Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

DETOX BOBKOVÝM LISTEM

OBSAH

Čaj z bobkového listu

Čaj příjemné chuti má blahodárné účinky na náš organismus, ale nic se nesmí přehánět. O účincích a receptu se více dozvíte zde.

Zdroj: Léčba bobkovým listem

Diskuze

V diskuzi BOBKOVÝ LIST - NA NERVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Hezký článek, zrovna se totiž zajímám o pozitivní účinky bobkového listu. Na terase si pěstuji vavřín a plánuji menší sklizeň :) Na vsestihnu.cz/media/b… jsem se dočetla, že se dá bobkový list použít i jako lék na nervy, jelikož zklidňuje nervovou soustavu, tudíž bych si z něho ráda udělala čaj. Nemáte někdo návod, jak se dělá?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavlína.

Prosím vás mám se zeptat čaje zbobko čeho listů jak se to mure pita kolikrát dene

Zdroj: diskuze Bobkový list - na nervy

Jak vavřín přezimovat

Rostlina není mrazuvzdorná, proto se pěstuje v okrasných nádobách, které je třeba na zimu přenést do bezmrazé místnosti. Vyzrálé starší keře snesou i krátké pětistupňové, někdy i vyšší mrazy. V zimě je to keř víceméně nenáročný.

Zdroj: Léčba bobkovým listem

Diskuze

V diskuzi 28DNI DETOX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simona.

Čím nahradit červenou řepu?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze 28dni detox

Nejlepší čaje na hubnutí

Mezi ženami je velmi oblíbený právě zelený čaj. Ten se objevuje v mnoha účinných variantách, jako je zelený čaj se skořicí, zelený čaj s bobkovým listem, a pro zajímavost i coby základ odvaru z bobkového listu a skořice. Níže tedy přikládáme recepty na jejich přípravu.

Zdroj: Zelený čaj na hubnutí

Diskuze

V diskuzi OČISTA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenci.

Na doporučení jsem si koupila paratizex, prý je také účinný na celkový detox.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Očista

Co jsou to detoxikační náplasti Detox Pharma?

Detoxikační náplasti Detox Pharma účinně aktivují reflexní body na chodidle a tím zaručují maximálně účinnou detoxikaci. Ve většině běžných detoxikačních náplastí je použit turmalín nízké kvality (průměr zrn je cca 0,02 mm) a jeho účinek není zdaleka tak intenzivní, jako turmalín v detoxikačních náplastech Detox Pharma.

Zdroj: Detoxikační náplasti Detox Pharma

Diskuze

V diskuzi DETOXIKAČNÍ NÁPLASTI DETOX PHARMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlad.

Vypadá to, že Vás tu berou vážně..

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Libuše.

Odpovědi jsem se nedočkala, byť jsem požádala o radu více adres. Reakce na náplasti mě tak vyděsila, že jsem je už vícekrát nepoužila......

Zdroj: diskuze Detoxikační náplasti detox pharma

Detoxikační náplasti Detox Pharma

Detoxikační náplasti DETOX PHARMA představují nejnovější 100% přírodní detoxikační terapii, která pomáhá předcházet hromadění toxinů v těle a tím podstatně snižuje pravděpodobnost onemocnění, posiluje imunitu a zvyšuje fyzickou i duševní energii. Detoxikační náplasti DETOX PHARMA mají platný evropský CE certifikát. Detoxikační náplasti DETOX PHARMA se aplikují na 6–8 hodin po dobu spánku, vždy na obě chodidla.

Zdroj: Detoxikační náplasti

Diskuze

V diskuzi DETOXIKAČNÍ NÁPLASTI DETOX PHARMA DISKUSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stistko.

a vratili?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Danule.

byla to moje první a jediná objednávka , upotřebila jsem pouhé tři balení , peníze mi ovšem nevrátili, pozor na sliby !!!!!!!!!!!

Zdroj: diskuze Detoxikační náplasti detox pharma diskuse

Detox pharma – foto

Zde jsou fotografie zobrazující zmiňované detoxikační náplasti Detox Pharma.

Zdroj: Detoxikační náplasti Detox Pharma

Diskuze

V diskuzi DETOXIKAČNÍ PROGRAM OBNOVUJÍCÍ ZDRAVÍ NEERA DETOX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Henryho.

Dietu vyvinul před více než 50 lety zkušený havajský naturopat Stanley Burroughs.

Od té doby se stala velmi populární v mnoha zemích světa



Neera je speciální palmový a javorový sirup, vyvinutý pro detoxikační a posilující kúru, která stimuluje pročišťovací proces našeho těla a zároveň uspokojuje náš pocit hladu nahrazením pevné potravy čistým, přírodním a výživným nápojem.

Proč se potřebujeme pročistit....



Lidské tělo má zázračnou schopnost vyléčit a očistit samo sebe.
Bohužel, v dnešním světě je většina toho, co konzumujeme, pro tělo zbytečné, ne-li přímo škodlivé – nasycené tuky, nadmíra bílkovin, různé konzervační látky a chemické přísady.
Řada chemikálií a toxinů se také nachází přímo v našem přirozeném prostředí, odkud se do našeho těla dostávají dýcháním, pokožkou či zažívacím ústrojím.
Tento toxický náklad může ohrozit naše zdraví.
Přírodní kúra neera® účinně pomáhá tělu zbavit se těchro toxických látek.
Vedlejším, ale vítaným účinkem NEERA kůry je přirozeně snížení nadváhy.
NEERA Detox kúra je prověřený léčebný program, který obnovuje tělu jeho optimální zdraví.
Obsahuje pouze přírodní složky, žádné umělé přídavky, barviva ani konzervanty.
NEERA Detox kúra je naprosto bezpečná, pokud se provádí podle návodu.


www.zdravickoboskovi…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Detoxikační program obnovující zdraví NEERA DETOX

Detox Pharma vedlejší účinky

Náplasti DETOX PHARMA nejsou léčivým přípravkem. Tento produkt není určen ke stanovení diagnózy, léčbě nebo k prevenci jakéhokoliv onemocnění. V případě zdravotních potíží je třeba se obrátit na lékaře.

Zdroj: Detoxikační náplasti

Diskuze

V diskuzi DETOXIKAČNÍ NÁPLASTI DETOX PHARMA DISKUSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Danule.

Bohužel mám stejnou zkušenost, vyrážku mám na hrudi i krku, šíleně to svědí. Uvádím tedy negativní hodnocení !
Chystám se produkt vrátit , doufám , že splní , co slibují a peníze mi vrátí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Stistko.

a vratili? bez problemu?

Zdroj: diskuze Detoxikační náplasti detox pharma diskuse

Lze bobkový list zapálit

Tato rostlina má také psychoaktivní účinky – má pozitivní vliv na naši náladu. Jediné, co je třeba udělat, je zapálit jeden list v popelníku, odejít z místnosti a vrátit se za 10 minut. Místnost bude plná vůně, která vás i celou vaši rodinu uvolní.

Pálení bobkového listu patří ke staré pohanské tradici. Na bobkový list bylo zvykem napsat tajné přání a poté list spálit, aby se přání splnilo.

Zdroj: Léčba bobkovým listem

Nežádoucí účinky

Bobkový list je velmi účinný prostředek na odstraňování veškerých usazenin, může však způsobit i nebezpečné reakce. Dokáže vyvolat velké vylučování všech hlenů, a to i hlenů ze střev. Pozor na předávkování, které může spustit krvácení, proto je důležitá opatrnost zvláště v těhotenství. Myslete na to, že je nutné odvar pít opravdu po malých douškách, poslední asi v osm hodin večer. Před spaním si někteří lidé dělají klystýr, aby omezili vylučování hlenu horními cestami dýchacími. Během užívání odvaru z bobkového listu se doporučuje konzumace vegetariánské stravy.

Zdroj: Léčba bobkovým listem

Diskuze

V diskuzi DETOXIKAČNÍ NÁPLASTI DETOX PHARMA DISKUSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Danule.

byla to moje první a jediná objednávka , upotřebila jsem pouhé tři balení , peníze mi ovšem nevrátili, pozor na sliby !!!!!!!!!!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslav.

Také jsem se žádal o vrácení peněz. Většinu kladných změn jsem u sebe nepozoroval. I po 30ti dnech byly náplasti špinavé. U mě nestačilo tedy 60 ks balení. Bylo mi řečeno, že mám vrátit obaly, jelikož bych s nimi mohl obchodovat :-) V obchodních podmínkách mají dokonce uvedeno, že máte vrátit i použité náplasti (velice páchnou). Nevím, co si mám o této společnosti myslet. (Detox Pharma) Navíc na trhu jsou i výrobky za 5kč/ks.

Zdroj: diskuze Detoxikační náplasti detox pharma diskuse

Vavřín

Vavřín (bobkový list) patří mezi nejpopulárnější kuchyňské bylinky, ale je také velmi efektivním bylinným lékem. Vavřínové listy obsahují esenciální oleje, hořčiny a další biologicky aktivní látky.

Odvar z bobkových listů snižuje hladinu cukru v krvi, a tak může být využit jako přírodní prostředek na léčbu cukrovky. Léčba bobkovým listem je účinná při revmatismu, křečí a ochrnutí.

Aromatický olej s vavřínovým listem je vynikající na masáže. Vavřínový olej si můžete vyrobit doma, budete potřebovat 30 g vavřínového listu a 200 g rostlinného oleje. Směs nechte odstát na teplém místě po dobu 6 dnů.

Vavřínový list lze samozřejmě používat i při přípravě pokrmů, přidává se do polévek, masa a ryb. Jakmile je jídlo připraveno, měly by být bobkové listy odstraněny. Pokud vavřínové listy přidáváte do marinády, neměly byste je příliš dlouho vařit, jídlo může zhořknout.

Zdroj: Léčivé účinky bylinek a koření

Diskuze

V diskuzi DETOXIKAČNÍ NÁPLASTI DETOX PHARMA DISKUSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Voklim.

Po třech dnech používání se mě udělaly nezvyklé červené skvrny na hrudi. Tak nevím co dál, odpověď jsem hledal ale nenašel. Takže se připojuji k negativnímu stanovisku, Pokud někdo má podobnou zkušenost s následnou vyrážkou, prosím ozvěte se.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel DETOX PHARMA.

taky jsem naletela smejdum objednala jsem naplasti za 1199kc 7.3.2016 vratila jsem je18.4.2016 dodržela jsem 60 denní lhutu na vraceni vratila jsem 18kusu poněvadž jsem se po naplastich cela osipala do dnešního dne se nikdo nenamahal ani napsat tak se okradaji beztrestne ty nejchudsi duchodci kteří musí obracet kazdou korunu aby mohli zivorit smejdi mají zelenou tak se beztrestne vesele bohatne

Zdroj: diskuze Detoxikační náplasti detox pharma diskuse

Bobkový list a cukrovka

Vavřín má detoxikační účinky, dobře působí na trávení a snižuje hladinu cukru v krvi. Čaj z listů využijí diabetici, protože snižuje hladinu cukru v krvi. Užívání 1 až 2 gramů bobkových lístků denně po dobu alespoň jednoho měsíce vede ke snížení hladiny glukózy v krvi o 21–26 %.

Bobkový list působí blahodárně i na nervový systém a tiší bolesti hlavy či migrény. Podporuje imunitní systém a má antiseptické účinky. Mírně ředí krev a napomáhá tak zabránit vzniku krevních sraženin. Je známý rovněž jako účinný pomocník při cukrovce, revmatismu a dně. Listy a především olej vylisovaný z plodů vavřínu se využívají také v aromaterapii.

Zdroj: Léčba bobkovým listem

Jak sušit bobkový list

Listy jsou zdrojem hořčin, silic a alkaloidů. Nejčastěji se s vavřínem setkáváme v jeho sušené podobě, při šetrném a správném způsobu sušení si totiž zachovává většinu svých účinných a nám prospěšných látek. Bobkový list je bohatý na hořčík, vápník, draslík, železo, měď a vzácný selen, také na vitamíny A, C a skupiny B, zejména pak kyselinu listovou, která se doporučuje v době plánovaného těhotenství a pak během něj pro správný vývoj plodu v těle matky.

Sklizeň vavřínu je možná během celého roku, například když tvarujeme keřík. Ostříhané větvičky vavřínu vznešeného s listy se suší v temné a suché místnosti a ukládají se do plátěného sáčku, který se uchovává v temnu a suchu.

Zdroj: Léčba bobkovým listem

Použití náplastí Detox Pharma

Tyto náplasti by se měly aplikovat po dobu 6 až 8 hodin, tedy po dobu spánku. Aplikují se vždy na obě chodidla. Postup aplikace náplasti:

  • Z náplasti sejměte ochrannou vrstvu.
  • Náplast uchopte za okraje.
  • Náplast přilepte na střed chodidla.
  • Po 8 hodinách náplast sejměte a důkladně omyjte chodidla.

Zdroj: Detoxikační náplasti Detox Pharma

Očista kloubů od solí a vápenatých usazenin

Bobkový list je vhodný jako detoxikace a slouží i k očistě kloubů od soli. Zde je návod na odvar k odstranění solí z těla:

5 g bobkového listu dejte vařit do 300 ml vody na 5–10 minut. Odvar nechte přes noc vyluhovat, přeceďte a po malých doušcích pijte během celého dne do osmé večer. Kúru opakujte tři dny po sobě, následuje týdenní pauza a znovu opakujte.

Pozor! Kúra se nedoporučuje dlouhodobě a v žádném případě se nedoporučuje zvyšování dávky nebo jednorázové vypití celého odvaru, jeho efekt je dost výrazný a mohly by se objevit negativní projevy. Před kúrou je vhodné vyčistit tělo pomocí klystýru střeva. Po absolvování kúry může dojít k vylučování růžové moči, což znamená že soli se již vylučují z těla.

Při bolestech kloubů jsou vhodné obklady z bobkového listu:

Rozdrťte pár lístků bobkového listu a smíchejte je s olivovým olejem. Naneste na čistý kus látky a přikládejte vícekrát za den na místa postižená revmatem.

Zdroj: Léčba bobkovým listem

Vavřínový olej

Listy stromu vavřínu obsahují až 3 % esenciálních olejů, z nichž je polovina cineol. Tyto listy obsahují sliz a tříslovinu. Bobule vavřínu obsahují až 4 % esenciálního oleje s podobnými prvky jako listy a kromě toho ještě dalších 26 % mastných olejů. Léčba bobkovým listem uklidňuje žaludek a stimuluje tvorbu trávicích sekretů. Listy vavřínu se suší ve stínu. Sušené vavřínové listy se používají k ochucení těžko stravitelného masa, ryb, okurek, sleďů, také se používají do polévek, do želé a do octu kvůli aromatizaci jako bobkový list nebo nové koření. Antiseptický účinek vavřínového oleje a jeho schopnost podpořit krevní oběh je důvodem, proč se také přidává do mastí pro změkčení. Jedná se o masti na vředy a na kožní onemocnění. Vavřínový olej se také přidává do masážních krémů pro sportovní zranění, stejně tak v čisté formě pro veterinární medicínu, kde se tento olej používá na vemena u zvířat. Vavřínový olej se také používá v kosmetice pro aromatizaci výrobků. Odvar z vavřínových listů ve vaně uvolňuje od bolesti těla. Nejčastějšími oblastmi pro pěstování vavřínu je Sýrie, Itálie, Řecko a Turecko.

Zdroj: Léčivé oleje

Zelený čaj se skořicí a bobkovým listem

Zelený čaj nemá žádné kalorie a sám o sobě je silným spalovačem kalorií. Mimo jiné jeho pravidelné popíjení brzdí chuť k jídlu, podporuje spalování tuků v oblasti břicha a způsobuje zvýšení spotřeby energie.

Skořice podporuje trávení, zlepšuje funkci inzulinu a zabraňuje zvýšenému ukládání tuků v těle. Kromě dalších účinků je také účinným afrodiziakem a zlepšuje stav pokožky.

Bobkový list dokáže výrazně pomoci při detoxikaci organismu a podporuje trávení.

Recept

Ingredience: zelený čaj (nejlépe sypaný), 1 celá skořice, 3 bobkové listy

Postup: Jednu polévkovou lžíci kvalitního zeleného čaje vložte do většího džbánu nebo hrnce a zalijte 8 dl vroucí vody. Přidejte 1 kus celé skořice a 3 bobkové listy. Čaj zakryjte a nechte louhovat 15 minut. Přeceďte a můžete pít.

Doporučení: Aby měl čaj skutečně hubnoucí účinky, vypijte 3 šálky denně. Připravte si nápoj ve větším množství najednou a pijte ho postupně. První šálek si dejte ráno na lačný žaludek, druhý můžete po snídani a třetí večer po posledním jídle. Čaj nepřislazujte.

Zdroj: Zelený čaj na hubnutí


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP