Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

JABLKOVY KOLÁČ

OBSAH

Příprava na kolonoskopii pomocí přípravku Fortrans. Dodržením zde uvedeného postupu se vyhnete nejen opakování vyšetření, ale i přípravy na něj.

Zdroj: Dieta před kolonoskopií

Diskuze

V diskuzi JABLKOVY PŮST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel RD.

Ano jedna se o zavislost. Ja jsem si jednou koupil colu a zavisloti jsem se zbavoval několik tydnu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jablkovy půst

Sypaný jablkový koláč s tvarohem

Suroviny:

Těsto:

  • 1 hrnek cukru
  • 2,5 hrnku polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 máslo

Náplň:

  • 2 vejce
  • 1 hrnek cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 tvarohy
  • 2 hrnky mléka
  • 1 balíček pudinku

Postup:

V míse smícháme mouku, cukr a prášek do pečiva. Vytvoříme sypkou směs. V jiné míse promícháme v hladkou hmotu tvaroh mléko, vejce, pudink a cukr. Dle chuti můžeme kápnout i trošku rumu. Poté vymažeme máslem hluboký plech, na něj vysypeme polovinu směsi, na ni nalijeme tvarohovou náplň a navrchu posypeme zbytkem směsi. Celý koláč poklademe máslem nakrájeným na slabé plátky. Pečeme v předem vyhřáté troubě cca na 180 stupňů. Takový rychlý a luxusní koláč jste zajisté ještě nejedli. Tak dobrou chuť.

Zdroj: Jablkovotvarohový koláč

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr Hanuš.

Dobrý den, prosim o dotaz.Mohu konzumovat pri Wrfarinu kolač s Červeným rybízem,děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Rybíz je skvělé ovoce a zdravé díky vysokému obsahu vitamínu C. Rybíz zároveň obsahuje i vitamín K, který přímo ovlivňuje účinky Warfarinu. Čím více vitamínu K sníte, tím slabší bude účinek Warfarinu. Při léčbě Warfarinem je důležité udržet denní příjem vitamínu K na stejné úrovni 90 mikrogramů za den pro ženy a 120 mikrogramů pro muže. Proto by měl každý pacient mít pevně daný jídelníček a ten pak dodržovat alespoň 4 týdny. Když do takového jídelníčku neplánovaně zařadíte koláč s rybízem, tak je třeba vědět, že 100 gramů rybízu obsahuje 11 mikrogramů vitamínu K. Jedno kilo rybízu zcela vyčerpá stanovený limit pro denní příjem vitamínu K. Odhadem tedy musíte určit, kolik rybízu bylo na koláči a ponížit jinou potravinu se stejným obsahem vitamínu K v tom konkrétním dni. Jedna kulička rybízu bude mít hmotnost přibližně 1 gram.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Meruňky a warfarin

Jablkový koláč s tvarohem a pudinkem

Suroviny:

Těsto:

  • 500 g polohrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 200 g cukru
  • 200 g másla (Hery)
  • 1 vejce
  • 2 lžíce kakaa

Ostatní:

  • máslo
  • strouhanka nebo kokos na vysypání pekáče
  • 5 oloupaných jablek

Náplň 1:

  • 500 g tvarohu
  • 100 g cukru
  • 1 vejce

Náplň 2:

  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 l mléka
  • 1 vanilkový pudink
  • nasekané mandle nebo mandlové lupínky
  • skořice
  • rum na pokapání

Postup:

Z ingrediencí na těsto vytvoříme sypkou směs, tu vysypeme na vymazaný a strouhankou nebo kokosem vysypaný plech. Směs urovnáme a poklademe dostatečným množstvím nastrouhaných jablek. Mezitím uvaříme pudink z 1/2 l mléka a necháme vystydnout. V míse smícháme tvaroh, vejce, cukr a vanilkový cukr v hladkou hmotu. Do této hmoty zamícháme studený pudink a nalijeme na nastrouhaná jablka. Celý koláč pokapeme rumem a posypeme skořicí. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů zhruba 40–45 minut.

Zdroj: Jablkovotvarohový koláč

Diskuze

V diskuzi LÉČEBNÉ ÚČINKY ČERNÉHO BEZU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radana Marčanová.

Já plody černého bezu mrazim a používám na koláče místo borůvek. Jsou velmi chutné.A takový kynutý koláč s bezinkami a drobenkou je neuvěřitelná pochoutka,která chutná prakticky stejně jako borůvkový koláč. Také plody naplním do zavařovaček,prosladím a zavařím. Používám stejně.Plody projdou tepelnou úpravou a nikdy nikdo doma po nich neměl průjem nebo nezvracel. Jsou všude a zatím zadarmo, než na to někdo přijde, že bychom měli z toho platit poplatky. Tak se do toho pusťte, je to mňamka.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie Dostálová.

Dobrý den,ráda bych se dozvěděla jak se dělá sirup,víno a šťáva z bezu.Před léty jsem se najedla v lese syrových kuliček bezu,nebo mě moc chutnali a přiotrávila jsem se,to už bych nechtěla nikdy zažít znova.Děkuji předem za Vaše odpovědi a rady.S pozdravem a přáním pěkného dne Marie.

Zdroj: diskuze Léčebné účinky černého bezu

Vláčný vrstvený jablkový koláč s tvarohem

Suroviny:

Těsto:

Spodní těsto:

  • 400 g hladké mouky
  • 150 g másla nebo Hery
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 prášek do pečiva
  • 8 lžic vody
  • 1 vejce

Vrchní těsto:

  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru krupice
  • 1 prášek do pečiva
  • 150 ml vody
  • 100 ml oleje
  • 2 vejce

Náplň:

Tvarohová vrstva:

  • 2 tvarohy
  • 100 ml mléka
  • 2 lžíce cukru
  • 1 vanilkový cukr

Jablečná vrstva:

  • 8–10 ks nahrubo nastrouhaných jablek
  • 2 lžíce cukru
  • 1 skořicový cukr

Postup:

Smícháme všechny suroviny na spodní těsto a vypracujeme rukou vláčnou hmotu, kterou rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem pěkně do krajů. Potom zpracujeme tvarohovou vrstvu – tu ze všech výše uvedených surovin vymícháme do hladka a opatrně nalijeme na již připravené těsto. Nahrubo nastrouhaná jablka zamícháme s cukrem a skořicí. Rovnoměrně je poklademe na tvaroh. Nakonec vyšleháme vrchní těsto z připravených ingrediencí a rovnoměrně je rozlijeme po jablečné vrstvě. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C do růžova.

Zdroj: Jablkovotvarohový koláč

Poradna

V naší poradně s názvem JAK DLOUHO JE TMAVÁ STOLICE PO BORŮVKÁCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Květoslava.

už jsou to dva dny co jsem měla borůvkový koláč a dodnes mám černou stolici je to možné

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tmavá stolice po borůvkách je normální a doba, po kterou zůstává stolice zbarvena do tmava, je u každého jiná. Dva dny po konzumaci je ještě normální.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak dlouho je tmavá stolice po borůvkách

Švestkový koláč bez drobenky

Ingredience: 1 hrníček cukru moučka, 2 hrníčky polohrubé mouky, 5 vajec, 1 prášek do pečiva, 2 dl oleje, 1 dl mléka

Postup: Všechny suroviny dobře promícháme a těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Poté poklademe jakýmkoliv ovocem, navrch posypeme vanilkovým cukrem a dáme péct. Pokud koláč chcete obměnit, můžete švestky ještě navíc posypat skořicí nebo skořicovým cukrem – a máte novou variantu koláče.

Zdroj: Švestkový koláč

Diskuze

V diskuzi JAK VYROBIT DOMA VAGÍNU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lukáš Šustr.

Dobrý večer, je mi 19 let a mám problém si najít partnerku..
Hledám všemožné způsoby, jak si" užít po svém ". bohužel mé nápady jsou už stereotyp. Prosím o jakoukoliv radu ohledně "Podomácku" vyrobené vagíny.
Chleba,vysavač,ručník,toaleťák,rukavice,latex,Celé kuře už mám odzkoušeno(i
jablečný koláč) Jsem už zoufalý a nevím si rady. děkuji za jakýkoli nápad!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vibratory.net.

Milý Lukáši,

klobouk dolů před Tvojí vynalézavostí s možností podomácku vyrobených vagín. Masturbace je zdraví prospěšná a 10 z 10 sexuologů ji doporučuje. Nicméně v 19 letech bych neházela flintu do žita a nerezignovala na to najít si partnerku. Byť covidová situace nenahrává seznamování, zkus vyžít čas třeba na zlepšení svých komunikačních dovedností, internet je plný videí a kurzů jak oslovit dívku, chce to jen trénink a když už se Ti některá líbí, zkus ji slušně oslovit, nic horšího než, že Tě odmítne se Ti nestane. I když je to nepříjemné v životě jsou i horší věci. Radou pro po domácku vyrobené vagíny Ti asi nepřispěju (mám pocit, že jsi vyčerpal snad všechny možnosti domácí výroby), ale v našem obchodě máme široký výběr masturbátorů a vagín vibratory.net/umele-… Přeci jen jsou určené pro masturbaci a měli by Ti přinést lepší požitek než domácí alternativy.
Přeji Ti nalezení skvělé partnerky nejen pro objevování milostných zážitků, ale i jako parťačku do života.

Za tým Vibratory.net Petra

Zdroj: diskuze Jak vyrobit doma vagínu

Švestkový koláč s mákem

Ingredience: 250 g polohrubé mouky, 200 g cukru, 1 balení prášku do pečiva, 2 vejce, 2 dl rostlinného oleje, 1 dl vody, švestky, skořicový cukr, mletý mák smíchaný s cukrem, mouka, drobenka

Postup: Zamícháme hustší těsto a vylijeme je na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe půlkami švestek a posypeme skořicovým cukrem. Dále posypeme hustě mletým mákem smíchaným s cukrem a nakonec přijde drobenka. Pečeme cca 30–40 minut v předehřáté troubě. Tento koláč je velmi chutný a hlavně rychlý na přípravu.

Zdroj: Švestkový koláč

Poradna

V naší poradně s názvem CO NEJÍST PŘI UŽÍVÁNÍ WARFARINU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Slava.

Mohu jíst švestkové koláče, buchty a kyselé zavařované okurky. Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když užíváte Warfarin, tak můžete jíst všechno, jen u některých věcí musíte dávat pozor na snědené množství. Z vašeho výčtu stojí za zmínku zavařené okurky, protože ty mají vyšší obsah vitamínu K a je třeba s nimi počítat v celkovém denním příjmu vitamínu K.
- Švestkový koláč o průměru 10 cm má přibližně 6 mikrogramů vitamínu K.
- Buchty mají zanedbatelné množství vitamínu K, ať už mají náplň tvarohovou nebo makovou. Pokud jsou s povidly ze švestek, tak jedna buchta bude obsahovat zhruba 4 mikrogramy vitamínu K.
- Zavařené okurky (jedna malá sklenička 250 ml) bude obsahovat přibližně 25 mikrogramů vitamínu K. Pokud byste snědla v jednom dni 4 skleničky okurek, tak byste vyčerpala všechen povolený limit pro příjem vitamínu K a v tom dni byste již nemohla jíst žádné jiné potraviny s vitamínem K.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a co nejíst při jeho užívání

Švestkový koláč s drobenkou nekynutý

Ingredience na koláč: 200 ml plnotučného mléka, 150 ml rostlinného oleje, 10 lžiček cukru krupice, špetka soli, 1 vejce, 500 g polohrubé mouky, ½ čerstvého droždí, švestek dle libosti

Ingredience na drobenku: 160 g hrubé mouky, 80 g změklého másla, 80 g cukru krupice

Postup: V mouce uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem a rychle zpracujeme se zbylými ingrediencemi v těsto. Těsto je poměrně mastné, takže se s ním snadno pracuje. Těsto hned rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem. Navrch poklademe ovoce. Z mouky, másla a cukru rukama vytvoříme drobenku. Ovoce zasypeme hotovou drobenkou a dáme do trouby předem vyhřáté na 175 °C. Pečeme asi 40 minut.

Zdroj: Švestkový koláč

Čokoládový moučník na plech

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek třtinového cukru, 400 ml jogurtu, 1,5 dl mléka, 0,5 dl oleje, 1 balíček kypřicího prášku, 2 lžíce kakaa, 1 lžička sody, 300 g čokolády na vaření, 50 g másla

Postup: Do mísy vsypeme prosátou mouku, kypřicí prášek do pečiva, jedlou sodu, kakao a třtinový cukr. Přidáme jogurt, olej a mléko. Všechny suroviny na jogurtový koláč dobře promícháme a poté šleháme, dokud nám nevznikne hladké kakaové těsto. Do těsta vmícháme na kousíčky rozlámanou čokoládu (150 g). Těsto na jogurtový koláč vlijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Koláč pečeme při 175 °C asi 35 minut. Mezitím si ve vodní lázni rozpustíme zbytek čokolády společně s máslem. Koláč po upečení necháme zcela vychladnout a poté jej polijeme čokoládovou polevou. Polevu rovnoměrně rozetřeme stěrkou a v chladu necháme zatuhnout. Podáváme s kopečky zakysané smetany.

Zdroj: Hrníčkové recepty na moučníky na plech

Diskuze

V diskuzi PUCHROVITOST ŠVESTEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Spáčil.

Dobrý den, mám na zahradě starou švestku (její stáří odhaduji až na 70 let možná i více). Stále rodí a letos, znovu možná po 2 letech, se opět objevila deformace plodů, která asi odpovídá puchrovitosti švestek. Plody právě dozrávají, jsou poměrně velké ale často i z poloviny deformované, jako by zpuchřelé. Při rozpůlení se objeví dužnina zbarvená do červena v různé intenzitě, někdy jen červené žilky nebo i masivně celá dužnina kolem pecky. Přitom pecky jsou neporušené, jsou souměrně vyvinuté. Švestky jsou docela už velké, zralé, pěkně modré a poměrně sladké. Je mi líto je vyhodit a tak je i v tomto stavu konzumuju (jediný v rodině). Nevím, jestli dělám dobře z hlediska zdravotního a tak se zdvořile ptám, co s takovými švestkami dělat. Na slivovici je jich málo a o správnosti konzumace mám pochyby. Lze je použít bez rizika k jídlu nebo jen například na koláč ? Předem děkuji za radu a odpověď.
Jan Spáčil, Holešov

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Puchrovitost švestek

Sýrový koláč

Ingredience na 4 porce:

  • 1 směs na bramborové těsto (sáček)
  • 2 vejce
  • 200 g taveného sýra
  • 200 ml mléka
  • 40 g oleje
  • Petržel
  • Bazalka
  • Majoránka
  • 400 g strouhaného sýra (klidně i různé druhy)
  • Voda

Postup přípravy:

Směs na bramborové těsto se připraví podle návodu, použije se k tomu 1 vejce a stanovené množství vody. Až bude těsto hotové, vloží se do pečící formy (vymazané olejem nebo s pečícím papírem) a rozprostře se v ní. Těsto by nemělo být silnější než 2 cm. Koláč se potom posype bazalkou, nasekanou petrželí a majoránkou. Poté se mléko zahřeje a rozmixuje se v něm tavený sýr. Část krému se nalije na těsto (je nutné, aby těsto mělo vyšší okraje, aby to z něj nevyteklo) a posype se strouhaným sýrem. Ideální je střídat krém se sýrem po vrstvách. Koláč se peče v troubě, dokud jeho okraj nezíská tu správně hnědou barvu.

Zdroj: Mononukleóza

Rychlý tvarohový koláč s jablky

Suroviny:

  • 15 dkg hladké mouky
  • 15 dkg cukru
  • 1 vejce
  • 10 dkg Hery
  • 0,5 kg jablek
  • 25 dkg měkkého tvarohu
  • 1 lžíce Solamylu nebo vanilkový pudink
  • půl citronu
  • tuk na vymazání formy
  • trocha moučkového cukru na posypání

Postup:

Z mouky, 3 lžic cukru, žloutku a Hery zpracujte hladké těsto. To rozprostřete do vymazané koláčové formy. Oloupaná jablka nakrájejte na plátky. Z bílku ušlehejte tuhý sníh, vmíchejte tvaroh, Solamyl nebo pudinkový vanilkový prášek, zbytek cukru a citronovou šťávou s nastrouhanou kůrou. Nakonec přidejte nakrájená jablka a zamíchejte. Tuto hmotu natřete na připravené těsto v koláčové formě, uhlaďte a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Upečený koláč nechte vychladnout a nakonec pocukrujte. Můžete servírovat. Bude zajisté dobrý k odpolední kávě.

Zdroj: Jablkovotvarohový koláč

Švestkový koláč s pudinkem

Ingredience: 1 smetanový pudink, 2 lžíce cukru, 500 ml mléka, 300 g hladké mouky, 120 g cukru, 175 g másla, 1 lžička vanilkového aroma, 500 g švestek (vypeckovaných)

Postup: Z prvních tří surovin (pudink, cukr a mléko) uvaříme pudink. Poté jej přikryjeme potravinovou fólií a necháme vystydnout. Švestky omyjeme a vypeckujeme. V kastrůlku rozehřejeme máslo. Mouku promícháme s cukrem, aromatem, přimícháme máslo a vytvoříme drobenku. Troubu předehřejeme na 200 °C a připravíme si dortovou formu. Na dno položíme pečicí papír a strany pomažeme máslem. 2/3 drobenky nasypeme do formy a umačkáme. Dáme vystydlý pudink, rozetřeme a poklademe švestkami slupkou dolů. Posypeme zbytkem drobenky a dáme péct do trouby zhruba na 40 minut. Po upečení necháme chvíli ve formě stydnout a poté podáváme.

A jaký tip na švestkový koláč máte vy? Podělte se o svoje unikátní recepty.

Zdroj: Švestkový koláč

Švestkový koláč se zakysanou smetanou

Ingredience: vypeckované švestky, 2 vanilkové cukry, 1 smetanový pudink, 250 g zakysané smetany, cukr

Ingredience na těsto:2 hrnky polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 1/2 prášku do pečiva, 1 hrnek moučkového cukru, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje

Postup: Na těsto je třeba důkladně promíchat všechny uvedené suroviny. Poté těsto nalijeme a stejnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pokryjeme švestkami a přelijeme směsí smetany, pudinku a vanilkových cukrů. Pečeme na 170 °C. Výsledkem je úžasný, vláčný a chutný moučník.

Zdroj: Švestkový koláč

Tvarohový koláč s jablky a drobenkou

Suroviny:

Těsto:

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 3/4 másla nebo Hery
  • 200 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 250 g polohrubé mouky
  • 3 vejce
  • 1 prášek do pečiva

Ostatní:

  • 800 g jablek (oloupaná, nastrouhaná nebo pokrájená na kostičky)
  • citronová šťáva
  • rozinky nebo nasekané ořechy

Drobenka:

  • 150 g polohrubé mouky
  • 150 g cukru krupice
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 90 g změklého másla

Postup:

Smícháme změklé máslo, vejce a cukr, přidáme tvaroh a znovu smícháme nebo ušleháme v hladkou hmotu. Přidáme mouku, prášek do pečiva a vše dobře promícháme. Těsto bude hustší, rozetřeme ho na připravený plech a na něj rovnoměrně nasypeme nastrouhaná nebo na kostičky nakrájená jablka. Pokapeme citronovou šťávou. Můžeme ještě posypat rozinkami nebo ořechy. Nakonec celý koláč posypeme připravenou drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova, zhruba 35–40 minut.

Zdroj: Jablkovotvarohový koláč

Hrníčkový jablečný koláč s tvarohem

Suroviny:

Těsto:

  • 2,5 hrnku polohrubé mouky
  • 1,5 hrnku cukru
  • 1 hrnek mléka
  • 0,5 hrnku oleje
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr

Náplň:

  • 2 vaničky tvarohu
  • 1 hrnek cukru
  • 4 oloupaná jablka nastrouhaná

Postup:

V míse zamícháme všechny suroviny a vypracujeme hladké těsto. Plech nebo pekáč vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, popřípadě strouhankou. Dále připravíme náplň tak, že zamícháme tvaroh s cukrem a nastrouhanými jablky. Těsto dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů, když je upečené tak z poloviny, vyndáme ho z trouby, opatrně na něj rozetřeme náplň z tvarohu a jablek, vrátíme zpět do trouby a necháme dopéct.

Zdroj: Jablkovotvarohový koláč

Švestkový koláč kynutý

Ingredience: 300 g švestek, drobenka

Ingredience na těsto: 60 g oleje, 60 g másla, 100 g cukru krupice, 1,5–2 dl mléka (podle potřeby), sůl, 1 kostka droždí, 500 g polohrubé mouky, 2 vejce

Ingredience na drobenku: 1–2 lžíce másla, 3–4 lžíce hrubé mouky, 2–3 lžíce cukru moučka, 1 balíček vanilkového cukru

Postup na drobenku: Hrubou mouku smícháme s moučkovým cukrem. Rozpustíme máslo a dáme je ke směsi mouky a cukru. Je dobré přidat sáček vanilkového cukru, který drobenku provoní. Lžící vše promícháme tak, aby se utvořily drobné „žmolky“ – drobenka. Pak už jí stačí jen posypat připravený koláč a dát zapéct.

Postup: Z trošky vlažného mléka, droždí a lžíce cukru si připravíme kvásek. Na pracovní desku prosejeme mouku, kterou špetkou soli osolíme, přidáme cukr, vychladlé rozpuštěné máslo, vejce rozšlehaná v mléce a společně s vykynutým kváskem zaděláme do těsta. Mělo by být „pružné“. Těsto necháme kynout a mezitím omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme švestky. Vykynuté těsto roztáhneme na vymaštěný plech, poklademe půlkami omytých švestek, posypeme drobenkou a dáme péct přibližně 45 minut do trouby předehřáté na 175 °C.

Zdroj: Švestkový koláč


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Marie Svobodová


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP