Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

ŠPINĚNÍ PO STYKU

OBSAH

Špinění po styku

K tomuto špinění dochází při narušení děložní sliznice nebo čípku při sexu. Jedná se o malé poranění zevních rodidel, které za předpokladu, že nějak výrazně nekrvácí nebo vás jinak neobtěžuje, většinou nevyžaduje lékařskou asistenci. Krvácení po styku však může mít i další vážnější příčiny, jako je chlamydiová infekce či kapavka, zánět pochvy, kvasinková infekce nebo endometrióza.

Zdroj: Co značí špinění

Poradna

V naší poradně s názvem KRVACENI PO MENSTRUACI A ŠPINĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

Dobry den , měl jsem nechráněný sex s moji přítelkyní ihned jak ji skončila menstruace a o den později měla slabší krvceni a špinění . Muže být těhotná ? Nebo je to jen nějaký hormonalní výkyv či to značí něco v nepořadku . děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Sex ihned po skončení menstruace nikdy nemůže vést k otěhotnění. Vajíčko, které bylo připraveno na oplodnění vyšlo během menstruace ven z těla ženy a to nové v prvních dnech není ještě připraveno. Slabší krvácení po menstruaci může být jen dozvukem předchozí menstruace, které bylo podníceno masáží dělohy během pohlavního styku s vámi.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sex po menstruaci

Znamená špinění po menstruaci těhotenství

Téměř každé těhotenství provází nějaký vaginální výtok nebo drobné špinění. A rozhodně nejde o žádnou tragédii. Nicméně jakmile se objeví krvácení, měla byste zbystřit, může to být varovný signál něčeho komplikovanějšího. Proto by každé špinění či krvácení mělo být důvodem návštěvy u gynekologa, který určí, co je způsobilo a zda je vše tak, jak má být. Slabé špinění se může objevit v prvních měsících těhotenství, a to proto, že oplodněné vajíčko se zahnízďuje do děložní sliznice, což může vyvolat drobné krvácení či špinění. Pokud vás nebolí břicho a cítíte se jinak v pořádku, většinou to neznamená nic vážného. Špinění se také může objevit po pohlavním styku, kdy dojde k natržení cévky v poševní sliznici, která je v graviditě překrvená, a jakékoli podráždění může vyvolat slabé špinění. Jsou ženy, které špiní po celou dobu těhotenství a narodí se jim zdravé miminko.

Zdroj: Špinění po menstruaci

Diskuze

V diskuzi ŠPINĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

prosím o radu ohledně drobného hnědého špinění od 28DCtedy termín menstruace za 3 dny následovao malé krvácení za další 2 jen světle hnědé špinění břicho ani podbřišek nebolí těhotenství v mém případě vylučuji může se jednat o infekci či zánět čípku i když to vše začalo až v termínu předpokládané menstruace?děkuji..

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Špinění

Růžový výtok v těhotenství

Krvácení v graviditě vždy vyžaduje vyšetření! Krvácení v těhotenství se sice vyskytnout může, ale klasická menstruace, kdy se odlučuje zbytnělá sliznice a tím dochází ke krvácení, není možná. V těhotenství se pohlavní orgány ženy více prokrví – to platí i pro děložní čípek, a tak se může stát, že se při anebo po pohlavním styku objeví slabé špinění. Pokud k tomu nejsou další příznaky, jako je silná bolest v podbřišku a špinění bylo jednorázové, neopakovalo se a nezačali jste krvácet, tak není důvod panikařit. Pohlavním stykem se miminku neublíží. V těhotenství je také žena náchylnější ke kvasinkové infekci pochvy, takže se může po pohlavním styku objevit i kvasinkový výtok.

Zdroj: Narůžovělý výtok mimo menstruaci

Poradna

V naší poradně s názvem RŮŽOVÉ ŠPINĚNÍ V MENOPAUZE V 41 LETECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Fialova.

Dobrý den,je mi 41 let a před půl rokem u mě vypukla menopauza poté, co jsem vysadila antikoncepci Depoproveru ,kterou jsem brala leta.zacala jsem slabě růžově špinit.je to možné,nebo mám mít obavy?
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Po vysazení antikoncepce nastává v těle přechod k normální funkci vašich pohlavnich orgánů a to může být doprovázeno mnoha příznaky, včetně růžového špinění. Při déle trvajících projevech je rozhodně na místě nechat se prohlédnout gynekologem, aby určili přesnou příčinu vašeho růžového špinění.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Růžové špinění v menopauze v 41 letech

Hnědé špinění

Hnědé špinění může znamenat nesoulad hormonálních hladin, a to většinou po užívání antikoncepce.

Zdroj: Co značí špinění

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST KLITORISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobry den,
Lecim zanet mocovych cest uz tyden,jedny ATB nepomohly,tak mam druhe silnejsi,zda se ze zabiraji,ale bolest,vylozene bolest, pri moceni a chvili I po nem presla hlavne do klitorisu,v podbrisku uz zadnou bolest necitim,je to hlavne v te dolni casti...cekam,ze ty silnejsi ATB zdolaji I toto,ale uz je beru 3.den a spise naopak..pred zjisteni zanetu mocovych cest jsem mela pohlavni styk nechraneny,tak bych se chtela zeptat jestli to nahodou nemuze byt priznak chlamydii a nebo jestli je to stale vec mocovych cest?dekuji za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vyčkejte do konce léčby a pak se poraďte se svým lékařem, jak dál. Pokud jste mu neřekla o předchozím nechráněném pohlavním styku, tak ho dodatečně informujte a požádejte ho o kontrolní stěr na chlamydie. Pokud uvidíte nezájem, tak běžte do většího města na oddělení kožní - venerologie a tam je o to požádejte. Zde jsou zkušení lékaři, připraveni řešit právě problémy vzniklé z nechráněného pohlavního styku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolest klitorisu

Jak vypadá špinění

Špinění je mírné krvácení z pochvy, které je podobné počínající menstruaci, je ale mnohem slabší. Špinění má nahnědlou barvu, barvu starší, tmavé krve, není to krvácení jasnou červenou, tedy čerstvou krví. I když není špinění či lehké krvácení úplně normální, může být poměrně časté.

Zdroj: Co značí špinění

Špinění mimo cyklus při antikoncepci

Toto špinění může být způsobené střevními potížemi, průjmy nebo zvracením během užívání antikoncepce.

Zdroj: Co značí špinění

Poradna

V naší poradně s názvem HIV LECENI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lukas.

Muze clovek pri rychlem zjisteni hiv zcela uplne vylecit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když víte, že došlo ke styku s osobou pozitivní na HIV, u kterého mohlo dojít k přenosu viru, tak existuje možnost podstoupit expresní antivirotickou léčbu, ktera musí být zahájena do 48 hodin od tohoto styku. Léčba trvá jen několik dní a má velmi vysokou úspěšnost a řadu nepříjemných vedlejších účinků. Jiný způsob léčby HIV vedoucí k úplnému odstranění viru z těla zatím neexistuje. Například při zjištění nákazy virem HIV z krve, již není možné úplné vyléčení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hiv leceni

Co je špinění

Špinění je hnědý výtok, který se vyskytuje většinou po menstruaci. Každá dívka a žena nemusí mít špinění. Na špinění je dobré používat takzvané intimky nebo tampony. Ty pohltí tekutinu, a proto se dívka a žena cítí dobře a jistě. Špinění trvá obvykle několik dní po menstruaci. Počátek menstruace může být u některých dívek zezačátku hnědý, měnící se na krev, nebo může být sama menstruace jenom jako špinění.

Příčiny špinění nebo krvácení mimo menstruační cyklus:

  • intermenstruační – způsobené střevními potížemi, průjmy nebo zvracením během užívání antikoncepce;
  • postmenopauzální – nejčastěji v období menopauzy, musí být histologicky ověřeno, aby se vyloučily nádory dělohy, a to jak zhoubné, tak i nezhoubné;
  • po pohlavním styku – při narušení děložní sliznice nebo čípku;
  • v časném těhotenství – signalizace hrozícího nebo probíhajícího potratu.

Nejčastější příčinou špinění mimo menstruační cyklus bývá užívání hormonální antikoncepce (HA), nebo vynechání pilulky HA. Během prvních měsíců užívání HA může docházet k nepravidelnému vaginálnímu krvácení mezi periodami. Tyto nepravidelnosti obvykle vymizí, jakmile si tělo na pilulku zvykne (obvykle po 3 cyklech užívání). Pokud tyto obtíže přetrvávají, krvácení je silnější nebo se znovu objeví po období pravidelného krvácení, přestaňte HA užívat, použijte nehormonální antikoncepční metodu a poraďte se s lékařem!

Zdroj: Špinění po menstruaci

Poradna

V naší poradně s názvem VÝROBA KOSTIVALOVÉ MASTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava Malíková.

Prosím poraďte, je lepší použít kořen, nebo listy k výrobě masti?? Děkuji za odpověď Malíková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na výrobu kostivalové masti je nejlepší kořen kostivalu. Pozor ale při jeho zpracování, nesmí přijít do styku s ocelí takže použijte keramický nůž.

Zdroj: diskuze Výroba kostivalové masti

Co znamená špinění 2 dny po menstruaci

Špinění 2 dny po menstruaci může mít různé příčiny. Stres, užívání léků, vysazení či nasazení hormonální antikoncepce, cestování a mnoho jiných faktorů. Stačí například náročná zkouška ve škole či důležitá prezentace v práci, která vás dostane pod tlak, a může se objevit nečekané špinění i dva dny po menstruaci.

Zdroj: Špinění po menstruaci

Poradna

V naší poradně s názvem CHLAMÝDIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Amelie.

Dobrý den,
mohu se zeptat, přítel má chlamydie můžu se od něj nakazit jen už i při orálu? Ke styku nedošlo jen tomu orálnímu. Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Chlamydie se bohužel přenášejí kontaktem a je možné se nakazit i při orálním sexu. V příštích dnech se zastavte na ORL a nechte si udělat stěr z krku. Až do vyléčení dodržujte sexuální abstinenci.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Chlamýdie

Co vypovídá barva špinění na začátku těhotenství

Špinění je mírné krvácení z pochvy, které je podobné počínající menstruaci, je ale mnohem slabší. Špinění má nahnědlou barvu, tedy barvu starší, tmavé krve, není to krvácení jasnou, červenou, čerstvou krví. I když není špinění či lehké krvácení během těhotenství úplně normální, bývá bohužel během prvních tří měsíců těhotenství poměrně časté.

Zdroj: Narůžovělé špinění na začátku těhotenství

Poradna

V naší poradně s názvem INKUBAČNÍ DOBA CHLAMYDIE TRACHOMATIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ante.

Dobrý den, zajimalo by mě z jak dlouho po sexu s člověkem, který má chlamydie trach. se stávám také infekční? Až po inkubační době nebo okamžitě?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Po styku s osobou nakaženou chlamydií se můžete stát infekční do několika týdnů. Doba nelze přesně určit, protože záleží na mnoha okolnostech.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Inkubační doba chlamydie trachomatis

Příznaky těhotenství – špinění

Se špiněním či přímo krvácením je to v těhotenství hodně složité. Objevuje se poměrně často a v mnoha případech nedokážou ani lékaři určit, proč tomu tak je. Špinění se může objevit krátce po oplodnění, tedy před očekávanou menstruací – v takovém případě jde o takzvanou nidaci, tedy hnízdění oplodněného vajíčka. Dále se krvácení objevuje v den očekávané menstruace, a to třeba po celý první trimestr – pak mluvíme o takzvaném hormonálním krvácení. Dále se může objevit i kontaktní krvácení či nahnědlé špinění, a to třeba po sexuálním styku. V takovém případě je namístě klid a podávání léků. Krvácení začíná být problémem ve chvíli, kdy je doprovázeno bolestmi břicha či zad trvajícími několik hodin. Lékař vám provede ultrazvukové vyšetření, krevní testy a tak dále. V případě, že je vidět vitální plod a hladina těhotenského hormonu HCG stále stoupá, pak není důvod se strachovat. Špinění může být jeden z prvních příznaků těhotenství vůbec. Je způsobeno tím, že se embryo okolo 6.–12. dne po početí implantuje, to znamená, že se zarývá do stěny dělohy. To často způsobuje drobné krvácení, takzvané špinění, někdy také doprovázené křečemi v podbřišku. Špinění je obvykle narůžovělé a ne červené jako během normální menstruace.

Zdroj: Příznaky těhotenství

Diskuze

V diskuzi NEDOSAŽENÍ EJAKULACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František.

Dobrý den, již týden nemohu při krásném pohlavním styku - erekce 100% dosáhnout ejakulace!!! Proč. Je mi 65 let. Vše fungovalo ještě před týdnem
naprosto normálně. Děkuji za radu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nedosažení ejakulace

Co znamená růžové špinění místo menstruace

Růžové špinění může signalizovat sníženou hladinu hormonů v menopauze. Pokud zaznamenáte růžové špinění v půlce menstruačního cyklu, může to znamenat rané těhotenství, hormonální nerovnováhu nebo onemocnění reprodukčních orgánů.

Zdroj: Špinění místo menstruace v přechodu

Slabé špinění po menstruaci

Slabé špinění po menstruaci může mít různé příčiny, od psychických problémů, užívání léků až po onemocnění. Důležité je proto jakékoliv podezření konzultovat s gynekologem. Zde jsou nejčastější poruchy menstruačního cyklu:

  • menoragie – silné či prodloužené krvácení, které trvá déle než týden. Žena při něm může ztratit i víc než 80 ml krve. Tampon nasaje zhruba 5 ml krve, menstruační vložka asi 5 až 15 ml. Podle počtu spotřebovaných tamponů či vložek tedy dokáže lékař určit intenzitu krvácení a případně začít hledat příčinu této poruchy;
  • hypomenorea – slabé krvácení či špinění, kdy žena spotřebuje méně než 2 vložky či tampony denně; takové krvácení obvykle trvá nejvýše 2 dny;
  • metrorhagie – k menstruačnímu krvácení dochází mimo cyklus, to znamená, že začnete krvácet v době, kdy byste menstruaci pravidelně neměly mít;
  • polymenorea – menstruace nastupuje za méně než 25 dní od prvního dne předchozí menstruace;
  • menometroragie – menstruace je opakovaně nepravidelná, intenzita i délka krvácení se různí;
  • oligomenorea – menstruační cyklus je delší než 35 dní a také intenzita krvácení je slabší;
  • postkoitální krvácení – ke krvácení dochází po pohlavním styku.

Zdroj: Špinění po menstruaci

Utrogestan špinění

Pokud špiníte, můžete Utrogestan místo zavádění polykat. Při slabém špinění není nutný klidový režim. Jen se nedoporučují horké koupele a pohlavní styk. Špinění při vaginální aplikaci může způsobovat i drobný vřídek na čípku.

Zdroj: Lék Utrogestan

Dlouhé špinění po menstruaci

Jak již bylo napsáno, špinění signalizuje, že se v těle něco děje. Někdy se bohužel může jednat o závažnější onemocnění, které vyžaduje lékařskou péči. Při tomto stavu je vhodné vyšetření včetně ultrazvuku a podle výsledku nasadit léčbu k úpravě cyklu.

Zdroj: Co značí špinění

Špinění v 7. týdnu těhotenství

Pokud krvácení v 7. týdnu těhotenství nemá intenzitu menstruace, tak pohotovost navštěvovat nemusíte. V prvním trimestru bohužel nejsou lékaři schopni těhotenství nikterak zachránit, i kdyby se jednalo o hrozící potrat, platí zde pravidlo vše, anebo nic. Špinění v 7. týdnu těhotenství však nemusí nutně znamenat potrat. Špinění v prvním trimestru je poměrně časté.

Zdroj: Narůžovělé špinění na začátku těhotenství

Co znamená špinění hned po menstruaci

Špinění hned po menstruaci může znamenat hormonální nerovnováhu. Řešením by bylo užívat hormonální antikoncepci, která by cyklus zpravidelnila. Samozřejmě v první řadě je nutné vyloučit těhotenství. Takže než vyhledáte lékaře, je dobré vyloučit těhotenství pomocí těhotenského testu.

Zdroj: Špinění po menstruaci


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP