Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

PARTNERSKÉ VZTAHY PODLE ZNAMENÍ

OBSAH

Partnerské vztahy podle znamení zvěrokruhu

Hodně lidí například v konfliktních a vypjatých situacích přemýšlí, jestli se se svým partnerem k sobě hodí nebo ne. Většina z nás to vytuší, ale jestli i přesto pochybujete, můžete zkusit zvolit kombinaci znamení, kdy se vám po potvrzení ukáže, jak tato znamení navzájem vycházejí. Máte partnera a říkáte si, jestli se k sobě hodíte? Můžete si buď udělat na internetu partnerský test, anebo zvolit kombinaci znamení, kdy se vám ukáže jejich vzájemný vztah.

Zdroj: Partnerské vztahy

Diskuze

V diskuzi ENERGY DRINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katka.

O jakem drinku se tu mluví? Poznávací znamení, že je malý, to se mi zdají všechny.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavel.

Energy drinky se prodavaji v plechovkach :-) a maji zhruba 250 ml ...

Zdroj: diskuze Re: energy drinky

Partnerské vztahy podle horoskopu

Často se stává, že když se muž a žena setkají, že hned rozpoznají v tom druhém své druhé já, svou spřízněnou duši. Partnerské shody podle znamení jsou v takových případech unikátní. Tito dva vědí, že jsou pro sebe stvořeni i bez jediného slova. Jejich vnitřní hlas jim to napoví. Váš vztah k lásce a partnerství určuje vaše dětství, postoj k životu, ale také vaše sluneční znamení. Býci hledají ve vztahu jistotu, lvi vášeň a vzrušení. Štíři bývají extrémně žárliví, pannám a kozorohům činí potíže vyjádřit své city.

Zdroj: Partnerské vztahy

Poradna

V naší poradně s názvem UNIKÁNÍ TEKUTINY ...... se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

Poslední dobou,unikání tekutiny z řitního otvoru,nevím co je příčinou.

Ke kterému lékaři /obvoďákovi/ ? On doporučí další vyšetření ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Máte-li dobré vztahy se svým praktickým lékařem, tak to můžete probrat s ním. Musíte počítat s tím, že vám tento lékař bude muset prohlédnout váš konečník. Pokud chcete jít rovnou ke specialistovi, tak se objednejte na gastroenterologii. Tam mají speciální přístroje na vyšetření konečníku a výhodou je, že mají zkušenosti s podobnými problémy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Unikání tekutiny ......

Poradna pro partnerské vztahy

Poradna pro partnerské a rodinné vztahy nabízí odbornou pomoc při řešení rodinných, manželských, partnerských i individuálních problémů.

Nejčastější problémy partnerských vztahů: nedorozumění a hádky v partnerském vztahu, záludnosti mateřské dovolené, rodičovská bezradnost při výchově dětí, problémy soužití více generací, nesoulad povah a zájmů, odcizení ve vztahu, žárlivost, nevěra – podezření, odhalení a následky, jak zvládnout rozvod, porozvodové uspořádání, osobní rozvoj a nalézaní sebe sama.

Zdroj: Partnerské vztahy

Diskuze

V diskuzi ZDRAVA-VYKASLAVANI KRVE PRI SILNEM KASLI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dasa BARTLIKOVA.

Mam vyhledat lekare?....Mam silnou chrripku,uzivam antibiotika Duomox 750 pri zachvatu kasle vykaslavam s hleny krev,nevim jestli se jen neco poranilo nebo to muza byt nejake spatne znameni o plicich.dekuji dasa

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zdrava-vykaslavani krve pri silnem kasli

Vodnář - vztahy

Ženě ve znamení Vodnáře vadí jakákoliv omezení a předsudky ve společnosti. Ráda jde proti proudu a vytáčí ji, když to někdo nechce tolerovat. Je nevyčerpatelnou studnicí nápadů a nudit se s ní určitě nebudete! A to navzdory tomu, že bude zpočátku trochu chladná.

Zdroj: Žena ve znamení vodnář

Diskuze

V diskuzi OSTROPESTŘEC MARIÁNSKÝ NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat dva dny používám ostropestřec mariánský drcené plody. Na žádné nemoci netrpím. Ale teď jak ho používám tak se cítím docela malátná je možné že je to k tomu??? Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Klára.

Dobrý den, ráda bych se zeptala na ostropestřec mariánský. Zakoupila jsem si tablety z této byliny, s tím, že zkusím preventivně čistit játra, beru tabletu obden. Po třetí tabletě jsem měla lehčí křeče v břiše a zhoršenou pleť. Může to nějak souviset? Co se týče pleti, znamená to, že se čistím a je to dobře nebo to mám brát jako znamení tablety přestat brát? Předem děkuji za odpověď :)

Zdroj: diskuze Ostropestřec mariánský nežádoucí účinky

Žena Vodnář, muž Beran

Muž nerozený ve znamení Berana se do ní zamiluje okamžitě a očekává, že jeho city budou obratem opětovány. Žena narozená ve Vodnáři na to jde ale pomalu, její vztahy začínají nejprve přátelstvím. V posteli chtějí oba dominovat. Naštěstí si všechno dokážou prodiskutovat. Beran je náruživější, ona ráda objevuje nové věci. V tomto ji on může mnohé naučit. Hrozí však, že se po čase Vodnářka začne nudit.

Zdroj: Žena ve znamení vodnář

Poradna

V naší poradně s názvem POOPERAČNÍ STAV UCPANÉ KRKAVICE DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk.

Dobrý den, před 6dny jsem prodělal operaci krkavice při celkovém uspání, po operaci mě bolí v krku jako kdybych tam něco měl a nad řeznou ranou je otok který pomalu začíná splaskavat, při delším mluvení vysychá v krku. Je to prosím normální stav ? Děkuji za poskytnuté info. Zdeněk

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tyto komplikace mohou být následkem intubace - zavedení dýchací roury plicní ventilace. Pozorujete ústup otoku v oblasti zákroku, to je dobré znamení. Měřte si dvakrát denně teplotu a kdyby se zvýšila a nebo jste cítil cukání na krku a nebo pokud by se situace zhoršovala, tak neprodleně kontaktujte svého ošetřujícího lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pooperační stav ucpané krkavice diskuze

Znamení: ŠTÍR (24. října – 22. listopadu)

Charakteristika tohoto znamení:

Žena narozená v tomto znamení často působí na své okolí jako nenápadná a tichá bytost, která ale zároveň umí zasáhnout ve správnou chvíli, stejně tak vždy ví, co je důležité říct. Žena v tomto znamení je trpělivá a ochotná čekat na svou příležitost i pěkně dlouho. Také se o ni dá říct, že má paměť jako slon, protože když jí někdo ublíží, tak na to nikdy nezapomene. Při rozhodování dají na svou intuici, díky které si dokáže vybudovat velmi silné vztahy se svým okolím.

Doporučované vůně pro Štíra (ženu):

Žena v tomto znamení se při výběru parfému rozhoduje podle své momentální nálady, a proto ocení jak parfémy s květinovou vůní, tak i silnější dřevité vůně. Příjemná jí může být vůně orchideji, jasmínu nebo santalového dřeva.

Doporučované parfémy:

Un jardin le Sur le Nil (Hermes), Chopard Wish, Hypnose (Lancome), Anticipate Intense, Opium (Yves Saint Laurent)

Zdroj: Parfém podle horoskopu pro ženy

Poradna

V naší poradně s názvem ŠEDIVÉ VLASY U DĚTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lubomír.

Dobrý den,zjistili jsme u syna,má 9let,šedé plochy vlasů,průměr asi 2 x 5cm,od sebe vzdálené cca.10cm,má to už delší dobu.Teď se nás začal na to ptát, proč to má,nevíme mu co na to odpovědět.Kamarádi se ho na to ptají.Začína častěji nosit kšiltovku.Může nám někdo poradit,jak to léčit?Co je to za nemoc?Děkuji všem za radu Lukášoví rodiče.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Parciální albinismus se léčit ničím nedá. Buď zmizí spontánně nebo zůstává po celý život. Světlé fleky ve vlasech je potřeba vnímat pozitivně a vysvětlit si je například jako znamení vlastnosti, ve které vaše dítě exceluje a podobně. Když to budete v rodině prezentovat takto pozitivně, tak to přijme i vaše dítko a lépe bude moci reagovat na ataky ze svého okolí - sebejistě a s jasným vysvětlením, proč to má. Zkuste se na internetu inspirovat nějakými moderními účesy pro děti a některý mu nechte udělat. Tím vaše dítě zaujme a světlá místa zůstanou druhořadá. Dbejte o jeho zdravý duševní rozvoj a mírně posilujete jeho sebevědomí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Šedivé vlasy u dětí

Jak řešit rozchod v partnerském vztahu?

Rozchod je těžká životní situace, která může zásadně ovlivnit váš další život. Při rozhodování se, jestli ve vztahu setrvat, nebo jej ukončit, je potřeba zvážit všechny okolnosti, definovat, co od vztahu a partnera očekáváte. V opačném případě se rozhodnete bez „parametrů“, jen na základě momentálních pocitů. To by se vám nemuselo vyplatit. Zůstáváte ve vztahu, proto je dobré společně s partnerem odstranit příčiny, jež vás vedly k úvahám o ukončení vztahu. To za pomoci pravidel komunikace a vytvořením již zmiňované partnerské dohody. Odcházíte ze vztahu? Pokud se vaše snaha nesetkala s úspěchem, respektive váš partner a vztah nesplňují vaše představy, jediná z dlouhodobého hlediska rozumná věc je rozejít se. Je vám zcela jasné, že váš vztah nemá budoucnost a vy se více trápíte, než že by vás společné soužití naplňovalo? Nemáte sílu odejít? Rozhodli jste se setrvat v nefunkčním vztahu a obětovat se? Řešení existuje. Jediné, co v tuto chvíli potřebujete, je pochopit, proč jste závislí na vztahu a rozhodnout se, že na sobě zapracujete, abyste byli schopni vztah opustit. Tři základní důvody, proč nemůžete ze vztahu odejít – vztah vám dává jistotu, jste emočně závislí na partnerovi, živíte v sobě přesvědčení, že si nikoho (lepšího) nenajdete.

Osobní konzultace s odborníkem na partnerské vztahy většinou pomůže vyřešit váš osobní problém.

Zdroj: Partnerské vztahy

Poradna

V naší poradně s názvem ČAKRY A VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MIlada.

Slyšela jsem, že prý nějaké čakry mají mít vliv na růst a kvalitu vlasů. Chci se zeptat která z čaker působí na vlasy a jaké jsou všechny čakry?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Podle jógínské tradice jsou čakry důležitá místa ovládající tělo i prostor mimo něj. Na těle podle této tradice existuje mnoho čaker různého řádu. Nejdůležitějších je sedm čaker 1. řádu napojených na energetickou dráhu procházející podél páteře.

Kořenová čakra

Název: Muladhara (Múládhára), kořenová čakra
Umístění: V poloviční vzdálenosti mezi řitním otvorem a šourkem, popřípadě na zadní straně děložního hrdla.
Barva: červená, rudá
Vůně: cedr, hřebíček.
Kořenová čakra je spojená se zemí, její energií a s činnostmi, které se zemí souvisí. Může to být zemědělství, ale také např. činnosti nazývané jako konzumní způsob života. Je spojena s prožíváním nejzákladnějších aspektů existence jako je potřeba jíst, pít, být v bezpečí nebo v teple. Zablokovaná kořenová čakra způsobuje, že má člověk málo síly - fyzické, duchovní i duševní.

Sakrální čakra

Název: Swadhisthana (Svadhišthána); sakrální čakra
Umístění: Zadní aspekt leží u dolního konce páteře, přední aspekt nad ohanbím (centrum kříže)
Barva: oranžová
Vůně: ylang-ylang, santal.
Sakrální čakra se též někdy nazývá sexuální čakra. Sakrální čakra má na starosti emoce, mezilidské vztahy, sexuální energii a tvořivé síly. Zablokování v sakrální čakře způsobuje sexuální chladnost a potlačování emocí, ale platí to i opačně, potlačování emocí zablokuje sakrální čakru.

Solar-Plexus čakra

Název: Manipura (Manipúra); solar-plexus čakra
Umístění: Zadní aspekt se nachází na úrovni solar plexu na vnitřní straně páteře, přímo za solar plexem, přední aspekt leží na solar plexu.
Barva: žlutá až zlatožlutá
Vůně: levandule, rozmarýn, bergamot.
Čakra Solar-Plexus je sídlem vůle osobnosti, citových vazeb a mentálních pochodů. Zablokování čakra Solar-Plexus vede k pocitům ztráty odvahy, porážky, ztráty svobodné vůle, vytváření falešných představ a negativních myšlenkových konstrukcí.

Srdeční čakra

Název: Anahata (Anáhata); srdeční čakra
Umístění: Zadní aspekt je na vnitřní straně páteře přímo za středem hrudníku, přední naproti srdci.
Barva: zelená (růžová a zlatá)
Vůně: růžový olej.
Srdeční čakra je čakra lásky a vztahů. Jde jak o vztahy k sobě, tak k druhým lidem, ale i k celému světu. Blokace srdeční čakry způsobuje neschopnost lásku dávat i přijímat.

Krční čakra

Název: Vishuddha (Višúddha); krční čakra; komunikační centrum (čakra)
Umístění: Zadní aspekt leží na spojnici páteře a medully oblongaty, v cervikálním pletenci přímo za krční jamkou, přední se nachází na ohryzku.
Barva: světle modrá (stříbrná, zelenavě modrá)
Vůně: šalvěj, eukalyptus.
Krční čakra má na starosti komunikaci a projevy vůle v životě. Zablokování krční čakry vede k neschopnosti se vyjádřit - vady řeči i prázdné myšlenky a také problémy s vlasy a chlupy.

Čelní čakra

Název: Ajna (Adžňá); čelní čakra
Umístění: Přední aspekt - na čele mezi obočím, zadní naproti na temeni hlavy (třetí oko)
Barva: indigově modrá (žlutá, fialová)
Vůně: máta peprná, jasmín.

Čelní čakra se spojuje s intuicí a duchovními silami jednotlivce. Nedostatečná funkce čelní čakry vede k přízemním myšlenkám a k odmítání duchovna a esoterična.

Temenní čakra

Název: Sahasrara (Sahasrára); temenní čakra
Umístění: Je umístěna na vrcholku hlavy (jako koruna), směřuje vzhůru
Barva: fialová, bílá, zlatá, ultrafialová
Vůně: kadidlo, lotos.
Funkcí temenní čakry má být příjem energie z kosmu. Temenní čakra je sídlem božské dokonalosti v člověku. Temenní čakra se do harmonie dostane, když jsou v harmonii všechny ostatní čakry.

Zdroj: diskuze Čakry a vlasy

Znamení: RAK (22. června – 22. července)

Charakteristika tohoto znamení:

I muž v tomto znamení je velmi intuitivní a empatický. Vše, co dělá, dělá pro ty, které miluje, protože ty jsou pro něj nadevše spolu s tradicemi, v nichž vyrostl.

Doporučované vůně pro Vodnáře (muže):

Pro muže v tomto znamení jsou vhodné romantické vůně.

Doporučované parfémy:

Boss Orange Men (Hugo Boss), Trussardi My Land, Thierry Mugler A Men

Zdroj: Parfém podle horoskopu pro muže

Poradna

V naší poradně s názvem LUPY VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rayleen.

Dobrý večer! Nemám problém s tím popravdě Vám odpovědět na jakoukoli z Vašich otázek, pokud Vás moje odpovědi zajímají a dokážete z nich něco usoudit! Asi se nejprve přiznám ke svému věku. Je mi 23 let, resp. vrzy mi bude 24, každopádně prozatím není oslovení "paní" ještě na místě :-) Posledních pár let mého každodenního života se víceméně ve školně/pracovním sterotypu. Studuji posledním rokem právnickou fakultu UK, a vedle toho cca 8-10x dnů v měsíci pracuji v advokátní kanceláři jako asistentka. Škola mě relativně baví a zvládám ji dá se říci výborně. Nicméně studium je především časově náročné, a v kombinaci s 10hod směnami často vysilující. Musím přiznat, že za posledních pár měsíců mi zbývalo minimum skutečně volného času. Nevnímám to ale nijak úkorně, těším se z každého kroku, kterým jsem blíž zdárnému konci školy a práce, ač se pro mě po 2 letech stala nezáživnou rutinou, je pro mě většinou taky příjemná a utíká mi. Trávím hodně času pochůzkami na čerstvém vzduchu, spolupracuji de facto s kolegyněmi, kamarádkami a mám za to, že jsem v kolektivu poměrně oblíbená. Tím bych uzavřela kapitolu pracovního života. Co se týče mého života osobního, ten v podstatě celý stojí a padá s mým přítelem, se kterým jsem již 5 let a máme spolu neuvěřitelně pevný vztah. Za tu dobu, co jsme spolu se stal nejdůležitějším člověkem v mém životě, tím víc, že nemám mnoho skutečně blízkých přátel, a ani s rodinou abych byla upřímná, nevycházím podle svých představ. Respektive vztahy s rodinou mohu označit za velmi dobré, ale řekněme, že názorově, hodnotově a vůbec se necítím být s rodinou příliš spojená. Přesto se vracím domů často, užívám si tam přírodu, která mi v Praze, kde žiju, chybí, a také tam mám větší míru soukromí, které už léta postrádám absolutně, s ohledem na to, že s přítelem žijeme u jeho rodičů. To byla dlouhou dobu velká ekonomická úspora, ale trvale už to začíná být neúnosné, ač jsou to úžasní lidé, navzájem spolu velmi dobře vycházíme a snažíme si pomáhat. A konečně, co bych mohla říct ke své celkové fyzické kondici,.. z té nejsem nijak nadšená! Ačkoli jsem veskrze sportovně založený člověk, pokud mi to čas dovolí chodím pravidelně do fitness, hraju squash, běhám, občas provětrám kolo nebo v zimě snowboard, dvakrát dobře se necítím. Často mě bolí záda, trpím na bolesti hlavy a celkově se cítím neustále strašně unavená. Přikládám vinu povinnostem a nedostatku rozptýlení, které když se ale náhodou naskytne, nemám vůbec na nic náladu a raději volím odpočinek. Strava za tím snad být nemůže. Ne vždy tomu tak bylo, ale stravuji se myslím poměrně kvalitně. Nejsem velký jedlík a někdy se stane, že vynechám teplý oběd, ale o to víc si pak vybírám, co s ním k večeři nebo během dne, a nestojí mě to velké úsilí, protože mám sama od sebe vcelku zdravé chutě. Nikdy nevynechám minimum živočišných bílkovin a zbytek tvoří ovoce, zelenina, oříšky, mléčné výrobky. Setkala jsem se s různými názory, které sice nejspíš jsou podloženy fakty, jako že lepek škodí, mléko škodí, stejně jako sladké a kyselé. Nikdy jsem ale žádnou dietu nedržela. Mám za to, že bych si tím mohla spíš uškodit, než přilepšit. Nevím, co víc bych dodala. Je snadné popisovat věci tak jak jsou, ale velice těžké je hodnotit, natož hodnotit sám sebe, proto bych se nerada pouštěla do závěrů o svém štěstí či spokojenosti. Myslím si o sobě, že jsem silný člověk, se velkým sklonem k flegmatismu. Tak jak mě nic skutečně netrápí, tak mě málo co dokáže skutečně nadchnout nebo mi udělat radost. Vstávám a usínám stejně naložená, aniž by mě dokázalo co významně vyvést z míry. Tohle je mi vlastní. Jestli je to dobře nebo špatně, to nedovedu říct. Neuvědomuji si, že by mě něco trápilo, nebo tu byl nějaký jasně pojmenovatelný problém, který bych měla řešit. Snažím se ho teď hledat, protože je nasnadě, že to co se projevuje padáním vlasů a nějakou "blbou" vyrážkou musí mít někde svůj původ. Nikdy jsem ničím takovým netrpěla! Nikdy! Ba naopak. Nemám k tomu dispozice ani v rodině. Po medicínské stránce jsem naprosto v pořádku, ale nereaguji na standarní metody léčby.. tak co je tedy špatně ?! Nevím! Nerada bych hledala problémy kde nejsou. Dost možná se teď nacházím v životní etapě, která je pro mě vysilující psychicky i fyzicky, možná jsem vůči tomu citlivější než miliarda ostatních lidí, možná, že až dokončím školu, najdu si lepší zaměstnání, vytvořím si vlastní domov, a budu mít víc času,.. tak všechno odezní, tak jak to přišlo..! Ale nechci na takový okamžik čekat. Je pro mě důležité jak vypadám, pro to abych se cítila sama sebou, a čím více se snažím dělat, že se nic neděje, nevšímat si toho, jak se sama sobě měním před očima, tím je to hoší. Omlouvám se, pokud jsem Vás zahltila. Pokud to i po přečtení budete mít chuť odepsat mi, budu ráda, když se ozvete. Jsem s pozdravem!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ahoj Veroniko, jste úžasně sdílná. Ve svém životě potřebujete mít vedle sebe člověka nebo skupinu lidí, které Vám dokáží naslouchat a porozumnět. Z Vašeho textu se mi jevíte spíše jako sangvinička, nežli flegmatička. Vaše otevřenost je velmi přijemná a Vaše vyrovnanost Vám bezpochyby pomůže ve Vaší léčbě. Ale nyní k Vašemu problému s olupující se pokožkou na hlavě a vypadáváním vlasů.

Psala jste, že vnímáte svou pokožku spíše jako suchou. Takže nejprve bude třeba vyloučit plísně, které by mohly olupování způsobovat. K tomu Vám doporučuji navštívit kožní oddělení na pražské poliklinice na Karlově náměstí 32, třetí patro, vchod naproti schodišti. Poliklinika Karlovo náměstí 32 Praha má svou prezentaci zde: www.vfn.cz/pracovist… Může sem přijít každý i bez lékařského doporučení, neobjednává se zde, je třeba počítat s delším čekáním, ale kožní lékaři zde jsou vinikající s výbornou praxí, zejména MUDr. Divišová. V dohodnutý čas zde laborantky odebírají i vzorky kůže, které pak kultivují pro prokázání plísní. Pokud se plíseň potvrdí, tak se nasadí antymykotická léčba a v tomto stádiu se setrvá až do vyléčení a jiné zde uvedené doporučení se neaplikují. Pokud se ale plíseň neprokáže, tak je možné použít tato doporučení. V první řadě to budou výživné promašťující masky na vlasy a olupující se pokožku, které by v případě plísně spíše ublížily, proto ta mykotycká diagnóza na začátku. Určitě bude třeba doplnit Vaší stravu o některý z doplňků, který se soustředí na podporu růstu vlasů, ten vyberete buď s kožním lékařem nebo v lékárně s lékárníkem. Vypadávání vlasů bude souviset s nedostatečnou výživou vlasového folikulu, odkud vyrůstá vlas. Tuto výživu je možné doplnit vnitřně, prostřednictvím lékové formy, ale také zevně, prostřednictvím masáže vlasaté části hlavy. Nejlépe když si rozmícháte za studena lisovaný olivový olej se žloutkem a vitamínem E, který koupíte v lekárně jako červené želatinové tobolky po 400mg, které pak proříznete a olejový obsah přidáte k oleji a žloutku. Použijte vždy jen obsah ze dvou tobolek na jednu aplikaci. Touto směsí pak proveďte masáž celé hlavy svými konečky prstů, nebo můžete požádat svého přítele, aby Vám to udělal a Vy mu při tom vyprávějte o svých pocitech, radostech a přáních, nebo i problémech, jak Vám bude zrovna přijemné. Nechte vyniknout vaší společnou harmonii. Po skončení masáže si vlasy lehce umyjte šampónem pro suché vlasy. Tuto masážní emulzi můžeté také doplnit o abrazivní částekčy, které při masáži budou sloužit jako peeling a snadněji tak odstraní olupující se kůži. Jako vhodné abrazivo je možné použít obyčejný suchý kus kus, nasypte ho k oleji a žloutku a pak to hned aplikujte na pokožku. Také bude vhodné upravit účes, respektive jej zkrátit, neboť dlouhé vlasy jsou těžší a jsou pak více náchylné k vypadávání, než u lehkého účesu s krátkými vlasy. Také se snažte vyvarovat přehnanému stylingu svého účesu. Píšete, že jste z Prahy, takže doporučuji pít přefiltrovanou vodu - zbavenou jen chlóru. Když se koupete ve vaně, tak se předem nejdříve osprchujte a umyjte mýdlem, pak si teprve napusťte vanu a přidejte do vody kyselinu citrónovou, vždy jen jeden pytlíček (40g) na jednu plnou vanu a k tomu můžete použít ještě koupelový olej, například Salus. Po takovéto koupeli se již mýdlem nemyjte, jen se lehce osušte. Toto znatelně prospěje pokožce na celém Vašem těle.

Cest, jak léčit a omezit projevy nepříjemné dermatitidy je mnoho a na každého účinkuje něco jiného. Snažte se při každém léčebném postupu vnímat své pocity a následné projevy a podporujte to, co Vám přináší největší úlevu a zkuste mi to sem třeba i napsat. Držím Vám palce a přeji ať se vše povede.

Zdraví Cempírek

Zdroj: diskuze Lupy ve vlasech

Znamení: LEV (23. července 22. srpna)

Charakteristika tohoto znamení:

I muž v tomto znamení je přirozený vůdce, který raději ovládá, než by byl ovládán. Velmi rád se chlubí svými úspěchy a naopak nemá rád, když se poukazuje na jeho neúspěchy. Rád se také snaží o co největší pozornost.

Doporučované vůně pro Lva (muže):

I pro muže v tomto znamení je důležité mít luxusní parfém velmi výrazné vůně.

Doporučované parfémy:

Euphoria Men Intense (Calvin Klein), Davidoff Hot Water, 1 Million (Paco Rabanne)

Zdroj: Parfém podle horoskopu pro muže

Znamení: STŘELEC (23. listopadu – 21. prosince)

Charakteristika tohoto znamení:

Muž narozený v tomto znamení je neutuchajícím optimistou milujícím svou svobodu. Při rozhodování vychází ze svých zásad a optimistického pohledu na svět. Je k lidem upřímný a očekává to i od nich.

Doporučované vůně pro Střelce (muže):

Muži v tomto znamení ocení vůně s orientálním kořením.

Doporučované parfémy:

L´Eau par Kenzo Indigo Pour Homme (Kenzo), DKNY Be Delicious pour Homme, Jean P. Gaultier Le Male on the Road

Zdroj: Parfém podle horoskopu pro muže

Znamení: BÝK (21. dubna – 21. května)

Charakteristika tohoto znamení:

Muž ve znamení Býka je klidné a vyrovnané povahy se smyslem pro povinnost a pro rodinu. Mimo rodinu je pro něj důležitá i jeho práce, v níž je spolehlivý a pracovitý. Práce má u něj přednost před zábavou. Muž ve znamení Býka není žádný snílek, uvažuje čistě realisticky. Stejně jako žena v tomto znamení si i on dokáže vychutnat luxusní a umělecké zážitky.

Doporučované vůně pro Býka (muže):

Vůně pro býka by měly být originální a podmanivé.

Doporučované parfémy:

Armani Code (Armani), Hugo Red (Hugo Boss), Diesel Fuel for Life Homme (Diesel)

Zdroj: Parfém podle horoskopu pro muže

Znamení: RYBY (21. února – 20. března)

Charakteristika tohoto znamení:

Stejně jako žena ve znamení Ryb, tak i muž v tomto znamení dává přednost pohodové atmosféře před konflikty, nejedná se také o extrovertního baviče, který by na sebe na každé akci bezpodmínečně musel strhávat pozornost. Zároveň ale muž ve znamení Ryb dokáže být také ctižádostivý, obzvlášť když chce dosáhnout nějakého vysokého cíle. Pro tohoto muže je důležitá jeho rodina, které věnuje velikou pozornost, zároveň je ale i ohleduplný ke svému okolí.

Doporučované vůně pro Ryby (muže):

K mužům v tomto znamení se hodí jemné a svěží vůně.

Doporučované parfémy:

Versace pour Homme (Versace), Acqua for Men (Calvin Klein), Salvador Dali Laguna Homme

Zdroj: Parfém podle horoskopu pro muže

Znamení: BLÍŽENCI (22. května – 21. června)

Charakteristika tohoto znamení:

Muž v tomto znamení bývá ve společnosti velmi oblíbený vzhledem k jeho širokým znalostem a zkušenostem, které dokáže díky vysoké komunikativnosti lehce předávat dále. Každý v jeho okolí vnímá jeho výrazný intelekt stejně jako jeho určitou přelétavost. Muž ve znamení Blíženců totiž dlouho nevydrží u jedné aktivity a na jednom místě.

Doporučované vůně pro Blížence (muže):

Muži v tomto znamení dávají přednost novým a velmi inovativním vůním.

Doporučované parfémy:

Versace Versus Blue jeans (Versace), The Big Pony (Ralph Lauren), Mania for Men (Armani)

Zdroj: Parfém podle horoskopu pro muže

Znamení: KOZOROH (22. prosince – 20. ledna)

Charakteristika tohoto znamení:

Muž zrozený v tomto znamení je ve společnosti nenápadný a i trochu stydlivý, i přesto se ale umí prosadit, když mu o něco jde. Pokud se o něčem získá určité mínění, tak ho nerad mění. Umí být také velmi tvrdohlavý a uzavřený, málokomu se svěří se svými pocity a přáními.

Doporučované vůně pro Kozoroha (muže):

Pro muže v tomto znamení se hodí luxusní a elegantní vůně, které zároveň působí přirozeně.

Doporučované parfémy:

Dior Homme (Dior), Eau Pour Homme (Armani), Selection (Hugo Boss)

Zdroj: Parfém podle horoskopu pro muže

Znamení: VÁHY (23. září – 23. října)

Charakteristika tohoto znamení:

I muž zrozený v tomto znamení usiluje ve svém životě o harmonii a snaží se předcházet stresujícím situacím, které nenese moc dobře. Na své okolí působí jako čestný, milý a spravedlivý člověk, který neusiluje o žádnou vedoucí úlohu, a tak zároveň může působit i pasivně.

Doporučované vůně pro Váhy (muže):

Pro muže v tomto znamení je důležité, aby esence v jejich parfému byly v rovnováze.

Doporučované parfémy:

No. 6 Bottled (Hugo Boss), IN2U (Calvin Klein), Gucci Pour Homme II.

Zdroj: Parfém podle horoskopu pro muže

Znamení: PANNA (23. srpna – 22. září)

Charakteristika tohoto znamení:

Muž narozený v tomto znamení je svým způsobem velký perfekcionista a kritik všeho, co považuje za nedokonalé. Má velmi rád své zaměstnání a počíná si v něm velmi pečlivě a spolehlivě. Muž narozený ve znamení Panny je také spíše realista, přesto si sám pro sebe občas dovolí snít. Nerad se dělí o své pocity ani s blízkými osobami.

Doporučované vůně pro Pannu (muže):

Muži v tomto dávají přednost čistým vůním.

Doporučované parfémy:

Bvlgari Pour Homme, Light Blue Pour Homme (Dolce&Gabbana), Intimately Yours (David Beckham)

Zdroj: Parfém podle horoskopu pro muže


Autoři obsahu

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Světluše Vinšová


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP