Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

BOLEST BRICHA PO OPLODNENI

OBSAH

3 dny po oplodnění

Tři dny po oplodnění se v ženském těle vše připravuje na vznik embrya, projevy těhotenství ale nejsou u žen snad téměř žádné. Výjimečně tento proces může provázet mírná bolest v podbřišku (jako při menstruaci), případně i zvýšená teplota.

Zdroj: První známky těhotenství po oplodnění

Poradna

V naší poradně s názvem KDY DOŠLO K OPLODNĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lada.

Dobrý den,
poslední menstruaci jsem měla 18.9.2018 a další už nepřišla. 24.10 2018 jsem byla u lékaře a řekl, že je to úplný začátek těhotenství cca 14-18 dní. Kdy došlo k oplodnění?

Děkuji mnohokrát za odpověď.

Lada

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

K oplodnění u vás došlo ve dnech mezi 10.10. až 14.10.

Zdroj: diskuze Jak dlouho trvá uhnízdění vajíčka

Příznaky těhotenství hned po oplodnění

Příznaky oplodnění vajíčka nejsou v podstatě žádné, i přesto, že řada žen tvrdí, že o těhotenství věděla již od prvního dne. Ve skutečnosti se ale oplodnění na zdravotním stavu ženy nijak neprojevuje. Všechny projevy těhotenství se objevují až v pozdějším období, ne na úplném začátku.

Zdroj: První známky těhotenství po oplodnění

Poradna

V naší poradně s názvem OVLIVNUJE MASAŽNÍ OLEJ OPLODNĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

Dobrý den, chci se zeptat snažíme se s přítelem o dítě a místo lubrikačních gelů používáme masážní olej. Ovlivnuje to nějak oplodnění? Děkuji za odpoved.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, oleje mohou inhibovat spermie a ty se pak nedostanou k vajíčku. Jestli chcete mít jistotu, že neovlivňujete početí, tak raději používejte silikonový lubrikační gel, který se dá koupit v lékárně. Tento gel je vhodný i na masáž, protože nevysychá. Stačí ho malinko a bezvadně a hlavně příjemně klouže.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ovlivnuje masažní olej oplodnění

Jak vypadá hlen po oplodnění

Jak již bylo popsáno, hlen po oplodnění má ochrannou funkci - je hustý, lepkavý a tvoří zátku, která brání spermiím a infekci proniknout do dělohy, takže se vlastní zárodek může nerušeně vyvíjet.

Zdroj: Děložní čípek po oplodnění

Oplodnění vajíčka den po dni – video

Zde můžete vidět oplodnění vajíčka den po dni.

Zdroj: Chci oplodnit

Poradna

V naší poradně s názvem HORVATHOVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nada.

Chtela bich se zeptat kolik stoji odvazani vaječniku bila sem v depresi a dala se podvazat jense chci zeptat kolik to stoji dekuji moc

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Sterilizace ve formě podvázání vejcovodů je nevratný zásah, který zabraňuje přirozenému početí do konce života. Jediná možnost, jak otěhotnět s podvázanými vejcovody, je umělé oplodnění. O možnostech umělého oplodnění ve vašem případě vám více poví váš gynekolog.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Horvathova

Citlivé bradavky

Citlivosti bradavek si můžete všimnout již jeden až dva týdny po početí. Je to důsledek zvýšeného průtoku krve do prsou a zvýšení jejich velikosti. Mnoho žen si v tomto období stěžuje na bolest bradavek, mravenčení a zvýšenou citlivost.

Zdroj: Co se děje 7. den po oplodnění

Diskuze

V diskuzi JAK DLOUHO TRVÁ UHNÍZDĚNÍ VAJÍČKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nikola.

Dobry vecer,mam dotaz 1.2 jsem mela posledni ms mam pravidelnou po 28 dnech test jsem delala 3.3 .2018 a u gynekologa jsem byla 8.3.2018 nebilo nic moc videt rekla mi ze tehotna jsem priblizne 10 dni kdy tedy doslo k oplodneni predem dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Irena.

Dobrý den,
když mi lékař zjistí těhotenství staré cca 14 dní, tak to znamená 14 dní od oplodnění?

Děkuji vám

Irča

Zdroj: diskuze Jak dlouho trvá uhnízdění vajíčka

Hlen po oplodnění

Hlen po oplodnění má lepkavou konzistenci a nevypadá jako bílek. Ženy, které si vyhodnocují podobu hlenu delší dobu, dokážou rozeznat normální hlen od těhotenského, ale obecně se změna hlenu nebere jako jeden z příznaků těhotenství. Mezi ně patří citlivá prsa, nevolnost, zvýšená potřeba močení a špinění sedmý až desátý den po oplodnění, kdy se zárodek uhnizďuje v děloze. Dalším důkazem těhotenství je, když období vyšších teplot přesáhne 17 dní.

Zdroj: Děložní čípek po oplodnění

Diskuze

V diskuzi BRNENI V BRISE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena Marošová.

Dobrý den,chci se zeptat zda je možné,že několik let po operaci slepho střeva (revize břišní dutiny)mám stále pálivou bolest na pravé straně břicha .Taky mám silné brnění v břiše a slyším vlastní tep.Veškeré dostupné vyšetření bylo negativni.Děkuji za odpovědˇ.Helena M.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anonym.

Dobrý den, taky jsem po slepáku ale už je to hrozně dávno, pár let.

Cítím svůj tep na hořejšku břicha, měla jsem i brnění, nebyla jsem na vyšetření.

Nevím co to je...

Zdroj: diskuze Brneni v brise

Bolest břicha pod pupkem

Bolest v oblasti pupku může charakterizovat střevní problémy, namožené břicho, ale i břišní kýlu. V případě, že bolest přetrvává a pohmatem je možné cítit nějaký výstupek, je nezbytná návštěva lékaře. Pokud nejde o výše uvedenou kýlu, lze provést jemnou břišní kruhovou masáž nebo použít k uvolnění mast určenou k problémům s nadýmáním.

Zdroj: Bolest břicha

Diskuze

V diskuzi FUROLIN DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Kulmanová.

Dobrý den, brala jsem Furolin 3 dny a takovou bolest hlavy jsem v životě nezažila. A to trpím na migrény. Už jsem se nedivila, že lidi bolestí mlátí hlavou o zeď. Neměla jsem k tomu daleko, dál jsem už lék nebrala, a pak bylo zase dobře. Můžete mi k tomu něco napsat? Je ten lék vůbec odzkoušený, neboť na něm byla taková zvláštní nálepka. Nebyla jsem pokusný "králík"?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel ***.

Dobrý den,
mám naprosto stejnou zkušenost: příšerná bolest hlavy, pocity na zvracení, teplota. Toto se dělo postupně, první den jsem mírně bolesti břicha po užití furolinu, druhý den horší bolení břicha a mírná bolest hlavy a třetí den jsem už furolin musela vysadit, projevy jako migréna. Již je to 10 hodin po posledním prášku a stále je mi strašně zle.

***

Zdroj: diskuze Furolin diskuze

Kdy dochází k nidaci

Nidace začíná 6.–7. den po oplodnění a končí 12. den po oplodnění (12 dpo). Považuje se za skutečný počátek těhotenství. Při uhnízdění mohou být ve sliznici dělohy narušeny drobné cévy, zanoření oplodněného vajíčka může vyvolat slabé krvácení („špinění“), jež mohou některé ženy omylem zaměnit za menstruaci.

Zdroj: Příznaky nidace

Diskuze

V diskuzi BOLEST BRICHA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomas.

pribral jsem 5kilo na vaze nekdy me poboliva nad brichem pak to zmizi

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bolest bricha

Bolest břicha po sexu

Bolestí břicha po sexu se u žen může projevovat zánět dělohy, děložního čípku, zánět močového měchýře nebo močových cest. U nemocí, které souvisejí s trávicím traktem, se mohou bolesti stěhovat a vyskytovat se v různých částech břicha. V takovém případě jde povětšinou o nahromadění střevních plynů a toxinů. Tento stav nevyžaduje žádnou léčbu. Doporučuje se pohyb, aby došlo k odchodu nahromaděných plynů. Přidají-li se jiné příznaky, je důležitá návštěva lékaře.

Zdroj: Bolest břicha

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST BŘICHA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomas.

Zdravím, prosím o názor či radu.

Již po 2. (po 2 letech) jsem měl problém s pícháním a bolestí v pravém podbřišku, náhle. Po 1. jsem navštívil lékaře a ten vyloučil akutní zánět slepého střeva, ale doporučil ledovat břicho, po 2 dnech bolesti ustoupili. Tentokrát jsem k lékaři nešel, bolest nebyla nějak silná a ledoval jsem břicho. Po 2 dnech bolest v podbřišku opět ustoupila, ale nemůžu se zbavit nepříjemného pocitu - bolesti břicha. Je to takový tlak pod pupkem, ale spíše uprostřed....ne jako předtím........asi jako když potřebujete na záchod a máte třeba zácpu, nebo když to třeba přeženete s posilováním břišních svalů.....Cítím to už 4 den. Nejde o zánět močových cest z ledování?? Problém s močením nemám. Díky za info

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ve vaěem případě, Tomáši, bude nejlepší provést sono břicha a vyšetření prostaty. Požádejte proto svého praktického lékaře o doporučení k těmto dvěma vyšetřením. Bez těchto vyšetření můžeme nad příčinami vaší bolesti pod pupkem jen spekulovat. Takto dlouhá bolest v břiše kolem pupku může souviset s močovým měchýřem a s prostatou, ale také může být zaviněna zažíváním popřípadě nadýmáním. Napište pak jak vám dopadla tato doporučená vyšetření.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolest břicha

Oplodnění

Oplodnění je složitý proces, k němuž je potřebné správné fungování ženských a mužských pohlavních orgánů, takže musí být správně vyvinuté spermie i vajíčka. Na dozrávání vajíček jsou potřebné tyto hormony: folikuly stimulující hormon, luteinizační hormon a estrogeny. Na tvorbu a dozrávání spermií je potřebný hormon testosteron.

Vajíčko dozrává ve vaječnících a v období ovulace je uvolněno do vejcovodů a připraveno na oplodnění. Vajíčko je schopné oplodnění přibližně 24 hodin po uvolnění z vaječníku. To je tedy nejlepší doba na oplodnění. Při pohlavním styku se spermie dostanou do pohlavních orgánů ženy. Jen jedna spermie z obrovského množství spermií může proniknout do vajíčka a oplodnit ho. Po oplodnění se oplozené vajíčko začne dělit a vzniká embryo, které se vyvíjí 9 měsíců v děloze.

Zdroj: ICSI

Diskuze

V diskuzi ZLUTY PRUJEM A BOLEST BRICHA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Dobrý den,
už čtrnáct dní mě začalo bolet břicho o kolo pupku a žlutý prujem a ten stále trvá břicho už skoro nebolí co by to mohlo znamenat? Nemocná nejsem. Uvažovala jsem o tom,že bych se objednala na gastroskopii. Děkuji za radu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zluty prujem a bolest bricha

Jak léčit bolest břicha a průjem

Bolest břicha způsobenou průjmem lze léčit přípravkem proti průjmu Imodium (loperamidi hydrochloridum) nebo Reasec (diphenoxylati hydrochloridum). Trvá-li průjem více než 24 hodin nebo trpíte-li bolestmi a křečemi, navštivte svého lékaře. Průjem můžete zmírnit změnou stravy. Pijte dostatečné množství tekutin s obsahem minerálů, aby nedocházelo k dehydrataci. Vhodné jsou například nápoje bohaté na draslík, jako ovocné šťávy či nápoje pro sportovce.

Zdroj: Bolest břicha

Děložní čípek v raném těhotenství

Po oplodnění vajíčka zůstává čípek během celého těhotenství zavřený a zároveň produkuje hustý lepkavý hlen, který jako zátka brání spermiím proniknout do dělohy, takže se vlastní zárodek může nerušeně vyvíjet.

Zdroj: Děložní čípek po oplodnění

Bolest břicha pod žebry

V takovém případě se může jednat o podrážděný žaludek, žaludeční vřed, onemocnění jícnu, cévní komplikace nebo i o infarkt myokardu. Dále pak takto lokalizovanou bolest může způsobovat psychický stres nebo onemocnění, které je v souvislosti s páteří. Jedná-li se o bolest, která se rozprostírá v celkovém pruhu, je nutné ihned volat záchrannou službu, neboť by mohlo jít o zánět pobřišnice. Léčba je vždy individuální dle stavu pacienta.

Zdroj: Bolest břicha

Oplodnění po ovulaci

Oplodnění po ovulaci je možné. Ovulace sama o sobě trvá jen kratičkou chvilku. Občas si ji někdo plete s plodným obdobím a ptá se – kolik dní trvá ovulace? Pro vyjasnění pojmů – ovulace trvá jen pár sekund, ale plodné dny nastávají právě kolem tohoto okamžiku – zhruba tři dny před ovulací a den po ní.

Zdroj: Chci oplodnit

Příznaky týden po oplodnění

I 5. den po oplodnění stejně jako celý 1. týden po oplodnění se stále jedná o ranné těhotenství, které se nemusí vůbec nijak projevovat. Absolutní většina žen v tu dobu ještě ani netuší, že je těhotná. Pokud v tuto dobu očekává menstruaci, může se domnívat, že došlo k jejímu zpoždění, ale nepřikládá tomu význam. Právě vynechání menstruace bývá prvním příznakem těhotenství, postupně se mohou (ale nemusí, je to velmi individuální) objevit i další, jako zvýšená teplota, bolesti prsou, pocit napětí, zvýšená únava a spavost, změna chuti, pocity nevolnosti, změny nálad, časté močení a další.

Zdroj: První známky těhotenství po oplodnění

Zimnice s bolestí břicha

Zimnice a bolest břicha mohou být příznakem intoxikace a střevní infekce. Doporučuje se použití absorpčních tablet (aktivní uhlí a podobně), které absorbují toxiny v těle.

Zdroj: Zimnice


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP