Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

OČIŠTĚNÍ TĚLA SLANOU VODOU

OBSAH

Detoxikace střev slanou vodou

Očista střev doma se dělá tak, že člověk vypije každé ráno nalačno slanou teplou vodu. Slaná voda totiž rozpouští ve střevě všechny zbytky nestrávené potravy a tím se střevo očistí. Podle odborníků to však není ta nejlepší metoda pro naše tělo. Slaná voda totiž dehydratuje organismus. Očista střev je v dnešní době již efektivnější. Existuje mnoho přírodních produktů, které bez větší námahy pomohou při očistě. Proto bychom se měli buď obrátit na odborníka, nebo si vyhledat nějaké internetové stránky s produkty na očistu celého těla. Takto je očista méně nepříjemná a také méně nebezpečná.

Zdroj: Očista těla

Poradna

V naší poradně s názvem ZAHLENĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milada Škařupová.

Dobrý den,
chci se zeptat, co by jste mi doporučil od firmy JUST na zahlenění, pořád mě to nutí ke kašli a nemůžu odkašlat. Kašel nemám. JUST 31 bylin používám k potírání na hrudníku a krku, ale nepomáhá.
Děkuji Škařupová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na zahlenění pomáhá výplach nosních dutin slanou vodou, inhalace páry z Vincentky a užívání šumivých tablet ACC Long. Hodně pijte a nebraňte se kašli. Kašel pomáhá posouvat hlen ven z těla.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zahlenění

Co způsobuje zavodnění organismu

Mezi příčiny, proč se zadržuje voda v organismu, patří mimo jiné přehnané solení, nadměrná konzumace cukru, antikoncepce, překyselení organismu nebo nemoci. Někdy může zavodnění těla nastat před menstruací, přičemž po ní ustoupí.

Zdroj: Příčiny zavodnění těla

Diskuze

V diskuzi ZADNÍ RÝMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Fialová.

Trpím na "Zadní rýmu" snad odjakživa od podzimu do jara. Pravidelně chodím na prohlídky na ORL, beru Zulbex, Desloratadine Actavis a sprej Mometason furoát Cipla.
Přečetla jsem si o "Zadní rýmě" už toho dost, ale nedočetla jsem se nikde, že by v důsledku toho bylo i to, že postižený rýmu, kterou nevysmrká, tak ji rovnou polyká. Přes den to ještě jde, ale když večer ulehnu, tak je to jeden nekonečný proud, který přeruším akorát sprejem. Sice se potom vyspím, ale ráno mám v puse všechno suché jako na Sahaře (jazyk, patro, uvnitř krku), že nemohu ani polknout. Beru ho jen v nouzi (nevyspaná - unavená). Z napolikaného hlenu mne potom bolí žaludek a někdy ráno se musím vyzvracet (sám hlen). Hlava nebo v krku mne nebolí a ani jinak se necítím nemocná. Akorát mám nutkání pořád něco jist alespoň trochu, že mne méně bolí žaludek. Vcelku dobře a rychle zabírá uvařené teplé brambory jen tak bez ničeho.
Rýma se mi sama spustí akorát když brečím, krájím cibuli nebo v zimě když se slunce odráží v čerstvě napadaném sněhu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarmila.

Pani Aleno,

vyzkoušejte na zadní rýmu, výplach nosu konvičkou, kterou naplníte slanou vodou, vyplachovat se může každý den. Zakoupíte v lékárně a jistě Vám tam i poradí jak s konvičkou pracovat. Synovi velmi se zadní rýmou výplach nosu pomáhá.

Zdravím Jarmila

Zdroj: diskuze Zadní rýma

Kdy detoxikovat

Očistu těla by měl každý podstoupit nejméně jednou za rok. Odborníci však varují před detoxikací u kojících matek, dětí a pacientů s chronickým degenerativním onemocněním, rakovinou nebo tuberkulózou.

Detoxikace organismu se doporučuje při těchto příznacích: nevysvětlitelná únava, podráždění kůže, alergie, infekce, váčky pod očima, nadýmání, menstruační problémy, zmatenost.

Zdroj: 7 kroků k očištění těla

Poradna

V naší poradně s názvem RADY, JAK SE ZBAVIT SUCHÉ SLIZNICE NOSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vera sekacova.

Dobry den mam sliznici suchou a potom se mi spatne dicha

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Není na to léčba. Existují jen rady, jak zmírnit nepříjemné pocity.
1. Ke snížení suchosti prostředí používejte zvlhčovače vzduchu.
2. Vyvarujte se vystavení extrémním teplotám, stejně jako vnějším nečistotám a dráždivým látkám.
3. Jemně smrkejte, abyste nos nedráždili.
4. Provádějte výplachy nosu (s použitím fyziologického roztoku nebo solných roztoků z mořské vody).
Videonávody, jak vypláchnout nos slanou vodou, najdete zde: m.youtube.com/result…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rady, jak se zbavit suché sliznice nosu

Rada

Poraďte se s lékařem před zahájením jakékoliv detoxikace, včetně užívání bylinných doplňků a přírodních prostředků, a to zvláště tehdy, pokud máte vážné zdravotní problémy nebo užíváte nějaké léky. Výše uvedené údaje jsou pouze informační a v žádném případě nejsou náhradou za lékařskou péči.

Zdroj: 7 kroků k očištění těla

Poradna

V naší poradně s názvem BÍLÁ ČÁRA NA VNITŘNÍ STRANĚ TVÁŘE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Parůžková.

Dobrý den. Ráda bych se zeptala na mám na vnitřní straně tváře bílou čáru, neboli mě to jen mě trošku pálí jazyk na levý straně vzadu, někdy se přistihnu že si tvar koušu nevíte čím to může být???
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bílá čára na vnitřní straně tváře souvisí s tím kousáním tváře ze vnitř. Počátek problému je ve stylu spánku. Spaní na boku tiskne tvář na zuby a obtiskává do tkáně tváře jejich reliéf. Tím vzniká bílá mírně zduřelá čára, která provokuje k kousání tváře zevnitř, ze kterého se stává zlozvyk a celou situaci zhoršuje. Někdy až do stavu, kdy dochází ke krvácení. Co s tím dělat? Jedině vůle ovládat se a přestat si dásně kousat. Proti otiskům zubů během spánku se dá použít ochrana chrupu, kterou můžete vidět zde: www.google.cz/images… a koupit to můžete běžně v lékárně. Nasaďte si ji vždy před spaním a ráno vyndejte a dejte do hrnku se slanou vodou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolák/vred v ustech

Jak detoxikace funguje

Detoxikace v podstatě znamená čištění krve. Detoxikační kúra přivede nečistoty z krve do jater, kde jsou toxiny zpracovávány a eliminovány. Tělo také odstraňuje toxiny přes ledviny, střeva, plíce, lymfy a kůži. Naše tělo má tedy své samouzdravovací mechanismy, není však všemocné. A navíc, když je tento systém ohrožen, nečistoty nejsou řádně filtrovány a každá buňka v těle je nepříznivě ovlivněna. Detoxikace v podstatě reaguje na potřeby jednotlivých buněk.

Očista organismu může pomoci přirozenému procesu těla tím, že:

  • regeneruje orgány při půstu;
  • stimuluje játra a odvádí toxiny z těla;
  • podporuje eliminaci škodlivin přes střeva, ledviny a kůži;
  • zlepšuje cirkulaci krve;
  • podporuje příjem zdravých živin.

Zdroj: 7 kroků k očištění těla

Poradna

V naší poradně s názvem SMÍCHANÍM PRAŠKOVÉ SÍRY S VODOU VZNIKÁ SMĚS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jozef Babuš.

Co vznikne když smíchám praškovou síru s vodou.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když se smíchá prášková síra s vodou za normální teploty tak vznikne obyčejná suspenze, protože síra při pokojové teplotě je tzv. alfa síra kosočtverečná (ortorombická) a ta je nerozpustná ve vodě. Když se ale tato suspenze zahřeje na 500 °C tak vznikne sulfan H2S a oxid siřičitý SO2, oboje jsou jedovaté látky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Smíchaním praškové síry s vodou vzniká směs

Detoxikační program

Existuje mnoho detoxikačních programů a receptů v závislosti na individuálních potřebách. Mnoho programů má 7denní harmonogram. 7 dní proto, že za tento interval stihne tělo vyčistit krev. První dva dny by měly být zcela bez živin a tekutin. 3. až 7. den se doporučuje pouze pití čerstvých zeleninových a ovocných šťáv a vody. Dle tohoto schématu si trávicí systém odpočine a také efektivně vyloučí toxiny. Tato účinná metoda je velmi drastická, výsledek je však jedinečný.

Zdroj: 7 kroků k očištění těla

Poradna

V naší poradně s názvem NEMOC DNA A ZAKÁZANÉ POTRAVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Konečná.

Dobrý den, jak je to s obsahem purinů v aspiku, želatině, nebo kolagenu pro kloubní výživu?
Děkuji za odpověď.
Konečná A.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Oboje obsahuje puriny, jak želatina, tak i kolagen. Ale i při dně je možné je konzumovat popřípadě užívat na klouby. Proč? Protože například želatina je tvořena především vodou a na objem jedné porce želatiny je zapotřebí jen malé množství proteinů. U kokagenu je zase jeho příjem nízký a tím se do těla dostane jen málo purinů. Užíváte-li kolagen, tak vypijte o sklenici více vody a můžete mít jistotu, ze vám to neubliží.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nemoc dna a zakázané potraviny

7 kroků k očistě

  • Jezte hodně vlákniny, včetně hnědé rýže a čerstvé bio ovoce a zeleniny. Mezi vynikající detoxikační potraviny patří červená řepa, ředkvičky, artyčoky, zelí, brokolice, spirulina, chlorella a mořské řasy.
  • Pročistěte játra bylinami, jako je kořen pampelišky, lopuchu a ostropestřce, pijte zelený čaj.
  • Konzumujte vitamín C, který pomáhá tělu produkovat glutathion, což je sloučenina jater, která odbourává toxiny.
  • Vypijte alespoň dva litry vody denně.
  • Cvičte a dýchejte zhluboka, aby kyslík dokonale obíhal prostřednictvím svého systému, tím eliminujete stres.
  • Provozujte vodoléčbu velmi horkou sprchou po dobu pěti minut (vodu nechte stékat po zádech). Následovně se osprchujte studenou vodou po dobu 30 sekund. Tento postup opakujte třikrát a pak si odpočiňte na lůžku po dobu 30 minut.
  • Využívejte i saunu a koupele nohou k odstranění toxinů skrz póry pomocí masážních kartáčů, které jsou k dispozici v obchodech jako přírodní výrobky.

Zdroj: 7 kroků k očištění těla

Poradna

V naší poradně s názvem CARBOFIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan.

Zdravím. Prosím, jak se má užívat Carbofit? Množství a kolikrát denně to vím, ale jde mi o to, zda s jídlem, po jídle nebo před jídlem, eventuálně s jakým předstihem? Děkuji.Milan.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Pro očistu těla dospělí užívají Carbofit 2 tablety denně, přičemž první tableta se užije 2 hodiny po snídani a další jídlo - oběd nebo svačina následuje hodinu po spolknutí Carbofitu. Druhá tabletka se užije dvě hodiny po obědě a další jídlo - svačina nebo večeře nasleduje hodinu po spolknutí tabletky Carbofitu. Při polykání Carbofitu by mělo být v žaludku prázdno. Tablety Carbofitu se zapíjejí čistou vodou bez bublinek v množství 300 ml.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Carbofit

Koupel na odkyselení těla

Bylinná koupel na odkyselení – řepík a přeslička 20 g

Tato koupel je silná a účinná. Napomáhá odkyselení organismu tím, že vylučuje toxiny přes pokožku. Pomáhá při vyrážce, odřeninách a napomáhá hojení ran. Má protizánětlivé účinky.

Praktické balení v sáčku: Koupel je k dostání v nálevovém sáčku pro rychlou a pohodlnou přípravu koupele.

Snadná příprava koupele: Bylinný sáček vložíme do vany s teplou vodou a necháme louhovat. Po 10 minutách je koupel připravena. Teplota lázně by měla být taková, aby byla příjemná vašemu tělu. Balení 20 g.

Zdroj: Odkyselení těla

Poradna

V naší poradně s názvem RYCHLOSŮL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel VIT.

mam DNU je to spatny praganda na moji DNU?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Praganda se používá k nasolování masa a při běžném používání v kuchyni se s ní nesetkáte. Ptáte-li se, jestli maso nasolené pragandou je špatné pro vaši dnu, tak v tomto ohledu vůbec nezáleží, čím je maso upraveno. Je to stále maso a při jeho trávení bude vznikat kyselina močová. Máte-li chuť na uzené, tak si dát můžete, i když máte dnu, ale jen jednu malou porci. Každé takové hodování je třeba řádně zapít čistou neochucenou vodou. Voda zaměstná ledviny a ty pak mohou lépe odvádět kyselinu močovou ven z těla.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rychlosůl

V čem spočívá desetidenní očistná kůra?

Desetidenní očistná kůra se začíná již v nultém dni, tedy již večer před prvním dnem desetidenní očistné kůry. Podstatou této desetidenní očistné kůry je cílené propláchnutí organismu s důrazem na zachování základních výživových příjmů. Při této desetidenní očistné kůře nebudete trpět podvýživou a vaše tělo zůstane stále silné, i když organizmus doslova vymácháte vodou. Tímto se dosáhne energeticky bezztrátové ale přesto velice účinné detoxikace těla. Veškerý energetický příjem během této detoxikační kůry je totiž zajištěn chutnou a výživnou domácí citronádou, která nahradí veškeré jídlo během desetidenní očistné kůry.

Zdroj: Desetidenní očista těla

Diskuze

V diskuzi SPREJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Já používám s mořskou vodou, ten je nejlepší. Na zánět má i obsaženou měď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Sprej

Jak začít detox

Očistu organismu začněte tím, že vyloučíte z jídelníčku alkohol, kávu, cigarety, rafinované cukry a nasycené tuky, z nichž všechny fungují jako toxiny v těle a jsou překážkou léčebného procesu. Také minimalizujte používání chemických čisticích prostředků pro domácnost a produkty osobní péče o zdraví (čisticích prostředků, šampony, deodoranty a zubní pasty) a náhradní alternativy přírodní potravy.

Zkuste se vyvarovat stresu, který spouští ve vašem těle stresové hormony. I když někdy tyto hormony mohou být prospěšné, převážně „adrenalin“, ve velkém množství vytvářejí toxiny, které zpomalují funkci detoxikačních enzymů v játrech. Jóga a meditace jsou jednoduchým a účinným pomocníkem, který vám pomůže zbavit se stresu a přispívá k obnově fyzické a psychické rovnováhy.

Zdroj: 7 kroků k očištění těla

Poradna

V naší poradně s názvem SVRAB VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

dobrý den, budu se léčit sirnou mastí od lékaře, patří k ošetření (natírání)
i hlava - vlasová část, a části obličeje ?

děkuji předem za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Před aplikací sirné masti omyjte celé tělo mýdlem a vodou a důkladně osušte.
Před spaním aplikujte dostatečné množství masti na pokrytí celého těla od krku dolů a jemně vetřete. Nechte lék na těle po dobu 24 hodin.
Po uplynutí 24 hodin, před opětovnou aplikací léku, si znovu umyjte celé tělo a vysušte. Naneste sirnou mast a nechte znovu účinkovat 24 hodin. Poté celý postup naposledy opakujte. Celkem mast proti svrabu nanášejte 3 krát (3 dny léčby).
Hlava ani obličej se neošetřují. Zvlášť důležité je vyvarovat se kontaktu s očima, například kontaminovanými prsty.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svrab ve vlasech

Biologické hodiny lidského těla

Biologické hodiny ukazují dobu, kdy je v činnosti, nebo naopak „odpočívá“ ten který orgán našeho těla. Je proto důležité znát tyto hodiny, abychom orgán, který má právě odpočívat, zbytečně nezatěžovali.

Zdroj: Biologické hodiny

Očistná kúra na odkyselení těla

Očistná kúra na odkyselení těla se skládá z několika jednoduchých věcí, jako je například dodržování pitného režimu 2–3 litry tekutiny denně. K tomu je nejvhodnější pramenitá voda, ale pokud je někdo zvyklý na minerální vody, vhodná je kojenecká minerální voda. Během detoxikace je nutné omezit pití alkoholu a černé kávy. Pozor také na černý čaj, protože pití černého čaje nepatří do očistné kúry. Naopak zelený čaj může být do takovéhoto pitného režimu zařazen.

Zdroj: Odkyselení těla

Použití na očistu těla

Návod na očistu těla: Večer před volným dnem snězte lehkou večeři, například polévku s pečivem. Druhý den ráno (v očistný den – v den volna) si vezměte projímadlo, a to 1 polévkovou lžíci Glauberovy soli rozpuštěné v malém množství teplé vody. Glauberovu sůl použijte ráno a v ten den již nejezte tuhou (kousanou) stravu. Pijte pouze nápoje (vhodný je zázvorový čaj, ovocné šťávy ředěné horkou vodou – pomerančová, jablečná, nebo polévkový vývar). Až začnete druhý den po očistě jíst, jezte lehká jídla, jako je zelenina, lehké luštěniny a obiloviny. Nejezte maso, máslo, fazole, sóju, ryby, vajíčka a mléčné výrobky. S odpady se ze střev totiž vyloučily i trávicí enzymy a musíte počkat, až se vyrobí nové, aby vám pomohly strávit jídlo. To potrvá přibližně 3 dny.

Touto kúrou podpoříte a pročistíte žlučník, žlučovody, játra a tlusté střevo.

Během očistné kúry je třeba dodržet pár zásad:

  • Den před zahájením kúry jezte střídmě, nejlépe zeleninová a ovocná jídla.
  • Jezte pouze lehká jídla (vegetariánskou stravu).
  • Nepijte slazené nápoje, minerální, kávu a alkohol.
  • Nekuřte během kúry.
  • Pijte nesycenou minerální vodu a bylinné čaje určené na očistu.
  • Očistnou kúru je vhodné dělat o víkendu, když jste doma a nikam nejedete.
  • Kúru zopakujte nejdříve po 14 dnech.

Zdroj: Glauberova sůl na očistu těla

Na co je dobrá chlorella

Chlorella posiluje imunitní systém. Zvyšuje naší odolnost vůči sezónním nemocem díky obsahu důležitých vitamínů, minerálních látek, aminokyselin a dalších látek. Díky tomu neutralizuje volné radikály, podporuje regeneraci organismu a působí proti předčasnému stárnutí, takže má anti-aging účinek.
Clorella má antioxidační a detoxikační – čistící účinky. Velmi dobře pročistí – detoxikuje náš organismus. Buněčná stěna Chlorelly totiž dokáže účinně navázat usazeniny ze střev, zejména těžké kovy, a odvést je z těla ven. Našim játrům a ledvinám pomáhá při vylučování nebezpečných látek z našeho těla.

Chlorella dále účinně řeší problémy s pokožkou. Pomáhá zlepšovat záněty v pokožce (zmírňuje zánětlivé projevy, po kterých pak vznikají jizvy a nepěkné červené flíčky v obličeji). Aktivně čistí organismus a proto má velmi dobré účinky při akné. Chlorella pomáhá i při ekzémech a dalších kožních onemocněních (je zdrojem bílkovin, které pokožka potřebuje a také aminokyselin, jenž podporují její regeneraci).
Chlorella růstový faktor. Díky komplexu látek v Chloreře obsažených, jenž zahrnují aminokyseliny, peptidy, proteiny, vitamíny, jedinečné polysacharidy a nukleové kyseliny, má Chlorella pozitivní vliv na růst těla, ale hlavně má významnou protirakovinnou aktivitu.

Chlorella - hubnutí a celulitida. Tato řasa aktivně čisté naše střeva od usazenin a navíc působí i v mezibuněčném prostoru. Právě špatné hospodaření s odpadními látkami a s vodou je důvodem ke vzniku celulitidy a přibývání na váze. Užívání Chlorelly se doporučuje alespoň 6 měsíců.

Zdroj: Chlorella, jako důkladná uklízečka našeho těla


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Marie Svobodová


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP