Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

KOŽNÍ ROH

OBSAH

Obrázek

Zde si můžete prohlédnout fotografie zachycující kožní roh.

Zdroj: Kožní roh

Poradna

V naší poradně s názvem FAKULTNÍ NEMOCNICE KARLOVO NÁMĚSTÍ KOŽNÍ AMBULANCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Květoslava Tobiašová.

Dobrý den, prosím, dalo by se u Vás objednat na kožní ošetření? Potřebovala bych odbornou kožní pomoc. Praská mi kůže na prstech /ruky/ a je to velmi bolestivé. Děkuji za odpověď
Tobiašová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tady je telefonní číslo do kartotéky 224 966 740. Zavolejte a dohodněte se se zdravotní sestrou.

Zdroj: diskuze Fakultní nemocnice karlovo náměstí kožní ambulance

Kožní výrůstek připomínající roh

Kožní rohy mají různé velikosti, obvykle bývají do 1 cm, historicky jsou však popsány případy kožních rohů délky přes 10 cm. Ačkoli jsou nejčastěji benigního, tudíž nezhoubného charakteru, řadí se ke kožním prekancerózám, což je stav předcházející vzniku zhoubného nádoru. Diagnózu lze stanovit na základě charakteristického vzhledu afekce a histologického vyšetření tkáně odebrané z postiženého místa.

Zdroj: Kožní roh

Poradna

V naší poradně s názvem FAKULTNÍ POLIKLINIKA KARLOVO NÁMĚSTÍ 32 PRAHA KOŽNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra Hojdova.

Dobrý den ,prosím nemohu nikde se dočíst jestli berete děti bez objednání a bez doporučení.Dekuji Hojdova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Co vím, tak na kožní ve Fakultní poliklinice na Karlově náměstí (kachlíkárna) se nikdy neobjednávalo a každý si musel odsedět pořadí, ve kterém přišel, i děti. Primárně je toto kožní oddělení pro dospělé, ale děti vyšetřují také. Zkuste tam zavolat a uvidíte, co vám řeknou. Telefon do kartotéky je 224 966 740.

Zdroj: diskuze Fakultní poliklinika karlovo náměstí 32 praha kožní

Kožní alergie fotky

Fotografie, na kterých jsou vidět typické příznaky kožní alergické reakce, jsou zde: kožní alergie foto.

Zdroj: Alergie na kupované potraviny

Poradna

V naší poradně s názvem KOŽNÍ KARLOVO NÁMĚSTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata Stolařová.

Dobrý den,

Chtěla bych k Vám na kožní oddělení, přijímáte nové pacienty na pojištovnu 211 ?

Děkuji za odpověď a přeji hezký den

Renata Stolařová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra (211) je ve Všeobecné fakultní nemocnici akceptována. Nemocnice (VFN) má svou ambulanci všeobecné dermatologie (tak zvané kožní Karlovo náměstí), kde každý pracovní den od 7:15 přijímá k vyšetření všechny pacienty (stálé i nové) i bez objednání do naplnění kapacity, přičemž poslední pacient bude ošetřen 15 minut před 12. hodinou, kdy končí ordinační doba pro neobjednané pacienty.
Zde jsou ontaktní údaje.
Adresa:
Karlovo nám. 32, 128 08 Praha 2 (Fakultní poliklinika, budova B, 3. patro, ambulance 2,3)
Telefon do kartotéky kožní ambulance:
224 966 740.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kožní Karlovo náměstí

Kde najít kožní pohotovost v Praze

Hlavní město Praha nemá žádnou pohotovost, která by se věnovala jen kožním onemocněním. Během pracovních dnů od pondělí do pátku jsou k dispozici kožní ambulance s ordinační dobou obvykle od 8 do 15 hodin. Tyto kožní ambulance jsou k dispozici jak v pražských nemocnicích, tak v soukromých zařízeních. Jejich seznam na mapě je vidět zde: kožní ambulance Praha. Většina těchto ambulancí přijímá pacienty jen po předchozím objednání.

Mimo běžnou ordinační dobu je k dispozici pak již jen urgentní příjem, který řeší mimo jiné i akutní kožní problémy. Hlavní město Praha má celkem 5 urgentních příjmů, které jsou umístěny v pražských nemocnicích. Praktický přehled všech urgentních příjmů, které jsou vám nejblíže, je vidět tady: pohotovost Praha.

Zdroj: Kožní pohotovost Praha

Poradna

V naší poradně s názvem TEA TREE NA SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra .

Dobrý den, bylo by možné mi předat kontakt? Nějak si nevím rady s tímto onemocněním a ráda bych Vás požádala o radu.
Dekuji petra

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Nejrychlejší způsob jak se zbavit svrabu, je aplikace masti infectoscab. Předepíše vám ji kterýkoliv kožní nebo praktický lékař. Tady máte seznam kontaktů na brněnské kožní lékaře: www.google.cz/search…

Zdroj: diskuze Tea tree na svrab

Kožní ambulance v Praze bez objednání

Ambulance všeobecné dermatologie Karlovo náměstí přijímá pacienty i bez objednání a to v pracovní dny v době od 7:30 do 12:00 hodin, přičemž poslední pacient bude ošetřen 15 minut před koncem ordinační doby, která končí každý den v 15:15 hodin.

Adresa kožní ambulance

Karlovo náměstí 32,
128 08 Praha 2

Ambulance je umístěna ve Fakultní poliklinice, v budově B, ve 3. patře.

Telefon: +420 224 966 740

Zdroj: Kožní pohotovost Praha

Poradna

V naší poradně s názvem BRADAVICE ZE ZNAMÉNKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mari.

Dobrý den.Chtela bych se zeptat na spánku jsem měla menší Hnědý flíček k potom byl par týdnů malinko vystouplí, asi po týdnu od kontroly u kožní lékařky se mi z toho udělala červená bradavice. Je to nebezpecne a mela bych znovu navštívit lékařku? Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když to viděla kožní lékařka, tak to nebude nebezpečné. Zhoubný melanom kožní lékař bezpečně pozná. U vás to bude nějaký typ keratózy, který může způsobit komplikace jen kosmetického rázu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bradavice ze znaménka

Plísni podobné nemoci, ale plíseň to není:

  • Folikulitida decalvans (jizvová forma alopecie – vypadávání vlasů).
  • Bakteriální kožní infekce (pyodermie)
  • Diskoidní lupus erythematodes, někdy též nazýván jako kožní lupus erythematodes nebo také chronický diskoidní lupus erythematodes.
  • Lyšej planopilaris, což je zánětlivé kožní onemocnění, které postihuje především vlasové folikuly.
  • Pseudopelade Brocq, což je alopecie atrophicans, která se projevuje jako jizvící alopecie - ztráta vlasů.

Zdroj: Kožní plísňová onemocnění

Poradna

V naší poradně s názvem POMOC (VÁŽNĚ)KOŽNÍ ODDĚLENÍ KARLOVO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta Jenickova .

Dobry den ,marne hledam tel. spjeni na kozni ordinaci. Mam pritele .ktereho trapi bercove vredy, k lekari chodime, ale rada bych ,aby se na nej podival odbornik. Je mozne se u Vas objednat. Dekuji Vam za odpoved. Jenickova- Kasik

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na kožní na Karlově náměstí v Praze se bohužel objednat nedá a musí se chvíli čekat v čekárně. Obvykle slouží několik lékařů, takže to jde docela rychle. Obvyklá doba čekání je kolem jedné hodiny.

Zdroj: diskuze Pomoc (vážně)kožní oddělení karlovo

Nebezpečí u plísně na kůži

Komplikace plísně nehtů může vznikat jako bakteriální superinfekce nebo jako další jiné dermatofytýdy vyvolané zánětem na jiném místě těla, nežli je primární plísňová infekce.
Rizikové faktory pro vznik kožní plísně jsou malé kožní léze, oslabený imunitní systém, HIV infekce a Diabetes.

Zdroj: Kožní plísňová onemocnění

Poradna

V naší poradně s názvem JAK ODSTRANIT PLISEN NA NEHTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta.

Dobrý den přeji ve spolek, kožní lékařka mi léčí už 5 let s plíseň na nehtu, pořád si ho mám brousit.Už mě to unavuje, deprimuje neboť nemohu nosit vvlétě otevřenou obuv..stydím se.Jiný kožní lékař mě neveme.
Jak má postupovat

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dobrý den Iveto, když je to takto dlouho a roste-li Vám dostatečně pevný nehet, který nyní brousíte, tak bych pak šel cestou, nechat nehet narůst na přirozenou délku a pod nehet, do míst, kde se nehtové lůžko odděluje od nehtu a vzniká zde mezírka, bych kapal Batrafen, jako prevenci proti plísňové recidívě. Tímto byste se měla zbavit nepříjemného vzhledu Vašeho nehtu a nekonečného obrušování a lakování.
Pokud se ovšem chcete zbavit plísně na nehtu zcela a cíleně, tak Vám doporučuji nechat si udělat z plísňového ložiska stěr, ten pak nechat v laborce vykultivovat a podle toho zjistit přesně o jakou plíseň jde a nasadit na ní známou a osvědčenou léčbu. Toto vyšetření Vám udělají v Praze ve Fakultní poliklinice VFN Karlovo náměstí 554/32, 12000 Praha 2 - Nové Město Tel 224 961 111 - oddělení dermatovenerologie. Poliklinika Karlovo náměstí 32 Praha má svou prezentaci zde: www.vfn.cz/pracovist… Neobjednává se zde a zatím berou každého. Nejdříve se ale nechte prohlédnout tamním kožařem, aby mohl zhodnotit Vaši situaci a případné laboratorní stěry pak předepsal, popřípadě vám nasadil vhodnou léčbu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak odstranit plisen na nehtu

Ložiska kožní plísně

Kůže, nehty a vlasy jsou tvořeny keratinem, který je základní potravou pro dermatofyty, které způsobují kožní plíseň. Vnitřní onemocnění dermatofyty nebylo nikdy pozorováno. Plísně se množí především v okrajových oblastech prstencových lézí, kde bývá součastně i nejsilnější zánět. Pokud patogeny napadnou vlasy, tak bývají často umístěny ve vlasových folikulech.

Zdroj: Kožní plísňová onemocnění

Poradna

V naší poradně s názvem BOULE NA HLAVĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

Cca 14 dní Mám výstupek na hlavě pomalu rostl a najednou je 0.5cm vysoký občas svědí ale nijak neboli co to prosím je a je to vazne
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejspíše to bude hemangiom. Je to neškodný novotvar, který ovšem může překážet. Jeho odstranění je snadné a provádí ho kožní lékař. Domluvte se v kožní ambulanci někde ve větším městě na jeho odstranění.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Boule na hlavě

Vitiligo

Vitiligo je kožní onemocnění, kdy dochází ke ztrátě buněk tvořících kožní pigment. U nemocného se projevuje světlými skvrnami na kůži nepravidelných tvarů, nejčastěji okolo prstů, úst, očí, genitálu, kloubů a třísel. Z postižených míst mohou vyrůstat chloupky též se ztrátou pigmentu.

Bílé skvrny na kůži

Zde je článek, který podrobně rozebírá vitiligo.

Vitiligo – foto

Zde je několik fotografií, na kterých jsou vidět projevy vitiliga.

Zdroj: Kožní nemoci

Diskuze

V diskuzi KOŽNÍ POHOTOVOST PRAHA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Kožní reakce na Amoxiklav u dítěte.
Dle paní doktorky na pohotovosti mám dávat Fenistil,ale už má hrozné fleky,které promodrávají..

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kožní pohotovost Praha

Projevy alergie na kůži

Na alergen v potravě může reagovat i kůže. 30 až 60 minut po snědení nevhodné potraviny se mohou objevit různé výsevy, zarudnutí, pocity svědění kůže. Přetrvávání kožních projevů může být různě dlouhé, někdy pár hodin, jindy pár dní. Pokud máte kožní problémy, je dobré myslet i na možnost alergie na některou potravinu. Pro potravinovou alergii je typické, že jsou kožní projevy souměrné. Pokud jsou například v loketních jamkách, tak jsou na obou rukou a podobně.

Zdroj: Kožní vyrážka z potravin

Poradna

V naší poradně s názvem KOŽNÍ AMBULANCE PRAHA KARLOVO NÁM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karla Tlamychová.

Dobrý den. Prosím, mohla bych k vám přijít do ambulance ( bez doporučení) poradit se. Mám v hlavě nějakou vyrážku a už mě to začíná vadit. Je potřeba se objednat ? Jsem r. 1949.
Děkuji za informaci. S pozdravem K.Tlamychová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Přijít můžete kdykoli i bez doporučení. Neobjednává se, proto přijďte brzy ráno v 7 hodin a budete muset čekat. Kožní ambulance se nachází ve třetím patře na adrese U Nemocnice 499/2, 128 08 Praha 2, (pavilon A13), telefon +420 224 962 421.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kožní ambulance praha karlovo nám

Co je to kožní fibrom

Fibromy vznikají v souvislosti s nedostatkem organicky vázaného selenu a zinku. Podle této teorie je rovněž důležitá kombinace provitaminu A, vitaminu C a E. Zastánci celostní medicíny uvádějí, že fibrom je odrazem nerovnováhy v lidském organismu. Kožní lékaři někdy poukazují na rodové dispozice k jejich tvorbě. Fibrom svému nositeli však působí obtíže převážně kosmetického charakteru. Některé kožní útvary vystavené chronickému dráždění mohou změnit svůj charakter, a proto je preventivní odstranění jediným správným řešením.

Zdroj: Fibrom

Melanom

Melanom je velmi nebezpečný typ rakoviny kůže, který vzniká v melanocytech, tedy kožních buňkách, které produkují kožní pigment. Melanom je způsoben slunečními paprsky, tedy především jejich UVB složkou, která poškozuje DNA melanocyty, a ty se poté nekontrolovatelně množí a tvoří kožní nádor – melanom. Melanom se nejčastěji objevuje na kůži, ale může se vytvořit i na sliznici či v oku. Nejtypičtěji se objevují na plochách těla, které vystavujeme slunečnímu záření jen nárazově. Může vzniknout jak normálně na bílé kůži, tak na podkladě mateřského znaménka. Melanom je značně nebezpečný kožní nádor, ale díky tomu, že je na povrchu kůže a že je barevný, ho můžeme snadno odhalit a včas zahájit léčbu.

Melanom

Zde je článek, který se podrobně zabývá melanomem.

Melanom – foto

Zde je několik fotografií, na kterých jsou vidět projevy melanomu.

Zdroj: Kožní nemoci

Poliklinika Karlovo náměstí 32

Na poliklinice Karlovo náměstí 32 najdete různé ambulance kožního lékařství:

  • Ambulance všeobecné dermatologie
  • Ambulance dětské dermatologie
  • Ambulance pro sklerodermie
  • Ambulance pro kožní choroby z povolání a dermatologickou alergologii
  • Ambulance pro flebologii a lymfologii
  • Ambulance mykologická (plísňová onemocnění)

Zdroj: Kožní Karlovo náměstí

Příčiny kožního plísňového onemocnění

Mezi nejčastější příčiny kožní plísně patří kontakt s těmito dermatofyty: T. rubrum, Microsporum canis, T. interdigitale a T. mentagrophytes. Jejich hlavní přenos probíhá při přímém kontaktu s nakaženými lidmi či zvířaty. Mezi vzácné příčiny nákazy patří, přenos prostřednictvím kontaktu s půdou.

Zdroj: Kožní plísňová onemocnění

Poliklinika Karlovo náměstí kožní oddělení

  • Fakultní poliklinika, budova B, 3. patro
  • Karlovo náměstí 32
  • Praha 2

Telefon

Kartotéka

224 966 740

Jednotlivé ambulance

224 966 737 (č.1 - sklodermie, psychosomatika)

224 966 537 (č.2 - všeobecná)

224 966 541 (č.3 - všeobecná)

224 966 736 (č.4 - kryoterapeutická, všeobecná, mykologická)

224 966 735 (č.5 - mykologické odběry SPZ)

224 966 733 (č.6 - mykologie)

224 966 734 (č.7 - mykologie)

224 966 730 (č.8 - hojení ran)

224 966 731 (č.9 - flebol., mykol., všeob.)

224 966 732 (č.10 - všeobecná)

224 966 738 (č.12 - alergologická)

224 966 739 (č.13 - alergologická)

224 966 538 (č.14 - dětská)

Zdroj: Kožní Karlovo náměstí

Fibrom v podpaží

Jedná se o velmi běžnou benigní kožní lézi, která se projevuje jako jeden nebo více měkkých stopkatých papul barvy kůže, někdy mírně hyperpigmentovaných, s výskytem nejčastěji na krku, v podpaží a tříslech. Vypadá to jako takové visací bradavice. Obvykle je asymptomatický, někdy může být bolestivý a měnit barvu, například po traumatu. Kožní výrůstky mohou připomínat névy, seboroické keratózy, méně obvykle rovněž neurofibrom.

Zdroj: Fibrom


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP