Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

NÁHRADA ZA GLYVENOL

OBSAH

Léková skupina

Oba produkty (Glyvenol, Detralex) patří do skupiny venofarmak.

Zdroj: Glyvenol recenze

Diskuze

V diskuzi NÁHRADA ZA FURANTOIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Antonín štrait.

jaká náhrada za furantoin existuje?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena Elen Dostálová.

Jsem zoufalá, mám citlivý močový měchýř, celý život jsem měla doma furantoin. Stačila 1-2 tablety futantoin a byl rok pokoj. Teď nějaký furolin to jenom sníte i dvě balení a výsledek žádný. Proč všechno co bylo naše a dobré se likviduje, a nějaké cizí šmejdy nám jsou vnucováný. Píšete, že v naší republice není k dostání. A kde ho mají???? Prozraďte, kde??? Kde si ho mám sehnat??? Jestli to i čtete ??? Děkují za odpověď.
D

Zdroj: diskuze Náhrada za furantoin

GLYVENOL

Glyvenol patří do skupiny léků předpisovaných při onemocněních žil. Účinnou látkou preparátu je trebinosid.

Lék se využívá v léčbě mnoha žilních onemocnění, především příznaků chronické žilní nedostatečnosti a křečových žil. Může se předepsat jako podpůrný lék u hluboké žilní trombózy a povrchového zánětu žil.

Trebinosid působí na žíly, zpevňuje jejich stěnu a zvyšuje její pružnost, navíc snižuje propustnost malých cévek (kapiláry), čímž působí proti vzniku otoků.

Většinou se užívá jedna tableta Glyvenolu dvakrát denně. Délka užívání záleží na doporučení ošetřujícího lékaře.

Vedlejší účinky jsou u Glyvenolu velmi vzácné, výjimečně byly pozorovány trávicí obtíže a kožní vyrážky. Přípravek by neměli užívat nemocní se zhoršenou funkcí jater a selháváním ledvin.

Glyvenol je běžně používaný lék na nemoci žil, jehož užívání je spojeno s minimem vedlejších účinků.

GLYVENOL 400 MG 60 TOBOLEK je registrovaný léčivý přípravek a jeho cena se pohybuje okolo 452 Kč.

Zdroj: Náhrada za Detralex

Diskuze

V diskuzi POLYTAR LIQUID NÁHRADA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milada.

Jako náhradu místo Polytaru bych doporučila šampon Mediket
Ictamo,byl mi doporučen kožní lékařkou.Je to dokonce jak jsem se dočetla zdravější náhrada-neobsahuje dehet nýbrž bílý
ichtamol.www.mediket.cz/medik…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Polytar liquid náhrada

Náhrada za Detralex společně s Warfarinem

Diosminol micronized: Obsahuje mikronizovanou purifikovanou směs diosminu 450 mg a hesperidinu 50 mg a 1% extrakt aesculosidu 162 mg. Je široce používán jako přírodní doplněk pro léčbu chronické žilní nedostatečnosti, křečových žil, hemoroidů, lymfedému.

CYCLO 3 FORT: Je lék na nemoci žil a drobných cév. Účinnou látkou preparátu je extrakt z rostliny Ruscus aculeatus, hesperidin a vitamín C.

Glyvenol: Glyvenol patří do skupiny léků předpisovaných při onemocněních žil. Účinnou látkou preparátu je trebinosid. Lék se využívá v léčbě mnoha žilních onemocnění, především příznaků chronické žilní nedostatečnosti a křečových žil. Může se předepsat jako podpůrný lék u hluboké žilní trombózy a povrchového zánětu žil.

Mobivenal Micro: Je volně prodejný doplněk stravy, který obsahuje jako účinné složky sloučeniny hesperidin, aescin a diosmin. Hesperidin, diosmin a aescin účinkují na stěny krevních žil, snižují jejich propustnost, zlepšují odtok žilní krve z dolních končetin, a navíc působí lehce protizánětlivě. Poměrně významný je i jejich efekt proti otokům tkání.

Zdroj: Warfarin a Detralex

Diskuze

V diskuzi ZUBNÍ ČÁSTEČNÁ NÁHRADA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar Farbárová.

Dobrý den, 2.2.2016

vaše stránky se mě velice líbí ,ale mám takový dotaz ,jedná se mě o částečnou náhradu z nové vylepšené pryskyřice Deflex M10 xr čili pružná protézka asi 6 zubů a můj dotaz ,jsem u VZP a jaká je cena asi 6 zubů a kolik mě by hradila pojišťovna,,,,,

Děkuji předem za vaši odpověď,,,,

Dagmar Farbárová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Svobodová.

mám deflex,nahrada se 3zuby stálo mně to přes 6000korun a po necelých dvou letech se náhrada zlomila .od záčátku s tím byly problémy špatně udělané a opravované než jsem jí vůbec začala nosit .vztahuje se na tohle záruka dva roky?teď mi jí opravuje a chce dalších 1500korun.

Zdroj: diskuze Zubní částečná náhrada

Sójová náhrada

Sójová náhrada začala být populární přibližně v roce 1990. Neexistuje žádný důkaz, že tato náhrada nezpůsobuje problémy s trávicím traktem kojenců a že nemůže dojít k alergické reakci.

Zdroj: Umělá strava pro kojence

Diskuze

V diskuzi CENA ZA ZUBNI NAHRADY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Valentová.

Chtěla bych vědět v jaká je cena za snímatelnou hoření zubní náhradu -protézu děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dana Kindlova.

Zubní náhrada s patrem mi nevyhovuje - nedá se s ní jist. Kolik stojí zubní náhrada bez patra ? Děkuji za odpověď.
Dana Kindlová

Zdroj: diskuze Cena za zubni nahrady

Je lepší Glyvenol, nebo Detralex?

Na tuto otázku není jednoznačná odpověď. Každý z těchto léků má unikátní složení, to znamená, že žádný z nich nekopíruje složením jiný přípravek (náhrada). Jsou mezi nimi i určité rozdíly v použití. Ani jeden z léků této skupiny (venofarmaka) není momentálně zcela hrazen zdravotní pojišťovnou, některé z nich jsou volně prodejné. Tuto skupinu zastupují v současné době následující léky: CYCLO 3 FORT, GLYVENOL, CILKANOL, GINKOR FORT, ASCORUTIN, VENORUTON, ANTISTAX, případně ANAVENOL.

Detralex je lék, který je klinicky prověřený, léčebné účinky jsou ověřeny letitou praxí. Náhradou za Detralex je preparát Doxium v podobných cenových relacích, ale od jiného výrobce.

Většina uživatelů dle recenzí Glyvenol doporučuje, jako negativum uvádí pouze vyšší cenu.

Glyvenol patří do skupiny léků předpisovaných při onemocněních žil. Účinnou látkou preparátu je trebinosid. Lék se využívá v léčbě mnoha žilních onemocnění, především příznaků chronické žilní nedostatečnosti a křečových žil. Může se předepsat jako podpůrný lék u hluboké žilní trombózy a povrchového zánětu žil. Účinná látka trebinosid působí na žíly, zpevňuje jejich stěnu a zvyšuje její pružnost, navíc snižuje propustnost malých cévek (kapilár), čímž působí proti vzniku otoků.

Většinou se užívá jedna tableta Glyvenolu dvakrát denně. Délka užívání záleží na doporučení ošetřujícího lékaře.

Vedlejší účinky jsou u Glyvenolu velmi vzácné, výjimečně byly pozorovány trávicí obtíže a kožní vyrážky. Přípravek by neměli užívat nemocní se zhoršenou funkcí jater a selháváním ledvin.

GLYVENOL 400 MG 60 TOBOLEK je registrovaný léčivý přípravek a jeho cena je cca 452 Kč.

Zdroj: Glyvenol recenze

Diskuze

V diskuzi DEFLEX ZUBNI NAHRADA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JANA TULEJOVA.

Nechala jsem si u zubaře udelat snimatelnou zubni nahradu ,je to z tvrdšiho materialu bez kovu. Nahrada ma 6zubu stolicky ma to uzke patro .platila jsem 7000 kč. Pripada mi to předrazene.Je to z ruzoveho materijalu neni mekky.Je mozna takova cena?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martina.

Sedm tisíc, to není jen tak a do osobního rozpočtu to citelně zasáhne. Naštěstí je to jen jednou a to, co za to dostanete, vám bude sloužit několik let. Umožní vám to správně rozmělnit potravu, to přispěje ke zdravému trávení a prodlouží vám to život. A proč těch 7000 tisíc? Podívejte se, všude kolem se zvyšují mzdy. Na mzdu je třeba vydělat. Aby zaměstnanec mohl dostat průměrnou mzdu, tak musí svému zaměstnavateli vydělat alespoň 200 Kč za hodinu své práce. Vyrobení náhrady, jako je ta vaše, může trvat i 20 hodin. To jsou 4000 Kč. Materiál pro výrobu je rovněž drahý, protože musí mít vinikající vlastnosti a mnoho atestů. Jeho cena může být 1500 Kč. Další náklad je na výrobní proces, jako jsou technologie, zařízení a stroje, budova a správa. Ten může být okolo 500 Kč. Poslední částka je daň státu (DPH 15%), což činí 900 Kč. Dohromady je to 6900 Kč. 100 Kč si nechala zubařka za vyřízení objednávky nové vaší zubní náhrady.

Zdroj: diskuze Cena horní zubní protézy

Srovnání cen

  • DETRALEX 500MG TBL FLM 120: cena 707,17 Kč; doplatek 524,95 Kč - stav v roce 2017.
  • CYCLO 3 FORT 150MG/150MG/100MG CPS DUR 30 II: cena cca 165 Kč - stav v roce 2017.
  • GLYVENOL 400MG 60 TOBOLEK (registrovaný léčivý přípravek): aktuální cena.
  • CILKANOL 30X300MG TOBOLKY (registrovaný léčivý přípravek): aktuální cena.
  • GINKOR FORT 14MG/300MG/300MG CPS DUR 30 l: cena cca 184 Kč - stav v roce 2017.
  • ASCORUTIN 50 POTAHOVANÝCH TABLET (registrovaný léčivý přípravek): aktuální cena.
  • VENORUTON FORTE 60X500MG TABLETY (registrovaný léčivý přípravek): aktuální cena.
  • VENORUTON 300 50X300MG TOBOLKY (registrovaný léčivý přípravek): aktuální cena.
  • MOBIVENAL MICRO 120 TBL. (volně prodejný lék): aktuální cena.
  • ZENTIVA DIOZEN 60X500MG TBL. (volně prodejný lék): aktuální cena.

Zdroj: Náhrada za Detralex

Diskuze

V diskuzi ÚHRADA ZUBNÍ PROTÉZY POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ANNA .

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,dnes jsem dostala náhradu na vytržené zuby než se zhojí rány platila jsem za ni 2036kč.až dostanu protézu 4 zubu bude mě to stát necelých 15000 jsou to spodní zuby,mohu žádat pojišťovnu o příspěvek?mám 211.Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

Dobrý den,v současné době to již bude třetí celková náhrada kterou dostanu a nikdy mi nebyl účtován žádný doplatek,až nyní.Zubní lékařka mě upozornila na doplatek 2,036 Kč a zdůvodnila to tím,že pokud zůstane v ústech jediný zub,pojišťovna náhradu neproplatí. Jedna se o horní čelist ,kde mi zůstal pouze špičák .Háčky použité nebyly.Náhrada je zcela obyčejná,žádný nadstandart.Ctěla bych se zeptat proč mi byl nyní účtován doplatek a v minulosti nikoli.- Jsem pojištěnec RBP a zubního lékaře ani pojišťovnu jsem nezměnila. Za odpověď děkuji.

Zdroj: diskuze Úhrada zubní protézy pojišťovnou

Přírodní náhrada Warfarinu

Přírodní náhrada Warfarinu ve formě bylinek bývá účinná, některé jsou dokonce velmi silné. Z tohoto důvodu by s jejich užíváním (za účelem ředění krve) měl souhlasit lékař, pod jehož dohledem by měl pacient při této léčbě být. Některé potraviny a bylinky mohou být kontraindikovány při současné léčbě antikoagulačními léky, neboť zde existuje riziko nežádoucích účinků.

O této problematice se více dozvíte zde.

Zdroj: Warfarin – nežádoucí účinky

Diskuze

V diskuzi ZÁNĚT SEDACÍHO NERVU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jinddra krejčříková.

prosím o radu ,,co dělat.. mám zánět sedacího nervu už 4 týden vybrala jsem 10 injekcí na uvvolnění svalstva , léky od bolesti a nic nepomáhá, nyní chodím na rehabilitaci , to je cvičení a masáž,,prosím poradte bolest jde do spodní části zad přes levou hyždi a stehna. dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helen.

Dobrý den,
Již 4 týden trpím bolestí v lévé straně bederní páteře, včera jsem navštívíla svého obvodního lékaře, předepsal mi Aulin a Mydocalm, po užití 1 prášku Aulin mám pořád pocit svědění pokožky, mám užívat dál nebo vysadit.
Dále ještě mám dotaz na již déle trvající pocení, ráno se vzbudím a musím do sprchy i při procházce se potím, lékař mi řekl že to může být doznívající přechod, ale to si nemyslím je mi 67 let, cítím se pořád unavená, ráno mě bolí celý člověk, kdybych si nezacvičila tak ani nevstanu. Podotýkám že nejsem obézní, váhu mám na výšku 166 cm 70 kg tak akorát.
mám alergii na antibiotika
Glyvenol, Venoruton, Rulid, Ofloxin, Nolicin

alergik na trávy a pyly
děkuji za radu

Zdroj: diskuze Zánět sedacího nervu

Léková náhrada za Warfarin

Nové tabletové léky na ředění krve, jako je například Pradaxa, Xarelto, Eliquis, se mohou v současné době podávat u všech indikací jako Warfarin.

Zdroj: Warfarin – nežádoucí účinky

Diskuze

V diskuzi NÁHRADA WARFARINU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga Košťáková.

Dobrý den, slyšela jsem, že warfarin se dá již dnes nahradit jiným lékem, který má o mnoho méně nežádoucích účinků. Je to pravda? Děkuji za odpověď. Košťáková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mily.

Anopyrin 100

Zdroj: diskuze Náhrada warfarinu

Náhrada za lék Brilique

Alternativy k léku Brilique:

  • clopidogrel;
  • prasugrel;
  • dipyridamole;
  • dipyridamole/aspirin;
  • ticlopidine;
  • eptifibatide;
  • warfarin;
  • heparin.

Zdroj: Lék Brilique

Diskuze

V diskuzi ZUBNÍ PROTÉZY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Šmídek.

Je mi přes 70 let,mám již druhou snímací horní protézu ale stále nejsem spokojen s jejím upevněním-nejde s ní jíst,ani když použiji coregu.Doktorka mi řekla,že problém je s vnikajícím vzduchem okolo uzdiček vzadu.Navrhuje operativní zákrok-asi odříznutí části uzdičky.Já se toho však bojím a ptám se jestli by to skutečně odstranilo problém.Jaké jiné řešení by bylo?Na spodním patře mám na čepech pevnou náhradu,levá strana 5 zubů,pravá 6 zubů.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucie.

Důležité je si uvědomit, že protéza je opravdu pouze náhrada a už nikdy to nebude jako s vlastními zuby, tudíž problémy s jídlem jsou nejčastější nepříjemností při nošení náhrady. Zkuste krom Coregy hodně pít, cucat bonbony, aby náhrada přilnula na principu dvě mokrá skla. Ujistěte se s Vaší ošetřující doktorkou, že náhrada opravdu sedí tak jak má, nikde netlačí, skus je v pořádku. Pokud ani tohle nepomůže, svěřte se do rukou paní doktorky a podstupte přerušení uzdiček neboli frenulektomii. Tento zákrok není nic neobvyklého, nebývají u toho ani žádné vážné komplikace.

Zdroj: diskuze Zubní protézy

Náhrada místo Warfarinu

Pro některé pacienty není prý pro jejich zdravotní stav a onemocnění vhodná náhrada.

Stejně jako warfarin předepisují na srážlivost krve lékaři i také heparin, ten si ale musí pacient píchat injekcí do podkoží v předepsaných časových intervalech. Existují ale již i nové antikoagulační léky, které jsou pacientovi podávány perorálně. Řadí se sem léky označované zkratkou NOAC obsahující účinné látky rivaroxaban, apixaban a dabigatran (například radaxa, Xarelto, Eliquis, Lixiana). Jejich další výhodou je, že lékař může tyto léky předepsat pacientovi rovnou bez toho, aby musel kontrolovat hladinu léku (na rozdíl od warfarinu). Podle lékařů jsou navíc tyto léky i účinnější než warfarin a heparin a navíc mají menší vedlejší účinky. Jejich velkou nevýhodou je ale stále velmi vysoká cena (měsíčně zhruba 2 000 Kč).

Zdroj: Nežádoucí účinky Warfarinu

Diskuze

V diskuzi NÁHRADA WARFARINU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga Košťáková.

Dobrý den, slyšela jsem, že warfarin se dá již dnes nahradit jiným lékem, který má o mnoho méně nežádoucích účinků. Je to pravda? Děkuji za odpověď. Košťáková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Michaela.

Dobry den
moji mamce doporucily xarellto

Zdroj: diskuze Náhrada warfarinu

Přírodní náhrada Warfarinu

Přírodní léky na ředění krve bývají účinné, některé jsou dokonce velmi silné. S jejich užíváním by měl za účelem ředění krve souhlasit lékař.

Mezi přírodní náhrady přípravku Warfarin patří zázvor, kari, skořice, kurkuma, máta peprná, oregano, paprika, kajenský pepř, lékořice, česnek.

Více se o přírodních náhradách za lék Warfarin dozvíte zde.

Zdroj: Alternativa Warfarinu

Snímatelné náhrady

Zubní protéza je snímatelná protetická náhrada řešící ztrátu vlastních zubů. Současné studie ukazují, že ztráta vlastních zubů a nutnost následného zhotovení snímatelných náhrad (protéz) jsou nejčastějšími stomatologickými potížemi lidí v důchodovém věku; a spolu se stárnutím populace nabývá tato oblast na stále větším významu. K pevným náhradám patří: kořenové nástavby, solokorunky a fixní můstky. Snímatelné zubní náhrady neboli protézy pak dělíme na částečné a celkové. Částečné snímatelné náhrady se používají tam, kde jsou k dispozici ještě použitelné vlastní zuby, ale pevnou náhradu již zhotovit nelze. Částečná náhrada se skládá z pryskyřičné báze, dále obsahuje umělé pryskyřičné zuby a lité kotevní prvky, které ji stabilizují v ústech. S výhodou se používají i takzvané skeletové náhrady, které obsahují litý patrový či podjazykový třmen. U bezzubých čelistí se zhotovují celkové neboli totální protézy. Aby tyto protézy dobře držely (adherovaly) v ústech, musí jejich vnitřní plocha přesně kopírovat protézní lože.

Zdroj: Zubní protézy

Léky na oteklé kotníky

V počátečních stadiích léčby představuje cennou alternativu podávání léků ze skupiny takzvaných venofarmak. Tyto látky (přírodního nebo syntetického původu) mají nejrůznější prospěšné účinky na žíly: zlepšují vlastnosti jejich stěny, snižují míru otoku, působí protizánětlivě a podobně. Mezi venofarmaka patří i některé přírodní látky ze skupiny takzvaných flavonoidů. Působí zejména na kapilární systém, jehož stav je rozhodující pro vznik otoků a zánětlivých změn. Některá venofarmaka jsou na lékařský předpis, jiná volně prodejná. V souladu s moderním trendem rozšiřování možností samoléčby dochází k přesunům původně receptově vázaných venofarmak do skupiny volně prodejných léčivých přípravků, nejnověji například Glyvenol.

Na oteklé kotníky se také doporučuje Glyvenol. Glyvenol se používá u dospělých a dospívajících k léčbě onemocnění žilního krevního oběhu, jako je pocit únavy, napětí a tíže v nohou, otoky a bolesti způsobené dlouhodobým stáním nebo sezením. Obtíže obvykle vznikají postupně a postihují obě dolní končetiny současně (jednostranný, rychle vzniklý otok doprovázený bolestivostí může značit přítomnost závažnějšího postižení, proto prosím v takovém případě konzultujte postup s lékařem nebo lékárníkem). Glyvenol snižuje prostupnost kapilár (nejmenších krevních cév) a tím zmenšuje otoky a zároveň doprovodné příznaky, jako je pocit bolestivých, unavených a těžkých nohou, křeče a tak dále. Působí na řadu látek, které hrají důležitou úlohu při zánětu a bolesti. Doporučená dávka přípravku pro dospívající a děti od 12 let je jedna tobolka večer. Doporučená dávka přípravku pro dospělé je jedna tobolka 2x denně (ráno a večer).

Vhodným lékem na oteklé nohy je Detralex – užívá se 2x denně 1 tableta a přípravek je dostání v lékárnách na lékařský předpis. Léčba by měla trvat půl roku a po této době by se měly zhodnotit její účinky, případně se musí v léčbě dále pokračovat. Současně s léčbou je také třeba nosit kompresní punčochy.

Lékem na oteklé nohy je i přípravek Venoruton forte, který je určený k léčbě těžkých a bolestivých nohou, otoků kotníků a bérců, používá se i při chronické žilní nedostatečnosti nebo po žilních zánětech. Venoruton stabilizuje cévní stěnu, což vede ke snížení propustnosti cév a následně k úbytku otoků (edémů). Dávkování je individuální dle stavu pacienta.

Další možností je použití přípravku Mobivenal micro, který je volně prodejný v lékárně. Hlavními složkami doplňku stravy Mobivenal micro je mikronizovaný a čištěný diosmin s hesperidinem a aescinem. Obvyklá dávka je 1x denně 1 tableta, tablety se polykají celé, nerozkousané. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Kvůli přítomnosti aescinu se nesmí podávat během prvních tří měsíců těhotenství; od čtvrtého měsíce a v období kojení může být přípravek používán na výslovné doporučení lékaře.

Zdroj: Oteklé nohy kolem kotníků

Péče o zubní protézy

Zubní náhrady a protézy vyžadují patřičnou péči. Pomocí speciálních tablet či prášků můžete udržovat svou protézu čistou, bez nepříjemného zápachu a zabarvení. S pomocí fixačních past, prášků či lepidel zajistíte, že zubní náhrada bude v ústech pevně držet a nebude se při jídle či mluvení pohybovat.

Jak vyčistit zubní náhrady

Náhradu i dutinu ústní udržujte v úzkostlivé čistotě! Po každém jídle je vhodné vypláchnout ústa vlažnou vodou. Použití fixačních přípravků omezuje množství jídla, které se jinak dostává pod náhradu. Jednou denně, nejlépe večer, omyjte náhradu proudem vody. Pevně lnoucí nečistoty a zbytky jídla je možné opatrně odstranit pomocí měkkého zubního kartáčku. Na čištění náhrady nepoužívejte tvrdý kartáček na ruce ani prostředky na mytí nádobí, které mohou povrch náhrady poškodit. Na poškrábaném povrchu náhrady se pak snadno usazuje mikrobiální povlak. A právě ten je příčinou zánětu dásní a zubního kazu zbylých zubů (v případě částečných náhrad).

Dobře se osvědčují speciální čisticí tablety, které se přidávají do sklenice vody, v níž je náhrada ponořená. Tyto prostředky chemicky a mechanicky s pomocí takzvaného hydrodynamického účinku odstraňují nečistoty, a to i z těch nejmenších záhybů. Antibakteriální přísady ničí škodlivé bakterie zubního plaku a plísně včetně druhu Candida albicans. Brání tak vzniku zánětu dásní a ústní sliznice, zubního kazu zbylých zubů a nepříjemného zápachu z úst.

Náhrada by neměla přijít do styku s kyselinami, louhy, koncentrovaným alkoholem, horkou vodou, sálavým teplem (topná tělesa, kamna), abrazivními pastami a prášky – to všechno jsou škodliviny, které poškozují pryskyřici, ze které je náhrada zhotovena. Na čištění náhrady používejte jen přípravky určené k tomuto účelu.

Zdroj: Zubní protézy

Náhrada za lék Lagosa

Lagosa má přerušeno uvádění na trh v České republice a nemusí být na našem území vždy k dostání. Lagosa patří do skupiny léků ATC: A05BA03 SILYMARIN. V této skupině jsou i další léčiva, která obsahují stejnou účinnou látku jako lék Lagosa. Jde o přípravky:

Lagosa obsahuje 150 mg účinné látky silymarin. Aktuální cena léku Lagosa 50 tablet je zde: Lagosa cena. Pro dosažení balení 100 tablet, nutné objednat dvě balení po 50. Zvláštní slevové akce na lék Lagosa mývala síť lékáren Dr Max. Vyplatí se obvolat si tyto lékárny v okolí.

Zdroj: Lagosa

Náhrada za Myolastan

Distribuce uvádění Myolastanu na český trh byla ukončena 30. 5. 2013. Alternativa namísto něj se využívají například jiná centrálně myorelaxační léčiva, která tlumí blok a uvolňují svalové napětí.

Volně prodejné bez receptu: Guajacuran nebo Ataralgin, který má jednu z obsahových složek proti bolesti.

Receptové varianty: Mydocalm, Dorsiflex, Sirdalud, Muscoril či Baclofen, jejich účinky posiluje hořčík, můžete tedy použít Magnesii lactici, Magne B6, Magnetrans. Užívání zmíněných muskulatorních relaxátorů nenahrazuje analgetickou léčbu, kterou zabezpečí Brufen, Voltaren nebo Nalgesin S.

Zdroj: Myolastan


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jitka Konášová


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP