Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

IMAZOL NA MYKOZU

OBSAH

Imazol

Imazol krémpasta 30 g je vhodná k léčbě plenkové dermatitidy a jiných velkoplošných mokvajících poškození kůže. Jde o kožní pastu určenou k léčbě kožních houbovitých (mykotických) onemocnění, na které má účinná látka klotrimazol léčebný účinek, například plenková dermatitida (zánětlivá reakce kůže) způsobená kvasinkami.

K vzniku kožních houbovitých onemocnění dochází nadměrným rozmnožením hub, které se běžně na kůži vyskytují. Onemocnění se může projevit pálením, svěděním, olupováním a bolestivým zánětem kůže. Diagnózu kožních houbovitých onemocnění může spolehlivě určit jen váš lékař.

Zde naleznete příbalový leták.

Zdroj: Plenková dermatitida

Diskuze

V diskuzi KOUTKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan ozog.

Dobrý den ,
chci se podělit o mou zkušenost s popraskanými koutky v ústech . Stává se mi to jednou za čas (3-4 měsíce ) tak používám mast IMAZOL se 100% účinkem , dva max tři dny stačí .

Stalé zdraví přeje JO

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Koutky

Léky bez předpisu

Když už se mykóza objeví, je ideální vyhledat lékaře, což ale není vzhledem k akutně vzniklým a intenzivně obtěžujícím potížím vždy možné. Poté přicházejí na řadu léky bez předpisu, které na doporučení lékárníka koupíte v lékárně.

Zdroj: Co na poševní mykózu

Diskuze

V diskuzi CO NA POPRASKANÉ KOUTKY ÚST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Czaganová.

Dobrý večer,
trpím na popraskané koutky několik let. Vyzkoušela jsem již téměř všechno kromě některých babských rad. Ze začátku zabíral ušní maz, i když je to nechutné zřejmě i číst, ale pomáhalo to. Chvílema to bylo dobrý, ale znova a znova se mi to vrací. Několikrát jsem užívala B-komplex - bez úspěchu, 3x (ne po sobě) riboflavín, pak fungicidin, čistý líh, tyčinky na rty. Kožní paní doktorka mi (za 30,- Kč!) doporučila koupit červenou indulonu, po té to bylo ještě horší. Obešla jsem téměř všechny lékárny, všude mi poradili něco jiného. Nic nepomohlo. Nyní, jak píši, nemůžu pořádně ani otevřít pusu, koutek je oteklý, bolestivý a mám na něm i stroupek, který zřejmě praskne, když budu jíst. Je mi 62 let a nosím horní zubní protézu, kterou si pravidelně lepím, jinak by mi nedržela.
Dodržuji hygienu, protézu udržuji v čistotě. Poradí mi někdo, kdo zkouší podobně jako já? Děkuji a omlouvám se za dlouhý text.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan ozog.

Dobrý den ,
zkuste tak jako já mast IMAZOL dva tři dny 2x denně a je to ?!

Zdraví JO

Zdroj: diskuze Co na popraskané koutky úst

Alternativní léčba vaginální mykózy

Z volně prodejných přípravků je dobrý krém s obsahem oleje Tea Tree. Dále pak poševní krém Canesten, či poševní antimykotické čípky. Z tradiční medicíny se na vaginální mykózu používá mateří kašička, která se použije jako mast na plíseň pochvy. Zde je seznam volně prodejných přípravků na mykózu vagíny, včetně jejich cen: léky na vaginální mykózu.

Zdroj: Krém na vyginální mykózu

Poradna

V naší poradně s názvem K ČEMU JE TRIANCINOLON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Prosím vás je tahle mast na mykozu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Triamcinolon je na záněty a ne na mykózu! Při mykóze ho lze použít, když při ní dojde k infikování zduřelé mykózní kůže nějakou bakteriální nákazou, tak zde dokáže Triamcinolon zmírnit zánětlivé zarudnutí, ale mykózu samostatně nikdy nevyléčí. Léčivá látka v léku Triamcinolon triamcinolonacetonid je kortikosteroidní hormon, který působí pouze silně protizánětlivě. Tlumí též nepřiměřeně silnou, přecitlivělostní reakci při alergii na určitou látku (tak zvaný anafylaktický šok), třeba na barvu na vlasy, když po barvení vlasů alergicky zarudne pokožka. Účinek je však namířen jen proti příznakům zánětu, nikoliv proti příčině nemoci, tedy ani proti mykóze! Zánětlivé příznaky - jako zarudnutí, otok a hromadění zánětlivých buněk i působků v zanícené kůži, tvorba puchýřků až puchýřů a mokvání, svědění, pálení a pocit nepříjemného napětí nebo bolest - v několika hodinách po použití masti Triamcinolon ustupují. Ke skutečnému zhojení však může dojít, jen když se současně vyloučí původce nebo příčina onemocnění. Léčivý účinek masti Triamcinolon E je velmi rychlý a je patrný již v prvních hodinách po použití a trvá až 36 hodin. Kromě kortikosteroidního hormonu obsahuje Triamcinolon E Léčiva další léčivou látku cloroxin, jejíž léčebný účinek je založený na antiseptickém a dezinfekčním působení (ničí choroboplodné zárodky).
Triamcinolon cena: mast Triamcinolon E Léčiva - 20gm je k dostání jen na lékařský předpis. Triamcinolon stojí celkem 55 Kč, přičemž pacient při vydání doplácí jen 37 Kč.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze K čemu je triancinolon

Pupínky na zadku

Pupínky na zadku mohou být způsobeny kvasinkovou infekcí. Můžete vyzkoušet Imazol krém, pastu, která problémová místa vysuší. Pokud by to zabralo, pokračujte s Imazol krémem alespoň po dobu 3 týdnů. Jinak se doporučuje návštěva kožního lékaře, který vás důkladně prohlédne a určí diagnózu. Pokud jde o nehnisavé pupínky a ložiska, která hodně svědí, pak je třeba použít protizánětlivé krémy na předpis (například Belogent krém).

Zdroj: Co znamenají pupínky

Poradna

V naší poradně s názvem VYRAŽKA KOLEM KONEČNIKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel PAVEL FEJTEK.

dobry den přeji mam už dlouhodobé problemy s vyraškou kolem konečniku pořad mě to neustale svědi a při utřeni po stolici mě to boli nevim co s tím použivam mast imazol ale nepoma ha můžete mi poradit děkuji FEJTEK

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Požádejte svého praktického lékaře o předpis na mast Belogent a s ní pak celou oblast dvakrát denně mazejte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vyražka kolem konečniku

Mast na opruzeniny Imazol

Účinnou mastí na opruzeniny je Imazol, který obsahuje 10 mg léčivé látky clotrimazolum (1 %) v 1 g kožní pasty.

Pasta je vhodná při komplikacích, které nejsou běžně zvládnutelné pomocí jiných přípravků. Účinná látka clotrimazol je derivátem imidazolu se širokým spektrem antimykotického působení. Je účinná na celou řadu mikroorganismů, jako jsou kvasinky, plísně, bičíkovci a grampozitivní bakterie.

Zdroj: Mast na opruzeniny u dospělých

Diskuze

V diskuzi VAGINÁLNÍ MYKÓZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tinka.

Vyzkoušela jsem mnoho přípravků na nepříjemnou vaginální mykózu, ale často se vracely. Na doporučení gynekologa jsem začala užívat Enzymax V.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lejina.

A už se vám začíná ulevovat? Seženu ho na netu?

Zdroj: diskuze Očista

Co je vaginální mykóza?

Vaginální mykóza je zachvácení sliznice pochvy mykotickými buňkami, které se zde přemnožily a začaly budovat kolonie. Hlavním příznakem poševní mykózy je urputné svědění a viditelné začervenalé, většinou jasně ohraničené, červené fleky, které právě svědí. Mykózní buňky, které způsobují vaginální mykózu, jsou velmi odolné! Nejrychlejší cesta, jak se zbavit vaginální mykózy, je aplikovat silný a účinný lék. Takovým lékem je vaginální krém Batrafen, který je vázán na lékařský předpis. Pro rychlé řešení tohoto nepříjemného problému, bude třeba navštívit lékaře. Batrafen dokáže vaginální mykózu vyléčit za 6 dní.

Zdroj: Krém na vyginální mykózu

Diskuze

V diskuzi PRŮJEM A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viki.

Průjem, cestička vyšlapaná mezi toaletou a koupelnou a křeče. Ale stačilo dát si ráno a večer 2 Probiolacty a průjem byl ten tam.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tinka.

Vyzkoušela jsem mnoho přípravků na nepříjemnou vaginální mykózu, ale často se vracely. Na doporučení gynekologa jsem začala užívat Enzymax V.

Zdroj: diskuze Průjem a probiotika

Batrafen vaginální krém pro děti

U novorozenců a dětí do 6 let smí být Batrafen vaginální krém podán pouze v naléhavých indikacích a pouze pod dohledem lékaře.

Zdroj: Krém na vyginální mykózu

Diskuze

V diskuzi MYKÓZY A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alis.

Na mykózy jsem začala trpět poslední rok. Když jsem byla u doktorky už potřetí, stěžovala jsem si kamarádce a ta mi poradila nějaký Probiolact. zkusila jsem ho a musím jí poděkovat. Zatím mám pokoj.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucy.

Měla jsem mykózu, gynekoložka mi předepsala čípky a v lékárně mi doporučili Probiolact jako prevenci opakování zánětu a myslím si, že mi to pomohlo.

Zdroj: diskuze Mykózy a probiotika

Co je to Canespor

Značka Canespor 1x denně nabízí volně prodejné léčivé přípravky na kožní mykózu (krém a roztok) a mykózu nehtů (sada na nehty). Tyto přípravky jsou na aplikaci velmi komfortní a v léčbě vysoce účinné. Obsahují osvědčenou léčivou látku bifonazol, která má široké spektrum účinku – působí na různé původce kožních mykóz: dermatofyty, kvasinky, a dokonce i bakterie. Účinek bifonazolu je natolik silný, že houbovité patogeny ničí v hlubokých vrstvách kůže, popř. nehtu (má tzv. fungicidní účinek). Síla účinné látky se také odráží v komfortnosti léčby, protože se aplikuje pouze jedenkrát za den, a to večer před spaním. Navíc se přípravky Canespor 1x denně velice jednoduše aplikují, jsou bez zápachu a rychle se vstřebávají do pokožky.

Zdroj: Canespor 1x denně sada na nehty

Poradna

V naší poradně s názvem KDE KOUPIT SMRKOVOU PRISKYŘICI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JANA HOMOLKOVÁ-FILIPIOVÁ.

MÁM NA PRAVÉM PALCI MYKOZU NEHTU. SCHÁNÍM MAST, JE NĚKDE LÉKÁRNA, KDE BY SE NECHALA KOUPIT

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mast na plíseň nehtů, která se dá koupit volně v lékárně, se jmenuje Canespor a používá se jednou denně. Zde je vidět její cena a lékárna, kde se dá koupit www.zbozi.cz/hledani…
Léčba je zdlouhavá a musí se pravidelně provádět několik týdnů až měsíců, podle rozsahu postižení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kde koupit smrkovou priskyřici

Svědění na penisu

Svědění penisu je charakteristické pro mykózu. Mykóza penisu u mužů je stejně jako vaginální mykóza u žen pohlavní nemoc, která má však u mužů rozdílné příznaky. Někdy muži ani netuší, že mykózou trpí, protože ji mají ve skryté formě. Pak se partnerka neustále léčí, ale mykóza se jí stále vrací.

Každý muž by měl dodržovat základní pravidla hygieny, a ještě víc před pohlavním stykem. Měl by si v každém případě omýt penis, přetáhnout předkožku a vymýt smegma, které se tam neustále tvoří (a je to správně!). Pokud objeví na žaludu červené pupínky nebo flíčky (mohou být hladké i drsné), měl by začít léčit mykózu a informovat o tom partnerku, aby se léčili současně. Mykóza se jinak ve svém průběhu může rozšířit i do okolí pohlavních orgánů, kde se vytvoří mokvavé fleky, a pak už se šíří po celém těle.

Zdroj: Vše o penisu

Diskuze

V diskuzi MYKÓZY A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alis.

Na mykózy jsem začala trpět poslední rok. Když jsem byla u doktorky už potřetí, stěžovala jsem si kamarádce a ta mi poradila nějaký Probiolact. zkusila jsem ho a musím jí poděkovat. Zatím mám pokoj.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Julča.

Měla jsem mykózu, dostala čípky a v lékárně mi doporučili Probiolact jako prevenci opakování zánětu a myslím si, že mi to pomohlo.

Zdroj: diskuze Mykózy a probiotika

Batrafen v těhotenství a při kojení

Jako každá medikamentosní terapie, má být i Batrafen podáván během těhotenství a kojení, pouze v naléhavých indikacích. Riziko poškození plodu krémem Batrafen je velmi nízké. Pokud se Batrafen nenamaže přímo na prsa a na bradavky, tak se při kojení do mléka dostane jen ve stopovém množství.

Zdroj: Krém na vyginální mykózu

Diskuze

V diskuzi MYKÓZY A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alis.

Na mykózy jsem začala trpět poslední rok. Když jsem byla u doktorky už potřetí, stěžovala jsem si kamarádce a ta mi poradila nějaký Probiolact. zkusila jsem ho a musím jí poděkovat. Zatím mám pokoj.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mona.

Měla jsem mykózu, na gyndě dostala čípky a v lékárně mi doporučili ještě Probiolact jako prevenci opakování zánětu a zdá se, že mi to pomohlo.

Zdroj: diskuze Mykózy a probiotika

Domácí léčba

Pokud se žena chce nejdříve „léčit“ sama, může si vybrat z volně prodejných produktů v lékárně. Antimykotika v lokální podobě jsou naštěstí volně prodejná a ve velké části případů skutečně jako první pomoc pomohou. Také léky na jiné bázi se někdy nemusí minout účinkem, zde již je ale výsledek při intenzivních potížích poměrně nejistý.

Zdroj: Co na poševní mykózu

Batrafen vaginální krém a vyrážka

Ve vzácných případech se při podávání přípravku Batrafen vaginální krém mohou objevit přechodné, lokální reakce, jako je vyrážka a lehké pálení, které se projeví jako kontaktní dermatitida. V takovém případě se léčba nepřerušuje. Kontaktní dermatitida se zahojí po ukončení léčby vaginálním krémem do jednoho měsíce.

Zdroj: Krém na vyginální mykózu

Mast na opruzeniny Imazol

Imazol je protiplísňový a protibakteriální přípravek se širokým spektrem účinku.

Účinek klotrimazolu zahrnuje všechny důležité druhy kožních plísní a některé bakterie. Hexamidin v přípravku Imazol Plus zesiluje účinek klotrimazolu proti kvasinkám a rozšiřuje jej o další druhy bakterií, které se podílejí na vzniku takzvané atletické nohy, což je stav, kdy se plíseň na nohou silně rozmokvá.

Imazol Plus je vhodný k léčbě plísní a silně mokvajících infekcí v meziprstních prostorách nohou. Imazol krém pasta je pro dobrou přilnavost a vysušující efekt svého speciálního masťového základu vhodná k léčbě plenkových dermatitid (zánětlivých reakcí kůže) a velkoplošných mokvajících poškození kůže.

Složení Imazol krém/pasta:

Léčivá látka: clotrimazolum 10 mg v 1 g pasty

Pomocné látky: tekutý parafín, cetylstearylalkohol, glycerolmonostearát, polysorbát, oktyldodekanol, dihydrát edetanu disodného, butylhydroxyanisol, fenylethylalkohol, oxid titaničitý, čištěná voda

Kontraindikace:

Přípravky nesmí používat nemocní se známou přecitlivělostí na klotrimazol nebo jiný derivát imidazolu a ostatní složky přípravků.

Nežádoucí účinky:

Přípravky jsou obvykle dobře snášeny, ale mohou se vyskytnout projevy přecitlivělosti v podobě zarudnutí a svědění v místě nanášení. Léčbu ihned přerušte, reakce vymizí záhy. Po přerušení používání přípravků je zapotřebí další postup projednat s ošetřujícím lékařem.

Při případném výskytu jiných neobvyklých reakcí se rovněž poraďte s lékařem.

Interakce:

Interakce nejsou dosud známy.

Dávkování a způsob použití:

Pokud lékař neurčí jinak, Imazol se lehce vtírá 2krát denně, nejlépe ráno a večer po umytí a důkladném osušení postižených míst. U silně šupinatějících mykóz, zejména na ploskách nohou, vám lékař pravděpodobně doporučí i keratolytickou léčbu (uvolňování horních vrstev pokožky). K úplnému vyléčení a prevenci opakování je nevyhnutně nutná dostatečně dlouho trvající léčba – u kvasinkových infekcí 2 týdny, u infekcí zapříčiněných jinými kožními plísněmi (dermatofyty) asi 6 týdnů.

Upozornění:

Jestliže se do doby 2 týdnů příznaky onemocnění nezlepší, nebo se naopak zhoršují, či se vyskytnou nežádoucí účinky nebo nějaké neobvyklé reakce, poraďte se o dalším používání přípravku s lékařem. Bez porady s lékařem používejte přípravek nejdéle 4 týdny.

Postižená místa je vhodné nechat nezakrytá alespoň 10 minut po použití přípravku. Je nutné často měnit oblečení zakrývající postižená místa.

Při náhodném požití přípravku dítětem se rovněž poraďte s lékařem.

Uchovávaní:

Přípravek uchovávejte při teplotě do 25 °C.

Balení:

Imazol krém/pasta: 30 g v tubě

Zdroj: Opruzenina v rozkroku

Vodnaté puchýřky na rukou u dětí

Vodnaté puchýřky na rukou dětí mohou být projevem infekce, alergie, podráždění nebo poleptání.

Příčiny

Vodnaté puchýřky na rukou často doprovázejí mykózu. Pokud tomu tak je, je lepší navštívit kožního lékaře, který zhodnotí stav dítěte a rozhodne o případné léčbě.

Léčba

Jako první pomoc můžete zkusit jednak koupel ve vodě s octem (6 lžic na 1 l vody), jednak krém Canespor. Pokud tento postup nebude úspěšný, navštivte dermatologa.

Zdroj: Vodnaté puchýřky na těle

Antimykotika bez receptu na vaginální mykózu

Canesten GYN Combi Pack klotrimazol vaginální tableta + krém je produkt určený na léčbu gynekologické mykózy, infekce vyvolané Trichomonas vaginalis a některými G+ a G-mikroby. Krém navíc působí i na kandidové balanitidy a kožní mykózy. Používá se vaginálně jednorázově tableta, krém je určen rovněž pro léčbu partnera a pro aplikaci ve vulvální a anální oblasti: 2–3x denně.

Zde můžete vidět cenu Canesten GYN Combi Pack klotrimazol vaginální tableta + krém.

Zdroj: Antimykotika bez receptu

Batrafen a sex

Během probíhající nákazy vaginální mykózou není vhodné provozovat pohlavní styk do pochvy. Pokud i přesto ke styku dojde, tak je zde velké riziko protržení kondomu. Batrafen vaginální krém totiž obsahuje tekutý parafín, který rozleptává latexové kondomy. Kondomy při styku s Batrafenem praskají anebo prosakují! Při sexu může dojít k nákaze partnera, kdy se projeví tak zvaný „ping-pong efekt“. Aby se zabránilo reinfekci, měl by partner rovněž navštívit lékaře.

Zdroj: Krém na vyginální mykózu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP