Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

ERYSIPEL FOTO

OBSAH

Červené nohy mohou a nemusí signalizovat onemocnění. Příčin vzniku červených nohou je celá řada. Červené skvrny na kůži mohou být různého tvaru, velikosti i barvy. Skvrny, které jsou asymetrického vzhledu nebo se stále zvětšují, se mohou objevit po dosažení věku padesáti let a musí být zkontrolovány kožním lékařem.

Zdroj: Červené nohy

Poradna

V naší poradně s názvem ICHTAMOL MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alen.

Dobrý deň
Prosím Vás môže sa táto masť používať aj na ochorenie erysipel (ruža) mama to má na nohe na lýtku a už sa jej otvorili aj rany ,ale okoloie je veľmi červené lek. dal odstán .masť mama je diabetik s inzulínom . Prosím poraďte mi,ako je účinné jej to skludniť. Koža je červená a šupinová, bolestivá. Ďakujem.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na erysipel jsou nejúčinnější antibiotika, jako například V-penicilin nebo Pencid. Ale, ano, na erysipel jsou také účinné i dehty a proto i ichtoxyl by mohl dobře účinkovat. Octanové obklady jsou taky velmi dobré na erysipel, ale spíše v jeho ranné fázi, dříve než se místo zanítí. Další možností je použití Višněvského balzámu, který se používá na noc, nanese se na gázu, přiloží se na problematickou část a lehce se obváže obinadlem. Višněvského balzám je možné koupit v každé lékárně nebo také tady na internetu: www.zbozi.cz/?q=vi%C… Napište pak jak se vám to povedlo vyléčit.

Zdroj: diskuze Ichtamol mast

Neléčená kvasinková infekce

Mykóza v meziprstí vede ke vzniku trhlin na kůži a může se stát bránou vstupu pro bakterie, častou komplikací je streptokoková infekce dolních končetin, takzvaná růže (erysipel), kterou je nutno léčit antibiotiky.

Zdroj: Kvasinky na kůži

Je nemoc růže přenosná

Růže neboli erysipel je infekční onemocnění způsobené bakteriemi, které postihnou zánětem kůži a podkoží, většinou na dolních končetinách. Onemocnění je kontaktem přenosné vzácně a při léčbě antibiotiky se pacient pro své okolí stává brzy neinfekční, takže nakažlivost je minimální.

Zdroj: Růže - nemoc kůže

Poradna

V naší poradně s názvem ONEMOCNĚNÍ DĚDIČNOST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Ze je nesmysl,ze je nemoc ruze dedicna....?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Samo onemocnění erysipel dědičné není, ale cesty, které k němu vedou, mohou být dědičné. Jde o způsob života, množství zdravého pohybu, způsob stravování, atd. Tyto všechny věci opakujeme po svých předcích a díky tomu máme i podobné nemoci.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Onemocnění dědičnost

Višněvského balzám – účinky

Višněvského balzám, někdy nazýván také černá mast, působí dezinfekčně, protizánětlivě a má lehce znecitlivující účinek. Višněvského balzám urychluje ohraničení zánětu a jeho vyhnisání a zhojení. Višněvského balzám podporuje vstřebávání zánětlivého výpotku a urychluje regeneraci tkáně. S těmito vlastnostmi se výborně hodí na zanícené záděry kolem nehtů, na zánětlivé akné anebo také na zarudlé boláky na krku. Višněvského balzám mohou používat i děti. Výborně se také uplatní při léčbě růže (erysipel), červenky (erysipeloid), postupujícího neohraničeného kožního zánětu – červené fleky na kůži (flegmona), nežitu (furunkl a karbunkl), abscesu, hnisavého zánětu nehtového lůžka (paronychium), zánětu podpažních potních žláz (hidrosadenitis axillaris), zánětu povrchních křečových žil (varikoflebitis), sekundárně infikovaných kožních vředů jiného původu.

Zdroj: Višněvského balzám

Poradna

V naší poradně s názvem ERYSIPEL (EPYPEL) ALIAS RŮŽE V UCHU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Urbánková.

Dobrý den, mám dotaz ohledně růže (nemoci) v uchu. Jak často postihuje toto onemocnění ucho. Dále prosím o radu zda při tomto onemocnění může být opakovaně naměřen vysoký krevní tlak? Dále bych se chtěla zeptat zda s touto nemocí souvisí otok rukou, nebo to může také souviset s nošením respirátorů, protože za ušima se mi vytvořilo zarudnutí až skoro poškození kůže. Dále se ukázalo, že mám zánět močových cest. Můžete mi prosím poradit, jak mám postupovat při těchto příznacích? Na růži v uchu jsem užívala antibiotika. Děkuji za radu Urbánková Jarmila

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

S uchem budete muset na ušní, jinak to nepůjde, protože bude potřeba udělat stěr, ze kterého se pak pozná, co to v uchu máte a jak to rychle vyléčit. Existuje popsaný případ výskytu erysipelu (růže) v uchu. Infekce byla doprovázena teplotou 38°C a prokázala se až laboratorním vyšetřením vzorku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Erysipel (Epypel) alias růže v uchu

Višněvského balzám účinky

Višněvského balzám nebo také někdy nazýván jako černá mast působí dezinfekčně, protizánětlivě a má lehce znecitlivující účinek. Višněvského balzám urychluje ohraničení zánětu a jeho vyhnisání a zhojení. Višněvského balzám podporuje vstřebávání zánětlivého výpotku a urychluje regeneraci tkáně. S těmito vlastnostmi se višňák výborně hodí na zanícené záděry kolem nehtů, na zánětlivé akné anebo také na zarudlé boláky na krku a to i pro děti. Višněvského balzám může být použitý i pro děti. Výborně se také višněvského balsám uplatní při léčbě růže (erysipel), červenky (erysipeloid), postupujícího neohraničeného kožního zánětu – červené fleky na kůži (flegmona), nežitu (furunkl a karbunkl), hlízy (absces), hnisavého zánětu nehtového lůžka (paronychium), zánětu podpažních potních žláz (hidrosadenitis axillaris), zánět povrchních křečových žil (varikoflebitis), sekundárně infikované kožní vředy jiného původu.

Zdroj: Višněvského balzám, pomoc na záněty

Poradna

V naší poradně s názvem ICHTAMOL MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Na erysipel jsou nejúčinnější antibiotika, jako například V-penicilin nebo Pencid. Ale, ano, na erysipel jsou také účinné i dehty a proto i ichtoxyl by mohl dobře účinkovat. Octanové obklady jsou taky velmi dobré na erysipel, ale spíše v jeho ranné fázi, dříve než se místo zanítí. Další možností je použití Višněvského balzámu, který se používá na noc, nanese se na gázu, přiloží se na problematickou část a lehce se obváže obinadlem. Višněvského balzám je možné koupit v každé lékárně nebo také tady na internetu: www.zbozi.cz/?q=vi%C… Napište pak jak se vám to povedlo vyléčit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Dobry den . Ichtiolovou mast muzu jenom doporucit. Erysipel (ruzi) mam na leve noze od kotniku az po koleno a nenasla jsem nic jineho co by mi tak pomahalo jak ichtiolova mast. Dobre dostupna i uzivam ji dvakrat denne rano a vecer. Pouzivam ji 10-ty den a myslim, ze za par dni budu mit pokoj. Kdyz byla noha hodne opuchnuta a cervena pomahal mi kefir (dostala jsem od kamaradky tibetskou kefirovou houbu) a poctive to i piju kazdy vecer . Na tu opuchlou nohu mi to pomohlo vyborne.

Zdroj: diskuze Ichtamol mast

Moučnivka u dospělých – foto

Zde můžete vidět fotografie onemocnění moučnivkou u dospělých.

Zdroj: Plíseň na rtech

Poradna

V naší poradně s názvem NEMOC RŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den
prosím o radu jak se řeší prostředí, ve kterém se vyskytne nemoc růže (hlavně postel a osobní věci
nemocného), jestli je nutná desinfekce a jakým způsobem.
Děkuji předem za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Erysipel alias růže je zánětlivé onemocnění, které způsobují bakterie. Bakterie je živý organizmus, který dokáže přežít i mimo člověka, na různých předmětech, tkaninách i v tělesných tekutinách. Zničit tyto bakterie lze desinfekcí. Desinfekci lze provést při praní, kdy se zvolí velmi vysoká teplota 100°C a nebo pak kontaktně přímo na předměty se použije desinfekce v podobě tekutého ethanolu, který lze koupit v lékárně, ale i v drogerii, jako desinfekční prostředek na ruce. Kontaktních desinfekcí je celá řada, v lékárně si vyberete přesně tu, která bude vyhovovat vašim potřebám - na vytírání, i na utírání.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nemoc růže

Co je to Klacid 500

Léčivá látka přípravku Klacid 500 patří do skupiny makrolidových antibiotik se středně širokým spektrem účinku na různé bakteriální druhy. Účinek je dán schopností blokovat tvorbu bakteriálních bílkovin, což vede k zastavení množení bakterií. Klacid 500 je určený k léčbě infekcí, které jsou způsobeny původci citlivými na tento přípravek.

Mezi hlavní indikace patří:

  • infekce dolních cest dýchacích (například zánět průdušek a zápal plic);
  • infekce horních cest dýchacích (například zánět nosohltanu a zánět vedlejších nosních dutin);
  • infekce kůže a měkkých tkání (například folikulitida, celulitida, erysipel);
  • zubní infekce;
  • léčba rozesetých nebo ohraničených infekcí způsobených Mycobacterium avium nebo Mycobacterium intracellulare a ohraničených infekcí vyvolaných Mycobacterium chelonae, Mycobacterium fortuitum nebo Mycobacterium kansasii ;
  • prevence rozseté infekce vyvolané Mycobacterium avium komplexem u pacientů s HIV infekcí;
  • v kombinaci s látkami tlumícími tvorbu žaludeční kyseliny (omeprazol, lansoprazol) je indikován k potlačení až vymizení výskytu Helicobacter pylori v dvanáctníku osob s vředovou chorobou, což vede ke snížení opakovaného výskytu dvanáctníkového vředu.

Zdroj: Antibiotika Klacid 500


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP