Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

NARŮŽOVĚLÝ VÝTOK NA ZAČÁTKU TĚHOTENSTVÍ

OBSAH

Co znamená bílý hlen na začátku těhotenství

Hustý bílý výtok je v těhotenství naprosto normální. Může se projevovat jako bílý hlen místo menstruace. Během těhotenství je výskyt hlenu naprosto normální, ovšem pokud zapáchá nebo je zbarvený od krve, tak je nutné vyhledat lékaře. Na konci těhotenství se uvolní zátka, která chrání čípek. Vypadá jako rosolovitá hmota.

Zdroj: Jak vypadá hlen po oplodnění

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Isabella .

Dobrý den, mam 7 dni zpoždění. Včera jsem si dělala těhotenský test ale vyšel negativně. Dnes ráno jsem to zkusila znovu a vyšel opět negativně. Mam bolesti a někdy i křeče v podbřišku. Je mi divne od žaludku a na dotek mam bolestivá ňadra. Dnes se objevil narůžovělý výtok. Může jít o těhotenství? Předem děkuji za odpověď. Eva

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Když vyšel test negativně, tak těhotná nejste. Byla by ale vhodná prohlídka na gynekologii, abyste zjistila příčinu zpoždění a dalších potíží, které zmiňujete.

Zdroj: diskuze Dotaz

Špinění v těhotenství po námaze

Zvýšenou námahou v těhotenství praskají cévky, neboť je děloha více prokrvená. V těhotenství se nedoporučuje nosit břemena těžší než 5 kg.

Zdroj: Narůžovělé špinění na začátku těhotenství

Poradna

V naší poradně s názvem MOTÁNÍ HLAVY NA ZAČÁTKU TĚHOTENSTVÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta.

Dobry den mela bych jednu otazku.Uz asi 3 dny se mi strasne mota hlava a je mi na odpadnuti a vubec nemam chut k jidlu a ani mi nechutnaji cigarety a mam nafoukly bricho myslite ze to muze byt tehotenstvi? Predem diky za odpoved.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

To může být i chřipka. Pro případ určení zda-li jste těhotná, si kupte v lékárně za pár korun těhotenský test a ihned tak zjistíte, jestli je to těhotenství nebo ne.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Motání hlavy na začátku těhotenství

Růžový výtok před menstruací

Máte v poslední době světle hnědý či narůžovělý výtok a není to u vás obvyklé? Hnědý ani růžový výtok u žen není „obvyklý“ nikdy, a pokud nejste těhotná, a přesto ho máte, zajděte si ke gynekologovi. Tento výtok mohou mít ženy také pár dní před nebo po menstruaci. Ptáte se, proč vlastně dochází ke „špinění“? Špinění může nastat i tehdy, když se oplodněné vajíčko váže k děložní stěně. Tento neobvyklý výtok většinou doprovází mírné křeče v podbřišku. Špinění však není jediný příznak možného těhotenství. Příznakem těhotenství může být také časté močení. Pokud i vy máte v poslední době nutkání často navštěvovat toaletu a nikdy tomu tak nebylo, může to znamenat hodně věcí, například to, že pokud vás to při močení pálí, zřejmě trpíte zánětem močových cest – urgentně navštivte lékaře! Časté návštěvy toalety mohou znamenat i těhotenství. Pokud si nejste jistá, je dobré udělat si těhotenský test.

Zdroj: Narůžovělý výtok mimo menstruaci

Poradna

V naší poradně s názvem RŮŽOVÝ VÝTOK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel V..

Dobrý den,7.1.2019 jsem měla poslední menstruaci a 21.1. jsem měla asi 2 dny růžový výtok. Mohla bych být těhotná? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Nejspíš ne. Doba pro oplodnění (ovulace) by vycházela až na současné dny. Pro jistotu doporučuji udělat těhotenský test. Růžový výtok může mít několik příčin. Blíže k jejich určení se dá dojít až po vyšetření u gynekologa.

Zdroj: diskuze Jak dlouho trvá uhnízdění vajíčka

Růžový výtoktěhotenství

Krvácení v graviditě vždy vyžaduje vyšetření! Krvácení v těhotenství se sice vyskytnout může, ale klasická menstruace, kdy se odlučuje zbytnělá sliznice a tím dochází ke krvácení, není možná. V těhotenství se pohlavní orgány ženy více prokrví – to platí i pro děložní čípek, a tak se může stát, že se při anebo po pohlavním styku objeví slabé špinění. Pokud k tomu nejsou další příznaky, jako je silná bolest v podbřišku a špinění bylo jednorázové, neopakovalo se a nezačali jste krvácet, tak není důvod panikařit. Pohlavním stykem se miminku neublíží. V těhotenství je také žena náchylnější ke kvasinkové infekci pochvy, takže se může po pohlavním styku objevit i kvasinkový výtok.

Zdroj: Narůžovělý výtok mimo menstruaci

Diskuze

V diskuzi PŘÍZNAKY TĚHOTENSTVÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marki.

Dobře napsaný článek. Osobní zkušenost a příznaky těhotenství si můžete přečíst na této stránce zdravotniradce.cz/pr…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Karolína.

Zdravím, já měla problémy spíše po porodu. Hlavně co se týče intimních partií. Moc jsem nevěděla co s tím, ale pak jsem narazila na kliniku: www.labioplastika-pr… kam jsem teda nakonec i zašla a byla jsem šťastná jak blecha, když jsem viděla výsledky po pár týdnech od plastiky. Opravdu je nejlepší něco s tím dělat, když nejste spokojené s tím, jak to tam dole vypadá, nebo vás to trápí i zdravotně.

Zdroj: diskuze Příznaky těhotenství

Výtok z konečníku v těhotenství

Při výtoku z konečníku v těhotenství je vhodné navštívit gynekologa, který provede výtěr z konečníku na mikrobiologické vyšetření, zda se nejedná o zánět bakteriálního původu. Konečník je možné mazat krémem Bepanthen sensiderm a dodržovat zvýšenou hygienu. Možné je i proktologické vyšetření konečníku.

Zdroj: Výtok z konečníku - příčiny

Diskuze

V diskuzi RYMOVNIK V TĚHOTENSTVÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Lze užívat Rýmovník i v těhotenství? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jindřiška.

Nesmíte,jenom inhalovat!!

Zdroj: diskuze Rymovnik v těhotenství

Mohou kvasinky způsobit růžový výtok

Kandidózu lze rozpoznat snadno. Mezi nejtypičtější příznaky patří úmorné až bolestivé svědění genitálu a bělavý výtok připomínající často hrudky tvarohu. Výjimkou není také zarudnutí nebo otok zevních rodidel, občas jsou rozpoznávány bílé povlaky na stydkých pyscích. Kandidóza může také znepříjemňovat různě silnými bolestmi pohlavní styk nebo močení, s následným lehce krvavým výtokem. Individuálně jsou pak pozorovatelné bolesti břicha nebo záněty dásní.

Zdroj: Narůžovělý výtok mimo menstruaci

Růžový výtok po ovulaci

Asi u 10 % žen se vyskytuje špinění uprostřed cyklu, trvající většinou jeden až dva dny. Bývá to častější u žen s dlouhými cykly. Špinění se objevuje v období nejplodnějšího bílkového hlenu, čímž hlen dostává hnědý, růžový nebo červený nádech. Je to dáno náhlým poklesem estrogenu před ovulací, není třeba se tím znepokojovat, naopak – v těchto dnech je žena nejplodnější. Pokud však špinění trvá déle než dva dny, pokud přetrvává i po vzrůstu bazální teploty, nebo pokud se místo špinění objeví jasně červené krvácení, je třeba to konzultovat s lékařem.

Pokud zaznamenáte jeden až dva dny špinění v období 7–14 dnů po ovulaci, může to znamenat, že jste těhotná. Uhnízdění zárodku v děloze lehce naruší její sliznici, to pak může vyvolat slabé špinění. Nedostaví-li se do 18 dnů po ovulaci menstruace a teploty zůstávají vysoké, těhotenství je potvrzeno i bez těhotenského testu.

Zdroj: Narůžovělý výtok mimo menstruaci

Poradna

V naší poradně s názvem TĚHOTENSTVÍ A BLEŠÍ KOUNUTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohmova.

Jak může být kousnutí blechou nebezpečné v polovině těhotenství.?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kousnutí od blechy během těhotenství může znamenat riziko vzniku alergické reakce. V oblastech s výskytem malárie může blecha těhotnou ženu nakazit malárií.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Těhotenství a bleší kounuti

Jak na výtok z konečníku u dětí

Výtok se u dětí může vyskytovat při nákaze roupy, při zánětu nebo při mykóze. Také u poruchy svěrače. Je vhodné provést lékařské vyšetření.

Zdroj: Výtok z konečníku - příčiny

Poradna

V naší poradně s názvem RŮŽOVÝ VÝTOK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel V..

Takže ovulaci bych měla mít až teď? Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ano, ovulace by měla probíhat v těchto dnech.

Zdroj: diskuze Jak dlouho trvá uhnízdění vajíčka

Co znamená hnědé špinění

Téměř každé těhotenství provází nějaký vaginální výtok nebo drobné špinění. A rozhodně nejde o žádnou tragédii. Jakmile se objeví krvácení, měla by žena zbystřit, může to být varovný signál něčeho komplikovanějšího. Každé špinění a krvácení mělo být důvodem návštěvy u gynekologa, ten určí, co je způsobilo a zda je vše tak, jak má být.

Slabé hnědé špinění se může objevit v prvních měsících těhotenství, a to proto, že se oplodněné vajíčko uchycuje do děložní sliznice, což může vyvolat drobné krvácení či špinění. Pokud vás nebolí břicho a cítíte se jinak v pořádku, většinou to neznamená nic vážného.

Hnědé špinění však může signalizovat i choroby děložního hrdla – v tomto případě je krvácení slabší, vypadá jako hnědavý výtok. V druhé polovině těhotenství může krvácení signalizovat poruchy placenty, například jejího nesprávného uložení. V horším případě může být známkou předčasného odlučování placenty. Platí nepsané pravidlo: Jestli to je do hněda, tak je to dobré a stát se to může, špatné by bylo, kdyby to byla jasná krev a větší množství.

Zdroj: Narůžovělé špinění na začátku těhotenství

Diskuze

V diskuzi OMEGAMARINE FORTE + V TĚHOTENSTVÍ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den, v článku jsou uvedeny informace o prospěšnosti pro lidské tělo, ale nikde jsem se nedočetla jak je to s užíváním v těhotenství. Zdali se má dávkování snížit, zvýšit, či po dobu těhotenství neužívat.

Děkuji za odpověď.
Lenka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Tak teď koukám, že v diskuzi již informace na toto téma jsou. :)

Zdroj: diskuze OmegaMarine Forte + v těhotenství?

Proč mám narůžovělý výtok z pochvy

Občas se vyskytne krvácení z pochvy. Může se jednat o tyto příčiny:

  • dysbalance v hladině hormonů
  • nepravidelná ovulace
  • zánět – sliznice děložní je v takovém případě oteklá, křehká a lehce krvácí; pokud se obtíže opakují, je nutná kontrola u gynekologa, protože opakované záněty mohou mít vliv na plodnost
  • užívání antikoncepce bez pauzy
  • močová infekce – pokud se objeví krvácení mezi menstruacemi, a hlavně krvácení při močení, je potřeba vždy podstoupit vyšetření, protože se může jednat o závažnější problém (infekce močových cest, zánět rodidel a podobně); také se vyskytuje bolest v podbřišku
  • mechanické poranění poševní sliznice při masturbaci nebo po sexu, v takovém případě by bylo vhodné koupit si v lékárně lubrikační gel
  • opakovaná vaginální léčba – sliznice jsou překrvené, což může způsobovat slabé krvácení nebo kontaktně narůžovělý sekret
  • výtok z pochvy po stolici – nutné gynekologické vyšetření, aby se odlišilo, zde se jedná o zakrvácení z povrchu čípku, nebo z dutiny děložní, případně zda krev náhodou nepochází z konečníku
  • první cykly po nasazení antikoncepce – pokud by se opakovalo i v dalších cyklech, je namístě úvaha o změně preparátu
  • stres nebo velká fyzická zátěž
  • závažnější problémy – pokud pravidelně krvácíte po styku, okamžitě vyhledejte lékaře

Zdroj: Narůžovělý výtok mimo menstruaci

Poradna

V naší poradně s názvem UŽÍT OMEGA MARINE FORTE V TĚHOTENSTVÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela.

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat zda smím v těhotenství užívat omega forte?
Jsem ve 21tt
děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V těhotenství můžete omega marine užívat bez obav. Podle výrobce obsahuje jen rybí tuk a ten je prospěšný během těhotenství i po něm.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Užít omega marine forte v těhotenství

Co znamená špinění a bolest v podbřišku na začátku těhotenství

Bolest v podbřišku a špinění na začátku těhotenství mohou mít banální příčinu a také nemusí. Může se jednat o hrozící potrat. Doprovodným příznakem jsou především křečovité bolesti v podbřišku a špinění. Také se může jednat o mimoděložní těhotenství, které vyvolává silné krvácení doprovázené velkou bolestí v malé pánvi, nejčastěji jen na jedné straně. Ovšem toto jsou katastrofické příčiny. Vždy, když zpozorujete jakékoliv změny, konzultujte je nejprve s lékařem.

Zdroj: Narůžovělé špinění na začátku těhotenství

Co vypovídá barva špinění na začátku těhotenství

Špinění je mírné krvácení z pochvy, které je podobné počínající menstruaci, je ale mnohem slabší. Špinění má nahnědlou barvu, tedy barvu starší, tmavé krve, není to krvácení jasnou, červenou, čerstvou krví. I když není špinění či lehké krvácení během těhotenství úplně normální, bývá bohužel během prvních tří měsíců těhotenství poměrně časté.

Zdroj: Narůžovělé špinění na začátku těhotenství

Příznaky těhotenství hned po oplodnění

Příznaky oplodnění vajíčka nejsou v podstatě žádné, i přesto, že řada žen tvrdí, že o těhotenství věděla již od prvního dne. Ve skutečnosti se ale oplodnění na zdravotním stavu ženy nijak neprojevuje. Všechny projevy těhotenství se objevují až v pozdějším období, ne na úplném začátku.

Zdroj: První známky těhotenství po oplodnění

Co znamená vodnatý výtok z konečníku

Vodnatý výtok a voda z konečníku mohou souviset se zánětem ve střevě. Jedná se tedy o průvodní projevy zánětu.

Zdroj: Výtok z konečníku - příčiny

Použití v těhotenství

Přípravek se doporučuje všem ženám. Po dlouhé době se jedná o přípravek, který skutečně účinkuje. Na rozdíl od jiných přípravků opravdu nedráždí a zklidňuje sliznici. Použití denně i jako prevence. Při obtížích má rychlý účinek a odstraňuje nepříjemné problémy, jako je výtok a svědění.

Zdroj: Intimed olej

Zvýšená teplota na začátku těhotenství

Zvýšená teplota je v těhotenství normální. Ráno naměřená teplota by měla být kolem 37 °C nebo lehce nad nimi, to je téměř spolehlivý příznak těhotenství pár dní před prvním pozitivním těhotenským testem.

Zdroj: Zvýšená teplota


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP