Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

FORTRANS NA PŘEDPIS CENA

OBSAH

Kde se dá koupit a jeho cena

Fortrans je dostupný v každé lékárně. Fortrans bez receptu není možné zakoupit.

Maximální úhrada pojišťovny je 248,55 Kč.

Nejvyšší možná cena v lékárně při výdeji na recept je 271,45 Kč.

Nejvyšší možný doplatek pacienta činí 22,90 Kč.

Zdroj: Fortrans před kolonoskopií

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST V KRKU PO PŘÍPRAVKU FORTRANS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladislava Bílá.

Ve čtvrtek jsem byla na kolonoskopií a pak jsem měla bolest v krku a hučení v uších. Bolest v krku se stále zhoršuje a nemohu spát, polykat. Už jsem použila zatím verde, kloktala šalvějí, ale je to čím dál horší. Děkuji za odpověď. Bílá

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bolest v krku asi nebude přímo souviset s kolonoskopií ani s přípravou na ni pomocí přípravku Fortrans. Nejspíše jste se nakazila infekcí, která se projevila zánětem v krku. Tantum Verde je skvělý pomocník, ale je slabý. Mnohem účinnější je kloktadlo nebo sprej Jox. Ten obsahuje koncentrovaný jód, který bezvadně dezinfikuje krk i dutinu ústní. Jestli chcete opravdu účinný lék, tak pak jedině po vizuální kontrole v ordinaci ORL.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolest v krku po přípravku fortrans

Příbalový leták

Zde můžete vidět příbalový leták přípravku Fortrans.

Zdroj: Fortrans před kolonoskopií

Za jak dlouho Fortrans působí

Účinek roztoku se dostaví během 1 hodiny.

Zdroj: Fortrans před kolonoskopií

Poradna

V naší poradně s názvem LOCERYL 5 % LÉČIVÝ LAK NA NECHTY. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Endler.karel@seznam.cz.

Dobrý den, měl jsem láhvičku s 2,5 ml laku. Při ošetřování
se mě láhvička převrátila .
Prosím sdelte zda jde tato láhvička koupit samostatně a nebo čím
by se mohla nahradit a kolik by stále nová lahvička Kč..
Kde bych ji mohl koupit. Předem Vám děkuji a zprávu mě pošlete
e-mailem.
Praha 10

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dobrý den pane Endlere, léčivý lak na nehty Loceryl je jen na lékařský předpis, takže k jakémukoliv doplnění Vašich zásob budete muset nejdříve zajít k lékaři a požádat ho o lékařský předpis na tento lék. V lékárně pak dostanete vždy jen kompletní balení. Náhradní díly se v tomto případě nevedou :-). Cena za vydání léku je v průměru 400 Kč. Celková cena je přibližně 800 Kč a polovinu Vám na to přidá zdravotní pojišťovna. Tento doplatek se započítává do limitu poplatků ve zdravotnictví.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Loceryl 5 % léčivý lak na nechty.

Fortrans s džusem

Aby se vám Fortrans lépe konzumoval, můžete jej zředit džusem. Ředění musí být přesně podle návodu. Přípravek se podává orálně, je určen pouze pro dospělé a starší osoby. Každý sáček musí být rozpuštěn v 1 litru vody. Míchejte do úplného rozpuštění prášku. Potřebné množství k vyprázdnění střevního obsahu je 1 litr roztoku na 15 až 20 kg tělesné hmotnosti, což odpovídá průměrné dávce 3-4 litry roztoku. Roztok může být podán v buď jedné dávce (3-4 litry večer před výkonem), nebo ve dvou dávkách (2 litry večer před výkonem a 1-2 litry v den výkonu, nebo 3 litry večer před výkonem a 1 litr ráno v den výkonu). Doporučuje se, aby podání přípravku bylo dokončeno 3 až 4 hodiny před výkonem. Roztok se pije rychlostí 1 litr za hodinu.

Zdroj: Fortrans před kolonoskopií

Poradna

V naší poradně s názvem PLÍSEŇ NEHTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Ještě bych zde doplnila, že na plíseň nehtů je také dobrý a účinný léčivý lak na nehty Loceryl. Loceryl je na lékařský předpis a cena doplatku je 335 Kč.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Plíseň nehtů

Kde se dá Kolchicin koupit a jeho cena

COLCHICUM-DISPERT 200X500RG obalené tablety nelze zakoupit online na českém trhu.

Cena je cca 231,20 Kč.

Zdroj: Léky na dnu na předpis

Diskuze

V diskuzi ERDOMED se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Erdomed je sice na předpis ale platí se celý to máte na receptu napsané hradí nemocný cena je v pořádku za 20 tablet platím kolem 200kc

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Stanislava Gadlenová.

Záleží na dr. a na lékárně,je mě 66 a doplácela jsem 60 kč.

Zdroj: diskuze ERDOMED

Složení

Fortrans je osmotické laxativum. Podání přípravku vyvolá úplné vyprázdnění střevního obsahu. Přípravek má takové složení, že připravený roztok nezpůsobí po požití žádnou střevní ani plazmatickou nerovnováhu elektrolytů.

Účinnou látkou je macrogolum 4000: 64,00 g v 1 sáčku.

Pomocnými látkami jsou chlorid sodný, chlorid draselný, hydrogenuhličitan sodný, síran sodný, sodná sůl sacharinu.

Tento léčivý přípravek obsahuje polyetylenglykol. Reakce alergického typu (vyrážka, kopřivka, otok) byly hlášeny u přípravků, které obsahovaly na polyetylenglykol. Elektrolytové poruchy se u tohoto přípravku neočekávají z důvodu jeho složení; výjimečně však byly u rizikových pacientů hlášeny poruchy vodního a iontového hospodářství. Tento přípravek by se měl tedy užívat s opatrností u pacientů s rizikem rozvoje poruch vodního a iontového hospodářství, jako jsou pacienti se změněnou funkcí ledvin, se srdečním selháním nebo s doprovodnou diuretickou (odvodňovací) léčbou. Přípravek by měl být z důvodu rizika aspirační pneumonie (= zápal plic z vdechnutí) podáván s opatrností a pouze pod lékařskou kontrolou pacientům s tendencí k aspiraci, pacientům upoutaným na lůžko nebo pacientům s poruchou neurologických funkcí či s motorickými poruchami. Přípravek by měl být podán těmto pacientům vsedě a eventuálně nasogastrickou sondou. Fortrans by měl být podáván starším pacientům v chatrném celkovém stavu pouze pod lékařským dohledem. U pacientů se srdeční nebo ledvinnou nedostatečností hrozí riziko akutního plicního otoku v důsledku přetížení vodou.

Zdroj: Fortrans před kolonoskopií

Poradna

V naší poradně s názvem LÉK XARELTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav Zaoral.

dostanu lék Xarelto bez lékařského předpisu a co stojí děkuji za odpověď zaoral

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék Xarelto je k dostání pouze na lékařský předpis. Proč? Xarelto je lék, který zpomaluje srážlivost krve a při nesprávném použití může přivodit život ohrožující stavy. Ačkoli je Xarelto na předpis, tak jen někteří pacieni získají příspěvek od pojišťovny. Cena léku Xarelto bez příspěvku od pojišťovny je 1700 až 1800 Kč za 28 tablet 15mg Xarelta. Vybraní pacienti mohou získat příspěvek od pojišťovny ve výši 960 Kč. Aktuální informace o podmínkách získání příspěvku od pojišťovny i ceny naleznete tady: www.sukl.cz/modules/…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Xarelto cena

Zkušenosti

Balení přípravku Fortrans obsahuje 4 sáčky s práškem. Obsah každého sáčku se rozpustí v 1 litru tekutiny (voda, čaj, džus) a popíjí se rychlostí 1 litr během 1 hodiny. Účinky roztoku se dostaví během 1 hodiny. U citlivých pacientů může roztok vyvolat pocit na zvracení. Chuť roztoku si můžete zpříjemnit vychlazením, ochucením cukrem, šťávou, citronem. Příprava by měla být dokončena nejméně 4 hodiny před vyšetřením. Pokud se vám i přesto nepodaří dosáhnout dostatečné přípravy (vylučování čiré tekutiny), oznamte to sestře a lékaři před vyšetřením.

Jste-li drobné postavy, netrpíte na zácpy, nejste diabetik a po 3. litru roztoku z vás odchází jen čirá tekutina bez příměsi stolice, nemusíte již 4. litr roztoku pít. V jiném případě vypijte vždy 4 litry roztoku, nerozhodl-li váš ošetřující lékař jinak.

Začátek popíjení roztoku přizpůsobte termínu vyšetření:

  • Termín vyšetření v ranních hodinách: Vypijte 4 litry roztoku v odpoledních a večerních hodinách den před vyšetřením. Pokud jste diabetik, začněte přípravu dříve - od 14. hodiny.
  • Termín vyšetření v poledne: 3 litry vypijte ve večerních hodinách, 1 litr roztoku brzy ráno (od 6 hodin).
  • Termín vyšetření odpoledne: 4 litry roztoku vypijte v ranních hodinách v den vyšetření.
  • Den vyšetření: Až do vyšetření nejezte, 3 hodiny před vyšetřením byste neměli pít tekutiny. Pokud máte termín vyšetření v ranních hodinách, je lepší si léky, které užíváte pravidelně, vzít až po kolonoskopickém vyšetření.

Zdroj: Fortrans před kolonoskopií

Poradna

V naší poradně s názvem NOVALGIN CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava Janosova.

Prosím o sdělení jestli je lék Novalgin 500 možné koupit bez receptu a kolik stojí. Díky zdraví Janosova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Metamizol (Novalgin) je skvělý lék na bolest, který by mohl být volně prodejný, ale kvůli omezení zneužívání psychoaktivních léků v České republice je k dostání pouze na lékařský předpis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Novalgin cena


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP