Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

DÉLKA KRVÁCENÍ PO KYRETÁŽI

OBSAH

Krvácení

Obecně slabé krvácení (špinění) po kyretáži dělohy ustává do týdne.

Zdroj: Kyretáž v přechodu

Diskuze

V diskuzi JAK ZASTAVIT MENSTRUACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka Braun.

Dobrý den. Můžete mi doporučit způsob na zastavení menses. Je mi nabídnuta injekce, nevím přesně jaká. Jsem před přechodem, údajně přestanu menstruovat,mam silné krácení. Jaka jsou rizika,při této léčbě? Děkuji za odpověď M.B.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mlb.

Čaj-bylina-Kontryhel-Alchemilka okamžitě zastavuje silné krvácení.

Zdroj: diskuze Jak zastavit menstruaci

Komplikace po kyretáži

Komplikace jsou vzácné, ale obdobné jako u jakékoli jiné operace, tedy záněty, krvácení, trombózy, embolie, poranění dělohy, poranění sousedních orgánů, nervů a cév. Při eventuálních velkých poraněních dělohy a možném krvácení může dojít i k odstranění dělohy. Má-li žena později po operaci bolesti v podbřišku, krvácení, nebo pokud se dostaví horečka, je potřeba neprodleně vyhledat lékaře.

Zdroj: Kyretáž v přechodu

Diskuze

V diskuzi JAK ZASTAVIT MENSTRUACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka Braun.

Dobrý den. Můžete mi doporučit způsob na zastavení menses. Je mi nabídnuta injekce, nevím přesně jaká. Jsem před přechodem, údajně přestanu menstruovat,mam silné krácení. Jaka jsou rizika,při této léčbě? Děkuji za odpověď M.B.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mlb.

Bylina Kontryhel-Alchemilka-čaj zastavuje okamžitě silné krvácení.

Zdroj: diskuze Jak zastavit menstruaci

Menstruace po kyretáži

Krvácení po kyretáži by mělo být mírné a ustat za několik dní. Pokud krvácíte velmi silně nebo dlouho (déle než 14 dní), máte bolesti nebo horečku, navštivte neprodleně lékaře. Uvedené příznaky mohou být způsobeny infekcí, kterou je třeba včas léčit.

Slabé krvácení (špinění) po revizi dělohy ustává do týdne. První menstruace po kyretáži se dostaví za 4–6 týdnů. U kyretáže po porodu může odchod očistků trvat několik týdnů.

Zdroj: Kyretáž děložní sliznice

Diskuze

V diskuzi PŘECHOD A DÉLKA MENSTRUACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Čermáková.

Je mi 50 let.Příznaky přechodu se u mě projevují.Nyní menstruace trvá již
třetí týden.Předtím zkracující cvklus.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Přechod a délka menstruace

Kdy po kyretáži do práce

Délka pracovní neschopnosti záleží na povaze povolání, které žena vykonává, a také na tom, jak se sama cítí. Obecně to bývá maximálně týden po výkonu.

Zdroj: Kyretáž děložní sliznice

Diskuze

V diskuzi VELMI SILNÉ KRVÁCENÍ V PŘECHODU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobrý den chtěla jsemse zeptat zda je normální v přechodu u žen velmi silné krvácení které trvá už 14 dnů a vůbec neustupuje

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mlb.

Bylina-čaj -Kontryhel - Alchemilka / hlavně nalačno/ okamžitě zastavuje krvácení.

Zdroj: diskuze Velmi silné krvácení v přechodu

Bolesti po kyretáži

Kyretáž je velmi bolestivý zákrok, a proto se provádí v celkové anestezii. Bolestivost po výkonu je normální. Pokud však bolesti přetrvávají delší dobu, může se jednat o zánět, který se dostal do dělohy po kyretáži. Je tedy nutná návštěva lékaře.

Zdroj: Kyretáž děložní sliznice

Diskuze

V diskuzi ELIQUIS A ALKOHOL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdena Pešková.

Začala jsem brát lék eliquis,mohu si dát někdy skleničku vína?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hejdánek.

Jak dlouho po rozpuštění trombozy v žíle nohy,je třeba užívat tento lék,pří hodnotě INR 1,2 a zjištění normálního průtoku krve dřívé zasažené žíly ?

Zdroj: diskuze Eliquis a alkohol

Jaká je obvyklá délka léčby?

Obvyklá délka léčby závisí na druhu užívaných antikoagulačních léků. Někdy stačí jen krátká doba po rekonvalescenci, ale někdy je zapotřebí celoživotní užívání těchto léků.

Zdroj: Antikoagulanty, léky proti srážení krve

Poradna

V naší poradně s názvem REHABILITACE U TOTÁLNÍ RUPTURY SVALU, DÉLKA LÉČBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Šteflíčková.

Manžel 71 let podstoupil operaci přetržených šlach na noze. Jaká je prognóza?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Prognóza závisí na úspěšnosti provedené operace a na síle manželova organizmu. Vycházejme z toho, že lékaři věnovali veškeré úsilí, aby rekonstrukci šlach provedli co nejlépe. Nyní tedy závisí na manželově organizmu, jak bude schopen dodat stavební látky novým šlachovým spojům a úponům. Manžel si může výrazně pomoci tím, že bude poctivě absolvovat pravidelné rehabilitace, jenž ho postupně vrátí do rozsahů, které měl před úrazem. V tomto léčebném tělocviku je potřeba vytrvat i nadále, aby se stal součástí běžného denního rytmu. Vnitřně je potřeba posílit příjem bílkovin, obzvláště kolagenu. Pokud manžel nemá dnu, tak může použít zvýšené porce masa a nebo použít potravní doplňky s kolagenem a vitamíny B-komplex forte. V případě probíhající léčby jiné nemoci, je potřeba poradit se o vhodnosti změn ve stravě i o potravních doplňcích s praktickým lékařem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rehabilitace u totální ruptury svalu, délka léčby

Co s tím

Souvisí-li silné krvácení s nově užívanou substituční léčbou, jedná se pravděpodobně o nežádoucí účinek. V případě, že krvácení přetrvává, je vhodné navštívit gynekologa a zvážit změnu léčby. Protože je krvácení příznak velmi nespecifický, způsobený celou řadou příčin, rozhodně se doporučuje v případě pochybností vyhledat gynekologa.

Zdroj: Velmi silné menstruační krvácení v přechodu

Diskuze

V diskuzi XARELTO ZASTAVIT KRVÁCENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Musil rudolf.

Po vytržení osmičky stálé krvácení

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Xarelto zastavit krvácení

Kyretáž v menopauze

Kyretáž se v menopauze provádí nejčastěji kvůli silné prodloužené menstruaci nebo kvůli jakémukoliv krvácení po přechodu. Z diagnostických důvodů bývá ke kyretáži připojena i takzvaná hysteroskopie, při níž je do dělohy zavedena kamera, kterou je možno dělohu prohlédnout zevnitř. Kyretáž děložního hrdla volí lékař při nenormálních cytologických nálezech, aby si ozřejmil, jak vážné dysplastické změny jsou.

Kyretáž je jediná možná volba u případu silného krvácení. S takovýmto krvácením přicházejí často ženy v období kolem menopauzy, kdy jsou tělu vlastní hormony v dysbalanci. Kyretáž zde hraje roli nejen diagnostickou – k určení příčiny krvácení, ale také terapeutickou – k zastavení krvácení.

Tento výkon má díky pokrokům a zkušenosti v medicíně minimum komplikací. Mezi komplikace kyretáže se řadí ty, které souvisejí s výkonem samotným, tedy proniknutí kyrety dutinou děložní, silné krvácení; operace může být znesnadněna nitroděložními srůsty. Jedním z rizik je také možné proděravění dělohy, které se řeší pomocí laparoskopického zákroku. Další komplikace mohou být komplikace spojené s celkovou anestezií.

Zdroj: Kyretáž v přechodu

Diskuze

V diskuzi SILNÉ MENSTRUAČNÍ KRVÁCENÍ V PŘECHODU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mlb.

Bylina Kontryhel / Alchemilka /-čaj zastavuje silné krvácení !!!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Silné menstruační krvácení v přechodu

Kyretáž po potratu, po porodu

Kyretáž dělohy znamená odstranění zbytků v děloze po porodu, potratu, zamlklém těhotenství. Kyretáží se nazývá tento zákrok proto, že se vybavení obsahu provádí kyretou, nástrojem podobným svým tvarem lžičce. Jedná se o výkon s anestezií, proto je potřeba dodržet určitý režim: 6 hodin před ním nejíst, nepít a nekouřit. Hospitalizace po výkonu je 1–2 dny, špinění až krvácení ustává do týdne, bez sexu je vhodné vydržet cca 14 dní, u revize po porodu celé šestinedělí, první menstruace se dostaví za 4–6 týdnů a těhotenství je vhodné nejdříve za 2–3 měsíce.

Zdroj: Kyretáž děložní sliznice

Diskuze

V diskuzi KAM JÍT? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Verča.

Nelly stačí pobíhat trošku na netu a najdeš všechno :) info o cenách např. z kliniky dermastar www.dermastar.cz/cz/… když si to tam projdeš najdeš i veškeré informace ke konkrétním zákrokem , jako délka efektu, omezení, průběh ...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nelly.

snadno se hledá, když víš co chceš hledat: P děkuji za pomoc, odkaz je super, mají to dobře udělané, opravdu všechny podstatné a potřebné info jsou uvedeny. Stalo se mi že jsem našla kliniky, kde byly vypsány pouze zákroky ak nim nic víc, ani ceny, ani omezeni, délka efektu .... takže ještě jednou dík

Zdroj: diskuze Re: Kam jít?

Příčiny krvácení pupíku

Krvácení z pupíku může mít několik různých příčin. Tři z nejpravděpodobnějších příčin jsou infekce, komplikace portální hypertenze nebo primární pupeční endometrióza.

Zdroj: Krvácení z pupíku u dospělých

Poradna

V naší poradně s názvem OPUNCIE ŘEDENÍ KRVE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila Vobrová.

Prosím, mohu užívat opuncii při léčbě warfarinem? děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Opuncie zvyšuje riziko krvácení a jestliže užíváte Warfarin, tak opuncie raději vůbec nekonzumujte. Opuncie dokáže způsobit krvácení dokonce i když Warfarin neužíváte. Například když se opuncie zkombinuje s listy jinanu dvojlaločného (gingko billoba) a nebo třeba s česnekem, tak může vyvolat krvácení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Opuncie ředení krve

Je nebezpečné slabé krvácení z konečníku

Slabé krvácení z konečníku je relativně častý příznak, který by se neměl podcenit a vždy by měl být konzultován s lékařem. Krev může být zjištěna buď při pohledu na stolici, nebo nalezena na rukavici při vyšetření konečníku prstem.

Zdroj: Krvácení z konečníku

Dlouhá menstruace

Silné nebo prodloužené menstruační krvácení se nazývá menoragie a může postihovat ženy v období hormonálních změn (nástup menstruace, výjimečněji v období krátce před menopauzou).

Příčiny

Délka menstruace může znamenat také velmi časný potrat, mnohdy ani žena nepozná, že vůbec byla těhotná. Prodloužené krvácení se také může objevit jako důsledek hormonálního výkyvu po vysazení hormonální antikoncepce. Dále může být vedlejším účinkem mnohých, nejčastěji hormonálních léků. V tomto případě stojí za to problém konzultovat se svým gynekologem, který případně navrhne jinou léčbu.

Někdy může být prodloužené krvácení způsobeno zánětem nebo nádorem v děložní dutině, takže jestli je například doprovázeno bolestí, navštivte co nejdříve svého gynekologa.

Jak si pomoci

Základní bylinkou, kterou by doma měla mít každá žena, je kontryhel. Této bylině se právem přezdívá „ženská bylinka“. Menstruaci harmonizuje, upravuje a pomáhá i při bolestivém a příliš silném krvácení. Jeden až dva šálky denně si můžete dopřávat pravidelně po celý měsíc nebo jen v období, kdy menstruaci očekáváte.

Zdroj: Výkyvy menstruačního cyklu

Menstruace v menopauze

Vaječníky přestanou uvolňovat vajíčka a zvýší se nepravidelnost menstruačního cyklu. Pokud se menstruace u ženy nedostaví po dobu šesti měsíců, hovoříme o dokončené menopauze.

Nepravidelná krvácení lze rozdělit do několika skupin:

  • špinění před nebo po menstruaci – bývá způsobeno nedostatkem hormonu žlutého tělíska (progesteronu)
  • měsíční krvácení v intervalu kratším 21 dnů nebo delším 35 dnů a krvácení střídavé intenzity – jde o důsledky nepravidelností ve tvorbě hormonů
  • velice nepravidelná krvácení bez měsíčního rytmu, dlouhotrvající krvácení nebo krvácení mezi měsíčky při jinak pravidelné menstruaci –tento problém musí posoudit a objasnit lékař
  • někdy s těmito nepravidelnostmi přichází i poslední krvácení – menopauza

Zdroj: Silné menstruační krvácení v přechodu

Co znamená silné krvácení v přechodu

Během přechodu se dostavují různě dlouhé menstruace, které mají různě silné krvácení. Za čas se menstruace úplně zastaví, to znamená, že dochází k menopauze. Kvůli opožďování ovulace se cyklus nejprve prodlužuje a poté zase naopak dochází k jeho zkracování. Důsledkem je obvykle častější měsíční krvácení. To ustane až ve chvíli, kdy se vyčerpá zásoba vajíček schopných k dozrání.

Více se o této problematice dozvíte zde.

Zdroj: Silné menstruační krvácení v přechodu

Silné nidační krvácení

U každé ženy se nidační krvácení může projevit jinou intenzitou, záleží i na dni početí. K nidaci většinou dochází kolem 7. dne po oplodnění. K potvrzení či vyloučení těhotenství se doporučuje použít těhotenský test, popřípadě podstoupit gynekologické vyšetření.

Zdroj: Jak špinění signalizuje uhnízdění vajíčka

Krvácení z konečníku po porodu

Při porodu může dojít k vyhřeznutí konečníku nebo k hemoroidům, které při stolici mohou krvácet. Je vždy dobré s touto skutečností obeznámit vašeho lékaře, který vám bez pochyby situaci objasní a pomůže vám ji vyřešit.

Zdroj: Krvácení z konečníku


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP