Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

KDY DOCHAZI K NIDACI

OBSAH

Silné nidační krvácení

U každé ženy se nidační krvácení může projevit jinou intenzitou, záleží i na dni početí. K nidaci většinou dochází kolem 7. dne po oplodnění. K potvrzení či vyloučení těhotenství se doporučuje použít těhotenský test, popřípadě podstoupit gynekologické vyšetření.

Zdroj: Jak špinění signalizuje uhnízdění vajíčka

Poradna

V naší poradně s názvem NIDACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Verča.

Dobrý den cyklus my začíná 26.10...nechráněnný sex proběhl 4.11...A dnes 14.11 jsme špinila ačkoli ms má ještě čas...Mohlo by jít o Nidaci???Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Asi nebudeš těhotná, špinění bude mít jinou příčinu než uhnízdění vajíčka. Vyčkej, menstruace určitě přijde za několik dní. Jestli chceš vědět proč špiníš, tak zajdi ke gynekologovi na vyšetření.

Zdroj: diskuze Jak dlouho trvá uhnízdění vajíčka

Kdy dochází k nidaci

Nidace začíná 6.–7. den po oplodnění a končí 12. den po oplodnění (12 dpo). Považuje se za skutečný počátek těhotenství. Při uhnízdění mohou být ve sliznici dělohy narušeny drobné cévy, zanoření oplodněného vajíčka může vyvolat slabé krvácení („špinění“), jež mohou některé ženy omylem zaměnit za menstruaci.

Zdroj: Příznaky nidace

Poradna

V naší poradně s názvem ČAJ KOUPEL Z BOBKOVÝCH LISTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hornof Milan.

Dochází při koupely či masáži také k ředění krve?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bobkový list zvyšuje riziko krvácení pokud se užívá vnitřně, to znamená pití vývaru, čaje, nebo polykání listů. Když použijte vývar z bobkového listu jen na pokožku jako koupel, tak nehrozí žádné riziko krvácení i když užíváte Warfarin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Čaj koupel z bobkových listu

Bolest u nidace

Nidaci bolest neprovází. Rané těhotenství za 8–9 dní po ovulaci už může vytvářet těhotenský hormon a snad i působit u citlivých žen bolesti prsou. A samozřejmě může následovat i raný potrat.

Zdroj: Příznaky nidace

Diskuze

V diskuzi PŘI HOJENÍ PÁSOVÉHO OPARU DOCHÁZÍ K PÁLENÍ KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta Horáčkovápáový opa.

jedná se o muže pásový opar v blízkosti genytálií a zadní části hyždí věk 8O let , před šesti lety léčen na boroliozu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Při hojení pásového oparu dochází k pálení kůže

Může proběhnout uhnízdění vajíčka bez špinění

Při nidaci nemusí dojít ke špinění, většinou jen zjistíte pokles bazální teploty, pokud si ji měříte, což však také není 100% ukazatel, že nidace proběhla. Nejlepší je vyčkat do dne menstruace nebo den po zpoždění menstruace a udělat si těhotenský test; dle recenzí je nejlepší Mamatest 10.

Zdroj: Jak špinění signalizuje uhnízdění vajíčka

Diskuze

V diskuzi KREATININ LABORATORNÍ HODNOTY 420 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Bláha.

Stále u mě dochází ke zvyšujícím hodnotám kreatininu,lékař mě hrozí dialýzou.Je možné jiné řešení?Jak je možno tyto hodnoty snížit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kodl.

Jak pozoruji, tady nikdo nic kloudného neví ani neporadí ...

Zdroj: diskuze Kreatinin laboratorní hodnoty 420

Nidace po KET

Úspěšnost uhnízdění (nidace) embryí závisí na jejich kvalitě. Tu ovlivní stimulace a především kultivace embryí. Vhodný je transfer v přirozeném cyklu, s minimem léků. Jen s podporou gestagenů. Výrazně zvýšené protilátky proti trofoblastu mohou ovlivnit transfer. Kvalitní embryo se samo ubrání a produkuje imunosupresivní látky potřebné k nidaci. Také někteří odborníci doporučují vždy jen transfer jednoho embrya. Při zavedení většího počtu se mohou embrya negativně ovlivňovat.

Zdroj: Příznaky nidace

Poradna

V naší poradně s názvem MONONUKLEOZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Minika.

kolegine v praci to ma.Ma velke bricho ,nafoukle. Doktorka rekla ze muze do prace ,dela v potravinach. nevadi to pri prodelji neni to nakazlive dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Můžete být klidná, nakažlivost u mononukleózy je velmi malá a dochází k ní prostřednictvím slin - líbání, pití z jedné sklenice, atd. V potravinách by asi bylo vhodnější používat roušku před ústa.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mononukleoza

Příznaky těhotenství – první měsíc

Konec 4. týdne je obdobím, kdy očekáváte (nebo neočekáváte) menstruaci. To, jestli došlo k oplodnění, dosud nevíte. Známky raného těhotenství většinou splývají se změnami, které označujeme jako „premenstruační syndrom“ (výkyvy nálad, bolesti hlavy či zad, pocity plnosti břicha, zvětšení prsou, zvýšené pocení). Děložní sliznice však do této doby prodělala vlivem hormonů určité změny – je vysoká a zcela připravená přijmout oplozené vajíčko a zajistit mu výživu. Pokud bylo uvolněné vajíčko ve vejcovodu oplodněno a doputovalo během posledních dnů (za intenzivního dělení) až do dělohy, dojde za příznivých podmínek k jeho uhnízdění (nidaci) do kypré děložní sliznice. V tomto případě menstruační krvácení nenastane. Může to být první známka vaší gravidity. V některých případech se může objevit slabé krvácení, které je důsledkem narušení mateřských cév děložní sliznice v okolí zanořené blastocysty. Některé ženy mylně považují toto krvácení za menstruační.

Zdroj: Příznaky těhotenství

Poradna

V naší poradně s názvem PUCHÝŘKY PO CELÉM TĚLE-SVĚDIVÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radmila Lőrinczová.

Prosím o radu kamarádčina maminka má malé puchýřky skoro po celém těle a je z toho nanervy. Trvá to už dlouho a každý pohyb či dotek trička nebo i kalhotky na těle ji šíleně svědí a pořád jen brečí a brečí. Bohužel jsem to nevyděla tak to nemohu blíže popsat. Byla i na alergologii kde ji vzali vzorek kůže a nic nebylo zjištěno. Kdysi měla rakovinu a ted´jí někdo postrašil že to může být příznak že se to vrací. Prosím zkuste poradit je mi ji hrozně líto je strašně hodná. Děkuji Radmila.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tento stav, kdy dochází k výsevu puchýřků po celém těle, může mít mnoho příčin. Jestli je vám paní skutečně líto, tak ji doprovoďte na kožní, protože to je opravdu to nejlepší, co pro ni můžete udělat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Puchýřky po celém těle-svědivé

Příznaky těhotenství – špinění

Se špiněním či přímo krvácením je to v těhotenství hodně složité. Objevuje se poměrně často a v mnoha případech nedokážou ani lékaři určit, proč tomu tak je. Špinění se může objevit krátce po oplodnění, tedy před očekávanou menstruací – v takovém případě jde o takzvanou nidaci, tedy hnízdění oplodněného vajíčka. Dále se krvácení objevuje v den očekávané menstruace, a to třeba po celý první trimestr – pak mluvíme o takzvaném hormonálním krvácení. Dále se může objevit i kontaktní krvácení či nahnědlé špinění, a to třeba po sexuálním styku. V takovém případě je namístě klid a podávání léků. Krvácení začíná být problémem ve chvíli, kdy je doprovázeno bolestmi břicha či zad trvajícími několik hodin. Lékař vám provede ultrazvukové vyšetření, krevní testy a tak dále. V případě, že je vidět vitální plod a hladina těhotenského hormonu HCG stále stoupá, pak není důvod se strachovat. Špinění může být jeden z prvních příznaků těhotenství vůbec. Je způsobeno tím, že se embryo okolo 6.–12. dne po početí implantuje, to znamená, že se zarývá do stěny dělohy. To často způsobuje drobné krvácení, takzvané špinění, někdy také doprovázené křečemi v podbřišku. Špinění je obvykle narůžovělé a ne červené jako během normální menstruace.

Zdroj: Příznaky těhotenství

Diskuze

V diskuzi PROPOLISOVÁ TINKTURA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaromír Frank.

Čistý líh který je uvedený v článku je na přípravu tinktury moc silný - dochází k rozpouštění vosků. Naopak vodka je zase slabá. Nejlepší je použít 80% konzumní líh a po maceraci zředit. Dobrý recept je například tady: www.domacimed.cz/pro…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Skalický T..

Dobrý den, líh konzumní potravinářský můžete zakoupit na Delis.eu

60% čistý líh, nesmrdí, široké použití.

eshop.delis.eu/alkoh…

Zdroj: diskuze Propolisová tinktura

Blastocysty

Blastocysta je rané embryonální stadium savců, jakási obdoba blastuly u nižších živočichů. Vzniká z moruly, což je vlastně shluk buněk (blastomer) vzniklých opakovaným dělením vajíčka. Když morula vstoupí do děložního prostoru, zona pellucida přítomná na povrchu moruly se najednou stane mnohem propustnější. Tím se do vnitřní buněčné masy moruly dostane velké množství tekutiny a vznikají mezibuněčné prostory vyplněné vodou, z nichž se nakonec zformuje jednolitá dutina, takzvaný blastocoel. Tímto okamžikem se morula mění v blastocystu. Blastocysta se pohybuje volně v děloze, vyživuje se jejím sekretem, ale nakonec (u člověka během 6. dne vývoje zárodku) dojde k přichycení celé blastocysty k epitelu endometriální sliznice a k postupnému uhnízdění – nidaci. Na blastocystě je již možné pozorovat diferenciaci jednotlivých skupin buněk. Takzvaný trofoblast obklopuje celé embryo po jeho obvodu, zatímco embryoblast je vnitřní buněčná masa buněk na jednom z pólů embrya

Za 6 až 7 dnů po oplození vajíčka (tedy asi 21. den cyklu) získává blastocysta schopnost zanořit se do děložní sliznice, implantovat, nidovat. Děložní sliznice je v této době poměrně vysoká, prosáklá, slizniční žlázky jsou naplněné hlenovitým obsahem. V této době se na povrchu blastocysty vytvoří nad souvislou vrstvou buněk (cytotrofoblastem) vrstva bezjaderné hmoty s volnými buněčnými jádry hlenovitého charakteru (syncytiotrofoblast), kde se tvoří enzymy schopné rozpouštět povrch děložní sliznice. Obvykle to bývá v místě mezi vyústěním slizničních žlázek. Povrch sliznice se rozpadá a blastocysta se zanořuje do její hloubky, asi jako když teplá kovová kulička zapadá pod povrch voskové ploténky. Otvor po zanoření blastocysty se pak zalepí fibrinem a později přeroste epitelem. Tomuto ději, který je ukončen asi 9. dne po oplodnění vajíčka, se říká implantace, nidace – uhnízdění. Blastocysta získává v této době výživu z rozpuštěné děložní sliznice. Poněvadž při nidaci mohou být narušeny krevní vlásečnice děložní sliznice, vylévá se do okolí zanořené blastocysty i krev.

V termínu očekávané menstruace začíná trofoblast produkovat hormon choriový gonadotropin – hCG, který působí na žluté tělísko vzniklé ve vaječníku po ovulaci z prasklého folikulu tak, že nezaniká, naopak se zvětšuje a mění se ve žluté tělísko těhotenské. To tvoří ve zvýšené míře estrogeny a progesteron, jejichž účinkem děložní sliznice dále bují a prosakuje, mění se na deciduu (blánu padavou), více než 1 cm vysokou. Vysoké hladiny estrogenu a progesteronu způsobí, že menstruace (která by se v těchto dnech měla dostavit) vynechá, a to je první, dosud nejistá známka těhotenství. V této době je produkce choriového gonadotropinu již tak vysoká, že ji lze prokázat jak v moči, tak v krevním séru těhotných.

Zdroj: Příznaky nidace

Poradna

V naší poradně s názvem ZVÝŠENÁ HODNOTA CRP se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nevyjel.

Dobrý den,
při kontrole u lékaře mi kromě jiného zjistili zvýšenou hodnotu CRP tj. 7,7
ale nic mi neřekli. Přesto bych chtěl vědět jestli tato zvýšená hodnota
je ještě akceptovatelná nebo je nutné požadovat antibiotika. Pravdou je,
že mi mírně bolí v krku a hlavně mi delší dobu bolí zub (asi dásno).
Děkuji za radu
Jaroslav

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Hladiny mezi 3 mg / l až 10 mg / l jsou mírně zvýšené a obvykle jsou důsledkem chronických stavů, jako je cukrovka, hypertenze nebo faktory životního stylu, včetně kouření tabáku a sedavosti. Mírně zvýšené hladiny CRP mohou být také způsobeny revmatoidní nebo infekční artritidou, ke které dochází při infikování kloubu.
Zpozornět je třeba až u hodnot hladiny CRP nad 10 mg / l. To už jsou významně zvýšené hladiny CRP, ke kterým obvykle dochází u závažných infekcí, jako jsou bakteriální nebo plísňové infekce. U přibližně 80 procent případů s hodnotou hladiny CRP vyšší než 10 mg / l, je na vině infekce.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zvýšená hodnota CRP

Časté močení

Při častém močení dochází k odstranění bakterií, i když netrpíte infekcí. Naopak zadržování moči vede k infekci a tvorbě bakterií. Pokud zadržujete močení, způsobuje to rozvoj bakterií, které se šíří do močové trubice, kde dochází ke vzniku infekce. Velmi vhodné je tedy močit vždy, když si to tělo žádá.

Zdroj: Co může pomoci s podrážděním močového měchýře

Diskuze

V diskuzi MENOPAUZA PŘÍZNAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobrý den,mám takovou prosbu. Je mi 43.let. Už přes týden mě strašně bolej prsa mám pocit jako by se mi nalívali. Menstruaci jsem měla jeden den. Také mám stále bolesti v podbřišku a jsem stále unavená, ospalá a náladová. Dělala jsem si těhotenský test a vyšel negatyvní. Tak bych chtěla vědět jestli to může být příprava na menopauzu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Daša Mušálková.

Dobrý den, prosim můžete mi poradit jak poznam že jsem v /přechodu/když mi pan doktor pořad předepisuje antikoncepci na jejiž dobírani vždy docházi k vyvolani menstruace, odůvodnuje mi to tím že mám Rozstroušenou sklerozu, a tim dělá pro mne to nejlepší. nerozumim tomu.je mi 51 let.

Děkuji D.

Zdroj: diskuze Menopauza příznaky

Jak dlouho trvá nidace

K zahnízdění embrya dochází obvykle asi 6.–7. den po oplození vajíčka. Nidační špinění se může vyskytovat i v pozdějších dnech.

Zdroj: Příznaky nidace

Diskuze

V diskuzi ŽIVOT KARDIAKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pajda.

Oni to sledují průběžně, přenosy probíhají každý den jednou, nejvíc v noci. Takže pokud k něčemu dochází (třeba arytmie nebo vybíjení ) tak by o tom měli být informoaný právě z těch průběžných záznamů. Ale v akutním případě jde prý zpráva automaticky.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: život kardiaka

Příčiny zarůstání chloupků

  • Holení by mělo probíhat ve směru růstu chloupků, ne naopak. K odstranění chloupků by mělo dojít při koupání, mokré chloupky se totiž holí lépe než suché. Následně by měla být pokožka ošetřena vhodnými přípravky na hydrataci.
  • Nedoporučuje se holení příliš blízko u povrchu kůže, protože dochází k opačnému směru růstu, což zvyšuje možnosti zarůstání.
  • Špatná péče o pleť rovněž zvyšuje riziko zarůstání. Pravidelné koupele a šetrné čištění jsou velmi užitečné, protože dochází k zabránění vzniku infekcí a zarůstání.

Zdroj: Jak zabránit zarůstání chloupků na hrudi

Symptomy skřípání zubů

  • Broušení a zatínání zubů, které může být dosti hlasité, dokonce může dojít k probuzení osoby spící vedle pacienta s těmito problémy.
  • Opotřebené, polámané nebo zploštělé zuby jsou viditelným příznakem skřípání zubů.
  • Může dojít k opotřebení skloviny, čímž dochází k hlubokému poškození této vrstvy zubu.
  • Dochází ke zvýšené citlivosti zubů, zejména při pití studených nápojů nebo při konzumaci zmrzliny.
  • Může se objevit bolest žvýkacích svalů.
  • Pacienti pociťují únavu nebo ztrátu síly žvýkacích svalů.
  • Může dojít k problémům s ušima, které jsou způsobeny stahy žvýkacích svalů.
  • Objevují se bolesti hlavy, konstantní bolest obličeje.
  • Dochází k nepěknému vzhledu jazyka.

Zdroj: Skřípání zubů

Léky

Velmi užitečné jsou brusinkové pilulky. Tyto pilulky pracují na stejné bázi jako brusinkový džus. Takže máte jistotu, že dochází k čištění močových cest a zároveň k inhibici bakterií.

Zdroj: Co může pomoci s podrážděním močového měchýře

Příčina vzniku úpalu

Úpal je konečná fáze přehřátí, ve které dochází k vzestupu tělesné teploty nad 40°C, termoregulace již nefunguje. Teplo se nahromadí v těle, které jej není schopno odvádět (například i z důvodu vysoké vlhkosti vzduchu), a začne se šířit tělesnými orgány. Postupně dochází ke snížení krevního tlaku, zrychlení srdeční akce (tachykardie) a k otoku mozku, který může způsobit smrt. Pokud k úpalu dojde na sluníčku, často se přidává i úžeh. Mezi první příznaky patří bolest hlavy, později pocit na zvracení, zmatenost a závratě. Jestliže nepřerušíte působení tepla, dochází k závažnějším změnám. Tělesná teplota stoupá nad 40 °C, kůže je horká, suchá, postižený postupně upadá do bezvědomí, někdy spojeného s křečemi. K přehřátí může přispět i dehydratace s nemožností tvorby potu jako hlavním termoregulačním opatřením.

Zdroj: Úpal

Účinky

Krém Karitol vyniká rychlým a dlouhotrvajícím nástupem účinku, mírní bolest, odstraňuje otok, regeneruje svaly, přičemž se výborně vstřebává. Krém je určen pro každodenní použití, a to jak pro preventivní ošetření svalů a kloubů, tak i při jakékoliv aktivní či pasivní zátěži pohybového aparátu.

Ke zlepšení či úplnému ústupu bolesti a zlepšení mobility dochází po použití krému Karitol zejména u pacientů s akutní dekompenzací gonartrózy, akutním zánětem šlach, akutní bolestí kolen při přetížení u femoropatelární dysfunkce. V těchto případech dochází i ke zmenšení otoku. U pacientů s poúrazovými stavy dochází ke zmenšení otoku, zlepšení jizev i urychlení hojení. U pacientů s kloubním postižením krém Karitol zmírňuje bolesti i otoky a zlepšuje hybnost po delším časovém intervalu. Nejsou zaznamenány žádné nežádoucí účinky. Přípravek obsahuje účinné látky Shea Butter, kafr, mentol.

Zdroj: Krém Karitol

Zhoršená kvalita vidění

Alkohol může změnit vaše vidění, protože při nadměrné konzumaci poškozuje funkce mozku. Velmi často dochází k rozmazanému nebo dvojitému vidění kvůli oslabení koordinace očních svalů. Může se objevit i zpožděná reakce při řízení.

Zdroj: Vliv alkoholu na oči


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP