Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

JAKY CAJ PIT PRI LECBE WALFARINEM

OBSAH

Reflux jícnu je zpětný návrat natráveného jídla, bývá častým problémem především těhotných žen. Je spojen s nepříjemným pálivým pocitem, lidově označovaným jako pálení žáhy. V lékařském prostředí se nazývá pyróza. Tento posun zbytků je spojen nejen s nepříjemným pálením, ale také s hořkým pocitem v ústech a zápachem z úst. Pokud vás trápí reflux jícnu, můžete proti němu bojovat dietou.

Zdroj: Reflux jícnu - dieta

Diskuze

V diskuzi CO MUŽU JIST PRI LEČBĚ WALFARINEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Fojtik jaroslav.

PROSIM MUŽU NAPŘ. KVĚTAK - KEDLUBEN - DĚKUJI FOJTIK

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kročil Stanislav.

Co mužu jíst při léčbě walfarinem-

Zdroj: diskuze CO MUŽU JIST PRI LEČBĚ WALFARINEM

Warfarin a alkohol

Je povoleno pít jeden drink denně (0,5 l piva, nebo 2 dl vína, nebo 0,5 dl destilátu). Pozor, do tohoto množství zapadají i takové nápoje, jako je čaj s rumem či punčem.

Zdroj: Jaký čaj se smí při užívání Warfarinu

Diskuze

V diskuzi CO MUŽU JIST PRI LEČBĚ WALFARINEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Fojtik jaroslav.

PROSIM MUŽU NAPŘ. KVĚTAK - KEDLUBEN - DĚKUJI FOJTIK

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petra.

Vše o Warfarinu najdete na stránkách: www.verunkova.info/w…

Zdroj: diskuze CO MUŽU JIST PRI LEČBĚ WALFARINEM

Warfarin a citrony

Předpokládá se, že warfarinizaci mohou ovlivnit i vitaminy ve vyšší dávce: dávky vitaminu C > 500 mg/den snižují antikoagulační aktivitu účinné látky warfarin zřejmě tím, že omezují její vstřebávání. Proto při používání citronů do čaje používejte selský rozum a dávku nepřežeňte.

Zdroj: Jaký čaj se smí při užívání Warfarinu

Co nejlépe pít během léčby Warfarinem

Bylinné čaje pijte pouze výjimečně, a to v malém množství (1 šálek denně). Zelený čaj není povolen vůbec. Ovocné čaje lze pít bez omezení. Ostatní nealkoholické nápoje je rovněž možné pít bez omezení.

Zdroj: Jaký čaj se smí při užívání Warfarinu

Poradna

V naší poradně s názvem LECBA WALFARINEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ing.Adolf Bezděk.

Jaksi jsem ze všech "dobrozdání" k léčbě zmaten.Nejdříve,že kiwi a listovou zeleninu ne,potom v jídelníčku ano.Jednou je řepkový olej ne,podruhé ano.Takže se táži,kde je pravda?Bezděk

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pravda je ve vyladění jídelníčku. Pro správnou léčbu Warfarinem je důležité, abyste udržel denní příjem vitamínu K na stejné úrovni 120 mikrogramů pro každý den. To znamená, že v jídelníčku mohou být použity i potraviny s vyšším obsahem vitamínu K, ale v přiměřeně malém množství. Pokud je potravina uvedena jako nevhodná, neznamená to, že se nesmí konzumovat. Konzumovat se může, ale v takovém množství, aby zbyl prostor i pro další potraviny, které v součtu za den dají dohromady přísun 120 mikrogramů vitamínu K. Pokud máte potíže s udržením kontroly příjmu vitamínu K, tak se můžete obrátit na svého lékaře a požádat o náhradní lék na ředění krve, který tato dietní omezení nepotřebuje. Například Eliquis, Xarelto nebo Pradaxa. U těchto léků můžete jíst cokoliv chcete.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lecba walfarinem

Tep při infarktu

Tepová frekvence u infarktu je rychlá či kolísavá v návaznosti na malátnost. Pokud se pacient dostává do šokového stavu, dochází ke zvýšení tepu a poklesu krevního tlaku. Ovšem i při infarktu může být tep nitkový, nepravidelný a těžko hmatatelný.

Zdroj: Jaký je tlak při infarktu

Diskuze

V diskuzi ČERVENÁ ŘEPA A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila Mikšátková.

Maminka užívá warfarin, ale je poslední dobou anemicka a proto se mi zdál dobrý nápad doplnit stravu výtažky z červené řepy. Není to kontraproduktivní vzhledem k warfarinu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Aniička Střílková.

Dobrý den , chci se zeptat , zda můžu denně uživat s walfarinem malou 1 červenou řepu, 2 malé mrkve a 1 jablko. a v jakém množství. Uškodi mi to. Děkuji Anna Střílková

Zdroj: diskuze Červená řepa a warfarin

Warfarin a zázvor

Zázvor obsahuje vitamin K, a tudíž se při léčbě Warfarinem nedoporučuje. Ale pokud si budete hlídat dávky vitaminu K, tak vám jeden čaj se zázvorem neublíží.

Z nápojů se vyvarujte zelenému čaji, kopřivovému čaji, čajům s obsahem lékořice, bylinným čajovým směsím.

Pozor také na potravinové doplňky s obsahem koenzymu Q10, omega-3 mastných kyselin, probiotik a vyšším obsahem vitaminu A, E.

Z běžných volně prodejných léků určených k potlačení bolesti či ke snížení teploty lze bez problému užívat přípravky s obsahem paracetamolu. Je ovšem potřeba vyvarovat se přípravků s obsahem ibuprofenu a kyseliny acetylsalicylové. Dlouhodobější léčba bolesti musí být konzultována s lékařem, u některých léčiv jsou nutné ze začátku častější kontroly INR.

Zdroj: Jaký čaj se smí při užívání Warfarinu

Poradna

V naší poradně s názvem LECBA WALFARINEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Stuchlík.

Proč lékaři předepisuji walfarin když jsou léky , které neomezují konzumaci zeleniny ??????
Vyčetl jsem z textu -- Eliquis, Xarelto nebo Pradaxa --

Stále se píše o 90 mokrogramech vitamínu " K " jaké je to množství a jak to mám zjistit ??????????

Jan Stuchlík

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

90 mikrogramů vitamínu K přijmete z normální denní vyvážené stravy, ze které vyloučíte nevhodné potraviny uvedené v článku. Nejlepší je, vytvořit si jídelníček na týden a ten pak rotovat 4 týdny. Na začátku (7. den) každého nového jídelníčku je potřeba nechat změřit srážlivost krve (quick test). Tím si ověřiíte, že se stravujete správně vzhledem k Warfarinu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lecba walfarinem

Může být infarkt bez příznaků

U některých nemocných může naopak proběhnout infarkt zcela bez příznaků (zejména u diabetiků, kteří mívají obecně menší vnímání bolesti kvůli postižení periferních nervů), jindy jsou příznaky velmi mírné a rozpoznání infarktu je tak pro laika obtížné.

Zdroj: Jaký je tlak při infarktu

Diskuze

V diskuzi LÉK NA ŘEDĚNÍ KRVE XARELTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav Zeman.

Jaký výsledek je po léčbě XARELTO?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

Dobrý den, beru Xarelto 20mg každý den v 11:00. Dnes jsme si zapomněla vzít prášek a vzpomněla jsem si pozdě večer/ brzy ráno (2:00h). V příbalové informaci píšou, že si prášek mám vzit co nejdříve si vzpomenu, ale neužívat ho vícekrát za den. Prosím kdy si mám vzít další prášek? Normálně v 11:00 následující den (což je 9 hodin od posledního prasku)? Nebo déle?

Zdroj: diskuze Lék na ředění krve xarelto

Jaký mám tvar obličeje?

Určit tvar obličeje není těžké. Stačí si stoupnout před zrcadlo a smývatelným fixem (rtěnka, tužka na oči) nakreslit obrysy obličeje. Ideální je začít s kreslením od brady. Základem je se příliš nehýbat a vlasy z obličeje sepnout dozadu. Mezi základní typy obličejů patří: kulatý, čtvercový, srdcovitý a oválný.

Zdroj: Účesy podle tvaru obličeje

Warfarin a červená řepa

Konzumace červené řepy v podobě šťávy je povoleno. Ovšem kořenová zelenina, jako je mrkev, celer, petržel, ředkvičky, ředkev, rajčata, okurky, papriky, cuketa, brambory, houby, listová zelenina, se může pouze v nepatrném množství. Vojtěška, pampeliška, čekanka, rukola, polníček, kelp nejsou povoleny vůbec. Nejdůležitější však je přijímat zhruba stejné množství zeleniny denně.

Zdroj: Jaký čaj se smí při užívání Warfarinu

Diskuze

V diskuzi JAKÝ ŠAMPÓN POUŽÍT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Magdaléna Monika.

Dobrý den, jaký prosím používat šampón po pásovém oparu, ještě ho léčím ale již potřebuji umít hlavu. Kdy tedy mohu umít hlavu a jaký nejlépe použít šampón děkuji Přesličková.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jaký šampón použít

Jaký parfém se ke mě hodí

Parfémy jsou příjemným doplňkem pro všechny denní situace, jejich výběr může být ale pro někoho složitý, obzvlášť když člověk chce vyzkoušet něco nového.

Při výběru parfému je důležité si určit, pro jaké situace bude parfém určený (pro sportovní aktivity, na večírek, do práce). To by mělo být jedno kritérium k výběru. Muži si také vybírají parfém podle barev, nebo někteří přizpůsobí svůj výběr parfému podle znamení v němž se narodili.

Zdroj: Parfém podle horoskopu pro muže

Diskuze

V diskuzi ČIŠTĚNÍ LEDVIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rudolf Klimeš.

Zajímalo by mne tedy, jaký obsah - kolik vody na svazek petržele a pak jaký obsah pohárku.

jeli možnost a má někdo s tím zkušenosti, prosil bych odpověď na e-mail: klimesrudolf@volny.cz

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Čištění ledvin

Transplantace vlasů

Problém řídnoucí kštice je možné v dnešní moderní době vyřešit transplantací vlasů. Jedná-li se o rekonstrukční zákrok, tedy o transplantaci vlasů po určitých zdravotních problémech nebo úrazech, může zákrok uhradit zdravotní pojišťovna. V případě, že si vlasy necháte transplantovat z estetických důvodů, hradíte zákrok z vlastních finančních zdrojů.

V současné době existuje mnoho metod vlasových transplantací. K nejpoužívanějším metodám se řadí: metoda transplantace vlasů FUT (Follicular Unit Hair Transplantation), metoda transplantace vlasů FUE (Follicular Unit Extraction), metoda nastřelování vlasů, metoda transplantace vlasů GHO.

Zdroj: Jaký účes pro muže s kouty

Vlasové kouty

Příčin, proč mužům padají vlasy, je mnoho. Může se jednat například o způsob stravování, hormonální vlivy, psychickou (ne)pohodu daného člověka, stresové situace, různá onemocnění kůže, nadměrné slunění, ale také o stárnutí a z velké části o vrozené dispozice. Mezi další důvody vypadávání vlasů patří úrazy, popáleniny, traumata a podobně. Nadměrné padání vlasů (či dokonce pleš) může mnoha mužům způsobit psychické problémy (mimo jiné ztráta sebevědomí) a rovněž může vést ke společenskému ponižování. Problémy s řídnutím nebo vypadáváním vlasů mají jak muži, tak i přibližně pětina žen.

Zdroj: Jaký účes pro muže s kouty

Jak dlouho trvá infarkt

Tak to je otázka, na kterou není odpověď. Více než 40 % infarktů může u lidí proběhnout bez toho, aby si jich dotyční vůbec povšimli. Podle vědců si infarkt neuvědomí dokonce více než polovina žen a asi třetina mužů. Důvody toho, proč si tak vysoké procento lidí infarkt ani neuvědomí, spočívají v tom, že symptomy těchto infarktů bývají méně typické. Nemocný nemusí například pociťovat jinak obvyklé bolesti hrudníku. A proč infarkt neregistrují častěji ženy než muži? Ženy mohou cítit bolest ramen místo bolesti hrudníku. Někdy si také myslí, že měly silnou chřipku, jejíž rekonvalescence trvá dlouho.

Zdroj: Jaký je tlak při infarktu

Černý nebo zelený

I když čaj je uváděn jako prospěšná tekutina, ne vždy může být jeho působení příznivé, tato skutečnost se týká právě pacientů užívajících lék Warfarin.

Zelený čaj

Zelený čaj obsahuje vitamin K a katechiny, které mohou potenciálně působit proti účinkům některých léků na ředění krve, předpokládá se tedy, že pravidelná konzumace zeleného čaje by mohla ovlivnit působení léku Warfarin.

Černý čaj

Velké množství černého čaje může snížit účinnost léku Warfarin a zpomalit srážení krve. Může dojít k poklesu účinku Warfarinu, který snižuje srážení krve, a tím se může zvýšit riziko srážení. Není jasné, proč se tato interakce objevuje.

Zdroj: Jaký čaj se smí při užívání Warfarinu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP