Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

MUDR JAN HNÍZDIL CELOSTNÍ MEDICÍNA

OBSAH

Endala je moderní medicínský přístup založený na přesvědčení, že na počátku sebesložitějšího problému se vždy skrývá triviální příčina a že na každou nemoc existuje lék. Lékaři na klinice endala věnují intenzivní pozornost jak aspektům medicínským, tak duševním. Ve spolupráci se specializovaným týmem odborníků poskytují komplexní, ale přísně individuální péči, díky níž vrátí vašemu tělu zdraví a vaší duši klid.

Zdroj: Klinika endala

Poradna

V naší poradně s názvem NYSTATIN PŘÍBALOVÝ LETÁK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Polidorova.

Je mi sedmdesát let. Před dvěma lety jsem zjistila, že důvodem mých celoživotních problémů je candida. Od tohoto zjištění držím velmi přísnou dietu se střídavými úspěchy. Před půl rokem jsem si objednala z z Německa nystatin. Opět se dostavují úspěchy jen občas. Ačkoliv to mám od jazyka, krku až po konečník. A celkem jistě v celém těle, nikdo z lékařů mi nepomohl. Praktický lékař se mi vysmál, ORL nic nevidí, zubař se tváří, že se nic neděje, ačkoliv mám paradontozu a přicházím o zuby, na interně udělají kolonoskopii a gastroskopii a diví se, nač si stěžují, že jsem zdravá. Přesto mám stavy, kdy musím hladovet, abych vůbec mohla fungovat. Nevím, kam se obrátit o pomoc. Pořadí mi někdo, než na tu potvoru zemřu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste celostní medicínu. Při ní se lékař soustředí na celý organismus bez ohledu na oborové rozdělení. Nejlepším lékařem v oboru celostní medicíny je MUDr. Jan Hnízdil a jeho tým. Objednací lhůty jsou sice dlouhé, ale když budete ochotná počkat, tak se vám dostane péče, kterou postrádáte u doposud navštívených lékařů. Objednat se můžete pouze pomocí formuláře na této adrese: hnizdozdravi.cz/kont…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nystatin příbalový leták

Celostní medicína Plzeň

Celostní medicína Plzeň představuje léčbu člověka jako celku, to znamená na úrovni jeho fyzického těla, jeho energetické a regulační úrovni, dále na úrovni psychické a duchovní. Přednosta: prim. MUDr. Jaromír Pelčík.

Více informací o Celostní medicíně Plzeň naleznete zde.

Zdroj: Celostní medicína

Poradna

V naší poradně s názvem JAK SE RYCHLE ZBAVIT SVRABU VO VLASOCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Klemova.

Pozdravujem Vas ,verim ze mi poradite ako sa zbavit svrabu na pokozke vo vlasoch. Trapim sa uz 2rok a kazdy lekar mi povedal ze svrab nejde do hlavy. Citim to rukami biele sklenene a cierne male bodky to ked prejdem si do vlasov,skusala som sampony rozne ale aj olej Tea Tree .Poprosim ako dlho to mam nanasat a vlasy -nechat posobit cez noc... Citim to aj pri usiach na cele pri vlasoch , v strede na hlave pali to svrbi....uz neviem ako dalej .Jeden den je dobre a potom zase sa to opakuje a pokozku uz mam suchu na tele od mastenia.Citim ze z hlavy to prejde na telo.Na tvari sa mi urobia pri usiach take tvrde vyrazky,aj na cele. Prepacte ,mam svoje roky a v zivote som nieco take nezazila lebo som puntickarka na poriadok. velmi Vam dakujem za radu a pomoc. S uctou p.Katarina

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vyhledejte nejbližší ordinaci celostní medicíny. Celostní medicína řeší zdravotní problémy komplexně včetně faktorů, které normální lékař přehlíží.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak se rychle zbavit svrabu vo vlasoch

Jan Hnízdil

MUDr. Jan Hnízdil má klasické medicínské vzdělání, je atestovaným internistou a rehabilitačním lékařem. Přesto je v jistých odborných kruzích považován téměř za vyvrhele. Věnuje se psychosomatice a celostní medicíně, na něž se oficiální věda dívá s určitým despektem, ale zejména pro svoji kritiku „obchodníků se zdravím“. Jeho snahou je uzdravovat: „Jenže v tomhle systému je doktor placený za to, že lidi léčí, ne za to, že jim radí, co mají dělat, aby se uzdravili. Každý uzdravený člověk znamená ekonomickou ztrátu.“

Rodinný nebo osobní praktický doktor je základem kvalitní medicíny. S ním medicína stojí a padá, ne s  megaspecializovanými centry s nejluxusnější technikou. Psychosomatika není nic nového. Je to návrat k původnímu, k rodinným doktorům, kteří fungovali celostně, používali selský rozum. Nám technika ten selský rozum zatemnila. Myslíme si, že s ní všechno zvládneme. To je velký omyl.

Více informací o celostní medicíně MUDr. Jana Hnízdila naleznete zde.

Zdroj: Celostní medicína

Poradna

V naší poradně s názvem INFECTOSCAB 0BEZ RECEPTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Avramidisova.

Dobrý den prosím moc o pomoc na svrab

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ve vašem případě je namístě celostní medicína. Ta se zabývá nemocí komplexně a mohla by tak překonat překážky, které vám brání ve vyléčení. Vyhledejte si poradnu celostní medicíny a objednejte se tam.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Infectoscab 0bez receptu

Josef Jonáš

Poradna MUDr. Josefa Jonáše poskytuje služby v oblasti celostní (neboli alternativní) medicíny. Člověka bereme jako celek a nedíváme se jen na nemoci jednotlivých orgánů, ale hledáme vztahy a souvislosti mezi orgány, tkáněmi aj. Celostním přístupem ke člověkovi zjistíme, že příčina onemocnění není často v nemocném orgánu, ale v orgánu vzdálenějším, zdánlivě nesouvisejícím. Pomocí základní diagnostické metody EAV (elektroakupunktura dle dr. Volla) lze odhalit nemoci již v raném stádiu a stanovit vhodné přírodní preparáty ke zlepšení zdravotního stavu. Vznik samostatné poradny se datuje k srpnu 2011. K tomu, aby byla naše metoda úspěšná, je zapotřebí aktivní účast samotných klientů i změna jejich životního stylu a úprava stravy.

Více informací o celostní medicíně MUDr. Josefa Jonáše naleznete zde.

Zdroj: Celostní medicína

Diskuze

V diskuzi OBLASTNÍ NEMOCNICE KOLÍN CELOSTNÍ MEDICÍNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana Tomková.

Ročník 1945,potřebuji pravděpodobně vzájemně harmonizovat léky / chronická onemocnění/ Diabetes 1.typ,astma, hypertenze, Laydenský syndrom. Velmi děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Oblastní nemocnice Kolín celostní medicína

Celostní medicína Zlín

MUDr. Vladimíra Strnadelová a Jan Zerzán zastávají filozofii: Člověk je složitý systém, jeho zdraví závisí na kvalitě orgánů, jejich vzájemných vazeb, stavu imunitního systému, dispozicích. To vše je ovlivněno stravou, pohybem, mezilidskými vztahy, zevním prostředím. Výsledkem je pak zdraví nebo nemoc. Celostní medicína hledá soubor příčin nemocí a snaží se je odstranit, nastavit přirozený chod organismu.

MUDr. Vladimíra Strnadelová absolvovala fakultu všeobecného lékařství v Olomouci, je atestovanou neuroložkou. Zabývá se tradiční čínskou medicínou, akupunkturou, homeopatií či dietologií. Studovala a účastnila se stáží u nás i ve světě (Srí Lanka, Thajsko, Holandsko, Švýcarsko). Má více než dvacetiletou praxi v přírodní medicíně.

Jan Zerzán se před více než 30 lety vyléčil z onkologického onemocnění pomocí stravy. Od té doby studuje nejrůznější dietologické směry u nás i v zahraničí. Mnoho let vede dietologickou poradnu pro lidi s nejrůznějšími chronickými nemocemi. Provádí testování individuálních potravinových zátěží.

Oba dva jsou autoři mnoha článků v nejrůznějších časopisech i odborné literatuře, vystupovali v mnoha televizních i rozhlasových pořadech. Jsou autoři několika knih. Pravidelně přednáší po celé republice a pořádají kurzy a tábory zaměřené na zdravou stravu a životní styl.

Více informací o Celostní medicíně Zlín naleznete zde.

Zdroj: Celostní medicína

Diskuze

V diskuzi OTOKY NOHOU PŘI RAKOVINĚ PLIC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šárka.

Dobrý den,chtěla bych se zeptat na otoky nohou u rakovině plic.Muj tatínek 69 let před měsícem mu byla diagnostikována rakovina plic s meta v prudusnici.Chemo podstoupil jen 3x a jelikož mu bylo strašně zle,rozhodl se ze už žádnou léčbu podstupovat nebude.Dnes se mu udělaly otoky na kotníkach a nejsou už ani vidět.Muzu se zeptat jestli něco pomáhá na ty otoky?Bojim se ze přestane chodit když to bude takto otekle.Dekuji za radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hanka.

Dobrý den, jestli chcete celkově pomoct tatínkovi, navštivte v Praze lékaře pana Jan Hnízdil a nebo Vladimíra Kafku . Vyhledejte si na internetu o nich informace, možná zvolíte tuto cestu. Když klasická medicína nezabírá. Přeji krásný den . Hanka

Zdroj: diskuze Otoky nohou při rakovině plic

Kožní lékaři

  • MUDr. Martina Kojanová
  • MUDr. Monika Bodnárová
  • MUDr. Viera Miňovská
  • MUDr. Hana Kafková
  • MUDr. Ondřej Kodet
  • MUDr. Radmila Divišová
  • MUDr. Dora Kovandová
  • Prim. MUDr. Ivana Krajsová, MBA, primář kliniky
  • Doc. MUDr. Ivana Kuklová, CSc.
  • MUDr. Viera Miňovská
  • MUDr. Martina Olexová
  • Doc. MUDr. Růžena Pánková, CSc.
  • MUDr. Zuzana Plzáková, Ph.D.
  • MUDr. Stanislava Polášková
  • MUDr. Ilona Procházková
  • Doc. MUDr. Magdalena Skořepová, CSc.
  • Prof. MUDr. Jiří Štork, CSc., přednosta kliniky
  • MUDr. Taťána Šuková
  • MUDr. Zdena Tillová
  • MUDr. Roman Trýzna
  • MUDr. Petr Velčevský
  • MUDr. Martina Žemličková

Zdroj: Kožní Karlovo náměstí

Diskuze

V diskuzi CELOSTNI MEDICÍNA OLOMOUC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alois Němec.

Dobrý den.Může člověk normálně chodit,fungovat...,pokud zrovna utrpí kontuzi,kompresi či obyčejný otřes mozku?Zajímalo by mě,jak dobře se to dá odhalit. Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Celostni medicína olomouc

Celostní medicína Hoffmann

MUDr. Petr Hoffmann, narozený v roce 1960, pochází z Pošumaví, je ženatý, má 3 děti a žije v Dobré Vodě u Českých Budějovic. Po absolvování Fakulty dětského lékařství UK v Praze a po atestaci pracoval jako obvodní dětský lékař. Od roku 1990 do roku 1995 studoval tradiční čínskou medicínu na Československé sinobiologické univerzitě v Praze a poté i v Číně, v zámoří či v Evropě. Od roku 1996 se začal jako jeden z prvních lékařů v ČR ve své praxi v Českých Budějovicích zcela věnovat čínské bylinné léčbě. Spolupracuje i s ostatními lékaři na propojení západní a východní medicíny v praxi, včetně výzkumů čínských bylinných směsí.

Knihy:

  • Na frekvenci čínské medicíny (2002)
  • Od pramene čínské medicíny (2007)

Ve své ordinaci školí i lékaře studující čínskou medicínu. Je zastáncem teorie, že trvalé studium, které je denně přetavováno v praxi do zkušeností, které se pak již nezapomínají, je tím nejlepším učitelem. MUDr. Petr Hoffmann je zastáncem bylinné čínské patentní medicíny.

Zdroj: Tradiční čínská medicína a léčba západních diagnóz

Poradna

V naší poradně s názvem RET se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Růžena.

Dobrý den děkují za odpověd,Bohužel musím napsat že kožní mě předala když ji přišly výsledky s bioptické laboratoře ke stomatologovi,tam moje výsledky vložily do složky a bylo mi řečeno mazat tot vše.Já už jsem stoho v rozpacích a pevně doufám,že se léčby dočkám.Obvodák mi nasadil ZODAC a to je vše.Koupila jsem si alpu to mi ty rty aspoň ovlaží myslím že to není dobré ale opravdu ten půl rok se na mě podepisuje Kacerlová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Jan Hnízdil, to je takový šikovný šaman moderní doby. Třeba by se mu podařilo Vám pomoci. Tady je na něj kontakt hnizdozdravi.cz/kont…

Zdroj: diskuze Ret

Lékaři a kliniky

Celostní medicína nabízí pouze přírodní způsob léčby, který nemá žádné vedlejší účinky. Po ní bude vaše tělo očištěno od všech vlivů, které by mohly vyvolat další nemoc. Celostní medicína dokáže vyléčit vše. Od akutních bolestivých stavů až po dlouhodobá onemocnění. Délka léčby závisí na aktuálním zdravotním stavu pacienta a jeho spolupráci. Pokud uvěříte celostní medicíně, výsledek na sebe nenechá dlouho čekat. Podle filozofie celostní medicíny nemoc vzniká při narušení rovnováhy mysli či duše. Udržujte proto svou mysl i duši v harmonii. Využijte orientální duchovní cvičení, při nichž si uvolníte svou mysl. Odreagujete se od vašich problémů a trápení. Dopřejete vaší duši i mysli odpočinek.

Celostní medicína využívá přírodní metody léčby

  • fytoterapie – léčba pomocí léčivých výtažků z rostlin
  • astromedicína
  • orientální učení – jóga, reiki, feng shui, ájurvéda, shiatsu
  • akupunktura, akupresura

Pokud se rozhodnete navštívit lékaře zabývající se tímto druhem medicíny, počítejte s tím, že od vás bude vyžadovat úpravu jídelníčku či změnu způsobu života.

Zdroj: Celostní medicína

Diskuze

V diskuzi PLÍSEŇ KŮŽE NA ZÁDECH BÍLÉ SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

Dobrý den, také se potýkám s pytyriasis versicolor..roztoky si nechám namíchat ale celostní medicína doporučuje změnu uvnitř těla, s tím souhlasím..máte někdo zkušenost, co je v těle špatně? Játra, střeva, ledviny, čím je vyčistit? Mám pocit, že se stravuji velmi zdravě, proto mně to překvapilo. Děkuji za jakoukoliv odpověd. Také se nemůžu dohledat, jak bílé skrny ztmavit, opalování ani solárko se nedoporučuje..neodvážím si dát raménkové triko nebo třeba šaty, nevím, co si obleču na dceřin ples. Esteticky velmi nepříjemné..

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Plíseň kůže na zádech bílé skvrny

Celostní medicína Hnízdil

Podle Jana Hnízdila je důležité, jakým způsobem lékař podá pacientovi informaci o jeho zdravotním stavu. Člověk, který se cítí zdráv, by pak k lékaři chodit vůbec neměl. Důležité je udržet si pocit zdraví. Když dojde k nějakému náhodnému nálezu, zkreslení, vzniklý pocit jej přijme a začne se stonat. Hnízdil zdraví samo o sobě definuje jako schopnost zvládat problémy každodenního života, a když je tělo zvládat nemůže, tak je nemocné.

Podle Hnízdila mohou někdy za nemoci dětí jejich rodiče, kteří mezi sebou nemají dobré vztahy nebo svým potomkům věnují málo pozornosti. Negativní emoce se přenášejí jako epidemie a v takovém případě by se měli léčit hlavně rodiče.

Životopis

Jan Hnízdil, narozený v roce 1958, je známý český celostní a rehabilitační lékař, jeden z průkopníků české komplexní a psychosomatické medicíny a také autor a spoluautor celostně-medicínsky zaměřených odborných a popularizačních knih. MUDr. Jan Hnízdil vystudoval Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, je atestovaným internistou a rehabilitačním lékařem, po škole pracoval jako odborný asistent na katedře tělovýchovného lékařství FTVS UK a deset let vedl rehabilitační oddělení fakultní polikliniky Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. Jako externista také přednášel problematiku dopingu a sportovní zátěže na 3. LF UK v Praze. Je členem akreditační komise Ministerstva zdravotnictví ČR pro psychosomatiku. MUDr. Jan Hnízdil je znám díky svému veřejnému působení a knihám, které se snaží o celostní výklad medicíny (komplexně, holisticky), to znamená, že zdravotní stav pacienta výrazně závisí na jeho psychickém stavu a na jeho „životním příběhu“, kdy případná nemoc zapadá do kontextu pacientova života a řešení jednotlivých životních situací. Kritizuje současné jednostranné biologické zaměření moderní západní medicíny a snaží se o návrat ke kořenům a pravému smyslu medicíny. Jan Hnízdil se opakovaně veřejně vyjadřoval k problematice dopingu ve vrcholovém sportu, o kterém napsal ze svých zkušeností sportovního lékaře knihu Doping aneb Zákulisí vrcholového sportu, v níž kritizuje podle něj chorobnou provázanost zdravotnického systému a lobby nadnárodních farmaceutických firem. Dále doporučuje a usiluje o změny ve vzdělávání budoucích lékařů ve smyslu výrazného rozšíření výuky psychosomatiky pro všechny budoucí lékaře bez ohledu na budoucí specializaci, protože psychosomatiku chápe (vedle dokonalé znalosti biologické – školní medicíny) jako jádro a výchozí bod pro další jednání a pomoc pacientům. Tyto myšlenky shrnul například ve své netradičně pojaté knize o přístupu k vlastnímu zdraví každého člověka s názvem Mým marodům: Jak vyrobit pacienta.

Hnízdil pacientovi vysvětlí, jakou informaci mu nemocí jeho tělo chce sdělit. Pak je na daném člověku, zda na rady lékaře dá a způsob života dokáže změnit, nebo raději zvolí cestu „tabletkovou“.

V současné době pracuje s podobně smýšlejícími kolegy a přáteli (například s filozofem a životním poradcem Ing. Janem Konfrštem) na budování nového psychosomatického a vzdělávacího zdravotnického centra s názvem Hnízdo zdraví, které založil a které se podle Jana Hnízdila má stát základem nového, komplexního způsobu medicínské praxe a vzdělanosti, potažmo nového medicínského paradigmatu.

Jeho knihy:

  • Zaříkávač nemocí: Chcete se léčit, nebo uzdravit?
  • Mým marodům: Jak vyrobit pacienta
  • Cvičení při bolestech zad
  • Doping aneb Zákulisí vrcholového sportu
MUDr. Hnízdil je také spoluautorem těchto knih:
  • Jak účinně čelit bolestem zad
  • Vadné držení těla dětí
  • Jak léčit nemoc šílené medicíny aneb Hippokratova noční můra
  • Akupunktura: Mýty a realita
  • Artróza v psychosomatickém přístupu: Artróza kyčelního kloubu
  • Jan Hnízdil na YouTube

Zde můžete vidět informace od MUDr. Jana Hnízdila: Jan Hnízdil video.

Zdroj: Tradiční čínská medicína a léčba západních diagnóz

Poradna

V naší poradně s názvem PÁSOVÝ OPAR JE POKRAČOVÁNÍ NEŠTOVIC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marketa Zemanova.

Dobrý den mám již 3 roky bolesti pod zuby, napínání a praskání v čelisti až do páteře, také jsem brala antivirotika ale bolesti jsou pořád pouze v noci ne, už nevím na koho se obrátit, chodím k zubaři, neurologie, ORL, měla jsem i resonanci mozku vše negativní

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když nic nezabírá, tak zkuste MUDr. Hnízdila. Zabývá se celostní medicínou, což znamená, že se zabývá komplexně stavem celého těla. Je dobrý, takže má plno, na konzultaci budete muset čekat, ale vyplatí se to. Jana Hnízdila najdete v jeho zdravotním centru Hnízdo zdraví, kontakt je uveden tady hnizdozdravi.cz/

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vnitřní pásový opar

Celostní medicína

Celostní péči vyhledává v ČR čím dál víc lidí a psychosomatický přístup zasahuje téměř do všech lékařských oblastí. Připravovaná vyhláška ministerstva zdravotnictví je první malý krok vpřed. Návrh definuje, u jakých lékařských specializací by bylo možné si psychosomatiku dostudovat, ale není ještě jasné, jakým způsobem by byla realizovaná v praxi – co by všechno obnášelo tříleté vzdělání, co by obnášela náplň oboru. Není jasné, jak by se dál realizovala tato odbornost v praxi, jak by se k tomu postavily pojišťovny a jak by byla léčba hrazena.

Léčit tělo a duši zároveň by se měl pokusit každý lékař v jakémkoliv oboru, shodují se propagátoři komplexního přístupu. Doktorům ale brání nedostatek času a soukromí. Celostní medicína není nic nového než návrat ke zkušenosti a praxi starých rodinných doktorů. Dříve totiž znal takový doktor prarodiče nebo děti pacienta a měl přehled o životě rodiny.

Zdroj: Tradiční čínská medicína a léčba západních diagnóz

Diskuze

V diskuzi MUDR. JAN ŠULA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.

Dobrý den, je možné dostat kontakt na pana doktora Šulu prosím? (email)
Děkuji
Pavla Fuková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Andrea.

Dobrý večer ,potrebovala by som sa kontakt na MUDr Jana Šula ďakujem

Zdroj: diskuze Mudr Jan Šula kontakt

Co je celostní medicína

Podle celostní medicíny jde o vnitřní konflikt mezi tělem a duší. Všeobecně jsme zvyklí nahlížet na svou nemoc z pozice klasické medicíny. Máme svůj problém, svou nemoc, navštěvujeme svého praktického lékaře, dostáváme na bolesti různé léky, absolvujeme vyšetření, navštěvujeme specializovaná pracoviště, kliniky a zjišťujeme, že nemoc neustupuje. Naopak problémy se stupňují, nemoc přechází do chronického stadia. Dříve nebo později si začínáme uvědomovat, že to asi není v pořádku, zabýváme se tím sami, pouštíme se do makrobiotiky, jógy, čteme spoustu literatury, kupujeme si různé přípravky, vracíme se k bylinkám, navštěvujeme léčitele, dáváme přednost přírodním léčebným metodám. Tomuto trendu se přizpůsobují lékaři – léčitelé. Moderní doba přinesla internet a s ním nové možnosti. Lékař může konzultovat s trpícím člověkem a není přitom omezován vzdáleností, časem ani jazykovou bariérou. Může radit, kontrolovat průběh léčení, doporučovat přírodní metody, kterými si pacient může pomoci. Je odstraněn stud pacienta, jenž se může zeptat lékaře na takovou věc, na níž by se v ordinaci nezeptal. Může se poučit o své nemoci a přitom je doma a nemusí do ordinace plné jiných pacientů.

Zdroj: Celostní medicína

Celostní medicína Strnadelová

MUDr. Vladimíra Strnadelová – Institut celostní medicíny – neurologie

Samostatná ordinace: Praha 01

Ulice: Na Florenci 35

Obec: Praha 1 – Nové Město

PSČ: 110 00

Telefon pro objednání: 222 318 070

2. telefon pro objednání: 739 155 488

Fax: 222 316 903

Mobil: 603 773 244

E-mail: strnadelova@cbox.cz

Internetové stránky: www.institut.celostnimedicina.cz

Ordinační hodiny

Pondělí: 8.00–17.00

Úterý: 8.00–17.00

Středa: 8.00–17.00

Čtvrtek: 8.00–17.00

Jen na telefonické objednání!

Nadstandardní péče:

  • homeopatie
  • akupunktura
  • fytoterapie
  • dietologie
  • EAV
  • čínská medicína

Pojišťovny

Bez smlouvy

MUDr. Vladimíra Strnadelová

MUDr. Vladimíra Strnadelová se narodila 27. 3. 1959 v Uherském Hradišti. Je to lékařka-neuroložka, pracuje v oboru alternativní medicíny, praktikuje 25 let celostní medicínu, čínskou fytoterapii, akupunkturu, homeopatii, léčbu bylinami, detoxikaci organismu přírodní cestou. Diagnostika i léčba přírodní medicíny jsou zde propojeny s nejnovějšími poznatky medicíny západní.

Radost z jídla: Nejen makrobiotika očima lékaře a pacienta

Kniha je rozšířena o základní léčebné prostředky – obklady a léčebné nápoje, které jsou nejen popsány, ale i názorně ukázány na DVD. Do části o pohybu je zařazeno cvičení Qi-Gong, které je rovněž předvedeno na DVD. Kapitoly o léčbě jednotlivých nemocí byly obohaceny o nejnovější pohledy a léčebné přístupy. Zařazena je i kapitola pojednávající o půstech a očistných kúrách. Stejně tak byly do knihy doplněny další praktické recepty.

Radost ze zdravých dětí: Preventivní i léčebná strava pro celou rodinu 3

Jedinečná kniha, která respektuje přírodní zákonitosti a jejich vliv na stravu a výchovu dětí. Publikace je určena všem, kteří chtějí dát svým dětem to nejlepší a využívat přitom zákonů přírody. Inspiraci v ní však nenaleznou pouze rodiče. Jedná se o aplikaci přírodních zákonitostí vycházející z makrobiotických zásad na výživu a výchovu dětí.

Radost ze zdravých dětí: Preventivní i léčebná strava pro celou rodinu 1

Inspiraci v této knize nenaleznou pouze rodiče. Může být bohatým zdrojem poznatků pro každého, kdo se zajímá o to, jaký vliv má příroda na náš jídelníček, na náš zdravotní stav a celkovou pohodu. Nechybí zde spousta receptů a správné způsoby zpracování potravin, které zohledňují nejen věk dítěte, ale i ostatní jevy ovlivňující náš zdravotní stav, například roční období, denní doba či nemoci. Text obsahuje jednoduché přírodní léčebné prostředky, které je možné využít při běžných onemocněních dětí i dospělých. Nabízí pohled na jednotlivé orgány v těle, jejich projevy ve zdraví i nemoci. Dále obsahuje snadná cvičení pro harmonizaci organismu. Součástí je i DVD s ukázkami přípravy složitějších či nezvyklých jídel, ukázky způsobů krájení a seznámení s některými surovinami, které jsou prospěšné pro naše zdraví, nechybí ani ukázka cvičení.

Recepty zahrnují mimo jiné postupy, v jakém pořadí je nutno dávat zeleninu do hrnce u jednotlivých receptů. Recepty jsou snadné a vedou k pochopení zdravé stravy.

Zdroj: Tradiční čínská medicína a léčba západních diagnóz

Sedmá kapitola – Čínská medicína a běžné dětské nemoci

Tak zde se dozvíte, jak na koliku, dětskou žloutenku, zvracení mléka, průjem, opruzeniny, potničky, kašel a mnoho dalších onemocnění.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Lékaři a kliniky celostní medicíny

Soukromá klinika LOGO má hlavní sídlo na ulici Vsetínská v Brně; pobočku najdete v Praze. Její zakladatelka PaedDr. Ilona Kejklíčková, Ph.D., věnuje velkou pozornost léčbě a terapii koktavosti. Vytvořila metodu komplexního přístupu terapie koktavosti, s níž slaví velké úspěchy. Metoda je vhodná pro děti, mladistvé i dospělé balbutiky. Již v počátku budování kliniky vznikl tým odborníků, který uceleně pracuje v pomoci zmírňování projevů koktavosti právě touto metodou. Soukromá klinika LOGO s.r.o. klade důraz na kvalitu poskytovaných služeb, vysokou odbornou připravenost, sledování nejnovějších poznatků v oblasti poruch komunikace. Klinika je nositelem certifikátu ISO 9001:2000 v oblasti „Diagnostika a léčba poruch komunikace. Výzkum a vývoj v oblasti klinické logopedie“, zaručující kvalitu poskytovaných služeb. Klinika spolupracuje se zahraničními partnery v Německu, Anglii, Dánsku, Švédsku, Itálii a USA. Sídlo v Brně umožňuje přístup i handicapovaným pacientům.

Další uznávanou celostní klinikou je Institut celostní medicíny a poradna s pobočkou zdravé výživy ve Zlíně, která nabízí zjištění zatížení orgánů, stavu imunity, přítomnost virových nebo bakteriálních zátěží. Dále se zaměřujeme na léčbu alergií, autoagresivních nemocí, zažívacích obtíží, dyspepsie, průjmů, nadýmání, únavového syndromu, kožních nemocí a dalšího.

Více o této problematice se dozvíte zde.

Zdroj: Tradiční čínská medicína a léčba západních diagnóz

Jaterní očista Jonáš

Praktická detoxikace podle MUDr. Josefa Jonáše je učebnicí originální a celosvětově ojedinělé metody řízené a kontrolované detoxikace organismu, která je završením celoživotní badatelské cesty autora přírodní medicínou za odhalením tajemství novodobého kamene mudrců. Přehledným a čtivým způsobem seznamuje s filozofickými základy a teorií řízené detoxikace a poskytuje praktický návod pro konkrétní a dokonalou očistu lidského těla. Jako „bible vnitřní hygieny“ by neměla chybět v knihovně nikoho, komu záleží na vlastním zdraví a délce života.

Kniha Praktická detoxikace není vhodná pro laiky. Je určena osobám, které se chtějí detoxikační medicínou zabývat podrobněji. Doporučuje detoxikaci pomocí preparátů značky Joalis. MUDr. Josef Jonáš je jedním z našich nejpopulárnějších autorů a zároveň vyhledávaný praktik celostní medicíny. Věhlas získal především svým průkopnickým dílem Křížovka života, které dodnes patří mezi nejžádanější publikace.

Detoxikace se provádí především rezonančními a informačními preparáty z dílny MUDr. Jonáše, jejichž nasazení vede k rozbití infekčních ložisek a k zaměření imunitního systému na konkrétní infekce. Ke stanovení detoxikačního postupu je nutno znát okruhy působení hlavních orgánů a jejich vzájemné vazby a ovlivňování podle čínského pentagramu. Touto metodou MUDr. Jonáš geniálně propojil hluboké znalosti východní medicíny s moderní technologií.

Pro zajímavost: Člověk zkonzumuje za den asi 2 litry tekutin a 1 litr stravy, dohromady tedy 3 litry. Rok má 365 dní, to znamená, že za rok projde člověkem 365 x 3 = 1 095 litrů potravy, což je zhruba 1 m3. Když budeme 60 let jíst 1 m3 stravy ročně, pak zkonzumujeme 60 m3 jídla!

Zdroj: Očista jater


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP