Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

INFRASAUNA A KAŠEL

OBSAH

Sauna a kašel

Trpíte záněty horních cest dýchacích a při podzimních plískanicích se vám nevyhýbá často velmi silný kašel? To je asi opravdu načase zajít do sauny, protože máte poněkud slabší imunitu. Stejně tak je saunování dobrým prostředkem k odstranění častých potíží s insomnií (nespavostí).

Zdroj: Infrasauna

Poradna

V naší poradně s názvem INFRASAUNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava Pakostová.

Dobrý den ,chtěla jsem se zeptat ,zda infrasauna pomůže na svrab,děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Sauna svrab nevyléčí. Svrab sice vysoké teploty nad 60°C nepřežije, ale tím že žije uvnitř v kůži, tak se nemůže ohřát na víc než 40°C. Lidská pokožka má totiž výbornou termoregulaci, kdy díky pocení dochází k jejímu neustálému ochlazování, ikdyž je vystavena teplotě třeba 90°C. Pokud se pokožka prohřeje na 40°C, tak vyšle do mozku signál, který zajistí odchod ze sauny. Svrab lze vyléčit pouze mastí ze síry a nebo krémem Infectoscab, který je na lékařský předpis, protože obsahuje účinný jed, který svrab bezpečně usmrtí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Infrasauna

Můžu do sauny s antibiotiky

Obecně se doporučuje týden po dobrání antibiotik nenavštěvovat saunu a samozřejmě do ní jít, až když budete zdraví.

Zdroj: Infrasauna

Poradna

V naší poradně s názvem PIGMENTOVÉ SKVRNY A INFRASAUNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lukáš.

Dobrý den,
mám po těle slabé pigmentové skvrny. Mohu požívat Infrasaunu kde je teplovlnné záření s teplotou od 45 - 60°C děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zřejmě se ptáte proto, abyste zamezil šíření nebo zintenzivnění pigmentových skvrn. Infrasauna neprodukuje ultrafialové záření a proto je vůči pigmentových skvrnám neškodná. Infrasaunu tedy používat můžete.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pigmentové skvrny a Infrasauna

Infrasauna

Infrasauna, nebo také infrakabina, je obvykle dřevěná kabina podobná sauně, která díky infrapanelům prohřívá lidský organismus. Proceduru v infrakabině lze absolvovat před sportovní, rehabilitační či regenerační aktivitou, před kosmetickým ošetřením pleti nebo před pobytem v chladném prostředí. Infrasauna/infrakabinka pracuje pomocí vyzařování infračervených paprsků. Dlouhovlnné infračervené záření proniká rovnou do tkání. Dostane se až do hloubky více než 4 cm. Vše proběhne zcela přirozeně – svaly se uvolňují a zklidňují, tělo není zatěžováno. Infrasauna má energii nastavenou tak, aby se co nejvíce vyrovnala energii vyzařované lidským tělem. Produkování potu v infrasaunách je až třikrát vyšší – při teplotě již okolo 45–60 °C. V infračervené kabině probíhá saunování na principu emise infračerveného záření pomocí speciálních keramických zářičů. Infračervené záření proniká hluboko do svalové tkáně a prohřívá ji. Lidský organismus není nijak zatěžován. Během pobývání v kabině se dýchá vzduch s teplotou od 20 do 55 °C. Vyzařované teplo se z osmdesáti až devadesáti procent vstřebá do lidského těla.

Zdroj: Saunování

Poradna

V naší poradně s názvem INFRASAUNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludvík.

Léčím se s vyšším tlakem a jsem 12 let po operaci refluxu, který se u mne opět projevuje.
Bude mi letos 80 lůet, jsem soběstačný a snažím se udržovat v kondici.
Je pro mne infrasauna kterou mám doma vhodná?
Navštěvuji občasd i saunu ppři plaveckém bazénu , páru.
Děkuji za info.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pravidelné používání infračervené sauny při nízké teplotě může pomoci při prevenci a léčbě geriatrické křehkosti. Kromě úspěšného snížení klinické geriatrické křehkosti bylo objeveno mnoho dalších zjištění týkajících se zdraví srdce, cukrovky a degenerativních stavů mozku.
Volte teplotu v rozmezí od 50 do 60°C a vydržte 15 minut. Po saunování zaujměte polohu na zádech a zabalte se na 30 minut do přikrývek. Ujistěte se, že jste se před, během a po saunování dobře napil čisté vody. Při vstupu a výstupu ze sauny by měla být přítomna další tělesně zdatná osoba.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Infrasauna

Negativní účinky infrasauny

Infrasaunování si na rozdíl od klasického saunování mohou dopřát i alergici, astmatici i kardiaci. Paradoxně jsou to ale infrasauny, které čelí častější kritice zaměřené na zdravotní rizika. I když se vedou spory o účincích infrasauny, neexistuje doposud žádná studie, která by prokazovala jakékoli negativní vlivy na lidské tělo.

Přes všechny výhody existují lidé, kterým odborníci používání infrasauny nedoporučují:

  • ženy s prsními implantáty
  • těhotné ženy
  • děti do tří měsíců
  • lidé s akutní virózou

Zdroj: Infrasauna

Dávivý kašel v těhotenství

Dávivý kašel v těhotenství je nepříjemnou záležitostí a příčin vzniku může být mnoho. Vždy je vhodné vyhledat lékaře.

Zdroj: Dávivý kašel

Poradna

V naší poradně s názvem INFRASAUNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den,

lze používat infrasaunu i v případě růžovky? Infrasaunu mám doma a nerada bych se této občasné záliby vzdávala. Nesaunuji se pravidelně, většinou max. 1x týdně v chladnejším období.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V případě růžovky lze infrasaunu normálně používat, ale je třeba vědět, že infra sauna, kořeněná jídla a parní lázně často růžovku zhoršují, proto to má smysl u každého individuálně, podle reakcí vaše těla nejlépe zjistíte, jestli vám tato činnost prospívá nebo ne.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Infrasauna

Pomáhá sauna na rýmu

Lidé, kteří navštěvují saunu, jsou výrazně odolnější vůči nachlazení a chřipkovým virům. Jako prevenci proti podobným onemocněním pravidelné saunování lékaři jednoznačně doporučují. Pozor ale, pokud už nějakou nemocí trpíte! V těchto případech se sauně určitě vyhněte, protože by se váš zdravotní stav mohl výrazně zhoršit. Taktéž s nachlazením se doporučuje do infrasauny chodit pouze po konzultaci s lékařem. Když však máte jen rýmu (do infrasauny s rýmou), cítíte se dobře a jste bez teplot, není důvod, proč nejít do sauny.

Zdroj: Infrasauna

Poradna

V naší poradně s názvem CELODENNÍ KAŠEL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladislava.

Dobrý den mám asi 4 dny silný kašel . Začne mi škrábat v krku a v zapětí začnu kašlat až se mi zvedá žaludek mám Duracef po 12 hodinach erdomed na kašel zatim žádný výsledek

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Bez vyšetření nejde takhle poznat proč vás kašel takto trápí. Zřejmě vám něco dráždí řasinky v dýchacích cestách, což může být hustý hlen, prach, alergie, ale i mnoho dalších vážnějších příčin. Proto i zkoušení různých přípravků by bylo nebezpečné. Doporučuji vám obrátit se na plicního lékaře, nechat si zrentgenovat plíce a podle výsledků určit další léčbu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Celodenní kašel

Alergický kašel u dětí

Alergie u dětí způsobují chronický kašel, podráždění dýchacích cest vyvolává u dítěte suchý kašel v noci, který je obtížně utišitelný. U dětí, které kašlou především v noci, může jít o neustálý kašel bez teploty, kdy příčinou suchého, dlouhodobého kašle může být také astma nebo gastroezofageální reflux.

Zdroj: Alergický kašel

Na jaké nemoci je dobrá infrasauna

V Japonsku oznámili velkou úspěšnost infračervené léčby pomocí infrasauny u těchto nemocí:

  • schiatika
  • menopauza
  • artritida
  • zatuhlé rameno
  • revmatismus
  • akné
  • gastroenterologické problémy
  • insomnie
  • onemocnění uší
Japonští výzkumníci všeobecně deklarují zlepšení u těchto problémů:
  • menopauza a hypertenze
  • revmatoidní artritida a různé typy bolestí
  • nemoc z ozáření a cévní mozkové příhody
  • hemoroidy a cystitida
  • cirhóza jater a keloidy
  • hepatitida, gastritida a astma
  • různá chronická onemocnění
  • vředy dolních končetin, studené končetiny
  • benigní prostatická hypertrofie
  • bolesti způsobené rakovinou, ulehčení v posledních stadiích nemoci
Infračervené záření v infrasauně pozitivně ovlivňuje i choroby nosu, uší a krku:
  • krvácení z nosu
  • bolesti v krku
  • tinitus
  • chronické záněty středního ucha
Infračervená terapie je velmi vhodná též při onemocnění kůže:
  • ucpané póry a tvrdá kůže
  • jizvy a bolest z popálenin a ran
  • napětí kůže a kopřivka
  • akné, ekzémy a psoriáza
  • spálení od slunce a keloidy
  • tělní zápach (zlepšením funkce kůže se snižuje nepříjemný tělní zápach)

Všechny následující diagnózy jsou do jisté míry způsobeny špatným krevním oběhem. Infrasauna zvyšuje periferní prokrvení, čímž může ovlivňovat i zlepšení zdravotního stavu při těchto onemocněních:

  • artritida, svalová poškození a schiatika
  • diabetes, hemoroidy a záněty žil
  • bolesti zad, svalová únava u dětí a revmatismus
  • nervová tenze, neuritida a únava
  • bolesti žaludku, menstruační křeče
  • dekubity a choroby spojené se snížením periferního prokrvení
  • pooperační edémy (je potvrzeno snížení až o 25 %)

Zdroj: Infrasauna

Jak zvládnout astmatický kašel u dětí

Kašel patří spolu s dušností, tíží na hrudníku a pískáním na hrudníku mezi základní příznaky astmatu. U dětí může být kašel dokonce jeho jediným příznakem. Po nasazení inhalační antiastmatické léčby, která je jednak preventivní (dlouhodobá) a jednak záchranná (úlevová), by měl kašel zcela ustoupit. Když se kašel znovu objeví, je potřeba častěji použít úlevový lék, a pokud kašel přetrvává, navštívit lékaře, který nám astma léčí. Dobře léčený astmatik by měl být bez příznaků astmatu a bez omezení životních aktivit včetně sportu.

Zdroj: Astmatický kašel

Jak na suchý kašel při astma

Suchý dráždivý kašel, který se objevuje zejména po námaze anebo v noci, ruší spánek a omezuje fyzickou aktivitu. Astmatický kašel může být vyvolán i silnými emocemi, jako je smích nebo pláč, a také kontaktem s alergenem, například se zvířetem. Tento kašel se lepší po aplikaci bronchodilatancií. Při astmatickém záchvatu se objevuje dráždivý kašel a expektorace, což bývá známkou ústupu záchvatu.

Zdroj: Astmatický kašel

Diskuze

V diskuzi FUROLIN DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Kulmanová.

Dobrý den, brala jsem Furolin 3 dny a takovou bolest hlavy jsem v životě nezažila. A to trpím na migrény. Už jsem se nedivila, že lidi bolestí mlátí hlavou o zeď. Neměla jsem k tomu daleko, dál jsem už lék nebrala, a pak bylo zase dobře. Můžete mi k tomu něco napsat? Je ten lék vůbec odzkoušený, neboť na něm byla taková zvláštní nálepka. Nebyla jsem pokusný "králík"?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petra.

Beru Furinol čtvrtý den, dle dr. Mám brát 5 dnů po osmi hod. A pak udržovací léčba denně jeden na noc... Od včera kašel, pocit dušnost při pohybu a nuceni na kašel při mluvení. V leze a v klidu je to dobry.Myslite,ze je to po tom léku? Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Furolin diskuze

Černý kašel u dospělých

Černý kašel postihuje dospělé jedince výjimečně. Mezi jeho hlavní příznaky patří nevolnost, nechuť k jídlu, zahlenění, rýma, samozřejmě kašel a slzení očí. Dále se může objevit dušnost, potíže s dýcháním, nadměrná tvorba slin, zvracení a horečka.

Zdroj: Černý kašel

Dávivý kašel po jídle

Dávivý kašel po jídle může být vyvolán podrážděním trávicí soustavy, alergickou reakcí, nebo jen zaskočením sousta.

Zdroj: Dávivý kašel

Dávivý kašel bez teploty

Dráždivý kašel bez teplot může být spojen s alergií čí astmatem. Člověk pocítí silný nedostatek dechu, který může způsobovat dušení spojené se sípáním, hvízdáním a chrčením při dýchání, objeví se rýma, zánět spojivek a svědění kůže a záchvatovitý kašel bez teploty.

Zdroj: Dávivý kašel

Suchý kašel v noci

Příčin suchého kašle v noci může být více, od astmatu, refluxu až po černý kašel. Pokud trpíte dlouhodobě těmito obtížemi, vyhledejte svého ošetřujícího lékaře. Léčba je vždy individuální dle stanovení diagnózy.

Zdroj: Suchý kašel

Prášky pro přípravu horkých nápojů

Pomáhají nejen na kašel, ale pomohou vám zároveň i s teplotou nebo bolestí hlavy. Ve variantě pro suchý kašel lze doporučit například Paralen Grip.

Zdroj: Babské rady na suchý dráždivý kašel

Co pomáhá na suchý kašel v noci

Někdy je suchý kašel v noci způsobený drážděním například při refluxu, kdy se žaludeční šťáva vrací zpět a zatéká do dýchacích cest, kde dráždí a způsobuje kašel. Poraďte se s vaším lékařem o eventuálním nasazení Omeprazolu. Pokud ani tento lék nebude mít efekt, bylo by vhodné alergologicko-imunologické vyšetření k vyloučení alergického kašle. Pokud kašel přetrvává déle než týden, je vhodné vyhledat lékaře, aby vyloučil závažnější příčiny kašle (zánět průdušnice, průdušek a podobně, zejména bakteriální) nebo neinfekční kašel (alergie, gastroezofageální reflux a podobně). Pokud by se jednalo o kašel v souvislosti se zadní rýmou, je nutné ji zaléčit.

Zdroj: Babské rady na suchý dráždivý kašel


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP