Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

ŠPINĚNÍ V ZAČÁTKU TĚHOTENSTVÍ

OBSAH

Špinění v těhotenství po námaze

Zvýšenou námahou v těhotenství praskají cévky, neboť je děloha více prokrvená. V těhotenství se nedoporučuje nosit břemena těžší než 5 kg.

Zdroj: Narůžovělé špinění na začátku těhotenství

Diskuze

V diskuzi ŠPINĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

prosím o radu ohledně drobného hnědého špinění od 28DCtedy termín menstruace za 3 dny následovao malé krvácení za další 2 jen světle hnědé špinění břicho ani podbřišek nebolí těhotenství v mém případě vylučuji může se jednat o infekci či zánět čípku i když to vše začalo až v termínu předpokládané menstruace?děkuji..

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Špinění

Co vypovídá barva špinění na začátku těhotenství

Špinění je mírné krvácení z pochvy, které je podobné počínající menstruaci, je ale mnohem slabší. Špinění má nahnědlou barvu, tedy barvu starší, tmavé krve, není to krvácení jasnou, červenou, čerstvou krví. I když není špinění či lehké krvácení během těhotenství úplně normální, bývá bohužel během prvních tří měsíců těhotenství poměrně časté.

Zdroj: Narůžovělé špinění na začátku těhotenství

Poradna

V naší poradně s názvem MOTÁNÍ HLAVY NA ZAČÁTKU TĚHOTENSTVÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta.

Dobry den mela bych jednu otazku.Uz asi 3 dny se mi strasne mota hlava a je mi na odpadnuti a vubec nemam chut k jidlu a ani mi nechutnaji cigarety a mam nafoukly bricho myslite ze to muze byt tehotenstvi? Predem diky za odpoved.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

To může být i chřipka. Pro případ určení zda-li jste těhotná, si kupte v lékárně za pár korun těhotenský test a ihned tak zjistíte, jestli je to těhotenství nebo ne.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Motání hlavy na začátku těhotenství

Co znamená špinění a bolest v podbřišku na začátku těhotenství

Bolest v podbřišku a špinění na začátku těhotenství mohou mít banální příčinu a také nemusí. Může se jednat o hrozící potrat. Doprovodným příznakem jsou především křečovité bolesti v podbřišku a špinění. Také se může jednat o mimoděložní těhotenství, které vyvolává silné krvácení doprovázené velkou bolestí v malé pánvi, nejčastěji jen na jedné straně. Ovšem toto jsou katastrofické příčiny. Vždy, když zpozorujete jakékoliv změny, konzultujte je nejprve s lékařem.

Zdroj: Narůžovělé špinění na začátku těhotenství

Diskuze

V diskuzi PŘÍZNAKY TĚHOTENSTVÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marki.

Dobře napsaný článek. Osobní zkušenost a příznaky těhotenství si můžete přečíst na této stránce zdravotniradce.cz/pr…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Karolína.

Zdravím, já měla problémy spíše po porodu. Hlavně co se týče intimních partií. Moc jsem nevěděla co s tím, ale pak jsem narazila na kliniku: www.labioplastika-pr… kam jsem teda nakonec i zašla a byla jsem šťastná jak blecha, když jsem viděla výsledky po pár týdnech od plastiky. Opravdu je nejlepší něco s tím dělat, když nejste spokojené s tím, jak to tam dole vypadá, nebo vás to trápí i zdravotně.

Zdroj: diskuze Příznaky těhotenství

Špinění v 7. týdnu těhotenství

Pokud krvácení v 7. týdnu těhotenství nemá intenzitu menstruace, tak pohotovost navštěvovat nemusíte. V prvním trimestru bohužel nejsou lékaři schopni těhotenství nikterak zachránit, i kdyby se jednalo o hrozící potrat, platí zde pravidlo vše, anebo nic. Špinění v 7. týdnu těhotenství však nemusí nutně znamenat potrat. Špinění v prvním trimestru je poměrně časté.

Zdroj: Narůžovělé špinění na začátku těhotenství

Diskuze

V diskuzi RYMOVNIK V TĚHOTENSTVÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Lze užívat Rýmovník i v těhotenství? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jindřiška.

Nesmíte,jenom inhalovat!!

Zdroj: diskuze Rymovnik v těhotenství

Špinění v 5. týdnu těhotenství

Špinění až krvácení provází téměř 20 % těhotenství, aniž tato těhotenství nakonec špatně dopadnou. Příčinu v daném těhotenství prakticky někdy není možné konkrétně zjistit. Úkolem lékaře je ale vyloučit přednádorové změny čípku (dysplazie) či nádor a vyloučit zánět nebo infekci v porodních cestách. Toto vše se dá vysvětlit a případně ovlivnit. Jiné příčiny se ovlivnit nedají. Většinou se v tomto období jedná o implantační krvácení (uhnizďování oplodněného vajíčka) – oplodněné vajíčko cestuje vejcovodem do dutiny děložní, kde se v děložní výstelce takzvaně zahnízdí. A tento děj může provázet špinění.

Zdroj: Narůžovělé špinění na začátku těhotenství

9. Těhotenství

Některé ženy mají na začátku těhotenství špinění nebo slabé krvácení. Krvácení se může objevit i s jinými příznaky těhotenství jako je nevolnost a nebo úplně bez nich.

Abnormální krvácení nebo špinění a pánevní bolest během těhotenství může být známkou mimoděložního těhotenství, které může způsobit vážné komplikace.

Lékař může rozpoznat, zda-li se jedná o normální nebo mimoděložní těhotenství pomocí ultrazvuku a krevního testu. Každá žena, která si myslí, že může být těhotná, si také může udělat těhotenský test doma. Test se dá normálně volně koupit tady: těhotenský test cena.

Zdroj: Dlouhé špinění po menstruaci

Poradna

V naší poradně s názvem TĚHOTENSTVÍ A BLEŠÍ KOUNUTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohmova.

Jak může být kousnutí blechou nebezpečné v polovině těhotenství.?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kousnutí od blechy během těhotenství může znamenat riziko vzniku alergické reakce. V oblastech s výskytem malárie může blecha těhotnou ženu nakazit malárií.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Těhotenství a bleší kounuti

Co znamená špinění hned po menstruaci

Špinění hned po menstruaci může znamenat hormonální nerovnováhu. Řešením by bylo užívat hormonální antikoncepci, která by cyklus zpravidelnila. Samozřejmě v první řadě je nutné vyloučit těhotenství. Takže než vyhledáte lékaře, je dobré vyloučit těhotenství pomocí těhotenského testu.

Zdroj: Špinění po menstruaci

Diskuze

V diskuzi OMEGAMARINE FORTE + V TĚHOTENSTVÍ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den, v článku jsou uvedeny informace o prospěšnosti pro lidské tělo, ale nikde jsem se nedočetla jak je to s užíváním v těhotenství. Zdali se má dávkování snížit, zvýšit, či po dobu těhotenství neužívat.

Děkuji za odpověď.
Lenka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Tak teď koukám, že v diskuzi již informace na toto téma jsou. :)

Zdroj: diskuze OmegaMarine Forte + v těhotenství?

Co znamená hnědé špinění

Téměř každé těhotenství provází nějaký vaginální výtok nebo drobné špinění. A rozhodně nejde o žádnou tragédii. Jakmile se objeví krvácení, měla by žena zbystřit, může to být varovný signál něčeho komplikovanějšího. Každé špinění a krvácení mělo být důvodem návštěvy u gynekologa, ten určí, co je způsobilo a zda je vše tak, jak má být.

Slabé hnědé špinění se může objevit v prvních měsících těhotenství, a to proto, že se oplodněné vajíčko uchycuje do děložní sliznice, což může vyvolat drobné krvácení či špinění. Pokud vás nebolí břicho a cítíte se jinak v pořádku, většinou to neznamená nic vážného.

Hnědé špinění však může signalizovat i choroby děložního hrdla – v tomto případě je krvácení slabší, vypadá jako hnědavý výtok. V druhé polovině těhotenství může krvácení signalizovat poruchy placenty, například jejího nesprávného uložení. V horším případě může být známkou předčasného odlučování placenty. Platí nepsané pravidlo: Jestli to je do hněda, tak je to dobré a stát se to může, špatné by bylo, kdyby to byla jasná krev a větší množství.

Zdroj: Narůžovělé špinění na začátku těhotenství

Poradna

V naší poradně s názvem UŽÍT OMEGA MARINE FORTE V TĚHOTENSTVÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela.

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat zda smím v těhotenství užívat omega forte?
Jsem ve 21tt
děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V těhotenství můžete omega marine užívat bez obav. Podle výrobce obsahuje jen rybí tuk a ten je prospěšný během těhotenství i po něm.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Užít omega marine forte v těhotenství

Co znamená růžové špinění místo menstruace

Růžové špinění může signalizovat sníženou hladinu hormonů v menopauze. Pokud zaznamenáte růžové špinění v půlce menstruačního cyklu, může to znamenat rané těhotenství, hormonální nerovnováhu nebo onemocnění reprodukčních orgánů.

Zdroj: Špinění místo menstruace v přechodu

Poradna

V naší poradně s názvem KOPRIVKA V TĚHOTENSTVÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iva.

Dobrý den muzu použít kalciovou mast i na koprivku během těhotenství a je účinná děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Kalciovou mast je možné použít na kopřivku i během těhotenství.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Koprivka v těhotenství

Znamená špinění po menstruaci těhotenství

Téměř každé těhotenství provází nějaký vaginální výtok nebo drobné špinění. A rozhodně nejde o žádnou tragédii. Nicméně jakmile se objeví krvácení, měla byste zbystřit, může to být varovný signál něčeho komplikovanějšího. Proto by každé špinění či krvácení mělo být důvodem návštěvy u gynekologa, který určí, co je způsobilo a zda je vše tak, jak má být. Slabé špinění se může objevit v prvních měsících těhotenství, a to proto, že oplodněné vajíčko se zahnízďuje do děložní sliznice, což může vyvolat drobné krvácení či špinění. Pokud vás nebolí břicho a cítíte se jinak v pořádku, většinou to neznamená nic vážného. Špinění se také může objevit po pohlavním styku, kdy dojde k natržení cévky v poševní sliznici, která je v graviditě překrvená, a jakékoli podráždění může vyvolat slabé špinění. Jsou ženy, které špiní po celou dobu těhotenství a narodí se jim zdravé miminko.

Zdroj: Špinění po menstruaci

Špinění týden po menstruaci

Špinění po skončení menstruace může být zcela fyziologické - spousta žen místo krvácení pouze špiní, často pak při užívání hormonální antikoncepce, kdy se krvácení stává obecně slabším. Pokud ale žena menstruuje normální intenzitou a následující měsíc po menzes pouze špiní, pak je nutné ověřit, zda se nejedná o těhotenství.

Zdroj: Co značí špinění

8. Ztráta těhotenství

Ztráta těhotenství nebo potrat často způsobují krvácení nebo špinění. Toto krvácení může být lehké nebo silné a může trvat několik hodin ale i několik týdnů.

V některých případech může ke ztrátě těhotenství dojít dříve, než si žena vůbec uvědomí, že je těhotná.

Pokud je krvácení způsobeno potratem, je nejlepší spojit se s lékařem, aby se předešlo možným komplikacím.

Zdroj: Dlouhé špinění po menstruaci

Hnědé špinění

Hnědé špinění může znamenat nesoulad hormonálních hladin, a to většinou po užívání antikoncepce.

Zdroj: Co značí špinění

Růžový výtok v těhotenství

Krvácení v graviditě vždy vyžaduje vyšetření! Krvácení v těhotenství se sice vyskytnout může, ale klasická menstruace, kdy se odlučuje zbytnělá sliznice a tím dochází ke krvácení, není možná. V těhotenství se pohlavní orgány ženy více prokrví – to platí i pro děložní čípek, a tak se může stát, že se při anebo po pohlavním styku objeví slabé špinění. Pokud k tomu nejsou další příznaky, jako je silná bolest v podbřišku a špinění bylo jednorázové, neopakovalo se a nezačali jste krvácet, tak není důvod panikařit. Pohlavním stykem se miminku neublíží. V těhotenství je také žena náchylnější ke kvasinkové infekci pochvy, takže se může po pohlavním styku objevit i kvasinkový výtok.

Zdroj: Narůžovělý výtok mimo menstruaci

Jak vypadá špinění

Špinění je mírné krvácení z pochvy, které je podobné počínající menstruaci, je ale mnohem slabší. Špinění má nahnědlou barvu, barvu starší, tmavé krve, není to krvácení jasnou červenou, tedy čerstvou krví. I když není špinění či lehké krvácení úplně normální, může být poměrně časté.

Zdroj: Co značí špinění

Špinění mimo cyklus při antikoncepci

Toto špinění může být způsobené střevními potížemi, průjmy nebo zvracením během užívání antikoncepce.

Zdroj: Co značí špinění


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP