Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

KASTILSKÉ MÝDLO PRODEJ

OBSAH

Co je kastilské mýdlo

Kastilské mýdlo je čistě přírodní mýdlo, ve kterém hlavní složku tvoří olivový olej a obecně přírodní oleje. K jeho výrobě se nepoužívají žádné živočišné produkty, ale jen rostlinné oleje. Doma vytvořené kastilské mýdlo není tekuté. Jeho výroba je popsána níže.

Použití

Kastilské mýdlo je vhodné na všechny typy pleti, ale zvláště na citlivou a suchou. Používá se také na výrobu mnoha pracích prostředků, šamponů, čisticích prostředků nebo přípravků pro děti.

Zdroj: Tekuté mýdlo castilie

Diskuze

V diskuzi JAKÉ PH MÁ MÝDLO S JELENEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Benediktová.

Jaké PH obsahuje mýdlo s jelenem a jaké PH obsahuje mýdlo, které si vytvořím a to je soda a mýdlo s jelenem. Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jaké ph má mýdlo s jelenem

Kde se dá koupit

Kastilské mýdlo je dostupné na internetu většinou v tekuté podobě. Cena mýdla o objemu 200 ml se pohybuje kolem 39 Kč. Prodej obvykle uskutečníte objednávkou v příslušném obchodě, a to většinou v bio prodejnách nebo v obchodě specializujícím se na prodej mýdel a podobných výrobků.

Zdroj: Tekuté mýdlo castilie

Diskuze

V diskuzi BLEACHING se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hans.

Prosím jaký přípravek na bělení kůže pro Indickou či Romskou pleti je doporučující. S pozdravem.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hans.

Mýdlo ke zbělení pleti byla vyzkoušena, to první mýdlo mělo barvu oranžová, pak jedno mýdlo černá a 6ks bílé mýdlo gluthatione vše nezabíraly, celkem všechny druhy zboží na zbělení pleti mně již více než 10 let ani jedna zmínka změny nezlepšily. Nyní nic nevím, už mně celá obličej poškodila, používám ASDM Beverly Hills, stejně je to platný na nic. Kožní doktorka na mne nemá čas.

Zdroj: diskuze Bleaching

Jak vyrobit kastilské mýdlo

Kastilské mýdlo si můžete vyrobit i doma pomocí ponorného mixéru. Všechny suroviny se dají koupit v obchodě. Postup není složitý. Při procesu zmýdelnění je třeba dodržovat určitá pravidla, tím nejdůležitějším je, že louh vždy lijeme do něčeho, ne něco do louhu. Louh se vyrobí z hydroxidu sodného, který se dá běžně koupit, a destilované vody. Pokud nemáte speciální nádobu na mýdlo, dá se použít i silikonová forma na muffiny a silikonová vanička – budou pak jen na mýdlo, ne na pečení. Pokud nemáte speciální nádoby, použijte formičku, kterou vyložíte potravinovou fólií.

Zdroj: Tekuté mýdlo castilie

Diskuze

V diskuzi EKZEM MYDLO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav.

ekzémy, akné a kožné problémy : www.zdravehuby.sk - mydlo, krém, kapsuly atď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ekzem mydlo

Prodej a cena

Sírové mýdlo vám může na požádání namíchat jen ochotná lékárna. Podle zkušeností to ale není moc obvyklé. Potřebné množství výsledného produktu je 30 gramů. Cena bude v každé lékárně jiná, ale neměla by být vyšší než 150 Kč.

Můžete si ale v lékárně koupit práškovou síru a vyrobit si sírové mýdlo doma.

Zdroj: Sírové mýdlo na svrab

Poradna

V naší poradně s názvem MÝDLO S KYSELINOU KOJIC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lukáš.

Kde se dá koupit mýdlo s kyselinou kojic v čr?Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Mýdlo s kyselinou kojovou se dá koupit jen v zahraničí, jak je uvedeno níže. V ČR se kyselina kojová dá koupit jako exfoliační gel tady: www.zbozi.cz/hledani…

Zdroj: diskuze Mýdlo s kyselinou kojic

Formy na mýdlo

Forem na mýdlo existuje celá řada. Používají se formy dřevěné, plastové, silikonové (z těchto forem se mýdlo snadno a bez poškození vyklápí), skleněné a podobně. Zde se fantazii meze nekladou a jedinou podmínkou snad je, že by se mělo hotové mýdlo dát z formy snadno vyklopit či vytáhnout. Mýdlo si do připravené formy nalijte a nechte odstát přibližně jeden den. Někdy je mýdlo tvrdé již po 12 hodinách, ale zpravidla to trvá 24 hodin, kdy lze mýdlo vyklopit a dát sušit.

Zdroj: Boraxové mýdlo

Tekuté nebo tuhé mýdlo

Do tekutého mýdla se přidává glycerin (pH cca 5), právě kvůli němu je třeba mýdlo konzervovat, což se provádí většinou kyselinou citronovou, takže na rozdíl od tuhého mýdla, které je zásadité, vzniká mýdlo kyselé. Dle výše uvedeného je tedy jasné, že tekuté mýdlo je ke každodennímu používání vhodnější.

Zdroj: pH u mýdla

Diskuze

V diskuzi MAST, MÝDLO, ŠAMPON S DEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.

Prosím o radu, kde seženu mast, mýdlo a šampon s dehtem? Děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mast, mýdlo, šampon s dehtem

Recepty na domácí šampóny

Nyní se dostáváme k meritu věci a sice, jak si můžete vytvořit svůj vlastní domácí šampon? Naštěstí jsou známy tuny různých domácích receptur na výrobu šamponů. Zde jsou dva, které se mi líbí.

Domácí šampon Castilie

Tento recept používá přírodní tekuté kastilské mýdlo (Castilie) a přírodní látku Xanthanovou gumu. Tekuté kastilské mýdlo se prodává v plastových litrových lahvích za 270 Kč a nejběžněji je k dostání v zahraničí, v obchodě Amazon, který dodává i do ČR (tekuté mýdlo Castilia cena). Tekuté mýdlo Castilie je zcela přírodní produkt, který obsahuje směs různých známých olejů, které při smíchání bezvadně myjí. Zde je podrobné a kompletní složení tekutého mýdla Castilio: voda, bio kokosový olej, bio olivový olej, bio glycerin, bio olej ze semen Cannabis sativa (Konopí), organický olej ze semen Simmondsia chinensis (Jojoba), organický bio olej z Citrus Aurantium Dulcis (pomeranč), organický bio olej z Citrus Medica limonum (Citrón), organický bio olej z Citrus aurantifolia (Limetka), kyselina citronová a tokoferol, což je Vitamín E. Většina látek je navíc certifikována jako Fair Trade IMO. Kastilské mýdlo se velice dobře uplatní u lidí, které trápí cukrovka. Kastilské mýdlo totiž u některých lidí nemocných s cukrovkou pomůže lépe zvládnout pocit svědění kůže, který diabetes mellitus doprovází.

Další neobvyklou složkou domácího šamponu je xanthanová guma. Xanthan je označen jako E 415 a je to neutrální bílý prášek vyrobený z přírodního škrobu. Xanthan se používá jako želírovací a zahušťovací přípravek. Xanthan je také dobrý stabilizátor právě emulzí a různých pěn. Xanthan je možné koupit tady: Xanthanová guma cena.

K výrobě tohoto domácího šamponu budete potřebovat 1/4 šálku tekutého mýdla Castilie. Dále budete potřebovat: 1/4 šálku vody, 1/2 lžičky oleje (například jojobový olej, olivový olej, nebo olej z hroznových semen) a 1/4 lžičky přírodní xanthanové gumy. Smíchejte všechny tyto ingredience v plastové nebo skleněné láhvi, a máte vlastní domácí šampon. Co se týče mycích výsledků u uživatelů tohoto receptu, tak je to půl na půl. Někteří lidé milují tuto kombinaci, jiní tvrdí, že zanechává matný film na jejich vlasech. Opět platí, že bude hodně záležet na typu vašich vlasů a také na tvrdosti vaší vody, protože se zdá, že u tohoto šamponu tvrdá voda zanechává větší film. U lidí, kterým se zdají být jejich vlasy po tomto šamponu moc mastné, tak ho mohou doplnit o 1/4 lžičky jedlé sody.

Zdroj: Domácí šampon

Diskuze

V diskuzi HARTOL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Palo111.

Dobrý den.Našel jsem na půdě pravděpodobně mýdlo. Celý nápis je HARTOL - odporučujeme Hartol ve spojení s teplou vodou použíti. Nic víc ani výrobce ani co to je ani rok. Velikost je 4 x 7 cm. Dokáže mě někdo říci zda je to opravdu mýdlo nebo něco jiného. Moc děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hartol

Boraxové mýdlo v lékárně

Boraxové mýdlo není v lékárně běžně dostupné.

Zdroj: Boraxové mýdlo

Diskuze

V diskuzi MYDLO S DEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Dobrý den,
Nicméně na trhu se objevila novinka. Mýdlo s dehtem z borovicového dřeva, která nevykazuje toxické karciogenní známky jako uhelný dehet. Kontakt na prodejce WWW.BALINEUM.CZ.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mydlo s dehtem

Cena

Sirné mýdlo lze koupit na internetu a zde můžete vidět jeho cenu.

Zdroj: Sírové mýdlo na svrab

Diskuze

V diskuzi AKNÉ. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Vyzkoušejte www.tepezcohuite.cz/… je to čistě přírodní mexická kosmetika, mám vyzkoušeno a fakt mi pomohla. nejlepší je čistící mýdlo.
M.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Akné.

Mýdlo s kyselým pH

Kyselá mýdla jsou ideální pro mytí všech typů pokožky. Kyselé mýdlo je pomocný prostředek při léčbě a prevenci bakteriálních vaginóz a recidivujících infekcí močových cest. Jeho používání je obzvláště prospěšné u recidiv a po léčbě antibiotiky. Kyselé mýdlo podporuje růst přirozené laktobacilové flóry, a to i během těhotenství. V neposlední řadě mýdlo s pH 5,5 zabraňuje množení plísní a bakterií na povrchu pokožky.

Zdroj: pH u mýdla

Poradna

V naší poradně s názvem TRIK NA ZBELENI KUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Mruz.

Zdravim je mi 12 let.
Uz od narozeni mam tmavou plet.no hodne tmavou plet (skoro jako african) Narodil jsem se v ceske republice a moji rodice taky (nekteri na slovensku) U more jsem nebyl ani jednou ani se nejak neopaluju.Jak ve tride,tak v krouzku obcas posloucham rasisticke urazky. CCHCI S TIM NECO UDELAT !!!

prosim poradte.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Mýdlo s kyselinou kojicovou by mohlo pomoci zesvětlit pokožku celého těla. Mýdlo s kojicovou kyselinou se dá koupit tady: www.amazon.com/s/ref…
Jinak doporučuji si na tento stav ztmavlé kůže raději zvyknout a najít na něm něco pozitivního - nebvyklého, na co budeš moci být hrdý.

Zdroj: diskuze Trik na zbeleni kuze

Použití

Sírové mýdlo se řadí mezi tradiční prostředky, které je vhodné používat při nadměrně se mastící pokožce. Sírové mýdlo je vhodné k čištění mastné a aknózní pleti. Uvolňuje a čistí pleťové póry, omezuje tvorbu kožního mazu, snižuje tvorbu bolestivých komedonů. Sírové mýdlo pokožku vyčistí skutečně do hloubky a pleť zůstane čistá a přirozeně jemná.

Lze jej použít jako podpůrnou léčbu při svrabu společně se sirnou mastí. Mýdlo používejte denně a nechte působit několik minut, poté důkladně opláchněte.

Zdroj: Sírové mýdlo na svrab

Recepty s kastilským mýdlem

Receptů na kastilské mýdlo je celá řada. Zde jeden prověřený recept:

Ingredience: 450 g olivového oleje, 170 g palmového oleje, 280 g kokosového oleje, 300 ml vody, 120 g hydroxidu sodného, 20 ml rozmarýnového esenciálního oleje, čerstvý rozmarýn či šalvěj na ozdobu

Pomůcky: ochranné brýle nebo štít z plexiskla, gumová zástěra, gumové rukavice, pracovní oblečení s dlouhým rukávem, gumové boty (holínky), nerezové hrnce, lžíce a míchače, vhodné je i sklo, ne dřevo

Postup: Destilovanou vodu nalijeme do hrnce a za stálého míchání a velké obezřetnosti postupně vsypeme 120 g hydroxidu sodného. Mícháme ve tvaru ležaté osmičky do úplného rozpuštění kuliček. Dobré je otevřít si okno, louh totiž začne při styku s vodou tepelně reagovat. Po rozpuštění hydroxidu a zprůzračnění kalné vody zakryjeme pokličkou, protože nezakrytý louh na sebe váže látky ze vzduchu, které ho znečišťují a zeslabují pak jeho účinek. Louh opatrně přeneseme na místo, kde může vychladnout. Na sporáku ve větším hrnci zkapalníme všechny oleje: olivový, palmový a kokosový. Za stálého míchání pomalu vlijeme do olejové směsi louh. Mícháme ve tvaru ležaté osmičky, dokud nám nevznikne hustší hmota stejné barvy bez jakýchkoliv skvrn. Do směsi vmícháme ještě 20 ml přírodního rozmarýnového esenciálního oleje, ještě jednou zamícháme a můžeme vlít do krabičky vyložené voskovaným papírem. Za tekutého stavu můžeme ozdobit čerstvým rozmarýnem či šalvějí. Krabičku přiklopíme a necháme 24 hodin tuhnout. Pak je možné mýdlo nakrájet na libovolné tvary. Na povrchu se vytvoří bělavá vrstvička, která je pro pokožku dráždivá. Je možné ji smýt při používání mýdel nebo skrojit při krájení nožem. Nakrájená mýdla necháme tvrdnout několik týdnů, čímž se sníží jejich pH a mýdla budou jemnější a citlivější k pokožce.

Použití

Klasické kastilské mýdlo, či takzvané panenské olivové mýdlo, je vhodné na alergie, ekzémy, lupénku nebo pro jedince, kteří mají citlivou pokožku, která nesnese žádnou, a to ani přírodní parfemaci. A navíc toto mýdlo skvěle čistí a díky své jemnosti je vhodné i pro naše nejmenší ratolesti.

Zdroj: Tekuté mýdlo castilie

Mýdlo se sírou – cena

Zde se dá mýdlo se sírou sehnat nejlevněji.

Zdroj: Mýdlo se sírou

Vezměte mýdlo, namočte je do teplé vody, vytvoří se tak příjemná pěna. Postiženou pokožku umývejte velmi jemně, pak opláchněte vlažnou vodou. Při akné mýdlo naneste ve větší míře na mastnější část a zbytek obličeje omyjte jen vlažnou vodou. Nepoužívejte žádná tekutá mýdla, protože to nejsou mýdla, ale tenzidy, které vaší pokožce v této situaci nepomohou.

Zdroj: Boraxové mýdlo

Neutrální mýdlo

Neutrální mýdlo pomáhá uchovávat přirozenou vlhkost pokožky a zabraňuje jejímu vysoušení. Obsahuje ochranu, která jemně čistí a pomáhá chránit proti široké škále bakterií. Je vhodné pro každodenní použití.

Zdroj: pH u mýdla

Hodnoty pH u kyselého mýdla

Hodnota ochranného pláště naší pokožky je mírně kyselá, pH 4,5–5,5; zabraňuje množení plísní a bakterií na jejím povrchu. Do tekutého mýdla se přidává glycerin (pH cca 5), právě kvůli němu je třeba mýdlo konzervovat, což se provádí většinou kyselinou citronovou, takže vzniká mýdlo kyselé. Na rozdíl od tuhého mýdla, které je zásadité.

Zdroj: Mýdlo s kyselým pH


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP