Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Téma

SUL NA OCISTU TĚLA

OBSAH

Cena

Glauberova sůl je dostupná na internetu. Lze ji koupit i v kamenných obchodech s bylinkami a v lékárnách. V nabídce ji má i lékárna dr Max. Glauberovu sůl můžete koupit například zde.

Zdroj: Glauberova sůl na očistu těla

Poradna

V naší poradně s názvem BOBKOVÝ LIST NA KLOUBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga.

Pod prvním článkem pro očistu těla je poznámka,že bobkový list je možné použít i pro očistu slinivky a trávení. Platí i pro slinivku výše uvedený recept,nebo je ještě nejaký jiný? Děkuji Olga.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Oslabená slinivka a zvýšená hladina cukru v krvi se dá léčit pomocí listů vavřínu velmi podobně.
Do termosky hoďte 10 bobkových listů, zalijte 300 ml vroucí vody, přikryjte a nechte louhovat jeden den. Potom směs přeceďte a půl hodiny před každým jídlem vypijte 50 ml. Až léčivý nápoj z bobkového listu dojde, tak si stejným způsobem připravte další. Takto se postupuje po dobu dvou týdnů.
Před i po započetí této léčby se doporučuje podstoupit kontrolní vyšetření krevního cukru, buď u lékaře a nebo osobním měřičem krevního cukru s lancetou. Analýza výsledků vám pak ukáže, jaké pozitivní změny se uskutečnily ve vašem těle.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bobkový list na klouby

Použití na očistu těla

Návod na očistu těla: Večer před volným dnem snězte lehkou večeři, například polévku s pečivem. Druhý den ráno (v očistný den – v den volna) si vezměte projímadlo, a to 1 polévkovou lžíci Glauberovy soli rozpuštěné v malém množství teplé vody. Glauberovu sůl použijte ráno a v ten den již nejezte tuhou (kousanou) stravu. Pijte pouze nápoje (vhodný je zázvorový čaj, ovocné šťávy ředěné horkou vodou – pomerančová, jablečná, nebo polévkový vývar). Až začnete druhý den po očistě jíst, jezte lehká jídla, jako je zelenina, lehké luštěniny a obiloviny. Nejezte maso, máslo, fazole, sóju, ryby, vajíčka a mléčné výrobky. S odpady se ze střev totiž vyloučily i trávicí enzymy a musíte počkat, až se vyrobí nové, aby vám pomohly strávit jídlo. To potrvá přibližně 3 dny.

Touto kúrou podpoříte a pročistíte žlučník, žlučovody, játra a tlusté střevo.

Během očistné kúry je třeba dodržet pár zásad:

  • Den před zahájením kúry jezte střídmě, nejlépe zeleninová a ovocná jídla.
  • Jezte pouze lehká jídla (vegetariánskou stravu).
  • Nepijte slazené nápoje, minerální, kávu a alkohol.
  • Nekuřte během kúry.
  • Pijte nesycenou minerální vodu a bylinné čaje určené na očistu.
  • Očistnou kúru je vhodné dělat o víkendu, když jste doma a nikam nejedete.
  • Kúru zopakujte nejdříve po 14 dnech.

Zdroj: Glauberova sůl na očistu těla

Diskuze

V diskuzi TIBETSKÁ KEFÍROVÁ HOUBA DO MLÉKA NA JARNÍ OČISTU A IMUNITU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Dobrý den, nabízím kefírovou houbu do mléka,na OČISTU TĚLA , vlastní zkušenost, pijeme celá rodina, zašlu na dobírku,/100kč+pošt/ nebo osobně v Č.B.bez pošt. , osvědčené recepty a návod na přípravu kefíru, pokud máte zájem, napište mi na email adresu,/jasinkocin@seznam.cz, tel :732231707/ oznámím Vám den dodání, Alena
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miroslav Vícha.

Prosím o zaslání houby na adresu

ing. Miroslav Vícha
Litultovice 28
74755
děkuji

Zdroj: diskuze Tibetská kefírová houba do mléka na jarní očistu a imunitu

Čaj na odkyselení organismu

Ideální je dvousložkový čaj na odkyselení organismu:

Dopolední bylinný čaj

Fenykl plod – podporuje správnou střevní mikroflóru, zažívací trakt

Andělika kořen – podporuje správné pH zažívacího traktu

Pampeliška kořen – podporuje detoxikaci, střevní mikroflóru

Pampeliška list – podporuje funkci jater a žaludku

Benedikt nať – podporuje zažívání, očistu

Řepík nať – podporuje funkci jater, žlučníku a střev

Puškvorec kořen – podporuje správné trávení

Odpolední bylinný čaj

Jitrocel list – podporuje správnou mikrobiální a střevní mikroflóru

Kopřiva nať – podporuje ledviny, vylučování, hladinu cukru v krvi

Lopuch kořen – podporuje očistu krve

Truskavec nať – podporuje zažívání střeva, hubnutí

Tužebník nať – podporuje normální hladinu cholesterolu v krvi, očistu

Vřes nať – podporuje ledviny a močové ústrojí

Zdroj: Odkyselení těla

Diskuze

V diskuzi DESETIDENNÍ OČISTA TĚLA JAVOROVÝ SIRUP se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MONNA.

V lékárnách ani v prodejnách zdravé výživy se mi zatím nepodařilo zakoupit javorový sirup GRADE B.Lze tento sirup nahradit běžnými sirupy jako je např.jitrocelový sirup dr.Mu"ller?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Radka.

Tak toto jsem tedy ještě nezkoušela. Ale vypadá to zajímavě a né vůbec špatně. Já mám několikrát do roka očistu těla. Hodně se mi to osvědčilo. Ještě k tomu používám různé přípravky. Nejčastěji na pročištění jater GAŇ BAO tady odtud www.greenworld-zdrav… Jinak mi to fakt pomáhá. Necítím se pak vůbec unavená a nemám bolesti.

Zdroj: diskuze Desetidenní očista těla javorový sirup

Kdy detoxikovat

Očistu těla by měl každý podstoupit nejméně jednou za rok. Odborníci však varují před detoxikací u kojících matek, dětí a pacientů s chronickým degenerativním onemocněním, rakovinou nebo tuberkulózou.

Detoxikace organismu se doporučuje při těchto příznacích: nevysvětlitelná únava, podráždění kůže, alergie, infekce, váčky pod očima, nadýmání, menstruační problémy, zmatenost.

Zdroj: 7 kroků k očištění těla

Diskuze

V diskuzi OČISTA TĚLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ráďa.

Tak od soboty jdu do toho, jsem zvědavá na tu očistu organismu a celkový průběh, uvidím jak jsem odolná :)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Očista těla

Glauberova sůl na vlasy

Glauberova sůl není epsomská sůl, ta může pomoci i s vlasy. Ale použití Glauberovy soli na vlasy se nedoporučuje. Pro zvětšení objemu vlasového porostu se tedy doporučuje směs z espomské soli, kterou připravíte tak, že smícháte používaný kondicionér se solí v poměru jedna ku jedné a rozpustíte ve vodní lázni. Směs pak vmasírujete do vlasů a opláchnete cca po dvaceti minutách.

Zdroj: Glauberova sůl na očistu těla

Diskuze

V diskuzi STŘEVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katty.

Dobrý den, a kde mám vzít kajenský pepř sůl bez jodu, všude ji prodávaj s jodem. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anett.

Ahoj, vse jsem koupila v DM a sul ve zdrave výživě. Ale myslim ze ji v DM maj taky. Idealni je očistu začít v den úplňku, protoze když měsíc couvá, snáze se zbavuje toxinu a usazenin, jsem ted v 8. dni a stále mam bily plak na jazyku, coz znamena čištění tela. Ocistu držím kvuli atopickemu exemu ktery se mi pred pul rokem poprvé objevil a nikdy předtím jsem ho neměla. Drzim vam vsem, co se pro sebe rozhodnete neco dobrého udělat palce. Kazdou nemoc kterou jsme si v sobe vytvořili umime vyléčit, jde jen o to, zda skutecne chceme a co jsme tomu schopni objetovat. Prekazka = cesta k naší duši.

Zdroj: diskuze Střeva

Detoxikace střev slanou vodou

Očista střev doma se dělá tak, že člověk vypije každé ráno nalačno slanou teplou vodu. Slaná voda totiž rozpouští ve střevě všechny zbytky nestrávené potravy a tím se střevo očistí. Podle odborníků to však není ta nejlepší metoda pro naše tělo. Slaná voda totiž dehydratuje organismus. Očista střev je v dnešní době již efektivnější. Existuje mnoho přírodních produktů, které bez větší námahy pomohou při očistě. Proto bychom se měli buď obrátit na odborníka, nebo si vyhledat nějaké internetové stránky s produkty na očistu celého těla. Takto je očista méně nepříjemná a také méně nebezpečná.

Zdroj: Očista těla

Poradna

V naší poradně s názvem OČISTA JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Hýbl.

Dobrý den,
jsem na neschopence 15 tý den s bolestí v kolenech, tak jsem chtěl využít tento čas i na očistu těla držím půst 3 dny sním akorát jedno strouhané jablko s mrkví za den piju ginko bilobu zelený čaj a vodu s jednou kávovou lžící UMEocta v půllitru.Tonto ocet se používá na překyselený organismus s kterým mám problém.Očistu dělám i kvůli pískání v uších které mne trápí už 22 rokú. Krevní cukr mám 7,1 jináč v poho.Mám 60 let.

Díky za odpověd

S pozdravem

Jiří Hýbl

Přeji příjemný den

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nepíšete nic o příčině bolavého kolene, ale ve většině případů není omezování stravy pro hojení vhodné. Například při zánětu na poškozených vazech je třeba dodávat dostatečné množství bílkovin, zejména kolagenu, aby mohlo dojít k výstavbě nové - zdravé tkáně bez zánětu. U kloubů je zase zapotřebí kyselina hyaluronová a vápník. Vše je dostupné v běžné vyvážené stravě, kterou Vy teď nemáte. Jestli chcete rychlé vyléčení od bolesti v koleni, tak přesuňte očistu těla na dobu, až budete zdravý. Nyní přejděte na normální stravu se sníženým množství purinů a tuků. Postupně koleno rehabilitujte rozhýbáním, masáží a cvičením.
Na pískání v uších požádejte svého praktického lékaře o předpis na lék Piracetam.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Očista jater

Účinky

Glauberova sůl pročišťuje trávicí trakt a vede k pravidelné stolici. Je tedy vhodná při hubnutí, ale pouze jako krátkodobý doplněk pro lepší a rychlejší strávení jídla. Chcete-li použít Glauberovu sůl na hubnutí, nezapomeňte na kvalitní stravování a pohybovou aktivitu! Glauberovu sůl neužívejte dlouhodobě, protože si tak odplavíte z těla nejen odpadní látky, ale i minerály, stopové prvky a vitamíny.

Pozitivní účinky na organismus:

  • detoxikuje organismus od škodlivých látek;
  • podporuje a pročišťuje játra;
  • podporuje fungování žaludku a žlučníku;
  • zlepšuje pravidelnou stolici;
  • funguje jako silné projímadlo;
  • odkyseluje organismus;
  • pročišťuje a podporuje lymfatický systém;
  • pročišťuje cévy;
  • je prevencí proti vzniku žlučových kamenů;
  • jen mírně dehydratuje organismus.

Zdroj: Glauberova sůl na očistu těla

Diskuze

V diskuzi TIBETSKÁ KEFÍROVÁ HOUBA PRODEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Nabízím Tibetskou houbu do mléka na OČISTU těla a posílení IMUNITY - mohou i osoby alergické na LAKTOZU/ houba se živí laktózou/
Možno osobně v Č.Budějovicích
nebo zašlu na dobírku STERILNĚ zabalené vč. podrobného NÁVODU a RECEPTY z kefíru
cena 100kč+pošt. POCTIVÉ JEDNÁNÍ - KVALITNĚ kefírující HOUBA Z FARMÁŘSKÉHO MLÉKA!
pište, volejte- PORADÍM - dobré vlastní zkušenosti -email:jasinkocin@seznam.cz- Tel: 732231707

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tibetská kefírová houba prodej

Jak začít detox

Očistu organismu začněte tím, že vyloučíte z jídelníčku alkohol, kávu, cigarety, rafinované cukry a nasycené tuky, z nichž všechny fungují jako toxiny v těle a jsou překážkou léčebného procesu. Také minimalizujte používání chemických čisticích prostředků pro domácnost a produkty osobní péče o zdraví (čisticích prostředků, šampony, deodoranty a zubní pasty) a náhradní alternativy přírodní potravy.

Zkuste se vyvarovat stresu, který spouští ve vašem těle stresové hormony. I když někdy tyto hormony mohou být prospěšné, převážně „adrenalin“, ve velkém množství vytvářejí toxiny, které zpomalují funkci detoxikačních enzymů v játrech. Jóga a meditace jsou jednoduchým a účinným pomocníkem, který vám pomůže zbavit se stresu a přispívá k obnově fyzické a psychické rovnováhy.

Zdroj: 7 kroků k očištění těla

Diskuze

V diskuzi TIBETSKÁ KEFÍROVÁ HOUBA DO MLÉKA- PŘÍRODNÍ ACTIMEL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Nabízím Tibetskou houbu do mléka na OČISTU těla a posílení IMUNITY - mohou i osoby alergické na LAKTOZU/ houba se živí laktózou/
Možno osobně v Č.Budějovicích
nebo zašlu na dobírku STERILNĚ zabalené vč. podrobného NÁVODU a RECEPTY z kefíru
cena 100kč+pošt. POCTIVÉ JEDNÁNÍ - KVALITNĚ kefírující HOUBA Z FARMÁŘSKÉHO MLÉKA!
pište, volejte- PORADÍM - dobré vlastní zkušenosti -email:jasinkocin@seznam.cz- Tel: 732231707

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tibetská kefírová houba do mléka- přírodní ACTIMEL

Co je to Glauberova sůl

Glauberova sůl se skládá ze síranu sodného a síranu vápenatého, případně síranu hořečnatého. Má chemický vzorec Na2SO4 a je vhodná především pro očistu organismu.

Dle Wikipedie se jedná o síran sodný (Na2SO4), což je sodná sůl kyseliny sírové. Bezvodý síran sodný je bílá krystalická látka známá jako minerál thenardit. Dekahydrát je známý od 17. století jako Glauberova sůl nebo mirabilit (historicky sal mirabilis). Síran sodný se vyskytuje také jako heptahydrát, který se při ochlazování mění na dekahydrát. Síranu sodného se za rok vyprodukuje 6 milionů tun, takže jde o jednu z hlavních světových chemikálií a zároveň o jednu z nejškodlivějších solí z hlediska ochrany staveb – pokud krystaly rostou v pórech kamenů, může tlak dosáhnout vysokých hodnot a kameny pak praskají.

Síran sodný se používá hlavně při výrobě čisticích prostředků a v sulfátovém procesu rozvlákňování papíru. Okolo dvou třetin světové produkce pochází z přírodního minerálu mirabilitu, zbytek z vedlejších produktů chemických procesů, například z výroby kyseliny chlorovodíkové nebo úpravy uranové rudy.

Dekahydrát síranu sodného je vhodné akumulační médium, teplem tání lze do 1 m3 akumulovat 358 MJ.

Síran sodný se laboratorně připravuje neutralizací hydroxidu sodného kyselinou sírovou.

Přestože je síran sodný obecně považován za netoxický, je potřeba s ním zacházet opatrně. Jeho prach může způsobit dočasné astma nebo podráždění očí; tomu lze zamezit použitím respirátoru a ochrany očí. Přeprava síranu sodného není omezena a neexistují pro něj žádné R-věty ani S-věty.

Síran sodný se používá jako přídatná látka (spolu s hydrogensíranem sodným pod označením E 514).

Zdroj: Glauberova sůl na očistu těla

Poradna

V naší poradně s názvem CARBOFIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan.

Zdravím. Prosím, jak se má užívat Carbofit? Množství a kolikrát denně to vím, ale jde mi o to, zda s jídlem, po jídle nebo před jídlem, eventuálně s jakým předstihem? Děkuji.Milan.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Pro očistu těla dospělí užívají Carbofit 2 tablety denně, přičemž první tableta se užije 2 hodiny po snídani a další jídlo - oběd nebo svačina následuje hodinu po spolknutí Carbofitu. Druhá tabletka se užije dvě hodiny po obědě a další jídlo - svačina nebo večeře nasleduje hodinu po spolknutí tabletky Carbofitu. Při polykání Carbofitu by mělo být v žaludku prázdno. Tablety Carbofitu se zapíjejí čistou vodou bez bublinek v množství 300 ml.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Carbofit

Biologické hodiny lidského těla

Biologické hodiny ukazují dobu, kdy je v činnosti, nebo naopak „odpočívá“ ten který orgán našeho těla. Je proto důležité znát tyto hodiny, abychom orgán, který má právě odpočívat, zbytečně nezatěžovali.

Zdroj: Biologické hodiny

Diskuze

V diskuzi OČISTA JATER - DISKUZE OČISTA ORGANISMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Thea.

Já jsem zvládla nejvíc týdenní očistu. Dělám ale dvakrát do roka očistu jater ( www.detoxikuj.netstr…). Je dobrá i před půstem nebo hladověním, aby se líp snášelo.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Očista jater - diskuze očista organismu

Domácí detoxikace organismu

Zárukou zdraví není jen správný výběr stravy a její kombinace. Nevyhnutelná a velmi důležitá je také detoxikace těla – očista organismu, při které se zbavíme odpadních látek a zbytků nestrávené potravy. Většina z nás desítky let, dokonce po celý život neudělá nic pro to, aby dostala jedy a odpady z těla ven. Pokud si chceme udržet své tělo a zdraví v optimální kondici, detoxikace organismu je při současném životním stylu nevyhnutelná.

Organismus, který je zanesen toxiny, se může projevovat širokým spektrem příznaků, jako jsou zácpa, průjem, hrudkovitá stolice, nepravidelné pohyby střeva, nadýmání anebo plynatost, špatný dech a páchnoucí plyny či stolice, vyčerpanost, časté chřipky, nachlazení, bolesti hlavy. Mnozí z nás jsou doslova chodícím skladištěm jedů, které se nám ukládají zejména v tucích, ale i v tělesných orgánech. Zaplavují mozek, způsobují depresi, úzkost, strach a podobně.

Očista střev od nahromaděných toxinů a parazitů a detoxikace těla doma by měly být prvním krokem jakéhokoliv úklidu organismu. Pokud totiž nedodržíme tento zásadní krok, živiny a doplňky potřebné k detoxikaci se nebudou moct dostatečně vstřebat. Kdybychom nejprve chtěli uskutečnit očistu krve, lymfy nebo jater a nevěnovali bychom dostatečnou pozornost zanesenému tlustému střevu, uvolněné toxické látky by se ihned dostaly zpět do organismu. Následkem toho bychom byli nemocní ještě více než před zahájením kúry. Tedy bez očisty střev není účinná celková detoxikace organismu možná. Doporučuje se podpořit organismus také kvalitními výživovými doplňky, kterými se detoxikace těla zefektivní a urychlí.

Zdroj: Očista těla

Co způsobuje zavodnění organismu

Mezi příčiny, proč se zadržuje voda v organismu, patří mimo jiné přehnané solení, nadměrná konzumace cukru, antikoncepce, překyselení organismu nebo nemoci. Někdy může zavodnění těla nastat před menstruací, přičemž po ní ustoupí.

Zdroj: Příčiny zavodnění těla

Očistná kúra na odkyselení těla

Očistná kúra na odkyselení těla se skládá z několika jednoduchých věcí, jako je například dodržování pitného režimu 2–3 litry tekutiny denně. K tomu je nejvhodnější pramenitá voda, ale pokud je někdo zvyklý na minerální vody, vhodná je kojenecká minerální voda. Během detoxikace je nutné omezit pití alkoholu a černé kávy. Pozor také na černý čaj, protože pití černého čaje nepatří do očistné kúry. Naopak zelený čaj může být do takovéhoto pitného režimu zařazen.

Zdroj: Odkyselení těla

Obrázek lidského těla a vnitřních orgánů

Obrázek dutiny břišní muže.

Anatomie břicha ženy.

Zdroj: Anatomie břišní dutiny

Vhodná strava během detoxikace

Detoxikační plán je určen pro začátečníky, zejména pro lidi, kteří chtějí udělat delší očistu. Jedná se o očistu, která trvá 7 až 21 dní. Také je tato dieta určena lidem, kteří jsou zaneprázdnění a nemají čas na jiné druhy diet. Detoxikační očista je vhodná i pro lidi s vyčerpáním. Tito lidé vyžadují více bílkovin ve stravě.

Existuje mnoho způsobů jak očistit tělo, například je to šťávový půst, který umožňuje jen tři jídla denně. I když to vypadá lákavě, jedná se o drastickou dietu. Tato dieta se snaží o rychlé, někdy jednoduché změny. Myslí se tím pití více tekutin, jedení více zeleniny nebo odstranění pšenice. Odstranění pšenice může mít velký vliv na to, jak se cítíte. Klíčem k úspěchu je výběr stravy, která nejlépe odpovídá zdraví člověka, energetické úrovni a životnímu stylu.

Do běžné stravy během detoxikace patří ekologické potraviny a nápoje, které neobsahují žádné pesticidy nebo fungicidy. Také jsou dobré celé nezpracované potraviny, jako obilí, ořechy a semena. Zájem by měl být zaměřen i na ovoce, zeleninu a dostatek vody. Dostatkem vody se míní alespoň 2,5 litru tekutin denně.

Zdroj: Detoxikační plán jak očistit tělo od toxinů

Koupel na odkyselení těla

Bylinná koupel na odkyselení – řepík a přeslička 20 g

Tato koupel je silná a účinná. Napomáhá odkyselení organismu tím, že vylučuje toxiny přes pokožku. Pomáhá při vyrážce, odřeninách a napomáhá hojení ran. Má protizánětlivé účinky.

Praktické balení v sáčku: Koupel je k dostání v nálevovém sáčku pro rychlou a pohodlnou přípravu koupele.

Snadná příprava koupele: Bylinný sáček vložíme do vany s teplou vodou a necháme louhovat. Po 10 minutách je koupel připravena. Teplota lázně by měla být taková, aby byla příjemná vašemu tělu. Balení 20 g.

Zdroj: Odkyselení těla


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP