Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

SPORT PO KYRETÁŽI

OBSAH

Krvácení

Obecně slabé krvácení (špinění) po kyretáži dělohy ustává do týdne.

Zdroj: Kyretáž v přechodu

Diskuze

V diskuzi CO DĚLAT PROTI CELULITIDĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JohankaDl.

Moc pěkný článek, každopádně proti celulitidě může pomoci i sport - chytrezeny.cz/cvicen… , což je super a doporučuji :)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Co dělat proti celulitidě

Rexona Men Sport Defence

Rexona Men Sport Defence je antiperspirant určený pro muže. Deklarovaná doba působení 48 h. Obsah je 150 ml. Zabraňuje dobře zápachu, také dobře snižuje pocení. Dle dTestu dostal tento antiperspirant celkové hodnocení dobře, konkrétně 74 %.

Zde můžete vidět cenu antiperspirantu Rexona Men Sport Defence.

Zdroj: Nejlepší antiperspiranty

Diskuze

V diskuzi OBETHIN DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Moniczka.

Já jsem zhubla s pomocí Obethinu, takže ho všem vřele doporučuji. Mimochodem nehýbala jsem se, protože na sport nemám čas.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Obethin diskuze

Menstruace po kyretáži

Krvácení po kyretáži by mělo být mírné a ustat za několik dní. Pokud krvácíte velmi silně nebo dlouho (déle než 14 dní), máte bolesti nebo horečku, navštivte neprodleně lékaře. Uvedené příznaky mohou být způsobeny infekcí, kterou je třeba včas léčit.

Slabé krvácení (špinění) po revizi dělohy ustává do týdne. První menstruace po kyretáži se dostaví za 4–6 týdnů. U kyretáže po porodu může odchod očistků trvat několik týdnů.

Zdroj: Kyretáž děložní sliznice

Diskuze

V diskuzi SPORT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Honza J..

Takže chápu správně, že je ten enzycol dobrý i při námaze a sportu? Dnou netrpím, ale namožene a bolavé klouby po tréningu mívám..

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Janli.

V poslední době mě po cvičení ve fitku bolí klouby, v lékarně mě doporučili Enzymax.

Zdroj: diskuze Sport

Lidl Cien / Bodycare Sport

Lidl Cien / Bodycare Sport patří mezi unisex antiperspiranty. Deklarovaná doba působení je 48 h. Obsah je 200 ml. Zabraňuje zápachu nedostatečně, pocení snižuje také nedostatečně a označení je taktéž nedostatečné. Dle dTestu dostal tento antiperspirant celkové hodnocení dostatečně (konkrétně 20 %).

Zdroj: Nejlepší antiperspiranty

Diskuze

V diskuzi KAPSLE CGA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel Kahovec.

Díky všem za komentáře. Díky vám jsem ten produkt vyzkoušel a zhubl jsem 10 kil ani nevím jak. A to jsem ty kapsle bral jenom měsíc. Žádný sport ani dieta a stejnak jsem zhubnul.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kapsle CGA

Bolesti po kyretáži

Kyretáž je velmi bolestivý zákrok, a proto se provádí v celkové anestezii. Bolestivost po výkonu je normální. Pokud však bolesti přetrvávají delší dobu, může se jednat o zánět, který se dostal do dělohy po kyretáži. Je tedy nutná návštěva lékaře.

Zdroj: Kyretáž děložní sliznice

Diskuze

V diskuzi CVIKY NA VÝHŘEZ PLOTÉNKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ing. Jiří Kostruh.

Vážení přátelé,

opíšu vám diagnozu ZLS sy vertobrogenní iritace S1 bilat ct L4S1 4/18 he paramed vpravo L45 cirk. Protruze L5S1. bez ortopedické intervence.
Musím chodit pomocí berlí, mám trochu znecitlivělá chodidla, bolesti v kyčlích, ve stehnem a lýtkách.
Jsem po obstřiku pod CT a stav se mi po tomto obstřiku mírně zlepšuje.

Mohli byste mi navrhnout systém potřebných cviků? Jsem sportovně založený 186/92, věk 68, pravidelně jsem chodil do fitka, plavu, jezdím na kole a provozuju bojový sport ruská systema, skákal jsem padákem, takže cvičit budu usilovně a rád, protože mi sport chybí, lidově řečeno - "jak sfiňa".

S pozdravem

Ing. Jiří Kostruh

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Cviky na výhřez ploténky

Sport proti depresi

Sport přináší psychickou i tělesnou pohodu a dobře se při něm odreagujete. Máte v sobě nahromaděný stres? Zajděte si na lekci tance, spinningu, kickboxu či jiné pohybové aktivity. Cvičení je skvělým lékem na srovnání hladiny hormonů. Proti stresu se obzvláště doporučuje jóga nebo tai-chi. Dělejte však pouze to, co vás baví! Jestli nejste příznivcem žádného sportu, alespoň si občas zajděte na procházku do přírody. Při svižnější procházce začne tělo produkovat endorfiny.

Zdroj: Cvičením proti depresi

Diskuze

V diskuzi OTEKLÉ BŘICHO A BOLEST JAKO PŘI NAMOŽENÍ PO ODSTRANĚNÍ POLYPŮ A KYRETÁŽI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli by mi někdo poradil. Byla jsem 9.7. dneska je to druhý den na odstranění polypu na děložním hrdle a v děloze a na kyretáži v celkové narkóze a mám oteklé celé břicho a bolest a pálení jako při namožení. Dneska už jen trochu špinění, včera trochu bolest jako při menstruaci. Děkuji Helena

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Oteklé břicho a bolest jako při namožení po odstranění polypů a kyretáži

Sport a zábava

Sport se může stát druhem zábavy. Je pravda, že běhání nebo jízda na kole za každého počasí není pro každého, ale s kolektivem spolupracovníků překonáte společný úkol mnohem jednodušeji. Zábavná jsou také bojová umění nebo taneční workshopy. Naučíte se nejen nové druhy pohybů, ale také hodně informací o jiných kulturách. Pokud jste více introvertní, máte pevnou vůli a chcete jednat více podle vlastních plánů, budou pro vás nejspíše vhodná fitness centra, která umožňují individuální trénink.

Zdroj: Vitamíny pro aktivní sportovce

Poradna

V naší poradně s názvem ANTIBIOTIKA KLACID 500 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav Šimice.

Dobrý den!
Užívám clacid SR 500 a erdomed. Chci večer shlédnout fotbal, protože nemám O2tv, tak ve sport baru, kde si něco na ty dvě hodiny objednat musím. Pokud vyloučím pivo (max jsem tam vypil tři - normálně nepiju, ani nekouřím), mohl bych coca colu? Hledal jsem marnê odkaz, kde by někdo tohle zodpověděl, v příbalovém letáku to nevidím. Děkuji! M.Š.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Leda tak colu bez kofeinu, protože když večer vypijte colu s kofeinem, tak budete mít problém usnout. Úplně nejlepší bude , když si objednáte minerální vodu Mattoni. Budete stylový a hořčík v ní obsažený vás příjemně uspí, až vlezete do postele.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Klacid doplatek

Tipy pro sport a vitamíny

  • Sport je vhodný pro vaše tělo. Ze sportu vyvstává radost, zkuste dělat co nejvíce sportů a vyberte si ten, který vás bude bavit, obohacovat.
  • Ke zvýšení fyzické zdatnosti dejte přednost pravidelnému trénování v malých dávkách. Je vhodné mít vytvořený dobrý tréninkový plán, který počítá i s takzvaným „vyrovnávacím“ obdobím.
  • Zkombinujte sporty, které podporují sílu, vytrvalost a zručnost.
  • Konzistentní sportovní příprava vyžaduje stejně přísné stravování. Fyzicky aktivní lidé mají větší potřebu důležitých látek. Ujistěte se, že vaše strava obsahuje všechny živiny v přiměřeném množství.

Nejdůležitějšími živinami jsou vitamíny B1, B2, B12, kyselina listová, vitamín A, vitamín C, vitamín D, vitamín E, vápník, draslík, hořčík, sodík a železo.

Zdroj: Vitamíny pro aktivní sportovce

Poradna

V naší poradně s názvem PO OPERACI KYRETÁŽE JAK DLOUHO JSI V NESCHOPNOSTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobrý den chtěla jsem se zeptat když nastupuji v pátek na operaci kyratáže jak dlouho je člověk v neschopnosti.Děkuji za odpověd s pozdravem Hanka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Doba rekonvalescence po kyretáži je u každé ženy individuální a přesně ji může určit váš gynekolog, který zná váš celkový zdravotní stav. Zavolejte mu a zeptejte se ho na to.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Po operaci kyretáže jak dlouho jsi v neschopnosti

Sport je nejlepší lék

Pravidelné cvičení je potřeba ke stimulaci revitalizovaného oběhu všech buněk těla a posiluje imunitní systém. Čerstvý vzduch pomáhá sliznici a dýchacím cestám k regeneraci a získání dostatku vlhkosti pro efektivní ochranu. Sport rovněž pomáhá uvolnit stres a nervové napětí. Také pozitivní nálada může mít vliv na imunitní systém. Bohužel neuvážené sportování, nadměrná zátěž, po které tělo není schopné zregenerovat, může pozitivní účinky sportu obrátit. Myslete na to, že se jedním tréninkem nestanete sportovním mistrem, přidávejte si zátěž postupně, krok za krokem. Fyzicky aktivní lidé nesmí zapomenout na správný příjem pestré a vyvážené stravy, která bude obsahovat dostatečné množství živin a splňovat vysoké nároky na fyzický výkon.

Zdroj: Vitamíny na posílení imunity

Poradna

V naší poradně s názvem POMOC PRE SYNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek .

21 let, to znamená, že Váš syn je již dospělý a je plně odpovědný za své chování a proto i rozhodování musí vycházet z něho samotného. U lidí, kteří se zabývají bojovými sporty, bývá často problém s vnímáním autorit a není lehké je přesvědčit, obzvláště z pozice matky. Nejčastěji má dobrý vliv trenér a nebo spolubojovník. Zkuste najít cestu k těmto lidem a jejich prostřednictvím nasměrovat svého syna k větší odpovědnosti vůči svému zdraví. O vhodné domácí léčbě se poraďte se svým praktickým lékařem, protože on zná vaši rodinnou anamnézu a můžete tak s jeho pomocí připravit vhodnou strategii.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Katka.

dobry den,no takto som si pomoc nepredstavovala,nechcela som od psychiatra podporu,ale prosila som o kokretnu pomoc,pomahate predsa aj dospelym?cvicit zacal kvoli skolioze,a som rada,ze sa nasiel takyto sport aj u nas,je to lepsie ako basketbal a podobne, ano,rozumel si aj s trenerom,aj s ostatnymi,aj ja som s nim chodila na stretnutia,ked sa dalo,bolo to super,ale je to proste chlap,a formuje ho aj tato dnesna doba,a problem so mnou nema veru,inak by som sa asi moc do jeho zdravia nestarala ani ja,len je to stale moj syn,kym tu budem,tak budem hladat dalej,dakujem

Zdroj: diskuze Pomoc pre syna

Kdy po kyretáži do práce

Délka pracovní neschopnosti záleží na povaze povolání, které žena vykonává, a také na tom, jak se sama cítí. Obecně to bývá maximálně týden po výkonu.

Zdroj: Kyretáž děložní sliznice

Poradna

V naší poradně s názvem CIPRALEX-KAPKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Maria.

Dobrý den ,ako užívám Cipralex tak priberam na vahe ,za 2 mesiace 7 kil,moze to být z toho? 2/ ako užívám Cipralex,tak mám problémy so sexom a ked dojde niekedy vyvrcholeniu,tak cítím tlak na hrudi.prosim vás o odpověď na obě otázky ,sa obávám o svoje zdravie , dakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Po Cipralexu se netloustne, ovšem Cipralex může ovlivnit rozhodování o tom, co sníte. Takže, abyste předešla dalšímu nárůstu váhy, tak si nechte od výživového poradce vytvořit jídelníček na týden a kupujte si potraviny jen podle vytvořeného výživového seznamu a spotřebovávejte je jak určí poradce.
Cipralex bohužel ovlivňuje sexuální prožitky. Pro podporu sexuální náruživosti můžete použít sport. Lehké a pravidelné cvičení zlepší krevní oběh i náladu a s tím se podpoří i lepší sexuální prožitky. Ve fitness centrech se pořádají kruhové tréninky pro začátečníky, zkuste se někam připojit a pozorujte na sobě pozitivní účinky, které vám to přinese.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co zpusobuje vysazeni cipralexu

Trombóza a sport

Než zcela odezní příznaky trombózy, sportu a zátěži se určitě vyhýbejte. Po úplném vyléčení není důvod k zákazu sportu. Naopak pohyb podporuje žilní oběh a je významnou prevencí žilních onemocnění. Vhodnými sporty jsou plavání, jízda na kole nebo běh na lyžích. Při nich (samozřejmě kromě plavání) je vhodné mít natažené kompresivní punčochy, které by měl mít pacient předepsány od svého ošetřujícího lékaře.

Zdroj: Embolie dolních končetin

Správný druh sportu

Předkové lidí s krevní skupinou B se vyznačovali houževnatostí. Museli se vyrovnat s drsným životem ve stínu Himálaje. Pro tento typ se tedy hodí vytrvalostní sporty, jako je jogging nebo cyklistika. Soutěživé sporty, kde jde jen o výkon, vyhovují méně. Lidé s krevní skupinou B mají sport pro radost z pohybu, milují jogging, cyklistiku, triatlon, veslování, horskou turistiku.

Zdroj: Hubnutí pro lidi s krevní skupinou B

Lidl Gibellini / Sport for Men

Lidl Gibellini / Sport for Men je určen pro muže. Deklarovaná doba působení je 48 h. Obsah je 200 ml. Zabraňuje zápachu dobře, ovšem snížení pocení je nedostatečné a také označení je nedostatečné. Dle dTestu dostal tento antiperspirant celkové hodnocení dostatečně (konkrétně 20 %).

I když se dTest zaměřil převážně na deodoranty pro muže, mezi testovanými značkami najdou kvalitní výrobky obě pohlaví. Garnier Mineral Ultra Dry je celkově nejlepší deodorant a zalíbení v něm naleznou především ženy. Zda je jeho účinek podpořen obsaženými minerály, netušíme, ovšem prakticky stejně dobře účinkuje proti potu i zápachu druhý umístěný pánský deodorant Rexona men Sport Defence (dobře, 78 Kč). Ten ovšem „zázračné“ minerály neobsahuje, z čehož lze usuzovat, že na 48hodinový účinek mají klíčový vliv především v obou výrobcích obsažené hliníkové soli.

Nejlevnějším, byť nijak výrazně oproti výše uvedeným, ale kvalitním antiperspirantem s velmi módním názvem je Fa Men 3-D Protect. Oproti výrobku, který jsme testovali, slibuje nové balení nikoliv 24, ale již 48hodinovou ochranu. Levné přípravky z řetězců drogerií a diskontů tentokrát propadly, při nákupu antiperspirantu se tedy šetřit příliš nevyplatí.

Kritéria hodnocení:

  • velmi dobře: 100–80 %
  • dobře: 79–60 %
  • uspokojivě: 59–40 %
  • dostatečně: 39–20 %
  • nedostatečně: 19–0 %

Zdroj: Nejlepší antiperspiranty

Rekonvalescence

Do nemocnice je třeba přijít nalačno (obvykle ráno), popřípadě je žena potřebnou dobu před zákrokem hospitalizována v nemocnici. Po uspání pacientky lékař nejprve dezinfikuje pochvu a děložní hrdlo. Pokud je potřeba, rozšíří děložní hrdlo, a potom vsune do děložního hrdla trubičku, kterou budou procházet nástroje při kyretáži. Následně lékař odsaje obsah dělohy nebo ho vyškrábne ostrým nástrojem, kyretou. Celý zákrok trvá 15 až 20 minut, z toho odstranění děložního obsahu zhruba 5 až 10 minut. Několik hodin po zákroku může žena obvykle z nemocnice odejít (ze zkušenosti je vhodný odvoz autem).

Po kyretáži se chovejte jako v šestinedělí. Vyhněte se zvýšené tělesné námaze, hodně odpočívejte. Kvůli zvýšenému riziku infekce nepoužívejte tampóny, nekoupejte se (pouze se sprchujte), vynechte pohlavní styk.

Zdroj: Kyretáž děložní sliznice

Zaléhání uší při sportu

Zaléhání uší při tělesné námaze, jakou je i sport, bývá nejčastěji způsobeno poruchou funkce sluchové (Eustachovy) trubice, která spojuje nosohltan s dutinou středoušní. Taková porucha ale může být způsobena i chorobným nálezem v nosohltanu. Je proto potřebné odborné vyšetření u otorinolaryngologa, který prohlédne uši, nos, krk, nosohltan a pomocí tympanometrie ověří funkci sluchové trubice.

Pokud by byl nález normální a neukazoval na žádný problém, je vhodné během sportování popíjet vhodnou tekutinu, nebo si alespoň občas vykloktat krk, případně prokapat v záklonu nos fyziologickým roztokem.

Zdroj: Zaléhání v uších


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP