Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

PRVE PRIZNAKY TEHOTENSTVA PO KET

OBSAH

Pocity po KET

Těhotenské příznaky, jako je bolest v podbřišku, o ničem nevypovídají. Důležité je vynechání menstruace a dále pozitivní hCG z moči nebo krve. Netrapte se absencí těhotenských příznaků, mnoho těhotenství tyto příznaky nedoprovází. Udělejte si těhotenský test 14 dní po transferu.

Zdroj: Příznaky těhotenství po KET

Diskuze

V diskuzi SVRBI ME VARLATA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ondra.

vcera jsem se po prve holil a zacal me svvrbit sourek nevim co s tim facebook pepa vass

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Svrbi me varlata

Těhotenství po IVF bez příznaků

Těhotenství po IVF bez příznaků je normální. Příznaky jsou stejné jako u běžného těhotenství. Je důležité, aby se žena v tomto období příliš nepozorovala. Není to vhodné pro její psychiku.

Zdroj: Příznaky těhotenství po KET

Diskuze

V diskuzi SVRAB A HREBICEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan strnadel.

jak casto se clovek musi hrebickem natirat do vyleceni

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan strnadel.

hrebicek mne po prve spalil jak se redi mam kvalitni olivovy olej

Zdroj: diskuze Svrab a hrebicek

Příznaky začínajícího přechodu

Označení perimenopauza (premenopauza) se vžilo pro období kolem menopauzy – zhruba rok před a po ní. Zahrnuje takzvaný přechod neboli klimakterium, kdy dochází k postupnému útlumu funkce vaječníků. Už tehdy mohou ženy pociťovat první příznaky podobné jako při menopauze. Samotný přechod se u ženy objevuje kolem 45–55 let věku.

Zdroj: Přechod u žen - příznaky

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel STUDENÝ JOSEF.

Dobrý den,mám dva dotazy.Užívám Warfarin 3mg a za prvé mohu užívat Green coffee na snížení váhy (mám 108 kg ) a za druhé mohu užívat doplněk stravy ADVANCE Calmin cps. na spaní ,děkuji Studený Josef

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Zelená káva se může použít i když jste na Warfarinu. Jestli ale chcete opravdu snížit svoji hmotnost, tak raději omezte příjem sacharidů (například přílohy, alkohol, sladkosti a sladké pití) ve své stravě. Vyjde to levněji a má to po staletí ověřené účinky.
Přípravek ADVANCE Calmin v sobě obsahuje chmel otáčivý, šišák bajkalský, želatinu, mučenku pletní, L-tryptofan, inulin, kozlík lékařský, vitamin B5 a vitamin B6. Některé tyto komponenty mohou zesilovat účinky warfarinu a hrozí zvýšené riziko krvácení. Užívání možné je, ale pod dohledem lékaře, který Vám případně upraví dávkování warfarinu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dotaz

Nejčastější příznaky cukrovky

Lidé často trpí cukrovkou, aniž by o tom věděli. Hlavním důvod spočívá v tom, že prvotní příznaky nejsou viditelné. Mezi nejčastější příznaky cukrovky patří následující:

  • časté močení
  • nepřiměřená žízeň
  • intenzivní hlad
  • přibývání na váze
  • neobvyklé hubnutí
  • popudlivost
  • zvýšená únava
  • rozmazané vidění
  • tvorba modřin a špatná hojivost poranění
  • výskyt různých infekcí (kvasinkové)
  • svědění kůže
  • zarudnutí dásní a jejich otok
  • sexuální dysfunkce u mužů
  • necitlivost nebo brnění, zejména na nohou či rukou

Zdroj: Příznaky cukrovky

Diskuze

V diskuzi ŽIVOT KARDIAKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vrána Jindřich.

S kardiostimulátorem se žije naprosto normálně. Relativně jste na tom rozhodně lépe než lidé bez něho, ti co neví, že mají srdeční problém. Pokud si na něho nevzpomenete, vůbec nevíte, že ho nosíte. Ať vám slouží tak dobře jako mi, není důvod proč ne, a pocit, že je člověk dobře hlídán je příjemný. Mám ho už deset let. Zdravím

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslav.

Mám stimulátor 10 let. Ani o něm nevím, ale možná i těch 10 let jsem díky jemu tady a ni v plechovce. Obecně pro ty, kteří si ho sledují, nebo snad dokonce odmítají: neskutečně zlepšuje kvalitu života při arytmiích, i zavedení lékařem je bez nepříjemností - jen s lokální anestezií... po prvé 24 hodin na lůžku, po druhé jsem po výměně jel domů necelou hodinu.

Zdroj: diskuze Re: život kardiaka

Varovné příznaky rakoviny u mužů

  • dlouhotrvající průjem nebo zácpa;
  • stužkovitě zúžená stolice;
  • krev ve stolici;
  • nenadálý úbytek váhy;
  • neustálá únava.

Zdroj: Varovné příznaky rakoviny

Diskuze

V diskuzi UCPANÉ CÉVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan.

Dobrý den, jsem po operaci krkavice na levé straně. Prosím o radu, jak zabránit další operaci /50% na prvé straně. 15 let beru poctivě léky na vysoký tlak, cholesterol a přesto se cévy zacpávají. Momentálně mám předepsané tyto prášky.Purinol,Godasal,Nebilet,Verospiron,Sorvasta,Ezetrol ,Prestance,tak kde je chyba.Prosím o radu. Děkuji Bulka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anina.

prosím o radu. Mám na obou horních končetinách zužené cévy, cca 70%, s největší pravděpodobností mě čeká angioplastika a já mám fakt strach. Ani nevím jak vše probíhá.

Zdroj: diskuze Ucpané cévy

První příznaky těhotenství po ET

Příznaky těhotenství jsou stejné jako u každého přirozeného těhotenství.

3. den po ET

Třetí den po ET se doporučuje klidový režim, bez zvedání těžkých břemen, sexuální abstinence a psychická pohoda bez stresů. Pokud se vyskytne krvácení nebo bolesti podbřišku, je nutné kontaktovat centrum, kde došlo k přenosu.

4. den po ET

Čtvrtý den po ET se doporučuje stejný postup jako u 3. dne.

7. den po ET

Sedmý den po ET si pacientka může provést těhotenský test. Ten může být pozitivní, či negativní, což nemusí znamenat, že se nejedná o těhotenství. Rozhodující je 14. den po ET, což je popsáno výše v článku.

Zdroj: Příznaky těhotenství po KET

Poradna

V naší poradně s názvem ALOE VERA - MANGO A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Švejdová.

Prosím o sdělení, zda lze při užívání léku warfarin Orion současně pít bylinný nápoj z aloe (koncentrát) , příchuť mango. ( 2 víčka do skleničky vody 200 ml).
Děkuji za odpověď.
Jana Švejdová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Za prvé neexistuje žádný věrohodný vědecký důkaz, který podporuje pití šťávy z aloe vera. Při pití šťávy z aloe vera nebyl prokázán žádný zdraví prospěšný účinek pro lidské tělo.
Co se týče interakce s Warfarinem, tak nejsou žádné zprávy o tom, že by k ní docházelo. Pro jistotu si ale nechte změřit srážlivost krve po prvních dnech používání.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Aloe vera - mango a warfarin

Diagnostika chlamydií

Kvůli zaměnitelnosti symptomů chlamydiových infekcí s příznaky běžnějších nemocí se často lékaři v diagnostice mýlí. Nezřídka poté, co běžná vyšetření neprokážou žádnou nemoc, považují pacienta za hypochondra či simulanta. Vyšetření na chlamydie je finančně nákladné a zdlouhavé, proto se mnohdy odkládá až do doby, kdy standardní léčba nezabírá. Přeléčení akutního stadia běžnými antibiotiky však může jen potlačit prvotní příznaky a nemoc přechází v mnohem komplikovanější chronické onemocnění. Nakažený člověk je přitom po celou dobu hrozbou i pro své okolí.

Zdroj: Chlamydie - příznaky a projevy

Diskuze

V diskuzi POTREBUJI ZUBNI PROTEZU KOLIK BUDE STAT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pekar milan.

je mi 54 let mam asi 7 zubu potreboval bych kompletni novou protezu u zubare jsem nebyl 40 let co mam delat a kolik to bude stat

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucie.

Za prvé si budete muset sehnat nového zubního lékaře, protože pokud pacient nechodí pravidelně, po 3 letech se vyřazuje z evidence ordinace a tudíž není možné jen tak někam přijít a chtít udělat náhradu. Za druhé, přesnou cenu nelze říct. Záleží jaké ceny má zubní lékař nasmlouvané s laboratoří, která náhrady zhotovuje. Počítejte však okolo 1000-2000 Kč.

Zdroj: diskuze Potrebuji zubni protezu kolik bude stat

Vyšetření na chlamydie

Vyšetření na chlamydie je finančně nákladné a zdlouhavé, proto se mnohdy odkládá do doby, kdy standardní léčba nezabírá. Přeléčení akutního stadia běžnými antibiotiky však může jen potlačit prvotní příznaky a nemoc přechází v mnohem komplikovanější chronické onemocnění. Nakažený člověk je přitom po celou dobu hrozbou i pro své okolí.

Zdroj: Chlamydie příznaky a projevy

Diskuze

V diskuzi NENADCHL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lantros7.

Článek můžu hodnotit dvakrát.
Za prvé,článek jako prevence dobrý.
Za druhé,článek jako pomoc k ničemu.
Vysvětlení,v drtivé většině lidé vyhledávají radu,pokud otok mají.Nezajímá je nic o tom,jak otok vzniká,a už vůbec ne,původ.Jednoduše se chtějí otoku zbavit co nejdříve,nejlépe ihned,a to dostupnými ingrediencemi v domácnosti.Takže tento článek, lidem s tímto problémem nepomůže.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nenadchl


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP