Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

POCIT MYDLA V ÚSTACH

OBSAH

Léčba

Léčba je jednoduchá, musíte snížit přísun fluoridu sodného při běžném používání. Ovšem pokud se u vás kromě mýdlové chuti v ústech objeví zvracení, průjmy, kolaps či šok, okamžitě vyhledejte lékařskou pomoc. V těchto případech je důležitá diagnostika, která se provádí laboratorním vyšetřením ze zvratků, z moči a rentgenem plic. Poté ve většině případů následuje žaludeční výplach.

Pokud jste vy nebo vaše dítě pozřeli více zubní pasty, je dobré sníst tyto potraviny:

  • pomeranče;
  • mandle;
  • mléčné výrobky, jako je sýr nebo mléko;
  • zelenou zeleninu, jako je brokolice,

Zdroj: Pocit mýdla v ústech

Diskuze

V diskuzi AKO SA ZBAVIT LICHENU V USTACH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anka.

Ahojte . Vie mi niekto poradit ako sa zbavit lichenu v ustach ? Ak ma niekto skusenosti poslite mi na môj mali minerva1@centrum.sk vdaka.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ako sa zbavit lichenu v ustach

Potřebné ingredience

  • 1 šálek hnědého cukru;
  • ½ šálku mandlového oleje;
  • hrst ovsa;
  • ½ šálku tekutého neparfémovaného tělového mýdla DOVE.

Zdroj: Cukrové mýdlo

Poradna

V naší poradně s názvem VÝROBA TEKUTÉHO MÝDLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča .

800 gramů olivového oleje, 200 gramů kokosového oleje, 130 g louhu a 380 ml destilované vody.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Z. Němcováz.

Díky!
Z. Němcová

Zdroj: diskuze Výroba tekutého mýdla

Tekuté nebo tuhé mýdlo

Do tekutého mýdla se přidává glycerin (pH cca 5), právě kvůli němu je třeba mýdlo konzervovat, což se provádí většinou kyselinou citronovou, takže na rozdíl od tuhého mýdla, které je zásadité, vzniká mýdlo kyselé. Dle výše uvedeného je tedy jasné, že tekuté mýdlo je ke každodennímu používání vhodnější.

Zdroj: pH u mýdla

Diskuze

V diskuzi EXTRÉMNĚ SUCHÉ A POPRASKANÉ RUCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Denisa.

ahoj) já používám méně mýdla, heřmankový krem a spim v rukavičkach.. Je toho opravdu hodně.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Extrémně suché a popraskané ruce

Historie výroby mýdla

Dnes se mýdlo vyrábí trochu jinak než dříve, kdy se z odpadního tuku doma vařilo jednoduché domácí mýdlo. V současnosti používáme pouze dobré tuky a oleje. Prakticky jsou v kvalitě potravin. Jako srážedlo mýdla se používá čistý hydroxid sodný - všem dobře známý louh. Louh a tuk jsou dvě základní složky domácího mýdla. K tomu se dále přimíchávají drahé rostlinné oleje a hodnotné extrakty, jako prostředky pro ošetření pokožky a k provonění mýdla. Přinášíme vám zde jednoduchý recept, pomocí kterého můžete uvařit vlastní domácí mýdlo, navíc šetrné k vaší pleti.

Zdroj: Návod na vaření mýdla

Poradna

V naší poradně s názvem ODSTRANIT LEPIDLO PO UVOLNENI NAHRADY Z DÁSNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Pro odstranění lepidla z úst vypláchněte ústa teplou vodou nebo ústní vodou. To pomůže rozpustit Coregu ve vašich ústech. Pak vyčistěte dásně kruhovým pohybem pomocí zubního kartáčku s měkkými štětinami a normální zubní pasty. (Tím se odstraní plak z úst a stimuluje krevní oběh.) Nedoporučujeme vybírat zbytky lepidla z dásní, protože by to mohlo způsobit podráždění. Corega se pomalu rozpustí ve slinách a část produktu se může nakonec spolknout. Studie ukázaly, že adheziva z lepidla procházejí trávicím systémem v podstatě nezměněná jako nestrávený materiál a jsou eliminována bez jakýchkoli detekovatelných následků. Zkuste experimentovat a zjistit, jaké množství produktu je pro vás nejlepší. Naneste adhezivní krém Corega na vaše protézy v malých proužcích nebo v řadě teček, přičemž se ujistěte, že jej neaplikujete příliš blízko k okrajům. Protézy pevně přitlačte na místo a krátce držte. Mnoho nositelů umělého chrupu shledává, že stačí jedno použití denně. Pokud používáte přípravek Corega více než dvakrát denně nebo pokud vám protéza špatně sedí, poraďte se se svým zubním lékařem.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ladislav Halada.

PS, super je namočit zubní kartáček do obyčejného mýdla a vyčistit si opakovaně dáseň,Jde to super odstranit.

Zdroj: diskuze Odstranit lepidlo po uvolneni nahrady z dásní

Mýdlo s kyselým pH

Kyselá mýdla jsou ideální pro mytí všech typů pokožky. Kyselé mýdlo je pomocný prostředek při léčbě a prevenci bakteriálních vaginóz a recidivujících infekcí močových cest. Jeho používání je obzvláště prospěšné u recidiv a po léčbě antibiotiky. Kyselé mýdlo podporuje růst přirozené laktobacilové flóry, a to i během těhotenství. V neposlední řadě mýdlo s pH 5,5 zabraňuje množení plísní a bakterií na povrchu pokožky.

Zdroj: pH u mýdla

Diskuze

V diskuzi BOLESTI ŽALUDKU A POCIT NA ZVRACENÍ PŘI UŽÍVÁNÍ ESCITALOPRAMU. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdena Baštářová.

Dobrý den, již měsíc užívám Escitalopram 10 mg a bolí mě od té doby žaludek a mám stále pocit na zvracení. Přejde tento pocit po delší době užívání? Děkuji za odpověď. Zdena baštářová
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dana.

V prvních týdnech užívání antidepresiv mě bylo hodně špatně od žaludku. Moc mi pomohlo pití kozího mléka. Nevolnost i bolesti žaludku po pár dnech úplně vymizely.
Kozí mléko je sice dost drahé, ale opravdu pomáhá. Potvrdilo mi to několik známých, kterým jsem ho doporučila.

Zdroj: diskuze Bolesti žaludku a pocit na zvracení při užívání Escitalopramu.

Výhody použití sírového mýdla na svrab

U této metody nebyl hlášen žádný případ sírové dermatitidy. Obsah síry v mýdle je 18 procent a pro tři aplikace na dospělé tělo postačí celkem 30 gramů tohoto mýdla. Při jedné aplikaci se využije přibližně 1,8 gramu síry. Tento přípravek je snadno použitelný a nepoškozuje oblečení. Sírové mýdlo může být použito i v jiných dermatologických podmínkách, kdy je indikována sírová mast na velké plochy nebo jako profylaxe proti parazitům.

Zdroj: Sírové mýdlo na svrab

Diskuze

V diskuzi MÝDLO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vacllav.

A kolik je výsledená váha mýdla (této várky)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mýdlo

Průmyslově vyráběná kosmetická mýdla

Při průmyslové výrobě kosmetického mýdla se používá v podstatě stejný postup přeměny tuků v mýdlo, jako jsme si ho zde popsali výše. Jen se lyší způsob zahřívání tuků a následná doplňující procedura, která mýdlo obohacuje o další vlastnosti. Určitě si tedy položíte otázku, zda-li je toto mýdlo zdravější, než mýdlo domácí. Dnešní průmyslová výroba kosmetických mýdel klade důraz především na péči o pokožku, proto se do mýdel přimíchávají vzácné oleje, aby mýdlo hydratovalo nebo různé antibakteriální látky, aby mýdlo lépe desinfikovalo pokožku a podobně. Existují také léčivá mýdla, například léčivé mýdlo s Ichtiolem a Ichtamolem, takzvané dehtové mýdlo. Dalo by se tedy říci, že domácí mýdlo dopňuje pestrou paletu kvalitních kosmetickcýh mýdel, která jsou nyní dostupná na našem trhu a rozhodně naší pokožce neškodí. Jen je třeba si dobře vybrat to správné.

Zdroj: Návod na vaření mýdla

Poradna

V naší poradně s názvem BABSKÉ RADY NA EKZEM MOKVAVÉ STROUPKY KTERÉ SVĚDÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina Rattayová.

Dehtové mýdlo nebo dehtový šampon není k sehnání . Nevíte , jak a kde je koupit ? EU prý vše s dehtem zakázala .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Tady je cena dehtového mýdla: www.zbozi.cz/vyrobek…
A tady je cena šamponů s dehtem: www.zbozi.cz/hledani…
Vše je možné koupit v ČR bez předpisu.

Zdroj: diskuze Babské rady na ekzem mokvavé stroupky které svědí

Neutrální mýdlo

Neutrální mýdlo pomáhá uchovávat přirozenou vlhkost pokožky a zabraňuje jejímu vysoušení. Obsahuje ochranu, která jemně čistí a pomáhá chránit proti široké škále bakterií. Je vhodné pro každodenní použití.

Zdroj: pH u mýdla

Poradna

V naší poradně s názvem VÝROBA TEKUTÉHO MÝDLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča .

800 gramů olivového oleje, 200 gramů kokosového oleje, 130 g louhu a 380 ml destilované vody.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Tekuté mýdlo? Vždyť je to jen olej s louhem. Není někde chyba? Neumím si představit že se např. na zahrádce umyju olejem.

Zdroj: diskuze Výroba tekutého mýdla

Mýdlo a pH

Povrch naší kůže je lehce kyselý – průměrná hodnota pH činí 5,5. Mírně kyselý povrch totiž chrání kůži před patogeny. Změny hodnoty pH pak oslabují ochrannou funkci kyselého pláště, což může způsobit dehydrataci, podráždění, či dokonce kožní infekce nebo alergie.

Zdroj: pH u mýdla

Diskuze

V diskuzi GLYCERÍNOVÉ MYDLO NA PIGMENT KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar.

mám na krku pigment. používala jsem glycerínové mydla,elecom mast, bioderma čistiaca voda a ne pomohlo.děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Glycerínové mydlo na pigment krku

Alkalická mýdla

Alkalická mýdla mají důležitý význam pro všechny, kdo trpí překyselením organismu. Lidé, kterým byla diagnostikována artritida, artróza, prodělávají záněty a plísně v těle, mívají deprese, rakovinu, trápí je chronické zdravotní problémy, jsou velmi překyselení. Prvními signály překyselení organismu bývají nezpracované stresy, únava, vyčerpání, psychická nevyrovnanost, špatný spánek a časté chození na toaletu během noci. Objevují se tmavé kruhy nebo otoky pod očima, kožní vyrážky, opary, praskají koutky úst, tvoří se bradavice, ječná zrna a podobně. Zažívání mívá zhoršenou funkci projevující se průjmy, zácpou, nadýmáním, plynatostí, bolestmi břicha a dalšími problémy. Překyselení těla bývá také častým důsledkem výkyvů váhy, příčinou vzniku hemoroidů, zánětů močového měchýře, problémů se slinivkou, ledvinami, játry, štítnou žlázou a prostatou. Snažíme-li se odkyselit organismus, je velmi důležité nejen změnit stravovací návyky, ale i používat alkalická mýdla.

Chcete-li se dozvědět, kde se na stupnici překyselení nacházíte, proveďte jednoduchý test. Kupte si ve zdravé výživě lakmusový papírek na měření pH moči. Měření provádějte podle návodu na příbalovém letáčku. Optimální hodnoty pH moči se pohybují kolem 5,5.

Zdroj: pH u mýdla

Prevence

Prevence je jednoduchá, hlídejte si příjem fluoridu sodného. Nízká hladina fluoridu v dentálních výrobcích a pitné vodě je pro většinu lidí bezpečná. Nicméně děti mladší 2 let by neměly používat fluoridové zubní pasty. Důležité je rovněž kontrolovat množství fluoridu sodného u jiných zubních výrobků, například u ústní vody.

Při běžném používání kvalitní zubní pasty a pití zdravé vody se otravy fluoridem sodným bát nemusíte. Jak se říká, všeho s mírou.

Pravidla prevence

  • Udržujte zubní výrobky obsahující fluorid sodný z dosahu dítěte.
  • V prostředí výskytu fluoridu sodného používejte respirátor, který chrání plíce. Používejte ochranný oděv, jako jsou rukavice a obličejové štíty, které chrání pokožku.
  • Při opětovném použití vyperte a umyjte veškeré oděvy, které přišly do kontaktu s fluoridem sodným. Nezanechávejte kontaminovaný oděv doma, může kontaminovat rodinné příslušníky.
  • Nejezte, nepijte ani nekuřte v oblastech, které by mohly být kontaminovány.
  • Umyjte si ruce před jídlem, pitím, kouřením nebo použitím koupelny.
  • Umyjte pokožku, která byla odhalena, abyste zabránili spálení.

Zdroj: Pocit mýdla v ústech

Pnutí v podbřišku v těhotenství

Někdy k podobným pocitům dochází při růstu dělohy, kdy dochází k napínání takzvaných oblých vazů. Je to nepříjemný pocit. Pokud ovšem nevede k děložním kontrakcím či zhoršení porodnického nálezu, není nijak nebezpečný. Příčin samozřejmě může být více, je potřeba se nechat vyšetřit i pomocí ultrazvuku.

Zdroj: Pocit pnutí v podbřišku

Výroba cukrového mýdla

Do misky nasypte hnědý cukr, přilijte trochu mandlového oleje a směs pomocí ručního mixéru promíchejte. Díky důkladnému mixování cukru vznikne luxusně našlehaný krém.

Přidejte tekuté tělové mýdlo DOVE, oves a zbytek mandlového oleje do misky se směsí a pomocí ručního mixéru opět vše zamíchejte. Přísady důkladně míchejte do té doby, než opět vznikne vláčný krém.

Přelijte směs s cukrovým mýdlem do plastové nádoby pomocí gumové stěrky. Plastová nádoba by měla mít bezpečné víko, které udrží cukrové mýdlo čerstvé a zamezí jeho znečištění.

Vezměte malé množství cukrového mýdla a použijte jej při koupeli. Opláchněte se, namydlete a následně třete kůži pomocí tohoto peelingu, poté zůstaňte v lázni, nebo se jen osprchujte.

Cukrové mýdlo uložte do chladničky. Cukrové mýdlo můžete uchovat až po dobu dvou týdnů. Po uplynutí této doby nevyužitou směs vyhoďte a vyrobte si novou.

Zdroj: Cukrové mýdlo

Slano v ústech u dětí

Pocit slanosti v ústech u dětí může být způsoben špatnou skladbou potravin. V dětském věku by dítě mělo minimálně konzumovat uzeniny, které jsou přesolené a dětem škodí. Další možností slané chuti v ústech u dítěte může být zvracení. Slaná pachuť v ústech u dětí vzniká rovněž po antibiotikách.

Zdroj: Slaný pocit v puse

Mýdlo se sírou

Toto speciální mýdlo obsahuje 18% síry, která je zapracována do měkkého mýdla (sapo mollis). Tento obsah síry se ukázal jako velmi uspokojivý způsob léčby a profylaxe svrabu. Léčba se aplikuje na noc a začíná jako koupel s mýdlem a teplou vodou, po níž následuje úplné natření těla sirným mýdlem, které se nechá na pokožce zaschnout a působit až do rána. Celé se to opakuje po tři noci. Nedílnou součástí je výměna oblečení a ložního prádla před a po ošetření!

Zdroj: Sírové mýdlo na svrab

Tipy

Variace receptu cukrového mýdla mohou být vyrobeny například kombinací jednoho šálku bílého cukru, ½ šálku medu, 1 lžíce zeleného čaje a 1 lžičky vanilkového extraktu. Tyto přísady se opět smíchají pomocí ručního mixéru a směs se uloží v chladničce. Zelený čaj v cukrovém mýdle pomáhá s peelingem odumřelé pokožky a zároveň ji zvláčňuje.

Oves má na kůži blahodárný vliv, ale pokud zjistíte, že je v cukrovém mýdle příliš drsný, můžete jej před přidáním do receptu rozmělnit. Pokud oves stále vyvolává na kůži dráždivé účinky, raději jej z receptu odstraňte.

Zdroj: Cukrové mýdlo


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP