Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

DLOUHÉ ŠPINĚNÍ

OBSAH

Dlouhé špinění - kdy navštívit lékaře

I když většina období dlouhého špinění odezní sama, je dobré promluvit si s lékařem, pokud se u ženy objeví některý z následujících příznaků:

  • období, která trvají déle než 7 dní;
  • nevysvětlitelné krvácení;
  • neobvyklý výtok;
  • silná menstruace;
  • nevolnost, zvracení nebo silná bolest během menstruačního období;
  • nevysvětlitelné hubnutí.

Zdroj: Dlouhé špinění po menstruaci

Diskuze

V diskuzi ŠPINENI PŘED MENZESEM DLOUHÉ JE MI 40LET MŮŽE NASTOUPIT MENOPAUZA? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Proc spinim dlouho a pak až dyl přijde menzesem? Je mi 40 let může se blížit menopauza ? Nemám sex dlouho tak že těhotná nejsem na beton

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Špineni před menzesem dlouhé je mi 40let může nastoupit menopauza?

Dlouhé špinění po menstruaci

Jak již bylo napsáno, špinění signalizuje, že se v těle něco děje. Někdy se bohužel může jednat o závažnější onemocnění, které vyžaduje lékařskou péči. Při tomto stavu je vhodné vyšetření včetně ultrazvuku a podle výsledku nasadit léčbu k úpravě cyklu.

Zdroj: Co značí špinění

Diskuze

V diskuzi ŠPINĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

prosím o radu ohledně drobného hnědého špinění od 28DCtedy termín menstruace za 3 dny následovao malé krvácení za další 2 jen světle hnědé špinění břicho ani podbřišek nebolí těhotenství v mém případě vylučuji může se jednat o infekci či zánět čípku i když to vše začalo až v termínu předpokládané menstruace?děkuji..

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Špinění

1. Prodloužená ovulace

Některé ženy krvácejí během ovulace tehdy, když vaječníky uvolňují vajíčko. Ve většině případů ovulace způsobí pouze mírné špinění a není zásadním důvodem k obavám.

Když k uvolnění vajíčka dojde až ke konci období obvyklého cyklu, špinění z ovulace může vypadat, jako by toto období trvalo déle než obvykle.

Zdroj: Dlouhé špinění po menstruaci

Poradna

V naší poradně s názvem RŮŽOVÉ ŠPINĚNÍ V MENOPAUZE V 41 LETECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Fialova.

Dobrý den,je mi 41 let a před půl rokem u mě vypukla menopauza poté, co jsem vysadila antikoncepci Depoproveru ,kterou jsem brala leta.zacala jsem slabě růžově špinit.je to možné,nebo mám mít obavy?
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Po vysazení antikoncepce nastává v těle přechod k normální funkci vašich pohlavnich orgánů a to může být doprovázeno mnoha příznaky, včetně růžového špinění. Při déle trvajících projevech je rozhodně na místě nechat se prohlédnout gynekologem, aby určili přesnou příčinu vašeho růžového špinění.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Růžové špinění v menopauze v 41 letech

7. Děložní myomy nebo polypy

Myomy jsou obvykle nezhoubné nádory, které se tvoří na stěně dělohy. Polypy jsou červené výrůstky na děložní sliznici.

Oba jsou běžnými problémy, které mohou způsobit silnější nebo delší období špinění než obvykle.

Zdroj: Dlouhé špinění po menstruaci

Poradna

V naší poradně s názvem KRVACENI PO MENSTRUACI A ŠPINĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

Dobry den , měl jsem nechráněný sex s moji přítelkyní ihned jak ji skončila menstruace a o den později měla slabší krvceni a špinění . Muže být těhotná ? Nebo je to jen nějaký hormonalní výkyv či to značí něco v nepořadku . děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Sex ihned po skončení menstruace nikdy nemůže vést k otěhotnění. Vajíčko, které bylo připraveno na oplodnění vyšlo během menstruace ven z těla ženy a to nové v prvních dnech není ještě připraveno. Slabší krvácení po menstruaci může být jen dozvukem předchozí menstruace, které bylo podníceno masáží dělohy během pohlavního styku s vámi.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sex po menstruaci

10. Poruchy krve

Ačkoli je to neobvyklé, je možné, že některé ženy mají delší dobu špinění způsobenou krevní poruchou. Nejčastější porucha krve u žen je von Willebrandova choroba [2].

Krevní poruchy mohou způsobit silné krvácení a období dlouhého špinění trvající déle než 7 dní. Mezi další příznaky krevní poruchy patří:

  • anémie;
  • silné krvácení po operaci a porodu;
  • krvácení delší než 10 minut během krvácení z nosu;
  • krvácení delší než 5 minut po řezu;
  • snadné a časté modřiny.

Zdroj: Dlouhé špinění po menstruaci

Poradna

V naší poradně s názvem ZÁCPA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František Mašek.

Dobrý den.Mám zácpu,již po dobu týden a i více dní .Jsem po operaci prostaty a musím hodně pít a stále na stolici nejdu,poradte?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zkuste sníst několik sušených švestek během dne. Při takto dlouhé zácpě byste měl jít k doktorovi, aby udělal ultrazvuk břicha a zjistil co se tam děje.

Zdroj: diskuze Krev v konečníku při zácpě

Hnědé špinění

Hnědé špinění může znamenat nesoulad hormonálních hladin, a to většinou po užívání antikoncepce.

Zdroj: Co značí špinění

Diskuze

V diskuzi PÉČE O KRÁTKÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marketa.

Dobrý večer, mám mikádo, ale mám jemné vlasy a nevím si rady i když používám kvalitní šampon, tužidlo, lak, masku, stejně mi vydrží vlasy hodinu pěkně a pak splihnou a udělám culík. Prosim o radu jak zvětšit objem vlasů. Dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tea.

Ahoj, na zplihlé vlasy je vážně skvělá tahle objemová pěna od Aloxxi - eshop.aloxxi.cz/styl… Vlasy krásně pozvedne :) Já mám teda vlasy dlouhé, takže těžší a drží perfektně :)

Zdroj: diskuze Péče o krátké vlasy

Jak vypadá špinění

Špinění je mírné krvácení z pochvy, které je podobné počínající menstruaci, je ale mnohem slabší. Špinění má nahnědlou barvu, barvu starší, tmavé krve, není to krvácení jasnou červenou, tedy čerstvou krví. I když není špinění či lehké krvácení úplně normální, může být poměrně časté.

Zdroj: Co značí špinění

Poradna

V naší poradně s názvem ŽLUČNÍK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kropáčová Jana.

Jsem po operaci laparoskopicé žlučníku. Po 3 dnech jsem byla propuštěna. Mám 4 vpichy v břiše zašité a přelepené. Mohu si lepenky sundat a osprchovat rany. N a vyndání stehů jdu za 5 dní. .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Po třech dnech od laparoskopické operace můžete náplast odlepit a krátce se osprchovat. Jemně omýt mýdlem a žádné dlouhé cachtání ani nahřejvání horkou vodou. Koupání ve vaně je moźné až po čtyřech týdnech.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dieta po laparoskopické operaci žlučníku

11. Perimenopauza

Ačkoli k menopauze často dochází, až když se žena blíží věku 50 let, hladiny hormonů v těle se mohou začít měnit již mnohem dříve. Tato fáze se nazývá perimenopauza .

Během perimenopauzy může být menstruací méně nebo nebo naopak se mohou objevovat častěji, stejně tak mohou být kratší nebo delší než obvykle nebo menstruace mohou být vleklé v podobě dlouhého špinění.

Zdroj: Dlouhé špinění po menstruaci

Diskuze

V diskuzi OPERACE OČÍ NA KLINICE HORNÍ POČERNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daniela.

Dobrý den, mám velkou prosbu, kdyby měl někdo s touto klinikou zkušenosti, tak sem s nimi. Nutně potřebuji operaci obou očí a zatím mám na kliniku zálusk, ale neznám nikoho kdo by u nich operaci podstoupil a mám z celkové procedury celkem velký strach, proto budu ráda, za jakékoliv názory, zkušenosti..:)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivo.

Mě dlouhou dobu trápil v jednom oku šedý zákal, dlouhé měsíce jsem to řešil s očním doktorem, až nebylo zbytí a musel jsem na operaci. V Horních Počernicích se mě ujal fajn doktor, který mě zoperoval na jedničku. Na jejich péči si nemůžu stěžovat.

Zdroj: diskuze Operace očí na klinice Horní Počernice

Závěr

Ojedinělé období dlouhého špinění, které se zdá, že nepřestane, není obvykle známkou vážného zdravotního problému. Pokud je to však bolestivé nebo obtěžující, měla by si žena promluvit s lékařem o možných řešeních.

Dlouhá perioda může často znamenat jeden z několika potenciálních stavů, jako je endometrióza nebo děložní myomy. Lékař může tyto stavy pomoci diagnostikovat a léčit.

Ženám často může ulevit od jejich dlouhého špinění užívání hormonálních antikoncepčních pilulek nebo změna typu hormonálních léků.

Zdroj: Dlouhé špinění po menstruaci

Poradna

V naší poradně s názvem NEMOCI JAZYKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka Těžká.

Asi 3 týden mě trápí pobolívání špičky jazyka. Jako bych měla špičku jazyka odřenou a suchou, mám ji trochu červenější a 1 cm od špičky jsou prasklinky. Připadá mě to jako maličkost, ale začíná mě to znepokojovat. Prosím o radu. Těžká

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Znepokojujete se správně, protože každá taková prasklinka znamená riziko zanesení infekce a zhoršení problému. Úplně nejlépe vám pomůže zubní lékař, ten vám přesně řekne co to je a jak to léčit. Kdyby měl dlouhé objednací termíny, tak běžte na polikliniku na oddělení ORL.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nemoci jazyka

Špinění mimo cyklus při antikoncepci

Toto špinění může být způsobené střevními potížemi, průjmy nebo zvracením během užívání antikoncepce.

Zdroj: Co značí špinění

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA KŮŽE POD NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana.

Dobrý den, prosím co si myslíte o tomhle?
Dnes jsem si po dlouhé době odlakovala nehty a docela jsem se lekla, protože si nevybavuju, že bych se uhodila.
Moc díky za názor.
Z.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Subunguální hematom. Výron krve pod nehtem. Pokud se jedná o palec u nohy, tak nejčastějším důvodem bývá dlouhá chůze, zakopnutí o tvrdý předmět nebo příliš těsná obuv. Příčina, která vedla ke vzniku tohoto hematomu se udála přibližně před dvěma měsíci, takže je normální, že si na to nepamatujete. Nyní se to bude postupně vstřebávat a za několik měsíců to vybledne a zmizí. Pokud chcete mít jistotu, že skutečně nejde o nic vážného, tak se můžete zastavit v ordinaci kožního lékaře, který provede rychlé vyšetření pomocí dermatoscopu a během minuty vám řekne oč se jedná.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Melanom pod nehtem foto

8. Ztráta těhotenství

Ztráta těhotenství nebo potrat často způsobují krvácení nebo špinění. Toto krvácení může být lehké nebo silné a může trvat několik hodin ale i několik týdnů.

V některých případech může ke ztrátě těhotenství dojít dříve, než si žena vůbec uvědomí, že je těhotná.

Pokud je krvácení způsobeno potratem, je nejlepší spojit se s lékařem, aby se předešlo možným komplikacím.

Zdroj: Dlouhé špinění po menstruaci

2. Nitroděložní tělíska

Gynekolog může do dělohy zavést nitroděložní tělísko, aby pomohl zabránit otěhotnění. Používají se dva hlavní typy nitroděložních tělísek, hormonální a nehormonální, přičemž oba dva mohou způsobit abnormální krvácení nebo prodloužené špinění.

Silná a nepravidelná menstruace je obzvláště běžná, když žena dostane poprvé nitroděložní tělísko. Ve většině případů by však silné nebo prodloužené krvácení mělo zmizet po 3 až 6 měsících.

Zdroj: Dlouhé špinění po menstruaci

9. Těhotenství

Některé ženy mají na začátku těhotenství špinění nebo slabé krvácení. Krvácení se může objevit i s jinými příznaky těhotenství jako je nevolnost a nebo úplně bez nich.

Abnormální krvácení nebo špinění a pánevní bolest během těhotenství může být známkou mimoděložního těhotenství, které může způsobit vážné komplikace.

Lékař může rozpoznat, zda-li se jedná o normální nebo mimoděložní těhotenství pomocí ultrazvuku a krevního testu. Každá žena, která si myslí, že může být těhotná, si také může udělat těhotenský test doma. Test se dá normálně volně koupit tady: těhotenský test cena.

Zdroj: Dlouhé špinění po menstruaci

Co znamená špinění 2 dny po menstruaci

Špinění 2 dny po menstruaci může mít různé příčiny. Stres, užívání léků, vysazení či nasazení hormonální antikoncepce, cestování a mnoho jiných faktorů. Stačí například náročná zkouška ve škole či důležitá prezentace v práci, která vás dostane pod tlak, a může se objevit nečekané špinění i dva dny po menstruaci.

Zdroj: Špinění po menstruaci

Co vypovídá barva špinění na začátku těhotenství

Špinění je mírné krvácení z pochvy, které je podobné počínající menstruaci, je ale mnohem slabší. Špinění má nahnědlou barvu, tedy barvu starší, tmavé krve, není to krvácení jasnou, červenou, čerstvou krví. I když není špinění či lehké krvácení během těhotenství úplně normální, bývá bohužel během prvních tří měsíců těhotenství poměrně časté.

Zdroj: Narůžovělé špinění na začátku těhotenství

Co znamená růžové špinění místo menstruace

Růžové špinění může signalizovat sníženou hladinu hormonů v menopauze. Pokud zaznamenáte růžové špinění v půlce menstruačního cyklu, může to znamenat rané těhotenství, hormonální nerovnováhu nebo onemocnění reprodukčních orgánů.

Zdroj: Špinění místo menstruace v přechodu


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP