Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

JAK RYCHLE ROSTOU OČNÍ ŘASY

OBSAH

Cyklus růstu

Oční řasy se stavbou i složením podobají chlupům a vlasům a stejně tak se po čase obnovují. Rostou ve specifických růstových cyklech.

Cykly růstu řas

Anagen: V této fázi řasy aktivně rostou během 30 až 45 dní (cca 40 % řas z vrchního víčka a 15 % ze spodního víčka). Každá řasa naroste jen do určité délky a pak se růst zastaví.

Katagen: Jde o přechodnou fázi. Růst řas se zastaví a folikuly se začnou zmenšovat. Pokud řasa během této fáze vypadne nebo je silou vytažena, nedoroste ihned, protože folikul čeká s produkcí nové řasy na dokončení fáze. Katagen trvá přibližně 2 až 3 týdny.

Telogen: O této fázi se mluví jako o fázi odpočinku. Může trvat okolo 100 dní, poté řasa vypadne a začne růst nová. Každá řasa je v jiné fázi růstového cyklu, a proto je zcela normální, pokud jich pár denně vypadne.

Zdroj: Cyklus růstu očních řas

Poradna

V naší poradně s názvem POŠKOZENÉ ŘASY... se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Dobrý den, měla jsem umělé řasy ale už jsem je nechtěla protože mě znich bolely oči tak jsem si je sundala ale už nemám skoro vůbec žádné řasy. Dorostou mi?vypadá to hrozně prosím poradte mi co mám dělat. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Řasy ti dorostou, neboj. Tím, jak sis to sundala, tak sis vytrhla i vlastní řasy, na kterých ty umělé držely. Řasy rostou stejně rychle jako vlasy, takže do měsíce by se to mělo spravit do podoby, která byla před aplikací umělých řas. Teď je pro tebe ten pocit vypelichání velmi nepříjmený, protože jsi byla zvyklá na husté a mohutné řasy. Prozatím používej na zamaskování oční tužku, ať trošku zvýrazníš okaj očního víčka. Vypadat budeš určitě stejně krásně, jako s umělými řasami.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Poškozené řasy...

Význam očních řas

Oční řasy rostou na horním i dolním očním víčku. Chrání oko před vnikáním jemných částic (nečistot, prachu, malého hmyzu) do oka a zabraňují tak jeho poškození. Oční řasa má válcovitý tvar se zaoblenými konci. U embrya se řasy vyvíjejí mezi 22. až 26. týdnem. Řasy znesnadňují vstup prachu či cizích těles do oka. Dalo by se tak poměrně logicky vyvodit, že čím delší řasy budou, tím lépe oko ochrání. Realita je ale trochu jiná. Zatímco přirozené řasy standardní délky opravdu chrání, jakékoli delší a uměle prodlužované spíše škodí.

Podle odborníků jsou delší řasy nebezpečné v tom, že místo ochrany propouštějí větší množství vzduchu, který se k oku dostane. S tím pak roste i riziko zanesení cizího tělesa přímo do oka nebo dochází k jeho nadměrnému vysoušení. Také prodlužování řas není ideální. Lepidlo, které se k tomu používá, totiž může způsobit podráždění oční rohovky. Při špatném přichycení může navíc oko podráždit či doslova poškrábat i umělá řasa, což opět může mít vliv na kvalitu rohovky. Odborníci navíc podotýkají, že se stále častěji setkávají s tím, že ženy mají na použité lepidlo, případně na samotné umělé řasy alergii. Její projevy pak mohou oko nenávratně poškodit.

Zdroj: Cyklus růstu očních řas

Diskuze

V diskuzi DOLNÍÍ ŘASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Santie Evik.

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,jak rychle dorostou dolní řasy,když se třeba spálí?Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dolníí řasy

Účinky a indikace Bimatoprostu

Bimatoprost snižuje nitrooční tlak zvýšením odtoku nitrooční tekutiny. Účinek, po kterém rostou řasy, je založen na prodloužení růstové fáze řas. Primárně se ale Bimatoprost užívá pro snížení zvýšeného nitroočního tlaku u pacientů s oční hypertenzí nebo glaukomem s otevřeným úhlem. Jedině v USA mají lék Latisse ®, který je tam schválen pro léčbu hypotrichozy řas, jelikož zvyšuje jejich růst, tloušťku a pigmentaci.

Zdroj: Bimatoprost na glaukom a dlouhé řasy

Diskuze

V diskuzi JAK RYCHLE ROSTOU NEHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Nejrychleji roste nehet na prostředníčku a to 0,1mm za den, toto je však ovlivněno mnoha faktory - věk, strava, roční období a mnoho dalších. Rychlost růstu a stav nehtů je v převážné většině ovlivněn zdravotními potížemi - i psychickými - ale zrovna tak to se zdravotními problémy nemusí souviset, toto je velmi individuální.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak rychle rostou nehty

Oční řasy foto

Zde si můžete prohlédnout různé typy očních řas.

Zdroj: Řasy

Diskuze

V diskuzi POŠKOZENÉ ŘASY... se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Chtěla bych se zeptat jak se starat o poškozené řasy..používám kleštičky takže to bude asi i tím že řasy vypadávají a jsou poškozené ...prosím o radu!všichni mi chválí že mám řasy jak panenka ale jestli to tak půjde dál tak za chvíli nebudu mít žádný...děkuji !

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamila.

Čau Jano, jak jsou poškozené ty tvoje řasy? Jsou nějak krepaté (pokřivené), popálené nebo ti připadá že jenom vypadávají ve větším množství? Upřesni to prosím, ať je možné si tvůj problém představit a najít pak nějaké řešení.
Když tak sem napiš i počet řas, které ti vypadnou v průběhu jednoho dne.

Zdraví Kamila!

Zdroj: diskuze Poškozené řasy...

Význam očních řas

Oční řasy jsou důležitou součástí oka, zabraňují tomu, aby nám do něj nevnikla nějaká nečistota.

Zdroj: Řasy

Diskuze

V diskuzi POŠKOZENÉ ŘASY... se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Nějak sem nepostřehla že mi řasy vypadávají..ale pak jsem marodila takže jsem se nějakou dobu nemalovala,ale jakmile jsem se malovala tak sem prostě měla o pár řas míň...bylo to hodně poznat!ale jen řasy na jednom oku..nechápu to!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamila.

Hele, to se běžně stává. I mě se stává něco podobného a i opakovaně. Řeším to tím, že nejdříve kolem řas natáhnu vhodnou linku tužkou a pak na vypadané oko použiju řasenku pro objem, trochu více intenzivněji, než na to oko druhé. Tužku používámm tuhle: www.krasa.cz/ocni-li… a řasenku tuhle www.krasa.cz/rasenka…
Důležité je, aby sis zkontrolovala, že ti vyrůstaj malé řasy v místech po těch vypadaných řasách. Kdyby nedorůstaly, tak by bylo třeba toto řešit osobně s dermatologem. Mě se nerovnováha v množství řas spraví do jednoho měsíce.

Ahoj, zdraví Kamila!

Zdroj: diskuze Poškozené řasy...

Několik možností bez umělých řas

Zcela novou unikátní metodu prodlužování řas speciálními kapičkami nabízí oční klinika DuoVize v Praze. Kapky s obsahem látky Bimatoprost se po dobu 6–10 týdnů pravidelně každý večer po odlíčení aplikují ke kořeni řas horního víčka. Jedná se o látku, která se v očním lékařství již několik let používá ke snížení očního tlaku, zatímco prodloužení řas se původně projevilo jako vedlejší efekt léčby. Působením aktivních látek obsažených v kapkách dochází k prodloužení přirozených řas (nejde tedy o řasy umělé, ale je to podpora růstu řas), proto také není výsledek patrný okamžitě, nýbrž asi po třech až čtyřech týdnech po aplikaci. Řasy pak rostou nejen delší, ale i tmavší a silnější. Výsledný efekt vydrží šest až osm měsíců, pak řasy vypadají a jsou nahrazeny novými. Poté je třeba určitou dobu v aplikační kúře pokračovat. „Prodlužování řas lumiganem používá již déle než rok i moje šestnáctiletá dcera a všechny sestry a lékařky z naší kliniky,“ uvádí MUDr. Josef Hycl, CSc.,oční kliniky DuoVize. Naznačuje tím bezpečnost použití výrobků i u osob mladších 18 let. Avšak o vhodnosti používání přípravku musí především rozhodnout oční lékař. Podmínkou pro začátek terapie je proto oční lékařské vyšetření, které prověří stav očí a vyloučí chronické oční záněty či oční vady, při kterých nelze kapky doporučit. Balíček služeb, který zahrnuje lékařské vyšetření, poučení, zácvik aplikace a vlastní preparát na dobu 12–16 týdnů, je k dostání v ceně 2 900 Kč. Takže podpora růstu řas tímto způsobem funguje!

Upozornění:

Přípravek Lumigan je lék s možnými vedlejšími účinky. Doporučujeme proto nakupovat tento výrobek výhradně v lékařské ordinaci, nikoli na internetu anebo dokonce "použité". Více informací najdete na SÚKL.

Renokin Lash Lash

Zdroj: Prodloužené řasy pro svůdný pohled vašich očí

Kulma na řasy

Řasy si můžeme natáčet pomocí kulmy, která vydává teplo, což je o mnoho šetrnější než klasické natáčení řas. Při něm se totiž řasy často lámou. Kulma na řasy, to jsou vlastně elektronické kleště. Působením tepla se řasy krásně natočí a při nanesení řasenky se zafixují do požadovaného tvaru. Ovládání kulmy je velice jednoduché. Necháte ji nahřát – vhodnou teplotu poznáte rozsvícením bílého světla – a můžete použít. Přiložíte na řasy, podržíte je v nejvyšší poloze a počkáte, dokud neucítíte teplo na oku. Doba působení záleží jen na vás.

Zdroj: Řasy

Diskuze

V diskuzi OTEC PLESKAČ WWW STRÁNKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Smejkalová Zdeňka.

Vážený otče Pleskači,
Prosila jsem o radu na úporné točení hlavy mé dcery po lumbální punkci.Zatím mně nikdo neodpověděl,dcera má problém stále-prosím mohu doufat v odpověď?
Moc děkuji Zdenka Smejkalová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marta Švejnohová.

Dobrý den, prosím o radu. Na pokožce se mně i manželovi dělají ve velkém množství útvary, které se podobají mateřským znaménkům. Jsou na povrchu zrohovatělé, většinou hnědé až černé barvy. Vytvoří se třeba 2 malé, které se potom srostou v jeden větší útvar. Nejvíc se tvoří na zádech a na břichu. Nikdo nám nedokáže říci, proč se tvoří a jak proti nim bojovat. lékaři doporučují buď seškrábání nebo laserovou operaci. Tu bychom museli absolvovat hodně často, protože tyto útvary rostou hodně rychle. Prosím tedy o radu zda neexistuje nějaký přírodní prostředek, jak se jich zbavit. Děkuji.

Zdroj: diskuze Otec pleskač www stránky

Oční kapky Lumigan na růst řas

Především je nutné říci, že oční kapky Lumigan nekoupíte volně v lékárně, ale pouze na lékařský předpis. Jsou určeny zejména ke snížení zvýšeného nitroočního tlaku u dospělých. Je pravda, že kapičky dokážou zvětšit objem, délku a hustotu řas. Pozor, nekapou se přímo do oka. Nanáší se tak, že na štětičku kápneme kapičku Lumiganu a každý večer před spaním potíráme kůži při kořeni řas. Používáme zhruba 6 až 10 týdnů. Dlouhé řasy vám pak vydrží asi půl roku, poté je vhodné Lumigan znovu použít. Bohužel mohou mít také mnoho nežádoucích účinků, například svědění, zarudnutí, otok, zánět spojivek a další.

Zdroj: Řasy

Diskuze

V diskuzi OČNÍ KLINIKA HORNÍ POČERNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Natálie.

Operace jsem se bála, hlavně jestli mě to bude bolet, jsem strašný strašpytel, ale nic nebolelo a zákrok byl rychlý. Zrak se mi rychle zotavil a poctivě jsem dodržovala pooperační doporučení, aby se nic nepokazilo.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martina.

Natálko, měla jsem pocity hodně podobné tomu co zde popisujete, nejvíc jsem se bála, abych nemrkla nebo nepohla hlavou, ale sestřička a pan doktor na klinice HP mě uklidnili a výsledek rozhodně stojí za to překonat svůj strach. Jsem čerstvě po operaci a jsem pyšná sama na sebe, že jsem se překonala a šla.

Zdroj: diskuze Operace očí na klinice Horní Počernice

Péče o řasy

Pokud chcete mít pěkné řasy, je dobré o ně pečovat. Můžete jim dopřát zpevňující a omlazující kúru. V dnešní době jsou na trhu již dostupná séra a kapky na řasy. Nebo můžete použít recepty našich babiček, jako například mandlový nebo ricinový olej.

Zdroj: Řasy

Poradna

V naší poradně s názvem OČNÍ VÍČKA KTERÁ SVĚDÍ A JSOU NATEKLÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika Petrakovičová.

Dobrý den,chtěla bych prosím poradit.Je to víc jak rok,co si nechávám prodlužovat řasy,teď se mi stalo,že mi pravé horní víčko nateklo,svědí,a je červené,je to dost nepříjemné a bolestivé..neustále ho pak šudlím prstem ať tolik nesvědí,ale je to pak ještě horší,moc děkuji za radu co s tím dělat.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na oteklé a svědivé víčko použijte výplachy borovou vodou a přestaňte na 1 měsíc používat umělé řasy. Kdyby to nezabíralo do 3 dnů, tak jděte na oční, protože to bude vyžadovat léčbu, která je jen na předpis. Tyhle problémy spojené s častým používáním umělých řas při jejich neustálém prodlužování jsou časté. Musíte nechat víčka také odpočívat. To co se vám stalo je jasný signál, že je potřeba zařadit pauzičku. Tak se mějte hezky.

Zdroj: diskuze Oční víčka která svědí a jsou nateklá

Tip na lesklé řasy

Výrazně lesklé řasy lze v domácím prostředí dosáhnout pomocí lékařské vazelíny. Lékařská vazelina řasy obalí, tím je mírně zmohutní a krásně projasní. Vazelína se na řasy musí nanést jen v nepatrné vrstvičce pomocí čistého štětečku z nějaké staré maskary. Tímto štětečkem se pak řasy několik sekund vyčesávají a tím se účasně pomocí vazeliny vyleští. Vazelina řasy nijak zvlášť nevyživuje a ani nijak významně nedráždí oči, Vazelína v oku může na několik minut zapříčinit rozmazané vidění, které se samo napraví. Stejný postup se dá použít i pro lesklé obočí.


Zdroj: Bimatoprost na glaukom a dlouhé řasy

Diskuze

V diskuzi JAK ZMĚKČIT TVRDÉ NEHTY NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela.

Dobrý večer mám moc tvrdé nehty že nejdou ostříhat na nohou a dvojí se mi rostou mi divne

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak změkčit tvrdé nehty na nohou

Prodlužování řas

Jestliže chcete mít dlouhé a husté řasy, nemusíte se dnes už s tímto problémem zabývat tak, jako tomu bylo dříve. Krásné a husté řasy získáte jednoduše navštívením kosmetického salonu. Samotná metoda prodlužování řas spočívá v tom, že vám na řasu přírodní nalepí řasu umělou pomocí silného lepidla na řasy.

Zdroj: Řasy

Umělé řasy

Umělé řasy si dnes může pořídit každá žena. Jejich aplikace se provádí v různých kosmetických salonech, ale lze to i doma. Mezi ženami a dívkami je tato metoda velmi populární a nepostradatelná, stejně jako kosmetika, manikúra či kadeřnictví. Umělé řasy jsou tvořeny celou řadou řas a lepí se speciálním lepidlem v celku.

Zdroj: Řasy

Zdravotní výhody modro zelené řasy

Výhody modro zelené řasy jsou rozsáhlé, zejména zodpovídají za přísun kyslíku do živých buněk. Představte si, jak silné účinky může modrozelená řasa nabídnout lidskému tělu. Stačí jen jedna lžíce těchto řas a omezí se oční problémy s pojené s nedostatkem vitamínu A. Podpůrné účinky byly prokázány u esenciální mastné kyseliny GLA, což je gama linolenová kyselina. Tato kyselina společně s modrou řasou odstraňují nedostatek železa a bílkovin u kojenců. V součastné době existuje mnoho známých a dobře zdokumentovaných přínosů modro zelené řasy.

Zdroj: Modro zelená řasa

Historie modro zelené řasy

Řasy mohou být stejně staré jako samotné moře. Řasy se často nacházejí v oceánech světa. Modro zelené řasy jsou neuvěřitelně důležitou součástí milionu vodních životních cyklů. Tato řasa zodpovídá za dusík v oceánu a vykonává důležitou funkci, což je převod oxygenů do  atmosféry naší planety. Řasy zodpovídají za prodyšnost zemské atmosféry. Také pomáhají v šíření kyslíku do organismů. Většina řas se vyskytuje jen v oceánech, ale některé řasy jsou i v extra slaných vnitrozemských jezerech či ve sladkovodních vodních plochách, jako jsou rybníky.

Zdroj: Modro zelená řasa

Jak se dají řasy prodloužit

Samotný trh nabízí širokou škálu řasenek, které řasy prodlouží, zahustí a díky svému složení jim dodají větší objem. Ovšem máte-li řasy hodně krátké a nevýrazné, budete se každé ráno trápit s líčidly, aniž byste se dočkaly kýženého výsledku. Jednou z možností je vyzkoušet prodlužování řas, které se obvykle provádí v salonech. Syntetické řasy se aplikují v tresách či jednotlivě. Každá z metod má své přednosti i nedostatky, a to především z hlediska časové i finanční náročnosti. Nesmíme opomenout ani skutečnost, že se jedná o doplněk, jakousi „náhražku“, která se nikdy nebude chovat jako naše vlastní řasy, vyžaduje speciální zacházení a používání šetrných kosmetických prostředků.

Zdroj: Prodloužené řasy pro svůdný pohled vašich očí

Nalepovací řasy cena

Cena nalepovacích řas se pohybuje mezi 50 až 200 korunami, záleží na provedení a výrobci.

Zdroj: Řasy


Autoři obsahu

Gabriela Štummerová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Světluše Vinšová


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP