Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

NÁHRADA ZA UNDESTOR

OBSAH

Sójová náhrada

Sójová náhrada začala být populární přibližně v roce 1990. Neexistuje žádný důkaz, že tato náhrada nezpůsobuje problémy s trávicím traktem kojenců a že nemůže dojít k alergické reakci.

Zdroj: Umělá strava pro kojence

Diskuze

V diskuzi PROČ SE NEDOVAŽÍ LEK UNDESTOR???????????????????, se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Slavek.

Takže nepořadek v distribuci až po min zdravotnictví svedeme na sportovce, že dopují. Přitom za undestor neni žadna plnohodnotna nahrada, která by byla hrazena pojištovnou. Jedna se o lidi co lek potřebují k životu. Nějakej chytrej náměstek něco nedomyslel a nadělal problém spoustě lidí

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Antonin.

Potřebuji lék mám rakovinu

Zdroj: diskuze Proč se nedovaží lek undestor???????????????????,

Nedostatek na trhu

Lék Undestor není v České republice od 1. 2. 2016 k dostání v žádné lékárně a je přerušeno i uvádění léčivého přípravku na trh.

Undestor totiž patří do skupiny léků obsahující látky ze skupin S1 – anabolické látky, které nelze pro léčbu registrovaných sportovců použít vůbec! Seznam léků, mezi které patří i Undestor, je vydáván jako pomůcka lékařům pro léčení sportovců na základě ustanovení Směrnice pro kontrolu a postih dopingu ve sportu. Podle této Směrnice jsou registrovaní sportovci povinni při užívání léků dodržovat určitá omezení. Lékař, který ví, že léčí sportovce, by měl zvolit alternativní léčbu bez zakázaných látek. Respektování těchto omezení lékařem i ostatními funkcionáři je v zájmu sportovce, který dobrovolně přistoupil na dodržování pravidel daného sportu. Tím se též zřekl nepatrné části lékařského tajemství, tedy hlášení léků orgánům ADV ČR (při dopingové kontrole do protokolu 7 dní zpětně a ve výjimečných případech je oprávněn předem žádat o terapeutickou výjimku).

Zdroj: Náhrada za Undestor

Diskuze

V diskuzi PROČ SE NEDOVAŽÍ LEK UNDESTOR???????????????????, se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Suchánek.

Je to obrovska chyba nedovážet de republiky Undestor jelikož ho potřebuji k životu a jeho tzv náhrady jako Nebido či Sustanon nemohou Undestor nahradit.Dokonce už ani na Slovensku ho nemají,ale pozor obchoduje se s ním na netu kde jedno balení stojí od 650-1150 kč.To si nemohu dovolit

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vomácka.

Protože žijeme ve světě svobodného "podnikání" a stejně svobodného korumpování. Na to není třeba tolik otazníků.

Zdroj: diskuze Proč se nedovaží lek undestor???????????????????,

Výhody Undestoru

Undestor se používá u dospělých mužů jako náhrada testosteronu pro léčbu různých zdravotních problémů způsobených nedostatkem testosteronu (mužský hypogonadismus). Tento stav je třeba potvrdit dvěma samostatnými měřeními hladiny testosteronu v krvi a přítomností klinických příznaků, jako je například impotence, neplodnost, snížená sexuální apetence, únava, depresivní nálada, úbytek kostí způsobený nízkými hladinami hormonu. Undestor jsou měkké, oválné, lesklé tobolky, které obsahují 40 mg testosteron-undekanoátu ve formě žlutého oleje. Léčivá látka testosteron-undekanoát se v těle přeměňuje na testosteron. Testosteron je přirozený mužský hormon, známý jako androgen.

Doporučená dávka je 3 až 4 tobolky denně během prvních 2 až 3 týdnů, poté následuje postupné snížení na 1 až 3 tobolky denně. Tento přípravek musíte užívat s jídlem. Tobolky užívejte celé bez žvýkání a zapíjejte je vodou nebo jinou tekutinou. Polovinu denní dávky užívejte ráno a druhou polovinu večer. Tobolky se polykají celé bez žvýkání. Užívají se po jídle, je-li třeba, tak s malým množstvím tekutiny. Doporučuje se vzít si polovinu denní dávky ráno a druhou polovinu večer. Užívá-li pacient lichý počet kapslí, je třeba vzít větší dávku ráno. Krabička přípravku Undestor obsahuje 3, 6 nebo 12 sáčků, každý sáček obsahuje blistr s 10 tobolkami. Velikost balení je tedy 30, 60 anebo 120 měkkých tobolek.

Zdroj: Náhrada za Undestor

Diskuze

V diskuzi DOSTUPNÁ ALTERNATIVA ZA UNDESTOR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jindřich Kinský.

není zde žádná zpráva o nahradě za lék undestor

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dostupná alternativa za undestor

Náhrada za Undestor

Možnou náhradou za Undestor je steroid methyltestosteron, který byl vyvinut v orální formě a v medicíně se používá především jako lék pro muže trpící oligozoospermií (nedostatek spermií). Testosteron však sám o sobě není účinný při orálním podání, protože převážná část této látky je metabolizována a deaktivována při prvním průchodu játry a do krve tak vstupuje maximálně 5–10 % účinné látky.

Doporučuje se užívat 3 až 8 tablet za den.

Jedním z vedlejších účinků je výrazné zvýšení agresivity, čehož často využívají sportovci v silových a bojových sportech. Powerlifteři nebo vzpěrači přípravek s oblibou užívají před těžkým tréninkem nebo soutěží, protože zvýšený androgenní efekt lze zaznamenat už cca 1 hodinu po použití a zvýšená agresivita, sebedůvěra a motivace mohou sportovcům umožnit lepší výkon. S androgenním působením je však spjata celá řada nežádoucích účinků jako zvýšené riziko padání vlasů, akné, hypertrofie prostaty a podobně. Je třeba zmínit také riziko jaterní toxicity. Dlouhodobé užívání methyltestosteronu může způsobit výrazné poškození jater, nemělo by tedy překročit dobu 6, maximálně 8 týdnů a následovat by měla minimálně stejně dlouhá pauza.

Methyltestosterone-GENESIS obsahuje 100 tablet po 25 mg. Cena je 800 Kč.

Methyltestosterone-HUBEI obsahuje 50 tablet po 10 mg. Cena je 400 Kč.

Další možnou náhradou za Undestor je produkt Primulus, který díky svému složení posiluje imunitu a pomáhá udržet optimální hladinu testosteronu. Jedná se o potravinový doplněk stravy, který obsahuje zinek, hořčík, selen, vitamín D3, vitamín B6, vitamín C, biotin, fenugreek – pískavice řecké seno, Tribulus Terrestris, extrakt z černého pepře. Všechny uvedené složky jsou v produktu Primulus zastoupeny v optimálním množství a funguje zde jejich vzájemná synergie.

Doporučené dávkování: Stačí 2 tablety denně – jedna ráno a jedna večer.

Zdroj: Náhrada za Undestor

Undestor

Přípravek Undestor jsou měkké oválné lesklé tobolky, které obsahují 40 mg testosteroni undecanoas. Léčivá látka testosteroni undecanoas se v těle přeměňuje na testosteron. Testosteron je přirozený mužský hormon, známý jako androgen. Produkt Undestor se užívá k náhradě testosteronu u jedinců, jejichž tělo produkuje nízké nebo nulové hladiny přirozeného testosteronu (stav zvaný hypogonadismus).

Dávkování

Doporučená dávka je 3 až 4 tobolky denně během prvních 2 až 3 týdnů, poté následuje postupné snížení na 1 až 3 tobolky denně. Tento přípravek musíte užívat s jídlem. Tobolky polykejte celé bez žvýkání a zapíjejte je vodou nebo jinou tekutinou. Polovinu denní dávky užívejte ráno a druhou polovinu večer.

Nežádoucí účinky

U mužů může léčba přípravkem Undestor vést k poruchám plodnosti způsobeným potlačením tvorby spermií. Pokud se účastníte soutěží, na něž dohlíží Světová antidopingová agentura (World Anti-Doping Agency – WADA), pak se musíte předtím, než začnete tento přípravek užívat, podívat do kodexu WADA, protože přípravky, jako je Undestor, mohou tyto antidopingové testy ovlivnit. Zneužívání tohoto přípravku k posílení sportovní výkonnosti s sebou nese závažná rizika a nedoporučuje se.

Cena, dostupnost

Undestor je léčivý přípravek na lékařský předpis.

Zde můžete vidět cenu přípravku Undestor.

Balení obsahuje 60 měkkých tobolek.

Zdroj: Tablety s testosteronem

Přírodní náhrada Warfarinu

Přírodní náhrada Warfarinu ve formě bylinek bývá účinná, některé jsou dokonce velmi silné. Z tohoto důvodu by s jejich užíváním (za účelem ředění krve) měl souhlasit lékař, pod jehož dohledem by měl pacient při této léčbě být. Některé potraviny a bylinky mohou být kontraindikovány při současné léčbě antikoagulačními léky, neboť zde existuje riziko nežádoucích účinků.

O této problematice se více dozvíte zde.

Zdroj: Warfarin – nežádoucí účinky

Diskuze

V diskuzi NÁHRADA ZA FURANTOIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Antonín štrait.

jaká náhrada za furantoin existuje?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena Elen Dostálová.

Jsem zoufalá, mám citlivý močový měchýř, celý život jsem měla doma furantoin. Stačila 1-2 tablety futantoin a byl rok pokoj. Teď nějaký furolin to jenom sníte i dvě balení a výsledek žádný. Proč všechno co bylo naše a dobré se likviduje, a nějaké cizí šmejdy nám jsou vnucováný. Píšete, že v naší republice není k dostání. A kde ho mají???? Prozraďte, kde??? Kde si ho mám sehnat??? Jestli to i čtete ??? Děkují za odpověď.
D

Zdroj: diskuze Náhrada za furantoin

Léková náhrada za Warfarin

Nové tabletové léky na ředění krve, jako je například Pradaxa, Xarelto, Eliquis, se mohou v současné době podávat u všech indikací jako Warfarin.

Zdroj: Warfarin – nežádoucí účinky

Diskuze

V diskuzi PROČ SE NEDOVAŽÍ LEK UNDESTOR???????????????????, se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ing. Miroslav Zálešák.

Zajímalo by mě, proč se nedováží lék undertor, který udajně není plně nahraditelný jiným lékem, který by hradily zdravotní pojišťovny. A kdo je zodpovědný za tuto nepříjemnou situaci.
Děkuji za odpověď.
Zálešák

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Suchánek.

Je to obrovska chyba nedovážet de republiky Undestor jelikož ho potřebuji k životu a jeho tzv náhrady jako Nebido či Sustanon nemohou Undestor nahradit.Dokonce už ani na Slovensku ho nemají,ale pozor obchoduje se s ním na netu kde jedno balení stojí od 650-1150 kč.To si nemohu dovolit

Zdroj: diskuze Proč se nedovaží lek undestor???????????????????,

Náhrada za lék Brilique

Alternativy k léku Brilique:

  • clopidogrel;
  • prasugrel;
  • dipyridamole;
  • dipyridamole/aspirin;
  • ticlopidine;
  • eptifibatide;
  • warfarin;
  • heparin.

Zdroj: Lék Brilique

Diskuze

V diskuzi POLYTAR LIQUID NÁHRADA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milada.

Jako náhradu místo Polytaru bych doporučila šampon Mediket
Ictamo,byl mi doporučen kožní lékařkou.Je to dokonce jak jsem se dočetla zdravější náhrada-neobsahuje dehet nýbrž bílý
ichtamol.www.mediket.cz/medik…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Polytar liquid náhrada

Náhrada místo Warfarinu

Pro některé pacienty není prý pro jejich zdravotní stav a onemocnění vhodná náhrada.

Stejně jako warfarin předepisují na srážlivost krve lékaři i také heparin, ten si ale musí pacient píchat injekcí do podkoží v předepsaných časových intervalech. Existují ale již i nové antikoagulační léky, které jsou pacientovi podávány perorálně. Řadí se sem léky označované zkratkou NOAC obsahující účinné látky rivaroxaban, apixaban a dabigatran (například radaxa, Xarelto, Eliquis, Lixiana). Jejich další výhodou je, že lékař může tyto léky předepsat pacientovi rovnou bez toho, aby musel kontrolovat hladinu léku (na rozdíl od warfarinu). Podle lékařů jsou navíc tyto léky i účinnější než warfarin a heparin a navíc mají menší vedlejší účinky. Jejich velkou nevýhodou je ale stále velmi vysoká cena (měsíčně zhruba 2 000 Kč).

Zdroj: Nežádoucí účinky Warfarinu

Diskuze

V diskuzi ZUBNÍ ČÁSTEČNÁ NÁHRADA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar Farbárová.

Dobrý den, 2.2.2016

vaše stránky se mě velice líbí ,ale mám takový dotaz ,jedná se mě o částečnou náhradu z nové vylepšené pryskyřice Deflex M10 xr čili pružná protézka asi 6 zubů a můj dotaz ,jsem u VZP a jaká je cena asi 6 zubů a kolik mě by hradila pojišťovna,,,,,

Děkuji předem za vaši odpověď,,,,

Dagmar Farbárová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Svobodová.

mám deflex,nahrada se 3zuby stálo mně to přes 6000korun a po necelých dvou letech se náhrada zlomila .od záčátku s tím byly problémy špatně udělané a opravované než jsem jí vůbec začala nosit .vztahuje se na tohle záruka dva roky?teď mi jí opravuje a chce dalších 1500korun.

Zdroj: diskuze Zubní částečná náhrada

Přírodní náhrada Warfarinu

Přírodní léky na ředění krve bývají účinné, některé jsou dokonce velmi silné. S jejich užíváním by měl za účelem ředění krve souhlasit lékař.

Mezi přírodní náhrady přípravku Warfarin patří zázvor, kari, skořice, kurkuma, máta peprná, oregano, paprika, kajenský pepř, lékořice, česnek.

Více se o přírodních náhradách za lék Warfarin dozvíte zde.

Zdroj: Alternativa Warfarinu

Diskuze

V diskuzi CENA ZA ZUBNI NAHRADY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Valentová.

Chtěla bych vědět v jaká je cena za snímatelnou hoření zubní náhradu -protézu děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dana Kindlova.

Zubní náhrada s patrem mi nevyhovuje - nedá se s ní jist. Kolik stojí zubní náhrada bez patra ? Děkuji za odpověď.
Dana Kindlová

Zdroj: diskuze Cena za zubni nahrady

Snímatelné náhrady

Zubní protéza je snímatelná protetická náhrada řešící ztrátu vlastních zubů. Současné studie ukazují, že ztráta vlastních zubů a nutnost následného zhotovení snímatelných náhrad (protéz) jsou nejčastějšími stomatologickými potížemi lidí v důchodovém věku; a spolu se stárnutím populace nabývá tato oblast na stále větším významu. K pevným náhradám patří: kořenové nástavby, solokorunky a fixní můstky. Snímatelné zubní náhrady neboli protézy pak dělíme na částečné a celkové. Částečné snímatelné náhrady se používají tam, kde jsou k dispozici ještě použitelné vlastní zuby, ale pevnou náhradu již zhotovit nelze. Částečná náhrada se skládá z pryskyřičné báze, dále obsahuje umělé pryskyřičné zuby a lité kotevní prvky, které ji stabilizují v ústech. S výhodou se používají i takzvané skeletové náhrady, které obsahují litý patrový či podjazykový třmen. U bezzubých čelistí se zhotovují celkové neboli totální protézy. Aby tyto protézy dobře držely (adherovaly) v ústech, musí jejich vnitřní plocha přesně kopírovat protézní lože.

Zdroj: Zubní protézy

Péče o zubní protézy

Zubní náhrady a protézy vyžadují patřičnou péči. Pomocí speciálních tablet či prášků můžete udržovat svou protézu čistou, bez nepříjemného zápachu a zabarvení. S pomocí fixačních past, prášků či lepidel zajistíte, že zubní náhrada bude v ústech pevně držet a nebude se při jídle či mluvení pohybovat.

Jak vyčistit zubní náhrady

Náhradu i dutinu ústní udržujte v úzkostlivé čistotě! Po každém jídle je vhodné vypláchnout ústa vlažnou vodou. Použití fixačních přípravků omezuje množství jídla, které se jinak dostává pod náhradu. Jednou denně, nejlépe večer, omyjte náhradu proudem vody. Pevně lnoucí nečistoty a zbytky jídla je možné opatrně odstranit pomocí měkkého zubního kartáčku. Na čištění náhrady nepoužívejte tvrdý kartáček na ruce ani prostředky na mytí nádobí, které mohou povrch náhrady poškodit. Na poškrábaném povrchu náhrady se pak snadno usazuje mikrobiální povlak. A právě ten je příčinou zánětu dásní a zubního kazu zbylých zubů (v případě částečných náhrad).

Dobře se osvědčují speciální čisticí tablety, které se přidávají do sklenice vody, v níž je náhrada ponořená. Tyto prostředky chemicky a mechanicky s pomocí takzvaného hydrodynamického účinku odstraňují nečistoty, a to i z těch nejmenších záhybů. Antibakteriální přísady ničí škodlivé bakterie zubního plaku a plísně včetně druhu Candida albicans. Brání tak vzniku zánětu dásní a ústní sliznice, zubního kazu zbylých zubů a nepříjemného zápachu z úst.

Náhrada by neměla přijít do styku s kyselinami, louhy, koncentrovaným alkoholem, horkou vodou, sálavým teplem (topná tělesa, kamna), abrazivními pastami a prášky – to všechno jsou škodliviny, které poškozují pryskyřici, ze které je náhrada zhotovena. Na čištění náhrady používejte jen přípravky určené k tomuto účelu.

Zdroj: Zubní protézy

Náhrada za lék Lagosa

Lagosa má přerušeno uvádění na trh v České republice a nemusí být na našem území vždy k dostání. Lagosa patří do skupiny léků ATC: A05BA03 SILYMARIN. V této skupině jsou i další léčiva, která obsahují stejnou účinnou látku jako lék Lagosa. Jde o přípravky:

Lagosa obsahuje 150 mg účinné látky silymarin. Aktuální cena léku Lagosa 50 tablet je zde: Lagosa cena. Pro dosažení balení 100 tablet, nutné objednat dvě balení po 50. Zvláštní slevové akce na lék Lagosa mývala síť lékáren Dr Max. Vyplatí se obvolat si tyto lékárny v okolí.

Zdroj: Lagosa

Náhrada za Myolastan

Distribuce uvádění Myolastanu na český trh byla ukončena 30. 5. 2013. Alternativa namísto něj se využívají například jiná centrálně myorelaxační léčiva, která tlumí blok a uvolňují svalové napětí.

Volně prodejné bez receptu: Guajacuran nebo Ataralgin, který má jednu z obsahových složek proti bolesti.

Receptové varianty: Mydocalm, Dorsiflex, Sirdalud, Muscoril či Baclofen, jejich účinky posiluje hořčík, můžete tedy použít Magnesii lactici, Magne B6, Magnetrans. Užívání zmíněných muskulatorních relaxátorů nenahrazuje analgetickou léčbu, kterou zabezpečí Brufen, Voltaren nebo Nalgesin S.

Zdroj: Myolastan

Alternativa k Warfarinu

NOAC jsou považovány za léky nové generace se specifickými a selektivními účinky. Mezi NOAC se řadí dabigatran (Pradaxa), rivaroxaban (Xarelto) a apixaban (Eliquis). Zmíněné nežádoucí účinky jsou většinou u těchto nových tabletových léků na ředění krve, jako je Pradaxa, Xarelto a Eliquis, eliminováy. Tyto moderní léky (nový lék místo Warfarinu) se v dnešní době mohou podávat u všech indikací jako Warfarin, zdravotní pojišťovny je však plně hradí pouze v určité situaci. 100% náhrada za Warfarin není. Ostatní léky včetně heparinu fungují na jiném mechanismu účinku.

Zdroj: Lék warfarin


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jitka Konášová


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP