Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

CO ZNAČÍ ŽLUTÉ TEČKY POD OČIMA

OBSAH

Jak se zbavit mžitek před očima

Lékař provede řadu vyšetření a odhalí příčinu těchto mžitek před očima. Mžitky před očima mohou signalizovat i vážnější onemocnění – především očí nebo mozku. Zpozornět byste měli ve chvíli, kdy se mžitky před očima objevují také v klidovém stavu a setkáváte se i s dalšími problémy, jako je rozmlžené vidění, neostré vidění, pocit zúžení zorného pole. Ideální je, pokud se obrátíte na očního lékaře nebo neurologa. Mžitky před očima mohou kromě závažnější nemoci souviset také se stresem nebo psychickým vypětím. Je však třeba nejprve vyloučit právě přítomnost onemocnění očí, proto návštěvu lékaře neodkládejte.

Zdroj: Mžitky před očima

Diskuze

V diskuzi MŽITKY PŘED OČIMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Dosti často se mi objevují před očima (pravým i levým) červené tečky. Stává se to během dne i v podvečer, bez ohlede na námahu nebo okamžitou náladu, stres a podobně. Mám dojem, jako by na všem kolem byly červené kuličky (jako na šípkovém keři), někdy jsou doplněny i kuličkami žlutými. Je mi přes 70 let a oční lékař mi to nechce nevěřit, považuje to za nemožné. Obávám se, aby to nebyla jiná nemoc, než pouze oční vada. Poraďte kam se obrátit.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mžitky před očima

Co značí černé tečky na jazyku

Černé tečky na jazyku mohou být způsobeny konzumací tekutin nebo potravinami, které zbarví chuťové pohárky. Také tento projev, pokud je dlouhodobý, může signalizovat závažnější onemocnění.

Zdroj: Červené pupínky na jazyku

Poradna

V naší poradně s názvem BÍLÉ TEČKY V KOUTKU OKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Dobrý den, před několika dny jsem objevil bílé tečky v koutku oka, v té červené části.Tak se chci zeptat, z čeho to asi může být ?
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Petře, tohle vypadá na nějaké polypy. Doporučuji zajít v Kroměříži na oční, aby se ti na to mrkli. Obvykle to spraví antibiotické kapky - nejčastěji Maxitrol. Recept na Maxitrol dostaneš od očního.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bílé tečky v koutku oka

Vrásky pod očima

Křehká pokožka pod očima je náchylná ke tvorbě vrásek. Kůže pod očima ztrácí kolagen a elastin a rychle ochabuje. Neustálým svrašťováním pokožky při smíchu, mračení či mhouření se vytvářejí drobné linky v blízkosti očí. Jemnou pokožku kolem očí je třeba jak hydratovat, tak i posilovat. Důležitá je cílená noční péče s krémem, který obsahuje retinol.

Vrásky pod očima foto

Zde můžete vidět, jak vypadají vrásky pod očima.

Zdroj: Vrásky

Diskuze

V diskuzi AKNÉ A ČERNÉ TEČKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

Mám velký problém s pletí, trápí mne na čele, nose a bradě černé tečky a pupínky (nejvíce jich mám na čele). Chtěla bych poradit co mám udělat, aby akné a černé tečky zmizely. Nejlépe, pokud by to nebylo moc drahé. A jak akné a černé tečky správně zamaskovat? Vyzkoušela jsem mnoho přípravku od vichy, garnier, loreal a La-roche. Ale žádné pozitivní výsledky nevidím. Děkuji předem, I.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Red..

Dobrý den, Ivano,

Je vidět, že své pleti se snažíte dopřát kvalitní péči, avšak ani výrobky z lékárny nemusí být vždy tou nejlepší volbou. Je důležité vyzkoušet víc typů kosmetiky a najit tu, která vám bude opravdu vyhovovat. Bohužel otázka ceny je vždy až ta poslední, protože pleti zkrátka nevysvětlíte, aby jí stačila i levnější péče z běžných drogerií.
Ve vašem případě se jedná o klasickou T-zonu, kterou je potřeba pravidelně čistit. Čištění pleti je základ a pokud je tento úkon proveden špatně, pleť se během dne uzavře včetně nečistot, které jsou na ní usazené. Proto vznikají černé tečky a pupínky. Zaměřte se tedy na pravidelné čištění – nejlépe pleťovým mlékem smývatelným vodou, poté aplikujte tonikum na uzavření pórů a čistící krém. Osobně máme velmi dobré zkušenosti s přírodní kosmetikou Dr. Hauschka anebo Nouri Fusion. Jak správně pleť čistit, kdy a jak často Vám poradí kosmetická poradkyně Zuzana Hájková, zhajkova@seznam.cz , obraťte se prosím přímo na ní...

Zdroj: diskuze Akné a černé tečky

Vzhled tmavých kruhů

Zbarvení kruhů pod očima může být od hnědé až po fialovou. Výsledná barva je způsobena otokem krevních cév pod očima, nejvíce je to patrné u dětí, které jsou bledší. Kruhy mají jednotný vzhled, to znamená, že se objevují pod oběma očima, a mohou být doprovázeny mírným otokem nebo „vaky“ pod očima.

Zdroj: Tmavé kruhy pod očima kojence

Diskuze

V diskuzi BÍLÝ POVLAK NA JAZYKU,ČERVENÉ TEČKY A HRBOLKY V ZADU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcián.

Dobrý den, vím,že to není moc dobře poznat,ale takhle to vypadá na špičce jazyka je to jako aft,který je prasklý,ale už ne celý a má červené tečky a vedle něj jsou další červené tečky,ale nekrvácí. A bílý povlak během dne ustupuje a v noci jeho víc opět.

Děkuji Vám za čas a budu se těšit na odpověď

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marcián.

Dobrý den, včera jsem byl u nového praktického doktora a registroval jsem se u něho. Proběhla vstupní prohlídka a po mých slovech mi prohlédl jazyk i hrdlo,ale nic dle něj znepokojujícího nenašel.Pak si prohlédl mé zdravotní zprávy a řekl mi že v jednom minulém odběru krve se našel marker na to mi nechal mi udělat odběr krve z prstu během pár minut měl výsledky v počítači a vše bylo v pořádku infekce v těle tedy není. Znovu si prohlédl jazyk po mých dalších slovech a na boláky vzadu po straně jazyka řekl,že by to mohli způsobovat bakterie ze zubů.Na bílé malé fleky v krku řekl,že by se mohlo jednat o zaschlou rýmu.Dohodli jsme se,že v březnu uděláme stěr jazyka,výtěr z krku a polikací akt. Po celkovém vyšetřením na zubním to budeme dále řešit. Cítím z toho nějáký posun vpřed,jelikož se to musí zjistit co nejdřív.

Zdroj: diskuze Prosim o radu

Proč mám mžitky před očima a rozmazané vidění

Mžitky před očima a rozmazané vidění mohou souviset s počátečními projevy migrény. Migréna je nepříjemné onemocnění, které se projevuje nejen prudkými záchvaty bolesti hlavy, nevolností a zvracením, ale mohou se při ní objevovat také mžitky před očima a rozmazané vidění. V takovém případě není nutné propadat panice, protože mžitky před očima jsou důsledkem právě probíhající migrény.

Zdroj: Mžitky před očima

Poradna

V naší poradně s názvem ŽLUTÉ BĚLMO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronikaa.

Nevim čím to je ,můžete mi poradit co stým.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Žluté oční bělmo ukazuje na problémy s játry. Žluté bělmo je typickým příznakem silně infekční žloutenky typu A i B. Někdy může být žluté oční bělmo způsobeno vysokými dávkami vitamínu A - betakarotenu, který mnozí v létě přehnaně užívají pro lepší opálení. Pokud ovšem betakaroten vůbec neužíváte, ani jste nesnědla velké množstvé mrkve, tak je nezbytné co nějdříve s tímto problémem zajít za svým praktickým lékařem, aby se předešlo nevratnému poškození jater.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Žluté bělmo

Kruhy pod očima – foto

Zde je několik fotografií zachycujících tmavé kruhy pod očima.

Zdroj: Co znamenají kruhy pod očima

Poradna

V naší poradně s názvem VODOVÉ PYTLKY POD OČIMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radoslava Matějíčová.

Dobrý den!
Moji mamince , které je 81 roků se objevily pod očima velké vodové pytliky. Můžete mi prosím poradit co je příčino a jak se jich zbavit? Děkuji Vám předem za radu a jsem s pozdravem.
Radoslava Matějíčková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

S postupem věku tělo již nefunguje tak dobře jako dřív. V takto pokročilém věku je možné, že došlo ke změně ve funkčnosti jater, která se obvykle projevují okolo očí. Určitě nejlépe pro svou maminku uděláte, když ji vezmete na vyšetření na gerontologii. Zde jsou specialisté připraveni pomoci lidem se stářím. Zejména mají zkušenosti s chováním a projevy lidského těla v období vrcholné fáze lidského života. V tomto věku již raději neexperimentujte s radami z internetu a raději vsaďte na jistotu, protože by pak už nemusel být čas na případné nápravy neúspěšných řešení. Oddělení se jmenuje gerontologie a lékař se nazývá gerontolog nebo gerontoložka. Obvykle tato oddělení bývají v krajských městech.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vodové pytlky pod očima

Léčba kruhů pod očima

Někteří dermatologové doporučují používání hydratačních krémů, zejména těch, které mají bělicí účinky.

Zdroj: Co znamenají kruhy pod očima

Kdy vzniká žluté tělísko

Po ovulaci, tedy ve druhé polovině cyklu, se vytvoří ze zbytků prasklého folikulu takzvané žluté tělísko (corpus luteum). Jedná se o komplex buněk, ve kterém se ukládá žluté barvivo, proto žluté tělísko. U člověka je velké několik centimetrů.

Zdroj: Žluté tělísko

Diskuze

V diskuzi ČERNÉ TEČKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarka.

dobrý den,mám 7 měsíčního syna a všimla sem si že se mu dělají černé tečky hlavně na líčkách a taky rozšířené póry to přece není normální ne?prosím o radu z čeho by to mohlo být a co s tím nechci aby měl ve starším věku pleť s kterou nepůjde už nic udělat děkuju moc za rady.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel PH15.

Dobrý den,

zkoušela jste výrobky jako www.bioderma-cz.com/… ?

Zdroj: diskuze Černé tečky

Tipy

Možným tipem je namáčení žínky do studené vody s následnou aplikací na plochu pod očima dítěte. Tato metoda by se měla provádět po dobu 10 minut každé ráno. Chlad stahuje cévy, takže může částečně dojít ke zlepšení vzhledu tmavých kruhů pod očima kojence.

Zdroj: Tmavé kruhy pod očima kojence

Diskuze

V diskuzi PRASKLÉ ŽLUTÉ TĚLÍSKO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JANA NEZBEDOVA'.

Dobrý den!Dceři prasklo žluté tělísko.Operativně jí bylo odsáto pul litru krve.Nemá to vliv na otěhotnění?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Prasklé žluté tělísko

Jak vypadají mžitky

Mžitky v očích má někdy každý. Popis mžitek je individuální – jedinec buď vidí světýlka, nebo má pocit, že vidí něco jako vlnění před očima, blikání v zorném poli, problikávání před očima, jiskření, světelné záblesky, případně barevné obrazce.

Zdroj: Mžitky před očima

Poradna

V naší poradně s názvem CO ZPŮSOBUJE ŽLUTÉ FLEKY V OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Žluté skvrny v obličeji neboli žloutenka kůže poukazuje na těžší nemoci jater, slinivky ale i nemoci žlučníku a žlučových cest. Nejmarkantněji se to projevuje u infekční žloutenky, kdy žluč nemůže volně odtékat do dvanáctníku a odchází do krevního oběhu. Obvykle jsou nažloutlá zároveň i bělma očí. Při jakémkoliv náznaku zažloutnutí pokožky bychom se měli vyhýbat masu a nadměrnému solení a spíše konzumovat zeleninu. Vhodné je také zahájit efektivní detoxikaci - odjedování těla například užíváním zelené bio řasy chlorella -> www.zdravi-lecba.cz/… Také novorozeňata bývají lehce nažloutlá, mají novorozeneckou žloutenku, která se pitím mateřského mléka postupně eliminuje. Tento stav značí, že jejich matka jedla v těhotenství příliš mnoho potravin živočišného původu. Takový start do života není příliš příznivý a nastávající maminky by proto měly sestavovat opravdu pečlivě svůj jídelníček.

Zdraví Cempírek!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Co způsobuje žluté fleky v obličeji

Jak vypadá žluté tělísko na ultrazvuku

Zde můžete vidět, jak ultrazvuk znázorní žluté tělísko.

Zdroj: Žluté tělísko

Mžitky a krční páteř

Mžitky mohou souviset i s krční páteří. Změny na páteři se mohou projevovat i v podobě takzvaných Schmolových uzlů, což je nevratné poškození páteře, které se nedá vyléčit ani odstranit. Dochází k otisku uzlu do kosti obratle, takže vznikají nerovnosti na povrchu obratle a s tím následně i projevy, mezi něž mohou patřit i mžitky před očima, vlnění před očima, blikání v zorném poli, problikávání před očima, jiskření, světelné záblesky či barevné obrazce.

Zdroj: Mžitky před očima

Žluté zuby – rtěnka

Rtěnka je vhodný trik, jak zamaskovat žluté zuby. Žluté zuby budou s oranžovou rtěnkou nebo se žlutými tóny v červené vypadat ještě hůř. Naopak jako bělejší budou působit v růžových a studeně fialových odstínech. Rtěnek existuje tolik odstínů, že si ke každé barvě zubů můžete pořídit takovou, která je opticky vybělí a rozzáří.

Zdroj: Žluté zuby

Mžitky před očima po sportu

Mžitky před očima mohou souviset s různými faktory při zátěži. Občasný výskyt tohoto příznaku je zcela normální. Zvláště byl-li vyvolán únavou, dehydratací, rychlou změnou polohy, dlouhým stáním nebo pobytem v místnosti s vydýchaným vzduchem. Jsou-li však potíže časté a nespojují se s žádnou podobnou situací, je určitě namístě co nejdříve navštívit lékaře.

Zdroj: Mžitky před očima

Žluté zuby po antibiotikách

Pokud v mládí přijímáte mnoho různých antibiotických léků, pak je zvýšená pravděpodobnost, že budete mít v dospělosti tmavší nebo žluté zuby. Pokud je to možné, tak po dohodě s lékařem zvolte alternativní způsoby léčby bez použití antibiotik.

Zdroj: Žluté zuby


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP