Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

BYLINKY NA ODSTRANĚNÍ SOLÍ Z KLOUBŮ

OBSAH

Očista kloubů od solí a vápenatých usazenin

Bobkový list je vhodný jako detoxikace a slouží i k očistě kloubů od soli. Zde je návod na odvar k odstranění solí z těla:

5 g bobkového listu dejte vařit do 300 ml vody na 5–10 minut. Odvar nechte přes noc vyluhovat, přeceďte a po malých doušcích pijte během celého dne do osmé večer. Kúru opakujte tři dny po sobě, následuje týdenní pauza a znovu opakujte.

Pozor! Kúra se nedoporučuje dlouhodobě a v žádném případě se nedoporučuje zvyšování dávky nebo jednorázové vypití celého odvaru, jeho efekt je dost výrazný a mohly by se objevit negativní projevy. Před kúrou je vhodné vyčistit tělo pomocí klystýru střeva. Po absolvování kúry může dojít k vylučování růžové moči, což znamená že soli se již vylučují z těla.

Při bolestech kloubů jsou vhodné obklady z bobkového listu:

Rozdrťte pár lístků bobkového listu a smíchejte je s olivovým olejem. Naneste na čistý kus látky a přikládejte vícekrát za den na místa postižená revmatem.

Zdroj: Léčba bobkovým listem

Poradna

V naší poradně s názvem BYLINKY NA SKLIVCOVÉ ZÁKALKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Drahomíra.

Dobrý večer,prosím jaké bylinky mám používat na odstranění zákalků? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Neexistují žádné bylinky, které by přímo odstraňovaly zákalky. Zákalky se dají odstranit pouze operativně u očního lékaře. Pokud ale chcete, můžete užívat bylinky navozující dobrou náladu, jenž vám pomůžou na to nemyslet a užívat si života i se zákalkami. Například odvar z dobromysli, šafránu a třezalky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bylinky na sklivcové zákalky

Operace

Pokud nepomohou léky, přichází na řadu chirurgická léčba, a to:

  • artroskopie – ošetření odlučující se chrupavky, odstranění volných tělísek, ošetření zánětem změněné kloubní výstelky a podobně;
  • osteotomie – operační úprava osy zatížení kloubu, náhrada kloubu – částečná anebo úplná endoprotéza.

Zdroj: Artróza kolenního kloubu

Diskuze

V diskuzi MASTNÁ PLEŤ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Natálie.

Dobrý den už od 15 let mám akné,rozneslo se mi snad všude na obličeji,na dekoltu,na zádech.Mám i fleky,protože si nemůžu pomoct,ale vadí mi když mám černé pory nebo bílé velké akné,potřebuji poradit jak se mám zbavit těch fleků.Děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobry den,mohl by mne nekdo poradit,jake bylinky namichat do kokosoveho oleje na vymizeni ci odstraneni vrasek.Moc dekuji za odpovedi na meilik

Zdroj: diskuze Mastná pleť

Chirurgické odstranění osteoartrózy

Pokud je osteoartróza velmi bolestivá a nepomáhají žádné jiné typy léčby a bolest vám brání v každodenních činnostech, možná budete volit chirurgický zákrok.

Existuje několik typů operací osteoartrózy. Patří mezi ně:

  • Artroskopie, což je vyčištění poškozené chrupavky nebo oprava tkání. Tato operace se provádí nejčastěji u kolenou a ramenou.
  • Nahrazení umělým kloubem. Tato operace by měla být pečlivě zvážena, provádí se jen tehdy, pokud trpíte výraznou bolestí, která vám narušuje funkci a kvalitu života. Umělé klouby neplní všechny funkce přirozeného kloubu, ale funkce a pohyb jsou výrazně zlepšeny. Umělé klouby se nejčastěji nahrazují v kyčlích a kolenou, jedná se o velmi bolestivou operaci. Možná je také náhrada ramenního, prstního, loketního a kotníkového kloubu.
  • Společná fúze odstranění poškozeného kloubu a roztavení kostí na každé straně kloubu. Tato operace se provádí nejčastěji v oblastech, ve kterých nejsou účinné umělé klouby.

Zdroj: Artróza

Diskuze

V diskuzi DIKY BYLINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mariediky.

jiz pred 25 roky jsem pouzila obklady z korene kostivalu na artrozu kycelniho kloubu a do dnesni doby mi kouby slouzi spolehlive dekuji bylinkam

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Diky bylinky

Nejlepší léky na bolest kloubů

Nelze určit nejlepší léky na bolest kloubů. Léčba je vždy individuální a záleží na druhu onemocnění. Pokud dlouhodobě trpíte bolestmi kloubů, měli byste tento stav konzultovat se svým ošetřujícím lékařem.

Zdroj: Bolest kloubů

Diskuze

V diskuzi DISKUZE COLAFIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Melinda .

Colafit je opravdu skvělý doplněk stravy. Také ho již dlouhou dobu využívám. Je to skvělý pomocník na bolest kloubů.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dana.

Dobrý den.Mam artrózu kloubů prstů ruky,mohu brát současně během dne Condrosulft 400 a Colafit? Dále užívám Vít.D,Ca,C,Mg,B6,omega 3,betaglukany hlivu s rakytnikem,Zn a bylinky na menopauzu od Virde.
Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Diskuze colafit

Jak se jich zbavit

Lipomy nepředstavují výrazné nebezpečí, proto se jejich odstranění provádí hlavně z kosmetických důvodů a pochopitelně ve chvíli, kdy tuková bulka vadí například v pohybu nebo utlačuje okolní nervy. Odstranění lipomu probíhá chirurgicky, většinou ambulantně, při místním znecitlivění. Někdy se bohužel tuková bulka objevuje opakovaně. Některým lidem zůstanou po zákroku malé jizvy. Proto je vhodné po zákroku použít bylinky, které mají blahodárný vliv na odbourání lipomů, jako je kurkuma nebo šalvěj. Pomoci může také mast z krušiny.

Zdroj: Tuková bulka pod kůží

Poradna

V naší poradně s názvem BOLESTI DROBNÝCH KLOUBŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabriela.

Dobrý den,chci se zeptat,byla jsem na revmatologii,test na revma negativní,artrititu ve věku 34let nemohu mít,pí doktorka mi říkala,že bolest někdy sama vymizí,předepsala analgetika.Trpím bolestí na obou hřbetů rukou,i zespod jsou tam nárustky dříve měkké,nyní jsou tvrdší,menší,při přitlačení bolí,občas svědí,oba prostředníčky bolí v kloubech bolest ostrá,"jde" to jakoby dopředu,nejhorší je chlad,studená voda,bolí všechny prsty,horší hybnost.Na pohled nejde nic poznat,jen při doteku.Dále viz.foto,mám na ruce bouličku 3cm ,nebolí,je měkká.A ještě obdobné problémy na prstou u nohou,bolí v zimě,když stojím na nerovném povchu,rohožka ve sprše,kamínky,...A od dětství mě bolí klouby při změně počasí,přesně vím 2h dopředu,že bude pršet,někdy to je nesnesitelná bolest. Děkuji mnohokrát za odpověd´.Nevím si sama rady,pí revmatoložka se na mě dívá,že jsem si to vymyslela
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Boulička vypadá jako zbytnělý uzlík na šlaše. Bylo by možné jeho chirurgické odstranění. Podle příznaků zřejmě máte revmatoidní artritidu. Budete potřebovat péči do konce života, takže bude potřeba najít lékaře, který má o vaše problémy zájem a bude je chtít léčit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolesti drobných kloubů

Bolest kloubů při menstruaci

Bolest kloubu při menstruace může být spojena s premenstruačním syndromem. Antikoncepce velmi účinně redukuje tyto stavy. Lze užívat Ibalgin cca 1–2dny před menstruací včetně 1. dne menstruace po 6 hodinách, mělo by to pomoci.

Zdroj: Bolest kloubů

Poradna

V naší poradně s názvem BYLINKY A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeńka Soldátová.

Mohu bylinky ,když užívám warfarin? Mohu produkty - které obsahují bylinky ? Děkuji Soldátová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když užíváte Warfarin, tak byste neměla vnitřně užívat žádné bylinky ani bylinkové čaje a ani potravinové doplňky s bylinkami. Některé bylinky mohou opravdu výrazně změnit účinky Warfarinu a přivodit tak život ohrožující situaci. Warfarin komplikuje stravování, jak již jistě víte, a u bylinek je to ještě více složitější a laik prostě nedokáže rozhodnout, která bylinka je s Warfarinem bezpečná. Pro váš přehled uvádím seznam nejvíce nebezpečných bylinek.

- Bylinky zvyšující účinky Warfarinu a mohou tak způsobit krvácení:
Děhel
Bedrník anýz
Prha (Arnica)
Ločidlo čertovo lejno
Vachta trojlistá
Brutnák lékařský
Bromelain, nebo také bromelin, je enzym, který najdeme v čerstvém ananasu.
Konopí
Paprika
Miřík celer
Heřmánek pravý
Hřebíček
Dymnivka (Corydalis yanhusuo)
Klikva (brusinky)
Harpagofyt
Pískavice řecké seno
Řimbaba obecná
Česnek
Geum japonicum
Zázvor
Jinan dvoulaločný (Ginkgo biloba)
Jírovec maďal (kaštan koňský)
Lékořice lysá
Libeček lékařský - kořen
Tužebník jilmový
Cibule
Petržel
Mučenka modrá
Topol
Hořkoň obecná
Jetel luční
Routa vonná
Serenoa plazivá
Komonice lékařská
Kurkuma
Vrba

- Bylinky, které snižují účinky Warfarinu a mohou tak způsobit vznik krevní sraženiny:
Koenzym Q10
Šalvěj červenokořenná
Andělika čínská
Zelený čaj
Papája
Jmelí
Řepík
Pampeliška
Třezalka tečkovaná
Vitamin E
Řebříček obecný

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bylinky a Warfarin

Příznaky

Artritida: Bolesti mohou mít mírný, plíživý charakter, ale při těžších potížích může dojít až k reverzibilním změnám na kloubu palce.

Revmatoidní artritida: Nemocný pociťuje nepříjemnou bolest a ztuhnutí v kloubech zvláště po probuzení nebo po delším klidu.

Dna: Při onemocnění dnou může pacient projít všemi čtyřmi stadii. Nejprve má při vyšetření zvýšené množství kyseliny močové. V průběhu několika let může dojít ke kloubním potížím a následně až k bolestivým záchvatům. Pokud nemocný trpí záchvaty opakovaně, začíná v organismu přibývat soli kyseliny močové. V posledním stadiu dochází k trvalému poškození kloubů a k omezení jejich hybnosti.

Zdroj: Zánět kloubu palce na noze

Diskuze

V diskuzi AGAVE SIRUP se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michala.

Jdu do desetidenni ocisty a misto javoroveho sirupu mam agave sirup. Pry je i hodnotnejsi.
Projimadlo je super kura z krusiny, nedela takovy krece jako senna
drzte mi palce
jdu si varit prvni caj :-)
kdyby chtel nekdo se mnou sdilet pocity , budu rada diky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavel.

pozor na tak velké množství soli..! nedoporučoval bych to.. a místo takového množství soli by se spíše hodilo nahradit 150ti gramy Kayenského pepře

Zdroj: diskuze Agave sirup

Osteofyt na ruce

Jako osteofyty se označují výrůstky. Jedná se o degenerativní změny vznikající mechanickou zátěží v průběhu života, přičemž dochází k degeneraci chrupavčitých částí kloubů. Osteofyt je kostní výrůstek vycházející z okostice (periostu). Většinou je reaktivního charakteru, například u kloubů postižených artrózou.

Zdroj: Bulka na kloubu prstu

Poradna

V naší poradně s názvem NEDOSTATEK SOLI V TĚLE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana Báťková.

Dobrý den,
náš syn, kterému byly právě 3 roky, si občas vezme solničku a sype si sůl na dlaň a jí ji. Jí sůl jako vitacit, ale né moc, nasype si tak 3x .
Chtěla bych prosím vědět, co mu schází, když tak rád jí sůl.
Děkuji za odpověď.
Přeji pěkný večer

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejspíše mu nic neschází. Je teprve na začátku poznávání chutí a zrovna mu dělá dobře pocit ze slané chuti. Nechte ho být, ono ho to zanedlouho přejde. Abyste mu trochu srovnali denní příjem soli, tak k tomu mírně přizpůsobte výběr potravin a jídel, která má přes den k dispozici a poskytněte mu ty s menším obsahem soli.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nedostatek soli v těle

Jaký má dopad hmotnost a cvičení na artrózu?

Pohyb zabraňuje nadváze a pomáhá tak předcházet osteoartróze kolene, kyčle a páteře, také snižuje stres těchto nosných kloubů a snižuje bolest postižených kloubů.

Cvičení je důležité pro zlepšení pohyblivosti kloubů a posílení svalů, které obklopují klouby. „Jemné“ cvičení, plavání nebo chůze na rovném terénu, je pro vaše klouby menší zátěží. Vyhněte se činnostem, které zvyšují bolesti kloubů, jako je jogging nebo aerobik. Zejména pacienti s osteoartrózou kolenního kloubu by měli vyhledávat přiměřený pohyb, aby si posílili svalstvo kolem postiženého kloubu a snížili tak i jeho bolestivost.

Zdroj: Artróza

Diskuze

V diskuzi JAK NA BÍLÉ ZUBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

mam dotaz jak u těch zubů máte z kůry pomeranče může to být i kůra od citronu??

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Markéta.

dobrý den chtěla bych vědět domáci trik na bělení zubů při použití citronu a soli jaké množství citronu a soli děkuji za odpověd Markéta

Zdroj: diskuze Jak na bílé zuby

Léky na artrózu

Artróza kolene se léčí podobně jako artróza kyčelního kloubu. Důležitá je rehabilitace a speciální cvičení, která pomáhají kloub rozpohybovat. Lékaři mohou předepsat léky na bolest nebo speciální nesteroidní antirevmatika a injekce. Možná je také operativní léčba. Nejlepší lék na artrózu neexistuje. Provádí se výplach kloubu. Když není jiná možnost, je provedena totální náhrada postiženého kloubu. Co se týče prevence, je důležitý pravidelný pohyb a dostatek zdravé stravy.

Zdroj: Artróza kolenního kloubu

Léčba artrózy

Artróza je obvykle léčena kombinací procedur: cvičení, hubnutí, léky, fyzikální terapie s cvičením na posílení svalů, horké a studené obklady na bolavé klouby, odstranění kloubní tekutiny, vstřikování léků do kloubu a používání podpůrných zařízení, jako jsou berle nebo hole. Pokud ostatní možnosti léčby nebyly účinné, může pomoci chirurgický zákrok, a to nejen k úlevě od bolesti.

Typ léčby je závislý na několika faktorech: věk, činnosti a povolání, celkový zdravotní stav, zdravotní anamnéza, umístění osteoartrózy a závažnost stavu.

Zdroj: Artróza

Bolest kloubů při kojení

Bolesti kloubů při kojení mohou být způsobeny nedostatkem vápníku a změnou životního rytmu a jiného pohybu. Kojením se ztratí jen 1–2 procenta vápníku, který se po ukončení kojení velmi rychle doplní. Na kolena zabírá například ENZYCOL 40. Pokud vás bolí celé klouby, je velmi účinný Senzycol od Maxivitalisu, jedná se o potravinový doplněk.

Zdroj: Bolest kloubů

Bolest kloubů po porodu

Bolesti kloubů po porodu jsou ve většině případů vyvolány otokem. Po opadnutí otoku většinou tyto potíže odezní. Bohužel u některých žen hormonální změny spojené s těhotenstvím a mateřstvím mohou spustit i jiná onemocnění, například revmatickou artropatii. Zde může pomoci Condrosulf, což je výživa pro klouby a volně prodejný potravinový doplněk. Důležitá je vyvážená strava bohatá na vápník, to znamená dostatek masa, sýrů a vlákniny.

Zdroj: Bolest kloubů

Bolest kloubů v těhotenství

Bolest kloubů v těhotenství se projevuje nejčastěji bolestí kyčle, odkud může bolest zasahovat i na zadní část nohy, hlavně oblast podkolení. Někdy je to dost nepříjemné a těhotné ženy mohou mít problémy i s obyčejnou chůzí. Bolesti vznikají tlakem plodu na páteř. Doporučuje se užívání Colavitalu. Ten se dá koupit na internetu a je vhodný právě i v těhotenství, protože je přírodní – obsahuje pouze kolagen a šípkovou růži. Raději však veškeré samoléčitelské procedury konzultujte se svým gynekologem.

Zdroj: Bolest kloubů

Česnek se solí

Ingredience: česnek, sůl dle potřeby, skleničky s uzávěrem (například od dětské výživy)

Postup: Do skleničky dáme vrstvu soli, pak vrstvu oloupaných stroužků česneku. Zasypeme solí a vše opakujeme, až je sklenice plná, horní vrstvu tvoří sůl. Uzavřeme víčkem a skladujeme v temnu a chladu.

Další možností je česneková pasta se solí...

Zdroj: Uchování česneku


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP