Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

OČKOVÁNÍ PROTI CHŘIPCE CENA

OBSAH

Kdy podstoupit očkování proti chřipce

Očkování proti chřipce se podává do deltového (ramenního) svalu, ale také pod kůži na předloktí, nejlépe před očekávaným výskytem onemocnění, tj. od září do prosince. Očkovat je možné i v průběhu epidemie, situaci vždy posoudí ošetřující lékař dle pokynů epidemiologů. Je nutné jej každoročně opakovat kvůli změnám chřipkových virů, jinak samotné očkování zanechává dostatečnou ochranu na více než jeden rok.

Zdroj: Očkování proti chřipce

Diskuze

V diskuzi CENA? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irča Trnková.

To očkování je rozloženo do třech dávek v období půl roku. a tím pádem jsou rozložený i peníze do tří splátek. vysolit 10 tisíc za to že se vyhnu rakovině není vysoká cena.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Cena?

Cena

Zdarma jsou v České republice očkováni všichni senioři a zaměstnanci domovů důchodců a podobných institucí, dále všechny osoby starší 65 let mimo tyto instituce a všichni lidé včetně dětí, kteří trpí chronickým onemocněním srdce, cév, dýchacího systému, ledvin a cukrovkou.

Lidé pojištění u VZP můžou požádat zdravotní pojišťovnu o proplacení. Když pojištěnec splní požadované podmínky, tak dostane cenu očkování zpět. Jaké podminky je třeba splnit, je uvedeno zde: VZP proplácí očkování proti chřipce - podmínky.

Očkovací látky na našem trhu: Bergrivac, Daronrix, Fluarix, Fluad, Focetria, Inflexal V, Influvac, Optaflu, Vaxigrip.

Cena očkovacích látek a jejich nabídka v lékárnách se každoročně liší, je třeba informovat se u ošetřujícího lékaře.

Zdroj: Očkování proti chřipce

Poradna

V naší poradně s názvem JAK SE PROVÁDÍ INHALACE 31 BYLIN ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milada Škařupová.

Dobrý den,
chci se zeptat, mám olej 31 bylin a chci si udělat inhalaci proti chřipce. Do vody nakapu 2-3 kapky oleje a inhaluji. Ale můžu to dýchat i pusou nebo jenom nosem. Děkuji za odpověď. Škařupová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Inhalovat můžete pusou i nosem. Nos je lepší, protože prohříváte i nosní dutiny. Sama inhalace chřipku bohužel nezastaví. Jedinou doposud známou ochranou proti chřipce je včas provedené očkování, které vás ochrání po dobu šesti měsíců.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak se provádí inhalace 31 bylin účinky

Vedlejší účinky

Vedlejší účinky očkování proti chřipce nebývají závažné, většinou jde o zarudnutí a otok v místě vpichu různé velikosti, které většinou samy vymizí, lze také přikládat studené obklady. Dále se vyskytuje pocit únavy či zvýšená teplota. Proto je vhodné v den očkování vyloučit jakoukoli fyzickou námahu a dodržet klidový režim.

Zdroj: Očkování proti chřipce

Poradna

V naší poradně s názvem JAK DLOUHO PŮSOBÍ ANTIBIOTIKA PO DOBRÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Julie Běhůnková.

Beru Dalacin C 300 mg. Clindamycinum . 16 tobolek.Za jak dlouho se mohu naočkovat proti chřipce?
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Očkování proti chřipce vždy zváží příslušný lékař, který vás bude očkovat. Měl by znát váš zdravotní stav a vědět o všech lécích, které užíváte.
Obecně se může očkovat, i když užíváte antibiotika. Rozhodující je váš aktuální stav - jestli se cítíte dobře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak dlouho působí antibiotika po dobrání

Očkování proti chřipce ano, či ne?

Chřipka není každá banální infekce dýchacích cest, za niž je mnohými lidmi považována. Kvůli této mylné představě pak usoudí, že prevence v podobě očkování není v jejich případě nutná. Naopak, chřipka je závažné onemocnění, které každý rok usmrtí stovky tisíc lidí na celém světě. Chřipkový virus bohužel podléhá častým změnám, proto každoročně Světová zdravotnická organizace (WHO) určuje chřipkové kmeny, jež budou další rok použity v očkovací látce. Z toho důvodu se musí proti chřipce přeočkovávat každý rok. I když její výskyt u nás začíná každoročně již v prosinci, „nejvíce řádí“ až v únoru a březnu. U mladých lidí snižuje očkování výskyt onemocnění 5–6x v porovnání s nenaočkovanými.

U starších lidí očkování zcela nezabrání vzniku onemocnění, onemocnění má však mírnější průběh.

Zdroj: Očkování proti chřipce

Diskuze

V diskuzi JAKÁ JE CENA VYTRŽEINÍ ZUBU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav JURÁŇ.

Jaká je cena odstranění /vytržení/ 1.zubu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdeňka Šimonová.

VZP platí lékaři za vytržení zubu 350 Kč, anestezie je pohybuje mezi 100-12 0Kč.

Zdroj: diskuze Jaká je cena vytržeiní zubu

Rotaviry očkování cena

Vakcína Rotarix se podává ve dvou dávkách přímo do úst, tedy bez nutnosti vpichu, což je pro děti šetrné. Očkování lze provést od šestého týdne věku dítěte a je důležité, aby druhá dávka byla podána před ukončeným 24. týdnem. Vakcínu Rotarix plně hradí rodiče a jedno očkovací schéma stojí asi 3 700 Kč. Některé pojišťovny na očkování přispívají.

Zdroj: Rotaviry

Poradna

V naší poradně s názvem OČKOVÁNÍ DO PERU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra Jelénková.

Dobrý den,
ráda bych položila konkrétní otázku panu Šulovi, která se týká (ne)očkování do Peru, kde mám v plánu pobývat několik měsíců.
Bylo by možné poslat mi na můj mail (pecice@centrum.cz) kontakt na pana Šulu?
Děkuju moc!
Petra J.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Očkování do Peru je nezbytnou výbavou každého cestovatele. V Peru je nebezpečná hlavně žlutá horečka. Každý člověk, který chce vstoupit a pobývat na území Peru musí mít očkování proti žluté horečce a prokázat jeho účinnost mezinárodním očkovacím průkazem. Další vhodná očkování jsou proti žloutence typu A i B, proti břišnímu tifu, proti pneumokokovi a meningokokovi. Podrobné zdravotní informace pro cestovatele mířící do Peru naleznete zde: www.ockovacicentrum.…
NEPODCEŇUJTE očkování! Až vás sejme nějaká infekce proti které se dá očkovat, tak vám nic moc nepomůže ani MUDr. Šula.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mudr jan šula kontakt

Kdy očkovat

Hexavakcína se podává intramuskulárně (do svalu) a první dávka ze tří se aplikuje mezi 9. a 12. týdnem. Hexavakcína pomáhá chránit proti 6 nemocem a aplikuje se ve 4 dávkách. Důležité je, aby dítě bylo při aplikaci zcela zdrávo. Pokud není, tak se očkování odkládá. Také je možné se domluvit s pediatrem na odkladu očkování o několik týdnů či měsíců, někdy je ale nutné na tom dost razantně trvat. Mnoho maminek se domnívá, že je pak zátěž pro tělo menší.

Zdroj: Hexavakcína

Poradna

V naší poradně s názvem GLYCEROL CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Připravila jsem pro vás přehled cen, kde je vidět aktuální nejlevnější cena glicerinu nebo také glycerolu na českém trhu. Přehled cen je zde: www.zbozi.cz/?q=glyc…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Glycerol cena

Hypermangan cena

Cena za 200 g manganistanu draselného je přibližně 45 Kč. Tady je přehled aktuálních nejlevnějších nabídek na prodej hypermanganu.

Zdroj: Hypermangan cena

Poradna

V naší poradně s názvem VIŠŇOVSKÉHO BALZAM CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alexandra Valjentová.

Dakujem za odpoved!
U nás na v Stúrovskej oblasti lekárnach to ani nepoznajú,za to by som chcela vediet ci by sa to nedalo objednat cez internet. Dakujem,cakám za odpoved!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ano, višněvského balzám se dá objednat na internetu, tady je vidět jeho nejlevnější cena a seznam lékáren, kde ho mají: www.zbozi.cz/?q=vi%C…

Zdroj: diskuze Višňovského balzam cena

Rotaviry očkování

Očkování, které je v současnosti dostupné, je nepovinné a představuje účinnou prevenci proti dětským gastroenteritidám způsobených rotaviry. Očkují se kojenci od šesti týdnů do šestého měsíce, avšak čím dříve, tím lépe. Podávají se dvě perorální dávky (tj. ústy, ne injekčně) s odstupem čtyř týdnů. V ČR jsou nyní dostupné dvě vakcíny – Rotarix a RotaTeq, nejsou však hrazeny ze zdravotního pojištění. Jejich ceny se pohybují okolo 1 500 Kč, přesnější informace žádejte od svého pediatra. V prevenci rotavirové infekce hraje zásadní roli důkladné dodržování hygieny.

Zdroj: Rotaviry

Diskuze

V diskuzi REKLAMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Danka.

Všude je reklamana očkování proti rakovině děložního čípku, takže jsem nad tím začala přemýšlet a dospěla jsem k názoru, že dceři koupím očkování Silgard.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Reklama

Šípkový čaj

Sušené plody šípku rozdrtíme a louhujeme několik hodin ve studené vodě. Poté směs šípků zahřejeme zhruba na 70°C, scedíme a ihned podáváme. Jedině tak si plody uchovají dostatek vitaminu C. Čaj ze šípků se používá při nachlazení nebo jarní únavě, snižuje krvácivost a je účinný při zánětu močových cest a proti zácpě.

Zdroj: Šípkový čaj přírodní zbraň proti chřipce

Diskuze

V diskuzi HYPNOX CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena Švehlová.

Dobrý den.Zajímala by mě cena. Nikde jsem nenašla cenu tohoto leku. A neni jediný v této kategorii. Za odpovčd dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Dobrý den, je HYPNOX FORTE sirup, vhodný i pro male děti od jednoho roku ?

Zdroj: diskuze Hypnox cena

Výhody a rizika očkování na COVID vakcínou AstraZeneca

Společný výbor pro vakcinaci a imunizaci (JCVI) [2] posoudil přínosy očkování proti COVID-19 pomocí vakcíny AstraZeneca oproti riziku infekce tímto virem. Uvádějí, že v současné době existuje vysoká míra nejistoty v odhadech výskytu tohoto extrémně vzácného nežádoucího účinku. Dostupné údaje však naznačují, že může existovat trend zvyšující se incidence tohoto nežádoucího účinku s klesajícím věkem. Proto lidé mladší 40 let by měli dostat alternativní vakcínu pro obě dávky.

Poměr přínosů a rizik je velmi příznivý pro starší lidi, ale již méně pro mladší lidi, a doporučuje se, aby se tento vyvíjející se důkaz vzal v úvahu při zvažování použití vakcíny u lidí mladších 40 let.

Zdroj: Léky na ředění krve a očkování na COVID

Diskuze

V diskuzi DETRALEX CENA LÉKÁRNA DR MAX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Koťátko.

Dnes jsem si vyzvedl detralex 180 a zaplatil jsem 759,- Kč v lekárně na Lukách Praha 13. Je to neuvěřitelné.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Michal Ernat.

Za rok asi zase podražil, dnes lékárna Max Na poříčí cena přes devět stovek za 120. S kartou max pak necelých 900.

Zdroj: diskuze Detralex cena lékárna dr max

Očkování na COVID u pacientů s anamnézou sraženin nebo poruch krvácení

S ohledem na souvislost mezi podáním vakcíny AstraZeneca a rozvojem závažných tromboembolických příhod doprovázených trombocytopenií u relativně malého počtu pacientů nabízí Zelená kniha [1] následující rady:

  • není důvod se domnívat, že jedinci s anamnézou sraženin nebo určitých trombofilních onemocnění by byli vystaveni zvýšenému riziku tohoto velmi vzácného stavu.
  • neexistuje žádný důkaz, že těhotné ženy, ženy po porodu nebo ženy užívající antikoncepční pilulky jsou vystaveny vyššímu riziku.
  • kontraindikace očkování vakcínou AstraZeneca COVID-19 byly nyní upraveny tak, aby zahrnovaly osoby, které mají v anamnéze předchozí epizodu heparinem indukované trombocytopenie a trombózy (HITT nebo HIT typu 2). Těmto jedincům může být nabídnuto očkování alternativní vakcínou proti COVID-19.
  • u pacientů, u kterých se tento stav rozvine po prvním očkování, by mělo být zváženo, zda-li je pro jejich druhou dávku lepší použití alternativní vakcíny poté, co se jejich stav stabilizuje.

Zdroj: Léky na ředění krve a očkování na COVID


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP