Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

RICINOVY OLEJ MED A ZLOUTEK JAKO ZABAL NA VLASY

OBSAH

Podle babičkovských rad pomáhá na otok a zánět bezinkový ocet, jenže kde ten v dnešní době vzít? Účinný je i obyčejný kvasný ocet ze supermarketu. Dle babiček pomáhá namazat dlaně a chodidla neředěným octem, nedávat žádné ponožky, nic, jen dané místo prostě namazat jako mastičkou. Ocet je účinným obkladem nejen na otok, ale i na vlasy a proč? Tak to se dozvíte níže.

Zdroj: Octový zábal

Poradna

V naší poradně s názvem RICINOVÝ OLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eliska Chaloupkova.

Dobrý den,
Mám uz nekolik měsíců velice suché vlasy, dále mám problém i s vypadavanim i růstem. Pořídila jsem si tedy ricinovy olej i 100% rozmarynovy olej (také dále mám arganovy a třešňový olej). Poradila by jste mi jak tyto oleje smichat abych vytvořila nejlepši kombinaci na moje vlasy?

Děkuji předem za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na suché vlasy plně postačí kvalitní šampon a arganový olej. Stačí ho jen malinko vetřít do mírně vlhkých vlasů.

Zdroj: diskuze Ricinový olej

Dostupnost ricinového oleje

Ricinový olej se dá běžně zakoupit jako ředěný přípravek k zevnímu užití. Tady lze ricínový olej koupit ricinový olej cena.

Zdroj: Ricinový olej na pokožku

Způsob použití

Mrkvový zábal se používá proti bolesti, dále je velmi účinný jako regenerační přípravek na vlasy, který navíc obsahuje řepkový olej, organické minerály, proteiny, vitaminy a lněný olej. Používá se na všechny druhy vlasů, ideální je na mastné vlasy. Mrkvový zábal se používá především na obličej.

Zdroj: Mrkvový zábal

Diskuze

V diskuzi DÁ SE POUŽÍT TECHNICKÝ RICINOVÝ OLEJ MÍSTO LÉKAŘSKÉHO ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra.

Prosím - jaký je rozdíl Ricinový olej technický - Ricinový olej z lékáren ? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Věra.

Dobrý den, může mi někdo odpovědět Jaký je rozdíl v Ricinovém oleje z lékárny a Ricinovým olejem technickým ? Může se použít technický na pokožku nebo jen pro práci ve výrobě.
Děkuji předem za informaci.

Zdroj: diskuze Dá se použít technický ricinový olej místo lékařského ?

Ricinový olej na vlasy

Ricinový olej se aplikuje na suché a poškozené konečky vlasů, které dokáže regenerovat. Je tak účinným regenerátorem vlasových konečků. Pro posílení vlasů a stimulaci jejich růstu je vhodné ricinový olej aplikovat formou vlasového zábalu, kdy olej nanášíme po celé délce vlasů a na vlasovou pokožku. Zábal z ricinového oleje aplikujeme vždy na mokré vlasy (jde to lépe než na suché). Ricinový olej má schopnost uzamknout vlhkost ve vlasu, proto není vhodné dávat ho na suché, mohl by je vysušovat. Vždy si tedy vlasy navlhčete nebo rovnou namočte. Pár kapek ricinového oleje poté naneste na vlasovou pokožku a jemnými krouživými pohyby jím hlavu jemně masírujte. Jakmile je olej rozetřený po celé oblasti vlasové pokožky, aplikujete ho i na délku vlasů. Důkladně se zaměřte zejména na konečky. Po nanesení oleje vlasy zabalte do potravinové fólie a udržujte v teple pomocí ručníku. Nechte působit asi 30 minut, poté vlasy opláchněte a omyjte jemným šamponem. Ne každému může ricinový olej vyhovovat samotný, jelikož je velice hutný. Proto je vhodné – a často doporučované – ředit jej s jinými, lehčími oleji, jako jsou olivový, mandlový, kokosový nebo hroznový. Někdo jej také míchá dohromady s vlasovou vodou. Ricinový olej má schopnost nejen vlasy posílit a zrychlit jejich růst, ale může také pomoci zarůst vypadané koutky a pěšinky.

Zdroj: Ricinový olej

Diskuze

V diskuzi RICINOVÝ OLEJ KOJENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andy.

Prosím poraďte mi některá z vás jestli se může při kojení používat ricínový olej na pokožku?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ricinový olej kojení

Ricinový olej

Ricinový olej se doporučuje jak na ošetření zhojených jizev, tak i jako forma teplého obkladu na kůži namožených částí těla. Ricinový olej je ideální na suchou pokožku, neboť ji regeneruje a zvláčňuje.

Účinky na zuby

Nikdy neužívejte ricinový olej vnitřně! V podstatě by mohl být ve vysokých dávkách jako jed. Kvůli svým projímavým účinkům se hodí pouze pro zevní použití.

Použití na zuby

Ricinový olej má projímavé účinky, a proto se jeho použití na zuby nedoporučuje.

Zdroj: Přírodní antibiotika na zánět zubu

Poradna

V naší poradně s názvem MAJONÉZA ZÁBAL NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Olejový zábal na vlasy s vajíčkem, respektive olej s vaječným žloutkem a octem je de fakto připravený k okamžitému použití ve formě majonézy. Taková majonéza jako zábal na vlasy má v sobě výživu mastných kyselin z oleje, sílu vlasům dodá obsažený vaječný žloutek a kyselost vlasové pokožky nám blahodárně upraví ocet, který je v majonéze taktéž obsažen. Takže majonéza jako zábal na vlasy mohu vřele doporučit na suché a lámavé vlasy, popřípadě na roztřepené konečky. Vhodný je také zábal na vlasy z majonézy na dlouhé vlasy, které mají být lesklé a vláčné. Na zábal na vlasy použijte jen klasickou majonézu, ne žádnou lite, lehkou nebo bez tuku! Normálně si naberte majonézu na prsty a postupně ji vmasírujte mezi všechny vlasy a i na vlasovou pokožku. Pak takový zábal na vlasy z majonézy nechte působit na svých vlasech 20 - 30 minut a po té opláchněte. Není třeba vlasy dodatečně mýt, jen tak zůstanou po majonéze krásně vláčné a hebké na dotek. Jestliže máte osobní problém s pachem svých vlasů po majonéze, tak použijte po spláchnutí ještě kondicionér, který obsahuje parfém, jenž vám vaše vlásky krásně provoní. Přeji hodně zdaru v péči o své vlásky.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Majonéza zábal na vlasy

Ricinový olej na pigmentové skvrny

Ricinový olej kůži nebělí, ale opravuje její poškození sluncem pomocí lepšího prokrvení. Ricinovým olejem se takto úspěšně léčí melasma, akné a jizvy po akné. Ricinový olej pomáhá snižovat množství nadměrného melaninu a pomáhá k rovnoměrné distribuci melaninu v kůži.

Zdroj: Ricinový olej

Diskuze

V diskuzi MARKÉTA ZATLOUKALOVÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta.

Zkoušela jsem z kopřiv zábal na vlasy ale moc mi to vlasy nestmavilo ,spíž mi víc pomohl zábal s bezinek

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Markéta Zatloukalová

Ricinový olej na řasy

Budete-li si ricinový olej pravidelně nanášet přímo na řasy, zjistíte, že se zvětší jejich objem, lépe porostou, budou odolnější a nebudou se lámat. Je však třeba ho aplikovat jemně, neměl by se dostat do očí. Ricinový olej proto nanášejte opatrně prostřednictvím vatové tyčinky, nejlépe jen na konečky řas. Můžete využít i starou prázdnou řasenku – na její kartáček naneste ricinový olej a opatrně jím pročísněte řasy, opět dávejte pozor, aby se olej nedostal do očí. Ricinový olej se stejně tak dá nanášet i na obočí, které dokáže krásně zahustit. Doporučuje se pravidelná aplikace (z praktických důvodů vždy večer) jako součást noční péče.

Zdroj: Ricinový olej

Diskuze

V diskuzi POŠKOZENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Erika.

Tak já bych určitě zkusila nějaké přírodní zábaly (pro suché vlasy asi nějaké oleje, medy, žloutky atd...) ale určitě bych nešla do nějakých drogerkových šuntůů. Mám taky takové vlasy, ale tyto přípravkdy moje vlasy spíše ještě ničí nežli by jim pomáhaly.. Takže zkoušej, na netu je plno receptů..... anebo zajít ke kadeřnici kde ti poradí, ale tam si myslím, že ti dají nějaké drahé přípravky a já na tyto věci moc nejsem.mnohem radši si něco vyrobím a napatlám si to na vlasy a myslím, že to býá často účinnější než ty kosmetické chemikálie na vlasy. Mnoho štěstí :-)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie Haisová.

Mám velmi dobré zkušenosti s Hennou, přírodním barvivem, která se prodává i jako regenerační, bezbarvý zábal. Působí na vlasy jako "hnojivo" na rostliny.

Zdroj: diskuze Poškozené vlasy

Hojivé účinky ricinového oleje

Díky regeneračním schopnostem se ricinový olej využívá při hojení jizev, podporuje a urychluje hojicí proces. Ricinový olej také dokáže stimulovat lymfatický systém, toho se využívá při léčbě některých druhů bradavic. Ricinový olej je také prospěšný vlasům, řasám, obočí nebo nehtům. Využívá se zejména jeho schopnost stimulovat růst vlasů a řas.

Zdroj: Ricinový olej na pokožku

Diskuze

V diskuzi NEROSTOU MI VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hanka.

Dobrý den chtěla jsem se zeptat je možné aby se zastavil rust vlasu?Snažím se už delší dobu si nechat narust dlouhé vlasy a přijde mi že vubec nerostou.Měla bych proto něco udělat.Už si nevím rady.děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Romana.

Zacala sem uzivat viaderm a ricinovy olej,kup si vodicku na vlasy a do ni kapni par kapek olejicku,me to zacalo,ale ucinkovat po delsi dobe nez se to vse dostane do obehu,pak zkuz koprivovy nebo lopuchovy vyluh,a pokud chces obetovat penizky tak sampon od vichy na rust je to cerveny obal,vzdycky nech sampon pusobit min 2min jinak to nema efekt.no proste 3 tydne si vtirej do vlasu vodicku na vlasy a masiruj si pokozku nebude to za tyden ale dockas se,me nerostly vlasy pekne dlouho a ted jsem spokojena mela sem je ridke a ted mam hrivu jako lvice .

Zdroj: diskuze Nerostou mi vlasy

Ricinový olej na obočí

Jelikož ricinový olej stimuluje růst vlasů i chlupů, které zahušťuje a posiluje, není příliš moudré snažit se s ním odličovat, mohou vám totiž začít víc rašit tmavší chloupky na obličeji. Samozřejmě pokud chcete posílit růst v určitých partiích, potírejte tyto oblasti pomocí čisticích štětiček s nánosem ricinového oleje.

Zdroj: Ricinový olej

Poradna

V naší poradně s názvem RICINOVÝ OLEJ DISKUSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Divoká hříva.

Zkoušela jsem ricinák na zhoustnutí vlasů,ale po měsící mi ještě víc vypadly,čí je to?Už na něj nevěřím.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pokud se Vám po aplikaci ricínového oleje zhošilo vypadávání vlasů, tak to nejspíše svědčí o tom, že máte dostatečně promaštěnou pokožku a přidaní dalších tuků Vám patrně ucpalo povrch kůže, který pak reagoval uvolněním vlasovývh vláken z fotikul. Zkuste chvíli používat péči pro normální až mastné vlasy a uvidíte, že se ve Vašem případě stav s vypadáváním vlasů určitě zlepší.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ricinový olej diskuse

Ricinový olej na vlasy, pleť, nehty, obočí a řasy

V tradičním lidovém léčitelství se ricinový olej používá jako zábal na vlasy při potížích s padáním vlasů nebo obočí a k jejich posílení. Dále je ricinový olej dobrý na promaštění suché pokožky, k posílení řas a jejich růstu, dále na lámavé a třepící se nehty a také na obočí. Používá se k regeneraci pokožky a problematické pleti, na pleť se sklonem k pigmentaci. Některé ženy se s ním odličují, ale chce to cvik, protože olej je hustší, případně je možné ho naředit jiným olejem. Uplatňuje se také na olejové zábaly při potížích s klouby a svaly. Je bezbarvý, téměř bez vůně, zato se vyznačuje svou na olej nezvyklou hustotou a mazlavostí.

Vlasy

Na vlasy se aplikuje ricinový olej ve formě zábalů nebo se vtírá ke kořínkům. Do vlhkých vlasů a na pokožku hlavy vetřete ricinový olej, vlasy zabalte do igelitu, poté přikryjte ručníkem, uvažte do turbanu a nechte působit asi 15–30 minut. Poté důkladně umyjte jemným šamponem nebo jádrovým mýdlem. Je možné si udělat také zábal z vaječného žloutku a ricinového oleje. Vše se našlehá a nanese na vlasy, nechá se působit asi půl hodiny pod igelitem, navrch dejte ručník. Poté je třeba vlasy důkladně umýt. Několik kapek lze použít i přímo na suché vlasy pro jejich oživení a na suché konečky. Roztřepené konečky vlasů se zaobalí a při správné aplikaci nejsou vlasy mastné, ale vypadají bohatší. Ricinový olej se dle tradičního lidového léčitelství tedy využívá nejen k péči o drsnou a suchou pokožku, ale i při problémech s vlasy a padáním vlasů.

Řasy

Na řasy aplikujte ricinový olej kartáčkem z nepoužívané (omyté) řasenky nebo vatovou tyčinkou ke kořínkům řas. Pravidelné používání ricinového oleje může dle tradičního lidového léčitelství podporovat růst a zhoustnutí řas. Pozor, u citlivých osob může dojít k nečekané reakci, proto před samotnou aplikací raději vyzkoušejte ricinový olej na menší části pokožky. Aplikujte navečer.

Jiné využití

Ricinový olej lze využít také na obočí. V tradičním lidovém léčitelství se používá pro posílení růstu a zhoustnutí obočí. Dále je možné aplikovat ricinový olej na nehty – nejlépe na noc – pro jejich regeneraci a zpevnění, můžete si udělat i zábal na ruce (natřít olejem a asi na půl hodiny navléknout bavlněné rukavice). Olej můžete nahřát. Přispívá i k vyhlazení a čištění pleti. A nezapomeňte rovněž na ricinové zábaly při bolestech kloubů a svalů, kdy ricinový olej pomáhá při bolestech, ale také velice příznivě ovlivňuje a stimuluje lymfatický systém.

Zdroj: Ricinový olej na pokožku

Poradna

V naší poradně s názvem VLASOVÝ ZÁBAL NA JAKÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.

Nevím, zda se nanáaší vlasový zábal na mokré, umyté nebo suché vlasy?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ahoj Pavlo, vlasový zábal se nejlépe aplikuje na suché a čisté vlasy. Suché a čisté vlasy sají tekutiny ze svého okolí mnohem lépe, než vlasy právě umyté, které jsou již nasyceny vodou z jejich mytí. Jedině do suchých vlasů se blahodárné látky z vlasového zábalu dostanou nejlépe. Vlasy musí být před aplikací vlasového zábalu čisté! Pokud používáte lak na vlasy nebo gel, tak vlasy nejdříve umyjte šampónem, vysušte je ručníkem, a nejdříve za hodinu teprve aplikujte vlasový zábal. Čím déle od umytí, tím lépe.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vlasový zábal na jaké vlasy

Péče o pokožku

Ricinový olej se používá k výrobě řady kosmetických přípravků. Využívají se jeho promašťující a hydratační vlastnosti. Čistý ricinový olej se aplikuje na vysušenou a poškozenou pokožku, napomáhá hydrataci a regeneraci, zjemňuje pokožku. Pro vysokou viskozitu se však v přímé aplikaci na tělo často ředí jemnějšími oleji, které pomáhají jeho vstřebatelnosti. Doporučuje se ho kombinovat například s panenským dýňovým olejem s vysokým obsahem zinku. Ten mastný ricinový olej zjemní, obohatí o cenné minerály a vitamíny, zároveň mu dodá tmavší odstín. Ricinový olej je účinný také pro zpomalení tvorby vrásek. Dá se použít jako regenerační pleťová maska. Aplikuje se proti vráskám na oblast krku a dekoltu. Ricinový olej se uplatňuje také při odstraňování pigmentových skvrn na pokožce.

Zdroj: Ricinový olej na pokožku

Použití olejů na vlasy

Olej je nejlepší nechat působit déle. Nic nezkazíte, když si večer uděláte olejový zábal, vlasy necháte přes noc vstřebávat výživné složky a ráno olej pořádně vymyjete šampónem. Tento rituál lze opakovat dvakrát až třikrát týdně podle potřeby. Vždy je třeba olej z vlasů pořádně vymýt, vlasy by se totiž mohly kvůli zbytku oleje mastit a výsledek by byl spíše opačný.

Pokud nejste typ, který by sháněl rozličné ingredience k vyrobení vlastního oleje, stačí zajít ke kadeřnici a ta vám poradí, co se hodí zrovna pro váš typ vlasů. Vlasový olej si můžete koupit i v drogerii, kde najdete širokou škálu olejů od světových značek vlasové kosmetiky.

Zdroj: Olejový zábal na vlasy

Zábal z vaječného žloutku pro suché a lámavé vlasy

  • 1 žloutek
  • 1/2 lžíce kokosového oleje
  • 1/2 nebo celá lžíce olivového oleje
  • 1–2 lžíce kávy

Vše společně smíchejte a naneste na vlasy. Nechte působit alespoň 20 až 25 minut. Poté vlasy pořádně opláchněte, ale pozor, jen vlažnou vodou, vajíčko by se mohlo srazit. Pokud by k tomu přece jen došlo, nechte ho zaschnout a poté vyčešte.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy

Ricinový olej v péči o pokožku

Ricinový olej se užívá k výrobě řady kosmetických přípravků, kdy se využívají jeho promašťující a hydratační vlastnosti. Čisticí ricinový olej se aplikuje na vysušenou a poškozenou pokožku, napomáhá hydrataci a regeneraci, zjemňuje pokožku. Pro svou vysokou viskozitu se však v přímé aplikaci na tělo často ředí jemnějšími oleji, které pomohou jeho snadnější vstřebatelnosti. Doporučuje se například kombinace s panenským dýňovým olejem s vysokým obsahem zinku, ten mastný ricinový olej zjemní, obohatí o cenné minerály a vitamíny, zároveň mu dodá tmavší odstín. Ricinový olej je účinný také pro zpomalení tvorby vrásek. Dá se použít jako regenerační pleťová maska. Aplikuje se proti vráskám na krku a dekoltu. Ricinový olej se uplatňuje také při odstraňování pigmentových skvrn na pokožce.

Zdroj: Výhody ricinového oleje

Zábal z banánu pro vlasy bez lesku

  • 1 banán
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička olivového oleje

Banán pořádně rozmixujete na kašičku. Důležité je, aby v ní nebyly kousky, protože ty se obtížně z vlasů vymývají. Poté přidejte lžíci medu a olivový olej. Vše pořádně promíchejte a naneste na vlasy. Nechte působit alespoň 20 minut.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Gabriela Štummerová


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP