Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

JAK NEJLÉPE VYČISTIT UŠI

OBSAH

Uši a oči jsou párovými orgány, bez jejichž schopností si snad žádný člověk neumí představit svůj život. Očima člověk vnímá obrazy kolem něj a ušima vnímá zvuk. Ztráta kteréhokoliv smyslu poznamená život člověka.

Zdroj: Zalehlé ucho

Diskuze

V diskuzi BOLEST ZUBU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea.

dobry den us 3den mne boli v puse kost a nasla sem si tam bouli na ty kosti bereru si paralen ale nepomaha to k zubari 26,5 us nevim co stim 3noc us nespim

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Haluz.

Základ je důkladně vyčistit zuby, odstranit veškeré zbytky potravy z prasklých či kazovitých zubů, doplnit minerály, sýry, dát si vnitřnosti játra, husí nejlépe, ale především vyčistit zuby, vydesinfikovat MMS, do děr nacpat vatu, může být opět s dezinfekcí, v opačném případě si koledujete o malér, záleží ale na všem okolo vás, došel jsem k závěru, že léčit lidi prakticky nelze, už vůbec né takhle po netu, ale ani jinak, nikdo nemůže vědět jak to v kom funguje, to musí každý sám celoživotně pozorovat, lidi na to úplně dlabou, když jim to říkám čumí na mě jak na debila.. mno ale nejhorší je to že je pak uvidím chcípat a skučet..

Zdroj: diskuze Bolest zubu

Babské rady

Necháme li česnek při běžné pokojové teplotě, tak uděláme nejlépe, to vydrží spolehlivě dva měsíce. Když jej necháme volně v lednici, tak nejspíše do měsíce začne zeleně rašit nebo zplesniví a tím se také znehodnotí. Nejlépe je si česneku kupovat jen tolik, kolik ho spotřebujete v následujících dvou týdnech nebo ho skladujte jak je výše uvedeno.

Zdroj: Návod jak uchovat česnek přes zimu?

Diskuze

V diskuzi JAK MAJÍ VYPADAT ZDRAVÉ ZUBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Maar danková.

pokud chcete mít zdravé zuby tak:zubním kartáčkem (nejlépe švícarským) se musíte zub po zubu zbavit zubního plaku aby nevypadal takhle:upload.wikimedia.org… ale takhle:www.ordinace-lekarny…

zdrave_zuby2.jpg

pak jen zubní pasto lehce vyčistit vyplivnout a NEVYPLACHOVAT!!!!!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Renča.

dobrý deň volám sa renata a chcela bych sa opýtať prečo mi nějde otvoriť ten 2 obrazok . predem ďakujem za odpoved.

Zdroj: diskuze Jak mají vypadat zdravé zuby

Jak vyčistit mřížku na sporáku

Pokud není rošt ještě tolik zašpiněný, do myčky nádobí ho dát můžete, ale většinou se stejně úplně nevyčistí. Určitě ale do myčky nedávejte hliníkové mřížky. Ty se jednak nevyčistí, ale hlavně v myčce již po prvním umytí chytnou šedý nádech a na jejich povrchu se vytvoří vrstva, která je nepříjemná nejen na pohled, ale i na omak. Dostat ji pak dolů je snad ještě náročnější než čištění mřížky ručně drátěnkou.

Nebo zkuste špinavý rošt vložit do pytle na odpadky do roztoku hrnku mýdla, hrnku octa a horké vody a uzavřete. Postavte do vany a nechte působit jednu hodinu. Poté omyjte houbičkou a osušte.

Zdroj: Babské rady jak vyčistit sporák

Diskuze

V diskuzi CENA ZA ZUBNI NAHRADY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Valentová.

Chtěla bych vědět v jaká je cena za snímatelnou hoření zubní náhradu -protézu děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena.

Dobrý den,
potřebovala bych radu čím vyčistit zubní protézu, kterou mám asi 1 rok a nyní
před 2 měsíci mně začala černat, ale ne zuby. Používám na čistění tablety
corega a zubní pastu parodontax. Děkuji Helena

Zdroj: diskuze Cena za zubni nahrady

Jak vyčistit připálený sporák

Pokud doma vaříte na plynu, sami víte, že jakmile chvíli vynecháte vyčištění sporáku, o to déle bude trvat následující péče. Rošt a hořáky u plynového sporáku potřebují speciální postup. Pokusit se mýt všechny části plynového sporáku houbičkou na nádobí a jarem je zcela nemožné. Vyčistit hořáky nebo mřížku, na které je často nános mastné špíny, není jednoduché a už vůbec to není možné obyčejným prostředkem na nádobí, který je na takovýto stupeň znečištění krátký. Ne nadarmo se říká, že čistit plynový sporák je zdaleka ta nejhorší práce. Nic vám nebrání pustit se do čištění houbičkou nebo drátěnkou a jarem. Ale nejspíš si poškrábete všechny části sporáku a po půldenním drhnutí vám upadnou obě ruce.

Chcete-li připálenou špínu opravdu odstranit, aniž byste přišli o nervy a spoustu drahocenného času, vybírejte z kvalitních odmašťovacích přípravků, které jsou svým složením vhodné přímo na mastnou špínu na sporácích. Tyto přípravky jen nastříkáte na mřížku a hořáky, necháte působit a poté jen setřete starou houbičkou na nádobí nebo jednorázovou papírovou utěrkou. Pokud byl sporák opravdu hodně znečištěný, může se stát, že na něm i po setření nějaká špína zůstane. Tu dočistěte houbičkou.

Úklid pouze párou ocení především alergici, ale i ti, kdo nemají v oblibě chemická čistidla. Parní čističe zničí 98 % všech bakterií a alergenů, a navíc i ušetříte, protože si vystačíte jen s vodou. Pomocí kvalitního parního čističe si ulehčíte práci, neboť díky vysoké teplotě a velkému tlaku páry velmi rychle a snadno vyčistíte veškeré nečistoty. Pára se navíc dostane i na místa, na která byste houbičkou nedosáhli. Na připálenou mastnotu už ale pára nefunguje a musíte použít i mechanické čištění. Jednou z možností je použít nástavec s kartáčkem, který tato místa vyčistí.

Postupovat můžete i jinak, zkuste sáhnout po věcech, které máte doma – sice se trochu zapotíte, ale jde to.

Univerzální mazivo WD-40 – nastříkejte a nechte působit 10 minut. Seškrábejte umělohmotnou škrabkou na led a omyjte mýdlovou vodou.

Sůl – vystříkl vám při smažení olej nebo rajčatová omáčka? Posolte je a vařte dál. Po dokončení jídla zbude pouze hromádka popela, kterou snadno setřete.

Hořáky u sporáku můžete vyčistit i pomocí amoniaku a plastového sáčku. Sundejte hořáky ze sporáku a zabalte je jednotlivě do uzavíratelných sáčků, do kterých přidejte cca 1/4 hrníčku amoniaku. Nechte uzavřené odležet přes noc. Pracujte nejlépe v garáži nebo na zahradě/balkoně (kvůli zápachu). Není potřeba hořák nijak předem namáčet nebo drhnout.

Zdroj: Babské rady jak vyčistit sporák

Poradna

V naší poradně s názvem ZKOUŠELA JSEM TU PODLE TOHO A NIC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Dobrý den může mi někdo poradit zkoušela jsem to tu podle toho jak udělat ale myslím si že mi to nepomohlo strašně mě svědí v uchu vždy si to vyčistit ale nic tam nemám mám čisté ucho ale strašně mě tam svědí ten bubínek nebo co to je mám strach zajít dochtorce že mi budou něco dělat totiž se bojím dochtorku

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Někdy se stane, že ucho je čisté a přesto svědí. To když se do ucha dostane infekce, která způsobí toto nepříjemné svědění. Svědění se pak zhoršuje po každém pokusu ucho vyčistit nebo ho poškrábat. Jestliže nepomáhá žádný z uvedených postupů, tak bude třeba ucho vyšetřit a zjistit pravý důvod svědění. Nejlépe to udělá lékař na oddělení ORL. Vyšetření nebolí a ani nehrozí žádné jiné nepříjemné léčebné postupy. Svědění po zákroku lékaře přestane většinou ještě ten den. Zastavte se na poliklinice v ordinaci ORL, tam vám rychle a bezbolestně pomohou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zkoušela jsem tu podle toho a nic

Sanitas SBM 30

Tlakoměr Sanitas SBM 30 je nejlevnější kompaktní přístroj na paži.

Zápor tohoto přístroje je v tom, že především při vyšším tlaku udává nižší naměřené hodnoty, než je skutečnost. Návod k použití je navíc vytištěn drobným písmem.

Zde se můžete podívat, jaká je cena tlakoměru Sanitas SBM 30.

Zdroj: Čím nejlépe doma změřit krevní tlak

Poradna

V naší poradně s názvem OTEKLÁ TVÁŘ, ALE ZUB NEBOLÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Hrabová.

Dobrý den, mám nějakou dobu mírně oteklou levou tvář. Spím na levém boku a levé tváři. Nevím co s tím.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

S déle trvajícím otokem na jedné tváři byste se měla obrátit na svého praktického lékaře. On nejlépe zná vývoj vašeho zdravotního stavu a může tak nejlépe určit další postup, který povede k rychlému návratu do normálu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Oteklá tvář, ale zub nebolí

Beurer BM 58

Tlakoměr Beurer BM 58 má praktický design s černým kontrastním dotykovým displejem. Je určen pro měření na paži. Průměr se počítá ze všech uložených hodnot. Má odkládací plochu na manžetu.

Záporem je pomalejší reakce.

Zde se můžete podívat, jaká je cena tlakoměru Beurer BM 58.

Zdroj: Čím nejlépe doma změřit krevní tlak

Poradna

V naší poradně s názvem SPÁLENÁ KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nikola.

Dobrý den, prosím Vás, co si mám dát na spálenou kůži? tak aby mi to co nejdříve zhnědlo, nejlépe zítra? :-) Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Čau Nikolo, spálená kůže od sluníčka do zítra hnědá - to nepůjde s ničím, ale do týdne ano. Teď si co nejdříve na to nastříkej Panthenol spray - koupíš ho v lekárně. Dělej to vždy, když můžeš! Kup si také tablety betakaroten a užívej je podle návodu a chraň si spálenou kůži před dalším sluněním. Tak nejrychleji zmírníš následky spálené kůže od sluníčka a do týdne se to spraví. Příště si na kůži namaž krém DayLong 16 a budeš bez spálení postupně pěkně hnědá od začátku slunění.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Spálená kůže

Medisana MTX

Tlakoměr Medisana MTX je určen pro měření tlaku na paži. Přístroj umožňuje výpočet průměru ze tří nebo ze všech uložených hodnot pro dva uživatele. Má předformovanou manžetu.

Nevýhodou tohoto přístroje je, že sice má hodiny řízené podle rozhlasu a počítačové rozhraní, ovšem bez softwaru.

Zde se můžete podívat, jaká je cena tlakoměru Medisana MTX.

Zdroj: Čím nejlépe doma změřit krevní tlak

Diskuze

V diskuzi DEKONTAMINACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr Kral.

No, z osobní zkušenosti musím říct, že nejlépe pomůže dekontaminační sprej.. www.tegus.cz/dekonta…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dekontaminace

Jak vyčistit knoflíky u sporáku

Se špínou kolem ovládacích knoflíků na troubě nebo sporáku je to podobné jako třeba se špínou za pákovou baterií. Do malých skulin se špatně dostává a práce s hadříkem nebo houbičkou na nádobí není zrovna ideální. Záleží na typu knoflíků, ale většina z nich jde jednoduše oddělat a zase nasadit. Pokud je to i váš případ a máte doma myčku nádobí, máte vyhráno. Knoflíky jednoduše sundejte a nechte oprat v myčce. Než vám myčka dopere, můžete třeba pomocí zubního kartáčku pohodlně vyčistit ovládací panel trouby, tedy i místa, která knoflíky běžně částečně překrývají. Pozor byste měli dávat pouze tehdy, když jsou na otočných knoflících vytištěna čísla nebo stupně. Nápisy by totiž mohly při častém mytí v myčce zmizet, což by moc dobré nebylo. U mnoha typů trub a sporáků jsou však čísla vytištěna na ovládacím panelu.

Dále můžete použít...

Aktivní pěnu na mastnotu: Pokud je špína kolem knoflíků opravdu „zažraná“, můžete ji zkusit odstranit pomocí aktivní čisticí pěny na mastnotu. Tento přípravek je běžně k dostání takřka v každé drogerii a koupit ho můžete už do stokoruny. Aktivní čisticí pěna se navíc ve vaší domácnosti rozhodně neztratí, díky ní totiž snadno odstraníte mastnotu, špínu i saze nejen z trouby, ale také z grilu, plechů, hrnců, krbového skla a podobně.

Amoniak – čpavek: Zaschlou špínu kolem knoflíků od trouby a sporáků lze spolehlivě vyčistit i pomocí čpavku. Ten je běžně k dostání v drogeriích nebo prodejnách s barvami a laky. Stojí obvykle do 100 Kč. Jedná se o nebezpečnou chemikálii, takže pokud se rozhodnete pro tento způsob, nezapomeňte použít k práci gumové rukavice. Pomocí vatové tyčinky opatrně naneste chemikálii na špinavá místa a pak jen pomocí vyřazeného kartáčku na zuby vyčistěte. Nakonec vše setřete houbičkou a máte hotovo.

Zdroj: Babské rady jak vyčistit sporák

Diskuze

V diskuzi JADRA Z MERUNEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Raulová.

Mohu jíst merunková jádra v těhotenství?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Křetínský.

Jak nejlépe sloupnout hnědou slupku z jádra meruňky

Zdroj: diskuze Jadra z merunek


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jitka Konášová


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP