Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

OCET VLASY ZESVĚTLENÍ

OBSAH

Podle babičkovských rad pomáhá na otok a zánět bezinkový ocet, jenže kde ten v dnešní době vzít? Účinný je i obyčejný kvasný ocet ze supermarketu. Dle babiček pomáhá namazat dlaně a chodidla neředěným octem, nedávat žádné ponožky, nic, jen dané místo prostě namazat jako mastičkou. Ocet je účinným obkladem nejen na otok, ale i na vlasy a proč? Tak to se dozvíte níže.

Zdroj: Octový zábal

Poradna

V naší poradně s názvem CO S PŘÍLIŽ TMAVOU BARVOU VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Zesvětlení obarvených vlasů nejde udělat jinak, než působením peroxidů. Takže je třeba použít barvu na blond odstín, tím stáhnout současnou barvu vlasů a pak aplikovat raději přeliv, protože u něho, když se to nepovede, tak se to za pár dní vymyje šampónem. Příště si raději nechte obarvit vlasy u zkušené kadeřnice. Ušetříte si tím trápení i zničené vlasy od nevhodné bravy na vlasy a následného odbarvování.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Na přírodní zesvětlení tmavě obarvených vlasů použijte kopřivový odvar! Jak si udělat kopřivový odvar na přírodní zesvětlení vlasů? Jednoduše, natrhejte si čerstvé kopřivové listy a přelijte je horkou vodou. Až odvar z kopřiv na zesvětlení vlasů vychladne, tak ho zceďte a opakovaně si s ním omývejte své vlasy. Po několika měsících takovéhoto opakovaného oplachování tmavých vlasů v kopřivovém odvaru obarvené vlasy zesvětlají. Tento recept ale nepoužívejte na příliš suché vlasy, protože by se mohly jseště více vysušit a zlámat nebo roztřepit u konečků. Trochu zlouhavé, ale odrosty nevhodné barvy by vám trvaly nejspíše ještě mnohem déle.

Zdroj: diskuze Co s příliž tmavou barvou vlasů

Odbarvení vlasů octem

Dojem zesvětlení vlasů vytvoříte pomocí octa – ocet vaše vlasy oživí a dodá jim lesk. Na zesvětlení vlasů octem použijte 800 ml vody, 15 ml octa a povařte s heřmánkem nebo kopřivou. Odvarem opláchněte vlasy, které pak budou nejen lesklé, ale připravený odvar jim navíc dodá látky, které podpoří jejich celkovou regeneraci a růst.

Zdroj: Vymývací lázeň na vlasy

Diskuze

V diskuzi DOMACI ZESVETLENI CHLOUPKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sara.

Dobry den, je mi 14 let a mam tmavou plet a mam male tmave chloupky - zada,ruce,bricho si delam depilacnim kremem chloupku, ale pak mam chloupky i na hrudniku stveme to a slysela jsem neco o zesvetlovan. Chci se zeptat jesti se da zesvetlit i normalnim zesvetlovacem na vlasy a jestli znate nejake metody. Predem dekuji za pozornost.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nina.

Chloupky se dají zesvětlit stejně jako vlasy, takže odbarvovač na vlasy se dá použít. Nejlepší je ale chloupky odstranit depilací. Buď krémem Opilca nebo depilační cukrovou pastou, voskem a nebo elektrickým depilátorem.

Zdroj: diskuze Domaci zesvetleni chloupku

Zesvětlení vlasů medem

Na zesvětlení vlasů budete potřebovat med a destilovanou vodu. Med se v tomto případě používá v poměru 1 : 6. Po rozředění vznikne medová pasta, kterou aplikujte pomocí vlasového štětce na vlasy. Po nanesení masky nasaďte na hlavu igelitovou čepici a nechte působit přibližně 1 hodinu. Vlasy nezabalujte do ručníku. Teplem dochází k ničení přirozeného peroxidu, který med obsahuje. Po zesvětlení vlasy opravdu velmi dobře opláchněte a ošetřete výživnou maskou.

Zdroj: Vymývací lázeň na vlasy

Zesvětlení vlasů přírodně

Pokud si chcete zesvětlit vlasy, aniž byste navštívili kadeřnický salon, zkuste použít suroviny ze své kuchyňské skříňky. Běžné produkty z domácnosti, jako je citronová šťáva, med a olivový olej, či heřmánek můžete použít k zesvětlení svých vlasů až o několik odstínů.

Zdroj: Zesvětlení vlasů

Diskuze

V diskuzi OCTOVA VODA NA VLASY RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabs.

Octovou vodu opravdu doporučuji. Pravidelně si barvím vlasy. Používala jsem všechny možné přípravky, ale nic nefungovalo tak jako ocet s vodou. Pokud máte lámavé a suché vlasy, je octová voda to nejlepší. Používám ji pravidelně a vlasy se viditelně velmi zlepšily. Opravdu stačí vlasy umýt šampónem a poté použít octovou vodu. Kadeřnice mi doporučila nechat octovou vodu na vlasech - neumývat.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Octova voda na vlasy recenze

Po odbarvení vždy na vlasy dejte vhodnou masku

Předně je třeba poznamenat, že každé přírodní zesvětlení vlasů je založeno na jejich vyšísování a jako takové vždy více či méně vlasy poničí – vysuší. Proto je nezbytné na zesvětlené vlasy aplikovat ozdravnou kůru, která vrátí vlasům jejich původní hebkost, svěžest a lesk.

Zdroj: Přírodní zesvětlení vlasů

Diskuze

V diskuzi BABSKÉ RADY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Sedlak.

Kvasinky ve vlasech jak se jich zbavit

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milena.

Já používám jablečný ocet. Smíchám 1 šálek jablečného octa a 4 šálky vody. Před aplikací šamponu dvakrát nebo třikrát týdně opláchnu vlasy touto směsí. Jablečný ocet obsahuje silné antifungální sloučeniny, které zabíjejí houby a léčí kvasinkovou infekci ve vlasech. Antioxidanty v octu zase pomáhají rychle obnovit kůži. Kdo nemá rád ocet, může místo něj použít citronovou šťávu v poměru 6 lžic citronové šťávy na 1 šálek vody.

Zdroj: diskuze Babské rady

Odstraňovač vší

Ocet je velmi účinným prostředkem proti vším. Nejlepší je používat teplý ocet a aplikovat ho přímo na vlasy. Dalším způsobem je rozčesávání vlasů hřebenem namáčeným v octu. Ocet pomáhá i s odstraněním hnid.

Zdroj: Ocet na čištění pleti

Poradna

V naší poradně s názvem OCET A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libuše CHYTILOVÁ.

Stále nemůžu najít,jak je to s octem při užívání warfarinu.Např.na tlačenku,?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ocet nijak neovlivňuje účinky Warfarinu. Pokud užíváte Warfarin, můžete k tomu i ocet v libovolném množství.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ocet a warfarin

Zesvětlení vlasů rebarborou

Rebarbora odbarvuje vlasy na žluto, takže pokud již máte vlasy příliš světlé, může dojít i k opačnému, nechtěnému účinku, tedy k jejich ztmavení. Na rebarborové zesvětlení je zapotřebí jedné lžíce sušeného kořene rebarbory. Kořen vložíme do nekovové skleněné nádoby a vaříme ve 4 šálcích vody po dobu 1 hodiny. Necháme vychladnout a poté rebarborový vývar naléváme několikrát na vlasy. Po tomto zákroku je zapotřebí vlasy pečlivě zregenerovat. Nejlepším pomocníkem k hloubkové regeneraci vám v tomto případě bude lžička jedlé sody, kterou rozmícháme v hrnku vlažné vody.

Zesvětlení vlasů z tmavě hnědé na světle hnědou – video.

Zdroj: Zesvětlení vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem NEVOLNOST PO POŽITÍ JABLEČNÉHO OCTA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Novák Petr.

po požití většího množství ředěného jablečného octa už 24 hodin přichází nevolnost a zvracení neemohu se ani najíst vše jde po chvilce ven jak to zastavit

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Přestaňte používat ocet a dejte si ho jen občas do salátu. Ne u každého člověka je jablečný ocet prospěšný.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nevolnost po požití jablečného octa

Jablečný ocet a šalvějový čaj na vlasy

Obvyklým způsobem si umyjte vlasy (šampon a kondicionér na vlasy). Aplikujte do vlasů stejné množství jablečného octa a šalvějového čaje. Poté opláchněte vlasy teplou vodou.

Zdroj: Jablečný ocet proti vypadávání vlasů

Diskuze

V diskuzi BARVENÍ VLASŮ KAKAKO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena.

Já zas používám kakaový odvar 60°C teplý (voda, kakao ocet), ve kterém si máchám všechny vlasy co nejblíže k hlavě - pálí to. Zbylé vlasy, které nemůžu ponořit, si potírám houbičkou namočenou v odvaru, čímž ho také neustále promíchávám, aby se neusazoval hnědý pigment dole. To celé dělám než odvar vystydne. Pak vlasy jemně a krátce osprchuju studenou vodou a zabalím do hnědého ručníku. Až to z nich trochu nasaje tak dám do vlasů balzám na barvené vlasy a upravím je fénem. Barva vydrží do příštího mytí.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Barvení vlasů kakako

Zesvětlení vlasů citronem

Jedna z asi nejstarších a nejpopulárnějších metod zesvětlení tmavých vlasů využívá citronovou šťávu. Vymačkáme dva citrony a přidáme k nim trošku panenského olivového oleje (ten bude mít ochrannou a vyživovací funkci). Směs naneseme opatrně na vlasy, rozčešeme a vyjdeme ven na sluníčko. Procházíme se dvě hodiny mimo stín. Samozřejmě ochrana pleti je nutná (použijeme krém se silným faktorem), užitečné je mít s sebou také dostatek tekutin na pití. Po návratu domů ještě počkáme a za hodinu si vlasy umyjeme. Zesvětlení můžeme výrazně zesílit opakováním, ale nepřeháníme to. Abychom vlasy nepoškodili, měli bychom proceduru aplikovat maximálně jednou za týden.

Zdroj: Zesvětlení vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A JABLEČNÝ OCET se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaklin.

Krásný večer,,Prosím,mohu při Warfarinu užívat i jablečný ocet?? Za odpověď děkuji..JK.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Jablečný ocet mírně podporuje srážlivost krve. Znamená to tedy, že ocet může oslabovat účinky léku Warfarin. Když octa použijete jen lžičku na ochucení, tak nemusíte mít obavy s kontraindikací. Když ocet budete pít, například ředěný vodou, tak by to mělo účinek jako kdybyste přerušila léčbu Warfarinem.

Zdroj: diskuze Warfarin a Jablečný ocet

Jablečný ocet na vlasy

Umyjte si vlasy obvyklým způsobem pomocí svého oblíbeného šamponu a kondicionéru na vlasy. Po umytí si opláchněte vlasy jablečným octem a smyjte jej teplou vodou. Rozčesejte si vlasy pomocí jemného hřebenu, vysušte fénem nebo nechte přirozeně uschnout.

Zdroj: Jablečný ocet proti vypadávání vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem ZESVETLENI TMAVYCH VLASŮ NA SVĚTLE HNĚDÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adriana.

ahoj moc dlouho se snažím mýt světle hnědé vlasy a pořád mi to nevychází prosím Poraďte

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Asi máte silnou pigmentaci nebo silný vlasový stvol, který neustále drží tmavý odstín. K odbarvení takových vlasů je zapotřebí speciální zesvětlující barva, kterou mají jen profesionální kadeřnice, protože její použití je velmi rizikové. Může dojít ke spálení vlasů až na chemlon. Doporučuji obrátit se na kadeřnický salon, nejlépe Bomton, kde vám zesvětlení bezpečně provedou.

Zdroj: diskuze Zesvetleni tmavych vlasů na světle hnědé

Zesvětlení vlasů medem

Med obsahuje přírodní peroxid vodíku, pomocí kterého si můžete zesvětlit své vlasy. Kromě medu budeme potřebovat destilovanou vodu, kterou zředíme s medem v poměru 1 : 6. Ihned po rozředění nanášíme tuto medovou směs na vlhké vlasy a necháme působit po dobu 1 hodiny. Po aplikaci je vlasy třeba důkladně propláchnout a ošetřit výživnou maskou, kterou naneseme po celé délce vlasů a necháme působit alespoň 10 minut, poté opět vlasy důkladně propláchneme.

Zdroj: Zesvětlení vlasů

Med na zesvětlení vlasů

Med má v sobě přírodní peroxid vodíku, který dokáže odbarvit barvu ve vlasech. Med se na zesvětlení vlasů používá zředěný destilovanou vodou v poměru 1:6. Použití destilované vody je důležité, protože voda z kohoutku obsahuje různé minerály, které slabý peroxid v medu neutralizují. Po rozředění medu se tato medová pasta okamžitě aplikuje na vlhké čisté vlasy, nejlépe štětečkem nebo kartáčkem a nechá se působit 1 hodinu. Zesvětlovací účinek se může podpořit nasazením koupací igelitové čepice. Během působení medového odbarvovače udržujte vlasy chladné, protože teplo ničí přírodní peroxid v medu. Nejlepší je aplikovat medový odbarvovač v zimě a celou hodinu udržet hlavu na venkovním studeném vzduchu. Po tomto zesvětlení je třeba vlasy dobře opláchnout a aplikovat výživnou masku na vlasy z avokáda.

Zdroj: Přírodní zesvětlení vlasů

Potřebné věci

  • jablečný ocet;
  • šampon;
  • kondicionér na vlasy.

Zdroj: Jablečný ocet proti vypadávání vlasů

Jak zesvětlit vlasy o 2 odstíny

Zde je návod na zesvětlení vlasů z tmavě hnědé na světle hnědou barvu: odbarvovací prášek, 6% peroxid vodíku, šampon, regenerace a voda. Vše smíchejte ve stejném poměru (1 : 1 : 1 : 1 : 1).

Zdroj: Vymývací lázeň na vlasy

Zesvětlení vlasů heřmánkem

Při zesvětlení vlasů heřmánkem se použije půl sklenice květů, které se zalijí dvěma sklenicemi vroucí vody a nechají se pod pokličkou vychladnout. Tento roztok se používá na oplachování vlasů po mytí. Sílu heřmánku můžeme pro zesvětlení vlasů dobře posílit přidáním šťávy z jednoho citronu anebo ještě navíc při mytí používat heřmánkový šampon.

Zdroj: Zesvětlení vlasů


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP