Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

SKLIVEC A JEHO ALTERNATIVNÍ LÉČENÍ

OBSAH

Operace sítnice jsou prováděny nejmodernější operační technikou a při místním znecitlivění. Operační rána je totiž jen o velikosti 0,6 mm a představuje tak pro pacienta minimální operační zátěž. Všechny zákroky jsou prováděny ambulantně a v co nejkratší čekací době, u akutních případů i do druhého dne.

Zdroj: Rekonvalescence po operaci sítnice

Diskuze

V diskuzi OČNÍ LÉKY NA SKLIVEC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenek.

trpim zakalem na pravem oku a kolegine mi poradila pouzit lek granulky kostivalu lekarskeho/symphytum lekarsky , sdelte mi laskave zda je tento lek vhodny na leceni tohoto zakalu sklivce ocniho
Email na odpoved:
Z.Chvala-ISI@atlas.cz
dekuji za vasi radu, Zdenek

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Oční léky na sklivec

Sklivec v oku

Podle Wikipedie je sklivec (latinsky corpus vitreum) průhledné, čiré, bezbarvé, rosolovité těleso s řídkou vláknitou strukturou, která vyplňuje 2/3 vnitřního prostoru oční koule (bulbus oculi) za oční čočkou a jejím závěsným aparátem (řasnatým tělískem, corpus ciliare). Tvoří se pouze v embryonálním období a neregeneruje. V případě ztrát se nahrazuje jen komorovou tekutinou. Tam, kde na sklivec naléhá čočka, se nachází jamka pro čočku (fossa hyaloidea).

Canalis hyaloideus je tenký kanálek probíhající střední osou sklivce, je zkroucený, je zbytkem po embryonální tepénce a. hyaloidea, která vyživovala čočku. A. hyaloidea vycházela z papily zrakového nervu (discus nervi optici), oblasti sítnice oka, kde vzniká zrakový nerv, takzvaná slepá skvrna.

Stroma vitreum je tvořeno trámčinou z velice jemných vláken – (fibril), které jsou při povrchu hustší, takže tvoří pevnější povrch sklivce (membrana vitrea).

Obsah sklivce:

  • voda (98 %);
  • chlorid sodný;
  • stopy bílkovin;
  • kyselina hyaluronová (díky ní má sklivec gelovitou konzistenci).
Hlavní funkce:
  • udržování nitroočního tlaku a udržení hladkého povrchu sítnice;
  • sklivec je rosolovitá, průhledná tkáň, která vyplňuje oční dutinu a zevnitř naléhá na oční sítnici – poruchy sklivce vedou k chorobám sítnice a k poruchám vidění.

Zdroj: Sklivcové zákalky

Poradna

V naší poradně s názvem ALTERNATIVNÍ LÉČBA RAKOVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladislav.

Dobrý den, maminka má zhoubný nádor na ledvině. Jedna ledvina vyoperovaná, druhá částečně vyoperovaná (zbytek ledviny nefunkční). Jedná se o grawitzův tumor, metastáze v uzlinách, cévách , svalech a zřejmě i na plicích. Nádor je označen g4- tedy nejvíce agresivní. Lékaři již nedávají žádnou naději a na vlastní riziko ji zřejmě odvezeme domů (dle lékářů zemřít). Nechceme se však vzdát bez boje proto bojujeme alternativní léčbou, které věřim více než chemoterapiím. Mamka pobírá z prášků pouze paralen na teplotu a zřejmě nějaký prášek na srdce. Dále proti problémům při dýchání dostává cca jednou za den morfín.
Chtěl jsem se zeptat na níže sepsaný jídelníček, který jsme sestavili.


Ráno – 250 ml zeleninové štávy,
Tvaroh se lněným olejem a rozemletými lněnymi semínky cca 8lžic
Aloe vera – 30ml
Roztok javorový sirup + zažívací soda 1 lžička
Oběd- zásaditá potrava (zelenina)
Roztok javorový sirup + zažívací soda 1 lžička
Odpoledne- zeleninová štáva 250ml
Večeře- zelenina/ovoce
Aloe vera 30 ml
Roztok javorový sirup + zažívací soda 1 lžička
Čaj z kořene pampelišky
Případné doplňky-liposomální vitamín C, koloidní stříbro,chlorela, graviola , cordyceps
Z těchto doplňků bych vybral pouze něco, aby se vše nepřeplácalo a aby bylo tělo schopno vše strávit a vyloučit. Celkem se mi líbí graviola a vit. C. Mam ale obavy vzhledem k nefunkčnosti ledvin zda nemohou nastat nějaké problémy? Proto prosim o radu, opakuji že ledviny nefungují a mamka chodí 3x týdně na dialízu.
Dále bych chtěl poradit s léčbou chloridem cesným- tato léčba se mi zdá velmi účinná , ale myslím, že je zde nutné poradit se o dávkování,aby se to více nezhoršilo. Mamka váží cca 60kg a je jí 59let. Našel jsem toto dávkování , nevím co je z toho nejvíce důležité, nebo zda jde něco vynechat, či není li problév v ledvinách?
Denní dávkování rozložené na 3 až 4 dávky
a. CsCl (chlorid cesný) 3 – 6 gramů (viz poznámky autora 1,2,3)
b. KCl (chlorid draselný) 2 – 4 gramy
c. Vitamn C 5 – 10 gramů
d. Vitamín A 50 000 international units
e. Zn gluconate 100 – 200 miligramů
f. Organický selén 100 – 200 mikrogramů
g. Amygdalin (laetrile) Podle ošetřujícího lékaře

Mohl byste mi něco doporučit či poradit? Děkuji mnohokrát
Vladislav

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Podle popsané diagnózy se skutečně jedná o terminální fázi v životě vaší maminky. Chápu vaši snahu za každou cenu něco podniknout k prodloužení života, ale v některých situacích to bohužel nedokážeme vůbec ničím a toto je zřejmě ten případ. Váš jídelníček je dobrý. Důležité je aby vyhovoval požadavkům nofrologů, kteří dozorují dialýzu, s nimi je to třeba prodiskutovat. Také je třeba brát ohledy na chuťové požadavky vaší maminky, aby ji především jídlo chutnalo.
Připravte se na to že maminka brzi zemře a přijmněte to jako součást její další existence v nové dimenzi. Vnímejte to jako transofrmaci jejího života do nových podmínek, kde nebude tato její nemoc ani bolesti, které nyní má. Tím že zemře se vysvobodí z pozemských těžkostí a nalezne klid a odpočinek. Když toto přijmete, tak ulehčíte její odchod pro ní samotnou i pro sebe.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Alternativní léčba rakoviny

Citalon cena

Citalon je antidepresivum a je k dostání jen na lékařský předpis. Aktuální seznam cen Citalonu v českých lékárnách je zde.

Zdroj: Citalon, alternativní zbraň na deprese

Poradna

V naší poradně s názvem KURKUMA A RAKOVINA JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk .

Lze kurkumu užívat při alternatívní lečbě rakoviny jater-lekařsky se nedá léčit.
Jak a v jakém množství.
Děkuji za odpověď.
ZK

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Podle světových poznatků kurkuma, respektive Curcumin, není lék na rakovinu jater, ale může hrát důležitou roli, jako podpůrný prostředek v jejich konzervativní léčbě pomocí cytostatik. Maximální bezpečná dávka, která byla ověřena lékařskou studií, je 8 gramů cucruminu denně po dobu tří měsíců. Máte-li zájem o další hloubání v této oblasti, tak zde přikládám odkaz na anglicky psaný článek, který se věnuje tomuto tématu: www.canceractive.com…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kurkuma a rakovina jater

Držitel rozhodnutí o registraci Citalonu

Sandoz GmbH, Kundl, Rakousko.

Zdroj: Citalon, alternativní zbraň na deprese

Diskuze

V diskuzi NEJÚČINĚJŠÍ ODSTRANĚNÍ BRADAVIC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tonička.

Jedině zkusit nějakou alternativní metodu. Popsané jsou například tady: www.jakselecit.cz/ko…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nejúčinější odstranění bradavic

Rakovina slinivky alternativní léčba

Vyvážená kombinace extraktu z léčivých rostlin bohatých na třísloviny ve spojení s aminokyselinami účinně ničí rakovinné buňky (vyvolává apoptózu) a je mnohanásobně silnější než většina chemoterapeutických prostředků, přičemž nemá žádný negativní vliv na zdravé buňky. Jeho pomocí lze úspěšně, bezpečně a účinně bojovat proti nádorům slinivky. Jde o přírodní terapii, která nezpůsobuje extrémní nevolnosti, ztráty na váze a vypadávání vlasů, a přitom neovlivňuje zdravé buňky.

Zdroj: Rakovina slinivky břišní

Diskuze

V diskuzi DNA PŘÍZNAKY ONEMOCNĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sládková Soňa.

Prosím, mám dotaz, vadí při dně luštěniny?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.alternativni.

Já myslím že tu někdo snad neumí číst????
Samozřejmě že luštěniny z důvodu vysokého obsahu purinů
ZVYŠUJÍ KYSELINU MOČOVOU, a konzumovat se nesmí

Zdroj: diskuze Dna příznaky onemocnění

Jaké jídlo a pití při užívání přípravku Citalon?

Během užívání přípravku Citalon nepijte alkohol. Alkohol může totiž příznaky nebo nežádoucí účinky zhoršit. Citalopram lze užívat s jídlem nebo bez jídla.

Zdroj: Citalon, alternativní zbraň na deprese

Diskuze

V diskuzi TO SVEVI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den, v článku se zminujete o alternativní léčbě rakoviny slinivky (byliny, aminokyseliny). Mohla bych poprosit o podrobnější informace?
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Svevi.

Anona ostnitá je plod stromu graviola, a to je zázračný zabiják rakovinných buněk, 10000x silnější než chemoterapie. Účinně útočí na zhoubné buňky 12 typů rakoviny a zabíjí je, včetně rakoviny tlustého střeva, prsu, prostaty, plic a slinivky. O třech složkách je dokázáno, že jsou při zpomalování růstu rakovinných buněk 10 000 krát silnější než Adriamycin, běžně používané chemoterapeutické léčivo! A co navíc, na rozdíl od chemoterapie složky extrahované ze stromu graviola selektivně pronásledují a zabíjí pouze rakovinné buňky. Nepoškozují zdravé buňky!
Dále si přečtěte informace od MUDr. Warburga a Dr. Budwigové
Používejte: čínské houby, colostrum direct, aloe vera gel Sivera, breussova zeleninová směs, čaje protirakovinné - aspoň půl litr denně jednoho z čajů /šalvěj + meduňka + třezalka + máta/ s čajem z červeného lapacha/čaj Inků/, z pakostu smrdutého a Guduchi-nepálsky-vše k dostání v lékárnách, lněný olej + lněné semínko + 10 %tvaroh/silný alt. protirakovin. přípravek dle Dr. Budwigové, kličkový olej- denně 1-2polévkové lžíce /lze užívat současně s kefírem z tibetské houby, anone ostnitá, vitamin- B17 k dostání z Mexica, USA, náš preparát obsahuje zanedbatelné množství, enzymy - 1 až 2x ročně využívat Wobenzym 800mg 3x denně 10tbl půl hod před jídlem. Při zažívacích obtížích dop. tibetskou houbu k výrobě kefíru/snadné, levné, zharmonizuje mikrobiální systém střev a navrátí potřebnou chuť k stravování. Vždy alternativní léčbu konzultujte se svým lékařem.

Zdroj: diskuze to svevi

Citalon při kojení

Citalopram se při užívání v malých množstvích vylučuje také do mateřského mléka a je zde vážné riziko, že bude mít vliv na dítě. Pokud pacientka užívá citalopram, je vhodnější nekojit! Obecně při kojení platí, že by pacientka se měla nejdříve poradit se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začne užívat jakýkoliv lék.

Zdroj: Citalon, alternativní zbraň na deprese

Poradna

V naší poradně s názvem JAK ODSTRANIT OTOKY NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ema.

Mám oteklé kotníky, hlavně když dlouho sedím. Někdy mě nohy při chůzí neposlouchají musím odpočívat. Ráda bych alternativní léčbu. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na bolavé a oteklé nohy vyzkoušejte přípravek Mobivenal Micro, který je volně prodejný v lékárně. Prospěšné je jednou až dvakrát týdně si dopřát lymfodrenáž respektive lymfomasáž. Také pomáhá často procvičovat lýtka prostřednictvím výponů na špičky. Výpony je vhodné dělat několikrát v průběhu dne. Také opírání nohou v leže o stěnu, aby směřovaly vzhůru. Takto je potřeba vydržet 15 až 30 minut. Také střídání teplé a studené koupele je prospěšné při takto bolavých nohách. Dělá se to tak, že ponoříte po kolena nohy do nádrže s velmi teplou vodou, necháte je tam 5 minut a potom je ponoříte do stejné nádrže, ale se studenou vodou a zase je zde necháte 5 minut. Takto to vystřídáte dokud bude voda dostatečně teplá a bude vám to příjemné.
Pokud byste chtěla profesionální pomoc, tak ji najdete u lékaře internisty - kardiologa.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak odstranit otoky nohou

Zákalky ve sklivci alternativní léčba

Za slunného počasí se doporučuje nosit tmavé brýle. Na modré letní obloze, v zasněžené krajině či za jasné viditelnosti jsou totiž zákalky vidět naprosto perfektně. Na tento problém zabírají homeopatické kapky ze světlíku lékařského a tablety Protectum ginkgo.

Zdroj: Zákalky ve sklivci

Diskuze

V diskuzi ÚČINNÁ PREVENCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lída.

Jako terapeut mám zkušenosti z klasické, ale hlavně alternativní medicíny. Pro zájemce zrovna připravujeme seminář na témai homeopatie, možná by vám to něco dalo. Prosím podívejte se na www.homeopatie-psych…

Hezký den.Lída

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: účinná prevence

Alternativní léčba

Zákalky ve sklivci je možné částečně eliminovat konzumací přírodních produktů:

  • esenciální olej;
  • zelený čaj;
  • omega-3 mastné kyseliny;
  • citronový džus;
  • jablečný ocet;
  • kokosový olej;
  • karotková šťáva;
  • olej z vlašských ořechů;
  • goji;
  • česnek;
  • zázvor;
  • šťáva z aloe vera;
  • cibulová šťáva.

Vhodná je rovněž detoxikace jater: ostopestřcový olej, čaj a také Ascorutin 1-2-1.

Zdroj: Sklivcové zákalky

Poradna

V naší poradně s názvem ALTERNATIVA ANTIKOAGULACE A JAK PROTI MYOMATÓZNÍ DĚLOZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš.

Dobrý den,
zajímala by mě přírodní možnost náhrady warfarinu na tzv ředění krve
a jestli lze doporučit nějaký alternativní postup mladé ženě s nálezem myomatosní dělohy?
Dík za odpověď
T.kilian

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Přírodní antikoagulanty jsou česnek, zázvor, ginkgo biloba, rybí olej, vitamin E a jídášovo ucho. Žádná studie ale zatím nepotvrdila srovnatelné účinky těchto potravin s warfarinem. Warfarin je bezpečný lék a dokáže v mnoha případech zachránit život. Proto doporučuji u warfarinu zůstat a případně jen snížit jeho dávkování a doplnit to výše zmíněnými potravinami. Při každém takovém experimentování je třeba konzultace s lékařem, který předepisuje warfarin. Nejlepší je udělat krevní rozbor na srážlivost a podle toho upravit podíl přírodních antikoagulantů a warfarinu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Alternativa antikoagulace a jak proti myomatózní děloze

Citalon složení

Léčivou látkou Citalonu je citaloprami hydrobromidum. Jedna tableta přípravku Citalon 10 mg, 20 mg a 40 mg obsahuje citaloprami hydrobromidu v množství odpovídající citalopramum 10, 20, respektive 40 mg. Pomocnými látkami v Citalonu jsou: mannitol, mikrokrystalická celulosa, koloidní oxid křemičitý bezvodý, magnesium-stearát, hypromelosa, makrogol 6000 a oxid titaničitý (E171).

Zdroj: Citalon, alternativní zbraň na deprese

Poradna

V naší poradně s názvem LEVANDULOVÝ OLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Tady je alternativní recept na výrobu domácího levandulového oleje pomocí zahřívání. Je tam i video, kde je vidět domácí levandulový olej. Článek o levanduli je tady: www.ceskaordinace.cz…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Levandulový olej

Alternativní léčba

Pokud chcete aplikovat alternativní léčbu – výše neuvedenou, tak se neobejdete bez změny myšlení a životosprávy. Pomáhá také jóga. Pokud se do této alternativní léčby vrhnete, tak je v první řadě potřeba významně v potravě omezit cukry(člověk se až diví, kde všude je bílý cukr). To samé platí s bílou moukou a mléčnými výrobky , které zahleňují. Omezit je třeba také vepřové maso. Naopak ve své potravě přidejte hodně zeleniny, celozrnné pečivo (ne to obarvené na tmavo) a místo čokolády použijte cereální nápoj Caro. Dále používejte doplněk stravy Vironal a jednou krát denně Avamys. Asi po 3 týdnech zaznamenáte značné zlepšení. Po Vironalu budete mít 3 týdny “volno“. Dávkování Vironalu je pro dospělé 2 – 7 kapek 1 – 3 x denně, pro děti od 12 let 7 kapek za den a pro malé děti od 3 let 2 kapky za den. Před použitím Vironalu je třeba jeho důkladné protřepání (21 x). Tím dojde k dynamizaci informačních složek a účinnost přípravku se zvýší. Vironal užívejte půl hodiny před jídlem nebo po něm, nejlépe ředěný vodou, případně nakapejte na lžičku a užívejte přímo. Pro podporu účinků je vhodné zvýšit příjem tekutin. Po 3 týdnech užívání Vironalu udělejte vždy 1 týden pauzu. Nepřekračujte doporučené denní dávkování.

Další možností je léčba pomocí gelu aloe vera. Dávkování aloe vera gelu většinou závisí na výrobci. Jelikož se jedná o přírodní produkt, nehrozí žádné vedlejší účinky na vaše zdraví. Obvykle se doporučuje 3 až 5 polévkových lžic ve 2 až 3 porcích denně.

Pro odstranění nosních polypů je možné použít homeopatikum HomSet DETOX a Thuya occidentalis 15CH, kterým se navíc organismus také detoxikuje. U nosních polypů doporučujeme navštívit homeopata, který určí homeopatickou konstituční léčbu individuálně, aby mohla tento problém pomoci odstranit.

Zdroj: Nosní polypy a alternativní léčba

Alternativní/přírodní léčba rakoviny

  • Odstranění cukrů a nezdravého jídla z potravy.
  • Odstranit potraviny s vysokým obsahem tuků.
  • Konzumovat syrové potraviny s vysokým obsahem nutričních hodnot.
  • Omezit opalování.
  • Užívat byliny vhodné k léčbě rakoviny.
  • Mít pozitivní postoj, což znamená, vyvarovat se stresu a podporovat svůj imunitní systém.

Zdroj: Babské rady na rakovinu

Melatonin

Melatonin je hormon produkovaný mozkovou epifýzou. Melatonin je látka podporující spánek, zároveň je antioxidantem, protože chrání mozek před volnými radikály (molekulami), které jsou pro tělo škodlivé. Žádná vědecká studie však důvěryhodně nepotvrdila účinnost melatoninových potravinových doplňků, tudíž by bylo nesprávné tvrdit, že melatonin působí jako prevence epileptických záchvatů.

Zdroj: Alternativní léčba epilepsie

Alternativní léčba maniodepresivní psychózy

Maniodepresivní pacient patří vždy do rukou lékaře specialisty – psychiatra. Alternativně a preventivně lze zmírnit projevy onemocnění, a to pomocí zdravého životního stylu, dostatkem fyzické aktivity, pravidelným a dostatečným spánkovým režimem, vyhýbáním se dlouhodobému stresu, stresovým a psychicky náročným situacím, vyhýbáním se konzumaci alkoholu, zamezením užívání psychoaktivních látek (marihuana, LSD, kokain, pervitin a tak dále).

Zdroj: Maniodeprese

Citalon při řízení dopravních prostředků a obsluha strojů

Lék Citalon může způsobit nežádoucí účinky, jako je pocit točení hlavy, ospalost nebo zmatenost, které mají vliv na schopnost soustředění se a rychlost reakcí. Pokud se u pacienta tyto nežádoucí účinky vyskytnou, nesmí pacient řídit dopravní prostředky ani obsluhovat stroje, ani nedělat nic dalšího, co vyžaduje pozornost a soustředění se.

Zdroj: Citalon, alternativní zbraň na deprese


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP