Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

NÁVALY HORKA DO HLAVY

OBSAH

Zažili jste někdy ten nepříjemný pocit, že se s vámi všechno točí, i když se vůbec nepohybujete? Pokud ano, pak můžete trpět onemocněním známým pod názvem vertigo. Vertigo je pocit porušené rovnováhy. U pacientů starších 75 let se vyskytuje ve 45 %. Etiologie je rozmanitá. Pacienti jako „závrať“ popisují i různé formy nevolnosti, proto je nutná pečlivá anamnéza.

Zdroj: Zalehlé ucho a točení hlavy

Diskuze

V diskuzi PŘÍZNAKY ŽENY V MENOPAUZY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Kosová.

Prosím o radu mám návaly pocit horka a už 14 dní po menstruaci špiním

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana Kosová.

Prosím o radu už 14 dní špiním mám návaly horka může se jednat o menopauzu děkuji za odpověd

Zdroj: diskuze Příznaky ženy v menopauzy

Nejčastější příčina, která způsobuje návaly horka, je blížící se menopauza. Menopauza představuje u žen období, které přichází kolem 40.–55. roku života, kdyžena přestává menstruovat. Návaly horka a pocení mají většinou příčinu hormonální nebo stresovou. Návaly horka znamenají, že se na nás v určitých chvílích doslova navalí horko. Často je to spojené i s nadměrným pocením. Většinou mají tyto stavy kratší trvání. Návaly horka jsou o hodně častější u žen než u mužů a mohou být vyvolávané některou z těchto příčin:

  1. Menopauza (klimakterium) – u žen je to vůbec nejčastější příčina. Po skončení přechodu tyto problémy opět vymizí.
  2. Zvýšená funkce štítné žlázy – tato příčina se opět objevuje spíše u žen.
  3. Panická ataka – vyvolává také návaly horka.
  4. Těhotenství – někdy se návaly horka objevují během probíhajícího těhotenství.

Zdroj: Pocení

Pocení v noci u mužů

Jednou z příčin nočního pocení u mladších mužů je nadměrné požívání alkoholu. Noční pocení bývá také časté při odvykání na alkohol, pocení je jedním z abstinenčních příznaků. Noční pocení u mužů nad 50 let by mohlo vyplývat z nízké hladiny testosteronu, která se postupem věku u každého muže snižuje. Hormonální změny u této skupiny mužů mohou být doprovázeny taky návaly horka. Noční pocení u mužů nad 40 let by mohlo být způsobeno dlouhodobým stresem, úzkostí nebo depresemi. K nadměrnému pocení se mohou přidat také bolesti hlavy, nespavost a celková únava. Časté noční pocení u mužů mohou zapříčinit i různé nemocemi, například osteomyelitida, hypertyreóza, Feochromocytom, hypoglykémie, tuberkulóza. Další příčinou nočního pocení bývá příjem některých druhů potravin, jako je cibule, nebo příliš kořeněných jídel. To platí hlavně pro muže, kteří mají problémy s trávením (syndrom dráždivého tračníku apod). Noční pocení může být zapříčiněno rovněž vedlejšími účinky některých léků. Obecně platí, že léky pro diabetiky na snížení hladiny cukru, mohou vést k nadměrnému nočnímu pocení, a to u diabetiků, kteří tato léčiva užívají. Nadměrným nočním pocením trpí i lidé s neurologickým onemocněním: epilepsie, autonomní dysreflexie nebo posttraumatické stresové poruchy.

Zdroj: Pocení

Diskuze

V diskuzi MENOPAUZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Dobry den nevim zda je too zacinajici menopauza ale ma 42 a mam problemi z mentruaci nekdy krvacim mocc nekdy too mam normalne a nekdy vubec mam I navaly horka jsem unavena prosre je mi zle mivam I nechutenctvi mam I navaly strchu z nemoci a vseho prosim porad te mi

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Menopauza

Šampon proti svědění hlavy

Velmi účinné jsou jemné šampony. Naopak by se neměly používat keratolytické šampony. Také existují kosmetické výrobky, které mohou být použity po mytí vlasů pro zklidnění příliš citlivé pokožky hlavy.

Zde je vidět cena šamponu, který je účinný proti svědění hlavy: svědění hlavy cena.

Zdroj: Svědění hlavy

Diskuze

V diskuzi MENOPAUZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

V období menopauzy jsem začala užívat Arginmax pro ženy a jsem moc spokojená. Nejen že zmizely nepříjemné návaly horka a noční pocení, ale navíc se zvíšila moje chuť na milování a celkově si to mnohem víc užiju.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anna.

Souhlasím. Díky arginmaxu jsem překonala nepříjemné období menopauzy a celkově se cítím mnohem lépe. Doporučuji všem ženám.

Zdroj: diskuze Menopauza

Bolest hlavy vzadu

Bolest hlavy vzadu je tenzní bolest (propagace obtíží z krční páteře): bolest na vrcholu hlavy, ztuhlá šíje a zkrácené trapézové svaly, pocit tlaku v hlavě, někdy nevolnost a zvýšená citlivost na světlo.

Zdroj: Bolest hlavy

Poradna

V naší poradně s názvem OTEC PLESKAČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Klobasová.

Dobrý den,prosím o radu,trápí mě návaly horka,hlavně v noci,nebo při rozrušení.

Je mi 61 let,8 let po přechodu,problém asi půl roku,u lékařky na EKG naměřeno
aritmie srdeční,po 10 dením měření srdeční činnosti holtrem,bylo vše v pořádku.
Prosím o váš názor.Děkuji Klobassssová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Obraťte se na svého gynekologa a nechte si udělat rozbor krve na přítomnost hormonů po přechodu. Pokud se zde nezjistí žádné příčiny vašich návalů horka, tak ještě zajděte na endokrinologii a nechte si vyšetřit funkci štítné žlázy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otec Pleskač

Příčiny pocení hlavy

Pocení hlavy není nemoc, spíše jen vsugerovaný jev. Na pocení hlavy má velký vliv počasí, zejména jeho časté změny. Proměnlivé počasí se nejčastěji vyskytuje na jaře a na podzim. Zvýšené podněty počasí způsobují bolesti hlavy, problémy s krevním oběhem, poruchy spánku, podrážděnost a snížený výkon. Tento stav je velmi nepříjemný zejména u lidí s dlouhými vlasy.

Zdroj: Jak se zbavit nadměrného pocení hlavy

Diskuze

V diskuzi DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den..v posledním roce jsem nabrala 2Okg přitom jím málo..mívám návaly horka ,dost se zadýchávám mám pocit plného nosu špatně spím..na vyšetřeních bylo vše v pořádku,,,,jde o menopauzu a co s tím ,aby mi bylo lépe??

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dotaz

Náhlá a nevysvělitelná bolest hlavy, to může být aneurizma.

V případě náhlé a silné bolesti hlavy je třeba provést vyšetření CT hlavy, aby se vyloučilo aneurizma - krevní výduť v mozku. Pokud je bolest hlavy způsobena aneurizma, tak na to nezabírá žádný z léků proti bolesti a žádný z léků tuto nemoc hlavy nevyléčí. Jediné řešení, jak léčit aneurizma, je zavedení ketetru přes nějakou tepnu v těle, nejčastěji v noze. Krevním řečištěm se pak zavede do postiženého místa v mozku buď svorka nebo cívka, kterou se prasklina zaškrtí. Teprve pak bolest hlavy zmizí a aneurizma je vyléčeno.

Zdroj: Bolesti hlavy a účinná léčba

Poradna

V naší poradně s názvem CHLORELLA NEBEZPEČÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věrka.

Děkuji za odpověď, ano začala jsem ji užívat, ale pak teprve pídit po nežádoucích účincích...dostávám najednou návaly horka hlavně v noci a přesně toto jsem měla když jsem onemocněla se šť.žlázou, navíc jsem po mrtvici/ 10let/a dočetla jsem se že po užívání ch. houstne krev, což je pro mě asi nežádoucí.Věrka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Chlorella je po IKTu nebezpečná jen, když se užívají antikoagulanty, například Warfarin, Heparin, zde to může být kontraproduktivní. Vy už asi po takové době tyto léky neužíváte. Návaly horka mohou souviset s nerovnováhou hormonů plynoucí z poruchy štítné žlázy a s tím by vám měl pomoci endokrinolog pomocí biochemického testu krve, jinak to odhadnout ani léčit nejde.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Chlorella nebezpečí

Svědění hlavy a kvasinky

Na svědění hlavy způsobené kvasinkami je účinný lék bez receptu například Nizoral šampon či Clotrimazol sprej.

Zdroj: Svědění kůže na hlavě

Diskuze

V diskuzi KDYŽ SE ČLOVĚK NEPOTI CO JE PŘÍČINOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Jsem silnější postavy.Mám i stanovené diagnozi, jako arytmie, glaukom, artroza,hypertenze,epilepsie.Cítím, jaké mi je horko,mivam i návaly horka a nepotim se.Co může byt příčinou? Může mi někdo,odpovědět? Děkuji Jitka

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Když se člověk nepoti co je příčinou

Svědění hlavy a vši

Svědění hlavy může postihnout i dítě. Pravděpodobně bude způsobeno vší dětskou. Nejvíce se tento převážně dětský parazit šíří v kolektivech. Vši vznikají nepřiměřenou hygienou. Na vlasech se při jejich výskytu objevují bělavé hnidy.

Zdroj: Svědění hlavy

Diskuze

V diskuzi FUROLIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Prášky užívám třetí den a zatím žádné nežádoucí účinky.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dajda.

furolin,hnus,sice pomůže ,ale ty vedlejši učnky,návaly na zvraceni,prujmy,motáni hlavy,nikdy vice nechci.

Zdroj: diskuze Furolin

Bolest hlavy na spáncích

Bolest hlavy na spáncích je často spojená s tlakem v hlavě, který má tupý charakter. Objevuje se jak u dětí, tak dospělých, žen i mužů. Může být vyvolaná různými příčinami jako například migrénou, zraněním hlavy, sinusitidou, zánětem spánkové tepny, nádorem či chronickým stresem. Nikdy byste neměli vaše zdravotní problémy podceňovat.

Zdroj: Bolest hlavy

Diskuze

V diskuzi PŘECHOD U ŽEN PŘÍZNAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel DAGMAR MRAZKOVA.

DOBRY DEN JE MI 54LET A DELŠI DOBU UŽ MAM NAVALY HORKA NERVOZITA DEPRESE JE TO PŘECHOD ALE MENZES POŘAD MAM A DOKONCE CYSTU 4X4 MAM ANTIKO NELYA A BERU JI BEZ PAUZY MUŽU JI TAK BRAT?NEVADI TO UŽ ASI PUL ROKU POMUŽE TO I NA CYSTU?MA TO NĚJAKY VLIV? JAK NEJDELE MUŽU BRAT NELYU BEZ PŘESTAVKY? DĚKUJI MRAZKOVA

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobrý den, Ve vašem případě bych navštívila gynekologa. Příznaky, které popisujete s největší pravděpodobností souvisí s přechodem. A to, že máte menstruaci je vlivem antikoncepce, kterou užíváte.

Zdroj: diskuze Přechod u žen příznaky

Bolest hlavy v zátylku

Tupá bolest v zátylku, ztuhlá šíje a bolesti hlavy – to mohou být příznaky problému s krční páteří. Současný životní styl si vybírá svou daň. Naši předci každý den vyráželi na lov a museli chodit vzpřímeně, aby měli dobrý rozhled po krajině. My se však skláníme nad monitory a strnule do nich zíráme.

Zdroj: Bolest hlavy

Šampon Neutrogena forte

Jedná se o šampon proti lupům určený speciálně pro svědivou pokožku hlavy.

Zde je seznam nejnižších cen šamponu Neutrogena forte.

Zdroj: Svědění hlavy

Lupénka na hlavě

Někdy může být lupénka hlavy lepší i bez léčby. Pokud tomu tak není, může vám tato příručka pomoci s nalezením správné léčby. Léčba lupénky hlavy může trvat několik měsíců nebo déle, aby se lupénka hlavy dostala pod kontrolu. Ale jakmile tak bude učiněno, můžete být schopni udržet lupénku hlavy pod kontrolou pomocí šamponů nebo hydratačních prostředků.

Zdroj: Léčba lupénky ve vlasech

Nadměrné pocení hlavy

Nadměrné pocení hlavy a obličeje může být velmi nepříjemné a nepohodlně. dalo by se říci, že asi 2 až 3 % populace trpí nadměrným pocením hlavy. Tento stav může být léčen pomocí lékařské pomoci, i když mnoho lidí se bojí požádat o pomoc lékaře, jelikož se z nějakého důvodu stydí.

Z diagnostického hlediska je důležité rozlišit pocení hlavy jako nemoc nebo pocení hlavy z důvodu tepla, stresu nebo cvičení.

Pocení hlavy je velmi nepříjemný problém, který může postihnout kohokoli a kdykoli, proto se člověk nesmí bát zajít k lékaři a nechat se vyšetřit, protože není jisté, z čeho tento stav může vzniknout.

Zdroj: Jak se zbavit nadměrného pocení hlavy

Vypadávání vlasů po ozařování

Vypadávání vlasů je častým vedlejším účinkem u nádorů hlavy. Objevuje se po dvou až třech týdnech ozařování a bývá omezené na ozařovací pole.

Zdroj: Potíže po ozařování hlavy a krku


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP