Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

KOŽNÍ ROH NA CELE

OBSAH

Obrázek

Zde si můžete prohlédnout fotografie zachycující kožní roh.

Zdroj: Kožní roh

Diskuze

V diskuzi ÚČINNÁ PREVENCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga K.

To jsem samozřejmě viděla, ale vždycky jsem to přičítala špatným stravovacím návykům celé rodiny, které se taky na celé rodině projeví. Tomu, že by mohlo jít o geny jsem nevěřila, vlastně jsem to považovala za výmluvu. Až teď jsem se zajímala o genetickou analýzu a tak mne to zaskočilo.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: účinná prevence

Kožní výrůstek připomínající roh

Kožní rohy mají různé velikosti, obvykle bývají do 1 cm, historicky jsou však popsány případy kožních rohů délky přes 10 cm. Ačkoli jsou nejčastěji benigního, tudíž nezhoubného charakteru, řadí se ke kožním prekancerózám, což je stav předcházející vzniku zhoubného nádoru. Diagnózu lze stanovit na základě charakteristického vzhledu afekce a histologického vyšetření tkáně odebrané z postiženého místa.

Zdroj: Kožní roh

Poradna

V naší poradně s názvem SVEDIVA KUZE OBLIČEJE SVEDIVE OTOKY NA CELE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka Scukova.

Svediva část obličeje s otoky na čele

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste na to použít Claritine. To je lék na zklidnění alergie a je k dostání v lékárně bez předpisu. Pokud chcete zjistit příčinu, tak budete muset na vyšetření ke kožnímu lékaři.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svediva kuze obličeje svedive otoky na cele

Kožní alergie fotky

Fotografie, na kterých jsou vidět typické příznaky kožní alergické reakce, jsou zde: kožní alergie foto.

Zdroj: Alergie na kupované potraviny

Diskuze

V diskuzi JE TO SVRAB? PRO ANONYM. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Mám stejný problém asi 6 týdnu.Vlasy, kotlety, za krkem, prsa, břicho nejvíc svědí.Kožní, prý to svrab není.Alergie. Já tomu nevěřím.Alergii mám zvýšenou-625.Co mě pomáhá je tělové mléko Lactovit červený a na krk vzadu sýrová mast.Přestal jsem pít víno,ale celé tělo mám mastné, není to příjemné. Podle mě mám norský svrab,ale doktoři nic nepoznají.Člověk nežije, jenom se škrábe. Pomůže nám opravdu někdo?
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martin.

Dobry den Petre..Vas dotaz je jiz hodne stary,ale zkusim...Mam uplne stejne priznaky.Tri doktori a nic.Testy nic..Muze nekdo napsat zda li situaci nejak vyresil??Dekuji

Zdroj: diskuze Je to svrab?

Kde najít kožní pohotovost v Praze

Hlavní město Praha nemá žádnou pohotovost, která by se věnovala jen kožním onemocněním. Během pracovních dnů od pondělí do pátku jsou k dispozici kožní ambulance s ordinační dobou obvykle od 8 do 15 hodin. Tyto kožní ambulance jsou k dispozici jak v pražských nemocnicích, tak v soukromých zařízeních. Jejich seznam na mapě je vidět zde: kožní ambulance Praha. Většina těchto ambulancí přijímá pacienty jen po předchozím objednání.

Mimo běžnou ordinační dobu je k dispozici pak již jen urgentní příjem, který řeší mimo jiné i akutní kožní problémy. Hlavní město Praha má celkem 5 urgentních příjmů, které jsou umístěny v pražských nemocnicích. Praktický přehled všech urgentních příjmů, které jsou vám nejblíže, je vidět tady: pohotovost Praha.

Zdroj: Kožní pohotovost Praha

Poradna

V naší poradně s názvem KOŽNÍ POHOTOVOST PRAHA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den,potřebuji pomoci.
Mám celou nateklou,červenou a tvrdou šupinatou ruku i zápěstí,nevím jestli je to ekzemem,ale přesunulo se mi to i na druhou a je to bolestivé.Už to trvá dlouho a je to čím dál více horší,že mi to vystřeluje do celé ruky,že tam mám asi zánět.
U kožního doktora jsem objednaná až na7.6.23.Nevím kam se urgentně obrátit.už sotva hýbám rukou.
Nejde mi foto stáhnout,jen s emailu.
Děkuji,jestli mi bude možné pomoci

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zřejmě máte na ruce infekční onemocnění zvané celulitida. Celulitida způsobuje, že vaše kůže bolí, je horká a oteklá. Oblast obvykle vypadá červeně. Vaše kůže může mít také puchýře a můžete mít také oteklé, bolestivé žlázy.
Celulitidu můžete získat na kterékoli části těla. Pro rychlou pomoc kontaktujte praktického lékaře, protože pokud nemoc není rychle léčena, může se infekce rozšířit do dalších částí těla, jako je krev, svaly a kosti.
U mírné celulitidy postihující malou oblast kůže lékař předepíše antibiotika – obvykle na týden. Vaše příznaky se mohou zhoršit během prvních 48 hodin léčby, ale poté by se měly začít zlepšovat. Je důležité pokračovat v užívání antibiotik, dokud nevyberete všechny, i když se cítíte lépe. Většina lidí se plně zotaví po 7 až 10 dnech.
Kromě užívání antibiotik na celulitidu můžete urychlit zotavení:
- užíváním paracetamolu nebo ibuprofenu proti bolesti;
- zvedáním rukou na polštář, když sedíte nebo ležíte, abyste snížili otok
- pravidelným pohybováním zápěstím, abyste zabránila ztuhnutí;
- pitím hodně tekutin, aby nedošlo k dehydrataci.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kožní pohotovost Praha

Kožní ambulance v Praze bez objednání

Ambulance všeobecné dermatologie Karlovo náměstí přijímá pacienty i bez objednání a to v pracovní dny v době od 7:30 do 12:00 hodin, přičemž poslední pacient bude ošetřen 15 minut před koncem ordinační doby, která končí každý den v 15:15 hodin.

Adresa kožní ambulance

Karlovo náměstí 32,
128 08 Praha 2

Ambulance je umístěna ve Fakultní poliklinice, v budově B, ve 3. patře.

Telefon: +420 224 966 740

Zdroj: Kožní pohotovost Praha

Diskuze

V diskuzi DATUM VÝROBY COLAFITU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Šikolová.

Žádám vás o sdělení ,kdy začala výroby Colafitu. Celé datum.
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Redakce.

Zde přinášíme vyjádření distributora k datu zahájení výroby Colafitu.

Dobrý den,
přesné datum zahájení výroby Colafitu si musíte tipnout. Z internetu a dostupných materiálů zjistíte rok - tedy 1995. V roce 2015 uplyne 20 let od zahájení výroby.
Nebyla by to soutěž s tipováním, kdybychom Vám přesné datum sdělili. Zvítězí ten, kdo tipne přesné datum, nebo se k tomu datu co nejvíce přiblíží.
Původně jsme chtěli položit otázku, na kterou byste našli odpověď na našem webu (www.colafit.cz, poznámka redakce) ze správných odpovědí s přiloženým čárovým kódem, bychom vylosovali výherce. Ovšem naše legislativa to neumožňuje, jakmile se losuje, spadá to pod zákon č. 202/1990 Sb. o loteriích, který má své specifika. Pokud dojde k porušení jakékoliv podmínky z loterijního zákona, pak tam hrozí velmi vysoké pokuty. Tento zákon míří na velké loterijní společnosti typu Sazka apod., ale spadá do toho i jakákoliv soutěž, pokud vyhodnocení probíhá formou losování.
Tímto se omlouváme, že Vám nemůžeme vyhovět, ale zvýše uvedeného je jasné, že by se jednalo o porušení regulérnosti soutěže.
S přáním hezkého dne
Renata Dobešová
DACOM Pharma s.r.o.

Zdroj: diskuze Datum výroby colafitu

Jak na něj

Nejdříve se nahřejte ve vaně, pak osprchujte a namažte mastí od krku až po chodidla, i za ušima, prostě celé tělo. Mazat se musíte rukama, nepoužívejte rukavice, protože je nutno namazat i samotné ruce, včetně meziprstí jak u rukou i nohou. Lehněte si do postele na bílé prostěradlo (bavlněné, které se používá v nemocnici) a ráno uvidíte „tu spoušť“. Spoustu mrtvých zákožek svrabových a jejich larev. Okamžitě převlékněte celou postel, vše vyperte na 60 stupňů a jděte se vykoupat. Pokud je to lehčí forma, stačí tuto proceduru podstoupit jen jednou.

Svrab se přenáší i pohlavním stykem, takže byť partner nemá žádné příznaky svrabu, opravdu aplikujte Infectoscab i na něj.

Zdroj: Svrab kožní onemocnění u lidí

Poradna

V naší poradně s názvem KOPŘIVKA DIETA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslava.

Dobrý den,mám též kopřivku ale nevím co mám jíst po všem me svedi celé tělo...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste si na kopřivku koupit lék Claritine a užívejte ho podle návodu. Do týdne by měly být vidět změny k lepšímu. Když to nepřejde, tak se obraťte na kožního lékaře, který vám může předepsat účinnější léky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kopřivka dieta

Plísni podobné nemoci, ale plíseň to není:

  • Folikulitida decalvans (jizvová forma alopecie – vypadávání vlasů).
  • Bakteriální kožní infekce (pyodermie)
  • Diskoidní lupus erythematodes, někdy též nazýván jako kožní lupus erythematodes nebo také chronický diskoidní lupus erythematodes.
  • Lyšej planopilaris, což je zánětlivé kožní onemocnění, které postihuje především vlasové folikuly.
  • Pseudopelade Brocq, což je alopecie atrophicans, která se projevuje jako jizvící alopecie - ztráta vlasů.

Zdroj: Kožní plísňová onemocnění

Diskuze

V diskuzi XARELTO CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Najman.

Internista mi předepsal Xarelto 20 mg.Je mi 78 let , mám vysoký tlak a cukrovku 2.typu.Na recept uvedl , že si lék hradí pacient.Cena léku je vysoká , mám nárok na úhradu léku ze zdravotního pojištění ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Dobrý den,
je mi 78 let, kardiak a před 10 lety CMP. Celé roky jsem užívala Warfarin. Nyní po návratu z nemocnice (plicní -hamartomy na plicích a zánět plic,chirurgie- zánět a neprůchodnost střev) mi lékař změnil Warfarin na CLEXANE Forte. Lze tyto každodenní injekce, po kterých mám modro-fialové celé břicho (už ani nevím, kam je píchnout) nahradit lékem XARELTO?
Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Xarelto cena

Nebezpečí u plísně na kůži

Komplikace plísně nehtů může vznikat jako bakteriální superinfekce nebo jako další jiné dermatofytýdy vyvolané zánětem na jiném místě těla, nežli je primární plísňová infekce.
Rizikové faktory pro vznik kožní plísně jsou malé kožní léze, oslabený imunitní systém, HIV infekce a Diabetes.

Zdroj: Kožní plísňová onemocnění

Poradna

V naší poradně s názvem JAK ODSTRANIT CERVENOU TECKU NA NOZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alžběta.

Dobrý den přejí a prosím o pomoc a radu.Mám na pravé noze červenou trošku vystouplou tečku ve velikosti hrášku. Holim si nohy jsem opatrná ale stalo se mí že dva krát jsem to narušila a dlouho mi tekla krev a opět je to vystouplé a stejná červená nehezka větší tečka. Napište mí prosím k tomu něco dobrého co by mi mohlo pomoc a co mužů udělat já samá a vždy je každá dobrá rada nad zlato.Napište mi prosím co nejdřív ano prosím Vás pěkně, děkuji za pochopení a hezký den přejí. Bursikova
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Udělal se vám hemangiom. To je taková cévní malformace, která prorůstá kůží až na povrch a postupně zbytňuje. Každé narušení znamená vytrvalé krvácení, protože se jedná o shluk cév - proto ta červená barva. Jak to odstranit? Nejrychlejší a nebezpečnější způsob je nechat si to chirurgicky vyříznout. Operace je v lokálním umrtvení a do měsíce je vše zahojeno s minimální jizvičkou. Zajděte s tím na kožní a objednejte se na extrakci z důvodu častého krvácení. Za těchto podmínek vám to pojišťovna celé uhradí a vy nebudete muset platit za kosmetický zákrok.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak odstranit cervenou tecku na noze

Ložiska kožní plísně

Kůže, nehty a vlasy jsou tvořeny keratinem, který je základní potravou pro dermatofyty, které způsobují kožní plíseň. Vnitřní onemocnění dermatofyty nebylo nikdy pozorováno. Plísně se množí především v okrajových oblastech prstencových lézí, kde bývá součastně i nejsilnější zánět. Pokud patogeny napadnou vlasy, tak bývají často umístěny ve vlasových folikulech.

Zdroj: Kožní plísňová onemocnění

Poradna

V naší poradně s názvem FAKULTNÍ NEMOCNICE KARLOVO NÁMĚSTÍ KOŽNÍ AMBULANCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Květoslava Tobiašová.

Dobrý den, prosím, dalo by se u Vás objednat na kožní ošetření? Potřebovala bych odbornou kožní pomoc. Praská mi kůže na prstech /ruky/ a je to velmi bolestivé. Děkuji za odpověď
Tobiašová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tady je telefonní číslo do kartotéky 224 966 740. Zavolejte a dohodněte se se zdravotní sestrou.

Zdroj: diskuze Fakultní nemocnice karlovo náměstí kožní ambulance

Vitiligo

Vitiligo je kožní onemocnění, kdy dochází ke ztrátě buněk tvořících kožní pigment. U nemocného se projevuje světlými skvrnami na kůži nepravidelných tvarů, nejčastěji okolo prstů, úst, očí, genitálu, kloubů a třísel. Z postižených míst mohou vyrůstat chloupky též se ztrátou pigmentu.

Bílé skvrny na kůži

Zde je článek, který podrobně rozebírá vitiligo.

Vitiligo – foto

Zde je několik fotografií, na kterých jsou vidět projevy vitiliga.

Zdroj: Kožní nemoci

Diskuze

V diskuzi SKOŘICOVÁ LIMONÁDA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva .

délá se z celé skořice, popíjet se může celý den, je to na zlepšení paměti, ale nevím, zda zlít horkou vodou, nebo studenou

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Skořicová limonáda

Projevy alergie na kůži

Na alergen v potravě může reagovat i kůže. 30 až 60 minut po snědení nevhodné potraviny se mohou objevit různé výsevy, zarudnutí, pocity svědění kůže. Přetrvávání kožních projevů může být různě dlouhé, někdy pár hodin, jindy pár dní. Pokud máte kožní problémy, je dobré myslet i na možnost alergie na některou potravinu. Pro potravinovou alergii je typické, že jsou kožní projevy souměrné. Pokud jsou například v loketních jamkách, tak jsou na obou rukou a podobně.

Zdroj: Kožní vyrážka z potravin

Melanom

Melanom je velmi nebezpečný typ rakoviny kůže, který vzniká v melanocytech, tedy kožních buňkách, které produkují kožní pigment. Melanom je způsoben slunečními paprsky, tedy především jejich UVB složkou, která poškozuje DNA melanocyty, a ty se poté nekontrolovatelně množí a tvoří kožní nádor – melanom. Melanom se nejčastěji objevuje na kůži, ale může se vytvořit i na sliznici či v oku. Nejtypičtěji se objevují na plochách těla, které vystavujeme slunečnímu záření jen nárazově. Může vzniknout jak normálně na bílé kůži, tak na podkladě mateřského znaménka. Melanom je značně nebezpečný kožní nádor, ale díky tomu, že je na povrchu kůže a že je barevný, ho můžeme snadno odhalit a včas zahájit léčbu.

Melanom

Zde je článek, který se podrobně zabývá melanomem.

Melanom – foto

Zde je několik fotografií, na kterých jsou vidět projevy melanomu.

Zdroj: Kožní nemoci

Poliklinika Karlovo náměstí 32

Na poliklinice Karlovo náměstí 32 najdete různé ambulance kožního lékařství:

  • Ambulance všeobecné dermatologie
  • Ambulance dětské dermatologie
  • Ambulance pro sklerodermie
  • Ambulance pro kožní choroby z povolání a dermatologickou alergologii
  • Ambulance pro flebologii a lymfologii
  • Ambulance mykologická (plísňová onemocnění)

Zdroj: Kožní Karlovo náměstí

Příčiny kožního plísňového onemocnění

Mezi nejčastější příčiny kožní plísně patří kontakt s těmito dermatofyty: T. rubrum, Microsporum canis, T. interdigitale a T. mentagrophytes. Jejich hlavní přenos probíhá při přímém kontaktu s nakaženými lidmi či zvířaty. Mezi vzácné příčiny nákazy patří, přenos prostřednictvím kontaktu s půdou.

Zdroj: Kožní plísňová onemocnění

Poliklinika Karlovo náměstí kožní oddělení

  • Fakultní poliklinika, budova B, 3. patro
  • Karlovo náměstí 32
  • Praha 2

Telefon

Kartotéka

224 966 740

Jednotlivé ambulance

224 966 737 (č.1 - sklodermie, psychosomatika)

224 966 537 (č.2 - všeobecná)

224 966 541 (č.3 - všeobecná)

224 966 736 (č.4 - kryoterapeutická, všeobecná, mykologická)

224 966 735 (č.5 - mykologické odběry SPZ)

224 966 733 (č.6 - mykologie)

224 966 734 (č.7 - mykologie)

224 966 730 (č.8 - hojení ran)

224 966 731 (č.9 - flebol., mykol., všeob.)

224 966 732 (č.10 - všeobecná)

224 966 738 (č.12 - alergologická)

224 966 739 (č.13 - alergologická)

224 966 538 (č.14 - dětská)

Zdroj: Kožní Karlovo náměstí


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP