Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

HUSTY BILY HLEN Z POCHVY

OBSAH

Co znamená bílý hlen po ovulaci

Hlen je produkován v období ovulace, na začátku a na konci cyklu by měla být pochva suchá a v období ovulace vlhká. Není však důležitá kvantita hlenu, ale jeho kvalita. Ta má vliv na životnost spermií.

Je-li hlen takzvaně plodný, spermie v něm mohou žít až 5 dnů. Nejplodnější hlen je vodnatý a tvoří vlhký kroužek, sušší hlen tvoří spíš protáhlou či hranatější skvrnu.

Není-li vylučována žádný hlen, spermie přežijí jen několik hodin.

Hustý bílý výtok bývá poovulační a jde o fyziologický stav.

Zdroj: Jak vypadá hlen po oplodnění

Poradna

V naší poradně s názvem PRADAXA - NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Mohu brát na Pradaxu mucosolvan na kašel?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mucosolvan obsahuje látku Ambroxol, jenž ztenčuje a rozrušuje hlen (sputum) a díky tomu se používá k odstranění potíží při léčbě respiračních onemocnění, která mají hustý hlen nebo příliš mnoho hlenu. Ambroxol se také používá jako lék proti bolesti při bolestech v krku, protože má lokální znecitlivující účinek.
Ambroxol nijak neovlivňuje účinky Pradaxy a proto je možné ho bez obav použít ve zde uvedených případech.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pradaxa nebo warfarin

Co znamená bílý hlen na začátku těhotenství

Hustý bílý výtok je v těhotenství naprosto normální. Může se projevovat jako bílý hlen místo menstruace. Během těhotenství je výskyt hlenu naprosto normální, ovšem pokud zapáchá nebo je zbarvený od krve, tak je nutné vyhledat lékaře. Na konci těhotenství se uvolní zátka, která chrání čípek. Vypadá jako rosolovitá hmota.

Zdroj: Jak vypadá hlen po oplodnění

Poradna

V naší poradně s názvem CELODENNÍ KAŠEL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladislava.

Dobrý den mám asi 4 dny silný kašel . Začne mi škrábat v krku a v zapětí začnu kašlat až se mi zvedá žaludek mám Duracef po 12 hodinach erdomed na kašel zatim žádný výsledek

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Bez vyšetření nejde takhle poznat proč vás kašel takto trápí. Zřejmě vám něco dráždí řasinky v dýchacích cestách, což může být hustý hlen, prach, alergie, ale i mnoho dalších vážnějších příčin. Proto i zkoušení různých přípravků by bylo nebezpečné. Doporučuji vám obrátit se na plicního lékaře, nechat si zrentgenovat plíce a podle výsledků určit další léčbu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Celodenní kašel

Bílý hlen ve stolici

Bílý hlen ve stolici nemusí znamenat vůbec žádnou patologii. Jediná metoda, která by stoprocentně objasnila výskyt bílého hlenu ve stolici, je kolonoskopie. Hlen ve stolici se také může vyskytnout při nespecifických střevních zánětech.

Pokud výskyt bílého hlenu ve stolici přetrvává delší dobu, je lépe obrátit se na lékaře, který stanoví příčiny a případnou léčbu.

Zdroj: Hlen ve stolici

Poradna

V naší poradně s názvem VÝPLACHY POCHVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivet.

a ještě jsem zapoměla na ten česnek,píšou zde že se dá celý stroužek do pochvy a nechá ho tam přes noc??aby mi to spíše neublížilo,přijde mi to nějaké drastické..děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Do pochvy se vkládá celý stroužek česneku - oloupaný, ale neporušený. Díky tomu pak česnek nedráždí sliznici v pochvě. Kdyby se použil stroužek rozpůlený, tak by to pak skutečně pálilo.

Zdroj: diskuze Výplachy pochvy

Bílý jogurt na svědění pochvy

Bílý jogurt s živými kulturami by měl upravit pH v pochvě. Namočte tampon do bílého jogurtu bez cukru a při prvních náznacích svědění jej zaveďte do pochvy. Bílý jogurt s živými kulturami můžete do pochvy zavést také pomocí vatové tyčinky nebo injekční stříkačky před spaním. Výsledek nečekejte hned. Rovněž je třeba zdůraznit, že se nejedná o lék, ale o prevenci a prostředek ke zklidnění.

Zdroj: Svědění přirození

Diskuze

V diskuzi VYKAŠLÁVÁNÍ HLENU S KRVÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlasta Fialova.

Prosim Vas o vysvetleni, jaka muze byt pricina velmi zridka ranniho vykaslani krvaveho hlenu.Jsem po rozsahle operaci srdce,warfarizovana (1x jsem sla hned na vysetreni kviku,ktery byl v norme).Dale mam chronicky zanet nosohltanu a trpim onemocnenim Chopn I. Vim,ze je hodne pricin,jen kdyz se mi objevi
krev,dostanu obavy,aby mi nezacalo masivnejsi krvaceni.Warfarin uzivam uz 6.rok.Nemela bych mit zmenenou medikaci? Kvuli Chopn si provadim denne inhalaci s Vincentkou.Dekuji za odp
oved. Vlasta Fialova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Radovan.

Pokud vykašláváte krev musíte ihned ke svému lékaři, může jít o spojitost s plicním lalokem na podporu kyslíku !!! Pokud máte BÍLÝ HLEN znamená to rozsáhlý zánět plic proto ihned k lékaři a na podrobné vyšetření zde pomáhají již pouze silná antibiotika !!!!

Zdroj: diskuze Vykašlávání hlenu s krví

Jak vypadá hlen po oplodnění

Jak již bylo popsáno, hlen po oplodnění má ochrannou funkci - je hustý, lepkavý a tvoří zátku, která brání spermiím a infekci proniknout do dělohy, takže se vlastní zárodek může nerušeně vyvíjet.

Zdroj: Děložní čípek po oplodnění

Fáze děložního hlenu

Neplodný hlen: Po menstruaci je hlen hustší a lepivý a znesnadňuje spermiím oplodnění. Tento stav trvá asi pět dní po skončení vaší menstruace.

Mírně plodný hlen: V této fázi je hlen stále hustý a krémový, ale zabraňuje spermiím průchod k vaječníkům. Tato fáze probíhá druhý až třetí týden vašeho cyklu.

Plodný hlen: V této fázi je hlen vodnatý a kluzký. Vaše tělo se připravuje na ovulaci. Jde o druhý nejplodnější hlen, který někdy může vypadat jako moč.

Vysoce plodný hlen: V této fázi má hlen konzistenci vaječného bílku, a tak usnadňuje spermiím cestu k oplodnění vajíčka. V tuto dobu je nejlepší čas, kdy se můžete pokusit otěhotnět nebo se naopak chránit.

Neplodný hlen: Asi tři dny po skončení ovulace se hlen mění opět na neplodný.

Menstruace: Během menstruace se vaše tělo zbavuje děložní stěny a neoplodněného vajíčka.

Zdroj: Jak vypadá hlen po oplodnění

Diskuze

V diskuzi HUSTÝ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jakub Chvosta.

Brej, super. Mám rád když jsem vodvařenej, kdo ne?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hustý

Vyhodnocení hlenu

Žádný hlen: Suché pocity. Prsty mohou při stírání připadat vlhké, ale na vzduchu rychle oschnou bez zanechání lepivého pocitu.

Lepkavý hlen: Zakalený, bílý nebo žlutý, někdy čirý. Může být docela hustý. Důležitá je lepkavost a nízký obsah vody. Může být drobivý až šupinatý jako pasta, nebo vazký až gumovitý. Při rozdělení prstů může zformovat hromádku.

Krémový hlen: Mléčný, lehce zakalený, bílý nebo žlutý. Má konzistenci krému nebo tělového mléka. Vlhčí, vodnatější, řídký. Při rozdělení prstů se nenatahuje ani netvoří hromádku, zůstává hladký jako tělové mléko.

Hlen konzistence vaječného bílku: Většinou čirý, ale může obsahovat zakalená vlákna. Velmi kluzký a vlhký jako bílek. Silně lubrikační pocity. Při rozdělení prstů se hodně natahuje.

Vrchol je nejplodnější den cyklu, který nám oznamuje, že ovulace proběhne do 24 hodin. Je to poslední den nejplodnější kvality hlenu. Přestože se nazývá vrcholem, neznamená to, že tělo v tento den produkuje nejvíc hlenu. Většinou je největší množství hlenu produkováno den před vrcholem.

Zdroj: Děložní hlen po oplodnění

Diskuze

V diskuzi CHRONICKÁ ZADNÍ RÝMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stanislava.

Dobrý den, chtěla bych poradit co použít na pálení v nose a horního patra. Sucho v nose již trvá delší dobu. Často trpím na zahlenění v krku, hustý hlen mi stéká do krku a nejde vykašlat. Rýmu, horečku ani kašel nemám. Tento stav již trvá delší dobu, někdy je to lepší a někdy horší. Používám bylinné čaje, diviznovou směs, tymiánovou směs. Antigenní testy na Covid negativní.
Do nosu si stříkám mořskou vodu. Zkoušela jsem i cibulový sirup.
Dýchám nosem.
Nevím zda to nemůže být i důvodem psychického stavu. V dnešní době se bojím Covidu a již několik let se starám o svoji 86 letou maminku. Nejdříve jsem k ní jen dojížděla a nyní již 2 roky bydlí s námi. Ohledně její péče jsem musela odejít do předčasného starobního důchodu.

Děkuji za radu.
Tvrdíková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Elena.

Dobrý deň,
mala som takmer rovnaký problém. Nakoniec mi zistili alergiu na roztoče. Možno by ste sa mohli vyskúšat dat vypísať na alergológiu, aspoň vylúčite možnú príčinu.

Zdroj: diskuze Chronická zadní rýma

Děložní čípek v raném těhotenství

Po oplodnění vajíčka zůstává čípek během celého těhotenství zavřený a zároveň produkuje hustý lepkavý hlen, který jako zátka brání spermiím proniknout do dělohy, takže se vlastní zárodek může nerušeně vyvíjet.

Zdroj: Děložní čípek po oplodnění

Poradna

V naší poradně s názvem BÍLÝ SLON NA KLOUBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vystrčilová.

Kde se dá koupit Bílý slon na klouby, nenašla jsem odkaz. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Výrobek je dostupný na internetu pod názvem Artroregen premium kloubní výživa. Internetový obchod a aktuální cenu můžete vidět zde: www.prozdravi.cz/zdr…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bílý slon na klouby

Shrnutí

Začněte si děložní hlen prohlížet ihned po menstruaci. Během menstruace z těla odchází děložní stěna spolu s neoplodněným vajíčkem. Zjistíte, že někdy tělo dokonce žádný hlen nevyprodukuje. Po menstruaci mají ženy zhruba pět dní pochvu skoro úplně suchou. Potom se objeví kalný hlen, který má konzistenci rozvařené rýže. Během této doby je velmi nepravděpodobné počít dítě. Po uplynutí neplodného období se začne hlen ze dne na den měnit. Nejplodnější hlen se vyskytuje většinou po dobu 3–5 dní. U každé ženy tato doba přichází v jiný den.

Děložní hlen si kontrolujte nejlépe ihned po ránu. Některé ženy si jej prohlížejí na toaletním papíru, jiné používají prst. Nejjednodušší je zavést prst do pochvy a pokusit se nahmatat děložní čípek. Potom si prohlédněte hlen, který vám na prstu zůstal.

Nezapomeňte si informace o podobě hlenu zapisovat.

Zde naleznete fotografie, na kterých je vidět děložní čípek v těhotenství: děložní čípek v těhotenství foto.

Zdroj: Děložní hlen po oplodnění

Diskuze

V diskuzi BABSKE RADY PRO MIMINKO,VE STOLICI HLEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Emili.

Dobrý den, prosím o radu, dcera má 3měsícní děvčatko a asi v každé 3stolici má hlen, jinak je zlatá, sama si pohraje, usmívá se, babi si už moc nepamatuje, bydlíme daleko od sebe, tak prosím, jestli nemá někdo nějaké stejné problemy, děkuji moc.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Babske rady pro miminko,ve stolici hlen

Hlen ve stolici novorozence

Hlen ve stolici novorozence je ve většině případů jev přirozený. Pokud se hlen ve stolici objevuje delší dobu, může se jednat o infekci, zánět nebo zažívací potíže.

Vždy je lépe vyhledat pediatra, který zjistí příčinu výskytu hlenu ve stolici novorozence.

Zdroj: Hlen ve stolici

Diskuze

V diskuzi WWW.BÍLÝ SLON POMÁHÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Trna.

bílý slon na močové cesty,pomáhá při zánětech močových cest?Děkují za odpověd'
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alois Švrček.

Objednal jsem postupně 3+3 lahve (lahev 777 kč ) Bilý slon klouby a úžíval pul roku s vírou že bolestí ustoupí.Ale opak je pravdou.Žádný účinek. Před tím jsem bral dle návodu pravidelně preventivně dlouhodobě bez přerušení preparáty na klouby od jiných výrobců (Colafit,GS Condro,Proenzi,Kamzik, od mých 40 let. Přesto se bolesti dostavily. Nyní je mi 66 let.Na Šlágru uváděli zázračný přírodní preparát Bilý slon na klouby tak jsem ho chtěl zkusit.Recenze na preparát od společnosti White Elephant nevím kde napsat, takto píšu tady.Toto je moje zkušenost !!! Mužu pak preparátům věřit ???

Zdroj: diskuze Www.bílý slon pomáhá

Vykašlávání zelených hlenů po ránu

Pokud vykašláváte hlen, tak to znamená, že máte produktivní kašel. Takový kašel není vhodné tlumit, protože každé zakašlání napomáhá odtoku hlenu z plic. Náhle zahleněné plíce bývají nejčastěji spojeny s infekcí horních cest dýchacích nejčastěji zánětem v krku. Pokud je hlen hustý, tak se stává nepohyblivý a začne se hromadit do chuchvalců, které když se pak vykašlou, tak mají zelenou barvu. Pokud jsou chuchvalce hlenu v plicích dlouho, tak můžou začít hnít a to pak může vést až k zapáchajícímu dechu nebo zapáchajícímu hlenu a následně k zápalu plic. Léčba hustého hlenu spočívá ve zvlhčení vdechovaného vzduchu a v posílení příjmu tekutin. Také je dobré vyřadit potraviny, které hlen způsobují, jako je například mléko a pivo.

Zdroj: Kašel

Co je to hlen ve stolici?

Hlen je čirá, bílá nebo žlutá konzistentní látka rosolu produkovaná sliznicí v tlustém střevě. Hlen je ale produkován i dalšími orgány v těle, například plícemi, kde se podílí na zachycení případných cizích částic, které jsou vdechovány. Střevní hlen chrání vnitřní výstelku a pomáhá zmírnit průchod stolice. Hlen ve stolici není sám o sobě škodlivý, ale může být příznakem onemocnění nebo závažného stavu, který vyžaduje léčbu.

Zdroj: Příčiny hlenu ve stolici

Hlen po oplodnění

Hlen po oplodnění má lepkavou konzistenci a nevypadá jako bílek. Ženy, které si vyhodnocují podobu hlenu delší dobu, dokážou rozeznat normální hlen od těhotenského, ale obecně se změna hlenu nebere jako jeden z příznaků těhotenství. Mezi ně patří citlivá prsa, nevolnost, zvýšená potřeba močení a špinění sedmý až desátý den po oplodnění, kdy se zárodek uhnizďuje v děloze. Dalším důkazem těhotenství je, když období vyšších teplot přesáhne 17 dní.

Zdroj: Děložní čípek po oplodnění

Hlen ve stolici v těhotenství

Příměs hlenu ve stolici v těhotenství bývá průvodním příznakem infekčního onemocnění, dietní chyby nebo – trvá-li stav déle – rovněž nějakého onemocnění tlustého střeva. Trvá-li stav několik dní anebo druží-li se k hlenovité stolici i jiné příznaky (horečka, bolest břicha, zvracení), je nutno vyhledat lékařskou pomoc. Příčiny hlenu ve stolici mohou být různé.

Pokud se hlen ve stolici v těhotenství objevuje delší dobu, je důležité vyhledat gynekologa.

Zdroj: Hlen ve stolici

Hlen ve stolici u dětí

Nemléčné příkrmy (zelenina, maso, ovoce a další) se podávají u uměle vyživovaných dětí od 5. měsíce věku a plně kojených po dovršení 6. měsíce věku. Tím stolice mění svou barvu do hněda, má hnilobný zápach, někdy s příměsí hlenu. Zelený hlen je u dětí obvyklý, když se prořezávají zoubky. Objevil-li se zelený hlen pouze jednou a bez dalších příznaků vymizel, nejedná se o nic vážného. Často se může zelený hlen ve stolici objevit, když člověk sní větší množství jídla bohatého na chlorofyl, například špenát, listová zelenina, kapusta, kedluben, brokolice a podobně.

Někdy se u dětí objevuje takzvaná hladová stolice, která je tmavě hnědá, málo obsažná a masťovitá, s velkou příměsí hlenu. V tomto případě vyhledejte lékaře a poraďte se o dalším postupu ve výživě svého dítěte. Hlen ve stolici dítěte se také může objevit při rýmě.

Zdroj: Hlen ve stolici

Prodej a cena

V současné nabídce naleznete mnoho druhů bílých čajů:

  • Bílý čaj sypaný - jedním z nich je i čaj Pai mu tan bio 40 g, který slibuje zážitek v podobě luxusní chuti.
  • Bílý čaj sáčkový - porcované čaje jsou oblíbené kvůli komfortu při přípravě. Vyzkoušejte například London HERB čistý bílý 20 sáčků, který je charakteristický svou delikátní a jemnou chutí, nebo bílý čaj od TEEKANNE.
  • Bílý čaj ochucený - bílé čaje s příchutí dodávají tomuto vzácnému nápoji ještě výjimečnější aroma.

Zde naleznete další varianty bílého čaje.

Zdroj: Bílý čaj


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP