Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

OCTOVÁ VODA NA VLASY

OBSAH

Podle babičkovských rad pomáhá na otok a zánět bezinkový ocet, jenže kde ten v dnešní době vzít? Účinný je i obyčejný kvasný ocet ze supermarketu. Dle babiček pomáhá namazat dlaně a chodidla neředěným octem, nedávat žádné ponožky, nic, jen dané místo prostě namazat jako mastičkou. Ocet je účinným obkladem nejen na otok, ale i na vlasy a proč? Tak to se dozvíte níže.

Zdroj: Octový zábal

Diskuze

V diskuzi OCTOVA VODA NA VLASY RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabs.

Octovou vodu opravdu doporučuji. Pravidelně si barvím vlasy. Používala jsem všechny možné přípravky, ale nic nefungovalo tak jako ocet s vodou. Pokud máte lámavé a suché vlasy, je octová voda to nejlepší. Používám ji pravidelně a vlasy se viditelně velmi zlepšily. Opravdu stačí vlasy umýt šampónem a poté použít octovou vodu. Kadeřnice mi doporučila nechat octovou vodu na vlasech - neumývat.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Octova voda na vlasy recenze

Pleťová voda

Mnoho produktů proti akné obsahuje kyselinu salicylovou, která je obsažena v aspirinu. Kyselina octová také pomáhápři odlupování starých, odumřelých kožních buněk a funguje velmi dobře proti akné a skvrnám na pokožce. Domácí pleťová voda s obsahem octa se vyrábí z ½ vody, ½ octa a aspirinu. Důležitá je opatrnost, protože ocet způsobuje ztenčení kůže. Ocet se také používá jako voda po holení, protože uklidňuje pokožku a zabraňuje vyrážce.

Zdroj: Ocet na čištění pleti

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ ŠAMPON NA SUCHÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý deň,
mám dotaz k vajíčkovému šampónu pre lámavé vlasy. Koľko ide do zmesy tej minerálnej vody?
Ďakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Minerální voda je ve vajíčkovém šamponu pro doplnění iontů, které posilují vlasy přírodní cestou. Například Vincentka je bezvadná na hnědé a zrzavé vlasy. Poděbradka pak na plavé a blond vlasy. Množství vody je asi jako dvě vajíčka, takže tak dvě deci. Nejlepší je voda přímo ze vřídla.

Zdroj: diskuze Domácí šampon na suché vlasy

Březová voda – účinky na vlasy

Užití březové mízy je hlavně kosmetické. Vlasy jsou po jejím vmasírování svěží a lesklé. Březová voda má údajně také příznivě působit na zesvětlení pih na pokožce.

V průmyslově upravené březové vodě bývá líh, tento mix účinných látek pak zabraňuje tvorbě lupů, omezuje maštění vlasů, dodává jim lesk a omezuje jejich vypadávání.

Dokonce se říká, že kdo si chce nechat narůst dlouhé vlasy, měl by pravidelně používat březovou vodu, která mu k lesklé zdravé hřívě dopomůže. Po umytí vlasů vždy vmasírujte roztok do pokožky hlavy, ta se prokrví a zlepší se výživa a růst vlasů.

Zdroj: Březová voda

Diskuze

V diskuzi GEL NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela Kačmářová.

Dobrý den,tak jsme to teda nepochopila.To se dává na vlasy gel se semínky?nebo se používá ta voda?tak tedy proč se musí semínka proplachovat?Nerozumím tomu,je tu někdo,kdo poradí jak na to?Děkuji MK

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jenynana@seznam.cz.

JA JENOM UVARIM LZICI SEMINEK,SCEDIM A TIM SI PAK VLASY OPLACHNU A PROMASIRUJU.

Zdroj: diskuze Gel na vlasy

Lopuchová voda na růst vlasů

Lopuchová voda působí proti vypadávání vlasů a snižuje tvorbu lupů. Ale nepodporuje růst vlasů! Lopuchová voda se vyrábí z lopuchového kořene, který je bohatý zejména na sliz, třísloviny a minerální látky. Extrakt z těchto látek se používá právě pro výrobu lopuchové vody. Vlasová voda se nanáší na vlhkou nebo suchou pokožku. Masáž se provádí po dobu cca 3 minut.

Lopuchová voda je účinná v tom, že zabraňuje vypadávání vlasů a mírní projevy výskytu lupů. Po měsíci používání po každém mytí vlasů (3–4x týdně) lupy vymizí úplně a padání vlasů se o 70 % sníží. Jako bonus při pravidelném používání získáte na pohled lesklejší vlasy. Lopuchová voda vlasy nemastí a ani nevysušuje pokožku. Dobře se vsakuje a také roztírá, krásně voní a po jejím použití se dostaví svěží pocit na pokožce hlavy.

Při používání lopuchové vody berte na vědomí fakt, že lopuchová voda zamezuje vypadávaní vlasů a tvorbě lupů! Nikde není řečeno, že lopuchová voda podporuje či vyvolává růst vlasů!

Zdroj: Lopuchová vlasová voda na zhoustnutí vlasů

Diskuze

V diskuzi BARVENÍ VLASŮ KAKAKO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena.

Já zas používám kakaový odvar 60°C teplý (voda, kakao ocet), ve kterém si máchám všechny vlasy co nejblíže k hlavě - pálí to. Zbylé vlasy, které nemůžu ponořit, si potírám houbičkou namočenou v odvaru, čímž ho také neustále promíchávám, aby se neusazoval hnědý pigment dole. To celé dělám než odvar vystydne. Pak vlasy jemně a krátce osprchuju studenou vodou a zabalím do hnědého ručníku. Až to z nich trochu nasaje tak dám do vlasů balzám na barvené vlasy a upravím je fénem. Barva vydrží do příštího mytí.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Barvení vlasů kakako

Obnovení barvy vlasů

Chcete-li obnovit přirozenou barvu vlasů, potřebujete dodat tělu určité vitamíny. Jedná se o vitamíny, obsažené v kyselině para-aminobenzoové, kyselině listové, pivních kvasnicích a černé melase. Také je dobré užívat řasy, které napomáhají obnově vlasů.

  • Směs kopřivy, šalvěje a rozmarýnu se používá pro tmavé vlasy.
  • Henna je barvivo obsažené v rostlině, která se používá po staletí proto, aby byly vlasy světlejší. Henna funguje nejlépe na jemné vlasy.
  • Heřmánek a citron v kombinaci s hennou prospějí blonďatým vlasům.
  • Rozmarýn a šalvěj pomáhají získat lesk tmavým vlasům.
  • Ocet vyvažuje rovnováhu pH ve vlasech.
  • Chaluha a mořská voda podporují obnovu vlasů.

Zdroj: Šedivé vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem VODA NA PLICÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina Horáčková.

Jakým vyšetřením se pozná voda na plicích?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pleurální výpotek, někdy označovaný jako „voda na plicích“, je nahromadění přebytečné tekutiny mezi vrstvami pleury mimo plíce.
Voda na plicích nemusí mít žádné příznaky a často se zjistí až z rentgenového snímku. U některých pacientů ale byly hlášeny příznaky jako bolest na hrudi, suchý, neproduktivní kašel, dušnost nebo obtížné, namáhavé dýchání, ortopnoe (neschopnost snadno dýchat, pokud osoba nesedí vzpřímeně nebo nestojí vzpřímeně).
Jak se diagnostikuje pleurální výpotek?
Mezi testy, které se nejčastěji používají k diagnostice a hodnocení pleurálního výpotku, patří:
- Rentgen hrudníku,
- Počítačová tomografie (CT) skenování hrudníku,
- Ultrazvuk hrudníku,
- Thoracentéza (jehla zasunutá mezi žebra pro získání biopsie nebo vzorku tekutiny),
- Analýza pleurální tekutiny (vyšetření tekutiny odebrané z pleurálního prostoru).
Pokud pleurální výpotek zůstal nediagnostikován navzdory předchozím, méně invazivním testům, lze provést torakoskopii. Torakoskopie je minimálně invazivní technika, při které se využívá malé kamerky zasunuté do pleurálního prostoru. Provádí se v celkové anestezii. Tato metoda umožňuje nejen vizuální hodnocení pohrudnice, ale často umožní i léčebný zásah.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Voda na plicích

Březová voda – cena

Zde je seznam nejnižších cen březové vody.

Zdroj: Březová voda

Poradna

V naší poradně s názvem ÚČINKY BRAMBORY NA RŮST ŘAS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milka.

Máte někdo zkušenosti s bramborem na růst vlasů a řas? Někde jsem slyšela, že je dobré si vlasy opláchnout vodou z vařených brambor.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Samotná brambora přímo na vlasy ani na řasy neúčinkuje. Brambora v sobě však obsahuje minerální látky, například draslík a chrom, které příznivě mohou ovlivnit kvalitu vlasů a řas. Takže chceme-li podpořit kvalitní růst vlasů, mohlo by pomoci jedení brambor.
Co se týče vody z vařených brambor, tak je dobrá na oplachy vlasů po mytí šampónem a na koupel vysušených a rozpraskaných rukou. Voda z vařených brambor nesmí být osolená ani jinak okořeněná a musí být vychladlá. Voda z vařených brambor vlasům dodá hezký lesklý vzhled. Na ruce působí voda z brambor hydratačně, zjemní je a odstraní jejich vysušení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Účinky brambory na růst řas

Péče o rovné vlasy

O každé vlasy se musíte starat a pečovat, ať jsou rovné, či kudrnaté. Máte-li rovné nebo narovnané vlasy, pak se na trhu zaměřte na přípravky pro rovné vlasy, které jim dodají sílu, zdravý lesk, budou vám je udržovat hladké. Čím více zákroků vaše vlasy podstupují, tím více péče jim věnujte. Je na vás, zda se rozhodnete pro balzámy, vyživovací masky, nebo ampule, ale určitě byste měla regeneraci vlasům dopřávat pravidelně, pak svou píli a pečlivost uvidíte při pohledu do zrcadla.

Zdroj: Jak mít rovné vlasy

Diskuze

V diskuzi VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rita.

Clip in znám.Objednávám si je u vlasy-levne. Mají kvalitní materiál z pravých lidských vlasů.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vika.

Zjistila jsem,že vlasy prodlužují přímo na pobočce vlasy-levne.

Zdroj: diskuze Vlasy

Půjdou kudrnaté vlasy narovnat

Možná vás zajímá, zda půjdou narovnat opravdu kudrnaté vlasy. Stejně tak jako jdou každé vlasy zvlnit, tak jsou i každé vlasy narovnat. Čím více vlnité vlasy máte, tím déle vám pravděpodobně bude rovnání vlasů trvat. Velkým faktorem, který rovnání vlasů ovlivňuje, je jejich hustota a zdraví. Snáze se vám bude pracovat se zdravým a pružným vlasem než se suchým a zničeným.

Zdroj: Jak mít rovné vlasy

Diskuze

V diskuzi PÉČE O KRÁTKÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marketa.

Dobrý večer, mám mikádo, ale mám jemné vlasy a nevím si rady i když používám kvalitní šampon, tužidlo, lak, masku, stejně mi vydrží vlasy hodinu pěkně a pak splihnou a udělám culík. Prosim o radu jak zvětšit objem vlasů. Dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tea.

Ahoj, na zplihlé vlasy je vážně skvělá tahle objemová pěna od Aloxxi - eshop.aloxxi.cz/styl… Vlasy krásně pozvedne :) Já mám teda vlasy dlouhé, takže těžší a drží perfektně :)

Zdroj: diskuze Péče o krátké vlasy


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Nina Vinšová

Mgr. Světluše Vinšová


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP