Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

GURMAR DIA MIZIN RECENZE

OBSAH

Složení

Gurmar DIAMizin obsahuje 200 mg výtažku z Gymnema sylvestre (25 % kyseliny gymnemové).

Zdroj: Gurmar

Poradna

V naší poradně s názvem LÉK GURMAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Gurmar není lék, ale potravní doplněk získávaný z rostliny Gymnema (lat.: Gymnema Sylvestre) Gymnema je keř původem z Indie a Afriky. K léčivým účelům se používají listy z této rostliny. Gymnema má dlouhou historii použití v indické ajurvédské medicíně. Její jméno v Hindštině, gurmar, znamená "ničitel cukru".

V současné době se gymnema používá především k léčbě diabetu, metabolického syndromu, při hubnutí a na kašel. Dále se také užívá při malárii, jako antidotum při hadím kousnutí, prostředek povzbuzující trávení, jako projímadlo, prostředek na potlačení chuti k jídlu a jako diuretikum.

Jak to funguje?
Gymnema obsahuje látky, které snižují vstřebávání cukru ze střeva. Gymnema může také zvýšit množství inzulínu v těle a zvyšuje růst buněk ve slinivce břišní, což je místo v těle, kde vzniká inzulín.

Co se týče interakce s Warfarinem, tak zatím nejsou žádné důkazy o tom, že by společné užívání bylo nebezpečné.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucie.

Dekuji

Zdroj: diskuze Lék gurmar

Cena

Produkt Gurmar DIAMizin je běžně dostupný jak v kamenných, tak v internetových lékárnách a řetězcích, jako je například Dr Max. Zde můžete vidět cenu produktu.

Zdroj: Gurmar

Diskuze

V diskuzi LÉK GURMAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarda.

Gurmar jsem užíval po dobu tří měsíců a z doporučené dávky 1-3 denně jsem užíval 2 tablety denně.Po kontrole u doktorky jsem měl nejvyžší cukr za poslední rok.Nevzdal jsem to a objednal si balení na další tři měsíce.Tentokrát jsem dávkování zvedl na nevyžší 3 tablety denně.Po kontrole u doktorky jsem měl hladinu cukru stejnou jako před užíváním tohoto likvidátoru cukru.Děkuji už nechci,jen z lidí tahají peníze.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petr Klevec.

Mám naprosto stejné zkušenosti. Bohužel!

Zdroj: diskuze Lék gurmar

Recenze podle zkušeností uživatelů

Gurmar DIA Mizin dle zkušeností (zkušenosti) uživatelů perfektně zabírá na udržení normální hladiny cukru. Zvláště ve vyšším věku dochází ke snížení metabolismu a zvyšuje se chuť na sladké. A právě zde produkt Gurmar DIAMizin pomáhá tím, že drží hladinu cukru v krvi v normě. Pro ty, kdo mají slabou vůli a milují čokoládu a sladkosti, je tento pomocník doslova zázrakem. Potlačí chuť na sladké a tím napomáhá redukci váhy.

Zdroj: Diamizin Gurmar zabiják cukru

Poradna

V naší poradně s názvem CUKROVKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohumil.

Již delší dobu mám cukrovku II .typu. V poslední době se hodnoty při měření ráno na lačno pohybují přes 10 mmol . Přesto že beru léky Glimepiryd Sandoz 3 mg ráno, večer a EUCREAS 850 mg. nedaří se hodnoty snížit . zkoušel jsem i
potravinové doplňky Dialevel, Gurmám Mizín bez efektu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vysoký ranní cukr v krvi je častým jevem u diabetu II. typu. Můžou za něj hormony, které se vylučují během spánku. První volbou jak to řešit je změna léčby, proto navštivte svého lékaře a prodiskutujte to s ním. Zárověň si vezměte svůj domácí glukometr a v ordinaci porovnejte jeho měření s tím lékařským.
Pomoci si můžete i sám změnou některých zvyklostí.
- Například je vhodné před spaním sníst něco malého s obsahem sacharidů do 20 gramů. Například jogurt bez tuku, trochu hummusu, malý kousek ovoce a nebo zmrazené hrozny.
- Snížení tělesné hmotnosti má obrovský vliv na ranní glykemii. Máte li nadváhu, tak se snažte zhubnout změnou jídelníčku.
- Zvýšení tělesné aktivity během dne vede k omezení ranní vysoké glykemie. Při jakékoliv tělesné aktivitě se tělo učí pracovat s inzulínem a lépe pak ovládá hladinu cukru v krvi během spánku. Není rozhodující kdy aktivitu vykonáváte. Důležité je dělat ji každý den, abyste se zadýchal a spotil.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Cukrovka

Gurmar na cukrovku

Gurmar je doplněk stravy určený k optimalizaci metabolismu cukrů. Zvyšuje tvorbu a vylučování inzulínu ze slinivky. Brání glykaci hemoglobinu a proteinů v plazmě. Snižuje urémii. Užívání gurmaru nebrání užívání všech antidiabetických léků a nevykazuje žádné vedlejší účinky. Po 2 až 4 týdnech mohou být nemocným podstatně sníženy dávky inzulínu i ostatních léčiv. Až 25 % uživatelů gurmaru se obejde bez dalších léků. Gurmar je určen pro léčbu diabetu I. i II. typu a při subklinickém stadiu diabetu. Také je vhodný pro osoby s dispozicí k diabetu a pro vrcholové sportovce v silových sportech.

Zdroj: Gurmar

Diskuze

V diskuzi LÉK GURMAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Dobrý den,
chci se zeptat jestli tenhle lék můžou užívat osoby,které berou warfarin.
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana Palatova.

Dobry den. Prosim o tuto informaci. Gurmar uzivat pred , po anebo s jidlem ? Dekuji. Palatova

Zdroj: diskuze Lék gurmar

Co je to Gurmar DIAMizin

Gymnema sylvestre neboli gurmar je až osmimetrová liána rostoucí v Indii, jejíž listy se užívají v ajurvédské medicíně již přes 2000 let k léčbě diabetu a nadváhy. Název gurmar pochází z indické terminologie: gur-mar = zabiják cukru. V tradiční indické medicíně se listy této rostliny používají k udržení normální hladiny cukru v krvi, přičemž nemění glykémii u zdravých jedinců. Užívání extraktu z této rostliny může vést k redukci chuti na sladké a kalorické jídlo.

Gurmar DIAMizin je doplněk stravy obsahující výtažek účinných látek z rostliny Gymnema sylvestre. Účinné látky přispívají k optimální hladině glukózy v krvi a snižují chuť na sladkosti, čímž napomáhají redukci nadváhy.

Zdroj: Gurmar

Diskuze

V diskuzi TINNITUS STOP RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Havel.

Lidi nebuďte tak důvěřiví a přečtěte si recenze podvedených tímto přípravkem!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří Václavíček.

Jsem skálopevně přesvědčen, že tinitus je neléčitelný a proto veškeré kladné recenze na přípravek Tebokan považuji slušně řečeno za nepravdivé. Lékařská věda zatím nenašla způsob, jak tuto vadu léčit. Lituji všechny postižené tou horší formou a nedivím se jim, že hledají spásu i v nepravdivých nabídkách.

Zdroj: diskuze Tinnitus stop recenze

Gurmar v lékárně

Produkt Brainway Gurmar

Brainway Gurmar je doplněk stravy určený k optimalizaci metabolismu cukrů. Zvyšuje tvorbu a vylučování inzulínu ze slinivky. Brání glykaci hemoglobinu a proteinů v plazmě. Snižuje urémii.

Popis: Doplněk stravy, přírodní antidiabetikum, zvyšuje tvorbu a vylučování inzulínu ze slinivky, snižuje hladinu cukru v krvi, brání glykaci hemoglobinu a bílkovin v plazmě.

Dávkování: 1–3 kapsle denně s jídlem

Složení: výtažek z rostliny Gymnema sylvestre 200 mg v 1 kapsli

Tento produkt je registrovaný jako doplněk stravy. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék. Není určen jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Ukládejte mimo dosah dětí.

Cena produktu Brainway Gurmar cps.50.

Zdroj: Gurmar

Co je to gurmar

Gurmar je malá rostlina pocházející z Indie. Často se setkáváme i s názvem Gymnema sylvestre. Extrakty z listů gurmaru se k léčbě diabetu užívají v tradiční ájurvédské medicíně již více než 2000 let. Schopnosti gurmaru snižovat hladinu cukru se snažily prokázat i studie a výzkumy. V tradiční medicíně je gurmar nazýván „zabijákem cukru“. Gurmar je tak doporučován jako doplněk stravy při zvýšené hladině cukru. Cukrovka neboli diabetes je choroba, při níž dochází k poruše vstřebávání glukózy z krve. Při cukrovce je hladina krevního cukru zvýšená. Při dlouhodobě zvýšené hladině cukru v krvi dochází postupně k poškozování malých cév ve tkáních a orgánech, které jsou pak poškozeny trvale. Předpokládaný mechanismus účinku gurmaru spočívá ve zvýšené sekreci inzulínu ze slinivky. Látky obsažené v této rostlině také snižují citlivost chuťových receptorů, čímž se zároveň snižuje chuť na sladké.

Zdroj: Gurmar

Účinky

Přirozená směs obsažených látek ovlivňuje široký záběr procesů souvisejících s metabolismem cukrů v těle. Účinnou látkou doplňku stravy Gurmar DIAMizin 50 kapslí je kyselina gymnemová, která blokuje vstřebávání některých skupin sacharidů do těla, stimuluje tvorbu a sekrece inzulínu, snižuje inzulínovou rezistenci a znecitlivuje chuťové buňky v ústech, které vnímají sladkou chuť jako příjemnou. Extrakt tedy reguluje množství glukózy v krvi i touhu po sladkostech, jako primární příčinu cukrovky. Potravinový doplněk stravy Gurmar DIAMizin je v podstatě „zabiják cukru“.

Zdroj: Gurmar

Diskuze

V diskuzi ROSUMOP 20MG RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michal.

Dobrý den, prosím o recenze na lék rosumop a jestli ho můžu brát společně s lékem Lokrén.. je lepší ho brát ráno nebo na noc? děkují.. zdravím

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana Venglová.

Dobrý den, je možné, aby mi po tomto léku otékaly dole nohy a docela hodně, četla jsem o reakcích, ale týkají se obličeje-otékání-v únoru mi bude 79 let. Anebo to může být od bolestí páteře a okolí, děkuje Venglová.

Zdroj: diskuze Rosumop 20mg recenze

Vedlejší účinky

Užívání gurmaru se dobře snáší s užíváním všech antidiabetických léků a nevykazuje žádné vedlejší účinky. Gumar se nedoporučuje osobám do 20 let, ani těhotným či kojícím ženám.

Zdroj: Gurmar

Diskuze

V diskuzi LÉK GURMAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Dobrý den,
chci se zeptat jestli tenhle lék můžou užívat osoby,které berou warfarin.
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarka.

Maminka má trochu zvýšenou hladinu cukru, a tak se chci zeptat, zda je vhodné užívání gurmaru, když nemá ještě diabetes. Děkuji Jarka

Zdroj: diskuze Lék gurmar

Jsou lepší kapsle nebo čaj

Pokud nechcete užívat kapsle, lze sehnat také Gurmar čaj. I zde výrobci zdůrazňují vliv na urychlení metabolismu a snížení nadměrné chuti k jídlu. Záleží tedy na vás, jakou formu si vyberete. V případě čaje se doporučují 2 až 3 šálky čerstvého čaje, který by se měl vypít nejlépe mezi jídly (ne nalačno).

Příprava čaje je snadná: 1 lžičku čajové směsi zalijte 2,5 dl vroucí vody a nechte louhovat cca 10 minut. Účinky se prý projeví asi po 3 až 4 týdnech. Čaj by se měl užívat minimálně 6 měsíců.

Zdroj: Gurmar

Diskuze

V diskuzi LÉK GURMAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarda.

Gurmar jsem užíval po dobu tří měsíců a z doporučené dávky 1-3 denně jsem užíval 2 tablety denně.Po kontrole u doktorky jsem měl nejvyžší cukr za poslední rok.Nevzdal jsem to a objednal si balení na další tři měsíce.Tentokrát jsem dávkování zvedl na nevyžší 3 tablety denně.Po kontrole u doktorky jsem měl hladinu cukru stejnou jako před užíváním tohoto likvidátoru cukru.Děkuji už nechci,jen z lidí tahají peníze.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Richard.

Dobrý večer,můj názor na tento doplněk stravy je tento,absolutně na nic!!!
Akorát se sníží obsah peněz v peněžence,jiný účinek to nemá!!!

Zdroj: diskuze Lék gurmar

Doporučené dávkování

1 kapsle 1–3x denně po jídle. Nepřekračujte doporučené denní dávkování.

Zdroj: Gurmar

Cena

Na internetových prohlížečích naleznete rozpětí cenové relace produktu DIAMizin Gurmar 50 kapslí. Ceny se pohybují v rozmezí od 167 Kč až po 220 Kč. Podrobnější informace naleznete například zde.

Pro někoho jde o vysokou cenu, ale z recenzí uživatelů vyplývá, že se investice do tohoto produktu opravdu vyplatí. Při dávkování 3x denně 1 tableta vychází při maximální ceně 220 Kč jedna tableta na 4,40 Kč, denní dávka tedy na 13,20 Kč, což neodpovídá ani jedné kvalitní čokoládě, na kterou nebudete mít díky mechanismu účinku chuť. A navíc užíváním produktu DIAMizin Gurmar podpoříte fungování metabolismu. Pokud se vám podaří produkt koupit za cenu 167 Kč, tak jedna tableta bude stát 3,37 Kč a denní dávka vyjde na 10 Kč, za což čokoládu či jinou sladkost v dobré kvalitě skutečně nekoupíte.

Zdroj: Diamizin Gurmar zabiják cukru

Upozornění

Výrobek není určen osobám do 20 let ani těhotným a kojícím ženám. Není určen jako náhrada pestré stravy. Ukládejte mimo dosah dětí.

Zdroj: Gurmar

Může se Forfemina v těhotenství

V těhotenství se užívání přípravku Forfemina nedoporučuje.

Zdroj: Forfemina - recenze

Zkušenosti z diskuze

Gurmar DIAMizin pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi při užívání 1 kapsle vždy po jídle. Rozsah a nástup účinku jsou individuální, nicméně již po několika dnech je možno pomocí glukometru pozorovat pozitivní účinek. Doporučuje se užívat dlouhodobě, užívání tohoto přípravku je zcela bezpečné.

Chcete-li užívat Gurmar DIAMizin, i když nepotřebujete udržovat normální hladinu cukru v krvi, můžete, v žádném případě vám neuškodí. Pokud máte hladinu glukózy zcela v normě a chcete užívat produkt jen k potlačení chuti na sladkosti, pak je účinnější, když si těsně před jídlem vysypete obsah kapsle na jazyk a zapijete jej. Nepolykejte tedy celou kapsli, požadovaný efekt by se dostavil až po určité době užívání, zatímco při užití volné látky již po několika málo dnech.

Produkt Gurmar DIAMizin lze užívat současně s antidiabetickými léčivy včetně inzulínu, přičemž jeho užívání je vhodné konzultovat s ošetřujícím lékařem. Snížení dávkování léků včetně inzulínu je nutné konzultovat s odborným lékařem.

Produkt Gurmar DIAMizin pomůže snížit váhu, pokud není primárně určený ke snížení hmotnosti, nýbrž k regulaci hladiny cukru v krvi. Faktem je, že k hubnutí napomáhá.

Gurmar DIAMizin může užívat i člověk s diabetem 1. stupně, i když není ideálním uživatelem, protože přínos nemusí být příliš velký.

Nežádoucí účinky Gurmar DIAMizinu nebyly zaznamenány.

Produkt Gurmar DIAMizin se doporučuje užívat dlouhodobě pro dosažení těch nejlepších výsledků.

Produkt Gurmar DIAMizin se může užívat i preventivně, důležitou součástí preventivního režimu je zdravá strava a dostatek pohybu. Ideální pro užití tohoto doplňku stravy je stav, kdy hladina glukózy v krvi začíná překračovat hranici normy.

Produkt Gurmar DIAMizin je vhodný i pro ženy v menopauze. Dokáže zajistit vyváženou hladinu cukru, která v tomto období značně kolísá.

Produkt Gurmar DIAMizin je kvalitní doplněk stravy, který skutečně snižuje chuť na sladké.

Účinek se projeví až za delší dobu.

Zdroj: Gurmar

Princip účinku

Přirozená směs obsažených účinných látek ovlivňuje široký záběr procesů souvisejících s cestou cukrů tělem. Účinnými látkami doplňku stravy Gurmar DIAMizin 50 kapslí jsou kyseliny gymnemové, které blokují vstřebání některých skupin sacharidů do těla, stimulují tvorbu a sekreci inzulinu, snižují inzulinovou rezistenci a znecitlivují v ústech chuťové buňky, které vnímají sladkou chuť jako příjemnou. Extrakt tedy reguluje množství glukózy v krvi i chuť na sladké jako primární příčinu cukrovky.

Výrobek není určen osobám do 20 let ani těhotným a kojícím ženám. Není určen jako náhrada pestré stravy. Ukládejte jej mimo dosah dětí.

Doporučené dávkování je 1 kapsle 1–3x denně po jídle. Nepřekračujte doporučené denní dávkování.

Zdroj: Diamizin Gurmar zabiják cukru


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP