Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

NEJLEPŠÍ NASLOUCHÁTKA

OBSAH

Naslouchátko v brýlích

Na internet začaly pronikat první informace o futuristických brýlích od Googlu s prvky rozšířené reality. Také firmy s nejasným původem inzerovaly naslouchátka v brýlích. Zda fungují, je otázkou. Oficiální weby tato naslouchátka nenabízejí.

Zdroj: Naslouchátko

Diskuze

V diskuzi PÍSKÁNÍ NASLOUCHÁTKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Už mám 3naslouchátka vždy po 5ti letech s příspěvkem od pojištovny.Naslouchátka jsou od Widexu a trápí mě vždy stejný problém pískání,stačí nepatrný pohyb hlavy a naslouchátko nepříjemně píská.Posílám vždy do servisu na opravu/placenou/.Pár dní je klid ,potom začne znova pískání.Chci se zeptat jestli má někdo taky problém s pískáním.Bartošová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Radek.

mám naslouchátka WIDEX a s pískním je stejný problém.Nemusíte ani otočit hlavu, třeba stačí kousnutí. I když to upravíte zatlačením co nejvíce do ucha tak se to po chvíli opakuje. na jejich web stránkách uvádějí, že jsou téměř zázračné. Ceny kolem 20 tis, za kus.

Zdroj: diskuze Sluchadlo Widex

Jak vybrat naslouchátko

Vybírání naslouchátka patří do rukou zkušeného lékaře, který doporučí ten nejlepší přístroj dle individuálního stavu pacienta. Sluchadla se dělí do několika kategorií.

Dělení dle tvaru:

  • kapesní
  • závěsná
  • brýlová
  • boltcová
  • zvukovodová
Dělení dle způsobu předání akustické energie:
  • sluchadla pro vzdušné vedení
  • sluchadla pro kostní vedení (vibrátor)
Dělení dle vlastností:
  • sluchadla s možností proměnného zesílení
  • sluchadla s nastavitelným frekvenčním průběhem
  • sluchadla s omezením výstupního akustického tlaku
  • sluchadla s modulačními prvky

Zdroj: Naslouchátko

Naslouchátko pro seniory

Recenze na naslouchátka pro seniory naleznete zde.

Zdroj: Naslouchátko

Diskuze

V diskuzi NASLOUCHÁTKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ladislav.

Velmi mne vytáčí nabídka na téměř všech portálech ,která nabízí zdravotní naslouchátka.Přímo bytostně nenávidím a nesnesl bych jakékoliv sluchátka vražené do ucha. A proto mně chybí jakákoliv nabídka sluchadla které bych si nemusel strkat do jakékoliv útroby svého těla a tím spíše do ucha.Byl bych rád kdybych od vás dostal aspon odkaz ,zda něco takového co by mi vyhovovalo,existuje. Děkuji předem za zprávu. Ladislav.H.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Naslouchátka

Naslouchadla pro neslyšící

Naslouchadla do uší jsou zdravotní pomůcky pro pacienty trpící nedoslýchavostí. Naslouchadlo je složené z mikrofonu a baterie. Prodává se v tělové barvě a vejde se do vnitřní části ucha. Vyrábí se ve více velikostech, protože nedoslýchavostí trpí i děti. Při výběru naslouchátka je velikost zásadním parametrem. Naslouchátko musí v uchu co nejlépe sedět. Jednoduše je složeno z baterie a mikrofonu. Mikrofon přijímá zvuky z okolí, které zesílí a vysílá do ucha. Proto je nutné, aby naslouchátko v uchu dobře sedělo. Jinak může dojít k interferenci zvuku a pacient slyší nepříjemné pískání. Součástí naslouchadla je také silikonový nástavec pro co nejlepší upevnění do ucha. Převod zvuku má na starosti mikrofon. Sílu zvuku lze nastavit podle indispozice (kvality sluchu) každého majitele naslouchátka. Většinou má naslouchadlo 5 úrovní hlasitosti.

Naslouchadla pro neslyšící – foto

Tady je několik fotografií, na kterých je možné vidět naslouchadla pro neslyšící.

Naslouchadla pro neslyšící – cena

Zde je seznam cen naslouchadel pro neslyšící.

Zdroj: Naslouchadla

Diskuze

V diskuzi UŠNÍ NASLOUCHADLA WIDEX DREAM MODEL D-MCB - ZÁVĚSNÝ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana Zbránková.

Dobrý den,
prosím mohu poprosit o udání ceny výše uvedeného naslouchadla. ?
Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana Podrazilová.

Je mi 72 let,zvuky slyším,ale splývají mi za 14 dní jsem objednaná na echo v případě,že budu potřebovat naslouchátka dovím se někde kolik mi připlácí vojenská pojišťovna?

Zdroj: diskuze Ušní naslouchadla widex dream model D-mCB - závěsný

Digitální naslouchátko

Špičkovým výrobkem v tomto oboru je profesionální digitální nabíjecí naslouchátko za ucho Axon D-322. Jedná se o mimořádně výkonný přístroj s prakticky nulovým zkreslením. Díky použité digitální technologii je naslouchátko navíc spolehlivé a vyniká i mimořádně nízkou hmotností – celý přístroj neváží víc než pouhé 3 gramy. K přístroji dostanete i podrobný návod v češtině, popisující používání, údržbu, nabíjení, nasazování i snímání přístroje včetně ilustrací. Dále náhradní koncovky (špuntíky) v odlišné velikosti. Hlasitost je plynule regulovatelná a k dispozici jsou dokonce kromě běžného módu zesílení i dva módy pro odfiltrování rušivých šumů.

K nabíjení naslouchátka slouží nabíjecí stojánek navržený pro dva naslouchací přístroje, ale lze ho využívat i s jedním. Vhodný čas pro nabíjení poznáte podle toho, že zesílení už nebude dostatečné a výkon naslouchátka se začne pozvolna snižovat. Před nabíjením přístroj vypněte a následně ho vložte do stojánku pro nabíjení, který nabízí hned dvě varianty. Nabíjet můžete z počítače či notebooku, případně také z nabíjecího adaptéru. Síťový adaptér (DC 5 V, 50–500 mA) je také součástí balení. Při nabíjení můžete průběh sledovat prostřednictvím kontrolky, když zhasne, je přístroj plně nabitý a vydrží nejméně třicet hodin nepřetržitého provozu, což je opravdu úctyhodný výkon.

Zdroj: Naslouchátko

Diskuze

V diskuzi VZP POJIŠŤOVNA PŘÍSPĚVKY NA NASLOUCHÁTKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena Janoušková.

Dobry den.Otec bude mit od lekare naslouchadlo.Musime zadat o prispevek na pojistovne nebo si vse vyridi lekar.Otci je76 let a naslouchadlo bude mit poprve.Dekuji Janouskova

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vzp pojišťovna příspěvky na naslouchátka

Cena

Zde můžete vidět cenu přípravku Senzycol.

Zdroj: Nejlepší lék na křečové žíly

Poradna

V naší poradně s názvem NASLOUCHADLA DO UŠÍ HRAZENÁ POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlasta Šebestová.

Já mám oboustranou nedoslýchavost,měřeno v procentech 39.Přesto mě bylo foniatrem sděleno, že že nemám na hrazené naslouchátka nárok. Neslyším televizi když je podbarvená hudbou,takže dávám hlasitě čímž otravuji své okolí. Je mi 70 let a bydlim kousek od ČB.

Pokud můžete poradte.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Nejlepší řešení je koupit si bezdrátová sluchátka a sledovat televizí s nimi. Nemusíte se nikoho doprošovat a zvuk si pro sebe můžete zesílit jak chcete.

Zdroj: diskuze Naslouchadla do uší hrazená pojišťovnou

Interakce

U Senzycolu nebyly popsány interakce.

Zdroj: Nejlepší lék na křečové žíly

Diskuze

V diskuzi SLUCHADLO WIDEX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Soukupová.

Dobrý den,

Jsem starobní důchodce. V r.2012-jsem si na základě vyšetření ORL-foniatrické amb. obdržela sluchátko Widex na Pravé ucho.
Pojišťovna mi přispěla částkou cca 3000,-Kč,zbylou částku jsem si doplatila.
Nyní po 5 LETECH bylo nutností na zlepšení komfortu sluchu sluchátko
i na LEVÉ ucho- Dg.Percepční nedoslýchavost/sensorineurální/,ztráta sluchu oboustranná. Lékařem mi bylo řečeno/po konzultaci s fi.Widex/, že původní typ sluchadla model C2-CIC se již nevyrábí, takže jsem si objednala po doporučení lékařem jiný kompatibilní typ. Bylo mi ovšem oznámeno, že již NEMÁM- nárok
na přispění pojišťovny. Zaplatila jsem zálohu 1 000,-Kčs a při dodání sluchadla
WIDEX typ DREAM D2-CIC jsem doplatila v hotovosti zbytek částky 6 275,-Kč.

Otázka: Měla jsem nárok na přispění pojišťovny-při těchto skutečnostech
/nebyla to výměna, ale nutnost zlepšení sluchu + dodržení 5 let/
Jsem pojištěncem MV 211-má tato skutečnost vliv na obdržení příspěvku?

Děkuji za odpověď Soukupová Helena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan Bernardy.

Před necelými dvěma roky jsem dostal nové naslouchátko Siemens. Digitální perfektně sednoucí do ucha. Má však jednu velikou vadu. Reproduktorek je s přístrojem spojený tenkým kabílkem. Tento kabílek respektive jeho připojení k reproduktorku a jeho izolace stojí jemně řečeno za p r d . Izolace jako taková je dle mého názoru moc tvrdá a v místě připojení k reproduktorku se velmi snadno odlomí a nebo odtrhne. Námitka že k vytažení naslouchátka z ucha slouží stunka je poněkud scestná. Tato strunka mající na konci kuličku k lepšímu zachycení se mi už také jednou utrhla. V opravně jednoduše pod původní umístění navrtali dirku a vlepili novou strunku tak že zachytit zmíněnou kuličku je aspoň pro mne problém. Je tedy jasné že to opět odnesl už po několikáté káblík od reproduktorku. Celá věc na mne dělá ten dojem, že firma Siemens nechává dělat laciná a nekvalitní naslouchátka někde v Číně a český postižený to zaplatí jako tu nejlepší kvalitu. Tento způsob zdá se mi poněkud nešťastný.
Poradí někdo co stím?
Jan Bernardy

Zdroj: diskuze Sluchadlo Widex

Kritéria hodnocení dTestu

  • velmi dobře: 100–80 %
  • dobře: 79–60 %
  • uspokojivě: 59–40 %
  • dostatečně: 39–20 %
  • nedostatečně: 19–0 %

Zdroj: Nejlepší silonky

Poradna

V naší poradně s názvem SLUCHATKA DO UŠÍ PRO NESLYŠÍCÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Komendova Petra.

Dobry den,ted zjistili nasemu petimesicnimu synkovi stredne tezkou poruchu sluchu,zatim jeste nevim jake naslouchatka bude mit,ale jen pro zajimavost me zajima,jestli to u malych deti hradi pojistovna nebo platime sami.Maly je u VZP.Predem dekuji za odpoved.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Výši doplatku vám sdělí foniatr a zároveň nabídne vhodný přístroj. Existuje několik variant s různou cenou. Až budete znát cenu přístroje, tak se pro konkrétní možnosti financování obraťte na zdravotní pojišťovnu malého.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sluchatka do uší pro neslyšící

Kritéria hodnocení dTestu

  • velmi dobře: 100–80 %
  • dobře: 79–60 %
  • uspokojivě: 59–40 %
  • dostatečně: 39–20 %
  • nedostatečně: 19–0 %

Zdroj: Nejlepší krémy na opalování

Diskuze

V diskuzi NASLOUCHADLA CZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Klára Nová.

Prosím o radu ohledně naslouchátka s překrýváním zvuků zabudovaných do nasluchátka.Mám problém s tinitem v pravém uchu, slyším šum vody, cvrčka a v poslední době slabé bublání.Léčení jsem absolvovala, vyšetření u lékařů ORL taktéž.Rada kterou jsem nyní dostala je pořídit si kvalitní naslouchátko se zabudovaným překrývačem těchto zvuků.S přibývajícími roky se stále hůře vyrovnávám s problémem, stále ještě doufám, že se mi podaří potlačit nechtěné zvuky. Pomáhám si pouštěním hudby v noci, ale má to jednu chybu, hudba v rozhlase stále mění intenzitu slyšitelnosti a tak něco skoro není slyšet a jindy zase rozhlas hraje víceméně nahlas, takže musím zvuk tlumit, abych nerušila sousedy.Doufám, že mi poradíte co bych měla udělat pro to, abych se už konečně přijatelně mohla nepříjemnosti zvuků způsobených tinitem přijatelně překrytím zbavit, tak abych jsem se z toho nezbláznila. Za pochopení a odpověď děkuji. Klára Nová.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Naslouchadla cz

Schlecker Rilanja Care Q10 

dTest: hodnocení dobře (64 %)

Zdroj: Nejlepší krémy na vrásky kolem očí

Diskuze

V diskuzi NEJLEPŠÍ KOMBINACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šárka.

Nejlepší kombinací s krémy či séry obsahující kyselinu hyaluronovou je Skinroller, pro lepší zapracování do pokožky a tím i dosažení jejich lepšímu účinku. Informace najdete též na www.skinroller.cz

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nejlepší kombinace

Rossmann Alterra Anti Age Orchidee Q10 

dTest: hodnocení dostatečně (38 %)

Zdroj: Nejlepší krémy na vrásky kolem očí

dm Balea / Face

dTest: hodnocení uspokojivě (44 %)

Zdroj: Nejlepší krémy na vrásky kolem očí

Baterie do naslouchadla

Je velmi obtížné argumentovat, která značka sluchadlových baterií zinek-vzduch je nejlepší. Technologie výroby všech baterií je věda i umění zároveň. Stanovit kvalitu baterií představuje srovnat řadu konstrukčních vlastností, jako jsou například: kapacita baterie, stabilita napětí, charakteristika vybíjení, rychlost samovybíjení (baterie se vybíjí, i když leží na polici), použité materiály, jejich chemická čistota, a dodržení předepsaných rozměrů. Současně existují stovky, možná tisíce typů sluchadel, z nichž každé má jiné energetické nároky. Některé baterie navíc sedí lépe v bateriovém pouzdru sluchadla než jiné. Dalším komplikujícím faktorem k nalezení „nejlepší baterie“ je rozdílné uživatelské využití baterie každým jednotlivcem. Jsou zde ovlivňující faktory jako: doba použití sluchadla přes den, úroveň nastavení hlasitosti sluchadla, způsob zpracování zvuku sluchadlem, vlhkost okolního prostředí atd. Neexistuje zkrátka ideální odpověď na otázku, která značka baterie do sluchadel je nejlepší.

Baterie do naslouchadla – foto

Zde je možné vidět baterie do naslouchadla.

Baterie do naslouchadla – cena

Zde je seznam cen baterií do naslouchadel.

Zdroj: Naslouchadla

Nivea Visage Q10 Plus

dTest: hodnocení uspokojivě (58 %)

Zde se můžete podívat, jaká je cena očního krému Nivea Visage Q10 Plus.

Zdroj: Nejlepší krémy na vrásky kolem očí

Vichy Myokine Yeux

dTest: hodnocení dobře (68 %)

Zde se můžete podívat, jaká je cena očního krému Vichy Myokine Yeux.

Zdroj: Nejlepší krémy na vrásky kolem očí

Diadermine Falten Expert 3D

dTest: hodnocení dobře (68 %)

Zde se můžete podívat, jaká je cena očního krému Diadermine Falten Expert 3D.

Zdroj: Nejlepší krémy na vrásky kolem očí


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP