Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

LÉKY NA ODVODNĚNÍ BEZ PŘEDPISU

OBSAH

Lidé se zavodněným organismem trpí otoky nohou a rukou, nadměrně se potí, mají pocit nafouklého břicha. Voda je nedílnou součástí lidského těla, je důležitá pro správné fungování organismu, ale v nadměrném množství tělu škodí. Při užívání močopudných potravin však nezapomínejte na dostatečný pitný režim. Zní to sice paradoxně, ale pravidelný příjem vody se nesmí podcenit. Na nedostatek tekutin v těle totiž organismus reaguje opět zadržováním vody.

Zdroj: Potraviny podporující odvodnění těla

Poradna

V naší poradně s názvem LÉKY NA ODVODNĚNÍ NA PŘEDPIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šárka Čunátová.

Dobrý den.Chtěla bych se optat na furon na odvodnění,ale beru léky na deprese a mám astma,na něj beru také léky.Mohu brát tento lék ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék Furon patří mezi nejúčinnější léky na odvodnění. Lék Furon zmírňuje otoky a může být také užíván při léčbě vysokého krevního tlaku. Jeho užívání ale sebou přináší mnoho rizik, která je třeba pravidelně kontrolovat. Proto je tento lék k dostání pouze na lékařský předpis, aby ošetřující lékař mohl sledovat účinky léku a zajistit vám bezpečnou léčbu. O tom, že užíváte lék Furon, musíte vyrozumět všechny své lékaře, na plicním i lékaře píšícího vám předpis na antidepresiva. Pokud jste jim o této léčbě neřekla, učiňte tak při další kontrole.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Furon lék na odvodnění .

Čaj na odvodnění organismu

Při odvodnění jsou hojně využívané také bylinné čaje a výtažky z bylin. Rostliny, které se nejčastěji využívají k odvodňování, jsou kopřiva dvoudomá, bříza bradavičnatá, smetanka lékařská, přeslička rolní, pýr plazivý, ale také černý rybíz, černý bez nebo brusinka obecná. Čaje z těchto bylin koupíte v každé lékárně.

Zdroj: Léky na odvodnění bez předpisu

Poradna

V naší poradně s názvem LÉKY NA ODVODNĚNÍ NA PŘEDPIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Koudelka.

Dobrý den,
Na odvodnění jsem bral Amicloton a teď mi lékař předepsal Carzap HTC 16mg/12,5mg. Chci se zeptat, v čem je mezi léky rozdíl, a který je pro mne více škodlivý.
Děkuji za odpověď.
Koudelka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ani jeden z jmenovaných léků pro vás nepředstavuje škodlivost, která by převyšovala zdravotní přínosy, které vám oba léky mohou poskytnout. Je běžná praxe, že se ke snížení krevního tlaku používá více variant léčby a podle výsledků se pak stanovuje další postup. Oba léky mají nežádoucí účinky, které se týkají hlavně zátěže ledvin. Když budete chodit pravidelně k lékaři na odběr krve a budete mít pod kontrolou funkci ledvin, tak můžete užívat současnou léčbu bez obav.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léky na odvodnění na předpis

Je Furon na předpis

Lék Furon 40 mg je pouze na lékařský předpis a prodej bez předpisu v lékárně není možný. Úhrada pojišťovny činí 63,70 Kč a maximální doplatek je 9,04 Kč.

Vyvarujte se těchto inzerátů: „Nabízím léky na srdce a odvodnění (Furon, Verospiron, Enap), nám už jsou k ničemu, ale vyhazovat je je blbost!“ Můžete si vážně poškodit zdraví při jejich koupi přes internet.

Zdroj: Na odvodnění Furon nebo Verospiron

Diskuze

V diskuzi FURON LÉK NA ODVODNĚNÍ . se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dašena Moakkadehova .

lek furon 40mq uživám ráno.Mam užívat po jídle nebo před jídlem?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie Jindrová.

Může prosím praktický lékař předepisovat lék Furon 40 m ?:

Zdroj: diskuze Furon lék na odvodnění .

Co na odvodnění organismu nabízí lékárna

Na odvodnění organismu pomohou podpůrné prostředky, které obsahují výtažky z bylin, jež pomáhají vodu odvádět z těla. Tyto doplňky stravy lze běžně sehnat v lékárně bez lékařského předpisu. K dostání jsou ve formě tablet, bylinných čajů nebo sirupů. Pomoci vám mohou také kapky s výtažkem z kakostu smrdutého, který příznivě působí na celou vylučovací soustavu.

Forfemina přípravek na odvodnění těla tbl. 30 brání zadržování vody v těle a zároveň zamezuje vzniku otoků. Aplikuje se jedna tableta denně. Forfemina cena.

KNEIPP 3 bylinky na odvodnění tob. 60 je přípravek obsahující 3 bylinky na odvodnění, a to jalovec, kopřivu a petržel. Podává se 2–4x denně 1 tableta s hlavním jídlem.

Přírodní produkt H2Out přináší kombinaci přírodních látek obohacenou kofeinem pro odvodnění organismu. Vyladěná kombinace zelené kávy, kopřivy dvoudomé, bambusu, jírovce a fenyklu dovolují organismu zbavit se tekutiny a ovlivnit tak třeba krevní tlak. Zde je možné koupit H2Out.

Zdroj: Léky na odvodnění bez předpisu

Poradna

V naší poradně s názvem HODNE NATEKLE LITKO ZAVODNENE A TVRDE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den ,moje maminka 67 let ma hodne natekle a zavodnene litko lekař ji napsal leky na odvodneni FURON ale ona bohužel nesnese žadne leky .Takže to vysadila a popíjí čaj na odvodněni.Noha je tvrdá a nateklá na kontrolu jedeme v uterý.Dále ji poslal na vyšetření cev,ale tam je plno nejdříve ve stredu .Co by ste nám poradila?Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Musíte se s lékařem dohodnout na jiné odvodňovací léčbě, kterou vaše maminka snese. Váš výrok, že nesnese žádné léky, je zvláštní a bylo vhodné promluvit si o tom s lékařem. Bez léků se prostě uzdravovat nedá.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hodne natekle litko zavodnene a tvrde

Bylinky na odvodnění v DM

Bylinky na odvodnění v DM jsou dostupné kdykoli a recenze jsou veskrze pozitivní. Čaj na odvodnění v tomto řetězci není dostupný. Zde tedy můžete vidět produkty na odvodnění dostupné v DM v podobě tobolek.

Zdroj: Bylinky na odvodnění organismu

Diskuze

V diskuzi LÉKY BEZ PŘEDPISU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karolina Forstová.

Indap,Moduretik

APO-Allopurinol

Detralex

Amprinal

Zaildar

Tyto léky jdou nahradit léky bez předpisu?Poraďte,prosím

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Léky bez předpisu?

Jak provést opětovné závodění organismu

V případě lehké dehydratace je nutné pacientovi podávat dostatek tekutin, a to po částech, nikoliv velké množství najednou, žaludek by je nemusel přijmout. Je důležité být trpělivý a neočekávat napravení ihned. Dehydratovaný by neměl dostat pouze obyčejnou vodu, ale také například bujón nebo ovocný džus. V případě vážnějšího stavu nelze tekutiny přivádět do trávicího traktu, je nutné podávat je nitrožilně.

Zdroj: Léky na odvodnění bez předpisu

Diskuze

V diskuzi TABLETY NA ODVODNĚNÍ ORGANISMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena šejvlová.

vhodný přípravek na odvodnění organismu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tablety na odvodnění organismu

Bylinky na odvodnění Liftea

Liftea je doplněk stravy obsahující jedinečnou směs bylinek, které přispívají k odvodnění organismu. Dle recenze produkt zmenšuje otoky končetin, detoxikuje tělo a snižuje pocity vyčerpání a únavy. Účinné složení obsahuje extrakt z jalovce, břízy, kopřivy, petržele.

Zdroj: Bylinky na odvodnění organismu

Poradna

V naší poradně s názvem ODVODNĚNÍ NATEKLÝCH NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bára.

Dobrý den ,mého dědu trápí oteklé a zčernalé dolní končetiny,chtela jsem se zeptat jestli to může pomoct i mu .pokud ano (nevadí že má problémy s tlakem a cukrem?)nemá to na to nějaký zlí vliv?děkuji za odp.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

To bohužel nelze takto bez vyšetření určit a ani nedoporučuji experimentovat způsobem "ono to možná vyjde". Léky na odvodnění mohou přímo ovlivnit krevní tlak a tím ohrozit na životě. Nejlepší věc, kterou můžete pro svého dědu udělat, je doprovodit ho k praktickému lékaři, který nejlépe určí další postup.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Odvodnění nateklých nohou

Jak se projevuje dehydratace organismu

Dehydratace nastává při nadměrném úbytku vody z organismu a může vést až ke smrti. Může k ní dojít při některých vážných nemocech, které jsou doprovázeny průjmem, nebo je způsobena vysokými teplotami, když člověk tělu neposkytuje dostatek vody. Příznaky jsou suché sliznice, hlavně v ústech a na jazyku, pocit suché pokožky a žízně, v některých případech se může objevit horečka. Pacient se může cítit celkově slabý, unavený.

Zdroj: Léky na odvodnění bez předpisu

Diskuze

V diskuzi ODVODNĚNÍ NATEKLÝCH NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bára.

Dobrý den ,mého dědu trápí oteklé a zčernalé dolní končetiny,chtela jsem se zeptat jestli to může pomoct i mu .pokud ano (nevadí že má problémy s tlakem a cukrem?)nemá to na to nějaký zlí vliv?děkuji za odp.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dana.

beru již 6 týdnu tyto léky ale otoky nezmizely. prosí o radu děkuji

Zdroj: diskuze Odvodnění nateklých nohou

Přestat solit

Většina lidí konzumuje mnohem více soli, než je doporučováno. Doporučené množství je 5 g soli na den, ale díky vysokému obsahu soli ve všech průmyslově vyráběných potravinách a lehké závislosti na slané chuti, denně můžeme zkonzumovat až 15 g soli. Jedná se tak až o trojnásobné množství, což se může projevit zadržováním vody, vyšším tlakem i dalšími kardiovaskulárními nemocemi. Chcete-li být v pořádku, pak je vhodné razantně snížit množství soli, přestat kupovat výrobky, které obsahují mnoho soli, a nedosolovat si pokrmy. Raději jídlo dochucujte bylinkami a sůl schovejte.

Zdroj: Léky na odvodnění bez předpisu

Poradna

V naší poradně s názvem SLUNEČNICOVÁ SEMÍNKA VLIV NA ČLOVĚKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stanislav Studynka.

Jsou slunečnicová seminka močopudná ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Slunečnicová semínka nejsou močopudná. Obsahují však hodně draslíku a díky tomu můžou prospět lidem, kteří užívají léky na odvodnění. Při odvodnění organismu dochází ke ztrátám draslíku a slunečnicová semínka jsou jeho vhodným a přirozeným zdrojem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Slunečnicová semínka vliv na člověka

Nápoje na odvodnění

Každý nápoj, který obsahuje kofein, působí jako diuretikum, to znamená čaj, káva, cola, energetické nápoje, alkohol a další.

Zdroj: Potraviny na odvodnění

Diskuze

V diskuzi ODVODNĚNÍ NATEKLÝCH NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bára.

Dobrý den ,mého dědu trápí oteklé a zčernalé dolní končetiny,chtela jsem se zeptat jestli to může pomoct i mu .pokud ano (nevadí že má problémy s tlakem a cukrem?)nemá to na to nějaký zlí vliv?děkuji za odp.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miluš.

Můžou se užívat kapky na odvodnění od dr.Popova, když se berou léky na tlak, cukrovku a ředění krve.Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Odvodnění nateklých nohou

Zkušenosti s Verospironem

Verospiron může u mužů způsobit zvětšení prsou, což se označuje jako gynekomastie. Kromě toho může Verospiron v kombinaci s jinými léky (například ACE-inhibitory) zvýšit příliš hladinu draslíku a vyvolat hyperkalémii. Riziko je vyšší u pacientů se selháváním ledvin.

Zdroj: Na odvodnění Furon nebo Verospiron

Diuretika bez předpisu

Volně prodejná diuretika jsou pouze přípravky, které obsahují bylinky, jež působí močopudně – DR. POPOV Edemin čaj 50 g, Megafyt čaj KOPŘIVA 20 × 1.5 g. Další možností jsou KNEIPP 3 bylinky na odvodnění cps 60. Silnější diuretika předepisuje pouze lékař.

  • Bylinný čaj Edemin Dr. Popov 50 g MEKKA při otocích a vodnatelnosti. Podporuje vylučování tekutin močí. Doporučení: nepít minerální vody s obsahem sodíku (Na+) nad 100 mg/litr. Zcela vyloučit alkohol. Zde se můžete podívat, jaké jsou ceny čaje Edemin Dr. Popov 50 g MEKKA.
  • Megafyt čaj KOPŘIVA 20 × 1.5 g je čaj v nálevových sáčcích – porcovaný. Má mírný močopudný účinek, podporuje příznivě metabolismus. Tento čaj je kontraindikován u nedostatečné činnosti srdce a ledvin, provázené otoky. Zde se můžete podívat na ceny Megafyt čaj KOPŘIVA.
  • KNEIPP 3 BYLINKY NA ODVODNĚNÍ CPS 60 je speciálně vyvinutá kombinace přírodních látek ze tří rostlin, které jsou známé diuretickými (močopudnými) účinky odpradávna: nať kopřivy a petržele, plody jalovce. Biotin přispívá k normálnímu energetickému metabolismu. Kyselina listová přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání. Ve spojení s vyváženou stravou, dostatečným příjmem tekutin a pohybem se budete cítit mnohem lépe. Vhodné pro ty, kdo trpí otoky nohou, nebo ve spojení se zavodněním organismu způsobeným některými léky. A zde se můžete podívat na ceny KNEIPP 3 BYLINKY NA ODVODNENI CPS 60.

Zdroj: Tablety na odvodnění organismu

Co je to diuretikum?

Diuretika zvyšují vylučování vody a různých škodlivin močí. Používají se při potížích s vysokým tlakem, některých otravách a také na různé nepříjemné otoky. Patří mezi často předepisované léky, ale určitě stojí za to se poradit se svým lékařem, jestli v tom či onom konkrétním případě by nebylo pro tělo šetrnější použití nějaké přírodní alternativy.

Zdroj: Potraviny na odvodnění

Verospiron versus Furon

Při otázce, co na odvodnění, zda Furon či Verospiron, vám dá jednoznačnou odpověď pouze lékař. K silným kličkovým diuretikům se řadí furosemid (Furon, Furorese). Draslík v organismu šetří spironolakton (Verospiron), který často nachází uplatnění u srdečního selhávání.

Zdroj: Na odvodnění Furon nebo Verospiron

Bylinky na odvodnění v těhotenství

Těhotná žena by se v každém případě měla poradit s lékařem ohledně odvodnění. Proč je vůbec potřeba se odvodňovat v těhotenství? Pokud se objeví otoky a zadržování vody v tomto období, patří tento problém do rukou lékaře a není zde prostor na babské rady.

Vždy se samozřejmě doporučuje poznat prapůvodní příčinu tohoto stavu – může jí být slabý výkon srdce, ledvin i jater nebo narušení lymfatické či hormonální soustavy.

Zdroj: Bylinky na odvodnění organismu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP