Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

KOŘENÍ NA KLOUBY

OBSAH

Výrobce

Green idea s.r.o., Vodova 40, 612 00 Brno

Země původu

Česká republika

Zdroj: Bílý slon na klouby

Diskuze

V diskuzi NAMOŽENÉ KLOUBY A SVALY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Janli.

V poslední době mě po cvičení ve fitku bolí klouby, v lékarně mě doporučili Enzymax.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sandrii.

Mám podobný problém, začala jsem nedávno rekreačně běhat pro zvýšení kondice. Docela často po běhu mám svalové křeče. Zkusím se o Enzymaxu dozvědět co nejvíce a pak bych zkušenosti předala dál.

Zdroj: diskuze Sport

Z čeho je perníkové koření

Obvyklý poměr perníkového koření: 10 g badyánu, 5 g nového koření, kůra z 1 ks bio citronu, 10 g anýzu, 5 g hřebíčku, 0,25 ks vanilkového lusku, 5 g fenyklu, 5 g skořice

Jak na to: Navážíme si všechno koření. Skořici, hřebíček, nové koření, anýz, fenykl, badyán a kousek vanilky. Perníkové koření velmi jemně utlučeme v hmoždíři a následně je prosejeme přes sítko. Nakonec roztlučené koření smícháme s jemně nastrouhanou kůrou z jednoho dobře vydrhnutého bio citronu.

Tato dávka perníkového koření je určena na půl kilogramu mouky.

Zdroj: Čím nahradit perníkové koření

Diskuze

V diskuzi BÍLÝ SLON NA KLOUBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František.

Býli slon na klouby

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bílý slon na klouby

Proč a kdy užívat kloubní výživu

  • Pro příznivé ovlivnění zdraví kloubů ve všech lokalitách - kolenní a kyčelní klouby, klouby páteře a drobné klouby rukou.
  • Při zvýšené zátěži nosných kloubů - náročná fyzická práce, sportovci, osoby s nadváhou.
  • Po poranění pohybového aparátu.
  • U osob střední a vyšší věkové kategorie.
  • U mladších osob jako ochrana kloubního a pohybového aparátu.
  • U osob s vrozenými odchylkami ve vývoji kloubů.

Zdroj: Účinná kloubní výživa

Poradna

V naší poradně s názvem BÍLÝ SLON NA KLOUBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vystrčilová.

Kde se dá koupit Bílý slon na klouby, nenašla jsem odkaz. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Výrobek je dostupný na internetu pod názvem Artroregen premium kloubní výživa. Internetový obchod a aktuální cenu můžete vidět zde: www.prozdravi.cz/zdr…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bílý slon na klouby

Rozdíl Triple Blend a MSM

TRIPLE Blend extra silný je nejsilnější chondroprotektivní přípravek na klouby všech dob. Jde o produkt pro použití na klouby lidské populace ve spolupráci s firmou Alavis, která se zabývá přípravky pro klouby a chrupavky koní. TRIPLE Blend extra silný je zcela přírodní produkt, bez barviv, konzervantů a jiných aditiv. Přípravek je určen pro preventivní dlouhodobé podávání, je vhodný pro začínající až středně těžké potíže, také pro sportovce, vzpěrače, těžce pracující a pro osoby s jinak silně namáhanými klouby. Vhodný je pro věk od 15 do 60 let, v pozdějším věku může jeho účinnost klesat. Jedná se o humánní produkt, kdežto Alavis MSM je veterinární lék určený pro koně. Alavis MSM pro koně má prokázané analgetické (bolest tišící) a antiflogistické (protizánětlivé) účinky. Snižuje produkci mediátorů zánětu, napomáhá zlepšení fyzické kondice, zpevňuje vazy a šlachy, chrání namáhané klouby a zlepšuje jejich funkci. Složení Alavis MSM zlepšuje hojení ran, proto je vhodné jej podávat u poúrazových a pooperačních stavů.

Zdroj: Alavis MSM

Diskuze

V diskuzi ALAVIS MSM NA KLOUBY DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Františka.

Já mám taky nemocný srdíčko s aritmií a na klouby mám od vnuka Geloren. Je to taky pro koně a já si ty kapsle krajim nožem. Nemám s tím žádný problém ani se srdcem ani se žaludkem.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena.

dekuji za info super

Zdroj: diskuze Alavis msm na klouby diskuze

Foto

Zde můžete vidět, jak vypadá otok prstů na ruce.

Zdroj: Oteklé klouby prstů na ruce

Diskuze

V diskuzi TMAVÉ KLOUBY NA RUKOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucka.

dobrý den, dnes jsem si všimla, že mám docela tmavé klouby na prstech na rukách. A nevím, co to může být, nebo jestli je to normální ? Děkuji předem za odpověď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tmavé klouby na rukou

Hypermangan cena

Cena na trhu za 200 g hypermanganu je přibližně 45 Kč. Aktuální přehled nejlevnějšho hypermanganu je zde: hypermangan cena.

Zdroj: Hnědé klouby a hnědé fleky po hypermanganu

Diskuze

V diskuzi BÍLÝ SLON NA KLOUBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Zohornová.

Prosím Vás o zaslání 2 lahví bílého slona na klouby!
adresa: Hana Zohornová
Hromůvka 1872
753 01 Hranice

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bílý slon na klouby

Co je hypermangan?

Hypermangán je manganistan draselný, chemicky KMnO 4, a je to černo-fialová lesklá krystalická sůl. Hypermangán je velmi dobře rozpustný ve vodě, kdy vzniká růžovo-fialový až tmavofialový roztok (záleží na koncentraci). Z roztoku se hypermangan dá zpětně odstranit dialyzační blánou. V medicíně se používá jako antiseptikum, k potírání ekzémů a plísní na nohou. Hypermangan je oxidační činidlo, proto musí být v určité vzdálenosti od rezavějících kovů. Pokud budeme železnou tyč pravidelně namáčet v "čerstvém" vodném roztoku hypermanganu, tak za krátko nám zreziví. Hypermangan je minerál, který má molární hmotnost cca 158 g / mol a hustotu asi 2,7 g / cm 3.
Při použití hypermanganu je třeba si dávat pozor, protože roztok hypermanganu skutečně vytváří na pokožce hnědé skvrny, zejména pak hnědé klouby na rukou. Ale nebojte tyto hnědé klouby a hnědé skvrny do 48 hodin zmizí. Z textilu se fleky od hypermanganu čistí octem, který urychlí vyblednutí hnědých fleků i z pokožky. Hypermangan nezpůsobuje žádnou otravu kůže, můžete být klidná.

Zdroj: Hnědé klouby a hnědé fleky po hypermanganu

Diskuze

V diskuzi PALIVÉ KOŘENÍ A HUBNUTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavlína.

Slyšeli jste o používání pálivého koření při hubnutí pro lepší spalování?
Já během poslední diety používala hodně www.asijske-potravin… a schodila jsem o 5 kilo víc než obvykle.
Máte s tím nějaké zkušenosti?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Palivé koření a hubnutí

Cena na měsíc

Cena na měsíc činí 499 Kč. Výrobek je dostupný na internetu pod názvem Artroregen premium kloubní výživa. Internetový obchod a aktuální cenu můžete vidět zde: Artroregen premium cena.

Zdroj: Bílý slon na klouby

Diskuze

V diskuzi KLOUBY A BOLES se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Livie.

Nikdy bych neverila, ze me klouby zacnou bolet ve 34 letech! Je to zrejme dano sportem, nebot v mladi jsem hodne sportovala. Chodila jsem na napichovani injekci do kolen, ale to nepomohlo. Takze ted se cpu nejakymi vitaminy a preparaty. vyzkousela jsem snad vsechno a prozatim nic. Livie

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Katerina.

Pokud Vas boli klouby, pravdepodobne jde o zanet. Vyzkousejte Comfort-G, je to novinka na trhu proti bolesti, nebo MSM (treba barnys MSM). Nejsou to drahe pripravky, ale mam s nima dobre zkusenosti.

Zdroj: diskuze Re: Lignisul 3 nebo Proenzi

Bílý slon na klouby

Receptura White Elephant obsahuje látky (glukosamin, chondroitin, MSM, kyselina hyaluronová), které jsou v obdobných účinných kloubních preparátech vcelku běžné. Unikátnost přípravku je však garantována bylinným komplexem.

Šišák bajkalský

Šišák je díky své schopnosti eliminovat zánětlivé procesy předmětem mnoha klinických studií.

Bršlice kozí

Bršlice kozí noha dokáže rozpouštět uráty (krystalky kyseliny močové), jejichž zvýšený obsah vyvolává revmatismus a dnu.

Přeslička rolní

Přeslička rolní obsahuje vysoký podíl kyseliny křemičité, která napomáhá při procesech hojení.

Rdesno

Rdesno se používá při revmatických potížích.

Zdroj: Bílý slon na klouby

Poradna

V naší poradně s názvem KUSKUS OBSAH PURINŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Nenašla jsem nikde obsah purinů v koření. Jako kmín, pepř , paprika, majoránka, alespoň. Zda normální kapusta ano, když růžičková ne Zda glutamát škodí také.... existují teorie, že je to uznávaná pátá chuť, i že je neutrální.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Obsah purinů v koření není důležitý, protože koření je použito k dochucení pokrmu jen v malém množství. Proto jeho obsah purinů nijak neovlivní celkový denní příjem.

Zdroj: diskuze Kuskus obsah purinů

Prášek do perníku

Perníkové koření obsahuje s výjimkou kypřicího prášku veškeré koření potřebné k přípravě klasického perníku. Výrobci jako Vitana a Kotányi vesměs používají podobný obsah koření. Jedná se o koriandr, skořici, badyán, hřebíček, muškátový ořech, nové koření, anýz, fenykl, pomerančovou nebo citronovou kůru. Obsah balení je cca 30 g. Cena se různí dle obchodů a můžete ji vidět zde.

Zdroj: Čím nahradit perníkové koření

Poradna

V naší poradně s názvem BILÝ SLON NA KLOUBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alois Švrček.

Objednal jsem postupně 3+3 lahve (lahev 777 kč ) Bilý slon klouby a úžíval pul roku s vírou že bolestí ustoupí.Ale opak je pravdou.Žádný účinek. Před tím jsem bral dle návodu pravidelně preventivně dlouhodobě bez přerušení preparáty na klouby od jiných výrobců (Colafit,GS Condro,Proenzi,Kamzik, od mých 40 let. Přesto se bolesti dostavily. Nyní je mi 66 let.Na Šlágru uváděli zázračný přírodní preparát Bilý slon na klouby tak jsem ho chtěl zkusit.Recenze na preparát od společnosti White Elephant nevím kde napsat, takto píšu tady.Toto je moje zkušenost !!! Mužu pak preparátům věřit ???

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Můžete se spolehnout na výzkumné studie, které prokázaly léčivé účinky na klouby u látek glukosamin a chondroitin. U všech přípravků, které skutečně obsahují tyto dvě látky se dostaví i kýžený léčebný efekt. Největší jistotu, že v přípravku je skutečně to co je na obalu, máte u preparátů registrovaných u Státního úřadu pro kontrolu léčiv (SÚKL). Sem patří přípravky Dona a Prubeven, jenž obsahují Glukosamin a jejich cena je cca 400 Kč na měsíc. Chondroitin najdete v registrovaném přípravku Condrosulf, kde měsíční cena vychází na 380 Kč.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Www.bílý slon pomáhá

Medicína Bílý slon

Receptura společnosti White Elephant je postavena zejména na vysoké dávce glukosaminu, protože se v klinických studiích hovoří o tom, že je pravděpodobně schopen zastavit ztrátu kloubní chrupavky. Přítomná kyselina hyaluronová je pak hlavní složkou mezibuněčné hmoty kloubní tekutiny („mazivo“ chránící klouby před opotřebením). Obsažené bylinky, jako je například šišák bajkalský, jsou díky své schopnosti eliminovat zánětlivé procesy předmětem mnoha klinických studií. Bršlice kozí noha dokáže rozpouštět uráty (krystalky kyseliny močové), jejichž zvýšený obsah vyvolává vznik revmatismu a dny. Přeslička rolní obsahuje vysoký podíl kyseliny křemičité, která napomáhá při procesech hojení. Rdesno se používá při revmatických potížích.

Zdroj: Bílý slon na klouby

Potíže kloubů a páteře

Pokud máte potíže s klouby, nejste sami. Potíže kloubů sužují miliony lidí po celém světě, a přestože se příčině nelze zcela ubránit, nyní můžete o své klouby pečovat jednoduše a účinně tak, aby se vám ulevilo. Nejčastější příčinou potíží kloubů je osteoartróza neboli prostě artróza, při které dochází k destrukci postiženého kloubu. Zpočátku se potíže dostavují pouze při pohybu, později přicházejí i v klidu, a to se stupňující se intenzitou. Typická je citlivost na chlad a změny počasí. Ve zdravém kloubu existuje rovnováha mezi zatížením kloubních ploch a odolností chrupavky a kosti. S rostoucím věkem nebo při nadměrné zátěži, ať již v důsledku fyzické námahy nebo nadváhy, dochází k postupnému opotřebení chrupavky, kterou jsou klouby potaženy. Je čím dál méně elastická, přestává chránit kostěnou část a pružně tlumit tvrdé nárazy. Dochází k omezení pohybu a nastupují potíže. Velmi dobré výsledky v léčbě těchto potíží jsou zejména s látkami glukosamin sulfát a chondroitin sulfát.

Zdroj: Účinná kloubní výživa

Heberdenova artróza

Heberdenovy uzly jsou zhrublé druhé mezičlánkové klouby prstů ruky DIP kostními výrůstky – osteofyty. Jedná se o druh kloubní deformace při artróze, mnohdy s dědičným výskytem. Postihuje ženy asi 10x častěji než muže. Někdy se výskyt Heberdenovy artrózy označuje jako Heberdenova polyartróza.

Zdroj: Artróza prstů na ruce

Co se s tím dá dělat

Vždy je nutné zjistit příčinu a zahájit vhodnou léčbu. Pokud nepřinese aplikovaná léčba žádoucí výsledky, zahajuje se místní léčba za použití gelů, mastí a analgetik. Při nedostatečném efektu analgetik pak nastupují takzvaná nesteroidní antirevmatika. O použití konkrétního medikamentu je vhodné se poradit s odborníkem.

Zdroj: Oteklé klouby prstů na ruce

Doporučené dávkování

1 polévková lžíce denně. Před použitím důkladně protřepat! Případný zákal není kvalitativní vadou přípravku.

Upozornění

Jedná se o doplněk stravy. Přípravek není vhodný pro děti do tří let, těhotné a kojící ženy. Ukládejte jej mimo dosah dětí. Nenahrazuje jím pestrou a vyváženou stravu. Nepřekračujte doporučené dávkování. Po otevření spotřebujte do 3 měsíců.

Obsah

500 ml, tj. 30 denních dávek

Zdroj: Bílý slon na klouby

Domácí rady na zdravé klouby

  • Dodržujte dostatečný pitný režim minimálně 2 litry tekutiny denně.
  • Konzumujte vyváženou stravu, bohatou na vitaminy, minerály a stopové prvky.
  • Udržujte si přiměřenou tělesnou hmotnost
  • Pokud již trpíte nadváhou nebo obezitou, snižte tělesnou hmotnost pod dohledem lékaře.
  • Věnujte pozornost pravidelnému zdravému pohybu (chůze, plavání, jízda na kole či rotopedu).

Zdroj: Účinná kloubní výživa


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP