Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

ALTERNATIVA DETRALEXU

OBSAH

Detralex 120 tablet

Detralex na hemoroidy

Detralex je jedním z běžně používaných léků na žíly a je často předepisován obvodními i cévními lékaři na léčbu mnoha onemocnění žil, zejména příznaků chronické žilní nedostatečnosti a křečových žil (hemeroidy). Může se předepsat i jako podpůrný lék u hluboké žilní trombózy. Vzhledem k pozitivním účinkům na žíly lze Detralex podávat také na hemoroidy.

Složení Detralexu

Lék obsahuje jako účinnou látku flavonoidy a diosmin. Flavonoidy a diosmin účinkují na žilní stěny, zpevňují je a zlepšují jejich pružnost. Usnadňují tak odtok žilní krve z dolních končetin a díky pozitivním účinkům na mízní cévy usnadňují i odtok mízy.

Dávkování Detralexu

Většinou se užívá jedna tableta Detralexu dvakrát denně. Délka užívání záleží na doporučení ošetřujícího lékaře.

Detralex a alkohol

Při užívání Detralexu se nedoporučuje konzumace alkoholu. Detralex je účinný lék na nemoci žil, jehož užívání je spojeno s minimem vedlejších účinků.

Detralex ředí krev?

Ne, Detralex neředí krev a je možné ho užívat, i když jste na léčbě antikoagulanty, například Trombex, Warfarin, Pradaxa, Xalerto a podobně.

Příbalový leták

Zde si můžete přečíst podrobné informace o léku Detralex.

Cena

DETRALEX 500MG TBL FLM 120 stojí 707,17 Kč a doplatek činí 524,95 Kč. Stav v roce 2017.

Zdroj: Náhrada za Detralex

Poradna

V naší poradně s názvem OTEKLE NOHY I PO DETRALEXU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Boban.

Chtěl jsem se zeptat,je možné,že mám oteklou nohu i po používání detralexu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Ano, je to možné. Obraťte se na svého lékaře a společně zkuste najít jiný způsob léčby.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otekle nohy i po detralexu

Doporučení

Doktor i lékárník shodně doporučují Detralex pro jeho komplexnost a klinické ověření.

Podle lékaře při užívání Detralexu malé množství alkoholu (jedno pivo) není na závadu.

Informace pro náš web zjišťoval pan Jiří Černý ze Sádku u Příbramě, za což mu velice děkujeme.

Zdroj: Doplatek u Detralexu

Diskuze

V diskuzi 60 TABLET DETRALEXU I S JEJICH SUPER KARTOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lex Vedralex.

60tabltetek Detralex me dnes 16.10.2018 stalo 239kc i s Dr.Max kartou
Tzn 120 by jich stalo 478kc...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alice Byrtusová.

Dnes super vanoční cena za 120 tb.detralexu lekarna nemocnice Třinec sosna zaplatíte pouze 460 kč !

Zdroj: diskuze Detralex cena lékárna dr max

Za jak dlouho účinkuje Detralex

Z recenzí pacientů s hemoroidy, kteří užívají jen jednu tabletku Detralexu měsíc a po přerušení další měsíc, vyplývá, že po hemoroidech není po této léčbě ani stopa.

Délka podávání Detralexu závisí na potížích. Lék se obvykle užívá po dobu 2–6 měsíců, po zlepšení se přestane zcela užívat anebo se v případě potřeby užívání po 1–2 měsících opakuje. Pokud jsou potíže neustálé a vysazení Detralexu by vedlo ke zhoršení stavu a funkce cév, lze lék na doporučení lékaře užívat kontinuálně.

Zdroj: Detralex na hemeroidy

Poradna

V naší poradně s názvem DOPLATEK U DETRALEXU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina Nedvědová.

Můžete mi sdělit, kolik je doplatek na Detralex 500mg TBL FLM 120.
Děkuji J. Nedvědová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Při výdeji léčivého přípravku Detralex 500mg 120 tablet se doplácí 572 Kč. Jedna tableta tedy vyjde na 4,66 Kč. Je to o korunu méně, než když lékař předepíše malé balení se třiceti tabletami. V přepočtu na jednu tabletu je velké balení Detralexu vždycky lacinější.

Zdroj: diskuze Doplatek u Detralexu

Léková skupina

Detralex patří do skupiny léků na kardiovaskulární systém, konkrétně mezi vazoprotektiva a venofarmaka, kde je definován jako kombinace bioflavonoidů s obsahem Diosminu. Kódové označení lékové skupiny Detralexu je C05CA53.

Zdroj: Doplatek u Detralexu

Diskuze

V diskuzi DOSTUPNÁ ALTERNATIVA ZA UNDESTOR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jindřich Kinský.

není zde žádná zpráva o nahradě za lék undestor

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dostupná alternativa za undestor

Čím se dá Detralex nahradit

Detralex je lék, který je klinicky nejkomplexnější, výsleky užití jsou ověřeny letitou praxí. Podobný preparát je i „Doxium“ v podobných cenových relacích od jiného výrobce.

Zdroj: Doplatek u Detralexu

Diskuze

V diskuzi DETRALEX CENA DOPLATEK 180 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hedvika Cerná.

Kolik činí doplatek ,děkuji Cerná.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Magda.

Já už jsem to dál nemohla vydržet. Detralex jsem užívala na žíly v nohách. Předepisoval mi to vždy dr. a každým vyzvednutím jsem platila víc a víc. Když jsem se ptala dr jestli je nějaká levnější alternativa, tak mi řekl, že za Detralex není registrovaná náhrada, jen potravní doplňky. Detralex silně zneužívá svého dominantního postavení na trhu a díky tomu doslova drancuje peněženky potřebných lidí. Dohodla jsem se s dr, aby mi pomohl s výběrem léčby místo detralexu a nakonec jsme vybrali Bivenol Mikro. Už půl roku neužívám Detralex a používám místo toho Bivenol micro při stejném dávkování jako jsem brala detralex. Cítím se stejně, jako při léčbě detralexem a když si Bivenol objednám přes internet, tak mě vyjde léčba na zlomek ceny. Objednávám ho tady www.prozdravi.cz/biv…

Zdroj: diskuze Detralex cena doplatek 180

Doplatek

Stav v roce 2017.

Balení Doplatek
(Kč/balení)
Dr. Max
(Kč/balení)
Dr. Max (Kč/balení)
pro osoby starší 60ti let
30 155 - 186 166  --
60 219 - 303 239  190 
120 419 - 469  439  348 

Zdroj: Doplatek u Detralexu

Diskuze

V diskuzi CENA LÉKU DETRALEX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav L a u č í k.

Tento lék jsembral na žilní nedostatečnost DK ,účinně mi pommáhal,Můj oš.lékař mi ho dál přestal předepisovat,údajně k vůli vysoké ceně a místo něj mne odkázal letákem na přípravek DIOMNISOL a teprve jsem zjistil,že to není lék,ale doplněk stravy a účinek proti DETRALEXU je nulový a pokládám to za zbytečně vyhozené peníze.Je ta cena Detralexu opravdu rozhodující,že mi jej lékař nemůže předepsat?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena Urbančíková.

Moje lékařka mi jej předepisuje na základě vyšetření a doporučení od cévního/má to lékařství svůj název, ale ten jsem zapomněla/. Dostávám 3 balení po 60 na 3 měsíce, což jsou dvě tablety denně. Vím, že pojišťovny doporučují předepisovat tento lék jen v případech, kdy je nenahraditelný, proto ten přístup vašeho lékaře. Jedno balení 60x500MG stojí asi 350 a po příspěvku od ZP / u mne VZP/ 205,- Kč.. Zařiďte si žádanku od praktického lékaře na ono cévní vyšetření. Přeji úspěch a hezké dny. urbančíková.

Zdroj: diskuze Cena léku detralex

Detralex bez receptu

Detralex je lék jehož výdej je vázan na lékařský předpis a není možné jeho získání bez receptu. Kromě Detralexu jsou na trhu k disposici i potravinové doplňky, které uvádějí shodné složení jako má Detralex. Potravinové doplňky ale nepodléhají náročným testům a schvalovacím řízením.

Jejich účinky jsou podobné možná méně komplexní, a jsou výrazně levnější. Ovšem stát prostřednictvím zdravotních pojišťoven se na jejich ceně nepodílí a jejich prodejní cena je podobná jako doplatek na Detralex. Zde je vidět aktuální cena potravních doplňků podobných jako je Detralex bez receptu: Diosminol a hesperidin cena.

Seznam potravinových doplňků bez receptu

Cenu uvádíme pomocí online odkazu, abyste ji vždy mohli vidět ve skutečné aktuální výši.

Název
Cena
Diohes plus
aktuální cena
Mobivenal mikro
aktuální cena
Venoruton forte
aktuální cena
Diosminol
aktuální cena
Diozen
aktuální cena

Zdroj: Doplatek u Detralexu

Diskuze

V diskuzi ALTERNATIVA WARFARINU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ŚRÁMKOVÁ Eliška.

Dobrý den ,mám takový dotaz jestli s užíváním Xarelta můžu třeba do lázní jelikož s Warfarinem to nelze. Děkuji za odpověď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Alternativa Warfarinu

Zkušenosti

Mobivenal s obsahem 450 mg diosminu, 50 mg mikronizovaného hesperidinu a 30 mg aescinu je vhodný pro lidi se sedavým zaměstnáním, při dlouhém stání, chození a cestování. Aescin obsažený ve výživovém doplňku Mobivenal micro napomáhá snižovat pocit těžkých nohou a zlepšuje cirkulaci krve v drobných cévách. Jedná se o doplněk stravy.

Zkušenosti uživatelů s přípravkem Mobivenal jsou vesměs pozitivní. Uvádějí například, že jim po 14 dnech zmizel pocit těžkých nohou, vystouplé žíly trochu vybledly. Mnoho pacientů užívá Detralex, který je na předpis, a tak pokud se jim nechce pro recept, nahrazují ho právě Mobivenalem. Snášenlivost se jeví stejná jako u Detralexu. Oproti Detralexu je navíc v Mobivenalu výtažek z jírovce a léčivá látka aescin (proti zánětům). Jde o produkt vhodný pro pacienty s chronickými potížemi.

Mnoho uživatelů používá Mobivenal z důvodu cévní nedostatečnosti, při bolestech a otocích dolních končetin. Po ukončení registrace léku Anavenol je Mobivenal doporučován i lékaři. Dle zkušeností uživatelů má dokonce lepší účinky.

Někteří uživatelé jej doporučují na křečové žíly a na hemoroidy namísto Glyvenolu. Účinek na hemoroidy se prý dostaví za několik dní. Mobivenal působí rovněž proti otokům nohou a je možné jej užívat i preventivně.

Tablety jsou dost velké, což pro někoho může být nevýhoda. Stačí jedna tableta denně a účinek je dle některých uživatelů minimálně stejný jako při užívání Detralexu.

Také je na trhu Mobivenal micro Simple. Mobivenal micro Simple 120 tbl. je rovněž doplněk stravy.

Zdroj: Mobivenal - příbalový leták

Poradna

V naší poradně s názvem ALTERNATIVA WARFARINU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Warfarin je skvělý lék, který si zaslouží vaší důvěru. Díky Warfarinu budete moci žít déle. Lékař vám postupně doladí dávkování, aby se vaše INR dostalo do optimální hodnoty. Důvěra pacienta v poskytnutou léčbu je nesmírně důležitá, proto máte-li pochybnosti o léčbě Warfarinem, tak se můžete domluvit s lékařem na změně léčby. V úvahu zde přichází například lék PRADAXA 150MG CPS DUR 60X1, kde se doplácí cca 400 Kč na 60 tablet.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana Marečková.

Dobrý den. Děkuji Vám za odpověď a přeji hezký den. Marečková.

Zdroj: diskuze Alternativa Warfarinu

Porovnání nanočástic selenu s antibiotiky

Nanočástice selenu mají v porovnání s účinky antibiotik dvojnásobnou sílu. Nespornou výhodou účinku nanočástic selenu je hlavně to, že v době, kdy běžná antibiotická léčiva nezabírají a léčba jimi není možná, nezáleží již na účinku, ale na tom, že se nalezla vhodná alternativa, která může být využita pro léčbu antibakteriálních infekcí.

Zdroj: Koloidní selen namísto antibiotik

Poradna

V naší poradně s názvem DOPLATEK U DETRALEXU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Blažková.

Doplatek na Detralex 120 tbl. Děkuji Blažková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Za Detralex 120 tablet se doplácí 570 Kč. Ještě je k dispozici balení 180 tablet, kde je doplatek 830 Kč. U většího balení je nepatrně nižší cena za jednu tabletu, asi o 15 haléřů na tabletě. Na celém balení pak ušetříte 27 Kč.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Doplatek u Detralexu

Porovnání s Detralexem

Hlavními složkami doplňku stravy Mobivenal micro jsou mikronizovaný a čištěný diosmin s hesperidinem a aescin.

Složení produktů je podobné. Chcete-li zaměnit jeden přípravek za druhý, doporučuje se však konzultace s lékařem.

Mobivenal na rozdíl od Detralexu zakoupíte bez receptu.

Cena Mobivenalu je rozdílná, můžete ji vidět zde.

Detralex je přípravek, který se užívá u dospělých pacientů k léčbě chronické žilní nedostatečnosti dolních končetin: pocit tíhy v nohou, bolest, noční křeče, edém, trofické změny (tedy obtíže výživy a růstu tkání), včetně bércového vředu. Je používán také k léčbě hemoroidů (to je uzlovitých žilních rozšířenin v oblasti konečníku).

Léčivou látkou je flavonoidorum fractio purificata micronisata 500 mg: diosminum 450 mg, flavonoida 50 mg, vyjádřené jako hesperidinum, a to v jedné potahované tabletě.

Pomocnými látkami jsou: sodná sůl karboxymetyl škrobu, mikrokrystalická celulóza, želatina, magnesium stearát, mastek, glycerol, hydroxypropylmetyl celulóza, makrogol 6000, natrium-lauryl-sulfát, oxid titaničitý, barviva (červený a žlutý oxid železitý).

Při léčbě chronické žilní nedostatečnosti je doporučená dávka 2 tablety denně. Užívají se buď v jedné dávce, nebo dvou oddělených dávkách.

V případě akutního zánětu hemoroidů se užívá 6 tablet denně po dobu prvních 4 dnů, poté 4 tablety denně po dobu následujících 3 dnů. Udržovací dávka je 2 tablety denně. Tablety se užívají při jídle a zapíjejí se tekutinou. Pokud příznaky zánětu hemoroidů nevymizí do 14 dnů, je třeba se poradit s lékařem. Přípravek se podává ústy.

Produkt nelze zakoupit online na českém trhu. Prodej Detralexu není možný bez receptu.

Cena Detralexu je uvedena zde.

Zdroj: Mobivenal - příbalový leták

Přírodní náhrada Warfarinu

Přírodní léky na ředění krve bývají účinné, některé jsou dokonce velmi silné. S jejich užíváním by měl za účelem ředění krve souhlasit lékař.

Mezi přírodní náhrady přípravku Warfarin patří zázvor, kari, skořice, kurkuma, máta peprná, oregano, paprika, kajenský pepř, lékořice, česnek.

Více se o přírodních náhradách za lék Warfarin dozvíte zde.

Zdroj: Alternativa Warfarinu

Porovnání účinnosti selenu a antibiotik

Riziko odolnosti samozřejmě hrozí, ale jedná se o časový horizont několika desítek let. Když se podíváme na antibiotická léčiva, tak v dnešní době už mnohdy nezabírají. Tím pádem není jiná možnost léčení bakteriálních infekcí. Jak tedy pomoci pacientovi v případě, že se bakteriální infekcí nakazí? V tomto případě je velmi důležité, aby se našla alternativa, která zastoupí právě již rezistentní antibiotická léčiva.

Zdroj: Koloidní selen namísto antibiotik

Náhrada za Myolastan

Distribuce uvádění Myolastanu na český trh byla ukončena 30. 5. 2013. Alternativa namísto něj se využívají například jiná centrálně myorelaxační léčiva, která tlumí blok a uvolňují svalové napětí.

Volně prodejné bez receptu: Guajacuran nebo Ataralgin, který má jednu z obsahových složek proti bolesti.

Receptové varianty: Mydocalm, Dorsiflex, Sirdalud, Muscoril či Baclofen, jejich účinky posiluje hořčík, můžete tedy použít Magnesii lactici, Magne B6, Magnetrans. Užívání zmíněných muskulatorních relaxátorů nenahrazuje analgetickou léčbu, kterou zabezpečí Brufen, Voltaren nebo Nalgesin S.

Zdroj: Myolastan

Alternativa k léku Betaloc

Zde můžete vidět náhrady léku Betaloc zaregistrované na našem trhu.

Jedná se o léky, které jsou pouze na lékařský předpis. Beta-blokátory patří mezi pět základních antihypertenziv. Přesný mechanismus, jak beta-blokátory snižují tlak, není znám. Nesporně však zlepšuje prognózu nemocných, snižuje hypertrofii levé komory a má velký význam při hyperkinetické cirkulaci u mladých hypertoniků. Dávkování záleží striktně na doporučení předepisujícího lékaře a na důvodu, proč je lék užíván. Obvykle se podává 2x denně dávka 25–100 miligramů a většinou se nepřekračuje celková denní dávka 200 miligramů. Zvláště u srdečního selhávání se u beta-blokátorů musí začínat s nízkými dávkami, které se postupně navyšují.

Zdroj: Betaloc

Náhradní lék za Warfarin

Nový lék na ředění krve (jak se zbavit Warfarinu) je k dispozici jako alternativa k Warfarinu, nikoliv jako jeho náhrada. Některé z těchto léků jsou perorální, jiné se aplikují injekcí pod kůži. Patří sem Pradaxa, Xarelto, Eliquis, Lixiana. Podobně jako Warfarin tyto léky zabraňují zvětšení krevní sraženiny. Také snižují možnost vzniku další sraženiny. Nicméně způsob, jakým v těle fungují, se liší od způsobu, jakým funguje Warfarin. Ovlivňují totiž jinou část procesu srážlivosti. Tento rozdíl často umožňuje tyto novější léky pohodlně používat.

V porovnání s Warfarinem existuje mnoho výhod těchto novějších léků. Po zahájení léčby začnou pracovat rychleji a jejich účinky netrvají dlouho poté, co se přestanou užívat. Také nemusíte mít tolik testů, abyste zjistili, zda je hladina ředění krve v správném rozmezí. Tyto léky mají méně negativních interakcí s jinými léky a nejsou ovlivněny dietou nebo dietními změnami. Nové léky jsou k dispozici pouze jako značkové léky, takže jsou dražší a jsou striktně omezeny na jednotlivé indikace. Dlouhodobé účinky těchto léků zatím nejsou známy tak jako u Warfarinu. Generické verze nejsou k dispozici, proto jsou tyto léky dražší. Takže vybrat náhradu za Warfarin opravdu není jednoduché.

Zdroj: Alternativa Warfarinu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP