Téma: 

mudr jan šula recenze


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

JAN ŠULA - MOLEKULY EMOCÍ

Co to jsou molekuly emocí

Jedná se o molekuly, které se nacházejí na povrchu buněk v těle a mozku. Imunitní a centrální nervový systém jsou opatřeny pamětí a schopností učit se. Dá se říct, že inteligence nesídlí pouze v mozku, ale v buňkách celého těla.

Zdroj: Jan Šula - molekuly emocí
Zveřejněno: 27.10.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: mudr jan šula kontakt

Jan Šula trvale nepůsobí v České republice. Nejblíže mu můžete být prostřednictvím kliniky Endala, kde lékaři konzultují s MUDr. Janem Šulou. Klinika Endala je zastáncem stejných postupů, které prosazuje i MUDr. Jan Šula. Kontakt na kliniku je zde: endala.cz/kontakt/

Zdroj: diskuze Mudr jan šula kontakt
Odesláno: 8.12.2017 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 15 Zobrazit odpovědi

MUDR. JAN ŠULA OSTRAVA

Recenze

Hodnocení na internetu gynekologa MUDr. Jana Šuly je 3,5.

  • všechny názory: 84
  • pozitivní názory: 50
  • neutrální názory: 3
  • negativní názory: 31

Zdroj: MUDr. Jan Šula Ostrava
Zveřejněno: 28.10.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Re: mudr jan šula kontakt

Prosim o zaslani kontaktu na Mudr.Jan Sula

Srdecne

Zuzana Wirtitsch

Zdroj: diskuze Mudr jan šula kontakt
Odesláno: 25.1.2018 uživatelem Zuzana Wirtitsch
Počet odpovědí: 15 Zobrazit odpovědi

MUDR. JAN ŠULA OSTRAVA

Vzdělání

  • 1996–2002 Masarykova univerzita Brno, Lékařská fakulta
  • 2005 Specializační atestace I. stupně v oboru gynekologie a porodnictví

Zdroj: MUDr. Jan Šula Ostrava
Zveřejněno: 28.10.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Mudr Jan Šula kontakt

Dobry den, hledám kontakt na pana MUDr Jana Šulu.prosím o zasláni na e-mail janasouckova-masaze@seznam,cz Předem děkuji, Součková

Zdroj: diskuze Mudr Jan Šula kontakt
Odesláno: 1.2.2018 uživatelem jana
Počet odpovědí: 6 Zobrazit odpovědi


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: mudr jan šula kontakt

Dobrý den hledám kontakt na Mudr. Jana Šulu (NE gynekolog ) Děkuji

Zdroj: diskuze Mudr jan šula kontakt
Odesláno: 2.12.2017 uživatelem Věra.Volmutová
Počet odpovědí: 15 Zobrazit odpovědi

MUDR. JAN ŠULA OSTRAVA

Kontakt

Porubská 1015/17

Ostrava-Poruba

708 00 Ostrava 8

Telefon: 596 912 458

Zdroj: MUDr. Jan Šula Ostrava
Zveřejněno: 28.10.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Mudr Jan Šula kontakt

Také bych prosil o kontakt řešíme onemocnění :) děkuji adamceladin@seznam.cz

Zdroj: diskuze Mudr Jan Šula kontakt
Odesláno: 27.2.2018 uživatelem Adam Čeladín
Počet odpovědí: 6 Zobrazit odpovědi

MUDR. JAN ŠULA

Postřeh z diskuze

Podvodník pozor koukněte na pořad Reportéři ze dne 18.6 2018 (Simi 18.6.2018 21:58)

Tahá z lidi statisíce a nikdy nikoho nevyléčil ve Švýcarsku má jen zaplacenou schránku poštovní schovává se že je tam institut!! Obral nemocné bezbranné lidi o statisíce!!!

Odpověď

Re: Podvodník pozor koukněte na pořad Reportéři ze dne 18.6 2018 (Mefisto 19.6.2018 3:10)

Tady je odkaz na ono video Reportéři ČT: www.ceskatelevize.cz...

V tom pořadu ale není MUDr. Jan Šula představen jako podvodník. Nikde tam není řečeno, že jeho metoda neléčí. Celý pořad se zabývá převážně tím, že Šula inkasuje velké částky za svou léčbu. A proč to dělá? Šula postavil svou léčbu na prastarém přísloví "Víra tvá tě uzdraví", a proto aby pacient dostatečně silně uvěřil, tak mu tento lékař dává možnost koupit si drahou léčbu, které prostě musí důvěřovat, když za ní zaplatil tolik peněz. Podobnou strategii léčby má například Wobenzym. Je to hra s pacientem, kde se síla peněz používá k podpoře důvěry v léčbu, což může nastartovat samoozdravný efekt.

odkaz na tuto diskuzi

Zdroj: MUDr. Jan Šula
Zveřejněno: 4.4.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: MUDr Jan Šula

Doktor Šula bohužel nepůsobí v ČR. Vaše problémy by se ale i tak daly jednoduše vyřešit. Najděte si sympatického psychologa, kterému budete chtít důvěřovat a následujte jeho doporučení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze MUDr Jan Šula
Odesláno: 21.2.2018 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 4 Zobrazit odpovědi

BIOMODULAČNÍ LÉČBA

MUDr. Jan Šula

MUDr. Jan Šula je rodák z Prahy, který si svojí pílí zcela zaslouženě vydobyl mezinárodního uznání. Promoval v roce 1985 v Praze na LF UK. Klinickou práci začal v České republice a následně studoval ve Švýcarsku, Itálii a Německu. Po atestaci z ortopedie v roce 1991 odešel do Kanady a pak do USA, kde se na Floridě věnoval studiu významu membránových receptorů při rozvoji autoimunitních onemocnění pod vedením prof. Felixe Kaufmanna. Po návratu do Evropy v roce 1993 spolupracoval na vývoji přírodních preparátů pro léčbu kloubních onemocnění s pracovišti v Anglii a ve Švýcarsku.

Za své práce byl v roce 1999 přijat jako první český lékař do Královské lékařské společnosti Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Další rozvoj biomodulačních léčiv spojil s univerzitami ve Skotsku a Oxfordu. Od roku 2007 je členem Italského řádu lékařů v Neapoli a vedoucím imunologem italské společnosti Ischia Salus. Mezinárodně působí jako konzultant ve 12 zemích a je členem Oxford Research Institute of Immunology a italské psychoneuroimunologické společnosti. Žije střídavě v Itálii a Anglii.

Zdroj: Biomodulační léčba
Zveřejněno: 9.11.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: mudr jan šula kontakt

Prosím o zaslání kontakttu na pana doktora Šulu. Nepodařilo se mi jej objevit.
Mod děkuji. Marie

Zdroj: diskuze Mudr jan šula kontakt
Odesláno: 27.12.2017 uživatelem Marie Holá
Počet odpovědí: 15 Zobrazit odpovědi

MUDR. JAN ŠULA OSTRAVA

Vikigyn

Je gynekologicko-porodnická ambulance. Ordinace se nachází v nově zrekonstruovaných prostorách v Ostravě-Porubě a nabízí nadstandardní služby v oblasti gynekologie a porodnictví. Kromě „klasických“ gynekologických preventivních prohlídek a těhotenské poradny nabízí také diagnostiku a léčbu předrakovinných změn (prekanceróz) na ženském genitále. V neposlední řadě, ve spolupráci s renomovaným IVF centrem, pomáhá párům ve zjišťování příčin a léčbě neplodnosti.

V zařízení vstoupíte nejdříve do příjemné čekárny, v sesterně se vás zeptají na základní informace nezbytné pro zařazení do kartotéky, provede se základní orientační vyšetření a následně budete vyšetřeny lékařem v samostatné ordinaci. Ta je vybavena špičkovým a moderním zařízením, ultrazvukovým přístrojem Samsung Ugeo H60, kolposkopem MIKRO M60 s optikou Leica a kardiotokografem Hewlett-Packard, umožňujícím sledování těhotných žen až do porodu.

Zdroj: MUDr. Jan Šula Ostrava
Zveřejněno: 28.10.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: MUDr Jan Šula

Dobrý den. Žádám o radu pana doktora Šulu. Je mi 42let a loni jsem dostal tinitus. Je nějaká možnost úplného vyléčení? Děkuji za případný zájem poradit. S úctou Roman Pavel.

Zdroj: diskuze MUDr Jan Šula
Odesláno: 23.2.2018 uživatelem Roman Pavel
Počet odpovědí: 4 Zobrazit odpovědi

KLINIKA ENDALA

Jaké jsou se zařízením zkušenosti

Recenze uvádějí vesměs pozitivní ohlasy na kliniku endala. Není pacient jako pacient, není nemoc jako nemoc a není vždy pro stejnou indikaci vhodný stejný lék či letáčkové dávkování. Není také lékař jako lékař. Někteří se řídí pokyny agentů farmaceutických výrobců či dovozců. Jiní dlouho hledají a nalézají a cílí na komplex tělo-duše, jaký problematiku mnohých onemocnění provází. A právě takovými lékaři této kliniky zřejmě jsou.

Pokud chce lékař skutečně vyléčit, měl by pochopit příběh člověka, který za ním přichází. Měl by mít znalost o komplexním fungování lidského organismu, měl by disponovat nástroji k identifikaci skrytých příčin poruch fyziologické rovnováhy a měl by sám být v rovnováze. S tímto přesvědčením přichází MUDr. Jan Vojáček, hlavní lékař kliniky endala, každý den do své ordinace, snaží se pomáhat s otevřeným srdcem a vědomou myslí.

Zdroj: Klinika endala
Zveřejněno: 14.6.2018


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Re: MUDr Jan Šula

Tinitus může mít několik různých příčin a pokud se najdou a odstraní, zmizí i tinitus. Pro zjištění těchto příčin bude nejlepší začít spolupracovat s lékařem foniatrem a podle výsledků se dále ubírat v léčbě.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze MUDr Jan Šula
Odesláno: 23.2.2018 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 4 Zobrazit odpovědi

MUDR. JAN ŠULA

Jan Šula pro reflex.cz

Rozhovor s MUDr. Janem Šulou vyšel v časopise Reflex (21/16) pod názvem Nebuďte obětí systému. Ač je Čech jako Brno, dnes žije v Římě a svými zkušenostmi, pobytem a životem v demokratické cizině je radikální až revoluční na naše zatuchlé české poměry. Jak uvádí, lidé jsou uvězněni v systému: přes týden je drtí korporátní mentalita velkých firem, tísní je bloky, které jim společnost nastavila. Pro zdraví je nejdůležitější být sám sebou a rozhodovat sám o sobě. Zdraví je o tom, že vím, co chci, a vím, co mám dělat. Nenechat se manipulovat systémem. Zapomínáme na to, že jedině veselá mysl je půl zdraví. Víme to všichni, ale málo se to praktikuje.

I další názory v cizině uznávaného lékaře stojí za několikeré přečtení. Hovoří o případech spontánních vyléčení, o tom, že když člověk chce dosáhnout nějaké psychické dovednosti, je minimální doba tréninku cca devadesát dnů, radí, jak se vyrovnat se stresem, a má revolučně a duchovně „podvratný“ recept: Být sám sebou a jít proti ohlupujícímu tlaku hlavního proudu, ať už jej vytvářejí nadnárodní farmaceutické firmy, nebo manželky v rodinách. Uzdravení je výsledek vašeho rozhodnutí!

Sám lékař říká, že chce dělat medicínu pro člověka, což znamená, že se ho snaží vyléčit, zrehabilitovat a odpojit od zdravotnického systému. Kdyby léčil pouze jeho fyzické potíže, vždycky by takzvaně „něco našel“, terapie by bobtnala a prodlužovala se a pacientův stres by nepomíjel, nebo by dokonce narůstal. Takovéto léčení je pro něj neetické a neprofesionální, dobře dělá ani ne tak pacientovi jako systémovému cash flow.

Zdroj: MUDr. Jan Šula
Zveřejněno: 4.4.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Re: MUDr Jan Šula

ano o tinitusu je to velmi dobre popsane v jednom z videi od pana duska s janem sulou pokusim se najit prsny nazev videa snasd ho do ty doby nesmazou z youtube

Zdroj: diskuze MUDr Jan Šula
Odesláno: 24.6.2018 uživatelem petr m
Počet odpovědí: 4 Zobrazit odpovědi

CELOSTNÍ MEDICÍNA

Jan Hnízdil

MUDr. Jan Hnízdil má klasické medicínské vzdělání, je atestovaným internistou a rehabilitačním lékařem. Přesto je v jistých odborných kruzích považován téměř za vyvrhele. Věnuje se psychosomatice a celostní medicíně, na něž se oficiální věda dívá s určitým despektem, ale zejména pro svoji kritiku „obchodníků se zdravím“. Jeho snahou je uzdravovat: „Jenže v tomhle systému je doktor placený za to, že lidi léčí, ne za to, že jim radí, co mají dělat, aby se uzdravili. Každý uzdravený člověk znamená ekonomickou ztrátu.“

Rodinný nebo osobní praktický doktor je základem kvalitní medicíny. S ním medicína stojí a padá, ne s  megaspecializovanými centry s nejluxusnější technikou. Psychosomatika není nic nového. Je to návrat k původnímu, k rodinným doktorům, kteří fungovali celostně, používali selský rozum. Nám technika ten selský rozum zatemnila. Myslíme si, že s ní všechno zvládneme. To je velký omyl.

Více informací o celostní medicíně MUDr. Jana Hnízdila naleznete zde.

Zdroj: Celostní medicína
Zveřejněno: 20.4.2014

JAN ŠULA - MOLEKULY EMOCÍ

Endala

Klinika Endala je nestátní zdravotnické zařízení. Není smluvním zařízením zdravotních pojišťoven. Klinika je určena klientům, kteří hledají nadstandardní přístup v krásném a příjemném prostředí.

Kontakt

Na Příkopě 998/31, 110 00 Praha 1

Pasáž Broadway, budova A, I. patro

Telefon: +420 225 113 355

Mobil: +420 604 226 652

E-mail: recepce@endala.cz

Pracovní doba: pondělí–čtvrtek 8:00–20:00 hodin

pátek 8:00–18:00 hodin

Zdroj: Jan Šula - molekuly emocí
Zveřejněno: 27.10.2017

CELOSTNÍ MEDICÍNA

Celostní medicína Zlín

MUDr. Vladimíra Strnadelová a Jan Zerzán zastávají filozofii: Člověk je složitý systém, jeho zdraví závisí na kvalitě orgánů, jejich vzájemných vazeb, stavu imunitního systému, dispozicích. To vše je ovlivněno stravou, pohybem, mezilidskými vztahy, zevním prostředím. Výsledkem je pak zdraví nebo nemoc. Celostní medicína hledá soubor příčin nemocí a snaží se je odstranit, nastavit přirozený chod organismu.

MUDr. Vladimíra Strnadelová absolvovala fakultu všeobecného lékařství v Olomouci, je atestovanou neuroložkou. Zabývá se tradiční čínskou medicínou, akupunkturou, homeopatií či dietologií. Studovala a účastnila se stáží u nás i ve světě (Srí Lanka, Thajsko, Holandsko, Švýcarsko). Má více než dvacetiletou praxi v přírodní medicíně.

Jan Zerzán se před více než 30 lety vyléčil z onkologického onemocnění pomocí stravy. Od té doby studuje nejrůznější dietologické směry u nás i v zahraničí. Mnoho let vede dietologickou poradnu pro lidi s nejrůznějšími chronickými nemocemi. Provádí testování individuálních potravinových zátěží.

Oba dva jsou autoři mnoha článků v nejrůznějších časopisech i odborné literatuře, vystupovali v mnoha televizních i rozhlasových pořadech. Jsou autoři několika knih. Pravidelně přednáší po celé republice a pořádají kurzy a tábory zaměřené na zdravou stravu a životní styl.

Více informací o Celostní medicíně Zlín naleznete zde.

Zdroj: Celostní medicína
Zveřejněno: 20.4.2014

FORFEMINA - RECENZE

Může se Forfemina v těhotenství

V těhotenství se užívání přípravku Forfemina nedoporučuje.

Zdroj: Forfemina - recenze
Zveřejněno: 3.8.2017

JAN ŠULA - MOLEKULY EMOCÍ

Kdo je Jan Šula

Jan Šula promoval v roce 1985 v Praze na LF UK. Klinickou práci začal v České republice a následně studoval ve Švýcarsku, Itálii a Německu. Po atestaci z ortopedie v roce 1991 odešel do Kanady a pak do USA, kde se na Floridě věnoval studiu významu membránových receptorů při rozvoji autoimunitních onemocnění pod vedením prof. Felixe Kaufmanna. Po návratu do Evropy v roce 1993 nadále spolupracoval na vývoji přírodních preparátů pro léčbu kloubních onemocnění s pracovišti v Anglii a ve Švýcarsku. MUDr. Jan Šula byl jako první Čech přijat do britské Královské lékařské společnosti, což mu otevřelo dveře na ruská i americká pracoviště zabývající se výzkumem regulační funkce peptidů. Jak lékař uvádí, pacienta nikdy neléčí sám, ale spolu se specialistou na oblast vykazující orgánové poškození, s psychologem a specialistou na výživu. Další rozvoj biomodulačních léčiv spojil s univerzitami ve Skotsku a v Oxfordu. Od roku 2007 je členem Italského řádu lékařů v Neapoli a vedoucím imunologem italské společnosti Ischia Salus. Mezinárodně působí jako konzultant ve 12 zemích a je členem Oxford Research Institute of Immunology a italské psychoneuroimunologické společnosti. Žije střídavě v Itálii a Anglii.

MUDr. Jan Šula se snaží nalézt jádro problému, což znamená dokázat jej pojmenovat, definovat a zpracovat protokol jeho zkoumání a řešení. Toto je možné pomocí molekulární medicíny, na níž je ohromně zajímavé, že se pohybuje na pomezí hmoty a ducha, přičemž zcela zásadní pro naši dobu je skutečnost, že mechanistická medicína, která zná pouze hmotu, došla na její konec a bojí se jít dál. Proto se jen velmi pracně a v opozici k hlavnímu proudu prosazuje poznání, že psychická komponenta hraje v medicíně svoji roli. My sice nemůžeme definovat ducha jako takového – jako nehmotnou působící entitu, jak si to představovalo 19. století, zato už dnes dokážeme definovat projevy lidské psýché na hranici měřitelnosti, což reprezentují molekuly.

Lékař sám všeho, co euroamerická, analyticky zaměřená medicína dosáhla, ve své praxi využívá. Jen navíc využívá ty vědecké poznatky, které na roli psychiky při rozvoji nemocí ukazují. Civilizační nemoci jsou všechny spojeny se stresem. Na stres se dá pohlížet z různých stran: bude-li jeden lékař vyrovnávat jím způsobenou dysbalanci po ose hypotalamus-hypofýza-nadledvinky, jiný přes T-lymfocty, další přes makrofágy, půjde-li jeden na věc přes psychosomatiku a druhý přes molekulární medicínu nebo nějaké ezoterní přístupy, pravdu budou mít všichni. Ať vezmeme kterýkoli ze zmíněných konceptů, vždy je zde návrat k ajurvédě i čínské medicíně a léčí se chronický zánět. Podstatné je, že nelze léčit jen tělo, protože to je pouze následek.

MUDr. Jan Šula se snaží dělat medicínu pro člověka, to znamená, že se ho snaží vyléčit, zrehabilitovat a odpojit od zdravotnického systému. Kdyby jako lékař pouze léčil jeho fyzické potíže, vždy by takzvaně „něco našel“, terapie by bobtnala a prodlužovala se a pacientův stres by nepomíjel, nebo by dokonce narůstal. Takovéto léčení je pro Jana Šulu neetické a neprofesionální.

Intoxikace lidí nezdravým jídlem dnes dosáhla takového stupně, že když se upraví strava, je zaručen poloviční úspěch. Konkrétně v mikrobiotě tlustého střeva je vždycky třeba udělat korelaci, zčásti je znovu osídlit, protože toxiny, které se přes střevo v organismu hromadí, jdou zpětně do oběhu a vyvolávají záněty. Zvládnout dietu tlustého střeva znamená vyléčit polovinu autoimunitních chorob. V takové Itálii, kde lékař střídavě žije, je to celkem snadné, v Česku se naštěstí také začínají prosazovat farmářské trhy. To znamená, že lidé dostávají možnost kontrolovat kvalitu potravin, například u masa, které J. Šula nezakazuje, naopak si myslí, že v některých segmentech je důležité. Lékař ve své praxi pracuje s bylinkami, jako jsou propolis, jihoamerická rostlina lapacho, která má stimulační účinky podobně jako koka, ale bez halucinogenního doprovodu, a nadto stimuluje kostní dřeň; dále doporučuje česnek, červenou řepu a její varianty, echinaceu, maralí kořen, kořen morozníku a další.

Zdroj: Jan Šula - molekuly emocí
Zveřejněno: 27.10.2017

KLINIKA ENDALA

MUDr. Jan Vojáček

MUDr. Jan Vojáček je synem chirurga, matka je učitelka a oba jsou velice sportovně založení. Tyto vzory a zázemí předurčily cestu pro syna Jana. Po gymnáziu nastoupil na Lékařskou fakultu univerzity Palackého v Olomouci, ale ani přes náročnost studia neopustil dráhu sportovce a hrál fotbal za Uničov. Po promoci na lékařské fakultě chtěl dokonce otestovat svoje možnosti v profesionálním fotbale a přidal s k prvoligovému A týmu Sigmy Olomouc. S vůlí, pracovitostí a štěstím se mu podařilo v sezoně 2006/2007 nastoupit k 21 prvoligovým zápasům. Takto několik let žil aktivním sportovním životem, včetně štace ve Skotsku, kde kromě fotbalu měl čas na seberozvoj a studium jiným medicínských směrů než klasických. Zároveň ho zajímala podstata života jako takového a studoval různé směry životních filozofií. Po návratu ze Skotska nastoupil na ortopedickou kliniku Fakultní nemocnice v Olomouci, ale cítil, že to není jeho poslání. To našel až na klinice endala, kde postupně rozvíjel své znalosti a praxi coby lékař takzvané funkční medicíny, která splňovala jeho představy o komplexním přístupu k léčení lidí. Funkční medicínu následně vystudoval na univerzitě funkční medicíny pod jihokalifornskou univerzitou zdravovědy a získal tak titul CFMP – Certified functional medicine practitioner, certifikovaný praktik funkční medicíny.

Funkční medicínu tedy nyní praktikuje na klinice endala v Praze. Je autorem mnoha článků a vystoupení o možných příčinách vzniku chronických onemocnění, o životě a o tom, jak docílit a udržet zdraví.

Zdroj: Klinika endala
Zveřejněno: 14.6.2018

MUDR. JAN ŠULA

Biomodulační medicína

Biomodulace je proces ovlivnění života organismu na úrovni buňky. Tento proces umožňuje zcela nový pohled na léčbu chronických a autoimunních onemocnění. Včetně rakoviny jakožto nejvyššího stupně poruchy imunity. Mezi metody, které se označují jako biomodulační, patří všechny přírodní léčitelské postupy, jako je bylinkářství, dietoterapie, ájurvéda, akupunktura, meditace, kraniosakrální léčba, psychoterapie, regresivní terapie a další. Jsou to všechny postupy, při nichž se používá jen to, co nám dala sama příroda, a změní se tím pouze forma, nikoli molekulární struktura.

Vědeckým pojetím biomodulace se v 70. letech 20. století začali zabývat experti z Institutu národního zdraví v Marylandu v USA. Existenci molekulárních základů našich emocí potvrdila dr. Candace Pert z oddělení fyziologie a biofyziky na lékařské fakultě washingtonské univerzity. Emoce podle její teorie tvoří důležité spojení mezi myslí a tělem. Na základě svých výzkumů předložila nový vědecký výklad schopnosti mysli ovlivňovat lidské zdraví. Zjistila, že mozek produkuje takzvané neurohormony, které jsou prostředníkem jak při přenosu objektivních informací, tak emocí a působí prakticky ve všech buňkách celého těla, v nervové soustavě, ale hlavně v krvi, v imunitním systému a ve střevech. Díky těmto objevům byla nominována na Nobelovu cenu za medicínu a podařilo se jí spustit jednu z vědeckých revolucí posledních let – tentokrát v představě o fungování lidského těla z pohledu oficiální medicíny.

Více o této problematice si můžete přečíst zde.

Zdroj: MUDr. Jan Šula
Zveřejněno: 4.4.2017

PARAZITEX – RECENZE

Cena

Zde můžete vidět, kolik stojí přírodní produkt Parazitex.

Autor: © svevi
Foto:
© Max

Zdroj: Parazitex – recenze
Zveřejněno: 27.12.2016

CONDROSULF 800 - RECENZE

Cena

Za cenovou politiku odpovídá vedoucí lékárník, tudíž se hodnoty jednotlivých položek i jejich výběr mezi lékárnami může lišit.

Zdroj: Condrosulf 800 - recenze
Zveřejněno: 20.5.2018

MUDR. JAN ŠULA

Kdo je Jan Šula

MUDr. Jan Šula promoval v roce 1985 v Praze na LF UK. Klinickou praxi začal v České republice, následně studoval ve Švýcarsku, Itálii a Německu. Po atestaci z ortopedie v roce 1991 odešel do Kanady a pak do USA, kde se na Floridě věnoval studiu významu membránových receptorů při rozvoji autoimunitních onemocnění pod vedením prof. Felixe Kaufmanna.

Po návratu do Evropy v roce 1993 nadále spolupracoval na vývoji přírodních preparátů pro léčbu kloubních onemocnění s pracovišti v Anglii a ve Švýcarsku. Za své práce byl jako první český lékař v roce 1999 přijat do Královské lékařské společnosti Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Další výzkum biomodulačních léčiv spojil s univerzitami ve Skotsku a Oxfordu. Od roku 2007 je členem Italského řádu lékařů v Neapoli a vedoucím imunologem italské společnosti Ischia Salus. Mezinárodně působí jako konzultant ve 12 zemích a je členem Oxford Research Institute of Immunology a italské psychoneuroimunologické společnosti. Žije střídavě v Itálii a Anglii.

Byl formován otcem, který pocházel z Moravy, vystudoval medicínu a časem se vypracoval na řádného profesora mikrobiologie tuberkulózy a šéfa tuberkulózního výzkumu na ústavu v Ženevě, který zastřešoval veškeré světové úsilí na tomto poli. Měl privilegium naprosto volného pohybu i v hluboké totalitě, brázdil celý svět od New Yorku po Moskvu. V budoucím lékaři tak utvářel globální a zároveň maximálně vědecký pohled na medicínu a pochopil, že celý systém musí být vždy podložený řemeslem. Otec Jana Šuly zkoumal vliv Měsíce na růst mykobakterií, tam však skončil. Jakmile se dostal k oblasti ducha, to už pro něj nebylo vědecké. Přitom sám byl nesmírně duchovní člověk s velkým kulturním rozhledem. Naučil mladého Šulu pacienty nesoudit a netrpět vůči nim předsudky. Také to, že poměrně dlouho pobývali v Ženevě, kde jeden den potkali lékaře z Argentiny, druhý den z Indie, třetí z Číny nebo z Ruska, mu umožnilo nasávat nejrůznější medicínské přístupy. Nic jiného než globální medicína pro něj proto neexistuje. A z toho plyne, že neexistuje neléčitelná nemoc, je jen neléčitelný pacient, jak říká Jan Šula, světoběžník, který střídavě žije v Říme a v Andoře a v Česku konzultuje s lékaři ve skupině okolo sdružení Endala.

Endala je zastánce moderního medicínského přístupu založeného na přesvědčení, že na počátku sebesložitějšího problému se vždy skrývá triviální příčina a že na každou nemoc existuje lék. Odborníci vnímají každého člověka jako unikátní celistvou bytost. Vždy proto s léčbou aktuálních symptomů sledují i jedinečný řetězec následků a příčin, a to až ke skutečné podstatě věci. Základním principem je identifikovat, jaká kombinace stresových civilizačních (nebo jiných) faktorů je v konkrétním případě spouštěcím mechanismem poruchy rovnováhy. Lékaři v centru věnují stejně intenzivní pozornost aspektům medicínským i duševním. Ve spolupráci se specializovaným týmem odborníků poskytují komplexní, ale přísně individuální péči, se kterou se vrátí vašemu tělu zdraví a vaší duši klid. V Endale vás naučí vidět svět bez negativních emocí (vaší nemoci).

Je obrovský rozdíl mezi léčením podle šablony, jakou nám předkládá téměř povinný mainstream, a tím, co vede k vyléčení i velmi těžkých nemocí. Není pacient jako pacient, není nemoc jako nemoc a není vždy pro stejnou indikaci vhodný stejný lék či letáčkové dávkování. Není také lékař jako lékař. Někteří se řídí pokyny agentů farmaceutických výrobců či dovozců a čekají na adekvátní prebendy. Jiní dlouho hledají a nalézají a cílí na komplex tělo-duše, který problematiku mnohých onemocnění provází. A právě mezi takové lékaře patří členové Endaly.

Zdroj: MUDr. Jan Šula
Zveřejněno: 4.4.2017