Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

SPINENI PO SEXU

OBSAH

Špinění po styku

K tomuto špinění dochází při narušení děložní sliznice nebo čípku při sexu. Jedná se o malé poranění zevních rodidel, které za předpokladu, že nějak výrazně nekrvácí nebo vás jinak neobtěžuje, většinou nevyžaduje lékařskou asistenci. Krvácení po styku však může mít i další vážnější příčiny, jako je chlamydiová infekce či kapavka, zánět pochvy, kvasinková infekce nebo endometrióza.

Zdroj: Co značí špinění

Diskuze

V diskuzi ŠPINĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

prosím o radu ohledně drobného hnědého špinění od 28DCtedy termín menstruace za 3 dny následovao malé krvácení za další 2 jen světle hnědé špinění břicho ani podbřišek nebolí těhotenství v mém případě vylučuji může se jednat o infekci či zánět čípku i když to vše začalo až v termínu předpokládané menstruace?děkuji..

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Špinění

Domácí léčba dlouhého špinění po menstruaci

Některé ženy zjistily, že jim pomáhají zmírnit jejich menstruační příznaky tyto domácí prostředky:

  • orgasmus při masturbaci nebo při sexu, protože kontrakce v děloze při vyvrcholení mohou pomoci se snáze zbavit děložní sliznice;
  • pít hodně vody nebo hydratačních tekutin, protože pití velkého množství vody může pomoci zmírnit příznaky menstruačního období;
  • pravidelně cvičit;
  • jíst zdravou a vyváženou stravu;

Na podporu těchto tvrzení však zatím není dostatek vědeckých důkazů.

Zdroj: Dlouhé špinění po menstruaci

Poradna

V naší poradně s názvem RŮŽOVÉ ŠPINĚNÍ V MENOPAUZE V 41 LETECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Fialova.

Dobrý den,je mi 41 let a před půl rokem u mě vypukla menopauza poté, co jsem vysadila antikoncepci Depoproveru ,kterou jsem brala leta.zacala jsem slabě růžově špinit.je to možné,nebo mám mít obavy?
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Po vysazení antikoncepce nastává v těle přechod k normální funkci vašich pohlavnich orgánů a to může být doprovázeno mnoha příznaky, včetně růžového špinění. Při déle trvajících projevech je rozhodně na místě nechat se prohlédnout gynekologem, aby určili přesnou příčinu vašeho růžového špinění.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Růžové špinění v menopauze v 41 letech

Nechuť k sexu

Nechuť k sexu nezpůsobuje antikoncepce, na vině bývají spíše jiné faktory, například partner, citové rozpoložení, stres a podobně.

Zdroj: Mýty a pověry o hormonální antikoncepci

Poradna

V naší poradně s názvem PO OPERACI KRCNICH MANDLI MUZEME MIT POHLAVNI STYK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobry den manzel je po operaci krčních mandli tyden a ted uz je doma chci se informovat zda je mozny pohlavní styk dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Týden po operaci krčních mandlí je stále sliznice krku velmi náchylná na různé infekce, které se mohou přenést při orálním sexu, který by manžel dělal vám. Klasická soulož je v této době již možná. Prostě a jednoduše, když při sexu vynecháte manželovo ústa, tak si klidně můžete užívat dle libosti.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Po operaci krcnich mandli muzeme mit pohlavni styk

Hnědé špinění

Hnědé špinění může znamenat nesoulad hormonálních hladin, a to většinou po užívání antikoncepce.

Zdroj: Co značí špinění

Diskuze

V diskuzi DLOUHE SPINENI PO MENSTRUACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobry den menstruace mi mela skocit a pokracuje to dal slabe krvaceni a nic meneboli prosim o radu dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dlouhe spineni po menstruaci

Jak vypadá špinění

Špinění je mírné krvácení z pochvy, které je podobné počínající menstruaci, je ale mnohem slabší. Špinění má nahnědlou barvu, barvu starší, tmavé krve, není to krvácení jasnou červenou, tedy čerstvou krví. I když není špinění či lehké krvácení úplně normální, může být poměrně časté.

Zdroj: Co značí špinění

Poradna

V naší poradně s názvem KRVACENI PO MENSTRUACI A ŠPINĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

Dobry den , měl jsem nechráněný sex s moji přítelkyní ihned jak ji skončila menstruace a o den později měla slabší krvceni a špinění . Muže být těhotná ? Nebo je to jen nějaký hormonalní výkyv či to značí něco v nepořadku . děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Sex ihned po skončení menstruace nikdy nemůže vést k otěhotnění. Vajíčko, které bylo připraveno na oplodnění vyšlo během menstruace ven z těla ženy a to nové v prvních dnech není ještě připraveno. Slabší krvácení po menstruaci může být jen dozvukem předchozí menstruace, které bylo podníceno masáží dělohy během pohlavního styku s vámi.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sex po menstruaci

6. Endometrióza

Žena s endometriózou může pociťovat chronickou bolest zad a pánve.

Endometrióza je stav, kdy tkáň tvořící dělohu, roste i mimo dělohu.

Tato tkáň může během menstruačního období zbytnět a krvácet v reakci na hormony, stejně jako normální děložní sliznice. Léze endometriózy však nemohou opustit tělo, takže mohou způsobit bolest a další komplikace, jako jsou srůsty a cysty.

Mezi příznaky endometriózy patří:

  • bolestivá menstruace;
  • chronická bolest zad a pánve;
  • bolest při sexu;
  • krvácení a špinění mezi menstruacemi;
  • bolestivé pohyby střev;
  • žaludeční problémy, jako je nevolnost, zácpa a nadýmání;
  • neplodnost.

Zdroj: Dlouhé špinění po menstruaci

Poradna

V naší poradně s názvem SEX PŘI MENSTRUACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivanka.

Dobrý den. S přítelem jsem měla pohlavní styk v době menstruace. Při sexu došlo k úniku spermií. Je možné, že mohu otěhotnět?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V době menstruace je vajíčko vypuzeno z dělohy a dostává se ven z těla. Čím déle od prvních příznaků menstruace, tím je menší šance na jeho oplození. Sama tedy zjistěte, jak dlouho od začátku menstruace došlo k po hlavnímu styku, a podle toho si odpovězte na svou otázku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sex při menstruaci

Špinění mimo cyklus při antikoncepci

Toto špinění může být způsobené střevními potížemi, průjmy nebo zvracením během užívání antikoncepce.

Zdroj: Co značí špinění

Diskuze

V diskuzi PREMENOPAUZA DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata.

Dobrý den, chci se zeptat jaký vliv má premenopauza a posléze menopauza k dosažení orgasmu při sexu. Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Premenopauza diskuze

Nechuť k sexu

Je těžké určit vliv antikoncepce na libido, přestože subjektivně mohou tabletky u některých žen vyvolávat nechuť k sexu. V takovém případě je vhodné vyměnit tabletky za jiné s nižšími dávkami hormonů a poradit se se svým gynekologem. Na vině však může být i stres, citové rozpoložení nebo jiné psychologické faktory.

Zdroj: Kdy je čas na změnu antikoncepce

Poradna

V naší poradně s názvem PROBLEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiri.

A co by ste my poradil moc se trapim

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Rady na předčasnou ejakulaci jsem již poslal. Bavte se sexem a myslete na orgasmus a vzrušení své partnerky. Poslouchejte co ji vzrušuje a na to se soustřeďte. Když to bude nejvíc prožívat jen při vniknutí penisu do pochvy, tak použijte umělý penis a svůj si při tom třeba nechte od ní obstarat orálně. Když se dostaví ejakulace, tak si ji užijte, dejte si chvíli pauzu například mazlením a za několik minut můžete znovu pokračovat v sexu. Zapojte kreativitu a empatii a mějte ze sexu radost! Ať je krátký nebo dlouhý.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Problem

Co znamená špinění 2 dny po menstruaci

Špinění 2 dny po menstruaci může mít různé příčiny. Stres, užívání léků, vysazení či nasazení hormonální antikoncepce, cestování a mnoho jiných faktorů. Stačí například náročná zkouška ve škole či důležitá prezentace v práci, která vás dostane pod tlak, a může se objevit nečekané špinění i dva dny po menstruaci.

Zdroj: Špinění po menstruaci

Poradna

V naší poradně s názvem KRVAVÁ PODLITINA NA PŘIROZENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel David.

Udělala se mi na penisu krvavá podlitina. Co s tím mám dělat?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Krvavá skvrna pod kůží na penisu se objevuje při pohmoždění. To se může stát například při sportu a nebo také při vášnivém sexu, kdy při orálním sexu dochází k poranění penisu o zuby. Další příčinou krevního výronu do podkoží může být cevní problém, obzvláště když se krvavé podlitiny dělají i bez používání penisu. V prvním případě se výron do několika dní vstřebá a nehrozí z toho žádné nebezpečí. V druhém bude potřeba vyhledat kožního lékaře a nechat si udělat vyšetření a podle výsledků stanovit další postup.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Krvavá podlitina na přirození

Co vypovídá barva špinění na začátku těhotenství

Špinění je mírné krvácení z pochvy, které je podobné počínající menstruaci, je ale mnohem slabší. Špinění má nahnědlou barvu, tedy barvu starší, tmavé krve, není to krvácení jasnou, červenou, čerstvou krví. I když není špinění či lehké krvácení během těhotenství úplně normální, bývá bohužel během prvních tří měsíců těhotenství poměrně časté.

Zdroj: Narůžovělé špinění na začátku těhotenství

Poradna

V naší poradně s názvem CHLAMÝDIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Amelie.

Dobrý den,
mohu se zeptat, přítel má chlamydie můžu se od něj nakazit jen už i při orálu? Ke styku nedošlo jen tomu orálnímu. Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Chlamydie se bohužel přenášejí kontaktem a je možné se nakazit i při orálním sexu. V příštích dnech se zastavte na ORL a nechte si udělat stěr z krku. Až do vyléčení dodržujte sexuální abstinenci.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Chlamýdie

Co znamená růžové špinění místo menstruace

Růžové špinění může signalizovat sníženou hladinu hormonů v menopauze. Pokud zaznamenáte růžové špinění v půlce menstruačního cyklu, může to znamenat rané těhotenství, hormonální nerovnováhu nebo onemocnění reprodukčních orgánů.

Zdroj: Špinění místo menstruace v přechodu

Špinění mimo menstruaci

Špinění mimo menstruační cyklus může mít mnoho různých příčin a bývá signálem toho, že se v těle děje něco neobvyklého. Často je na vině "rozhozený" menstruační cyklus, za kterým může stát nadměrný stres, vyčerpání nebo i cestování. Nejčastější příčinou je těhotenství či sexuálně přenosná nemoc (chlamydie, kapavka, richomoniáza a lidský papilomavirus HPV), ta může způsobit zánět děložního čípku, který se projeví právě krvácením. Dále některé léky, jako je Warfarin. Neobvyklé krvácení může být také vyvoláno některými doplňky stravy, například Ginkgo bilobou, pokud snižují srážlivost krve. Častým důvodem mimomenstruačního krvácení je rovněž užívání antikoncepce, především gestagenních preparátů. Příčinou mohou být i problémy se štítnou žlázou. Hormony, které vytváří štítná žláza, mají totiž vliv na ženské hormony estrogen a progesteron, které jsou zodpovědné za plodnost. Jestliže nejsou hormony štítné žlázy v rovnováze, může být narušena i rovnováha pohlavních hormonů. Právě to pak může vést k problémům s plodností, problémům s ovulací, k nepravidelné menstruaci nebo potížím s donošením miminka. Špinění se objevuje také po příliš drsném sexu a při rakovině.

Zdroj: Co značí špinění

Utrogestan špinění

Pokud špiníte, můžete Utrogestan místo zavádění polykat. Při slabém špinění není nutný klidový režim. Jen se nedoporučují horké koupele a pohlavní styk. Špinění při vaginální aplikaci může způsobovat i drobný vřídek na čípku.

Zdroj: Lék Utrogestan

Kyretáž po potratu, po porodu

Kyretáž dělohy znamená odstranění zbytků v děloze po porodu, potratu, zamlklém těhotenství. Kyretáží se nazývá tento zákrok proto, že se vybavení obsahu provádí kyretou, nástrojem podobným svým tvarem lžičce. Jedná se o výkon s anestezií, proto je potřeba dodržet určitý režim: 6 hodin před ním nejíst, nepít a nekouřit. Hospitalizace po výkonu je 1–2 dny, špinění až krvácení ustává do týdne, bez sexu je vhodné vydržet cca 14 dní, u revize po porodu celé šestinedělí, první menstruace se dostaví za 4–6 týdnů a těhotenství je vhodné nejdříve za 2–3 měsíce.

Zdroj: Kyretáž děložní sliznice

Dlouhé špinění po menstruaci

Jak již bylo napsáno, špinění signalizuje, že se v těle něco děje. Někdy se bohužel může jednat o závažnější onemocnění, které vyžaduje lékařskou péči. Při tomto stavu je vhodné vyšetření včetně ultrazvuku a podle výsledku nasadit léčbu k úpravě cyklu.

Zdroj: Co značí špinění

Špinění v 7. týdnu těhotenství

Pokud krvácení v 7. týdnu těhotenství nemá intenzitu menstruace, tak pohotovost navštěvovat nemusíte. V prvním trimestru bohužel nejsou lékaři schopni těhotenství nikterak zachránit, i kdyby se jednalo o hrozící potrat, platí zde pravidlo vše, anebo nic. Špinění v 7. týdnu těhotenství však nemusí nutně znamenat potrat. Špinění v prvním trimestru je poměrně časté.

Zdroj: Narůžovělé špinění na začátku těhotenství


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP