní nedostatečnosti a křečových žil. Může se předepsat jako podpůrný lék u hluboké žilní trombózy a povrchového zánětu žil.

Mobivenal Micro: Je volně prodejný doplněk stravy, který obsahuje jako účinné složky sloučeniny hesperidin, aescin a diosmin. Hesperidin, diosmin a aescin účinkují na stěny krevních žil, snižují jejich propustnost, zlepšují odtok žilní krve z dolních končetin, a navíc působí lehce protizánětlivě. Poměrně významný je i jejich efekt proti otokům tkání.

Zdroj: Warfarin a Detralex

Venofarmaka volně prodejná

Zdroj: Venofarmaka volně prodejná

Diskuze

V diskuzi ČERVENÉ FLEKY NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Pácal.

Dobrý den, prosím o radu,
manželka má červené fleky na nohou ohraničené a pálí. Už je to sedm roků a stále se zvětšují.
Chodí na kožní a doktorka ji předepsala mast beloderm a flucinar. Používání masti nepomáhá.

Děkuji za odpověď.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Daša.

Dobry den také mne trápilo veliké otoky na obou nohou,horkost nohou a zvětšujici se červené fleky na nohou.lékaři si mne předhazovali jako bych měla lepru či co,až kožni mi dala Aescin Teva a dělanou chladivou mast vypadá to jako pudr.prvni prašek mne dostal na wc a musela jsem si lehnou,ale po probuzeni otoky se zmenšily a skvrny ustoupily a to za jediny den.Užívám to druhy den a jsem jako znovuzrozená.Jistě se ptáte co to je za nemoc? Krvaceni nohou a to jen proto že jsem brala 2x deně anopiryn.lék na ředěni krve.Snat jsem timto někomu pomohla Daša

Zdroj: diskuze Červené fleky na nohou

Cena

Rilmenidin je v česku k dostání pod obchodními názvy RILMENIDIN TEVA, TARUZA a TENAXUM. Všechny o síle 1 mg. Na všechny uvedené přípravky přispívá zdravotní pojišťovna a zbytek doplácí pacient při vydání v lékárně.

Výše doplatku pacienta:

  • RILMENIDIN TEVA: obvykle 120 Kč za 90 tablet, ale jsou lékárny, které vyžadují doplatek až 133 Kč.
  • TARUZA: obvykle 120 Kč za 90 tablet, ale jsou lékárny, které vyžadují doplatek až 340 Kč.
  • TENAXUM: obvykle 120 Kč, ale jsou lékárny, které vyžadují doplatek až 340 Kč.
Požádejte svého předepisujícího lékaře, aby vám předepsal přípravek RILMENIDIN TEVA, u kterého je nejnižší cena ve všech lékárnách v ČR.

Zdroj: Rilmenidin zkušenosti

Diskuze

V diskuzi LECEBNA DOBA UPALU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Svetlana.

jak dlouhom teva lecba po upalu? dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Lecebna doba upalu

Nežádoucí účinky

Těhotné a kojící ženy by neměly užívat Mobivenal. Kvůli přítomnosti aescinu se nesmí podávat během prvních tří měsíců těhotenství, od čtvrtého měsíce a v období kojení může být přípravek používán na výslovné doporučení lékaře. Mobivenal není určen dětem do 3 let. Jedná se o doplněk stravy.

MOBIVENAL micro Simple má stejné účinky jako Mobivenal micro, jen neobsahuje aescin (je tedy vhodný pro jedince, u nichž aescin vyvolává nežádoucí účinky).

Zdroj: Mobivenal - příbalový leták

Poradna

V naší poradně s názvem ELIQUIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ladislav.

Ano ale co ten aescin _?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Aescin je rovněž přírodní látka nacházející se v koňském kaštanu. Jeho účinky spočívají v tom, že indukuje endoteliální syntézu oxidu dusnatého tím, že zvyšuje propustnost endoteliální buňky pro ionty vápníku, a také indukuje uvolňování prostaglandinu F. Ani jedna z těchto vlastností neovlivňuje účinky Eliquisu. Chcete li mít jistotu, že Mobivenal nijak neovlivňuje vaší léčbu Eliquisem, tak požádejte svého lékaře o laboratorní vyšetření krve po prvních 7 dnech společné léčby.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Eliquis - dieta

Recept na kaštanovou mast z plodů

Než plody oloupete, ponořte je do limetkové šťávy, teprve potom rozbijte skořápku, která je bohatá na aescin. Aescin je přísada posilňující žíly a kapiláry a zároveň podporuje krevní oběh. Koňský kaštan by neměl být konzumován v syrové podobě, zejména ne jeho semena, která mohou být jedovatá. Zpracování plodů zahrnuje i odstranění látky zvané eskulin, která zvyšuje krvácení. Jakmile se tato látka odstraní, je výsledkem nejčistší forma z jírovcových jadérek, naprosto bezpečná pro lidskou spotřebu. Lze ji pak využít pro masti, tinktury nebo do kapslí.

Zdroj: Recepty na kaštanovou mast

Diskuze

V diskuzi AESCIN TEVA VERSUS WARFARIN. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ladislav Matejka.

Dají se tyto látky společně užívat? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena Hečlová.

Prosím,beru asi půl roku Warfarin,jeden den 1 tabletu,druhý den půlku.Mohu užívat Aescin na křečové žíly.Děkuji Hečlová

Zdroj: diskuze Aescin teva versus warfarin.

Aescin

Pozitivní účinky:

  • působí protizánětlivě;
  • účinný při mírnění bolestivých syndromů páteře a šlach;
  • urychluje vstřebávání poúrazových podlitin a snižuje i pravděpodobnost jejich vzniku při operacích;
  • zmírňuje otoky nejrůznějšího původu (po operacích, úrazech, zubních zákrocích);
  • je vhodný k předcházení tvorby otoků.

Aescin nežádoucí účinky

Ojediněle se mohou vyskytovat nevolnost a zvracení, návaly horka, zrychlení srdeční frekvence a mírné svědění pokožky, případně alergické kožní reakce (vyrážky, svědění), snížení krevního tlaku. Tyto nežádoucí účinky bývají přechodné a obvykle samy vymizí. Přesto se při jejich případném výskytu nebo při výskytu jiných neobvyklých reakcí poraďte o dalším užívání přípravku s lékařem.

Aescin může zvýšit působení léků, které snižují srážlivost krve. Může rovněž zesílit toxické působení některých léků (například aminoglykosidových antibiotik) na ledviny.

Zdroj: Mobivenal - příbalový leták

Poradna

V naší poradně s názvem MOBIVENAL MICRO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarda.

Mohu brát Mobivenal micro současně s lékem Warfarin 5 mg,který beru 1x denně.Warfarin beru protože jsem měl zánět žil na PDK.
Díky za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mobivenal Micro v sobě obsahuje diosminol, hesperidin a aescin. První dvě látky se s warfarinem nijak neovlivňují, ale aescin - výtažek z koňského kaštanu má účinky na oběhový systém a může ovlivnit srážlivost krve. Buďto můžete na místo Mobivenalu použít Detralex, který obsahuje vše mimo aescinu a nebo v druhém případě se dohodnout se svým lékařem, který vám předepisuje Warfarin, že se chystáte tento doplněk stravy použít. Lékař vám pak bude častěji kontrolovat index srážlivosti a podle výsledků poupraví dávkování warfarinu. Oboje pak budete muset užívat pravidelně bez přestávek a před ukončením léčby Mobivenalem znovu budete muset informovat lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mobivenal micro

Mobivenal micro simple složení

Extrakt obsahující 450 mg diosminu, 50 mg hesperidinu a 30 mg aescinu (150 mg 20% extraktu z jírovce maďalu), kukuřičný škrob, mikrokrystalickou celulózu, stearan horečnatý, hydroxypropyl­methylcelulozu, polyvidon, oxid titaničitý, mastek, polyethylenglykol, oxidy železa E172. Hlavními složkami doplňku stravy Mobivenal micro je mikronizovaný a čištěný diosmin s hesperidinem a aescin.

Zdroj: Mobivenal micro na žilní obtíže

Poradna

V naší poradně s názvem KLACID DOPLATEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Emanuel.

Dobrý den.Celý život jsem poctivě pracoval.Dnes v důchodě dostanu od lékaře na receptu KLACID 500.Lékárna Brno Pekařská nemocnice tento lék vede jako plně hrazen zákazníkem.Je to prosím .určeno nějakou směrnicí určenou pouze pro důchodce?


S pozdrave Vám děkuji za odpověď p.Emanuel Šrom

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Klacid 500 je opravdu drahý lék, na který pojišťovna přispívá jen asi 40 Kč a zbytek cca 850 Kč platí pacient. Existuje však náhrada se stejnou účinnou látkou, která je levnější. Jsou to tyto komerční názvy: CLARITHROMYCIN - TEVA 500 MG a FROMILID 500. Oba tyto preparáty obsahují účinnou látku Klarithromycin a doplatek je u obou "jen" cca 350 Kč za 14 tablet. Požádejte lékárníka o výdej této levnější varianty a nebo si nechte u lékaře změnit recept.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Klacid doplatek

Léková skupina

Rosucard se řadí do skupiny statinů, účinná látka je rosuvastatin a lék patří do indikační skupiny hypolipidemika.

Další zaregistrované produkty: APO-ROSUVASTATIN, CRESAGEN, CRESTOR, DELIPID, MERTENI, ROSUMOP, ROSUVASTATIN ADAMED, ROSUVASTATIN JS PARTNER, ROSUVASTATIN KRKA, ROSUVASTATIN MYLAN, ROSUVASTATIN POLPHARMA, ROSUVASTATIN TEVA, ROSUVASTATIN-RATIOPHARM, ROVATREN, ROXILIP, SORVASTA, STARCREST, TINTAROS, ZAHRON

Zdroj: Lék Rosucard

Látky chránící cévní stěnu - venofarmaka

Rostlinné látky

  • rutin,
  • hesperidin,
  • aescin (z jírovce),
  • ženšen,
  • vilín, extrakt z listů vinné révy.

Polosyntetické látky

  • oxerutin,
  • troxerutin,
  • diosmin (modif. hesperidin).

Syntetické látky

  • dobesilan vápenatý,
  • tribenosid,
  • analgetika a antiflogistika.

Zdroj: Venofarmaka volně prodejná

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A GS CONDRO DIAMANT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobrý den , prosím o radu. Mohu společně užívat warfarin a GS condro diamant ? Předem děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Glukosamin je prokazatelně prospěšný pro správnou výživu chrupavek, kloubních vazů, menisků a šlach. I aescin má své prokazatelné účinky na dolní končetiny. Bohužel však společné užívání glukosaminu s warfarinem je nebezpečné a hrozí zvýšené riziko krvácení. Užívání však možné je, ale musí se snížit dávka warfarinu. Přesnou dávku warfarinu je třeba určit laboratorním vyšetřením krve, o které požádáte svého lékaře, od něhož dostáváte recept na warfarin a zároveň ho i informujete o svém záměru užívat GS condro diamant. Pak je možné společné užívání i trvale. Vlastní neodborná úprava v dávkování warfarinu může přivodit i náhlou smrt.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a GS condro diamant

Složení Mobivenalu a jeho účinky

Mobivenal obsahuje mikronizovaný a čištěný diosmin s hesperidinem a alfa aescin. Tyto účinné látky se již dlouhá léta s úspěchem používají při terapii všech projevů chronické žilní nedostatečnosti a hemoroidů. U přípravků obsahujících diosmin a hesperidin byl prokázáno, že mají pozitivní vliv na mikrocirkulaci. Dobrá mikrocirkulace vede k normalizaci propustnosti kapilár a v konečném efektu pak ke zmírnění nebo odstranění edémů. Obě látky zabraňují hromadění krve v žilách dolních končetin a u hemoroidů a zvyšují lymfatický odtok. Alfa aescin, získaný z plodů jírovce maďalu, má některé účinky podobné a v humánní medicíně se používá pro své silné protizánětlivé a protiedematózní účinky. Zatímco diosmin a hesperidin účinkují postupně, nástup protizánětlivého účinku alfa aescinu je rychlý. Díky kombinaci všech těchto látek nepříjemné obtíže související s hemoroidy ustoupí.

Zdroj: Mobivenal na hemoroidy

Dostupné varianty léku

Na trhu je 18 dostupných variant, z toho Omnic tocas je originální přípravek, ostatní varianty jsou generické přípravky.

OMNIC TOCAS, APO TAMIS, FOKUSIN, TAFLOSIN, TAMIPRO, TAMSULOSIN HCL TPP, TAMSULOSIN PLUSPHARMA, TAMSULOSIN HCL MYLAN, TAMSULOSIN HCL SANDOZ, TAMSULOSIN HCL TEVA, TANYZ, TANYZ ERAS, UROSTAD, SOLESMIN, LANNATAM, TAMSULOSIN HCL ACT, FOKUSIN CAK, TAMUROX.

Zdroj: Tamsulosin

Popis kaštanu

Latinský název pro koňský kaštan je Aesculus hippocastanum. Tento strom je původem z jihovýchodní Evropy, konkrétně z Balkánu. Strom neplodí kaštany běžně používané jako potravina. Jeho listy, kůra a květy se tradičně používají k výrobě léčivých procedur, sirupů a čajů. Hlavní účinnou látkou jírovce je jeho extrakt aescin. Aescin je považován za protizánětlivé tonikum pro žíly. Může být v perorální podobně nebo v podobě krémů. Standardní aplikační dávka koňské masti je třikrát až čtyřikrát denně. Při prvních známkách zlepšení se dávky snižují. Nedoporučuje se použití koňské masti dohromady s aspirinem kvůli interakci. A to z prostého důvodu, protože oba tyto produkty jsou léky na ředění krve, což by mohlo vést k tvorbě otlaků nebo nadměrnému krvácení.

Nežádoucím účinkem této masti je závažná kožní alergická reakce. Proto se nedoporučuje těhotným ženám nebo lidem, kteří podstupují léčbu ledvin nebo jater.

Zdroj: Recepty na kaštanovou mast

Mobivenal

Potravní doplněk Mobivenal obsahuje mikronizovaný a čištěný bioflavonoidní extrakt obsahující 450 mg diosminu, 50 mg hesperidinu a 30 mg aescinu (150 mg 20 % extraktu z jírovce maďalu). Dále Mobivenal obsahuje kukuřičný škrob, mikrokrystalickou celulózu, stearan horečnatý, hydroxypropylmethylcelulozu, polyvidon, oxid titaničitý, mastek, polyethylenglykol, oxidy železa E172. Aescin lépe pomáhá na zápaly. Mobivenal je český výrobek a je nejlevnějším vazotonikem na trhu, navíc je volně prodejný bez předpisu. Zde je cena Mobivenalu a místa, kde lze koupit: Mobivenal cena.

Zdroj: Doplňky starvy na oteklé nohy a jejich cena

Zkušenosti

Mobivenal s obsahem 450 mg diosminu, 50 mg mikronizovaného hesperidinu a 30 mg aescinu je vhodný pro lidi se sedavým zaměstnáním, při dlouhém stání, chození a cestování. Aescin obsažený ve výživovém doplňku Mobivenal micro napomáhá snižovat pocit těžkých nohou a zlepšuje cirkulaci krve v drobných cévách. Jedná se o doplněk stravy.

Zkušenosti uživatelů s přípravkem Mobivenal jsou vesměs pozitivní. Uvádějí například, že jim po 14 dnech zmizel pocit těžkých nohou, vystouplé žíly trochu vybledly. Mnoho pacientů užívá Detralex, který je na předpis, a tak pokud se jim nechce pro recept, nahrazují ho právě Mobivenalem. Snášenlivost se jeví stejná jako u Detralexu. Oproti Detralexu je navíc v Mobivenalu výtažek z jírovce a léčivá látka aescin (proti zánětům). Jde o produkt vhodný pro pacienty s chronickými potížemi.

Mnoho uživatelů používá Mobivenal z důvodu cévní nedostatečnosti, při bolestech a otocích dolních končetin. Po ukončení registrace léku Anavenol je Mobivenal doporučován i lékaři. Dle zkušeností uživatelů má dokonce lepší účinky.

Někteří uživatelé jej doporučují na křečové žíly a na hemoroidy namísto Glyvenolu. Účinek na hemoroidy se prý dostaví za několik dní. Mobivenal působí rovněž proti otokům nohou a je možné jej užívat i preventivně.

Tablety jsou dost velké, což pro někoho může být nevýhoda. Stačí jedna tableta denně a účinek je dle některých uživatelů minimálně stejný jako při užívání Detralexu.

Také je na trhu Mobivenal micro Simple. Mobivenal micro Simple 120 tbl. je rovněž doplněk stravy.

Zdroj: Mobivenal - příbalový leták

Které kaštany použít na výrobu masti

Vhodné jsou jen kaštany – plody stromu Jírovec Madal - Kaštan koňský - Aesculus hippocastanum. Kaštany pro výrobu kaštanové masti jsou z čeledi Hippocastanaceae, tedy Jírovcovité. Koňský kaštan mají rádi myslivci, protože s ním krmí v zimě lesní zvěř. Koňský kaštan je také nazýván Bongay, kaštan, Eschilo, aescin, jírovec, kaštany, Hippocastabi Folium, Marronier, Tien-shih-Li, Horse Chestnut.

Nevhodné jsou kaštany jedlé, protože kaštanovník jedlý (Kaštanovník setý) - Castanea sativa je z čeledi Fagaceae, tedy Bukovité. Jedlý kaštan, který se prodává v zimě v supermarketech, je tedy úplně jiná rostlina, která pochází z jihu a u nás není přirozeně rozšířená, i když sem tam ji v parku najít můžete.

Zdroj: Kaštanová mast


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP