Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

CO ZPUSOBI ALKOHOL A ANTIDEPRESIVA

OBSAH

Antidepresivum Citalec obsahuje účinnou látku citalopram. Lék působí na centrální nervový systém, ale nenarušuje pohyblivost, intelektové funkce a nepůsobí tlumivě. Citalec (citalopram) je určen k léčbě deprese, ale vhodný je i k udržovací léčbě, kdy jsou již příznaky jako úzkost, strach nebo bolest na ústupu.

Zdroj: Citalec

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A ALKOHOL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk Kout.

Užívám warfarin a deně k obědu 1x 10 pivo,totéž k večeři a na noc 1dcl vína.Může to být na škodu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Při léčbě Warfarinem je bezpečné jedno pivo denně. Vyšší dávky alkoholu pak mohou ovlivnit výsledky léčby Warfarinem. I z výživového hlediska je to špatně, protože v alkoholu je mnoho kalorií, které když tělu dodáte na konci dne, tak se uloží do tuků a časem to způsobí nadváhu, vysoký tlak, diabetes a chátrání těla.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a alkohol

Antidepresiva a alkohol

Na psychofarmaka se obecně nemá pít alkohol. Antidepresiva totiž mohou zcela nepředvídatelně potencovat účinky alkoholu. U moderních antidepresiv lze tolerovat příležitostně velmi malou dávku vína (například jednu skleničku týdně), u benzodiazepinů je třeba se alkoholu vyhnout úplně.

Zdroj: Antidepresiva v kombinaci s alkoholem

Diskuze

V diskuzi ANTIDEPRESIVA V KOMBINACI S ALKOHOLEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marian.

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli můžu občas popit nějaký alkohol když užívám asentru a jaké by to mohlo mít popř.negativni účinky

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Antidepresiva v kombinaci s alkoholem

Kombinace Lexaurin a alkohol

Lexaurin nesmí být užíván společně s alkoholem a jinými léky s tlumivým účinkem, jako jsou například některé typy léků na alergii, na bolest či antidepresiva, dále s léky na uklidnění a léky na spaní. Lexaurin nesmí užívat těhotné ani kojící ženy.

Zdroj: Za jak dlouho účinkuje Lexaurin

Diskuze

V diskuzi ANTIDEPRESIVA A KUDZU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ester11.

Dobrý den, můžete mi prosím poradit, můj syn bere dlouhodobě antidepresiva cipralex a Neurotop, jestli je možné současně užívat i přípravek Kudzu?
Děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Antidepresiva a Kudzu

Antidepresiva

Antidepresiva se používají k léčbě symptomů deprese, zároveň však většina z nich působí anxiolyticky, a proto se jimi léčí i úzkostné poruchy. Biochemickou příčinou depresivních poruch je nedostatek serotoninu, noradrenalinu a dopaminu (monoaminů). Antidepresiva tuto příčinu odstraňují různým mechanismem účinku. Všechna na trhu dostupná antidepresiva jsou v zásadě stejně účinná, liší se od sebe pouze mechanismem účinku a spektrem vedlejších účinků léčby.

Zdroj: Prozac

Diskuze

V diskuzi ANTIBIOTIKA VERSUS ANTIDEPRESIVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka Volfová.

Klasické a antidepresiva, kontraindikace?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Yveta.

Dobrý den,mohu tyto léky užívat současně.Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Antibiotika versus antidepresiva

Příznaky alergie na alkohol

Alergie na alkohol může být typem potravinové přecitlivělosti. Skutečná alergie na líh je poměrně vzácná, obvykle jde o reakci na jiné složky obsažené v nápoji (například pšenici nebo hrozny), které způsobí fyzické příznaky podobné těm, které se vyskytují i u jiných potravinových alergií. Často jde o tyto projevy:

  • brnění v ústech;
  • kopřivka;
  • otok rtů, jazyka nebo hrdla;
  • dýchací problémy;
  • v extrémním případě i anafylaktický šok.

Důležité je rozlišit, zda jde o alergii, nebo jen o nesnášenlivost. Při alergii budete reagovat i na stopové množství alkoholu. Intolerance znamená, že sice můžete pít alkohol, ale po nějaké době začnete trpět vedlejšími účinky. Některé z těchto příznaků připomínají kocovinu po alkoholu.

Zdroj: Alergie na alkohol

Poradna

V naší poradně s názvem KYSELINA MOČOVÁ - DIETA A JÍDELNÍČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobrý den. Mám vysokou hladinu kyseliny močové. Beru Alopurinol každý den. Mám ale cholesterol v pořádku, nízkou hladinu tuků i cukrů v krvi. Mám také nízký tlak. Nejím tmavé maso, luštěniny, nepijí alkohol, piju čistou vodu cca 2 litry denně. Pečivo a kuřecí maso jím cca jednou za týden. Málo solím. Dle rozboru mám 17kilo zadržené vody, které se nemůžu zbavit. Nevím co mám dělat. Můj lékař také neví, tvrdí mi, že jím špatně a nabízí mi antidepresiva.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zadržování vody v těle a vysoká hladina kyseliny močové svědčí o špatné funkci ledvin. Dohodněte se se svým praktickým lékařem, aby vám napsal doporučení k vyšetření u lékaře se specializací na ledviny. Lékařský obor se jmenuje nefrologie. Tam se dozvíte více o tom, proč zadržujete tolik vody.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kyselina močová - dieta a jídelníček

Antidepresiva

Moderní antidepresiva typu escitalopram (Cipralex) se považují za bezpečná i při dlouhodobém užívání. Jinak je tomu ovšem s tzv. benzodiazepiny, to jest „prášky na spaní a na uklidnění“, mezi které patří i bromazepam (Lexaurin). Ty se mají zásadně užívat jen krátkodobě, neboť při delším užívání na ně vzniká úporný návyk a navíc působí jako tzv. „dementogeny“, to jest podporují procesy vedoucí k rozvoji demence.

Zdroj: Antidepresiva v kombinaci s alkoholem

Poradna

V naší poradně s názvem CHLORELLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marienka.

dobrý den, může užívání chlorelly podráždit žlučník ?
děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Chlorella žlučník nedráždí. Obvykle podráždí jen střeva a způsobí větší či menší průjem.

Zdroj: diskuze Chlorella

Antidepresiva bez předpisu jako první pomoc

Antidepresiva bez přepisu mají v České republice status doplňků stravy, nejedná se o léky. Při používání antidepresiv bez předpisu je vždy nutné upravit denní režim jednotlivce. Doporučuje se zdravý životní styl, který by měl zahrnovat zdravou stravu, více spánku, pohyb na zdravém vzduchu, přísný zákaz konzumace alkoholu. Pokud se zdravotní stav i po této změně nezlepší do několika týdnů, je čas zajít k lékaři. Samo léčení deprese může být bez konzultace s odborným lékařem nebezpečné.

Zdroj: Antidepresiva bez předpisu

Poradna

V naší poradně s názvem RECEPT NA DOMÁCÍ TINKTURU Z PUPENŮ - KOLIKA % ALKOHOL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Volf.

Dobrý den,
v receptu uvádíte: ... "Čerstvé pupeny dejte do litrové zavařovačky pěkně až po okraj a zalijte je roztokem alkoholu a vody v poměru 1 díl alkoholu ku 3 dílům vody"...
Prosím, kolika % alkohol doporučujete použít do roztoku pro luhování pupenů?
Předem děkuji za odpověď.
Jirka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

60% alkohol.

Zdroj: diskuze Recept na domácí tinkturu z pupenů - kolika % alkohol

Co to jsou antidepresiva bez předpisu?

Jsou to produkty, které fungují podobně jako syntetické výrobky, které jsou ovšem na předpis a podléhají schvalovacímu řízení Státního ústavu pro kontrolu léčiv a nejsou volně prodejné. Antidepresiva bez předpisu jsou k organismu šetrnější a mají jen minimum vedlejších účinků a nejsou návykové. Ovšem i u těchto doplňků stravy platí pravidlo, že se nedají polykat jako bonbony. To, že se jedná o přírodní produkty, neznamená, že nemohou nijak uškodit. Na rozdíl od syntetických produktů nejsou přírodní antidepresiva určena pro každého jedince, mohou pomoci zkorigovat pouze lehčí formy deprese. Hluboké formy deprese přírodní doplňky stravy nezvládnou.

Zdroj: Antidepresiva bez předpisu

Diskuze

V diskuzi PŘÍČINY OTOKU VNITŘNÍ STRANY TVÁŘE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den, mám dotaz?

pokaždé když ráno vzbudím mám obličej natekléj už přes rok.Mám štitnou žlázu užívám Euthyrox 50 mikrogramů ,ale to mám už od 10.let je mě 40.let.

Byla jsem na konizace.děložního čípku.HPV virus

A v krvi jsem měla cukr 5,22 na lačno a po glukoze asi 120 min. 11,67 cukr a mám nateklé břicho .

Můžete mě poradit?

Děkuji s pozdravem

Lopézova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

ještě užívám léky na psychiku antidepresiva ,už 8.let Manžel se oběsil.

Lopézova

Zdroj: diskuze Příčiny otoku vnitřní strany tváře

Alkohol a červenání tváří

Alkohol zahřívá a rozšiřuje cévy a zrychluje v nich krevní oběh a díky tomu způsobuje i červenání tváří. Někdy může alkohol napomoci i k trvalému pročervenání tváří, kdy se v pokožce obličeje vytvoří metličkové žilky, které alkohol rozšíří a více probarví do červena.

Zdroj: Tloustne se po alkoholu?

Poradna

V naší poradně s názvem RECEPT NA DOMÁCÍ VÝROBU TINKTURY Z PUPENŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladka.

Dobrý den, lze použít k výrobě jen 40-45% alkohol a jaký bude v tom případě poměr alkohol:voda ?
Děkuji za odpověď.
VK

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Při použití 40% alkoholu se mění poměr vody na jeden díl alkoholu 40% použijte jen jeden díl vody.

Zdroj: diskuze Recept na domácí výrobu tinktury z pupenů

Antibiotika Ospen a alkohol

Ospen je antibiotikum penicilinové řady, které se rychle metabolizuje organismem a nezůstává v těle déle než 24 hodin, a tak je možné užít alkohol po 24 hodinách od poslední tablety tohoto antibiotika.

Antibiotikum Ospen nemá žádné interakce na alkohol, tudíž po doužívání je možné konzumovat alkohol.

Pití alkoholu při užívání tohoto antibiotika je možné, ale jen v malém množství. I přesto budete svůj organismus zbytečně přetěžovat a snížíte účinnost tohoto antibiotika.

Zdroj: Antibiotika a alkohol

Diskuze

V diskuzi ELIQUIS A ALKOHOL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdena Pešková.

Začala jsem brát lék eliquis,mohu si dát někdy skleničku vína?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jindriska Strejcova.

Dobry den mam dotaz kdyz si da muz 4 male piva jednou za 14 dni on bere tento lek misto varfarinu.jdemi o to jestli si muze na tyto prasky alkohol.Jiny alkohol nepije. Predem dekuji Strejcova

Zdroj: diskuze Eliquis a alkohol

Trazodon a alkohol

Trazodon zvyšuje sedativní účinek alkoholu, a proto by alkohol neměl být v průběhu léčby vůbec konzumován.

Zdroj: Trazodon

Vedlejší účinky antidepresiv

Antidepresiva mají často vedlejší účinky. Mezi nejobvyklejší patří:

  • u SSRI a SNRI: ztráta libida, neschopnost dosažení orgasmu, nevolnost (zpočátku, poté většinou vymizí), bolesti hlavy, apatie, ztráta motivace, živé sny a noční můry;
  • u SARI: ortostatická hypotenze, závrať, sucho v ústech;
  • u MAOI: přibírání na váze, živé sny a noční můry, sexuální dysfunkce;
  • u tricyklických antidepresiv: apatie, ztráta motivace, přibírání na váze, sexuální dysfunkce, změny činnosti srdce, rozostřené vidění.

Zdroj: Moderní nenávyková antidepresiva

Použití

Antidepresiva se obvykle užívají nejen na depresi, ale i k léčbě jiných psychiatrických poruch, jako jsou anxiozita, bipolární afektivní porucha, obsedantně kompulzivní poruchy, poruchy spánku a poruchy příjmu potravy. Produkce a spotřeba antidepresiv je enormní – jen v roce 2002 bylo v USA předepsáno 133 milionů antidepresiv.

Úplně prvními antidepresivy byly iproniazid (Marsilid) a imipramin (Tofranil), vyvinuté v padesátých letech 20. století. Od té doby byl na poli léčby deprese učiněn obrovský pokrok – postupně byly vyvinuty všechny v současnosti známé třídy antidepresiv. Všechny nějakým způsobem ovlivňují neuropřenašeče na synapsích. První vyvinutá antidepresiva spadala buď mezi tricyklická antidepresiva (TCA), nebo mezi inhibitory monoaminooxidázy (MAOI). Takzvané selektivní inhibitory zpětného vychytávání serotoninu (SSRI) byly objeveny později a jsou oblíbené pro svou relativně nízkou toxicitu či škodlivost. Prvním široce užívaným představitelem této skupiny byl fluoxetin (Prozac).

Zdroj: Moderní nenávyková antidepresiva

Endiaron a alkohol

Při léčbě Endiaronem se vyhněte konzumaci alkoholu.

Zdroj: Endiaron a alkohol

Osobní alkohol tester

Alkohol testery splňují všechny požadavky pro osobní detekci alkoholu. Pro řidiče je nejdůležitější, že alkohol testery dokážou detekovat i malé množství alkoholu, tedy i nulovou hodnotou alkoholu v krvi, což je nejpodstatnější. To bývá problémem u levných (povětšinou reklamních) alkohol testerů, tyto alkohol testery nulovou hladinu nedokážou detekovat. Vůbec všechny alkohol testery z naší nabídky nulovou hodnotu naměřit zvládnou, nemusíte se pak obávat nepříjemností, ztráty trestných bodů či nižších reakcí při jízdě. U kvalitních alkohol testerů je samozřejmostí kalibrace a výměna čidla přímo konkrétní firmou, což je pak řadí do jiné prodejní sorty, než jsou „hračky na pár použití“.

Nízká cena je u těchto alkohol testerů dána tím, že jsou přímo specializované na základní funkci a tou je přesná detekce alkoholu v dechu/plicích člověka.

Zde je seznam nejlevnějších cen alkohol testerů.

Zdroj: Alkohol za volantem


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Nina Vinšová


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP