Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

CO NA ODVODNĚNÍ TĚLA

OBSAH

Zavodněný organismus

Aby nedocházelo k přílišnému zavodnění organismu, je důležité vyhýbat se nadměrnému solení, omezit příjem cukrů, jíst dostatek potravin s obsahem draslíku a dostatečně pít. Rychlé odvodnění organismu s sebou nese jistá rizika, proto by mělo být prováděno pouze na doporučení lékaře a pod lékařským dohledem. A to nejen při odvodňování pomocí léků. Měli byste se poradit i o užívání volně dostupných bylinných produktů, které slouží k odvodnění organismu. Odvodnění by rozhodně nemělo sloužit jako prostředek pro rychlé zhubnutí. Nejenže svoji hmotnost získáte během pár týdnů nazpět, ale ještě nějaká kila navíc naberete. Při odvodnění organismu je důležitý pravidelný pitný režim. Na nedostatek přijímaných tekutin totiž tělo reaguje zadržováním vody, kdy si tvoří zásoby na horší časy. Proto je vhodné pít dostatek neperlivých vod.

Zdroj: Potraviny podporující odvodnění těla

Diskuze

V diskuzi CO ÚČINÉHO SE POUŽÍVÁ NA ODVODNĚNÍ TĚLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika Matějková.

Kdo mi ,prosím, poradí? Mám v břiše vodu ,jakým způsobem se ji mohu zbavit? Předem děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Co účiného se používá na odvodnění těla

Bylinky na odvodnění v DM

Bylinky na odvodnění v DM jsou dostupné kdykoli a recenze jsou veskrze pozitivní. Čaj na odvodnění v tomto řetězci není dostupný. Zde tedy můžete vidět produkty na odvodnění dostupné v DM v podobě tobolek.

Zdroj: Bylinky na odvodnění organismu

Diskuze

V diskuzi ODVODNĚNÍ TĚLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Dobrý den , mám velký problém jsem hodně zavodnena a nevím co na to vzít abych neměla tolik vody v těle ,prosím porad te prosím

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alice.

Zkus tabletky H2Out. Mě zabírají dobře.

Zdroj: diskuze Odvodnění těla

Čaj na odvodnění těla

Na šetrné odvodnění organismu také působí různé bylinné čaje, které si dnes jednoduše obstaráte v lékárnách. Z bylin vybírejte především pampelišku lékařskou, přesličku rolní, kopřivu dvoudomou, ale třeba i brusinku či černý rybíz. Než začnete čaje užívat, raději se ujistěte, že vám budou vyhovovat. Ale ani s bylinkovými čaji to nepřehánějte, protože i když se jedná o přírodní produkt, může jejich nesprávné užívání natropit více škody než užitku.

Zde můžete vidět cenu oblíbeného čaje na odvodnění.

Zdroj: Zavodnění organismu

Diskuze

V diskuzi LÉKY NA VYSOKÝ TLAK,NA ODVODNĚNÍ TĚLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena šejvlová.

beru lék Caramlo na vysoký tlak a poslední dobou jsem oteklá, asi zavoněná, potřebuji poradit

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Léky na vysoký tlak,na odvodnění těla

Bylinky na odvodnění Liftea

Liftea je doplněk stravy obsahující jedinečnou směs bylinek, které přispívají k odvodnění organismu. Dle recenze produkt zmenšuje otoky končetin, detoxikuje tělo a snižuje pocity vyčerpání a únavy. Účinné složení obsahuje extrakt z jalovce, břízy, kopřivy, petržele.

Zdroj: Bylinky na odvodnění organismu

Diskuze

V diskuzi TABLETY NA ODVODNĚNÍ ORGANISMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena šejvlová.

vhodný přípravek na odvodnění organismu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tablety na odvodnění organismu

Co na odvodnění organismu nabízí lékárna

Na odvodnění organismu pomohou podpůrné prostředky, které obsahují výtažky z bylin, jež pomáhají vodu odvádět z těla. Tyto doplňky stravy lze běžně sehnat v lékárně bez lékařského předpisu. K dostání jsou ve formě tablet, bylinných čajů nebo sirupů. Pomoci vám mohou také kapky s výtažkem z kakostu smrdutého, který příznivě působí na celou vylučovací soustavu.

Forfemina přípravek na odvodnění těla tbl. 30 brání zadržování vody v těle a zároveň zamezuje vzniku otoků. Aplikuje se jedna tableta denně. Forfemina cena.

KNEIPP 3 bylinky na odvodnění tob. 60 je přípravek obsahující 3 bylinky na odvodnění, a to jalovec, kopřivu a petržel. Podává se 2–4x denně 1 tableta s hlavním jídlem.

Přírodní produkt H2Out přináší kombinaci přírodních látek obohacenou kofeinem pro odvodnění organismu. Vyladěná kombinace zelené kávy, kopřivy dvoudomé, bambusu, jírovce a fenyklu dovolují organismu zbavit se tekutiny a ovlivnit tak třeba krevní tlak. Zde je možné koupit H2Out.

Zdroj: Léky na odvodnění bez předpisu

Diskuze

V diskuzi OCISTA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sehnalkakac.

Ahojky, chtela bych k ociste tela jeste i zkusit odvodneni organismu, nemate nekdo s necim zkusenosti? dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucie.

Ahoj, já nyní po zimě řešila stejný problém. Kompletní očistu a detoxikaci děla. Na odvodnění mi doporučili v lékarně H2Out Forte na detoxikaci čaje.

Zdroj: diskuze Ocista

Použití diuretik na hubnutí

K odvodňování organismu se někdy zcela nerozumně uchylují ženy, které chtějí rychle snížit svou hmotnost. Odvést tekutiny z těla a domnívat se, že jste zhubla, je pošetilé. Při užívání diuretik na hubnutí zpočátku dojde ke krátkodobému odvodnění, takže se na přechodnou dobu dvou až tří dnů může váha snížit. Pak se tekutiny vracejí zpět, ale nárůst hmotnosti je mnohdy vyšší, než byla původní hodnota.

Zdroj: Tablety na odvodnění organismu

Diskuze

V diskuzi PŘÍČINY ZAVODNĚNÍ TĚLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Naprosto s článkem souhlasím, strašně dlouho jsem bojovala s váhou až jsem zjistila, že mám v sobě spoustu vody. Po odvodnění organismu a vysazení HA šli konečně kila dolů.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milada.

Dobrý den., v rodině se nám vyskytl případ vysokého množství vody v těle, spojený s celkovým kolapsem organismu vinou špatně funkce ledvin. Na internetu jsme se dozvěděli o jakémsi ukládání krystalů soli v ledvinách.
Také mi byl nabídnut přípravek H2Oout (forte) a nevím zda je to správná volba. Jedná se o kapsle.
Měli by mít i podstatný vliv na úpravu pH krve.
Také nevím zda je možno tento přípravek hradit z Veřejneho ZP.
Mám o rodinnem prislusnikovi jen kusé informace a chtěli by jsme se také dozvědět zda je mozne nějakým způsobem zanesene ledviny vyčistit. Např ultrazvukem. Nebo něčím podobným.
Ještě mám jeden malý dotaz:
Je mozné aby vysoká hladina co2 v krvi také zpusobovala zavodnění. Nebo blokovala tvorbu červených krvinek?? Díky za odpověď.

Zdroj: diskuze Příčiny zavodnění těla

Čaj na odvodnění organismu

Při odvodnění jsou hojně využívané také bylinné čaje a výtažky z bylin. Rostliny, které se nejčastěji využívají k odvodňování, jsou kopřiva dvoudomá, bříza bradavičnatá, smetanka lékařská, přeslička rolní, pýr plazivý, ale také černý rybíz, černý bez nebo brusinka obecná. Čaje z těchto bylin koupíte v každé lékárně.

Zdroj: Léky na odvodnění bez předpisu

Diskuze

V diskuzi SEZNAM LÉKŮ NA ODVODNĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Dobrý den je lék INDAP na odvodnění nebo na vysoký tlak?Děkuji za zprávu na email.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ilona.

Dobry den, ktere prasky na odvodneni muzu mam vysoky tlak a cukrovku. Ahoj dekuji

Zdroj: diskuze Seznam léků na odvodnění

Přírodní diuretika na hubnutí

Přírodní diuretika vám nepomohou s odstraněním ošklivého tělesného tuku, ale pomohou vám s odstraněním přebytečné vody nebo tekutin z těla. Přírodní diuretika jsou přírodní potraviny a byliny, které umožňují větší průtok moči a tím pomáhají s odstraněním tekutin z těla.

Zdroj: Potraviny na odvodnění

Poradna

V naší poradně s názvem LÉKY NA ODVODNĚNÍ NA PŘEDPIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šárka Čunátová.

Dobrý den.Chtěla bych se optat na furon na odvodnění,ale beru léky na deprese a mám astma,na něj beru také léky.Mohu brát tento lék ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék Furon patří mezi nejúčinnější léky na odvodnění. Lék Furon zmírňuje otoky a může být také užíván při léčbě vysokého krevního tlaku. Jeho užívání ale sebou přináší mnoho rizik, která je třeba pravidelně kontrolovat. Proto je tento lék k dostání pouze na lékařský předpis, aby ošetřující lékař mohl sledovat účinky léku a zajistit vám bezpečnou léčbu. O tom, že užíváte lék Furon, musíte vyrozumět všechny své lékaře, na plicním i lékaře píšícího vám předpis na antidepresiva. Pokud jste jim o této léčbě neřekla, učiňte tak při další kontrole.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Furon lék na odvodnění .

Nápoje na odvodnění

Každý nápoj, který obsahuje kofein, působí jako diuretikum, to znamená čaj, káva, cola, energetické nápoje, alkohol a další.

Zdroj: Potraviny na odvodnění

Poradna

V naší poradně s názvem LÉKY NA ODVODNĚNÍ NA PŘEDPIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Koudelka.

Dobrý den,
Na odvodnění jsem bral Amicloton a teď mi lékař předepsal Carzap HTC 16mg/12,5mg. Chci se zeptat, v čem je mezi léky rozdíl, a který je pro mne více škodlivý.
Děkuji za odpověď.
Koudelka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ani jeden z jmenovaných léků pro vás nepředstavuje škodlivost, která by převyšovala zdravotní přínosy, které vám oba léky mohou poskytnout. Je běžná praxe, že se ke snížení krevního tlaku používá více variant léčby a podle výsledků se pak stanovuje další postup. Oba léky mají nežádoucí účinky, které se týkají hlavně zátěže ledvin. Když budete chodit pravidelně k lékaři na odběr krve a budete mít pod kontrolou funkci ledvin, tak můžete užívat současnou léčbu bez obav.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léky na odvodnění na předpis

Verospiron versus Furon

Při otázce, co na odvodnění, zda Furon či Verospiron, vám dá jednoznačnou odpověď pouze lékař. K silným kličkovým diuretikům se řadí furosemid (Furon, Furorese). Draslík v organismu šetří spironolakton (Verospiron), který často nachází uplatnění u srdečního selhávání.

Zdroj: Na odvodnění Furon nebo Verospiron

Diskuze

V diskuzi SEZNAM LÉKŮ NA ODVODNĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Dobrý den je lék INDAP na odvodnění nebo na vysoký tlak?Děkuji za zprávu na email.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petra.

Dobrý den,doktorka mi napsala Indap na odvodnění a mám ho brát 2x týdně,jenže nepomáhá a je tam psáno, že funguje při vyšších dávkách, to znamená kolik? Tlak mám v normě, nerozhodl mi ho?
Děkuji

Zdroj: diskuze Seznam léků na odvodnění

Bylinky na odvodnění v těhotenství

Těhotná žena by se v každém případě měla poradit s lékařem ohledně odvodnění. Proč je vůbec potřeba se odvodňovat v těhotenství? Pokud se objeví otoky a zadržování vody v tomto období, patří tento problém do rukou lékaře a není zde prostor na babské rady.

Vždy se samozřejmě doporučuje poznat prapůvodní příčinu tohoto stavu – může jí být slabý výkon srdce, ledvin i jater nebo narušení lymfatické či hormonální soustavy.

Zdroj: Bylinky na odvodnění organismu

Nerozumné odvodnění organismu

K odvodňování organismu se někdy zcela nerozumně uchylují ženy, které chtějí rychle snížit svou hmotnost. Odvést vodu z těla a domnívat se, že člověk zhubl, je pošetilé. K „fintě“ založené na tomto principu (i když s vědomím, že se nejedná o ztrátu tuku nebo svalstva) občas „utíkali“ i sportovci v odvětvích, kde je účast na startu podmíněna nějakou maximální vahou (například bojové sporty). Velká žízeň, která následuje, deficit tekutin však okamžitě vyrovná. Odvodňovacích účinků některých rostlin zneužívají „zázračné“ prostředky na snížení hmotnosti. Při jejich užívání zpočátku dojde ke krátkodobému odvodnění, takže se na přechodnou dobu (dva až tři dny) může váha snížit. Pak se tekutiny vracejí zpět, ale nárůst hmotnosti je mnohdy vyšší, než byla původní hodnota.

Zdroj: Potraviny na odvodnění

Léčba

Na odvodnění těla pomáhá:

  • Omezení soli – nesolit při přípravě jídla a nedosolovat, kupované potraviny obsahují již dost soli.
  • Omezení kyselinotvorných potravin, místo toho konzumovat zásadotvorné potraviny.
  • Draslík z tablet v lékárně nebo vyskytující se v meruňkách, banánech, bramborách či datlích pomáhá proti zadržování vody v těle.
  • Omezení cukru – má také negativní účinek při zadržování vody.
  • Čaj na odvodnění těla – bylinková směs, která pomáhá vylučovat nadbytečnou vodu z těla, čaje najdete v lékárně.
  • Lymfatické masáže – obzvláště ty pravidelné masáže mohou pomáhat.
  • Hormonální antikoncepce – v případě zadržování je lepší vyměnit stávající za jinou.
  • Vyšší příjem zeleniny – okurky, petržel, celer, meloun, kopřivový a zelený čaj pomohou na odvodnění, protože mají diuretické účinky.
  • Bylinky – přeslička, bříza, jalovec, černý rybíz, řebříček, černý bez, brusinky, libeček a další bylinky mají též odvodňovací schopnosti.
  • Léky na odvodnění, které vám předepíše přímo lékař při léčbě.
  • Je nutné dostatečně pít, i když chcete tělo odvodnit. Častou chybou je, že lidé přestanou pít, aby se zbavili zavodnění, což jim vůbec nepomůže. Organismus bude ještě více šetřit a vy se zavodněného těla nezbavíte. Vsaďte na čistou vodu a bylinkové čaje.

Zdroj: Zavodnění organismu

Cena

Zde můžete vidět cenu přípravku Forfemina.

Zdroj: Forfemina přípravek na odvodnění

Forfemina a celulitida

Forfemina pomáhá při odstraňovat přebytečnou vodu z těla, přičemž zároveň dochází k odplavení škodlivých látek z organismu, a tak právě tímto pomáhá i proti celulitidě. Primárně však Forfemina slouží na odvodnění a celulitida je způsobená zvětšením objemu podkožních tukových buněk. Proti celulitidě vyzkoušejte i lymfomasáž, cvičení nebo krém. Důležité je podpořit krevní oběh v místě celulitidy.

Zdroj: Forfemina - recenze


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP