Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

RUKAVICE NA CELULITIDU

OBSAH

Kartáč nebo rukavice

Masáž má velmi hlubokou tradici a navazuje na starověké čínské terapie, například akupunkturu, a je to příjemný a jemný způsob léčby celulitidy. Používají se rukavice nebo kartáč. Je v podstatě jedno, jakou pomůcku si vyberete. Je to individuální volba. Z recenzí je zřejmé, že lze masážní pomůcky libovolně střídat. Zdůrazněna je zde především důležitost masáže samotné a stálé promazávání.

Zdroj: Masážní rukavice na celulitidu

Poradna

V naší poradně s názvem ANUREX NA HEMOROIDY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Bražinová.

Dobrý den,chtěla bych koupit Anurex.Prosim může té mi poslat?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Anurex v současné době není k dostání po celém Česku. Můžete si ale snadno vyrobit náhražku z vinylové rukavice, kterou naplníte vodou a dáte zmrznout. Nezapomeňte zauzlovat 4 prsty, aby se naplnil jen jeden. Po zmrznutí si zasuňte zmrzlý prst vinylové rukavice do konečníku.

Zdroj: diskuze Anurex koupit v lékárně olomouc

Použití rukavice na celulitidu

Na trhu je celá řada rukavic, které jsou vhodné na celulitidu. Zde si je můžete prohlédnout.

Masáž proti celulitidě se provádí nejčastěji na hýždích a stehnech za účelem vypuzení lymfatické tekutiny z fibrotického (zvláknělého) podkoží. Vychází v podstatě z lymfatické masáže, ale je navíc obohacena o speciální anticelulitidové hmaty. Při této masáži jde o středně silné hlazení, jen někdy vzniká pocit štípání.

Masáž pomocí masážní rukavice provádějte tak, že budete roztírat krém proti celulitidě v kruzích proti směru hodinových ručiček. Přípravky proti celulitidě většinou obsahují přídavek z mořských řas, neboť obsahují aminokyseliny, minerální soli a vitaminy, které účinně pohlcují škodlivé produkty metabolismu. Nelze však očekávat, že si natřete krémem postižené partie a rázem bude po problému. Tyto přípravky mohou prospět pouze v kombinaci se všemi postupy, jako je jídelníček, cvičení, masáže.

Zdroj: Masážní rukavice na celulitidu

Diskuze

V diskuzi H2OUT DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaňulka.

Já jsem se dala na hubnutí a řekli mi, že mám v sobě nadbytek vody. Bude mi stačit jen cvičit nebo dodržovat stravu a koupit si třeba ten h2out?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anna Vodrážková.

Dobrý den,mám nadváhu,celulitidu a otoky nohou kotníky a nárty.Už to trvá přes 30 let ale různé leky na odvodněni mají krátkodobé účinky nebo žádné , jen obtěžující časté močení.

Zdroj: diskuze H2out diskuze

Podpůrné krémy a masky

Pomocí účinných krémů, které aplikujete formou masáže do pokožky, můžete celulitidu výrazně utlumit a zneviditelnit. Nejznámější jsou skořicové kúry.

Skořicových gelů seženete hodně a za rozumné peníze a opravdu je ten zahřívací efekt cítit, dokonce více než u speciálních gelů a krémů na celulitidu. U skořice si však musíte dávat pozor na negativní účinky sluníčka, které může následně způsobit vysušování pokožky a ztrátu elasticity.

Skořicové silice v emulzích a gelech, které jsou určeny pro zahřátí svalů, pomáhají prohřát pokožku, rozšířit cévy a například před aerobní aktivitou je jejich aplikace úplně ideální. Jen je potřeba myslet na to, že skořice může u citlivějších osob pokožku až příliš dráždit, alergizovat, zkuste ji tedy poprvé raději jen na malém kousku kůže. Aplikace v oblasti břicha působí obvykle dráždivě, ale nohy, hýždě, lýtka i paže bývají v pořádku.

Zde můžete vidět další podpůrné krémy a masky na celulitidu.

Zdroj: Masážní rukavice na celulitidu

Poradna

V naší poradně s názvem CELULITÍDA - KOFEÍN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek .

Celulitida přichází s věkem. Podporuje ji přibírání na váze a necvičení. Tím, jak se hromadí tuk pod kůží, vznikají nerovnoměrné ďůlky. Nejčastěji se to projevuje na stehnech a na hýždích. Káva pomáhá proti celulitidě, ale ne sama o sobě. Káva obsahuje kofein, který zrychluje krevní oběh a ve spojení s intenzivním pohybem dokáže odbourat podkožní tuk. Chcete-li se zbavit celulitidy, tak začněte sportovat. Ideální je běh na jednu hodinu. Pak posilování svalů celého těla ve fitness. Pomáhá také jízda na kole po dobu několika hodin denně. A samozřejmě je nutné přizpůsobit stravu, kde je nutné omezit přijímané tuky a vyřadit přílohy u večerních jídel.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Renata.

Jo,tak to teda nechápu...budete se divit,ale cvičím pravidelně už 3roky, a stejně mám celulitidu na stehnech. Mám sportovní postavu, pro představu 170cm, 57kg. a stejně.. :-) Kde je chyba ? :-)

Zdroj: diskuze Celulitída - kofeín

Vyhřívané rukavice

Elegantní vyhřívané rukavice jsou k dostání pro pány i dámy. Jsou určené pro různé druhy sportů, pro motorkáře, pro pracovní činnosti, ale i na běžné nošení.

Zdroj: Vyhřívané oblečení

Diskuze

V diskuzi PROPOLIS NA KOŽENÝCH RUKAVICÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Prokš.

Má někdo zkušenosti s odstraněním propolisu z kožených rukavic, používaných při včelaření? Ztvrdlé rukavice propolisem neumožňují jemnější práci ve včelstvu.
Po vyprání se mi srazily tak, že už je nelze na ruce navléci

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Propolis na kožených rukavicích

Potápěčské rukavice

Vyhřívané rukavice pro ponor ve vodě se pohodlně vejdou pod suché rukavice a dovedou ruku zahřát až na 40 °C. Prodyšný materiál nechá ruku dýchat, ale příjemně hřeje, i když je napájení vypnuto. Vedení drátů je provedeno tak, aby pohyb kloubů nebyl omezen. Propojení k vyhřívací vestě či k podobleku je velmi jednoduché.

Zdroj: Vyhřívané oblečení

Diskuze

V diskuzi NEMOC RŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kopalová.

Prosím mám přítelkyni, ktrerá má nemoc růže a mám s ní jet na dovolenou (byla v nemocnici 14 dnů)a už se léčí doma týden a máme jet 28.6. bude to ještě nakažlivý a má mít svůj ručník?
Prosím sdělte mně je 85 let

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Štěpánka.

Pečuji o 93 letou babičku,dnes jí byla kožní lékařkou diagnostikována na bérci tzv.růže.Dostala ATB,a dvakrát denně máme mazat specielním gelem a bandážovat.Mám používat gumové rukavice,nemůže se to přenést při ošetřování na mě ? Děkuji za odpověď.Machalová

Zdroj: diskuze Nemoc růže

USB rukavice

USB rukavice jsou nejběžnějším a asi i nejpopulárnějším USB gadgetem hned po flash discích. Zahřejí vás a přitom vás nebudou omezovat při psaní na klávesnici, protože mají volné konečky prstů. Vyhřívané USB rukavice jsou pletené z bavlny a mají v sobě zabudované tepelné obvody, které vás zahřejí, pokud chcete použít svůj notebook venku nebo váš zaměstnavatel až příliš šetří a vypíná i topení.

Zdroj: Vyhřívané oblečení

Poradna

V naší poradně s názvem NEHTY OD JABLEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anina.

Ahoj, včera jsem dělala jablečnou výživu pro děti a po čištění jablek mi zůstaly nepěkné žluto červeno hnědé nehty. Ruce se mi podařilo vyčistit, ale ty nechty ne. Existuje na to něco účinné?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Mě na hnědé nehty od ovoce pomáhá buď vymačkaná šťáva z citrónu a nebo ve vodě rozředěná kyselina citronová, koupená v sámošce. Prsty v tom chvíli koupu a pak jsou nehty zpět krásně přirozeně světlé. Ale doba koupele se nesmí přehnat, jinak se začne z nehtu stírat horní vrstva a to by nehet ztenčilo. Ovšem nejlepší recept na pěkné nehty je, nehty si nezašpinit vůbec! K tomu ti bezvadně poslouží tenké gumové rukavice, koupené v drogérce za pár korun. Jsou to takové ty chirurgické rukavice. Pak nebudeš muset řešit, jak odbarvit své nehty.

Zdroj: diskuze Nehty od jablek

Kofein proti celulitidě

Kofeinový zábal skutečně pomáhá v boji proti celulitidě. Díky kofeinu se zrychluje v podkoží krevní oběh, tím se aktivují tukové zásoby, které celulitidu vytvářejí a celulitidy mizí.

Zdroj: Recept na domácí kofeinový zábal

Diskuze

V diskuzi POCENÍ DLANÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Verča.

Zdravotní sestra a mokré dlaně to nejde dohromady. A utírat si ruce pořád do ubrousků taky není ideální. A mít rukavice na mokrých rukou taky není to nejlepší. Nemáte pak v rukách potřebný cit. Ale od doby, co používám OZO-OZO, je všechno v pořádku. Díky šefová.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pocení dlaní

Kofeinová maska proti celulitidě

Kofein, který se aplikuje na pokožku, způsobuje zrychlení krevního oběhu v místě použití a tím vypíná pokožku. Ta se vyrovnává a projevy celulitidy se tak zmírňují. Při dlouhodobém pravidelném používání kávových zábalů se vlivem často se zrychlujícího krevního oběhu aktivují tukové zásoby a potřebuje-li tělo energii, sáhne si právě po nich. Dlouhodobým používání kávových zábalů se dá docílit i velmi dobrých výsledků v boji s celulitidou. Kofeinový, tedy kávový zábal se nanáší na celulitidou postižená stehna, kolena, hýždě a paže. Místo aplikace kávového zábalu volte podle toho, kde se u vás celulitida projevuje, a místo masírujte rukavicí nebo kartáčem, čímž posílíte efekt masky.

Kofeinovou masku používejte alespoň třikrát týdně po dobu půl až jednoho roku. S takovou frekvencí by absolvování kofeinových zábalů v kosmetických studiích vyšlo velmi draze, 60 minut vyjde cca na 550 Kč, což by znamenalo finanční náklady kolem 80 tisíc Kč za roční léčbu kávovým zábalem. Kávové zábaly si je však možné velmi jednoduše a efektivně připravit a aplikovat doma.

Zdroj: Masážní rukavice na celulitidu

Diskuze

V diskuzi SKOŘICOVÝ KRÉM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mat.

Souhlasím, na celulitidu je třeba jít komplexně, je třeba upravit celou životosprávu, ale jsou prostředky, které proti celulitidě mohou pomoci. Já doporučuji skořicový olej, resp. skořicový krém pro skořicové zábaly a lymfodrenáž. Skořicový krém zakoupíte např. zde: www.siladoteku.cz/si… Je vhodný i pro domácí použití, seženete tam i balení, které vystačí na celou kúru, vyjde podstatně levněji než skořicové zábaly v salónech a efekt je stejný.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Skořicový krém

Proti tvrdnutí rukou po propolisu noste rukavice

Zde nelze poradit nic jiného, než použít rukavice a vyhýbat se styku propolisu s pokožkou. S medem zacházejte také opatrně. Med při cukrovce pro diabetika sice není tak nebezpečný, protože to je typ rychlého cukru, který rychle vstupuje do krve a někdy naopak může pomoci při nějaké té hypoglykémii. U medu ale hrozí riziko vzniku náhlé alergické reakce na med ve formě různých otoků těla, slzení očí, kýchání a podobně. 

Zdroj: Alergie na propolis

Diskuze

V diskuzi JAK VYROBIT DOMA VAGÍNU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lukáš Šustr.

Dobrý večer, je mi 19 let a mám problém si najít partnerku..
Hledám všemožné způsoby, jak si" užít po svém ". bohužel mé nápady jsou už stereotyp. Prosím o jakoukoliv radu ohledně "Podomácku" vyrobené vagíny.
Chleba,vysavač,ručník,toaleťák,rukavice,latex,Celé kuře už mám odzkoušeno(i
jablečný koláč) Jsem už zoufalý a nevím si rady. děkuji za jakýkoli nápad!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vibratory.net.

Milý Lukáši,

klobouk dolů před Tvojí vynalézavostí s možností podomácku vyrobených vagín. Masturbace je zdraví prospěšná a 10 z 10 sexuologů ji doporučuje. Nicméně v 19 letech bych neházela flintu do žita a nerezignovala na to najít si partnerku. Byť covidová situace nenahrává seznamování, zkus vyžít čas třeba na zlepšení svých komunikačních dovedností, internet je plný videí a kurzů jak oslovit dívku, chce to jen trénink a když už se Ti některá líbí, zkus ji slušně oslovit, nic horšího než, že Tě odmítne se Ti nestane. I když je to nepříjemné v životě jsou i horší věci. Radou pro po domácku vyrobené vagíny Ti asi nepřispěju (mám pocit, že jsi vyčerpal snad všechny možnosti domácí výroby), ale v našem obchodě máme široký výběr masturbátorů a vagín vibratory.net/umele-… Přeci jen jsou určené pro masturbaci a měli by Ti přinést lepší požitek než domácí alternativy.
Přeji Ti nalezení skvělé partnerky nejen pro objevování milostných zážitků, ale i jako parťačku do života.

Za tým Vibratory.net Petra

Zdroj: diskuze Jak vyrobit doma vagínu

Kofeinová maska - recept

Ingredience: 1 sáček přírodní želatiny, 50 gramů umleté levnější kávy, 200 a 300 ml vody, špetka soli, potravinářská fólie

Postup: Ze sáčku s želatinou odeberte jednu kávovou lžičku prášku a nechte rozpouštět 10 minut v 300 ml vlažné vody. Pak přidejte špetku soli a 10 až 20 minut povařte. Po uvaření nechejte zchladnout asi na 40 °C, čímž hmota zhoustne. Pro přípravu extraktu z kávy smíchejte mletou kávu a 200 ml vařící vody. Vznikne tmavá kašovitá hmota s hnědou pěnou nahoře. Míchejte až do zchladnutí také na 40 °C. Ve finále obě hmoty smíchejte dohromady a pomocí mixéru na nejnižší otáčky vše dokonale vymíchejte do kompaktní emulze, která je podobná například hustému sprchovému gelu. Kávový zábal je hotov a připraven k aplikaci.

Aplikace: Kofeinovou emulzi nechejte zchladnout na 37 °C a poté ji začněte nanášet na problémové partie nohou, hýždí nebo paží. Kávový zábal s želatinou se musí nanášet právě při této teplotě, protože želatina má svůj přirozený chladivý účinek, podobně jako například kafr, a studená emulze by nebyla příliš příjemná. Teplo z emulze také napomůže zrychlení podkožního krevního oběhu a celé ozdravné kúře. Až budete mít pokryta všechna místa postižená celulitidou, tak přes emulzi přetáhněte potravinářskou igelitovou fólii. A to proto, aby se emulze následujících 30 minut z těla neodpařila/neuschla, nebo jste si ji nesetřeli oblečením. Přes igelitovou fólii si pak natáhněte legíny, nebo v případě paží termoprádlo, aby se udržely ošetřované partie v teple a mohlo tak probíhat spalování tuků. Celý proces podpořte masírováním pomocí rukavice nebo kartáče.

Jedna rychlovka: Použijte tělový krém nebo olej, který máte zrovna po ruce, a přidejte do něj 2 lžičky mleté kávy. Hotovou masku naneste na místa postižená celulitidou a chvíli jemně masírujte. Poté můžete nechat 15 minut působit a opláchnout, případně jen setřít vlhkým ubrouskem. Zásluhou kávy a masáže dojde k příjemnému prokrvení a prohřátí kůže.

Zdroj: Masážní rukavice na celulitidu

Diskuze

V diskuzi JAK NA SUCHÉ A ROZPRASKANÉ RUCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kristyna.

Me hodne pomohlo kdyz jsem si na noc namazala Vitaskin gold a dala si na ruce rukavice. Hlavne ted na podzim ma i mala dcera hodne vysusene ruce zimou a take ji to pomohlo. ale opravdu ruce zabalit do rukavic. Vitaskin gold je hodne mastny a krasne ruce zjemni

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ina.

Předražený šunt obsahující škodlivé látky! Mnohem lepší přípravky a především levnější najdete lehce.

Zdroj: diskuze Jak na suché a rozpraskané ruce

Pomůcky

Při glycerinovém klystýru je potřeba ricinový olej nebo glycerin; 100–200ml Janetova stříkačka; slabší rektální rourka nebo Nelatonův katétr; čtverce buničiny; jednorázová podložka; vazelína; dřevěná lopatka; gumové rukavice; emitní miska; toaletní papír; podložní mísa.

Zdroj: Glycerinový klystýr

Vyhřívané rukavice k běžnému nošení

Vyhřívací systém byl navržen pro bezpečné a spolehlivé používání. Nenahrazujte proto původní elektrické součástky ani nezasahujte do elektrického obvodu vyhřívacího systému, ani pouzdra na baterie. Vyhřívací systém, včetně pouzdra s bateriemi, není určen pro použití pod vodou. Pokud se během používání rukavice namočí (například v hustém dešti), odpojte vyhřívací systém od rukavic a nepoužívejte jej, dokud rukavice zcela neuschnou. Pouzdro s bateriemi nesmí být ponořováno do vody či jiných kapalin, může dojít k elektrickému zkratu. Všechny elektrické součásti udržujte suché. Pokud během používání rukavic pociťujete nevolnost, či jiné nepříjemné pocity, ihned používání přerušte a další používání rukavic konzultujte s lékařem. Děti a těhotné ženy musí používání rukavic nejprve konzultovat se svým lékařem.

  • Čištění: Vyhřívané rukavice je nutné prát ručně oddělené ve studené vodě. Sušení musí probíhat pouze pověšením a samovolným uschnutím.
  • Pokyny: Neždímejte, nepoužívejte bělidlo, nežehlete, nepoužívejte chemické prostředky.
  • Použitý materiál: vnější materiál 100% nylon, vnitřek 100% polyester – voděodolné, prodyšné
  • Napájení: 9V baterie
  • Váha: 200 g (1 pár/bez baterií)
  • Dostupné velikosti: XL, L, S, M

Zdroj: Vyhřívané oblečení

Lyžařské rukavice

Lyžařské rukavice je založeny na spojení kvalitních textilních materiálů a unikátního topného zařízení. Robustní lithiové baterie, které váží pouhých 60 g, poskytují teplo ve 3 tepelných úrovních až po dobu 10 hodin. Jsou umístěny v manžetách rukavic tak, že je neuvidíte ani neucítíte. Vyhřívání je snadno ovladatelné pomocí tlačítka na horní straně rukavic. LED kontrolka ve tvaru plamínku ukazuje zvolenou tepelnou úroveň pomocí barevného odlišení (žlutá, oranžová, červená). Baterii jednoduše dobijete přes noc. Hlavní vlastnosti vyhřívaných rukavic: vyhřívají celé ruce, pracují na dobíjecí inteligentní baterie 3,7 V bez paměťového efektu, nabízejí možnost volby 3 režimů intenzity ohřevu, mají dlouhou provozní dobu – více než 6 hodin. Záleží však vždy na typu a značce těchto rukavic.

Zdroj: Vyhřívané oblečení

Přírodní krém na celulitidu

Vyzkoušejte anti-celulitidový domácí recept aromaterapie. Přidejte 2 kapsy rozmarýnového a fenyklového oleje do třech čajových lžiček zastudena lisovaného oleje (např. mandlový olej). Denně pak směsí masírujte postižená místa.

Z esenciálních olejů mají výborné anti-celulitidové účinky i grapefruitový olej, citrusový olej a skořicový olej.

Nevyhnutelný krok k redukci projevů pomerančové kůže však představuje detoxikace organismu (doporučujeme šťávu z aloe vera) a dieta, která by měla obsahovat hodně vlákniny a zeleniny, méně ovoce (z důvodu vysokého obsahu cukrů). Více se dozvíte v článku Anti-celulitidová dieta.

Autor: redakce

Foto: Fotolia.com

Zdroj: Domácí receptury proti celulitidě

Mandlovo-medový krém

  • 2 polévkové lžíce mandlového oleje
  • 1 polévkové lžíce medu

Smíchejte včelí med a mandlový olej a jemnou masáží aplikujte na ruce. Ráno si umyjte ruce vlažnou vodou. Na noc použijte lehké bavlněné rukavice, abyste neznečistili prostěradlo. Směs má výborné regenerační účinky domácí masky na suché ruce nebo popraskné ruce. Je-li potřeba, můžete recept použít i následující noc.

Zdroj: Domácí krémy na ruce

Víceúčelové rukavice

Víceúčelové vyhřívané rukavice udržují ruce v teple a brání tomu, aby prsty v chladném počasí prochladly, nebo dokonce omrzly. Jsou vhodné pro venkovní aktivity v mrazivém počasí. Vyhřívané rukavice jsou ideální pro pěší turistiku, lyžování, lov a každou činnost, která vystavuje ruce chladu. Bezpečně skryté topné těleso v rukavicích je navrženo tak, aby vyhřívalo hřbet ruky a prsty. Teplo se vyzařuje na konečky prstů. Rukavice mají vynikající podšívku Thinsulate a pletené manžety, aby se zamezilo tepelným ztrátám. Díky pětivrstvé konstrukci jsou rukavice měkké, pružné, odolné a příjemné na nošení. Baterie se skrývá ve speciálním vaku integrovaném v rukavici. Topení lze snadno ovládat a kontrolovat pomocí stisknutí tlačítka na vnější straně rukavice.

Rukavice jsou odolné proti větru, nepromokavé. Mají flexibilní vytápěcí prvek na vnější i vnitřní straně prstů. Rukavicové vložky jsou z extrémně tenkých materiálů. Mají 4 nastavení vytápění. Výdrž vytápění je od 2 do 6 hodin. Tradičním výrobcem je rakouská firma založená v polovině devadesátých let 20. století. Vyrábí vyhřívané oděvy a obuv a také vysoušeče obuvi. K výraznému rozšíření jejího portfolia došlo v roce 2003, kdy firma převzala americkou značku Alpenheat a začala používat i její název. Inovativní řada vyhřívaných produktů vás udrží v teple a pohodlí během všech outdoorových aktivit, ať už jste účastník nebo jen divák. Vyhřívání ve spodních, středních a svrchních vrstvách udrží vaše tělo v teple. Vyhřívané rukavice a palčáky zahřejí ruce a prsty, stejně jako vyhřívané vložky nebo ponožky skoncují s chladnými chodidly. Alpenheat vysoušeče obuvi zase jemně a hygienicky vysuší mokré boty, navíc zabrání nepříjemnému zápachu nebo zničení materiálu díky nadměrné vlhkosti. Alpenheat neoprenová termoizolace a návleky na lyžařské boty jsou pak ideálním spojením pro lyžování.

Zde můžete vidět ceny vyhřívaných rukavic.

Zdroj: Vyhřívané oblečení


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Marie Svobodová


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP