Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

LASER SPÁLENÍ KŮŽE

OBSAH

Kožní nárůstky a znaménka označují souhrnně obrovskou skupinu kožních projevů. Kromě toho, že vás jejich přítomnost může rušit esteticky, mohou být i potenciálním zdravotním problémem. Proto je dobré mít o svých výrůstcích vždy přehled a vědět, které je potřeba sledovat a případně odstranit.

Zdroj: Vyříznutí mateřského znaménka

Diskuze

V diskuzi LASER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sabina.

Dobrý den, já sem zkoušela na stařecké skvrny různé krémy a vodičky a nakonec mi pomohl až laser: www.medicomvip.cz/la…
A krémy používám jako pevnci.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Laser

Prevence

Velmi důležitou součástí prevence vzniku nežádoucích pigmentových skvrn je ochrana proti slunečnímu záření. Ta by se měla stát každodenním návykem zejména u jedinců s nízkým fototypem nebo jedinců ohrožených fotosenzitivitou. Zabrání se tak nejen akutnímu popálení kůže, ale i rozvoji stárnutí kůže a případnému kožnímu nádoru.

Zdroj: Laser na pigmentové skvrny

Diskuze

V diskuzi BI OIL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Na malé né moc silné skvrnky je celkem dobrý Bi OIL - www.vitasvet.cz/byli… . Výhodou je ,že je to přírodní. Já se trosku obávám, že mechanické "obroušení" kůže není moc vhodné... To už bych asi šla pod skalpel nebo laser.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bi oil

Chrání karotenoidy pokožku před spálením?

Karotenoidy mají obrovskou ochrannou kapacitu, ale neumí chránit pokožku před spálením. Podívejme se, jak to vlastně je. Beta karoten patří do skupiny karotenoidů, které jsou silnými antioxidanty a jejich hlavní funkcí je chránit kožní buňky před poškozením volnými radikály. Tyto volné radikály jsou produkovány ultrafialovými paprsky a bývají příčinou spálení pokožky, v nejhorším případě i rakoviny kůže. Antioxidanty však působí až v hlubších vrstvách kůže, kam UV záření nepronikne. Úkolem antioxidantů je tedy napravovat škody, které v pokožce napáchaly sluneční paprsky, ale rozhodně nedovedou samotnému poškození nebo dokonce spálení kůže zabránit.

Zdroj: Opravdu pomáhá beta karoten opálení?

Poradna

V naší poradně s názvem SPÁLENÁ KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nikola.

Dobrý den, prosím Vás, co si mám dát na spálenou kůži? tak aby mi to co nejdříve zhnědlo, nejlépe zítra? :-) Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Čau Nikolo, spálená kůže od sluníčka do zítra hnědá - to nepůjde s ničím, ale do týdne ano. Teď si co nejdříve na to nastříkej Panthenol spray - koupíš ho v lekárně. Dělej to vždy, když můžeš! Kup si také tablety betakaroten a užívej je podle návodu a chraň si spálenou kůži před dalším sluněním. Tak nejrychleji zmírníš následky spálené kůže od sluníčka a do týdne se to spraví. Příště si na kůži namaž krém DayLong 16 a budeš bez spálení postupně pěkně hnědá od začátku slunění.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Spálená kůže

Jak ošetřit spálení od slunce

Při spálení mění pokožka svou barvu do ruda, začíná být citlivá na dotek, později dost bolestivě, a sálá z ní horko. Kůže nemusí nutně zrudnout ihned, ke změně barvy dochází během několika hodin. Drobně spálená pokožka se s pomocí vhodných přípravků zklidní během několika dnů. Pokud na slunci usnete a přivodíte si vážnější poškození, připravte se na zvýšenou péči. Na kůži aplikujte chladivé pěny a gely s panthenolem a vitamínem E a hodně pijte. Velký pozor si dávejte v momentě, kdy se vám vytvoří puchýře. Nesnažte se o jejich odstranění, hrozí zde nepříjemná infekce. Navíc čirá tekutina uvnitř ránu ochlazuje a dezinfikuje. Pokud máte kromě puchýřů i zimnici a bolí vás hlava, je vhodné navštívit lékaře.

Zdroj: Opalovací krém

Diskuze

V diskuzi NA PIGMENT.SKVRNY LASER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel J. Slavík.

Pokud máte doma laserové ukazovátko, tak stačí 3x denně posvítit po 3 minutách na postižené místo. Během 14 dnů skvrny jakoby zasýchají a tvoří se na povrchu šupinky. Skvrna pomalu mizí.Tento laser seženete u vietnamců za 30 Kč. Je k sehnání i v jiných obchodech, ale za trojnásobnou cenu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Simona Jandová.

Tak od Vietnamců bych si nic na tělo nekoupila ...... je to taky "kosmetika" a kde je prokázána nějaká nezávadnost ?? Když už na tělo, tak jedině výrobek z lékárny atd - ani po netu ne .... ale díky za tip a radu :) Třeba to někdy využiju :)

Zdroj: diskuze Na pigment.skvrny laser

Opalujete se? Riskujete rakovinu kůže!

Lékaři varují, že pro vznik maligního melanomu je velmi podpůrné nadměrné slunění. Melanom způsobuje hlavně dlouhodobé slunění, že to není tak, že bychom dvakrát nebo třikrát jeli k moři a v září si hned objevili nádor na ruce. Pokožka si expozice UV zářením pamatuje dlouhou dobu a melanom může vzniknout i po 10, 20 nebo 50 letech. Dokonce se dnes tvrdí, že nejvíce nebezpečné je, pokud se spálíme na slunci jako děti, protože někdo spočítal, že pravděpodobnost vzniku maligního melanomu v souvislosti se spálením v dětství opravdu existuje. Pro vznik melanomu platí, že čím je spálení od sluníčka častější, tím je pravděpodobnost vzniku melanomu větší.
 

Zdroj: Zhoubný melanom kůže je daň za opálenou kůži

Diskuze

V diskuzi IPL DEPILACE STROJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nancy.

Dear Sir/Madam,
This is Nancy from Beijing Nubway S&T Co., Ltd, we are manufacturer of beauty equipment for the skin improvement and skin disease treatment.

Our main beauty equipments are below:
1. High frequency machine for spider veins removal
2. IPL system
3. RF-Fractional/Fraxel CO2 Laser
4. Skin Analyzer System
5. Cryolipolysis Fat Freeze Slimming Machine
6. Q-switched ND: YAG laser: Tattoo removal system
7. 808 Diode laser hair removal
8. Diode Laser Hair re-growth Therapy Device
9. Ultrosonic Fat Burning Device
Other main equipments include RF System, E-Light system, Oxygen Infusion System, Hair and Scalp Analyzer System, Laser Lipo Slimming Machine, LED/PDT System and Teeth whitening machine.
If you want to find more products, please visit WWW.NUBWAY.COM, thanks!
If any product meet your demand , please contact us , we are sure any of your question will get our prompt reply!
Best Regards!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze IPL depilace stroj

Olivový olej na opalování

Olivový olej má svůj přirozený ochranný faktor SPF 2,5. Olivový olej propůjčuje pokožce hebký vzhled a vyživuje ji přírodním antioxidantem – vitamínem E. Olivový olej při opalování je lepší až jako regenerační kůra po opalování, protože pokožku chrání jen minimálně proti spálení! Výbornou směs na regeneraci pokožky lze získat, když olivový olej obohatíme ještě o šťávu z citronu. Na dvě deci oleje stačí jedna lžička čerstvé citronové šťávy, pak se to společně dobře promíchá před každým použitím. Jako zpestření můžete do směsi nastříkat několik kapek svého oblíbeného parfému.

Zdroj: Melanom, zákeřná rakovina kůže

Poradna

V naší poradně s názvem ZRUDNUTÍ HLAVY PŘI BARVENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzka.

ahoj chci se zeptat nedávno sem si barvila vršek hlavy na bílo a podbarvení na černo když sem si jí začala barvit bílou tak mě ta hlava neskutčně pálela a svědila .. asi 2 minuty na to mi úplně zčervenala ... ted mam v hlavě strupy a chci ze zeptat čím to je a co stim můžu udělat dík ahoj :)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zčervenání pokožky hlavy po odbarvování je způsobeno popálením od odbarvovače. Kůže se potom chová, jako při spálení na slunci a i péče je podobná. Kůži je potřeba nechat zahojit, chránit ji ještě asi měsíc před sluncem a patlat na ni Panthenol. Kůže se zahojí do 14 dnů i dříve, podle intenzity popálení. Po zhojení zůstanou na kůži patrné růžové fleky, což je známka dobrého zhojení. Tyto růžové fleky se nesmí opálit na slunci, jinak by časem zhnědly - zpigmentovaly by.

Zdroj: diskuze Zrudnutí hlavy při barvení

Choroby kůže

Nejčastější chorobou kůže je akné, jedná se o ucpání mazových žláz mazem z infikovaných mazových žláz, což způsobuje zánětlivé vřídky na povrchu kůže. Další choroba člověka viditelně odlišuje od ostatních, jedná se o albinismus, což je dědičná vada, kdy člověk nemá dostatek melaninu, takže jeho kůže a vlasy jsou velmi světlé. I s další chorobou se setkala většina lidí, jedná se o bradavice, což jsou nezhoubné výrůstky na kůži. Člověka může omezovat i dermatitida, neboli zánět kůže často způsobený alergií. Kůže může trpět i na ekzémy, tedy záněty kůže provázené svěděním a puchýři. Alergie na potraviny může způsobit kopřivku, tedy svědící zanícené skvrny. Mezi kožní onemocnění patří i lupénka, jedná se o nemoc, při které se zanítí kůže a potáhne se stříbrnými šupinkami. Některé lidi může trápit i mateřské znaménko, což je pigmentová skvrna na kůži různých velikostí. Kůži může zasáhnout i přehřátí, které se projeví červenými skvrnami a pocením. Kůže je velmi citlivá na spálení sluncem, navíc při častém slunění se zvyšuje riziko rakoviny kůže (melanom). V neposlední řadě lidi s tmavší kůží může zasáhnout vitiligo, což je ztráta barvy kůže.

Zdroj: Vše o pokožce

Poradna

V naší poradně s názvem MRAZEM SPÁLENÉ TVÁŘE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Proti mrazem spáleným tvářím je nejlepší prevencí natřít pokožku lékařskou vazelínou. Lékařská vazelína vytvoří na pleti ochranný film, který nedovolí mrazu destruovat - spálit tváře. Na vazelínu je možné nanést i make-up.
Když už se spálení tváří mrazem stalo, tak se k poškozené pokožce chovejte, jako při spálení od sluníčka - mažte to 3x danně panthenolem a promazávejte hydratačním krémem. Důležité je mrazem spálená místa dobře masírovat, aby se prokrvila a rychle se tak obnovila tvorba nové pokožky.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mrazem spálené tváře

Onemocnění melanomem

Riziko vzniku zhoubného nádoru, melanomu, narůstá s počtem spálení kůže sluncem v dětském věku, dále s počtem pigmentových mateřských znamének a se slabou tvorbou pigmentu. Nadměrná expozice slunečnímu záření navíc narušuje imunitní systém a způsobuje předčasné stárnutí kůže. Vzhledem k tomu, že UV záření proniká i textilními materiály, tak by ve chvíli, kdy je vaše pokožka vystavena přímému slunci, měla být chráněna opalovacím přípravkem. Ochranná kosmetika se používá nejenom v letním, ale i v zimním období při pobytu na horách, kde může sluneční záření dosahovat vysoké intenzity.

Ne všechny výrobky na trhu jsou ovšem kvalitní, některé neposkytují deklarovanou ochranu před UVA nebo UVB zářením. Opalovací přípravky nicméně nemohou poskytovat stoprocentní ochranu před ultrafialovým zářením a jejich používání nemůže zcela zabránit vzniku melanomu kůže.

Zdroj: Opalovací krém

Diskuze

V diskuzi PIGMENTOVÉ SKVRNY NA OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aneta.

Chtěla bych se zeptat,zda někdo nemáte zkušenost,nebo radu. Udělal se mi tmavý pruh pod nosem,pigmentace,jako,když mám knírek,jem to od sluníčka,mažu se 50,i ruzné kremy na bělení mám vyzkoušené,bohužel nic nepomohlo,nevíte,co s tím?
děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Na pigmenty jen alex laser, chemický peeling, nic jiného mi nezabralo a to jsem zkoušela vše.

Zdroj: diskuze Pigmentové skvrny na obličeji

Odstranění jizev po akné

Pomocí laserů Smoothbeam a GentleYAG se nahradí defektní vazivo jizvy novým a zdravým. Léčí tak všechny jizvy včetně těch po akné. Pokud se jedná o vpadlé jizvy po akné, lze ke korekci použít odpařovací laser. V případech akné je však vždy lepší a efektivnější ošetřovat již jizvy v průběhu aktivních projevů. Jednou z důležitých zásad u čerstvých jizev je ochrana před slunečními paprsky.

Zdroj: Odstranění jizev

Poradna

V naší poradně s názvem KOŽNÍ KLINIKA KARLOVO NÁMĚSTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Lupénka se léčí excimerovým lejzrem na Poliklinice Roškotova 1225/1 142 00 Praha 4. Zde sídlí Derma Medical Clinic s.r.o., jenž léčbu provádí. Léčba lupénky laserem je hrazena z veřejného zdravotního pojištění od pojišťoven VZP, OZP a VoZP. Po ošetření lejzrem očekávejte spáleniny kůže a sterilně je kryjte. Po sloupnutí strupu by nová pokožka již měla být bez lupénky. Zde je email, na který můžete napsat a objednat se na vstupní vyšetření.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslav NOVÁI.

Na Karláku mají hovno a né laser, jsou tam tak příjemní lékaři že by je člověk nejraději nakopal do prdele.

Zdroj: diskuze Kožní klinika karlovo náměstí

Co je melanom kůže

Maligní melanom je nádor, který vychází z pigmentových buněk kůže. Tyto pigmentové buňky se nacházejí také na sliznicích, takže melanom se může vyskytovat nejen na kůži, ale také známe například i melanom v oku. Melanom je kožní nádor, který se vyskytuje častěji u osob se světlou pletí. Pro lidi se světlou pletí je typické, že se prakticky vůbec neopálí nebo se opalují přes začervenání nebo spálení, a kteří mají na sobě tak zvané pigmentové névy, eventuelně jejich zvláštní varianty. Mezi pigmentové névy řadíme různé pihy, mateřská znaménka, ale spíše se jedná o mateřská znaménka, nebo pigmentové skvrny, které přibývají postupně s věkem. Melanom se dále vyskytuje u lidí, u kterých se již vyskytlo toto onemocnění v rodině nebo dokonce u nich samotných. U melanomu také hraje roli i genetický vliv, který je zde uplatněn. Melanom se také může objevit u osob, které mají například nějaké poruchy imunitního systému, tak se u nich může tato kožní rakovina objevit.
 

Zdroj: Zhoubný melanom kůže je daň za opálenou kůži

Diskuze

V diskuzi BĚLÍCÍ PÁSKY DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel H..

Já si myslím, že bělení zubů doma pomocí nějakých zázračných receptů může být hazard se zdravím zubů. Člověk se může lehce připravit o sklovinu, která se neregeneruje. Mě se osvědčily z domácích metod také bělící pásky Crest, tedy konkrétně varianta profesional efects. Koupil jsem si jen na netu na www.crest3dwhite.cz a spokojenost. Laser je laser, ale každý na něj nemá. Hodně kouřím, tak jsem rád, že mám teď po dlouhé době bílé zuby.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Žána.

Opravdu ty bělící pásky na zuby fungují?abych zas nekoupila něco marně:-(

Zdroj: diskuze Bělící pásky diskuze

Milia na víčku

Milia, jak již bylo řečeno, jsou tvrdé bílé cysty vyplněné zrohovatělou kůží. Nejčastěji se tvoří na pokožce obličeje, a to především na oku, mohou se objevit také u dětí. Milia nelze vymáčknout.

Příčiny

Milia jsou ve většině případů důsledkem suché pleti nebo špatně zvolených kosmetických přípravků. Tvoří se ale také vlivem nedokonalého odličování pleti. Nezřídka se příčina jejich vzniku ani neodhalí. Milia obvykle poukazují na to, že se pleť něčemu brání - něco se jí prostě nelíbí. Mohou být tedy způsobeny špatnou životosprávou, fungicidy či potravinovými alergiemi. Svou roli zde sehrává i genetika.

Léčba

Milia se odstraňují chirurgicky - jehlou nebo laserem. Pro odstranění znamének a výrůstků se používá frakční CO2 laser a cévní laser. V současnosti se pracuje se špičkovými CO2 lasery COSCAN a FRAXIS a cévním laserem MedArt 435. Při zákroku je paprsek laseru namířen na ošetřovaný výrůstek, který působením krátkých laserových pulzů postupně vaporizuje (odpařuje se). Po odstranění na místě vznikne drobný stroupek. Cena za odstranění milií je individuální dle rozsahu zákroku.

Zdroj: Tukový výrůstek na očním víčku

Nejlepší opalovací krém

Cílem opalovacích přípravků je poskytnout ochranu před ultrafialovými složkami slunečního záření, které mají negativní účinky na lidský organismus. Z principu jde tedy o ochrannou kosmetiku, která má při pobytu na slunci zabránit spálení kůže a současně ji chránit před rakovinotvornými účinky jak UVB, tak UVA záření.

Dobrých opalovacích přípravků je na trhu dost. Mezi ně patří například dm Sundance / Transparentes Sonnenspray, nebo Interspar Sun Kiss / Sonnenmilch. Z hlediska kosmetických vlastností je nejpříjemnější Yves Rocher Protectyl Végétal 3in1, za kvalitu si ale značně připlatíte. Navíc je jeho ochranný faktor o dost vyšší, než kolik se uvádí na obalu, proto se s ním spíše vůbec neopálíte. Mezi přípravky, jejichž koupě se vyplatí, patří Lidl Cien / opalovací mléko Classic, ale také Astrid mléko na opalování ve spreji.

Zdroj: Opalovací krém

Doba rekonvalescence po laserovém odstranění

Doba rekonvalescence se vztahuje k typu ošetřeného postižení a použité energii a je velmi individuální:

  • většina ošetření se hojí bez stroupku
  • výsledek léčby lze hodnotit v odstupu 5–6 týdnů
  • podrobné informace k výsledku sdělí lékař po výkonu a pacient je obdrží také písemně
  • bezprostředně po ošetření je dobré vyvarovat se intenzivnímu slunění (včetně solária) a používat vysoké ochranné faktory SPF 50
  • u pleti se sklonem k pigmentacím vynechat slunění definitivně
  • jiná zvláštní opatření nejsou nutná, podrobnosti vám sdělí lékař dle rozsahu výkonu

Zdroj: Laser na pigmentové skvrny

Laser na aterom

Díky laseru dochází jen k minimálnímu zásahu do okolní tkáně a také k minimalizaci krvácení při a po zákroku. Jedná se o prosté laserové odstranění celé cysty včetně pouzdra. V případě, že by nebyla cysta odstraněna celá, po čase by opět dorostla. Takto ošetřené místo se nemusí ani zašívat. Za několik dnů se na něm vytvoří stroupek, který samovolně odpadne. Výkon probíhá vesměs při místním znecitlivění a významně zvyšuje kvalitu života. Nicméně je třeba poznamenat, že léčba bez chirurgického zákroku je možná pouze u ateromů malých velikostí. Velké ateromy se musí odstranit chirurgicky, to je způsobeno tím, že už zasahují do okolních tkání a cév. Odstranění velkého ateromu v podpaží je možné pouze skalpelem.

Zdroj: Tuková cysta alias aterom

Jak používat opalovací krém

U všech ochranných přípravků je důležité opakované nanášení. Například běžně prodávané 150ml balení (cca 180 g) za předpokladu správné aplikace vydrží na pět použití. Drahé opalovací přípravky tak mohou svádět k nebezpečnému snižování správného množství.

Voděodolnost znamená, že přípravek chrání před slunečním zářením při pobytu ve vodě. Při styku s vodou však dochází k výraznému úbytku ochrany a aplikaci přípravku je zapotřebí zopakovat. Přípravky, které by po pobytu ve vodě nebylo nutné znovu aplikovat, neexistují! Pocit, že se produkt ve vodě nesmyje, nebo skutečnost, že se nespálíte, přestože vynecháte opakovanou aplikaci po pobytu ve vodě, nesvědčí o tom, že jste stále chráněni. Spálení je jen jedním z negativních účinků slunečního záření a velká část poškození kůže není viditelná, neboť je daná jeho dlouhodobými účinky. I když je velká část ochranné kosmetiky deklarována jako voděodolná, ukazuje se, že tuto vlastnost některé výrobky nemají. Skutečnost prokázal předposlední srovnávací test dětských opalovacích přípravků z roku 2014. Proto bez ohledu na voděodolnost se po osušení vždy znovu natřete opalovacím krémem.

Zdroj: Opalovací krém


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Jana Fábryová


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP